FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 29 augustus 2009

Uitslag AC Milan - Internazionale

Internazionale heeft niet meer dan 45 minuten nodig gehad om haar stadsgenoot de nek om te draaien. In de rust stond het al 0-3 en voor Inter en speelde Milan met nog maar tien man.

Internazionale, met Wesley Sneijder op 10, begon voortvarend aan het duel. Toch duurde het een half uur voordat de regerend landskampioen op voorsprong kwam dankzij Thiago Motta en zeven minuten later was het al 0-2 door een benutte penalty van Milito.

In het laatste kwartier voor de rust vond er een vreemd voorval plaats met Gattuso, die in de 35e minuut een gele kaart kreeg en vlak daarna geblesseerd raakte. Clarence Seedorf stond klaar om hem te vervangen, maar nam ruim zijn tijd voor zijn warming-up voor zodat Gattuso nog moest blijven staan. In die tijd maakte hij een overtreding op Sneijder, waarna hij met zijn tweede gele kaart kon gaan douchen en Seedorf weer plaats kon nemen op de bank.

In de blessuretijd van de eerste helft is het Maicon die namens Internazionale de 0-3 binnentikt. Na rust komen Seedorf, Ambrosini en Klaas-Jan Huntelaar nog in het veld voor AC Milan, maar ook zij kunnen niet voorkomen dat Inter een vierde maakt via Dejan Stankovic. In de 73ste minuut wordt de voor Inter debuterende Sneijder gewisseld voor Vieira.

Force India erg blij met poleposition

Giancarlo Fisichella zorgde in de kwalificatie voor de Grand Prix van België voor een grote verrassing. De Force India-coureur behaalde de eerste poleposition uit de historie van het team. Hij bleef met een tijd van 1:46,308 iedereen voor. Adrian Sutil start als elfde.

"Dit is een ongelofelijke dag voor het team," zei Sutil. "Ik wil Giancarlo feliciteren, want het is een geweldig resultaat voor hem en een boost voor het team. We hebben hard gewerkt, dus de jongens verdienen het. Voor mezelf was het een goede sessie, maar ik kon de zachte banden niet helemaal goed benutten. Normaal gesproken hadden we in Q3 gekomen zijn, maar vanaf plaats elf zijn punten nog steeds mogelijk. In de lange runs zijn we goed, de auto is goed en ik voel me goed."

Fisichella is blij met de vierde poleposition uit zijn carrière. "Dit is een van mijn favoriete banen. Ik deed het er in het verleden altijd goed en ik was er van overtuigd dat ik dit jaar weer competitief zou zijn. Ik had niet verwacht op pole te staan. Dit is fantastisch, het is net een droom. Ik ben blij voor mezelf, voor het team, voor de monteurs en de engineers die fantastisch werk hebben verricht. Ze hebben een grote stap voorwaarts gezet in Valencia, zeker als je het budget en onze hulpbronnen ziet. Vanochtend hadden we een klein ongelukje, want ik raakte een konijn. Mijn engineer zei dat het geluk zou brengen en dat was het geval. Ik ga nu niet voor de punten, maar voor meer. We zijn nu al zo ver dat we het af moeten maken ook!"

Schoenengooier komt vervroegd vrij

Volgende maand komt de 30-jarige Iraakse journalist, beter bekend als de 'schoenengooier' vervroegd vrij wegens goed gedrag. De projectielen misten destijds de toenmalige president van de Verenigde Staten: George W. Bush. 

Muntadhar Al Zeidi haalde het in zijn hoofd om, op 14 december vorig jaar tijdens een persconferentie, het bevriende Amerikaanse staatshoofd te beledigen. 

Door deze daad werd de man een nationale held omdat hij zijn onvrede liet blijken met de Amerikaanse invasie in Irak die in 2003 plaatsvond. Zelfs in enkele andere Arabische landen kon zijn actie veel waardering opbrengen.

Meteen na zijn schoenlancering belandde hij in de cel en werd eerst tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Omdat hij geen strafblad had, werd deze veroordeling gewijzigd in een jaar detentie.

Zijn advocaat wist verder mee te delen dat hij vrij zal komen op 14 september. Dit is drie maanden vroeger vanwege 'goed gedrag'. "Dit is een overwinning voor de vrije en respectabele Iraakse media", aldus de advocaat.

Met dank aan devuser_250 voor de submit!

Braziliaans damespodium beachvolley

Het podium bij de dames was compleet Braziliaans gekleurd op het Swatch FIVB World Tour - The Hague Open beachvolleybal. Onder het toeziend oog van diverse enthousiast Braziliaanse fans wonnen Larissa Franca en Juliana Felisberta da Silva van Maria Antonelli en Talita Antunes.

In een eenzijdige finale waren Felisberta en Franca een stuk sterker dan hun landgenoten. Ze speelden dit seizoen al vijf keer in World Tour tegen elkaar. Daarin werd het steeds een driesetter. Deze keer waren Juliana en Larissa echter een klasse apart en wonnen met 2-0 (21-16 en 21-15). Het duo haalde een zeer hoog niveau en bracht het ruim aanwezig publiek op de banken. Dit betekende al de zevende World Tour-titel dit jaar voor dit team en zij bewijzen daarmee het beste beachvolleybal van de wereld te spelen.

Vivian Danielle Cunha en Angela Vieira eindigden op de derde plaats. Ze wonnen van de Tsjechische Sona Novakova en Lenka Hajeckova (21-14, 15-21 en 15-11) die Marleen van Iersel en Sanne Keizer verslagen hadden. In het ziekenhuis werd vandaag duidelijk dat Van Iersel gisteren haar vierde teen gebroken heeft. In de tweede set landde Keizer op haar voet. Een botsplinter is van haar teen afgebroken. Volgens de dokter is het een mooie breuk en mag Van Iersel over drie dagen weer gaan trainen op geleide van de pijn. "Waarschijnlijk zal ze nog wel een week of vijf, zes last houden van haar teen."

Na de strijd om de derde en vierde plaats werd afscheid genomen van Rebekka de Kogel-Kadijk. Vorig jaar speelde zij haar laatste wedstrijden. Enkele weken geleden werd ze voor het eerst moeder. In haar imposante carrière werd zij negen keer Nederlands Kampioen, won ze vier zilveren medailles bij het EK, won ze één World Tour in China (2003) en was ze drie keer de beste op de Europese Tour (2007: twee keer, 2008).

Schuil/Nummerdor halen halve finale

Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben zaterdag in de kwartfinale van de Swatch FIVB World Tour - The Hague Open beachvolleybal gewonnen van de Braziliaanse Benjamin Insfran en Franco José Vieira Neto.

Nummerdor en Schuil, al zestien officiële wedstrijden op een rij ongeslagen, spelen zondagmorgen om elf uur de halve finale. De tegenstanders zijn Kristjan Kais en Rivo Vesik, de als tiende geplaatste Esten.

In de eerste set kwamen de Nederlandse 'slow starters' op achterstand (2-5). Halverwege de set kregen de Brazilianen een gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. Het einde van deze set was zeer spannend. Het Oranje duo wist het derde setpunt te scoren (23-21).

De Nederlanders begonnen ijzersterk aan de tweede set. Door uitstekend verdedigend werk van Nummerdor konden de mannen gelijk uitlopen (8-4). Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven door het ervaren Nederlandse koppel. Het eerste wedstrijdpunt was direct raak (21-16).

Op het eerste oog leek de kwartfinale van de World Tour beachvolleybal in Den Haag een uiterst eenvoudig klusje voor Nummerdor en Schuil. In werkelijkheid was het gunstige resultaat te danken aan het volledig doorgronden van de ervaren Braziliaanse tegenstanders Franco en Benjamin. Zeer opvallend was het hoe Nummerdor talloze keren op de goede plek in het achterveld zat. Nummerdor: "Vooral in de tweede set had ik het gevoel dat ik ze te pakken had. Vaak is het ook gokken en dat pakte goed uit." Ook Schuil, toch iemand die nou niet bekend staat vanwege zijn spectaculaire reddingen, plukte heel handig nog veel ballen op net voordat ze het zand dreigden te raken.

Uitslag FC Utrecht - Sparta Rotterdam

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam. Hieronder vind je de uitslag.

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 2-0
63’ Lensky 1-0
82’ Van Dijk (pen.) 2-0

Toeschouwers: 18.000
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Galgenwaard
Gele kaart: Nijholt, Lensky (FC Utrecht), Boakye (Sparta Rotterdam)

Opstellingen

FC Utrecht: Vorm, Cornelisse (Keller/46), Dickoh, Wuytens, Lensky (Nesu/66), Mulenga, Silberbauer, Mertens, v.Dijk, Nijholt, v.Wolfswinkel

Sparta Rotterdam: Seliga, Boakye, Adeleye, Viergever, Slijngard (Duarte/80), Falkenburg, Rutjes, v.Gessel, Strootman (John/64), Duplan (Dissels/64), Poepon

Killzone 2 kaskraker

Het Nederlandse computerspel Killzone 2 is in Nederland al meer dan 80.000 keer over de toonbank gegaan. Daarmee is het de best verkopende game die in 2009 is uitgebracht, aldus NVPI, de branchevereniging van de entertainmentindustrie.

Killzone2 kwam eind februari dit jaar exclusief beschikbaar voor de spelcomputer Playstation 3. Aan het futuristische schietspel is jarenlang gewerkt in Amsterdam door de gamesontwikkelaar Guerrilla.

Guerrilla is sinds 2005 eigendom van Sony. De gamesproducent is het enige bedrijf in Nederland dat zich serieus kan meten met de grote spelers in de gamesindustrie. Kleinere gamesbedrijven zijn hier wel volop in ontwikkeling.

Sony Computer Entertainment Benelux kan niet zeggen hoeveel exemplaren van Killzone 2 wereldwijd zijn verkocht. Het eerste deel van Killzone was goed voor een verkoop van 2,5 miljoen exemplaren.

Mogelijk twee doden door ongeval jacht

Door een ongeval op een plezierjacht voor de kust bij Ouddorp zijn mogelijk twee mensen omgekomen. Een schip van de reddingsbrigade van Ouddorp was vanavond onderweg naar de thuishaven met aan boord twee lichamen, zo meldde een zegsman van de politie.

Wat er is gebeurd is onduidelijk. Sinds de melding van een schipper die iets in het water zag drijven, wordt met een helikopter van de Koninklijke Marine de zee afgezocht.

Mystery Land omarmt Dries Roelvink

Onder luid applaus betrad Dries Roelvink vanmiddag het podium van de Club Zonder Filter op dancefestival Mystery Land. Bijna een half uur te laat, zoals het een echte ster betaamt, maar dat kon het bont uitgedoste publiek in Haarlemmermeer niets schelen. Al snel werd de volkszanger op de schouders genomen en rondgehost op het podium.

Roelvink maakte op het festival zijn debuut als mc naast ID&T-voorman Duncan Stutterheim die als dj Duncan S (met een grote zonnebril en opplaksnor) een uur lang plaatjes mocht draaien. Speciaal voor de gelegenheid werd op het laatste moment nog een remix van Dries zijn hit 'Geen crisis waar Dries is' in elkaar gezet, waar de volkszanger vandaag enthousiast overheen mocht zingen. Het publiek bij de Club Zonder Filter schreeuwde net zo enthousiast mee.

Ruim 60.000 danceliefhebbers bezochten vandaag de zestiende editie van Mystery Land. Meer dan 150 dj's en vj's vertoonden hun kunsten op een van de ruim twintig podia op het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer. Op het programma stonden onder anderen Chuckie, Benny Rodrigues, Party Animals, Don Diablo, Joost van Bellen, Lucien Foort, Isis, Sander van Doorn en Michel de Hey.

Volgens organisator ID&T was het evenement sneller dan ooit uitverkocht. Tien weken voor aanvang waren alle tickets over de toonbank gegaan.

Geen crisis waar Dries is

Uitslag AZ - Willem II

Om 19:45 uur begon het duel tussen AZ en Willem II. De uitslag vind je hieronder.

AZ - Willem II 2-1
7’ Holman 1-0
23’ Zijler 1-1
24’ Moreno 2-1

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Blom
Stadion: DSB Stadion, Alkmaar
Gele kaart: Jaliens (AZ), Biemans (Willem II)

Opstellingen

AZ: Romero, Jaliens, Moisander (Klavan/46), Moreno, Poulsen, Holman, Mendes da Silva, Schaars, Martens (Pocognoli/89), El Hamdaoui, Dembélé (Ari/67)

Willem II: Aerts, Janse (Waalkens/89), Biemans, Swinkels, van Loon, Zijler, Kargbo, Boutahar (Reniers/71), Grégoire, Sheotahul, Demouge

Eerste screenshots GTA IV: Ballad of Gay Tony vrijgegeven

Rockstar komt later dit jaar met de tweede DLC voor de Xbox 360-versie van Grand Theft Auto IV. Aanstaande dinsdag zal de eerste trailer van The Ballad of Gay Tony te bewonderen zijn en als opwarmertje heeft de ontwikkelaar alvast vier screenshots vrijgegeven aan een paar fansites. Duidelijk is dat ook in de tweede DLC geweld en explosies niet geschuwd worden, maar hadden we anders verwacht?


Voetbalsters naar kwartfinales EK

De Nederlandse voetbalsters hebben zich op het Europees kampioenschap geplaatst voor de kwartfinales. In de laatste groepswedstrijd werd gewonnen van Denemarken.

Bij rust stond het nog 0-0, maar in de tweede helft sloeg Nederland toe. Via Sylvia Smit en Manon Melis kwam het op een 2-0 voorsprong. De Denen deden nog wel wat terug via Johanna Rasmussen, maar Nederland gaf de zege niet meer uit handen.

Nederland eindigt als tweede in poule A en morgen wordt duidelijk wie de tegenstander van Nederland in kwartfinale gaat worden.

Zeilsters Berkhout/Westerhof wereldkampioen

Zeilsters Lobke Berkhout en Lisa Westerhof zijn in het Deense Rungsted wereldkampioen geworden in de 470-klasse.

Het Nederlandse duo was de hele week oppermachtig en won vandaag ook de afsluitende medal race. Berkhout, die tot vorig jaar een succesvol duo vormde met Marcelien de Koning, was snel gewend aan haar nieuwe partner. "Ik zit al acht jaar in deze boot, Lisa al tien jaar. We bulken van de ervaring, hebben een rugzak vol. We zijn snel ingespeeld geraakt. Maar er valt nog veel te verbeteren in de communicatie, de taakverdeling, de tactiek, maar een constante serie als dit WK biedt natuurlijk erg veel perspectief."

Reuzenhagelsteen valt in Yerseke

De eigenaar van een boerderij aan de Postweg in Yerseke krabde vanochtend wel even achter zijn oren. Hij vond een hagelsteen en niet zo'n kleintje ook! 

De steen had een doorsnede van zo'n 40 centimeter en woog, naar later bleek, drie kilo. Het ging hierbij om een klomp aan elkaar gevroren hagelstenen. Het vreemde aan dit voorval was dat er in de wijde omtrek geen enkele andere hagelsteen te vinden was.

Eerder werd er een record-hagelsteen gevonden van 9 centimeter. De zwaarste ter wereld ooit gevonden hagelsteen woog slechts een kleine 800 gram.

Jos Broeke, weerman, vermoedt dan ook dat deze reuzenklomp afkomstig moet zijn van een toilet in een vliegtuig. Door een zware bui is deze niet gesmolten wat normaal wel gebeurt in zijn val.

Voor foto's klik hier.

Met dank aan Fredo55 voor de submit!

Uitslag Manchester United - Arsenal

Arsenal is vanavond tegen zijn eerste nederlaag van het nieuwe seizoen aangelopen. In de kraker tegen Manchester United bogen de manschappen van trainer Arsène Wenger voor de ploeg uit Manchester. Het werd 2-1 voor de thuisploeg.

The Gunners begonnen het duel met Thomas Vermaelen en Robin van Persie in de basis. Bij Manchester United bestond de voorhoede uit Nani, Luis Antonio Valencia en Wayne Rooney.

In de eerste helft kregen beide ploegen een aantal kansen. Op slag van rust bracht Andrei Arshavin Arsenal op voorsprong. De Rus schoot de bal van een flinke afstand tegen de touwen.

Na de pauze betraden de twee teams ongewijzigd het veld. Manchester United liet duidelijk merken dat het niet wilde verliezen en voegde na een kwartier spelen de daad bij het woord. Rooney versierde een penalty, die hij vervolgens ook nog eens benutte.

Daarna kreeg het duel een grimmig karakter. Uiteindelijk werd Diaby de schlemiel van de wedstrijd door de bal achter zijn eigen keeper te werken. Vervolgens wisselden zowel Wenger als Sir Alex Ferguson om de confrontatie in hun voordeel te beslissen, maar het mocht niet meer zo zijn.

In de slotfase kregen beide ploegen nog wel een aantal kansen en werd een gelijkmaker van Van Persie nog afgekeurd. Wenger reageerde vol afschuw op de beslissing van het arbitrale kwartet en werd prompt naar de tribune gestuurd.

Uitslag Bayern München - VfL Wolfsburg

Het was een cruciaal duel voor Louis van Gaal. De werkwijze van de Nederlander sloeg de eerste weken nog niet aan. Tegen landskampioen VfL Wolfsburg moest het gebeuren en het gebeurde. Bayern München won met 3-0.

Tegen landskampioen VfL Wolfsburg wisten de manschappen van Van Gaal, met Arjen Robben op de bank, echter op voorsprong te komen. Het was aankoop Mario Gomez die in de 27e minuut Bayern München verdiend op voorsprong brengt.

Tot de rust liet Bayern in ieder geval zien dat het wilde en domineerde het de wedstrijd. Wolfsburg was passief en met de rust stond de 1-0 nog op het bord.

Bayern speelde beter, maar er veranderde wat op het veld op het moment dat Arjen Robben binnen de lijnen kwam. Hij bracht direct dreiging met zich mee. Op het moment dat Frank Ribéry in de 63ste minuut ook het veld betrad, gingen de twee direct samenspelen. Het gevolg: De 2-0 door Arjen Robben na een assist van Ribéry.

Het werd uiteindelijk nog mooier voor het duo RibRob, zoals zij in de Duitse media worden genoemd. Na een pass van Ribéry speelde Robben verdediger Andrea Barzagli uit en scoorde zijn tweede doelpunt bij zijn debuut. Gomez kreeg nog een geweldige kans op meer, maar de stand bleef steken op een uitstekende overwinning voor Van Gaal en een droomdebuut voor Arjen Robben.

Uitslag NEC - VVV-Venlo

Om 18:45 uur begon het duel tussen NEC en VVV-Venlo. De uitslag van dit treffen is hieronder terug te vinden.

NEC - VVV-Venlo 1-1
32’ Calabro 0-1
51’ Zomer 1-1

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Winter
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Gele kaart: Burgzorg, El Kabir (NEC), Leemans, Timisela (VVV-Venlo)

Opstellingen

NEC: Babos, Burgzorg, van Eijden, Zomer, El-Akchaoui, Radomski, Schöne, Davids, Fejzullahu, Vleminckx (Pothuizen/90), El Kabir (Worm/66)

VVV-Venlo: Gentenaar, Timisela, Verdellen, Paauwe, Fleuren, Leemans (van Dessel/81), Honda, Auassar, Schaken (Viana/73), Calabro (de Regt/90+2), Ahahoui

'Pantelic nieuwe aanvaller Ajax'

Ajax heeft, drie dagen voor het sluiten van de transfermarkt, een nieuwe aanvaller gecontracteerd. Het gaat om Marko Pantelic uit Servië. De 30-jarige speler tekent volgens Eredivisie Live een contract voor de duur van één seizoen.

Pantelic weigerde dit voorjaar een aanbod van Hertha BSC en zat vervolgens zonder club. De afgelopen vier jaar stond de spits bij de Duitse club onder contract. In het afgelopen seizoen kwam de voetballer 27 keer in actie. Hierin wist hij zeven keer doel te treffen.

In het seizoen 2004/2005 was hij echter goed voor 21 doelpunten. Dit deed de speler destijds voor Rode Ster Belgrado.

[GP2] Uitslag België race 1

Alvaro Parente heeft de eerste race van de GP2 in België gewonnen. De Portugees won op Spa-Francorchamps voor Nico Hülkenberg en Lucas di Grassi. Giedo van der Garde reed zichzelf naar een keurige zevende plaats.

Het veld was bij de start wat uitgedund, omdat Team Coloni door een juridische strijd niet aan de start verscheen, Franck Perera zich niet kwalificeerde en Michael Herck, Sergio Pèrez en Ricardo Teixeira door andere redenen ook niet aan de start konden verschijnen. Parente kwam als beste weg voor Hülkenberg en Di Grassi. Van der Garde kende een goede start en klom op naar plaats zes. Achter de Nederlander sloot Vitaly Petrov aan die een fout in Eau Rouge enkele plaatsen teruggevallen was.

Niet veel later viel de Rus met een rokende motor uit, waardoor zijn kansen op het kampioenschap vrijwel nihil zijn nu. De pitstops zorgden niet voor grote veranderingen vooraan. Na vijftien ronden was de safety car noodzakelijk nadat Luca Filippi in Les Combes spinde en Davide Valsecchi er vol bovenop knalde. Achter de safety car werd thuisrijder Jerome d'Ambrosio door de wedstrijdleiding naar binnen geroepen omdat zijn motor rookte.

Met nog twee ronden te gaan was het Stefano Coletti die hard in Eau Rouge crashte. De Monegask raakte een bandenstapel en zijn auto vatte zelfs vlam, maar een blessure hield hij niet aan het voorval over. Hierdoor wist Parente te winnen voor Hülkenberg, Di Grassi, Pastor Maldono, Diego Nuñes, Roldan Rodríguez, Van der Garde die in de slotfase een fout maakte en zodoende een plaats terugviel en Kamui Kobayashi.

Uitslag GP2 België race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 A. Parente Ocean Racing Technology 54:12.000
2 N. Hulkenberg ART Grand Prix + 0.943
3 L. Di Grassi Racing Engineering + 3.179
4 P. Maldonado ART Grand Prix + 3.468
5 D. Nunes iSport International + 4.105
6 R. Rodriguez Piquet GP + 4.349
7 G. van der Garde iSport International + 4.687
8 K. Kobayashi DAMS + 5.459
9 E. Mortara Arden International + 5.972
10 D. Clos Racing Engineering + 7.315
11 N. Panciatici Durango + 10.474
12 S. Coletti Durango + 2 ronden
13 J. Villa Super Nova International + 3 ronden
DNFJ. d`Ambrosio DAMS + 5 ronden
DNFL. Filippi Super Nova International + 12 ronden
DNFD. Valsecchi Barwa Addex+ 12 ronden
DNFK. Chandhok Ocean Racing Technology + 18 ronden
DNFD. Rigon Trident Racing + 18 ronden
DNFV. Petrov Barwa Addex+ 19 ronden
DNFA. Valerio Piquet GP + 25 ronden
DNFS. Perez Arden International + 25 ronden
DNFM. Herck DPR + 25 ronden
DNFR. Teixeira Trident Racing + 25 ronden

Firmware 3.0 laatste grote update 2009

De firmware update die dinsdag beschikbaar komt voor de PS3, is ook meteen de laatste grote firmware update van dit jaar. Dat zei PlayStation Network operations director Eric Lempel onlangs in antwoord op een vraag van G4TV.com. Letterlijk zei hij tegen G4TV: "{...} this is a big and significant update, so you would be correct to assume that [it's the last major update for 2009]," aldus Lempel.

Firmware 3.0 geeft het PS3 menu een flinke "makeover". Zo wordt ondermeer het het 'information board' aangepast, komen er 'premium avatars' en wordt het mogelijk bewegende achtergronden en thema's te gebruiken in het hoofdmenu.

Uitzending gemist?
Het feit dat dit de laatste grote update van dit jaar is, wil volgens Sony trouwens niet zeggen dat er helemaal geen updates meer komen. Maar die zullen dan veel minder groot en ingrijpend zijn. Alhoewel, Sony schijnt momenteel in gesprek te zijn met de NOS om te kijken of het bekende 'Uitzending gemist' ook kan worden ingezet op de PS3. Sony zou die mogelijkheid nog voor de kerst willen introduceren.

In de onderstaande video laat Eric Lempel zien wat er zoal nieuw is in firmware 3.0. Wij vragen ons intussen af: welke funcionaliteit zou jij graag nog op de PS3 zien?



Grote brand Den Helder incl foto's

In Den Helder brak omstreeks 14:45 een zeer grote brand uit in de sporthal van het Lyceum aan zee aan de Drs. F. Bijlweg. Tijdens de brand waren er geen mensen aanwezig in de sporthal. Tegen 18:00 was de brand onder controle.

De brand veroorzaakte ook flinke rookontwikkeling, hierdoor adviseerde de brandweer bewoners van het nabij gelegen verpleegtehuis en woonwijk De Schooten ramen en deuren gesloten te houden.

Van de sporthal is niets meer over en de ongeveer duizend leerlingen hebben maandag in iedergeval geen les. Hoe de rest van de week zal verlopen is nog onduidelijk.

Opmerkelijk aan de brand op deze locatie was dat de naastgelegen brandweercentrale juist vandaag een open dag had waarbij zij diverse demonstraties gaven. 

Den Helder heeft de afgelopen paar maanden al drie andere grote branden te verwerken gehad. 10 juni brandde het monumentale pand van nazi-achitect Alber Speer af, 30 juli was het een replica van een VOC-schip  wat in as werd gelegd en twee weken geleden op 14 augustus waren twee loodsen  de pineut.

FOK!user en PR-manager Senesta was bij de brand aanwezig en maakte voor ons foto's.  

1

2

3

5

6

7

8

12

14

12

Voor meer foto's en discussie kun je ook terecht in het topic op het forum.

Startgewichten België

De FIA maakt in het seizoen 2009 voor de start van de race de gewichten van de Formule 1-wagens openbaar. Hieronder vind je de uitkomsten voor België op een rijtje. De tabellen zijn gesorteerd op gridpositie en op gewicht.

Polesitter Giancarlo Fisichella heeft met 648 kilo vrij weinig brandstof aan boord. Nummer twee Jarno Trulli zal enkele ronden langer door kunnen rijden dan de Force India-coureur. De auto van Williams-coureur Kazuki Nakajima zit met 706,1 kilo bijna tot de nok toe gevuld met brandstof.

De eerste tien wagens zijn na de kwalificatie op Spa-Francorchamps door de wedstrijdleiding gewogen in het parc fermé; van de overige wagens hebben de teams zelf het gewicht doorgegeven (zie * ).

Gesorteerd op startgrid

StartgridCoureurTeamGewicht (kg)
1Giancarlo FisichellaForce India648
2Jarno TrulliToyota656,5
3Nick HeidfeldBMW Sauber655
4Rubens BarrichelloBrawn GP644,5
5Robert KubicaBMW Sauber649
6Kimi RäikkönenFerrari655
7Timo GlockToyota648,5
8Sebastian VettelRed Bull Racing662,5
9Mark WebberRed Bull Racing658
10Nico RosbergWilliams670
11Adrian SutilForce India678,5*
12Lewis HamiltonMcLaren693,5*
13Fernando AlonsoRenault684,4*
14Jenson ButtonBrawn GP694,2*
15Heikki KovalainenMcLaren697*
16Sébastien BuemiToro Rosso685*
17Jaime AlguersuariToro Rosso704,5*
18Kazuki NakajimaWilliams706,1*
19Romain GrosjeanRenault704,7*
20Luca BadoerFerrari691,5*

Gesorteerd op gewicht

StartgridCoureurTeamGewicht (kg)
4Rubens BarrichelloBrawn GP644,5
1Giancarlo FisichellaForce India648
7Timo GlockToyota648,5
5Robert KubicaBMW Sauber649
6Kimi RäikkönenFerrari655
3Nick HeidfeldBMW Sauber655
2Jarno TrulliToyota656,5
9Mark WebberRed Bull Racing658
8Sebastian VettelRed Bull Racing662,5
10Nico RosbergWilliams670
11Adrian SutilForce India678,5*
13Fernando AlonsoRenault684,4*
16Sébastien BuemiToro Rosso685*
20Luca BadoerFerrari691,5*
12Lewis HamiltonMcLaren693,5*
14Jenson ButtonBrawn GP694,2*
15Heikki KovalainenMcLaren697*
17Jaime AlguersuariToro Rosso704,5*
19Romain GrosjeanRenault704,7*
18Kazuki NakajimaWilliams706,1*

Sollied en medische staf in de clinch

Het botert niet tussen sc Heerenveen-trainer Trond Sollied en de medische staf. Dat schrijft de Leeuwarder Courant in de zaterdageditie. De Noorse oefenmeester is van mening dat de blessurebehandeling van verschillende spelers te traag verloopt.

De afgelopen weken moest Sollied een flink aantal spelers missen, met als dieptepunt het duel met PAOK Saloniki (0-0).

Sollied zet ook vraagtekens bij het feit dat de net herstelde Geert-Arend Roorda in mei toestemming kreeg om met Jong Oranje een zwaar toernooi af te werken. Clubarts Tjitte Wiersma is het niet eens met de kritiek van Sollied, laat hij weten aan de krant.

'Bertelsmann gaat fors bezuinigen'

Het Duitse mediaconcern Bertelsmann staat op de drempel van de grootste bezuinigingsoperatie in zijn geschiedenis. De eigenaar van de tv-groep RTL en enkele grote uitgevers wil 1 miljard euro besparen, zo meldde het Duitse weekblad Der Spiegel vandaag.

De bezuinigingen moeten Bertelsmann in staat stellen het komende jaar 800 miljoen euro aan leningen terug te betalen, aldus Der Spiegel. Bertelsmann wilde zelf niet reageren. Het concern presenteert overmorgen zijn halfjaarcijfers.

Volgens Der Spiegel moet dochterbedrijf Arvato, waar andere bedrijven allerlei diensten kunnen uitbesteden, het meest bezuinigen. Het gaat om zo’n 250 miljoen euro.

Ook zal er meer worden gesneden het aantal arbeidsplaatsen. Arvato heeft in Nederland vestigingen in Abcoude, Venlo en Venray. Bij het onderdeel werken wereldwijd 60.000 mensen.

Bij RTL zou Bertelsmann vooral de kosten van de programma’s willen terugdringen.

Man rijdt met fiets over vriendin

Het zal je maar gebeuren dat je over je eigen vriendin rijdt. In Lutjewinkel bleek een man van 66 hiertoe in staat te zijn. Gelukkig voor beiden reed hij slechts op een fiets. Het ongeval gebeurde ook niet met opzet, volgens de man.

De twee hadden eerder die avond een gezellige borrel bij vrienden. Op een bepaald moment besloot de 63-jarige vrouw alvast met de fiets naar huis te gaan. Bij een bruggetje ging het echter mis. Ze maakte daar een lelijke val.

Haar man, die enkele minuten later vertrok, nam dezelfde route als zijn vriendin. Hij viel ook, echter niet door het bruggetje, maar over zijn eigen vriendin die hij niet zag liggen. Door deze valpartij kwam hij  in de sloot naast de brug terecht.

De vrouw moest meegenomen worden naar het ziekenhuis. De man hoefde slechts een bad te nemen en droge kleren aan te trekken.

Met dank aan BaZzY voor de submit!

Atouba niet in selectie Ajax

Martin Jol heeft Timothée Atouba niet opgenomen in de selectie voor het duel met Heracles Almelo, laat Ajax weten op zijn eigen website.

De Kameroener speelde tegen Slovan Bratislava (1-2) nog mee met het Amsterdamse keurkorps, maar moet zondag in Almelo vanaf de tribune toekijken. Datzelfde geldt voor Oleguer, die de afgelopen weken al niet tot de selectie behoort.

Atouba maakte zijn debuut tegen PSV (4-3), maar oogde bepaald niet imposant. Ook in de duels die daarop volgden was hij onrustig aan de bal en liet verdedigend geen zekere indruk achter.

Dario Cvitanich zit gewoon bij de selectie van Jol. De Argentijn wordt veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer naar zijn geboorteland, maar is zondag nog gewoon in Almelo aanwezig.

Blauwtong

Het volgende moment gebeurde er ontzettend veel tegelijk. Een groot aantal overvalwagens kwam de hoek om gescheurd en stopte met piepende remmen voor het pandje. Een heus legertje ME sprong uit de wagens en kwam op de winkel afgestormd. Nog voor de visboer en ik zelfs maar blijk konden geven van enige vorm van verbazing, lagen we, met een fiks aantal knieën in de wederzijdse ruggen, buiten op de stoep. Vanuit mijn ooghoeken zag ik, dat alle omringende kruispunten met behulp van politieauto’s geblokkeerd waren.

[Vuelta] Cancellara wint proloog, Mouris vierde

Fabian Cancellara is, net als na afloop van de proloog van de Tour de France, de eerste leider van de Vuelta a España. De renner van Team Saxo Bank bleef Tom Boonen (Quick-Step) negen seconden voor. Tyler Farrar (Team Garmin) werd uiteindelijk derde op elf seconden.

Het eerste gedeelte van de tijdrit verliep droog. In die periode wist Roman Kreuziger (Liquigas) een tijd van vijf minuten en 37 seconden te klokken. Vlak daarna begon het echter te regenen, waardoor de tijd van de Tsjech lang bleef staan. Uiteindelijk was het Daniele Bennati, die op een inmiddels opdrogend circuit, onder de tijd van zijn ploeggenoot dook. Hij snoepte slechts één seconde van de tot dan toe beste tijd af.

Lars Boom (Rabobank), die vooraf als één van de favorieten voor de dagzege werd getipt, gaf na afloop van zijn proloog al tien seconden toe op Bennati. Jens Mouris (Vacansoleil) zou uiteindelijk de beste Nederlander worden. De renner van Vacansoleil verraste vriend en vijand met de vierde plaats en was drie seconden sneller dan de Italiaan.

Boonen had daar echter maling aan en verwees Mouris naar de tweede plaats. De Belg was namelijk vijf seconden sneller dan onze landgenoot. Ook Farrar leverde een goede tijdrit af, maar Cancellara was uiteindelijk de allerbeste.


Uitslag proloog:

#Naam rennerPloegTijd
1Fabian CancellaraTeam Saxo Bank00:05,20
2Tom BoonenQuick-Step+ 0,09
3Tyler FarrarTeam Garmin+ 0,12
4Jens MourisVacansoleil+ 0,14
5Daniele BennatiLiquigas+ 0,16
6Roman KreuzigerLiquigas+ 0,17
7Alexander VinokourovAstana+ 0,18
8Ivan BassoLiquigasz.t
9Alejandro ValverdeCaisse d'Erpagnez.t
10Maciej BodnarLiquigas+ 0,19

Stand na de eerste etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Fabian CancellaraTeam Saxo Bank00:05,20
2Tom BoonenQuick-Step+ 0,09
3Tyler FarrarTeam Garmin+ 0,12
4Jens MourisVacansoleil+ 0,14
5Daniele BennatiLiquigas+ 0,16
6Roman KreuzigerLiquigas+ 0,17
7Alexander VinokourovAstana+ 0,18
8Ivan BassoLiquigasz.t
9Alejandro ValverdeCaisse d'Erpagnez.t
10Maciej BodnarLiquigas+ 0,19

Nederlandse hockeysters pakken titel

De Nederlandse vrouwen hebben zaterdagmiddag de spannende EK-finale in Amsterdam gewonnen van Duitsland met 3-2.

De score werd in de elfde minuut door Duitsland geopend. Goalgetter Stöckel sloeg de bal achter keepster Floortje Engels, die het voor het eerst dit toernooi druk had in het doel. In de negentiende minuut volgde de tegengoal van uitblinker Lidewij Welten. Ze bereidde zelf haar goal voor en sloeg hem toen via de kluts over keepster Frank.

Nederland kwam op voorsprong via Agliotti, zij veranderde een geslagen bal van Vera Vorstenbosch van richting. Lang kon Oranje niet van die voorsprong genieten. Via een strafcorner kwam Duitsland weer op gelijke hoogte. Hasselmann tipte een geflatste bal van Julia Müller in het dak van het doel.

In de tweede helft was het spel vooral voor Duitsland, maar het Nederlandse doel bleef schoon. Opvallend is dat Nederland geen enkele strafcorner kreeg deze wedstrijd. Het was wederom Agliotti die de winnende treffer voor haar rekening nam na een voorzet van Lidewij Welten. Eén minuut later kreeg Anke Kühn een gele kaart en zo eindigden Duitsland de wedstrijd met tien man.



Nederland - Duitsland 3-2
11' Stöckel 0-1
20' Welten 1-1
25' Agliotti 2-1
29' Hasselmann (sc) 2-2
64' Agliotti 3-2

Gele kaart: Kühn (Duitsland)

Voor meer sportnieuws zie FOK!sport.

Nederlandse vrouwen Europees kampioen hockey

De Nederlandse vrouwen hebben zaterdagmiddag de spannende EK-finale in Amsterdam gewonnen van Duitsland met 3-2.

De score werd in de elfde minuut door Duitsland geopend. Goalgetter Stöckel sloeg de bal achter keepster Floortje Engels, die het voor het eerst dit toernooi druk had in het doel. In de negentiende minuut volgde de tegengoal van uitblinker Lidewij Welten. Ze bereidde zelf haar goal voor en sloeg hem toen via de kluts over keepster Frank.

Nederland kwam op voorsprong via Agliotti, zij veranderde een geslagen bal van Vera Vorstenbosch van richting. Lang kon Oranje niet van die voorsprong genieten. Via een strafcorner kwam Duitsland weer op gelijke hoogte. Hasselmann tipte een geflatste bal van Julia Müller in het dak van het doel.

In de tweede helft was het spel vooral voor Duitsland, maar het Nederlandse doel bleef schoon. Opvallend is dat Nederland geen enkele strafcorner kreeg deze wedstrijd. Het was wederom Agliotti die de winnende treffer voor haar rekening nam na een voorzet van Lidewij Welten. Eén minuut later kreeg Anke Kühn een gele kaart en zo eindigden Duitsland de wedstrijd met tien man.



Nederland - Duitsland 3-2
11' Stöckel 0-1
20' Welten 1-1
25' Agliotti 2-1
29' Hasselmann (sc) 2-2
64' Agliotti 3-2

Gele kaart: Kühn (Duitsland)

Beyoncé hotelkamer uitgegooid

Ai, een flinke vernedering voor Beyoncé. De verwende zangeres is haar hotelkamer uitgezet. Een Oekraïnse politicus wilde namelijk graag van de hotelkamer gebruikmaken.

Beyoncé is momenteel bezig met een concertreeks. Om bij te komen van het harde werken had zij de presidentiële suite geboekt in het Donbass Palace in het Oekraïnse Donetsk. 

Eenmaal binnen bleek presidentskandidaat Viktor Yanukovich ook graag in de beste kamer van het hotel te willen slapen. De zangeres moest dus haar kamer afstaan. Volgens bronnen zou het hotelpersoneel zich vele malen hebben verontschuldigd voor het pijnlijke incident.

Filmpje naakte presentatrice enorme hit

Een Belgisch bedrijf heeft een nieuwe, geruchtmakende reclamecampagne gelanceerd. De kabelmaatschappij Telenet, met onze prins Friso aan het roer, maakt namelijk reclame voor digitale televisie. In een flits is ineens een naakte Evi Hanssen te zien.

Wie eenmaal met z'n ogen knippert, heeft de foto gemist en moet weer verder kijken naar een paar olifanten. En dat is nu juist de bedoeling, want de kabelboer wil duidelijk maken dat je met digitale televisie een uitzending op ieder gewenst moment kunt pauzeren.

Evi Hanssen is ook voor Nederland geen onbekende. Samen met Eddy Zoey presenteert zij het programma Expeditie Robinson, dat ook bij ons op de buis is. De presentatrice is dolblij met alle aandacht voor haar naaktfoto. "Ik ben gevleid", zegt ze. "Voor een vrouw van bijna 31 die net een kind heeft gekregen is het toch wel plezant om te horen dat mensen je in je nakie willen zien." 


Fappen kan bij 13 seconden...

Uitmarkt boos over beleid A'dam

De organisatie van de Uitmarkt heeft in allerijl nieuwe promotievlaggen moeten laten maken, nadat stadsdeel Centrum had gesommeerd dat de logo's van de sponsors te groot waren.

Het strenge beleid valt bij het Amsterdams Uitburo, dat het culturele evenement organiseert, zo verkeerd dat het overweegt een volgende editie uit te wijken naar een locatie buiten het centrum.

Dat liet een woordvoerster vandaag weten naar aanleiding van een bericht hierover in Het Parool. Het strenge beleid van het stadsdeel kost de Uitmarkt ongeveer 30.000 euro. De richtlijnen bestaan volgens de zegsvrouw al wel langere tijd, maar werden nooit gehandhaafd. "In juli kregen we te horen dat ze dit jaar streng zouden handhaven." Het stadsdeel zwichtte niet voor een brandbrief die het Amsterdams Uitburo vervolgens stuurde, met daarin het verzoek de Uitmarkt niet onnodig te duperen. Gevolg: herdruk van de vlaggen en compensatie voor de sponsors die minder waarde hechten aan de kleinere logo's.

Uitmarkt boos over strenge beleid Centrum  (foto: ANP)

Crisis kost economie 10 biljoen dollar

De financiële crisis kost de wereldeconomie tot eind dit jaar 10,5 biljoen dollar (7300 miljard euro). Voor elke inwoner op aarde komt dit neer op ongeveer 1500 dollar. Dit hebben analisten van de Duitse bank Commerzbank berekend, zo meldde de Duitse krant Die Welt vandaag.

De grootste verliezen worden geleden door dalingen van de waarde van huizen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië (4650 miljard dollar). De economische neergang kost 4200 miljard dollar. Banken zullen door afschrijvingen en faillissementen ongeveer 1600 miljard dollar hebben verloren.

KPN gul voor trouwe werknemers

De Belgische KPN-dochter BASE baart opzien in België met een bijzonder gulle actie. Werknemers die tien jaar bij het bedrijf werken, mogen voortaan drie maanden betaald met vakantie.

Een groep van 35 personeelsleden heeft inmiddels zo'n cadeau gekregen. "We hebben dit aan ons personeel aangeboden om hun de kans te geven zich te herbronnen", zegt personeelsdirecteur Bruce Humphruys vandaag in de Vlaamse krant De Standaard. "Ze komen terug met nieuwe ideeën en met de teller op nul. Met een fris gemoed kunnen ze dan de volgende jaren aanvatten."

Het bedrijf zegt het personeel zo te willen bedanken voor hun trouw in de moeizame beginjaren van de gsm-operator in België. Het bedrijf heeft inmiddels naar eigen zeggen 25 procent marktaandeel met de merken Base, Jim en Ay Yildiz.

Killzone 2 kaskraker

Het Nederlandse computerspel Killzone 2 is in Nederland al meer dan 80.000 keer over de toonbank gegaan. Daarmee is het de best verkopende game die in 2009 is uitgebracht, aldus NVPI, de branchevereniging van de entertainmentindustrie.

Killzone2 kwam eind februari dit jaar exclusief beschikbaar voor de spelcomputer Playstation 3. Aan het futuristische schietspel is jarenlang gewerkt in Amsterdam door de gamesontwikkelaar Guerrilla.

Guerrilla is sinds 2005 eigendom van Sony. De gamesproducent is het enige bedrijf in Nederland dat zich serieus kan meten met de grote spelers in de gamesindustrie. Kleinere gamesbedrijven zijn hier wel volop in ontwikkeling.

Sony Computer Entertainment Benelux kan niet zeggen hoeveel exemplaren van Killzone 2 wereldwijd zijn verkocht. Het eerste deel van Killzone was goed voor een verkoop van 2,5 miljoen exemplaren.

Feestgangers belagen beveiliging

Tijdens een muziekfestijn in Wapenveld (Gelderland) hebben enkele tientallen mensen zich tegen het beveiligingspersoneel en de politie gekeerd. Een beveiliger werd mishandeld en ook agenten kregen rake klappen.

Het opstootje vond vannacht plaats. De politie heeft elf mensen aangehouden, zo maakte zij vandaag bekend.

Het tumult ontstond aan het eind van het feest, toen de feestgangers de tent moesten verlaten. Bezoekers kregen "om nog onduidelijke redenen problemen met het beveiligingspersoneel", meldde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, richtten de gasten zich ook tegen hen.

Volgens de politie werd er gespuwd en met dingen gegooid. Mensen zochten zelfs de confrontatie op met de ingezette politiehonden, waarbij zij werden gebeten en kneuzingen opliepen.

Katwijk breekt alle koekhaprecords

Het hoeft geen Koninginnedag te zijn om mensen aan het koekhappen te krijgen. De Oranjevereniging in Katwijk heeft op een doodgewone zaterdag in augustus honderden mensen bijeen gekregen om een nieuw wereldrecord in deze oer-Nederlandse traditie te vestigen. Met 1126 deelnemers komt het Noordzeedorp hiermee in het Guinness Book of Records.

De gemeente liet vandaag weten dat zij maar liefst twee records heeft gebroken. De plaatselijke bakker maakte een ontbijtkoek van 7000 kilo. Ook deze koek haalt het Guinness Book of Records.

Het record koekhappen stond tot voor kort op naam van Scheveningen. Hier kwamen in 2005 een kleine tweehonderd mensen bijeen om koek te happen. Wat betreft de reuzenontbijtkoek is het volgens een woordvoerster van Katwijk voor het eerst dat het Guinness Book deze lekkernij in zijn overzicht opneemt.

Happen naar....  (foto: ANP)

Dode strandfeest begraven

De 19-jarige Robby van der Leeden, die vorig weekend bij ernstige rellen op het strandfeest in Hoek van Holland om het leven kwam, is vandaag begraven. Dat heeft een woordvoerder van de politie laten weten.

Het was volgens hem een "waardige en respectvolle" plechtigheid, waarbij naar schatting zo'n tweehonderd mensen aanwezig waren.

Van der Leeden werd getroffen door een kogel, mogelijk afkomstig uit een politiewapen. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt nog de herkomst van het projectiel. Woensdag liepen in Rotterdam al enkele honderden mensen, onder wie vrienden, Feyenoord-supporters en belangstellenden, mee in een stille tocht voor Van der Leeden.

Dode strandfeest begraven  (foto: ANP)

[WK Judo] Verkerk pakt goud

Marhinde Verkerk heeft voor een daverende verrassing weten te zorgen door de gouden medaille te winnen bij het WK Judo in Rotterdam. De Nederlandse versloeg de Oekrainse Maryna Pryshchepa.

Verkerk werd direct wakker gemaakt door een aanval van haar Oekrainse opponente. Verkerk die voor eigen publiek mocht spelen was opnieuw erg actief en dat kwam haar tegenstandster al snel op een waarschuwing te staan. De Rotterdamse zette regelmatig schouderworpen in maar dit kon niet tot enig gevaar lijden. Na een kleine drie minuten spelen wist de Nederlandse wel een juiste worp in te zetten wat haar een Wasa-Ari opleverde.

De Nederlandse judoka pakte daarna haar tweede yuko met een schouderworp die niet goed doorkwam. Uiteindelijk was de Wasa-Ari genoeg om de gouden plak te behalen.

[WK Judo] Verkerk pakt goud

Marhinde Verkerk heeft voor een daverende verrassing weten te zorgen door de gouden medaille te winnen bij het WK Judo in Rotterdam. De Nederlandse versloeg de Oekrainse Maryna Pryshchepa.

Verkerk werd direct wakker gemaakt door een aanval van haar Oekrainse opponente. Verkerk die voor eigen publiek mocht spelen was opnieuw erg actief en dat kwam haar tegenstandster al snel op een waarschuwing te staan. De Rotterdamse zette regelmatig schouderworpen in maar dit kon niet tot enig gevaar lijden. Na een kleine drie minuten spelen wist de Nederlandse wel een juiste worp in te zetten wat haar een Wasa-Ari opleverde.

De Nederlandse judoka pakte daarna haar tweede yuko met een schouderworp die niet goed doorkwam. Uiteindelijk was de Wasa-Ari genoeg om de gouden plak te behalen.

Excuses Angela Merkel voor WO2

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich vandaag in een videoboodschap op internet verontschuldigd voor het leed dat haar land heeft veroorzaakt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dinsdag heeft in Polen de herdenking plaats van het begin van WOII, zeventig jaar geleden.

Merkel is een van de belangrijkste gasten tijdens de plechtigheid op het schiereiland Westerplatte, nabij de Poolse havenstad Gdansk, het vroegere Danzig. De Poolse president Donald Tusk en de Russische premier Vladimir Poetin komen ook.

1 september is volgens Merkel "een dag van droefenis over het leed en ook een herinnering aan de schuld die Duitsland door het beginnen van de Tweede Wereldoorlog op zich heeft genomen. Maar het is ook een dag van dankbaarheid en optimisme over het feit dat we nu als vrienden en partners samen kunnen werken."

Op 1 september 1939 begon het Duitse leger aan de invasie van Polen. De militaire operatie bij het toenmalige Danzig markeerde het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Es tut mir leid!  (foto: ANP)

Uitslag kwalificatie België

Giancarlo Fisichella start morgen verrassend genoeg van polepositon in de Grand Prix van België. Op het circuit van Spa-Franchorchamps mag Jarno Trulli van de tweede plek starten, en de tweede startrij wordt gevormd door Nick Heidfeld en Rubens Barrichello.

De kwalificatietraining voor de Grand Prix van België ging op een droge baan van start. Bridgestone heeft voor deze race de medium- en zachte compound meegenomen. Beide Toyota's waren de eerste auto's die onder de 1:47 reden, waar Fernando Alonso zich al snel bijvoegde met een hoge 1:46. Al vlot reed bijna iedereen in de lage 47'ers, alleen Luca Badoer en Giancarlo Fisichella zaten nog in de 48'ers. Robert Kubica was de laatste die een tijd moest rijden, na twee ronden was de Pool alweer naar binnen gegaan. Toen de BMW Sauber-coureur uiteindelijk naar buiten kwam, zette hij de veertiende tijd neer met 1:46,459, wat hij een ronde later verbeterde tot 1:46,062.

Nick Heidfeld ging opnieuw lekker, nadat hij ook al de snelste was in de derde vrije training vanmorgen, en zette 1:45,566 als rapste tijd neer van dat moment. Jarno Trulli ging daar weer overheen met 1:45,331. Badoer wist uiteindelijk toch in de 46'ers te rijden maar met 1:46,957 stond de Italiaan nog altijd op de twintigste en laatste plaats. Williams-coureurs Nico Rosberg en Kazuki Nakajima waren nog altijd in de gevarenzone op hun zeventiende en negentiende plaats met nog minder dan een minuut te gaan. Rosberg zette toch de negende tijd neer, maar Nakajima wist zich niet te verbeteren. Alonso zat inmidels op de wip op de zestiende plek, en omdat Jaime Alguersuari van Scuderia Toro Rosso nog de vijftiende tijd neer te zetten, zakte de Spanjaard naar de zeventiende plaats.

Toch wist Alonso zich weer te verbeteren naar de dertiende tijd, en nu was het Lewis Hamilton die op moest passen om niet af te vallen met de vijftiende tijd. Badoer zorgde nog net voor een gele vlag toen de sessie bijna afgelopen was. De achterwielophanging werd daarbij beschadigd. Daarmee vielen af, van de zestiende tot en met twintigste plaats, Sébastien Buemi, Alguersuari, Nakajima, Romain Grosjean en Badoer. Wie wel door waren naar Q2 zijn de beide Force India's, wat de doelstelling vooraf ook was.

De tijden in de tweede kwalificatiesessie werden in de 1:44 gereden, weliswaar hoog in de 1:44. Williams had nog wat problemen met Rosbergs wagen, maar met nog vijf minuten te gaan. De eerste sector was niet goed van de Duitser en hij bleef op de vijftiende tijd staan. Hamilton stond op de wip op de tiende plaats, en Rosberg verbeterde zijn tijd naar die tiende plek, waardoor Hamilton er voorlopig uitligt. Dat bleef zo, en zelfs Sutil staat nog voor de Brit op de elfde startplaats. Hamilton dus twaalfde, Alonso dertiende, wereldkampioenschapsleider Jenson Button veertiende en Heikki Kovalainen vijftiende. Zou de bandentemperatuur de Brawn GP's dan toch parten spelen op het relatief wat koelere circuit in België? Er is in ieder geval één Brawn naar Q3.

Verrassing van de tweede sessie is Fisichella, die de vierde tijd wist te rijden, nog voor Heidfeld, Rubens Barrichello, Timo Glock, Mark Webber, Kimi Räikkönen en Rosberg. De laatste tien minuten van de derde kwalificatiesessie gingen van start onder een zonnige hemel. De omgevingstemperatuur was 16 graden Celsius en de baantemperatuur was 31 graden Celsius. De derde kwalificatiesessie verliep wat verrassend, vlak voordat de vlag viel was het Fisichella die de snelste tijd van Trulli overnam, en de Italiaan werd niet verbeterd.

De top tien is dan Fisichella voor Trulli, Heidfeld derde, Barrichello vierde, Kubica vijfde, Räikkönen zesde, Glock zevende, Vettel achtste, Webber negende en Rosberg tiende.


Uitslag kwalificatie België

Pos. CoureurTeam Tijd
1 G. Fisichella Force India F1 1:46.308
2 J. Trulli Toyota 1:46.395
3 N. Heidfeld BMW 1:46.500
4 R. Barrichello Brawn GP 1:46.513
5 R. Kubica BMW 1:46.586
6 K. Räikkönen Ferrari 1:46.633
7 T. Glock Toyota 1:46.677
8 S. Vettel Red Bull 1:46.761
9 M. Webber Red Bull 1:46.788
10 N. Rosberg Williams 1:47.362

11 A. Sutil Force India F1 1:45.119
12 L. Hamilton McLaren 1:45.122
13 F. Alonso Renault 1:45.136
14 J. Button Brawn GP 1:45.251
15 H. Kovalainen McLaren 1:45.259

16 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:45.951
17 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:46.032
18 K. Nakajima Williams 1:46.307
19 R. Grosjean Renault 1:46.359
20 L. Badoer Ferrari 1:46.957


Wereldkampioenschapsleider Jenson Button eindigde als veertiende.

Beaus nieuwe programma flopt

Het nieuwe programma van Beau Noël van Erven Dorens is jammerlijk geflopt. De eerste uitzending van CQC, zoals het programma heet, trok gisteravond op Veronica (onderdeel van SBS Groep) slechts 276.000 mensen. CQC is het eerste programma dat Beau voor zijn nieuwe werkgever maakt sinds zijn recente overstap van RTL naar SBS.

Vorige week keken op Veronica op hetzelfde tijdstip iets meer mensen naar de Britse autoshow Top Gear. Met de 263.000 kijkers had Beau vrijdagavond een kijkdichtheid van 4,1 procent. Het entertainmentprogramma, dat een rock-'n-rollmentaliteit zou moeten hebben, neemt het nieuws van de week door en gaat met de reporters op zoek naar het verhaal achter de items.

Praat verder over CQC op het forum.

Beaus nieuwe programma trekt maar weinig kijkers

[WK judo] Verkerk naar finale

De Nederlandse Marhinde Verkerk is er in geslaagd de finale te bereiken van het WK judo in Rotterdam. De Nederlandse moest het in de klasse tot 78 kilogram opnemen tegen de Spaanse Esther San Miguel.

Het duel begon fel; Verkerk probeerde verschillende malen haar Spaanse opponente te vegen maar dit leidde niet tot het gewenste resultaat. Na een mislukte schouderworp van de Spaanse probeerde Verkerk haar tegenstandster te verwurgen maar ze belandden beiden buiten de mat waarna de aanval werd teruggefloten.

Verkerk bleef aanvallend met veel acties waardoor zij geen bestraffing van de scheidsrechter kon krijgen. De Spaanse kreeg dit wel maar deze werd door de jurytafel ongedaan gemaakt. Even later werd ze alsnog bestraft vanwege passiviteit. Verkerk bleef actief met een aantal schouderworpen. Uiteindelijk leidde geen enkele aanval tot een punt van de Nederlandse waardoor ze waren aangewezen op de golden score.

In de golden score was de Nederlandse judoka opnieuw lekker actief. De Spaanse zette een hoop aanvallen in zonder techniek waarna de scheidsrechter uiteindelijk een waarschuwing uitdeelde aan de Spaanse. San Miguel werd nogmaals bestraft door de scheidsrechter wat leidde tot een yuko en een finaleplaats voor de Nederlandse.

Brood: "Niet slagvaardig genoeg"

RKC Waalwijk is er gisteren wederom niet in geslaagd om de eerste punten van het nieuwe seizoen te pakken. In eigen huis verloren de Waalwijkers met 2-0 van ADO Den Haag.

"We waren voorin niet slagvaardig genoeg om een doelpunt te maken," was de duidelijke taal van Brood aan het begin van de persconferentie. "Hoewel we inmiddels was ruimer in ons jasje zitten wat spelers betreft, kregen we op de middag van de wedstrijd te horen dat we vanwege een blessure geen beroep konden doen op Charlison Benschop. Dat was een tegenvaller, hoewel Kevin Vink het als aanspeelpunt in de voorhoede ook redelijk heeft gedaan."

"De 0-1 viel als het ware uit het niets. Zonde, dat we zo op achterstand komen. Na de pauze brachten we Anthony Obodai om wat meer power op het middenveld te krijgen. Voordat we het goed en wel hadden staan, lag de 0-2 er al in. Weer scoorde een lopende man, die was vertrokken uit de as. Al met al moet ik concluderen dat wij vanavond te weinig hebben laten zien. Dit is een erg zure avond voor ons, want we wilden tegen ADO Den Haag punten pakken. Nu gaan we het voetbalvrije weekend dat voor de deur staat zo goed mogelijk proberen te benutten om onze nieuwe spelers in te passen."

Raymond Atteveld, trainer van ADO Den Haag, was logischerwijs een tevreden man. "Je weet vooraf dat het hier lastig wordt," liet hij weten. "Nu we hier dan toch hebben gewonnen, ben ik tevreden en blij. Ik ben uitermate tevreden over onze teamprestatie."

[WK judo] Bosch uitgeschakeld

Edith Bosch kwam zaterdag, tijdens het WK judo, niet verder dan de tweede ronde in de klasse tot 70 kilogram. De Nederlandse werd namelijk door Yuri Alvear uit Columbia uitgeschakeld.

Na afloop van de partij gaf Bosch haar tranen de vrije loop. "Ik kan de druk niet aan. In Nederland kan ik gewoon niet goed presteren," snikte de judoka. In de eerste ronde nam ze het op tegen Lkhamdegd Purevjargal uit Mongolië, maar ook toen voelde onze landgenote zich niet in topvorm. "Alle kracht vloeide toen al uit mijn lichaam. Dat kan niet, want ik ben echt super fit. Ik was gewoon zo zenuwachtig dat ik helemaal blokkeerde."

Volgend jaar wordt het WK judo, tot opluchting van Bosch, in Japan gehouden. "Dit mag natuurlijk niet. Ik heb gefaald. Hier zijn geen excuses voor. Ik ben 29 jaar en heb al zo veel medailles gewonnen, maar ik presteer gewoon nooit goed voor eigen publiek. Ik baalde al enorm toen ik hoorde dat de WK in Rotterdam werden gehouden. Misschien ben ik in Japan wel gewoon top. Ik kan denk ik alleen maar uitblinken in allerlei uithoeken van de wereld. Raar maar waar."

De Guzman: "Chelsea en Valencia nog in de race"

De apotheose rondom de toekomst van Jonathan de Guzman nadert. Volgens de Feyenoorder zijn zowel Valencia als Chelsea nog in de race.

Hoewel de Rotterdamse club de hoop op contractverlenging nog niet heeft opgegeven, hoopt de speler zelf op een buitenlands avontuur. Of dat er deze zomer nog van gaat komen moet de komende 72 uur blijken.

Valencia heeft de voorkeur van De Guzman. Maar: "Het is niet zo dat ik niet voor Chelsea zou willen spelen. Het is een mooie club en Londen is een mooie stad. Voor mij is het nog steeds een optie zolang er niets zeker is."

"Ja, Chelsea speelt nog steeds, net als Valencia. Ik kan weinig anders dan afwachten. We zullen wel zien. Op dit moment weet ik echt niet hoe het precies zal gaan", aldus de middenvelder in het Algemeen Dagblad.

FOK! weekend tv-gids

We zijn er een weekje tussenuit geweest maar vanaf nu is hij weer terug: de FOK! tv-gids. Elke vrijdag en zaterdag zetten wij op een rijtje wat er de vrijdag- en de zaterdagavond op de Nederlandse beeldbuis te vinden is. Vervolgens kun je zondagochtend de kijkcijfers van de twee avonden ook hier lezen.

De tv-gids van vanavond:

Nederland 1:
Vanavond is het weer cabaret-avond. Jan Jaap van der Wal staat vanavond (20:25) zonder band om alles wat er in de wereld gebeurd met je door te nemen. Meneer Van der Wal wordt gevolgd door 'Evenblij met...'. Dit keer is Bert Visscher de gast die dit jaar 25 jaar in het vak zit. Dit kun je om 22:10 zien.

Nederland 2:
'Planet Earth' staat vanavond om 20:05 in het teken van de oceanen, waarna, om 21:05, onder begeleiding van het Holland Symfonia de zangers Danny de Munk, Jenny Arean en de Italiaanse tenor Andrea Giovannini een keur aan Jordaan- en operaliederen voordragen.

Nederland 3:
Om 19:55 brengt Louis Theroux  verslag uit van verschillende subculturen. Van hypnotiserurs tot separatisten. Daarna is het om 20:55 de beurt aan 'Het uur van de wolf'. Deze keer staat documontaire in het teken van Pink Floyd.

RTL 4:
Carlo Boszhart en Irene Moors zijn weer terug op de beeldbuis. Ze presenteren vanavond om 20:00 'Let's Dance'. Hierbij kruipen verschillende bekende Nederlanders in de huid van hun favoriete artiest voor het goed goed Kika. John Williams kruipt in de huid van Beyoncé, Tijl Beckand probeert de bijzondere danspasjes van Austin Powers onder de knie te krijgen en Wendy van Dijk en Winston Gerschtanowitz bereiden zich voor op het dansnummer You're The One That I Want uit de populaire musical Grease. Ook oudgediende Jack Spijkerman is terug. Om 21:30 is hij te zien in 'Wat vindt Nederland?'. Hierin wordt de mening van Nederland gepeild over zeer uiteenlopende zaken.

RTL 5:
Vanavond zijn hier twee films achter elkaar te zien. Maar eerst is om 19:05  'The millionaire matchmaker' te zien. Dit gaat over Patti Stranger en haar exclusieve datingbureau Millionaire's Club. Samen met haar medewerkers Destin, Chelsea en Rachel probeert Patti welgestelde mannen aan een geschikte partner te helpen. Om 20:00 staat Me, myself & Irene op het programma en om 22:10 'Kill Bill: Vol. 2'.

RTL 7:
Ook op RTL 7 hebben ze vanavond twee films. Eerst om 21:00 is 'Cop Land' te zien. Een film over een erg veilig plaatsje, Cop Land, tegen New York aan, de stad die juist niet zo veilig is. Nooit gebeurd er wat maar opeens worden ze met een dubbele moord geconfronteerd. Om 23:00 staat 'Lockdown'. Een film over een zwemmer, die net als iedere man ooit onder de plak van zijn vriendin komt. Hij moet zijn succelvolle zwemcarriëre even aan de kanten leggen om voor zijn vriendin en hun zoon te zorgen.De film krijgt een onverwachte wending.

RTL 8:
Hier staan om 20:00 twee afleveringen van de Nederlandse serie "De erfenis' op het programma. Twee broers en hun zus strijden na de dood van hun vader om het familiekapitaal en de macht in het familiebedrijf.

SBS6:
Zal K2 hun derde K vinden? Vanavond is om 20:00 de zoektocht 'K2 zoekt K3' op SBS6. Een jury moet uit 4000 kandidaten kiezen wie de opvolger van Kathleen wordt. Ook is 'Het beste idee van Nederland' weer terug. Met een recordaantal van 6412 aanmeldingen heeft de jury een zware taak. Om 21:25 zie je dit programma.

Net 5:
Om 20:30 uur de dramaserie 'The closer', waarbij Brenda is blij dat ze haar team weer mag versterken en zich richt op het vinden van een terreurverdachte. Ze werkt samen met de CIA aan de zaak, maar komt erachter dat ze valse informatie heeft gekregen.. Vanaf 21:30 uur een dubbele aflevering van de detectiveserie 'Cold case', waarbij rechercheteams oude, onopgeloste moordzaken alsnog proberen op te lossen.

Veronica:
Vanavond is om 20:00 de herhaling van 'A view to a Kill' van de James Bond-serie op Veronica. Een speciale chip is gestolen van de Russen en is identiek aan een Brits design, die bestand is tegen de straling van een nucleaire ontploffing. De Britse geheime dienst verdenkt Max Zorin van het stelen van de chip. Bond wordt eropaf gestuurd om het uit te zoeken. Hij ontdekt dat Zorin vele chips produceert en een duivels plan heeft bedacht om de totale chipproductie in handen te krijgen.Om 22:45 is de volgende herhaling te zien: 'Eraser'. De film met onze grote vriend de gouverneur Arnold Schwarzenegger.

Van Gaal alleen weg bij gebrek aan vertrouwen

Louis van Gaal stapt op als trainer van Bayern München wanneer hij vindt dat het vertrouwen ontbreekt. Aan het begin van de avond wacht het uitermate belangrijke duel tegen VfL Wolfsburg.

Wolfsburg is de regerend kampioen van de Bundesliga en zal een lastige horde worden voor het nieuwe team van Arjen Robben.

Ondanks de dramatische start met twee behaalde punten in drie wedstrijden benadrukt Van Gaal in Bild dat het cruciaal is om het vertrouwen te behouden. "Ik heb op mijn eerste persconferentie al aangegeven dat het een moeilijk proces is," aldus de trainer in de aanloop naar het duel met Wolfsburg.

"Ook bij Ajax en AZ ben ik slecht begonnen, maar uiteindelijk heb ik steeds goede resultaten behaald," vervolgde de Nederlander. "Het is belangrijk dat ik het vertrouwen blijf houden. Van het publiek, de spelers en van de media. Als er geen vertrouwen meer is, dan is het over. Dan stap ik op."

Motor Webber gewisseld

Red Bull verwisselt de motor van Mark Webber vóór de kwalificatie. Dit zal niet tot een straf leiden omdat dit nog niet de negende motor van het seizoen is.

De Red Bulls lijken momenteel sneller dan de Brawn GP's, maar ook een stuk onbetrouwbaarder, gezien de twee motorplofs van teamgenoot Sebastian Vettel het afgelopen raceweekend in Valencia. Daar blies Vettel in de derde vrije training en in de race zijn motor op, op zaterdagmorgen een heel oliespoor achterlatend wat in de kwalificatie nog goed te zien was aan het cementpoeder dat erop gestrooid was.

Vettel heeft voor de zes races (inclusief dit weekend) die nog komen gaan, nog maar twee motoren, maar Red Bull denkt niet dat er nog een extra motor nodig is. Die extra motor zou een straf van tien gridplaatsen inhouden.

Webber heeft in de derde vrije training slechts drie ronden kunnen rijden maar geen tijd neergezet omdat er een probleem met zijn krachtbron werd geconstateerd. En in verband met het verbod op het tussendoor testen moeten de coureurs hun oefening vooral halen uit de vrije trainingen voor de races.

'Ex-Playmate ontslagen na afslaan flirtpoging'

Irina Voronina heeft ontdekt dat ze eerder dit jaar is ontslagen van de set van de comedyserie 'Entourage' omdat ze had geweigerd in te gaan op de handtastelijke versierpogingen van de mannelijke hoofdrolspelers.  Het Russische model, dat in vroeger tijden menig Playboy sierde, zegt dat ze nog nooit zo slecht is behandeld als door de spelers van voornoemde serie. "Ze waren erg onbeschoft en onprofessioneel en ik werd samen met een ander meisje van de set ontslagen", aldus de 31-jarige Voronina.

"Ons werd officieel medegedeeld dat er geen ruimte meer was om ons er nog langer tussen te stoppen, maar wij weten dat we zijn ontslagen omdat we niet lief waren voor de acteurs. Ze hebben me behandeld als een stuk vlees zonder enig respect", voegde het bikinimodel eraan toe. 

De blonde chick heeft al vaker meegespeeld in de serie, maar deze keer gingen de ongewenste intimiteiten alle perken te buiten. "Ik had besloten om voortaan zeer gesloten en lomp te zijn, en nam me voor geen woord meer tegen hen te zeggen. We wilden hen niet de hoop geven op een afterparty of uitdrukken dat we wel eens met hen op stap wilden gaan. Ik gok dat dit hen heeft teleurgesteld."

"Er moet een scène zijn waarop we met z'n allen in de limo zitten en plezier maken. Tijdens de opnames zaten de mannen met hun handen overal aan ons lichaam. Toen de camera uitstond, verwachtte ik dat ze weer normaal deden en van ons afbleven, maar zij wilden juist doorgaan met de camera's uit." 

Producent HBO wilde niet reageren op de aantijgingen. Al eerder hebben ze laten weten dat de klachten ongegrond en onbevestigd waren.


Wie wil deze mooie dame nu niet aanraken?

[Upd] [WK judo] Verkerk naar halve finales

Op het WK judo in Rotterdam is in de klasse tot 78 kilogram Marhinde Verkerk doorgedrongen tot de kwartfinales. Ze won van de Tsjechische Alena Eiglova met een waza-ari.

In die kwartfinales neemt de Nederlandse het later vandaag op tegen de Française Celine Lebrun.

Update
Marhinde Verkerk heeft op het WK judo de halve finales bereikt. De Nederlandse wist in de kwartfinales te winnen van Celine Lebrun.

De 33-jarige Française won zilver op de OS van 2000 en wist al vijf keer goud te winnen op een EK. Eerder dit seizoen won ze van Verkerk op hantei, de rollen waren echteer ditmaal omgedraaid.

In een spannend duel, waarin beide judoka's in de verlenging een straf kregen, besloten de scheidsrechters met 2-1 voor Verkerk.

Uitslag derde vrije training België

Nick Heidfeld heeft de snelste tijd op de klokken gezet in de derde vrije training voor de GP van België met 1:45,388. Iets sneller dan Jarno Trulli. Adrian Sutil maakte de derde tijd.

Het weer was beter dan op vrijdag, toen het in de ochtendtraining regende. De kwalificatie start om 14:00 uur.


Uitslag derde vrije training Spa-Francorchamps

Pos. CoureurTeam TijdRonden
1 N. Heidfeld BMW 1:45.38817
2 J. Trulli Toyota 1:45.46218
3 A. Sutil Force India F1 1:45.67720
4 R. Grosjean Renault 1:45.87818
5 T. Glock Toyota 1:45.90818
6 R. Kubica BMW 1:45.98718
7 N. Rosberg Williams 1:46.04019
8 G. Fisichella Force India F1 1:46.11421
9 L. Hamilton McLaren 1:46.30117
10 J. Button Brawn GP 1:46.40620
11 K. Räikkönen Ferrari 1:46.40919
12 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:46.41719
13 H. Kovalainen McLaren 1:46.46217
14 S. Vettel Red Bull 1:46.74714
15 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:46.81422
16 R. Barrichello Brawn GP 1:46.81519
17 F. Alonso Renault 1:46.92614
18 L. Badoer Ferrari 1:47.05520
19 K. Nakajima Williams 1:47.07819
20 M. Webber Red Bull geen tijd3

1/3 Marokkaanse jeugd: NL te soft

Eenderde deel van de Nederlands-Marokkaanse jongeren vindt dat het Nederlandse rechtssysteem niet hard genoeg is tegen criminele leeftijdsgenoten. Dat blijkt uit een enquête van het televisieprogramma EénVandaag en Maroc.NL onder achthonderd jonge Marokkanen.

Volgens hen moeten raddraaiers in de eerste plaats door hun ouders worden aangepakt.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 60 procent ermee zit dat veel leeftijdsgenoten van Marokkaanse afkomst met de politie in aanraking komen. Ze zijn daar "teleurgesteld en boos" over. Bijna een op de vijf ondervraagden vindt dat jongeren met Marokkaanse wortels naar Marokko moeten worden teruggestuurd als ze hun crimineel gedrag blijven herhalen.

Alyssa Milano is paparazzi te slim af

Kijk, zo kan het ook WimLex, in plaats van paparazzi aan te klagen omdat ze je foto nemen als je niet thuisbent, kun je ze ook voor zijn. Alyssa Milano, actrice van onder meer Who's the Boss en Charmed, werd vanochtend gefotografeerd zonder make-up, met bril op en een puist op haar voorhoofd.

Om te voorkomen dat iemand voor veel geld een exclusieve foto kan verkopen aan een roddelblad heeft ze meteen een foto van zichzelf laten maken met een mobiele telefoon en die op Twitter gezet. "Paparazzi got a picture of me w/ no makeup, zit on my forehead, & glasses. I'll show you 1st", aldus de actrice. De foto van Milano vind je hier.

Discussieer over toekomst opinieblogs

Het zaterdagontbijt zit er weer in. De weekendboodschappen zijn gedaan. De auto is gewassen. Tijd voor een potje discussie, want stappen doen we vanavond pas. Discussie dus. Over de toekomst van weblogs, en van opinieblogs in het bijzonder. De vermaarde internetpublicist Bert Brussen schreef er een column over. Praat mee! En plaats je reacties onder de column, wel zo overzichtelijk.

Räikkönen: "Andere teams willen me wel"

Kimi Räikkönen heeft door laten schemeren dat hij komend seizoen wellicht niet meer voor Ferrari uitkomt. Er gaan geruchten dat de Italiaanse renstal het contract van de Fin af wil kopen.

"Als ik om wat voor reden dan ook volgend jaar niet voor Ferrari rijd, weet ik dat ik bij een ander team zal kunnen rijden. Dat is geen probleem. Andere teams willen me wel. Ik ben nog te jong om te stoppen", zei Räikkönen tegenover The Daily Telegraph. De roddels dat de Fin genoeg zou hebben van de Formule 1 weerspreekt hij. "Als ik volgend jaar niet had willen racen, had ik geen contract getekend."

Een career move lijkt al in zicht: Räikkönen reed dit jaar al in de rallysport, met zijn debuut voor het wereldkampioenschap afgelopen juli. Toen hij in Finland op de derde plaats reed, crashte de Ferrari-rijder.

Excelsior wil af van Pattinama

Excelsior stelt niet langer prijs op de aanwezigheid van Jordao Pattinama. De door Feyenoord in Kralingen gestalde aanvaller mag een andere club zoeken.

Trainer Alex Pastoor liet Pattinama tijdens de eerste wedstrijden in de Jupiler League telkens op de bank beginnen. Gisteren zat de zoon van ex-prof Ton al niet eens meer bij de wedstrijdselectie. "De voetbal- en persoonlijkheidsontwikkeling is niet vooruit gegaan", zei Pastoor tegenover RTV Rijnmond over de beslissing om Pattinama te laten vertrekken.

Vorig seizoen debuteerde de twintigjarige aanvaller namens Feyenoord in het betaald voetbal. De topscorer van het Rotterdamse belofteteam viel drie keer in. Om hem verder te laten rijpen, stuurde Feyenoord Pattinama naar Kralingen. Als Pattinama geen nieuwe club vindt, zal hij vermoedelijk weer aansluiten bij de selectie van Jong Feyenoord / Excelsior.

Nieuwe spits voor Omniworld

FC Omniworld heeft kort voor het verstrijken van de transferdeadline een nieuwe spits aangetrokken. Serdar Öztürk, transfervrij nadat zijn contract bij FC Groningen was afgelopen, komt naar Almere.

De spits leek op weg naar het Turkse Konyaspor, waar kon tekenen. Toen FC Omniworld zich meldde, koos hij echter voor een tweejarig contract in Almere. De fysiek sterke spits werd door FC Groningen tijdens de tweede competitiehelft van vorig seizoen bij BV Veendam gestald. Daar scoorde Öztürk vijf keer in vijftien wedstrijden. Dit was niet genoeg voor een nieuw contract in Groningen, waardoor de spits van Turkse komaf op zoek was naar een nieuwe club.

Uitslag Europese Supercup

FC Barcelona heeft beslag gelegd op de Europese Supercup. De Champions League-winnaar van 2009 versloeg in de finale pas na verlenging de winnaar van de laatste UEFA Cup, Shakhtar Donetsk. Pedro was na 115 minuten de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd.

De ploeg van trainer Joseba Guardiola, met oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic in de punt van de aanval, domineerde de gehele wedstrijd, maar kon maar niet door de stugge en goed georganiseerde verdediging van Shakhtar komen. Mocht FC Barcelona er eens doorkomen, dan stond daar altijd nog keeper Pjatov, die knap redding bood op inzetten van Ibrahimovic, Messi en Henry.

Aangezien er in de reguliere speeltijd geen doelpunten waren gevallen, moesten beide teams gaan verlengen. In deze verlenging was het Shakhtar dat de grootste kansen kreeg. Zo onthield scheidsrechter De Bleeckere de Oekrainse ploeg een penalty en wist Valdes met een sublieme redding Aghahowa van een doelpunt te weerhouden.

In de 115e minuut was het dan toch raak voor FC Barcelona. Invaller Pedro wist Messi te vinden die op zijn beurt met een prachtige assist zijn compagnon voor het doel zette. Pedro aarzelde niet en schoot de verdiende 1-0 binnen. In de slotminuut kreeg Kobin nog een schotkans, maar Valdes wist dit schot met enige moeite te pareren.

Karakteristieken

FC Barcelona (ESP) - FC Shakhtar Donetsk* (UKR) 1-0 (na verlenging)
115' Pedro 1-0

Stadion: Stade Louis II, Monaco
Arbiter: De Bleeckere (BEL)
Gele kaart: Messi, Pedro (FC Barcelona) Ilsinho, Srna, Koetsjer, Kobin (Shakhtar Donetsk)

Opstellingen:

FC Barcelona: Víctor Valdés, Daniel Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Xavi, Touré (Busquets/100), Keita, Messi, Ibrahimovic (Pedro/81), Henry (Krkic/96)

Shakhtar Donetsk: Pjatov, Srna, Koetsjer, Tsjigrynski, Rat, Ilsinho, Gay (Kobin/80), Hübschman, Willian (Aghahowa/91), Luiz Adriano, Fernandinho (Jadson/79)

Westerveld vervolgt loopbaan in Italië

Sander Westerveld heeft een nieuwe club gevonden. De doelman gaat aan de slag bij het Italiaanse Monza, de club van Clarence Seedorf.

Eerder deze zomer leek de clubloze Westerveld bij FC Utrecht te tekenen, maar de doelman kwam niet door de medische keuring. De 34-jarige keeper sprak al eerder met Monza, maar wees een aanbieding toen nog af. Westerveld moet zich nog wel in de basis knokken bij Monza, waar hij zijn landgenoten Chedric en Stefano Seedorf treft. De ex-international zal op de bank beginnen achter Enrico Rossi Chauvenet.

In totaal keepte Westerveld al 344 competitiewedstrijden als prof voor FC Twente, Vitesse, Liverpool, Real Sociedad, Real Mallorca, Portsmouth, Everton, UD Almería en Sparta Rotterdam. De doelman uit Enschede speelde zes interlands.

'Heitinga bijna van Everton'

John Heitinga staat op het punt om te verkassen naar Everton. Atlético Madrid en de tweede ploeg uit Liverpool zijn reeds tot een akkoord gekomen, aldus de Telegraaf.

Na het vertrek van de belangrijke pion in de achterhoede Joleon Lescott naar Manchester City is men bij Everton op zoek naar een geschikte centrale verdediger. De 25-jarige ex-Ajacied moet zelf nog tot een akkoord komen met de club van trainer David Moyes. Hoewel Heitinga in Madrid kan rekenen op een basisplaats, zou Atlético toch willen meewerken aan een transfer. Naar verluidt levert Heitinga de Spanjaarden zo'n vijf miljoen euro op.

Mocht de transfer doorgang vinden, dan is Heitinga de vierde Nederlander die Spanje aan het eind van de zomer de rug toekeert. Eerder vertrokken Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Wesley Sneijder (Internazionale) en Arjen Robben (Bayern München) uit de Primera Division.

Fans beslissen over borstvergroting

Een Duitse blogster heeft een bijzondere actie bedacht. Fans mogen via haar website stemmen wat de maat moet worden voor haar nieuwe borsten.

De 24-jarige blondine, die luistert naar de naam Bunny, stelt op haar weblog de volgende vraag: "Wat voor tietengrootte zal ik mijzelf laten aanmeten? Grapefruits, pompoenen of watermeloenen?" Beter gezegd kan men kiezen wat het gewicht is van de siliconenzakjes die de plastich chirurg in haar borsten zal proppen. Men kan kiezen uit 450, 550 of zelfs 650 gram siliconenvulling.

Wie wil stemmen, kan voor men een keuze maakt zien hoe een bepaalde vulling Bunny zal staan. Ondanks dat de maat dus nog niet zeker is, komt de borstvergroting er sowieso. Bunny is er namelijk van overtuigd dat haar huidige borsten te klein zijn.

Over twee weken, wanneer de uitslag van de poll bekend is, zal Bunny onder het mes gaan. Momenteel steekt de vergroting met 450 gram siliconen, maatje 'grapefruit', met kop en schouders boven de andere twee uit. Zoals het er nu naar uit ziet, zal Bunny zich in elk geval geen pompoenen laten aanmeten.

Wie ook wil stemmen of Bunny een hart onder de riem wil steken, kan hier zijn of haar ei kwijt. Voor foto's en video's van de Duitse, klik hier. (zwaar NSFW!)

Bekentenis in creditcarddiefstal VS

De 28-jarige Albert Gonzalez heeft bekend dat hij in het computernetwerk van acht belangrijke detailhandelsketens in de Verenigde Staten heeft ingebroken en daarbij gegevens van veertig miljoen creditcards heeft bemachtigd. Omdat hij heeft bekend, zal zijn gevangenisstraf tussen minimaal vijftien jaar en maximaal 25 jaar bedragen.

Dat blijkt uit documenten die openbare aanklagers in de stad Boston gisteren hebben vrijgegeven. Het is de grootste diefstal van creditcardgegevens uit de Amerikaanse geschiedenis. Gonzalez, een inwoner van Miami in de staat Florida, heeft ook bekend dat hij heeft ingebroken in het computersysteem van een Amerikaanse restaurantketen.

[WK judo] Verkerk verrast nummer drie OS

Marhinde Verkerk heeft voor een verrassing weten te zorgen in het Rotterdamse Ahoy'. De 20-jarige Nederlandse die twee jaar geleden bij de beste zestien van de wereld behoorde versloeg de olympische bronzen medaillewinnaar Jeong Gyeong-Mi.

Verkerk, judoka van Bidokan in Rotterdam, wist de Koreaanse te verslaan met een yuko. De Nederlandse mag door naar de tweede ronde, waarin ze uitkomt tegen Alena Eiglova uit Tsjechië.

Album Anouk uitgelekt door iTunes

Dankzij iTunes is het nieuwste album van Anouk voortijdig op straat beland. Anouks nieuwste, 'For Bitter or Worse', zal pas op 18 september bij de platenboer verkrijgbaar zijn, maar was gisterochtend al eventjes via Apples muziekwinkel te downloaden.

Geheel volgens plan was gisterochtend haar nieuwe single al aan te schaffen. Fans die de single 'Three Days in a Row' via iTunes legaal wilden downloaden, konden tot hun grote verrassing haar complete, nieuwe langspeler kopen. 

De Haagse zangeres staat het huilen nu nader dan het lachen. "Ik betreur het dat het hele album heel even op Itunes heeft gestaan. We hebben er zo hard aan gewerkt en kunnen nu geen kant op omdat het album geperst wordt. Ik hoop dat de mensen die het album hebben ervan genieten, maar zich ook realiseren dat ik zwaar gedupeerd raak als iemand het op internet zet. Ik bid dat dit dan ook echt fans zijn en het beste met mij voorhebben en het album niet op internet zetten", laat ze in een reactie aan RTL Boulevard weten.

EMI, Anouks platenmaatschappij, heeft de blunder hersteld door het album direct van iTunes te laten verwijderen. Hoe vaak het complete album is gedownload is niet bekend. EMI is naar eigen zeggen enorm geschrokken van het voorval.

Weblogs zijn springlevend en gaan heel oud worden

Gastcolumn door Bert Brussen:

Docent journalistiek op Hogeschool Inholland Hans van Willigenburg, tevens dichter, weet het zeker: weblogs en dan met name opinieblogs blijven een zielig bijproduct. Het zijn “schaars bezochte nababbels” die “niets initiëren” en “voor eeuwig onbetekenend zullen blijven”. Dat komt volgens Van Willigenburg omdat ze alleen maar op de bestaande media parasiteren en helemaal nergens zouden zijn zonder Echte Grootheden als Mart Smeets en Philip Freriks.

Vrouw drie jaar dood op toilet

Een Franse vrouw die stierf op haar toilet, is pas drie jaar later ontdekt. Niemand had de Française gemist.

Een deurwaarder trof het lijk aan toen hij de woning van de vrouw in het Oost-Franse Maçon was binnengedrongen. De vrouw had een huurachterstand opgebouwd, nadat de huur na haar dood nog een tijdlang automatisch was overgeboekt.

Volgens een eerste onderzoek stierf ze een natuurlijke dood, meldden Franse media. Vermoedelijk ging ze in de winter dood waardoor de stank van de ontbinding beperkt bleef, stelde een rechercheur.

De werkloze vrouw was in 1951 geboren. Ze had al acht jaar geen contact meer met haar kinderen gehad.

Van den Heuvel trekt nog geen conclusies

Niet de mannen van Oranje, maar die van Engeland staan zondag in de EK-finale. Bondscoach Michel van den Heuvel pareerde na afloop de kritiek.

De bondscoach vond dat zijn ploeg eerder had moeten terugslaan na de achterstand tegen Engeland. Maar toen de gelijkmaker eenmaal was gemaakt, was het beste er bij Oranje af. "We lieten het na om de wedstrijd te killen," zei hij. "De power ontbrak. De kracht was weg."

Ondanks de negen strafcorners die Oranje mocht nemen. "Dat mijn ploeg negen corners kreeg, vind ik zelfs een compliment waard. Volgens mij is zo'n aantal zeldzaam in een topwedstrijd. En vergeet niet dat het Engelse hockey de laatste jaren sterker is geworden. Mijn groep is een ploeg in ontwikkeling."

En nee, daarmee probeerde hij zich niet te verschuilen, benadrukte Van den Heuvel. "Je moet eerst samen dingen meemaken. Dat is nodig om dingen te laten veranderen. En de wereldtop bij de mannen is nu eenmaal heel breed. Of er nog rek zit in deze groep? Dit is niet het moment om nu al conclusies te trekken. Maar ik weet een ding zeker: deze jongens zijn er allemaal kapot van dat we niet in de finale staan."

Rasmussen vindt nieuwe ploeg

Michael Rasmussen is er alsnog in geslaagd om een ploeg te vinden. De Deen maakt het seizoen namelijk af bij het Mexicaanse Tecos de la Universidad Autonoma de Guadalajara - Trek.

De verwachting is dat Rasmussen acte de présence zal geven tijdens de Vuelta de Chiahuahua. Zijn voormalige werkgever Rabobank zal zich ook in deze rittenkoers laten zien. Bovendien overweegt de Deen de Mexicaanse nationaliteit aan te nemen.

Max Westerman gaat radio maken

Max Westerman is binnenkort te horen als presentator op BNR Nieuwsradio. De oud Amerika-correspondent van RTL Nieuws mocht afgelopen maandag al even proefdraaien op de commerciële nieuwszender.

Westerman gaat het het talkradio-programma PepTalk eens per week presenteren. Dat doet hij afgewisseld met Prem Radhakishun, Joost Eerdmans en Frederique de Jong, die de andere dagen voor hun rekening nemen.

Westerman vervangt Sander Simons die onlangs afhaakte omdat hij Prem Radhakishun zat was. Volgens Simons is Prem een "dominante man, waarvan je nooit weet of hij nu een grapje maakt of agressief is. Prem gaf openlijk te kennen dat hij vond dat het zijn programma was", zegt Simons. "Hij eiste een aantal keren mijn dagen op, zonder overleg."

Koper huis krijgt restaurant er gratis bij

Kredietcrisis ten top. Een Belgische restauranteigenaar zit namelijk zo omhoog, dat de koper van zijn huis zijn etablissement er gratis bij krijgt. Olli's Kookpot van Olli Bömer uit Diest loopt namelijk ook niet meer zo best.

"Een gevolg van de crisis, het rookverbod en gezondheidsproblemen", klaagt hij. "Dit restaurant is mijn kindje, maar ik kan er zelf niet meer voor zorgen. Tja, dan heb je de keuze: ofwel laat je het sterven, ofwel zoek je iemand anders om ervoor te zorgen."

Olli paste ervoor om zijn restaurant de nek om te draaien, en besloot op een bijzondere manier Olli's Kookpot van de hand te doen. "De koper van mijn huis krijgt het restaurant er gratis bij. Tiptop in orde, met ingerichte keuken, kookstellen, meubilair, terras, gekoelde tapinstallatie, koelcellen, airconditioning, bewakingscamera's, noem maar op. Alles samen geef ik voor ruim 100.000 euro aan materiaal weg. De koper mag zelf een beëdigd taxateur aanwijzen. Voor die prijs doe ik het gebouw van de hand, samen met het ingerichte restaurant. Enkele jaren geleden werd het pand nog op 350.000 euro geschat."

[Vuelta] Starttijden Nederlanders

Vanmiddag om 15:21 uur begint op het TT-circuit van Assen de Vuelta a España 2009. De Spaanse renner Alberto Fernandez (Xacobeo Galicia) is de eerste, die aan de proloog van de Spaanse wielerronde zal beginnen.

Slechts één minuut later start ook de eerste Nederlander, namelijk Matthé Pronk (Vacansoleil). Robert Gesink vinden we pas in de staart van het programma terug. De Nederlander van Rabobank zal pas om 18:37 uur aan zijn proloog gaan beginnen en is daarmee de voorlaatste wielrenner, die van start gaat.

Samuel Sánchez zal een minuut na het vertrek van Gesink als laatste aan de eerste rit in de Vuelta a España gaan beginnen.


Overzicht starttijden Nederlanders:

TijdNaamPloeg
15:22Matthé PronkVacansoleil
15:41Pieter WeeningRabobank
16:33Martijn MaaskantTeam Garmin
16:47Tom LeezerRabobank
16:50Johnny HoogerlandVacansoleil
17:09Bram TankinkRabobank
17:27Karsten KroonTeam Saxo Bank
17:31Koos MoerenhoutRabobank
17:34Lieuwe WestraVacansoleil
18:15Lars BoomRabobank
18:18Jens MourisVacansoleil
18:37Robert GesinkRabobank

De volledige startlijst is hier terug te vinden.

Dood DJ AM pusht Final Destination 4

Het lijkt erop dat de dood van Adam Goldstein, oftewel DJ AM, goed is voor Final Destination 4 die dit weekend in première gaat. DJ Am werd vannacht dood gevonden in zijn appartement, waarschijnlijk door een overdosis drugs.

Het opmerkelijke verhaal rond DJ AM is dat hij vorig jaar september een vliegtuigongeluk overleefde. Van de zes mensen overleefden Goldstein en Travis Barker. Nu hij alsnog dood is binnen een jaar worden overal vergelijkingen getroffen met Final Destination. Deze film gaat over overlevenden van een vliegtuigongeluk die door 'de dood' later alsnog worden opgehaald.

Dit weekend gaat Final Destination 4 in première en door de link die mensen leggen tussen DJ AM en de filmreeks kan nog een grote hit worden. In deel 4 overleven mensen een ramp bij een autowedstrijd. En 'de dood' is het hier wederom niet mee eens.



Final Destination 4

Bouterse wil president van Suriname worden

Desi Bouterse wil president van Suriname worden. Hij kondigde dat gisteravond lokale tijd aan in een wijkvergadering van zijn partij.

Het is voor het eerst dat de vroegere machthebber van Suriname deze ambitie uitspreekt. "Ik wil één termijn president zijn", vertelde Bouterse. "Daarna moet de jeugd het overnemen. Ik heb grootse plannen."

Bouterse staat momenteel terecht voor zijn rol in de zogenoemde Decembermoorden. Hij is hoofdverdachte en wordt met anderen, militairen en burgers, berecht voor betrokkenheid bij de moorden in december 1982 op vijftien tegenstanders van zijn toenmalige militaire regime.

De strafzaak wordt gehouden in een speciaal beveiligde rechtszaal in het Surinaamse Boxtel, nabij Paramaribo. Het proces begon al in november 2007.


"Wat zeg je....Decembermoorden????"  (foto: DAG)

Deadline VVV voor verkoop Honda verstreken

Enkele buitenlandse clubs hebben zich gemeld voor Keisuke Honda. De Japanse revelatie lijkt echter bij promovendus VVV te blijven.

Hoewel het officiële transferwindow doorloopt tot dinsdagavond zes uur is de transfermarkt wat betreft Keisuke Honda gesloten. Voorzitter Hai Berden had op deze manier een zekerheid ingebouwd opdat hij genoeg tijd had een vervanger voor Honda te vinden.

De deadline van Berden was om middernacht 28 augustus. Volgens de club hebben naast Ajax en PSV ook enkele buitenlandse clubs een poging gedaan Honda binnen te halen. Geen enkel bod wist club en speler echter te overtuigen.

"Ons heeft geen enkele concrete offerte bereikt binnen de kaders die we gesteld hebben. Er zat niks tussen wat Keisuke (Honda) interessant vindt," aldus voorzitter Berden tegenover Dagblad De Limburger.

Uitslag Europese Supercup

FC Barcelona heeft beslag gelegd op de Europese Supercup. De Champions League-winnaar van 2009 versloeg in de finale pas na verlenging de winnaar van de laatste UEFA Cup, Shakhtar Donetsk. Pedro was na 115 minuten de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd.

De ploeg van trainer Joseba Guardiola, met oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic in de punt van de aanval, domineerde de gehele wedstrijd, maar kon maar niet door de stugge en goed georganiseerde verdediging van Shakhtar komen. Mocht FC Barcelona er eens doorkomen, dan stond daar altijd nog keeper Pjatov, die knap redding bood op inzetten van Ibrahimovic, Messi en Henry.

Aangezien er in de reguliere speeltijd geen doelpunten waren gevallen, moesten beide teams gaan verlengen. In deze verlenging was het Shakhtar dat de grootste kansen kreeg. Zo onthield scheidsrechter De Bleeckere de Oekrainse ploeg een penalty en wist Valdes met een sublieme redding Aghahowa van een doelpunt te weerhouden.

In de 115e minuut was het dan toch raak voor FC Barcelona. Invaller Pedro wist Messi te vinden die op zijn beurt met een prachtige assist zijn compagnon voor het doel zette. Pedro aarzelde niet en schoot de verdiende 1-0 binnen. In de slotminuut kreeg Kobin nog een schotkans, maar Valdes wist dit schot met enige moeite te pareren.

Karakteristieken

FC Barcelona (ESP) - FC Shakhtar Donetsk (UKR) 1-0 (na verlenging)
115' Pedro 1-0

Stadion: Stade Louis II, Monaco
Arbiter: De Bleeckere (BEL)
Gele kaart: Messi, Pedro (FC Barcelona) Ilsinho, Srna, Koetsjer, Kobin (Shakhtar Donetsk)

Opstellingen:

FC Barcelona: Víctor Valdés, Daniel Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Xavi, Touré (Busquets/100), Keita, Messi, Ibrahimovic (Pedro/81), Henry (Krkic/96)

Shakhtar Donetsk: Pjatov, Srna, Koetsjer, Tsjigrynski, Rat, Ilsinho, Gay (Kobin/80), Hübschman, Willian (Aghahowa/91), Luiz Adriano, Fernandinho (Jadson/79)

Bewoners Schoorl nog niet naar huis

De mensen in Schoorl die vrijdagmiddag door een grote bosbrand hun woningen moesten verlaten, kunnen zaterdagochtend nog steeds niet naar huis. De brandweer heeft het sein brand meester nog niet gegeven, aldus een woordvoerster van de gemeente Bergen.

Zaterdagochtend worden er luchtmetingen verricht, waarna wordt bekeken of de mensen terug kunnen.

Ongeveer 550 inwoners van het dorp in Noord-Holland moesten hun huis uit. De meesten regelden elders onderdak, vijftien mensen sliepen in een sporthal.

De brand ontstond vrijdagmiddag aanvankelijk als heidebrand, al snel ter grootte van een hectare. Later sloeg het vuur over naar het bos. De harde zuidwestenwind bemoeilijkte het blussen en zorgde bovendien voor veel rookontwikkeling. Er was sprake van drie brandhaarden. Op het hoogtepunt besloeg de brand 500 vierkante meter.

  (foto: ANP)

Pedrosa blij met zijn huidige Honda-machine

Dani Pedrosa heeft veel vertrouwen in de door zijn team afgeleverde Honda voor aankomend weekend. De Spanjaard begon in ieder geval sterk. In de verregende vrije training op vrijdagmiddag wist hij de snelste tijd te rijden en hij was na afloop behoorlijk positief over zijn Honda-machine. Eerder liet Pedrosa al weten voor de overwinning te kunnen gaan.

"Dit was een erg goede start van het weekend en op een natte baan zijn we goed in vorm. We hadden veel grip, ook al waren er enkele grote plassen op de baan", aldus de Honda-rijder. "Ik had veel vertrouwen en wist hard te pushen. Het is eigenlijk zelfs lang geleden dat ik zoveel vertrouwen op een natte baan heb gehad. Als het morgen droog is, is dat voor ons ook goed, hoewel we daar weinig data voor hebben."

Het circuit van Indianapolis is ooit ontworpen voor de Formule 1 om rechtsom te rijden, maar het MotoGP-circus gaat linksom over het circuit. Dat is een apart gevoel, vindt Pedrosa. "Dit is een aparte baan om op te rijden, want hij is ontworpen om de andere kant op te gaan", zei hij. "Daarom is de apex in bepaalde bochten heel vreemd. Toch is dit ook in de regen een erg speciale plek om te rijden."

Man jat date's auto tijdens eerste afspraakje

De 24-jarige April uit de Amerikaanse staat Michigan zal voorlopig niet snel weer een afspraakje met een man maken. Haar eerste date met de 23-jarige Terrance Dejuan McCoy is namelijk op een ramp uitgelopen. McCoy is er vandoor gegaan met haar auto.

Het tweetal had voor hun eerste afspraakje afgesproken in een restaurant in een voorstad van Detroit. Een week geleden liep het duo elkaar tegen het lijf in een casino in Detroit. Omdat het klikte, besloten de twee met elkaar uit eten te gaan.

In het restaurant vertelde McCoy, die April alleen kende als 'Chris', dat hij zijn portemonnee in haar auto had laten liggen en vroeg haar om de autosleutels. Deze kreeg hij, waarna hij wegscheurde in haar negen jaar oude Chevrolet Impala.

De gealameerde politie wist McCoy vrij snel op te sporen. Hij werd geïdentificeerd aan de hand van een foto, die hij naar Aprils gsm had gestuurd en zijn telefoonnummer. De 'datedief' wordt nu aangeklaagd voor het zich onrechtmatig toeëigenen van een auto, een misdrijf waar vijf jaar cel voor staat.  

[WK judo] Bosch naar tweede ronde

Edith Bosch heeft de volgende ronde weten te bereiken van het WK judo in Rotterdam. De Nederlandse nummer drie van de Olympische Spelen in Peking en de nummer vijf van het wereldkampioenschap twee jaar geleden in Rio de Janeiro.

Bosch nam het op tegen de 22-jarige Mongoolse Lkamdegd Purevjargal. Ook Bosch had de extra tijd nodig om verder te komen. Maar tijdens de golden score wierp ze haar tegenstander uiteindelijk op de rug.

[WK judo] De la Croes naar tweede ronde

Marvin de la Croes is er in geslaagd om de de tweede ronde te bereiken van het WK Judo. De nummer twee van het WK Junioren in de klasse tot 90 kg was te sterk voor Chingiz Mamedov.

De 20-jarige De la Croes had de volle vijf minuten speeltijd nodig om de wedstrijd daarna tijdens de golden score met een yuko te beslissen. Het Nederlandse judotalent zal het nu moeten op nemen tegen de Spanjaard Alarza.

Gemaskerde voorbinddildoverkrachter actief

Afgelopen dinsdagnacht heeft een man, die een griezelmasker en een voorbinddildo droeg, zich vergrepen aan een 16-jarig meisje in het park van het Belgische Schilde, zo maakt de Gazet van Antwerpen vandaag bekend. De burgemeester van Schilde raadt jongeren aan 's avonds niet meer alleen door het park en andere beboste gebieden te fietsen.

Na een concert in het park van Schilde fietste het meisje naar huis, maar werd in een donkere straat van haar fiets gesleurd door de gemaskerde en met een kunstpenis gewapende man. Hij bedreigde haar met een groot mes, maar sloeg op de vlucht toen nog twee meisjes voorbij kwamen fietsen en zagen wat er gebeurde. Ze hebben aangifte gedaan bij de politie.

Veel ouders zijn ongerust en willen hun dochters thuis houden, maar volgens burgemeester Yolande Avontroodt is er nog geen reden tot paniek. De voorbinddildoverkrachter heeft deze zomer echter al wel twee keer eerder toegeslagen, één keer in Malle en nog een keer eerder in Schilde. Steeds na festiviteiten waar veel jonge meisjes bij aanwezig waren.

De man zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn, ongeveer 1.70 meter groot, met een opvallend scherpe neus en donkerblond of bruin haar. Volgens de slachtoffers gebruikt hij nog steeds de reusachtige dildo om de meisjes mee te verkrachten.

Naakte vrouw opgepakt in beroemd museum

Een 26-jarig naaktmodel is afgelopen woensdag opgepakt in het fameuze Metropolitan Museum of Art in New York. Haar wordt publieke geilheid ten laste gelegd. Kathleen "KC" Neill heeft zich namelijk naakt laten fotograferen in het museum, als onderdeel van een fotoreportage over naakt op openbare plekken in New York. Zo werden eerder al metroreizigers verrast door een naakte vrouw.

De 22-jarige fotograaf Zach Hyman is woedend over de aanklacht. "Het is belachelijk!", vindt hij. "Er staan allemaal beelden van mannen en vrouwen binnen. Ook hangen er allemaal naakte mannen en vrouwen. Ze praten erover hoe erg het voor kinderen is om hiermee te worden geconfronteerd. Nou, neem dan je kinderen gewoon niet mee naar het Museum!"

Nadat Hyman woensdag overal in New York vrouwen in evakostuum op de gevoelige plaat had vastgelegd, ging hij samen met naaktmodel Neill en zijn team naar het museum. Eenmaal binnen deed de vrouw haar jurk uit waarna de fotograaf zijn plicht vervulde. Na de shoot werd het rolletje aan een hulpje overhandigd. 

"Geen enkele suppoost had er moeite mee", laat Hyman weten. "Hoogstwaarschijnlijk knepen ze een oogje dicht omdat we met een kunstwerk bezig waren." Bij het verlaten van het 129 jaar oude museum, werd het team echter gevolgd door  een securitymedewerkster. Vlak voor de uitgang wachtte een andere beveiliger het team op, die Kathleen belette het pand te verlaten. Toen de politie arriveerde, werd Hyman vrijgelaten. Het naaktmodel werd echter geboeid afgevoerd naar het politiebureau.

"Een non-profitorganisatie, zoals het Museum, is net als alle burgers gebonden aan wetten en regels", zo laat een woordvoerder van het museum in een verklaring weten. Hyman heeft op zijn beurt verklaard juist te zijn geïnspireerd door de naakte mensen in het Metropolitan Museum. "Ik wil de mensheid in al zijn glorie laten zien. We moeten het idee loslaten dat naaktheid gelijk is aan pornografie en seksualiteit."

De fotograaf heeft overigens niet alleen naakte vrouwen gekiekt. Ook naakte mannen werden door hem op de gevoelige plaat vastgelegd. Toch was het makkelijker om naakte vrouwen te fotograferen. "Als mensen een naakte vrouw zien, glimlachen ze van oor tot oor. Zien ze echter een penis, dan worden ze gek."


Een filmpje van de fotoshoot en de arrestatie. Het model is helaas geblurd...

Recherche huurde 'Joegokiller'

De nationale recherche heeft vorig jaar gebruik gemaakt van de diensten van een zogenaamde 'Joegokiller'. Meerdere keren werd een Sloveense undercoveragent ingevlogen om een reeks liquidaties in Limburg te voorkomen.

De Sloveen deed alsof hij een huurmoordenaar was en nam opdrachten aan. Ondertussen verzamelde hij in het geheim harde bewijzen tegen Piet D. de beruchte Limburgse topcrimineel. Een geheime afdeling in Driebergen, die landelijk undercovers levert, huurde de Sloveense geheim agent in. Justitie zegt dat zij over 'harde informatie' beschikten dat D. vanuit zijn cel vier tegenstanders wilde liquideren voordat hij vrij zou komen. Daarom was het volgens justitie noodzakelijk dat zij de Sloveen inhuurden.

Tien jaar cel
D. werd gisteren in een zeer zwaar bewaakte rechtszaal in Rotterdam voorgeleid, waar hij tien jaar cel tegen zich hoorde eisen. Deze straf komt bovenop de gevangenisstraf van negen jaar die hij momenteel uitzit. De eis van tien jaar is onder meer tot stand gekomen door de opdrachtbriefjes, geluidsopnames en foto's van de huizen van beoogde slachtoffers die de Sloveen verzamelde.

Volgens de advocaat van D. is de nationale recherche bij de geheime operatie, die meer dan een half jaar duurde, buiten zijn boekje gegaan. Hij meent dat de man illegaal in ons land verbleef en op het punt stond om uitgezet te worden. "De man had een zeer groot belang bij een goed verhaal. Hij kreeg daarmee een verblijfsvergunning", aldus de advocaat van D.

Sigarenknippers
Het landelijk parket laat weten dat deze geheime en vergaande operatie nodig was om D. te kunnen pakken. Hij is een voorbeeld van een generatie keiharde criminelen die zijn criminele activiteiten niet staakt omdat hij in de cel zit. D. zit momenteel vast voor een zeer gewelddadige overval op een tegenstander. Bij deze persoon knipte hij een vinger af en wie hem geld schuldig was, kon vroeg of laat een sigarenknipper in de bus verwachten.

Het is overigens niet de eerste keer dat justitie gebruik maakt van de diensten van een buitenlandse agent in een geruchtmakende undercoveroperatie. In Den Bosch zette de recherche een buitenlandse agent in, waarna vijf gestolen meesterwerken uit de Gouden Eeuw na jaren teruggehaald konden worden.

Honda opgeroepen voor duel tegen Oranje

De Japanse bondscoach Takeshi Okada heeft Keisuke Honda opgeroepen voor het oefenduel tegen Nederland volgende week zaterdag in Enschede. De middenvelder van VVV-Venlo is geen nieuwkomer in het elftal. Hij debuteerde vorig jaar al in het Japans elftal.

Voor de Catania-spits Takayuki Morimoto is het wel de eerste keer dat hij voor zijn land mag uitkomen. De 21-jarige spits is al goed voor negen doelpunten in de Serie A. Vorig weekend scoorde hij het openingsdoelpunt voor Catania tegen Sampdoria.

Middenvelder Shunsuke Nakamura van Espanyol, Junichi Inamoto van Rennes en Makoto Hasebe van Wolfsburg zijn de andere drie opgeroepen internationals die in Europese competities spelen. De eerste doelman, Seigo Narazaki, ontbreekt in de opstelling. Hij brak vorige week een vinger en zal ruim twee maanden uit de roulatie zijn.

Verder wacht op 9 september het oefenduel tegen Ghana voor de Japanners. De wedstrijd zal in Utrecht plaatsvinden. Japan is net als Nederland al geplaatst voor het WK in Zuid-Afrika volgend jaar.

[NBA] Smith en Richardson geschorst

De NBA heeft aangegeven dat J.R Smith van de Denver Nuggets een schorsing van zeven duels heeft voor roekeloos rijgedrag. Verder heeft Jason Richardson een schorsing van twee duels gekregen voor het rijden onder invloed van alcohol.

Beide spelers zullen tijdens deze periode geen salaris ontvangen van hun clubs. Het roekeloos rijgedrag van Smith resulteerde in het overlijden van een medepassagier in 2007. Door de uitspraak van de rechter heeft de commissaris van de NBA, David Stern, besloten om de speler te schorsen voor dit gedrag.

Beide heren zullen hierdoor de openingswedstrijden van het reguliere seizoen 2009/2010 missen. Het reguliere seizoen zal eind oktober beginnen.

Chemisch lek op luchthaven Bierset

Een chemisch lek op de luchthaven Bierset (Luik, België) heeft er afgelopen nacht voor gezorgd dat vijf mensen naar het ziekenhuis gebracht moesten worden. Zij raakten bedwelmd door de vrijgekomen gassen. Ook de chemische afdeling van de Luikse brandweer moest uitrukken.

De brandweer wist het lek snel op te sporen en te dichten. Het was afkomstig van drie pallets waarop een zuurhoudend, giftig en bijtend product stond.

Oasis is niet meer

Gitarist en songwriter Noel Gallagher is helemaal klaar met zijn broer Liam en heeft de band Oasis verlaten. "Het is met enig verdriet, maar met grote opluchting dat ik OASIS vanavond verlaten heb", liet hij gisteravond weten op de website van de band.

"Mensen mogen schrijven en zeggen wat ze willen, maar ik kan simpelweg geen dag langer meer met Liam werken", laat hij in zijn verklaring weten. Noel vervolgt door zijn verontschuldigen aan te bieden aan alle mensen die kaartjes hebben gekocht voor de optredens in Parijs, Konstanz en Milaan.

Er zijn al vaker problemen geweest tussen Noel en Liam. Dit heeft ertoe geleid dat Noel in 2000 halverwege een tournee besloot te stoppen. Broer Liam heeft toen alle andere optredens, behalve de Britse, zelf af moeten gaan. In september 2000 doken ze echter opnieuw samen de studio in om aan een album te werken.

Met dank aan naim380 en Edmor voor de submit.

Pellegrini wilde Robben en Sneijder behouden

Afgelopen week vertrokken er twee Nederlanders Real Madrid. Wesley Sneijder verliet Spanje en tekende een contract bij Internazionale, Arjen Robben vertrekt naar Duitsland om bij Bayern München te gaan voetballen.

De trainer van Real Madrid, Manuel Pellegrini, liet vrijdag op een persconferentie weten dat hij niet blij is met het vertrek van het tweetal. "Maar vanuit economisch oogpunt was het noodzakelijk ze te verkopen. We hebben nu eenmaal veel spelers gekocht."

De oefenmeester zegt dat hij het transferbeleid van De Koninklijke niet bepaald. "Daar heb ik niets over te zeggen, dat heeft te maken met de economische situatie van de club. Je kunt als trainer wel alle spelers willen hebben. Het liefst had ik Robben en Sneijder behouden en dat heb ik ze een paar weken geleden ook verteld in persoonlijke gesprekken", besluit de Chileen.

Jol: "Anderlecht is lekker dichtbij

Vrijdag werd er geloot voor de poulefase van de Europa League. In de opvolger van de UEFA Cup werd Ajax gekoppeld aan Anderlecht (België), Dinamo Zagreb (Kroatië) en Timisoara (Roemenië). Hoofdcoach van de Amsterdammers, Martin Jol, was niet geheel ontevreden over de indeling.

"Het had slechter gekund, maar ook iets beter", aldus Jol op het digitale thuis van zijn club. "Alle clubs hebben in de voorronde van de Champions League gespeeld, dus het is niet zo dat ze vijfde of zesde in hun nationale competitie werden."

"Anderlecht is lekker dichtbij en Dinamo Zagreb kennen we van een paar jaar geleden. Ik heb wel iets van die duels meekregen, maar ze niet bestudeerd", vervolgde de oefenmeester. Over de derde tegenstander zei hij het volgende: "Wat er in het Roemeense voetbal is gebeurd, weet ik niet, maar ze kunnen allemaal voetballen."

Het wedstrijdschema stemde Jol positief. "Dat we eindigen met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht is niet in ons nadeel", liet hij ook nog weten. Ajax begint thuis tegen Timisoara op zeventien september.

Carney opvolger Braafheid bij FC Twente

Vrijdagmiddag vond de officiële presentatie plaats van FC Twente-aanwinst David Carney. De club uit Enschede wist hem over te nemen van Sheffield United en ziet in hem de opvolger voor Edson Braafheid.

"Wij hebben sinds het vertrek van Edson Braafheid naar Bayern München gezocht naar een opvolger", was de uitleg van Steve McClaren over de aankoop, overigens kan hij op die positie beschikken over Jeroen Heubach, Nicky Kuiper en Slobodan Rajkovic.

"Met Nicky Kuiper hebben wij een getalenteerde speler voor de toekomst. Daarnaast hebben we Jeroen Heubach, die over veel routine beschikt", aldus McClaren tijdens de persconferentie. "Toch wilden we de selectie graag versterken, om zo voor meer concurrentie te zorgen."

FC Twente nam met twee bekende Australianen contact op over Carney. "We hebben Carney bekeken en ook informatie ingewonnen bij Luke Wilkshire en Pim Verbeek, de bondscoach van Australië. Beide waren bijzonder positief over Carney. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat we David aan onze selectie hebben kunnen toevoegen."

Discovery op weg naar ruimtestation

Na drie keer uitstel is het Amerikaanse ruimteveer Discovery vanochtend in Cape Canaveral (Florida) gelanceerd voor een missie naar het internationaal ruimtestation ISS. De start moest herhaaldelijk worden verschoven wegens technische problemen en weersomstandigheden.

De Discovery brengt zeven bemanningsleden - zes Amerikanen en een Zweed - naar het ISS voor een tweeweeks bezoek. De missie is een van de laatste vluchten voor de 25 jaar oude spaceshuttle. Eind volgend jaar gaat de Discovery met pensioen.

Maak ruimte voor de Discovery!  (foto: ANP)

Robben begint op de bank

De nieuwe aanwinst van Bayern München zal dit weekend op de bank beginnen. Arjen Robben maakte eerder deze week de overstap naar de Duitse club van Real Madrid en werd vrijdag gepresenteerd. Louis van Gaal zal het rustig aandoen met de fitte vleugelspeler.

Vrijdag werden de laatste formaliteiten afgerond waardoor hij een vierjarig contract kon ondertekenen. Robben werd voor ongeveer 25 miljoen overgenomen van Real Madrid en zal nummer 10 dragen bij Bayern. De vleugelspeler heeft al met Der Rekordmeister meegetraind maar zal toch genoegen moeten nemen met een plaats op de bank.

TROS geeft prijs aan verkeerde kandidaat

Niet rolstoelstunter David Magee uit Middelburg, maar jurist Jacco Holthuis (28) uit Den Haag had gisteravond de CAPaward moeten ontvangen. Door een fout met de enveloppen is de prijs aan de verkeerde kandidaat gegeven, liet de TROS later op de avond weten.

Hoe de pijnlijke fout precies kon ontstaan, kon een woordvoerder niet zeggen. Premier Jan Peter Balkenende heeft in ieder geval niets verkeerd gedaan bij de bekendmaking. Balkenende bevond zich in Amsterdam op het moment dat hij de winnaar bekend mocht maken in de rechtstreekse tv-uitzending. Via een straalverbinding had hij contact met de presentatoren Lucille Werner en Jaap Jongbloed in theater De Flint in Amersfoort, waar de prijs werd uitgereikt.

Niet Magee, maar Holthuis wordt dus het komende jaar ambassadeur van Onbeperkt Nederland. Hij vertegenwoordigt mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte vanuit het Revalidatiefonds. Jacco Holthuis, die spastische benen heeft en daardoor moeilijk loopt, is werkzaam als griffier bij de directie bestuursrechtspraak van de Raad van State. Mede-finalist Magee zit in een rolstoel sinds een ongeluk. Hij gebruikt zijn tweewieler om te rolstoelstunten, een combinatie van skateboarden en breakdancen.

Holthuis won de verkiezing volgens de TROS met 44,6 procent van de publieksstemmen. De omroep betreurt de gang van zaken en biedt excuses aan. Balkenende heeft beloofd aan beide heren een werkbezoek te brengen.

De Lucille Werner Foundation, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking, nam het initiatief tot de CAPawards. De verkiezing moet aantonen dat mensen met een fysieke beperking kracht putten uit datgene wat ze nog wel kunnen.

Atlético ontkent bod op Heitinga

Atlético Madrid heeft geen bod van Everton ontvangen op John Heitinga. Eerder deze week waren er geruchten dat Heitinga Madrid ging verlaten. Een woordvoerder van Atlético Madrid ontkent dat er sprake is van een transfer.

De Engelse club is sinds het vertrek van Joleon Lescott op zoek naar een vervangende verdediger. Lescott vertrok onlangs naar Manchester City. The Toffees zouden Heitinga naar verluidt graag over willen nemen, maar Atlético zegt geen bod te hebben ontvangen.

"Atlético wil Heitinga niet kwijt. Dat is duidelijk. We hebben ook geen officieel bod ontvangen", zegt een woordvoerder van Atlético.

Heitinga heeft een basisplaats bij Champions League-deelnemer. De Oranje-international heeft nog een contract tot medio 2013 in Madrid.

AD: Atrium Heerlen beste ziekenhuis

Het Atrium Medisch Centrum in Heerlen heeft 'afgetekend' de eerste plaats behaald in de AD Ziekenhuis Top 100 die het dagblad vandaag publiceerde.

Het Utrechtse Diakonessenhuis, dat vorig jaar won, eindigt ditmaal op de vijfde plaats. Het Canisius Wilhelmina in Nijmegen en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen zijn respectievelijk tweede en derde.

Het AD stelt de lijst jaarlijks samen op basis van informatie die de ziekenhuizen zelf vrijgeven. De krant vergelijkt hun prestaties met 26 kwaliteitsaspecten die zijn vastgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten.

Het slechtst scoren de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Ondernemer Loek Winter, die de hospitalen eind 2008 kocht, noemt dit in de krant niet verwonderlijk, gezien de moeilijke tijd die de instellingen achter de rug hebben. Vorig jaar ontstonden grote problemen. Operatiekamers werden gesloten omdat de lucht niet steriel was en de begroting vertoonde een miljoenentekort.

Adam Goldstein (DJ AM) dood

Adam Goldstein, beter bekend als DJ AM, is gisteravond dood in zijn appartement gevonden. Hij was onder meer bandlid van Crazy Town maar werkte ook samen met onder anderen Will Smith en Madonna.

Goldstein was toen hij stierf alleen in zijn woning aanwezig en de deur moest door de politie worden geforceerd. Hoewel het onderzoek nog gaande is wordt er gefluisterd over een overdosis drugs. Een klein jaar geleden, in september, overleefde Goldstein nog een vliegtuigcrash waar vier anderen bij omkwamen. Goldstein raakte wel zwaargewond. Goldstein, die onder meer relaties had met Nicole Richie en Mandy Moore, werd 36.


De wereld rond met Dirt 2

Terwijl wij het eigenlijk (diep in ons hart, dus we zullen het nooit toegeven) net als jullie toch wel een beetje jammer vinden dat de Dirt 2 demo zo beperkt en 10 september zo ver weg is, maakt Codemasters ons nog eens lekker met een nieuwe trailer.
Op een bedje van mooie beelden en overgoten met een kek muziekje, krijgen we in amper anderhalve minuut, flitsen voorgeschoteld van de verschillende locaties en game modes die deze aanstormende ofroad racer gaat bieden. En dat zijn er dus zoveel dat we ze nu al weer vergeten zijn. Aan de andere kant: wat doet het er ook toe? Auto's, zand en snelheid, daar gaat het in Dirt 2 om!

Nog 12 nachtjes slapen en dan ligt Dirt 2 in de winkel. Dan is het wachten, aftellen en demo's spelen ook eindelijk 'about to end'.


Drie gedetineerden ontsnapt in Utrecht

Drie gevangenen zijn vanmiddag ontsnapt uit de gevangenis op het Wolvenplein in Utrecht. Dat meldde de persofficier van het parket in Utrecht vandaag. Het KLPD zal de opsporing naar de drie mannen op zich nemen.

In de gevangenis waar de gedetineerden uit zijn ontsnapt zitten veelplegers en verslaafden. De voortvluchtigen zaten daar vast voor een overtreding van de opiumwet, een vermogensdelict en geweld bij een aanhouding.

Toyota kent uitstekende vrijdag in België

Het Formule 1-team van Toyota zat er vrijdag in de eerste trainingen voor de Grand Prix van België goed bij. In de ochtendsessie op Spa-Francorchamps was Jarno Trulli de snelste, terwijl teamgenoot Timo Glock in de middag de tweede tijd klokte.

"Het was een goede vrijdag voor ons," zei Trulli. "Er is nog veel te doen om het maximale uit de auto te halen en ik moet nog wat meer grip achter vinden, maar ik ben tevreden. De auto voelt goed aan en ik hoop dat we een competitief weekend krijgen. Ik heb aan de set-up voor de race gewerkt en de balans is goed voor zondag."

Zijn teamgenoot Glock kende ook een goede dag. "Wanneer je op Spa komt, dan is het altijd leuk om weer de eerste ronden van het weekend te rijden. Het is een geweldige baan en het geeft de coureur voldoening, zeker als je een competitieve auto hebt. De auto voelt goed aan en de rondetijden laten dat zien. Er zijn op enkele gebieden nog wel verbeteringen mogelijk voordat de kwalificatie plaatsvindt en de we proberen de perfecte aerodynamische balans te vinden."

Schipper verwart A'dam met Antwerpen

De waterpolitie heeft eergisteren in Amsterdam bij de Oranjesluizen een 52-jarige schipper naar de kant gehaald. Hij had een aantal bijna-aanvaringen veroorzaakt en dacht bovendien in Antwerpen te zijn. De verwarde man is in het ziekenhuis opgenomen voor nader onderzoek.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) wist verder te melden dat de waterpolitie rond het middaguur aan boord van het Belgische schip ging. Rijkswaterstaat bleek al eerder aan boord geweest te zijn na een bijna-aanvaring. Het vermoeden bestond dat de schipper gedronken had. Dit bleek na een blaastest echter niet het geval te zijn.

Tijdens het gesprek werd duidelijk dat er iets niet helemaal in orde was. De Belg was ervan overtuigd in Antwerpen te zijn. Nadat hij vernam dat hij echt in Amsterdam was, reageerde hij verward, maar vond dat de omgeving inderdaad niet veel op Antwerpen leek.

Volgens een matroos hadden ze van Zwolle naar Antwerpen moeten varen. Ook wist de matroos te vertellen dat het hem opviel dat de schipper verward was sinds hij veertien dagen geleden overboord was gevallen; hij had daarbij zijn hoofd gestoten.

Een andere schipper is in België opgetrommeld om het schip alsnog naar Antwerpen te varen.

Brand Schoorl breidt zich niet verder uit

De brandweer is de brand in het bos bij Schoorl nog niet meester, maar de korpsen weten het vuur wel binnen de perken te houden. Dat heeft burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen, waar Schoorl deel van uitmaakt, vanavond tijdens een persconferentie gezegd. De brand besloeg een gebied van 500 vierkante meter.

Door de brand moesten ongeveer 550 inwoners van Schoorl hun huizen verlaten. Het gevaar voor de bewoonde gebieden is inmiddels geweken. Of de bewoners vannacht kunnen terugkeren is afhankelijk van de weersomstandigheden. Om half tien stond er nog een harde wind.

De brandweer verwacht morgen nog de hele dag nodig te hebben om het vuur te doven. Het korps van Amsterdam zal daarbij helpen.

De burgemeester hoorde het nieuws op de radio toen ze met de bus op de terugweg was uit Rome. Ze is "opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen", maar noemde de brand "verschrikkelijk".

Grosjean tevreden over eerste dag op Spa

Romain Grosjean kende in België een uitstekende dag in de vrije trainingen van de Formule 1. De Franse Renault-coureur bleef op Spa-Francorchamps in de middag met een vijfde plaats zijn teamgenoot Fernando Alonso ruim voor.

"Vandaag was een interessante dag, omdat we zoals normaal is voor Spa zowel op een natte als droge baan hebben gereden. Fernando was vandaag wederom behulpzaam en het vergelijken van mijn data met de zijne heeft me geholpen, omdat ik wist waar ik me kon verbeteren. In de middag hebben we de twee typen banden uitgeprobeerd en ik heb dertig ronden gereden, dus ik denk dat we op morgen goed voorbereid zijn."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.