De terror doos van Victor Orban

De Europese Unie worstelt met het kleine lidstaatje Hongarije. Er wonen nog geen 10 miljoen mensen en er zijn ongeveer 17.000 vluchtelingen opgevangen die onder zeer erbarmelijke omstandigheden leven. Er is zelfs chronisch gebrek aan voedsel onder deze vluchtelingen. Er staan hoge hekken langs de grenzen op die plekken waar vluchtelingen makkelijk de grens over zouden kunnen steken. Ze worden tegengehouden en zijn nog voordat ze Hongarije in kunnen als vluchteling al ongewenst. Soms ben ik van mening dat we uiteindelijk ook met hekken zouden moeten werken want de grote stroom is nog niet eens echt op gang gekomen. En deze vluchtelingen kunnen een land tot op de bodem kaalvreten zoals bijvoorbeeld met Niger is gebeurd. Dit land was zeer ruimhartig voor de vluchtelingen.

Hongarije is een volwaardig EU lid en heeft dus vetorecht op alle echt belangrijke beslissingen van de Europese Unie. Het vetorecht van Hongarije wordt te pas en te onpas door Victor Orban misbruikt. Inderdaad: misbruikt. Vele Europarlementariërs opperen zelfs dat Orban het ‘paard van Troje’ is van Rusland en daar zouden ze wel eens gelijk in kunnen hebben. De banden die hij onderhoudt met Poetin zijn hecht te noemen. En vergeet niet: Hongarije is een volwaardig lid van de Europese Unie. Met een rotsmoes van Scholz, Kanselier Duitsland, werd Orban naar het toilet gestuurd en toen werd er gestemd voor de toetreding van Oekraïne en Moldavië tot de Europese Unie. Maar over het financiële steunpakket van 50 miljard gebruikte de volgevreten Orban zijn vetorecht weer. Ik heb een grote afkeer van deze proleet.

Wat zit hem nu echt dwars? Weet hij veel meer van de werkelijke beweegredenen van de Europese Unie? Wil hij dikke vriend Poetin niet tegen de haren instrijken, hij ontvangt immers ook veel goeds uit Rusland. Zit hij in zijn maag met de 130.000 Hongaren die in Oekraïne leven en wonen en daar een sterk gediscrimineerde minderheid zijn? Maar Oekraïne heeft daar al maatregelen voor getroffen dat het meer volwaardige burgers worden. Dus deze angel zou al uit Orbans ziel gehaald moeten zijn.

Wanneer dit het nu allemaal niet is wat is het dan? Er zijn genoeg Europarlementariërs die openlijk zeggen dat hij een ego heeft die de oppervlakte van Rusland en China bestrijkt. Grote ego’s hebben heel vaak een narcistische grondslag. Die twee eigenschappen hebben al miljarden onschuldige levens gekost. Wanneer Kim Jung Un, Trump of Poetin, ik noem er maar een paar, in de Eurozone hadden gezeten had er nooit een Eurozone geweest. Nu hebben we er dus maar met 1 te maken. Een met vetorecht die alle echt belangrijke beslissingen kan torpederen met drogredenen! Oekraïne zou eerst de grote corruptie in het land aan moeten pakken. Hongarije is natuurlijk helemaal niet corrupt. Orban zoekt macht en met die macht laat hij aan alle andere grote machthebbers zien dat er met hem geen zoete diplomatieke broodjes te bakken valt. Alhoewel hij met betrekking tot het asielprobleem in grote lijnen gelijk heeft de grenzen van Hongarije te sluiten.