Film Review: Tuxedo

Jimmy Tong is een taxichauffeur die elke dag de wetten van de zwaartekracht lijkt te tarten als hij zich met zijn taxi door het drukke verkeer beweegt. Dit valt zo op dat hij in dienst komt van de rijke Clark Devlin die eigenlijk een geheim agent blijkt te zijn. Devlin lijkt bovennatuurlijke krachten te bezitten en Tong is een stille bewonderaar die zich afvraagt wat hij moet doen om ook zo te kunnen worden als Devlin. Devlin heeft Jimmy ÚÚn ding verboden, van zijn smoking moet Tong afblijven.

Als er op Clark Devlin een aanslag wordt gepleegd neemt Jimmy Tong zich voor om zijn baas te helpen waar hij maar kan. Hij raakt binnen de kortste keren verzeild in een spionagezaak waarbij hij de wereld moet zien te redden van de snode plannen van Diedrich Banning die de hele wereldvoorraad water wil vergiftigen. Maar wat Banning niet weet en Tong in eerste instantie ook niet, is dat de smoking iets meer is dan een mooi kledingstuk voor speciale gelegenheden.

Tong gaat de strijd aan met Banning en wordt daarbij geholpen door Del Blaine, een geheim agente op haar eerste missie. Twee geheim agenten bij hun eerste zaak, een waterterrorist en een smoking die niet is wat het lijkt.

Jackie Chan in Tuxedo.