Film Review: LOTR-The Two Towers



The Two Towers begint met het gevecht tussen Gandalf en de Balrog. Of eigenlijk met een droom van Frodo daarover. Frodo en Samwise zetten hun tocht op weg naar Mordor voort en worden onderweg verrast door Gollem. Met behulp van het elven touw dat Galadriel aan Samwise schonk in the Fellowship dwingen ze Gollem om hun de weg te wijzen naar Mordor.

Saruman laat inmiddels zijn invloed op Middle Earth gelden, door Wormtong het oor van Koning Theoden van Rohan te laten vergiftigen met zijn vuile praatjes. Onder invloed van Wormtong verband Theoden zijn neef Eomer van zijn hof, als deze Theoden er op wijst dat Saruman een enorm leger op de been heeft om Rohan van de kaart te vegen.

Nadat Merijn en Pepijn ontvoerd zijn door de Uruk-Hai hebben Aragorn, Gimli en Legolas de achtervolging ingezet in de hoop hun kleine maatjes te kunnen redden. Na enkele dagen van achtervolging ontmoeten ze Eomer die hun weet mee te delen dat zijn leger van bannelingen een groep Uruk-Hai hebben overmeesterd in een kampement even verderop. Merijn en Pepijn zijn echter in het strijdgewoel het woud ingevlucht.

De kleine Merijn en Pepijn zijn ondertussen Treebeard tegen het lijf gelopen tijdens hun vlucht het woeste woud in. De twee Hobbits weten uit te leggen dat ze geen trollen zijn en Treebeard de Ent besluit , nadat hij hun verhaal heeft aangehoord, de overgebleven Enten bijeen te roepen in een vergadering om te beslissen of ze zich wel of niet inmengen in de strijd om Middle Earth.