Film Review: SpyGame



Nathan Muir (Robert Redford) werkt vandaag zijn laatste dag op het kantoor van de CIA. Hij heeft een mooie staat van dienst om op terug te kijken, en maakt zijn plannetje af om op de bahama's een stukje grond te gaan kopen.

Toch begint deze dag alles behalve goed. Een telefoontje van de amerikaanse ambassade in China verstoort zijn dag met de mededeling dat ene Tom Bishop (Brad Pitt) gevangen is genomen.

Nathan heeft Tom destijds gerecruteerd en hij wordt ter verantwoording geroepen bij zijn meerderen. Zij weten namelijk niet goed wat ze met Bishop aanmoeten nu de president aan de vooravond van een staatsbezoek met dat land staat.



In verschillende flashbacks zien we hoe de band tussen Tom Bishop en Nathan Muir tot stand is gekomen en hoe hij uitgroeit tot iets dat bijna op vriendschap lijkt.

Nathan wil Tom uit china weghalen voordat deze wordt terecht gesteld wegens spionage, maar gaandeweg de vergadering komt hij erachter dat de mensen aan de andere kant van de tafel een heel andere agenda erop na houden.

Nathan gebruikt zijn dertig jaar ervaring in het vak, en zijn kennis van de gang van zaken binnen de CIA in een poging om zijn vriend vrij te krijgen. Maar dit lijkt een onmogelijke taak, en voor Nathan tikt de klok in zijn nadeel.