Film Review: Tuxedo

Wie naar een film van Jackie Chan gaat hoeft niet te rekenen op een film met een boodschap maar kan er zeker van zijn dat er ruim anderhalf uur actie en humor op het programma staan.

Ook dit keer stelt Jackie Chan niet teleur in een film die een dikke knipoog maakt naar James Bond. Goed het verhaal mag dan een beetje rammelen maar Jackie Chan weet dat met zijn charme ruimschoots goed te maken. De vaart zit er in, de actie ziet er gelikt uit (digitale techniek) en de humor is van het gebruikelijke Chan-niveau. Lach of ik schop!

Opmerkelijk kan de rol van Jason Isaacs genoemd worden in deze James Bond-achtige film. Isaacs die momenteel in Harry Potter 2 de rol van Lucius Malfidus speelt, is geknipt om ooit eens echt James Bond te gaan spelen als Pierce Brosnan er mee stopt.

Natuurlijk mag bij een geheim agent, ook al is hij dat tegen wil en dank, het gebruikelijke liefje niet ontbreken en Jennifer Love Hewitt neemt deze rol voor haar rekening. Helaas verbleekt Hewitt naast Chan tot een muurbloempje.

Een leuke kleine bijrol wordt gespeeld door James Brown die zijn treffen met Chan bijna niet overleeft maar ook dit keer is de smoking de redder in nood voor Jackie Chan...of beter gezegd voor Tong, James Tong.

Blijf na afloop nog even zitten want ook dit keer zijn er genoeg bloopers te zien.

Jackie Chan liefhebbers zullen zeker niet teleurgesteld worden, het blijft echter wel verlangen naar de echte James Bond maar met Chan in december komt de maand ook wel om.

Deze film krijgt van mij een 7,5