De waarheid van Israël, volgens Leon de Winter

Wat kunnen we geloven en wat moeten we geloven? Ik heb Leon de Winter behoorlijk hoog zitten wat betreft zijn columns. En het grootste goed dat een columnist heeft is zijn mening ventileren in de meest scherpe woorden. Daarbij zou het wel handig zijn je van feiten te bedienen anders krijg je van die oeverloze discussies op je sociale media wat dan al snel iedere sociale samenhang mist. Leon opperde in zijn column van woensdag 20 maart dat er wel degelijk vrachtwagens vol voedsel en medicamenten dagelijks de grens over gaan naar Gaza en dat een ieder die anders beweert een Hamas aanhanger is of op zijn minst iemand die heult met Hamas. De titel van zijn column: ‘Oorlog in Israël vereist journalistieke integriteit’. En wie bepaalt of een artikel in de media wel of niet integer is? Juist: Leon de Winter?

Mijn vraag is: kan Leon de Winter nog wel over de Israëlische oorlog met Hamas terroristen schrijven? Zijn ‘objectieve integriteit’ is in deze simpelweg ver te zoeken. 17 Maart zouden er 243 vrachtwagens doorgelaten zijn volgens hem. Er is meel aan 22 bakkerijen geleverd en daar zijn 2 miljoen broden van gebakken en alles wat wij zien, jij en ik, zijn honderden, nee duizenden hongerende en stervende mensen. Mensen die direct hun leven wagen om het meel en ander voedsel van vrachtwagens te trekken. De Winter geeft aan dat Hamas zand in de ogen strooit van bijvoorbeeld de NOS en de Volkskrant. Ze luisteren niet naar hem! Nogmaals: wat moeten wij of wat kunnen wij nog geloven? Kijk, wat uit Rusland komt is aantoonbaar fakenieuws, dat kan ik zelf, die dus alleen kranten leest en ‘serieuze’ beluistert en kijkt, ook nog wel vaststellen.

Ik heb stukken van Protocollen van de wijzen van Sion gelezen. Dat had ik dus beter niet kunnen doen. Deze wijzen beschreven eind 19e eeuw hoe ze de macht van het Jodendom zouden kunnen uitbreiden. Ze beschrijven tot in detail hoe de ‘pure macht’ in de wereld naar het Jodendom getrokken kon worden. Vooral geld speelde een cruciale rol, een vreselijk dominante ook. Macht door geld was de sleutel. Voor mij zijn de protocollen van Sion walgelijke stukken tekst van autocraten die niets om mensen gaven.

Ik ben van mening dat de haat die Israel en Hamas (en de rest van de overwegend Soenitische Islam) tegenover elkaar hebben niet zal verdwijnen of dat zij plotseling milder naar elkaar zullen worden. Nu gaat de ‘opruiming’, cq. ‘grote schoonmaak’ van de ‘terroristen van Hamas volgens 80% van de landen in de wereld te ver omdat er teveel burgers sneuvelen, met name kinderen. Ik schrijf niet onschuldige burgers. Naar mijn mening houden en hielden Hamas en de inwoners van Gaza elkaar in evenwicht m.b.t. de haat naar de Israëlieten.

Wat kunnen we geloven? Wat ik moet geloven weet ik en accepteer ik omdat ik de bewijzen zelf grotendeels kan aanleveren. Wat ik kan geloven ligt voornamelijk aan mijn ‘filter’. Wanneer ik bewijzen voor mijn gevoel op het internet ga zoeken zou ik al snel op een complotdenker gaan lijken. Maar wat dan? Waar haalt Leon de Winter zijn bewijzen vandaan, van de UNWRA? De club met duidelijke en bewijsbare banden met Hamas? Dat bedoel ik!

Iemand die kan schrijven kan voor goedgelovigen een gevaarlijk mens zijn. Laten we het daar maar op houden. Dus ook de journalisten van de NOS en Volkskrant, ze zijn politiek gekleurd en kunnen dat niet meer loslaten wanneer ze artikelen schrijven. Ik vaak ook niet  …