COVID-19: Honden eten gedumpte lijken in India op

In India melden lokale autoriteiten dat er op grote schaal lijken van coronaslachtoffers in de Ganges rivier worden gedumpt. Omdat de lijken mogelijk nog besmet zijn durven mensen niet in de buurt te komen, een aantal straathonden maakt van de mogelijkheid gebruik om een deel van de lijken op te eten.

Op social media worden beelden verspreid met aangespoelde lichamen in de Bihar deelstaat in het noordoosten van het land. De beelden laten lijken zien die soms ook deels verbrand zijn omdat mensen mogelijk zelf de crematie hebben proberen uit te voeren. Het zou gebeuren omdat de crematiekosten te hoog zijn zo meldt de Indiase nieuwssite The Hindu. Inmiddels worden er al minstens 150 lijken gemeld die in de rivier zijn gevonden.

De lugubere vondst aan de oevers van de Ganges illustreert de Indiase coronasituatie. Het land wordt de laatste weken zwaar getroffen. Dagelijks komen er zo'n 4000 sterfgevallen en 400.000 besmettingen bij, maar volgens veel wetenschappers ligt dat aantal mogelijk vele malen hoger.

Onderstaand zijn de beelden te zien, dit is een gecensureerde versie waarop de lijken geblurd zijn: