Belgische minister dronken voor senaat

Belgisch federaal minister van Pensioenen Michel Daerden (PS) heeft eergisteren een wel heel opmerkelijk optreden gemaakt. Al lallend en zwalmend heeft hij in zijn eigen geïnterpreteerd Nederlands trachten uit te leggen hoe hij de Belgische pensioenen gaat aanpakken. Senaatvoorzitter Armand Dedecker (MR), die de enige bevoegdheid heeft om de minister terecht te wijzen, greep niet in.

Meer nog, de meesten onder de parlementsleden moesten hartelijk lachen om Daerdens acteerwerk, de voorzitter incluis. Of hij dronken was is niet helemaal duidelijk, waarnemers beweren in ieder geval dat hij de nuchtere zelf was. Andere politici zijn verontwaardigd en eisen zijn ontslag. "Als gewone mensen dronken op het werk verschijnen, worden ze op staande voet ontslagen. Dat moet ook voor ministers gelden," zo zegt de oppositie.

Daerden zelf ontkent dat hij dronken zou zijn geweest, maar of we dat moeten geloven is nog maar de vraag, want de Luikse socialist is bekend en berucht om zijn bezopen optredens.

Dronken of niet?