CDS Review: Sinch - Something More

Something More moet de debuutsingle worden van de Amerikaanse band Sinch. Sinch is Jamie Stem, Vocals-Samples, Tony Lannutti, Gitaar, Samples, Synths. Mike Abramson, Bass, Dan McFarland, Drums en Percussie en tot slot Jay Smith die zich bedient van de Occular Noise Machine. Maar helaas Something More heeft het in Nederland niet tot single gebracht en de reden hiervoor is vreselijk banaal. Something More, dat echt genoeg hitpotentie heeft, wordt te weinig op de radio gedraaid.


Toch heeft Something More in de Top 100 gestaan. Dat komt door de zgn. airplay punten die de non-single heeft gekregen. Elke keer als een single gedraaid wordt, krijgt die single een paar punten. De hoeveelheid is afhankelijk van het station, het tijdstip etc. Dus toch genoeg gedraaid om in de Top 100 te komen zal je denken. Helaas, ook verkoop geeft punten die meetellen voor alle hitlijsten. Maar Something More werd toch niet genoeg gedraaid dus besloot de platenmaatschappij geen single uit te brengen en geen single betekent ook geen extra punten en zonder punten: geen hit!

Afgelopen december heb ik Tony en Jamie van Sinch voor FOK! geinterviewd en op FOK! hun album Sinch besproken. En ik geef grif toe dat deze herkansing geheel uit eigenbelang is. Ik wil namelijk niets liever dan de heren van Sinch live op het toneel zien. Maar ja, zonder hit, zonder airplay, zal Pinkpop dit jaar toch niet dat niveau hebben dat het wel had kunnen hebben.

Vandaar dat we dus gewoon even opnieuw beginnen.

Something More moet de debuutsingle van Sinch worden.
Sinch is het officiële debuutalbum van Sinch.
Het debuutalbum kun je horen op de site van Sinch.
De site van Sinch kun je hier vinden.


Ondertussen kun je hier vanTabula Rasagenieten om in de stemming te komen.

En als het even meezit staan ze volgend jaar op Pinkpop