Script nieuwste Harry Potter kwijtgeraakt in kroeg

Het geheime script van de nieuwste Harry Potter-film is in handen gekomen van de pers. Het draaiboek van de film is in een kroeg blijven liggen nadat de filmploeg wat te vieren had en een avondje ging stappen. Een eerlijke vinder bracht het script naar de Britse boulevardkrant The Sun.

Het draaiboek van 'Harry Potter And The Deathly Hallows' werd onder een tafel gevonden, met de tekst 'privé en vertrouwelijk' erop geschreven. De vinder van het script noemt het gênant dat iemand het script zomaar rond heeft laten slingeren. "Ik ben blij dat ik eraan mee heb gewerkt dat er geen verrassingen zijn uitgelekt", zegt de eerlijke vinder.

Volgens The Sun is in het script te lezen hoe de makers van de film het originele verhaal van het boek drastisch veranderd hebben. Maar de krant zegt geen roet in het eten van de fans te willen gooien en houdt alle ontdekkingen voor zichzelf. Filmstudio Warner Bros is opgelucht door deze actie. "We zijn The Sun dankbaar voor de veilige terugkeer van dit script." Het is de derde keer dat een 'Harry Potter'-verhaal bijna vroegtijdig uitlekt.

In 2003 werden kopieën van het boek 'The Order Of The Phoenix' zes weken voor publicatie gevonden op een akkerland. Vier jaar geleden werd het script van de film van dat boek gevonden bij een openbare ontmoetingsplek naast de snelweg. De film 'Harry Potter And The Deathly Hallows' verschijnt in november in de bioscoop.

Script nieuwste Harry Potter kwijtgeraakt in kroeg
Script nieuwste Harry Potter kwijtgeraakt in kroeg (Foto: Novum)