Purmerend is het zat!

De gemeenteraad van Purmerend zoekt 1500 (nood)woningen voor Oekraïners. Bewoners uit Purmerend komen in opstand tijdens een eerste bijeenkomst over dit onderwerp. Bijna een miljoen Nederlanders zoeken een huis. Elf procent van de negenentwintig -jarigen woont nog thuis bij de ouders en te vaak omdat ze geen betaalbare woning kunnen vinden. Een op de drie Tweede Kamerleden komen uit de randstad. Wat is de samenhang met het bovenstaande? Nou, binnen veel grachtengordels wonen veel linkse gutmensen die vinden dat opvang van ontheemden altijd moet kunnen en dat de Nederlanders dat ‘moeten’ begrijpen. Er is absoluut geen grens aan aantallen of waar ze vandaan komen. Overlastgevende criminele jongeren? ‘Moet kunnen, wij hebben er ruimte zat voor ook in ons hart’. Wat ze buiten beschouwing laten is dat dit hart gevormd is in uperclass wijken met paps en mams in goeden doen ook al door hun hoge opleidingen. Wat weten zij in godsnaam van de buurten waar steeds meer ‘vluchtelingen’ in gehuisvest worden? Zij willen de hele wereld opvangen maar begrijpen nog steeds niet dat de hele wereld niet in Nederland past, ze proberen de oorlogslast van de wereld te dragen in een schoenendoos.

Die achterlijkheid van veel linkse partijen begint dus steeds zichtbaarder te worden bij heel veel gewone Nederlanders die zien dat er geen kansen voor hun kinderen meer zijn om fatsoenlijk te wonen omdat iedere woning en elk stukje bouwgrond straks bestemd is voor --alles wat de grens overkomt--. De inwoners van Purmerend pikken die 1500 nieuw te bouwen woningen niet voor Oekraïners omdat die gebouwd gaan worden op grond waar betaalbare woningen zouden moeten komen voor met name hun kinderen en zijzelf. De Purmerendse gemeenteraad zegt niets te kunnen doen omdat het ‘opgelegde’ richtlijnen van het Kabinet zijn en dan met name van staatssecretaris van der Burg van justitie en veiligheid.

Zijn de inwoners van Purmerend nu zo asociaal geworden? Wethouder Rotgans zegt dat hij staat te kijken van deze onwil bij de bewoners van Purmerend. “Toen de oorlog uitbrak waren er duizenden telefoontjes waar mensen van alles kon doneren. Er werd zelf veelvuldig woonruimte aangeboden! Nu lijkt dat omgeslagen” verzucht hij. Meneer Rotgans? Is het u opgevallen dat er steeds meer oorlogen komen in de wereld met steeds meer vluchtelingen en dat wij die vluchtelingen, nogmaals, onmogelijk allemaal op kunnen vangen? Begint het PvdA/GL, D66 en alle christelijken echt niet op te vallen dat er steeds minder compassie is voor vluchtelingen, economisch en of werkelijke vluchtelingen?