Tent stort in op festival Steenwijkerwold

Noodweer heeft er vanavond voor gezorgd dat een tent bij het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold is ingestort. Hulpdienst zijn massaal onderweg naar de plek des onheils waar volgens diverse twitterbronnen de paniek enorm groot is.

De nooddiensten hebben de situatie opgeschaald naar GRIP 2 wat betekent dat het om een ernstige situatie gaat. Op enkele foto's op de site van RTV oost is te zien dat een grote tent helemaal tegen de grond is geslagen. Andere beelden die op internet verschenen tonen de heftigheid van het noodweer en het instorten van de tent.

De tent stortte in voordat de band Rowwen Hèze aan zijn optreden begon. Bij het kortstondige noodweer vielen hagelstenen van eierformaat en kwamen er windstoten tot ruim 75 kilometer per uur voor. Er waren op dat moment zo'n 150 mensen in de tent aanwezig.

Eerdere berichten over een dodelijk slachtoffer zijn inmiddels ontkracht. De politie en organisatie hebben zojuist laten weten dat er 10 tot 15 lichtgewonden zijn, enkele hiervan zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Het festival is afgelast.


Tent stort in op festival Steenwijkerwold