Film Review: SpyGame



Het eerste dat opvalt aan spygame is het tempo van de film. Regisseur Tony Scott staat bekend om zijn groots opgezette actie spektakels, maar hij bewijst in SpyGame meer te kunnen dan dat.

Hoewel SpyGame van veraf bekeken wel iets weg heeft van Tony Scott's vorige film "enemy of the state", staat SpyGame daar toch ver vanaf. SpyGame is in zijn hart meer een thriller, dan een actiefilm, en Tony Scott zet een dynamische, haast on-Hollywoodse, intelligente film neer.

Helemaal alleen doet hij dat niet. Robert Redford, die eerder deze maand met het mindere "Last Castle" zijn rentree maakte, speelt een overtuigende Nathan Muir. Een oude CIA veteraan aan de vooravond van zijn pensioen.
Een rol die een beetje doet denken aan die van Redford in "Three days of the Condor" wordt gespeeld door Brad Pitt als Tom Bishop.



Regisseur Scott trekt het hele register aan trucs open om de film vaart te geven, de scene op het dak van het hotel in berlijn is een meesterlijk voorbeeld hiervan, en omdat het script in de vorm van flash backs en place backs geschreven is, heeft hij de moeilijke taak gehad dit logisch weer te geven op het witte doek.

Hij is hier prima in geslaagd. De spanning zit er vanaf het begin meteen goed in, en de flashbacks dragen alleen maar bij aan de opbouw van de spanning. Wel valt op dat Tony Scott zich hier en daar heeft laten inspireren door "The Usual Suspects". Ik zal niet teveel verklappen, maar de filmkenners onder ons weten na het zien van deze film meteen wat ik bedoel.





In de bioscoop:7 Februari

Conclusie:
SpyGame is een intelligente Thriller, met schitterend Camera werk, voldoende actie, en twee topacteurs op het best van hun kunnen. Ik verwachtte een heel andere film dan ik zag op het scherm, en ik was blij verrast! Ik kan hem iedereen die van intelligente films met spanning en actie houdt, zeker aanraden!
Score: 8

Details: ; USA, 128 minuten
Genre:Thriller
Regie:Tony Scott
Scenario:Michael Frost Beckner
Met:Brad Pitt, Robert Redford, Catherine Mckormack eva.