FOK!-Weekoverzicht week 23

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, het meest schokkende, humoristische of de opmerkelijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

De arrestatie van de butler van de paus heeft er niet toe geleid dat er minder informatie werd gelekt uit het Vaticaan. Op de rivier de Theems, in London, voeren deze zondag ruim 1000 vaartuigen om het jubileum van de Queen Mum Elizabeth te vieren. In Opheusden, Gelderland, heeft een Duitser voor ophef gezorgd toen hij het verkeer probeerde te regelen in beschonken toestand. Vandaag was het ook even warm als op eerste kerstdag zo meldde Meteo Consult. 

maandagDe invoering van de zogenoemde Cookiewet ging op FOK! niet onopgemerkt voorbij. In Canada werd een man die voor moord veroordeeld was, opgegeten door een zwarte beer. De beer werd op zijn beurt afgemaakt vanwege het gevaar dat hij voor andere mensen kon vormen. In de Verenigde Staten kreeg een gevangene die terminaal ziek was, gratie, maar enkele uren voor zijn vrijlating overleed hij. In eigen land werd in Rotterdam een agent opgepakt op verdenking van het mishandelen van zijn eigen kind

dinsdag

Een omstreden therapie voor homoseksuelen hoeft niet meer te worden vergoed door zorgverzekeraars. In de Rotterdamse dierentuin Blijdorp zorgde ijsbeertje Vicks voor opschudding door per ongeluk de ruit van zijn verblijf te slopen. In Hilversum werden bij dierenartsen vier honden binnengebracht die na een wandeling bij het vliegveld stoned leken te zijn. Ahold, dat van oorsprong uit Zaandam kwam, moet gedacht hebben 'Oost west, thuis best'. 

woensdag

Een containerschip dat zijn vracht kwam lossen in Rotterdam, had behalve zijn lading ook nog een dode walvis bij zich. Een dronken man uit Friesland die aangifte deed van de vermissing van zijn rijbewijs, kon deze meteen inleveren op het politiebureau. De 'Rijdende Rechter' die op tv veel burenruzies oplost, blijkt zelf ook mot te hebben met zijn buren. Als het aan GroenLinks ligt, kunnen kinderen in de toekomst van zeven tot zeven op de basisschool verblijven. 

donderdagDe overheid heeft de calamiteitenwebsite Crisis.nl eindelijk online gezet. In Amsterdam zal geen nieuwe jeugdgevangenis komen, volgens Fred Teeven omdat het kapitaalvernietiging zou zijn. Eerder sloot elders al een andere jeugdgevangenis namelijk. Opmerkelijk nieuws met betrekking tot de plofkip: hoewel het beestje een relatief slecht leven heeft, is hij in vrijwel alle opzichten beter voor het milieu. Het landelijke politienummer 0900-8844 was door een storing slecht of niet bereikbaar. 

vrijdagVolgens Joan Franka heeft ze het songfestival verloren vanwege defecte oortjes. Hierdoor zou ze vals gezongen hebben. Een vrouw die een meerling krijgt zou langer zwangerschapsverlof moeten krijgen vindt het CDA. Afgelopen februari werden drie kinderen uit één gezin onder toezicht geplaatst van Jeugdzorg, omdat ze veel te zwaar waren. In Indië komen jaarlijks duizenden astmapatiënten bijeen om samen levende vis te eten in de hoop verlost te worden van hun astma. 

zaterdagIn België werden twee leerkrachten op staande voet ontslagen omdat ze uit de Koran voorlazen in plaats van hulp in te roepen toen een leerling een epilepsieaanval kreeg. In de Verenigde Staten zijn ruim honderd arrestaties verricht bij het oprollen van een kinderpornonetwerk. De zwangere  Snooki is op pikante wijze te kijk gezet in het Engelse blad Daily Mail. Tot slot werd de Ronde van Texel, een zeilwedstrijd om het eiland heen afgelast omdat er een te harde wind zou staan. Het Nederlands Elftal verloor zijn openingswedstrijd op het EK-voetbal met 0-1 van Denemarken. Ondanks de kansenregen wist Oranje niet één kans te benutten.