Republikeinen gaan door met plannen om president Biden af te zetten

In de VS gaan de Republikeinen uit de oppositie door met hun plannen voor een afzettingsprocedure tegen president Biden. De Republikeinse leider McCarthy van het Huis van Afgevaardigden zei dat er geloofwaardige beschuldigingen waren dat Biden betrokken was bij de illegale zakelijke transacties van zijn zoon Hunter.

Het gaat om beschuldigingen van machtsmisbruik, verduistering en corruptie. Hij geeft daarom de relevante commissie van het Huis van Afgevaardigden opdracht om een formeel onderzoek tegen de president te starten met het oog op een afzettingsprocedure.

Het is echter onwaarschijnlijk dat een dergelijke procedure zal plaatsvinden omdat de Democraten de meerderheid in de Senaat hebben. De Senaat moet voor deze procedure goedkeuring geven, de Democratische leider, Schumer, noemde de onderzoeken naar Biden 'absurd'.

Republikeinen beschuldigen Biden er al langer van dat hij profiteert van de buitenlandse zakelijke transacties van zijn zoon tijdens zijn tijd als vice-president tussen 2009 en 2017. Bewijs daarvoor heeft de partij echter nog niet geleverd.