Film Review: The Ring

Journaliste Rachel Keller (Naomi Watts) hoort op de begrafenis van haar nichtje het gerucht dat zij zou zijn overleden omdat zij heeft gekeken naar een bepaalde videoband. Rachel gelooft hier werkelijk helemaal niets van, alhoewel de vermoedelijke doodsoorzaak van haar nichtje pure doodsangst is geweest.


Al snel komt ze er achter dat er meer aan de hand is dan ze in eerste instantie voor mogelijk had gehouden. Als ze een aantal vrienden van haar nichtje wil vragen naar wat zij weten blijken die op dezelfde dag te zijn gestorven als haar nichtje en weer duikt de beruchte videoband op als oorzaak van hun dood. Rachel besluit de hulp in te roepen van haar ex-vriend Noah (Martin Henderson) en beiden besluiten om uit te zoeken wat er waar is van dit broodje aap verhaal.

Het verhaal gaat dat wie de band heeft gezien een telefoontje krijgt die voorspeld dat de kijker binnen zeven dagen zal sterven. Door toeval komt Rachel in bezit van een exemplaar van de band en ook bij haar gaat de telefoon. Nog steeds gelooft ze niet in de uitwerking van de band. Tot haar zoontje Aidan (David Dorfman) zich steeds eigenaardiger gaat gedragen. Dan betrapt ze hem als hij naar de band zit te kijken en beseft Rachel uiteindelijk dat er misschien toch een kern van waarheid in de geruchten over de videoband zit.

Een race tegen de klok begint.............