Wie gaan we vandaag vermoorden?

Nou. Wie zullen we vandaag eens omleggen? Wie krijgt er vandaag een kogel door de knieschijf? Een nekschot misschien? Of kiezen we deze keer voor de dumdumkogel in het hoofd? De aanblik van een exploderend hoofd blijft tenslotte een geweldige ervaring. Vraag maar aan Anders Breivik.

O ja! Breivik moet vandaag in ieder geval ook nog dood!

Is dat de intentie waarmee bepaalde internetgebruikers iedere ochtend wakker worden? Niet eens de vraag of ze vandaag eens iets aardigs gaan zeggen. Geen genuanceerde blik op deze wonderschone wereld. Nee. Ze staan op met de vraag wie er vandaag dood moet, met als doel de wereld weer een stukje beter te maken. Als superhelden binden ze dagelijks de strijd aan met het kwaad en als ware goden beslissen ze over leven en dood.

Slechts één vraag doet er nog toe: “Wie ga ik vandaag doodmaken?”

Maar er zit wel een vaag soort moraal achter. Ik heb zo'n idioot nog nooit serieus op internet zien schrijven dat bejaarden dood moeten. Of kinderen. Een knieschot voor een bumperklever gaat voor dezelfde lul die een asielzoeker in de fik wil zetten echt te ver. Zelfs een gezonde aversie van jonge poesjes heb ik nooit uitgesproken zien worden. Terwijl een lul met een kattenallergie daar doorgaans duidelijk meer last van ondervindt dan van de gemiddelde Berber.

O ja! Joden. Die mag je ook niet dood wensen. Een moslim mag je virtueel onthoofden, maar als je een Jood wilt vergassen ben je een vieze nazi of een gore terrorist. Vieze nazi’s en gore terroristen mag je vervolgens weer wél de ballen afsnijden om er een versiering voor in de kerstboom van te maken. Klotenazi’s en teringterroristen moeten dood en mogen langzaam en pijnlijk sterven. Pedo's ook trouwens.
Maar van de Joden blijf je af!

Gewoon simpel blijven denken dus: “Wie mag blijven leven? Wie moet dood? Puppies blijven leven. Een caviaverkrachter moet dood.”

Wilders zou in principe ook wel dood kunnen. Of zou Emile Roemer een kogel moeten krijgen. In ieder geval één van deze twee. Ik bedoel: je kiest nooit voor een middenpartij als doelwit, dus zal het één van deze twee uitersten moeten worden. Volgens de vele commentaren onder nieuwsberichten zou óf de PVV, óf de SP Nederland in het ultieme verderf storten, dus zou het binnen de moraal van deze virtuele killers geoorloofd moeten zijn om één van deze twee om te leggen. Als een onbeduidend crimineeltje in de Diamantbuurt al een knieschot waardig gevaar is, zou het toch een nobele daad moeten zijn om een rechtstreekse bedreiging van het landsbelang te liquideren?

Ho, ho! Ik doe geen oproep hoor! Ik ben van de vrije mening en de vrije wil! Ik ga niemand dwingen! Ik borduur gewoon even door op de gedachtegang van de gemiddelde knieschijfschutter. Op de moraal van de Marokkanenjager. Op de ideologieën van de pleiters voor een raszuiver Nederland. Als je dan toch virtueel aan het moorden en martelen slaat, zie ik geen reden om daar op een zeker moment mee te stoppen. Waarom worden er eigenlijk geen jonge katjes in vuilniszakken gestopt en verzopen? Waarom geen overbodige bejaarden lynchen? En waarom zou je stoppen bij het vervolgen en vermoorden van foute Marokkanen? Een beetje dooie politicus scoort gegarandeerd veel meer aandacht, publiciteit en effect.

De internetsuperhelden! Op straat kijken ze schichtig naar de grond als er een getinte kerel langs komt lopen. Tegen het kassameisje durven ze amper een volzin uit te spreken. Hun seks is rukken op gratis internetporno. Bij een sollicitatiegesprek stotteren ze zich amper een rioolontstoppingsbedrijf binnen.

Maar aan de binnenkant van hun oogjes zien ze zichzelf met een automatisch geweer de Schilderswijk zuiveren van al het allochtoon tuig.

Ik heb dan eigenlijk nog één simpele vraag: “Mag ik deze mietjes virtueel vermoorden?”