FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 december 2020

Duitse rodelaars 'sweepen' World Cup-weekeinde met vier uit vier

De derde World Cup rodelen van het seizoen, gehouden in het Duitse Oberhof, heeft een indrukwekkende zegereeks voor het thuisland opgeleverd. Een week geleden gingen de vier zeges nog naar vier verschillende landen, dit keer won Duitsland ze alle vier, nadat zaterdag de mannen en dubbels al Duitse winst opleverden.

Vrouwen
De eerste run leverde toch wel een flinke verrassing op: Kendija Aparjode uit Letland noteerde de snelste tijd, vijf duizendsten voor de op haar thuisbaan glijdende Duitse Dajana Eitberger.

Met grand dame Natalie Geisenberger (+0,100) en de jonge Cheyenne Rosenthal (+0,154) volgden wel nog twee andere Duitse dames. Relatief ruim achter hen moesten de Oostenrijkse Madeleine Egle (+0,245) en de Russinnen Tatyana Ivanova (+0,270) en Viktoriia Demchenko (+0,307) een wereldrun neerzetten om nog kans te maken op het podium.

In run twee leverde Demchenko na een late fout een plekje in bij de Letse Eliza Tiruma, die haar leiding wel verloor aan Ivanova. Met een start- én baanrecord dook Egle er dan weer 0,163 seconden onderdoor, Rosenthal leverde juist vijf plekken in. Geisenberger hield het vol tegen Egle en hield 0,104 seconden over, Eitberger kende een moeizaam einde, maar was wel 0,072 rapper dan haar landgenote.

Zo was alleen Aparjode nog over: de Letse kende een wat mindere start en viel op 0,169 seconden terug naar plek drie, wel haar tweede World Cup-podium ooit. Eitberger pakte zo de winst, haar eerste sinds ze afgelopen zomer haar eerste kind kreeg en voor de eveneens kersverse moeder Geisenberger.

Estafette
Met Andrea Vötter, Dominik Fischnaller en Emanuel Rieder/Simon Kainzwaldner opende Italië het bal der toplanden, maar vooral Vötter en de dubbel vielen tegen: de ploeg kwam zelfs 0,008 seconden achter Polen terecht. Letland moest Polen wel kunnen verslaan en Kendija Aparjode pakt dan ook een forse voorsprong, maar Riks Rozitis en Andris en Juris Sics gaven het verrassend weg: ze kwamen 0,180 seconden tekort en Polen was al verzekerd van een behoorlijk verrassende vierde plek.

Madeleine Egle, Jonas Müller en Thomas Steu/Lorenz Koller deden wél wat ze moesten doen en doken een dikke seconde onder de Poolse tijd door, dus ging Oostenrijk aan de leiding. Tatyana Ivanova begon prima voor Rusland, maar Semen Pavlichenko gooide het weg en Aleksandr Denisev/Vladislav Antonov vielen ook tegen: Rusland haalde zelfs het podium niet en Polen daarmee wél.

Duitsland sloot de wedstrijd af, waarbij Dajana Eitberger tijd inleverde. Felix Loch maakte nauwelijks iets goed, maar Toni Eggert en Sascha Benecken maakten het goed: Duitsland won met 0,036 seconden voorsprong op Oostenrijk en het sensationele Polen.

Uitslag FC Twente - AZ

Na het ontslag van Arne Slot, de nederlaag tegen FC Groningen en de Europese uitschakeling heeft AZ de week toch een beetje positief afgesloten. Op bezoek bij FC Twente won AZ met 1-3.

FC Twente begon beter aan de wedstrijd dan AZ en Queensy Menig was twee keer dicht bij de 1-0 voor Twente. De aanvaller, die vorige week nog twee keer wist te scoren tegen Ajax, schoot ditmaal tegen de paal en de lat in de eerste helft.

Waar Twente de kansen miste kwam AZ op voorsprong. Teun Koopmeiners scoorde vanuit een penalty en vlak voor rust verdubbelde Yukinara Sugawara de score.

Ook in de tweede helft lag het initiatief bij Twente. Twente-topscorer Danilo was dicht bij de aansluitingstreffer toen hij de bal in het zijnet knalde, maar even later scoorde de spits alsnog, ditmaal met een penalty. Twente mocht even hopen op één puntje. Die hoop verging nadat Koopmeinders in de laatste minuut vanuit een vrije trap fraai raak schoot. Kort daarvoor kreeg Twente-speler Jayden Oosterwolde rood.

1-2-3-4'tje Russische langlaufers, dubbelslag Brennan

In het Zwitserse Davos is de voorlaatste World Cup langlaufen van het kalenderjaar alweer afgerond. Na de sprints van zaterdag was het zondag tijd voor de individuele wedstrijden in de vrije stijl, tien kilometer voor de vrouwen en vijftien voor de mannen.

Vrouwen
Rosie Brennan won een dag eerder zeer verrassend de sprint, terwijl ze doorgaans vooral in de subtop zit op de langere afstanden. Dat ze die nog beter aankan liet de Amerikaans zondag zien: ze overtuigde van start tot finish en won met 34 seconden voorsprong op de Russische Yulia Stupak.

Plek drie was voor Brennan's landgenote Hailey Swirbul, die zelfs nog nooit eerder in de buurt van de top-15 was gekomen in de World Cup. Met de Russische Natalia Nepryaeva en de Oostenrijkse Teresa Stadlober klopte ze toch twee grote namen en ook landgenote Jessie Diggins (7e) moest eraan geloven.

Naast de podiumplek voor Swirbul was er vooral een geweldig resultaat voor de jonge Patricija Eiduka: de pas 20-jarige Letse stuntte met een achtste plek, hoewel ze afgelopen winter - vlak voor COVID-19 alles overhoop gooide - met een vierde plek op het WK junioren al wel liet zien erg sterk te zijn.

Mannen
Spannend werd het wat de zege betreft eigenlijk geen moment: bij afwezigheid van zijn grote Noorse rivalen was Alexander Bolshunov met afstand de beste. Zijn Russische landgenoot Andrey Melnichenko werd op 32,2 seconden tweede en met Artem Maltsev op 39,5 seconden werd het een geheel Russisch podium.

Daar bleef het niet bij: Ivan Yakimushkin werd op 46,1 seconden zelfs nog vierde, met een drie tellen langzamere tijd was de Italiaan Francesco de Fabiani de eerste niet-Rus. De Fransen Clement Parisse en Maurice Manificat bleven ook nog net binnen de minuut, Denis Spitsov en Alexey Chervotkin zorgden voor een totaal van zes Russen binnen de top-10.

Noren wereldkampioen skivliegen na mooie strijd met Duitsland

Het vorig seizoen uitgestelde wereldkampioenschap skivliegen in Planica zit er alweer op. Op de Sloveense Letalnicaschans - de Moeder aller Schansen - was het zondag tijd voor de landenwedstrijd, waar Noorwegen een poging deed om de titel van 2018 te verdedigen.

Na de eerste ronde leek de strijd om de wereldtitel tussen twee landen te gaan: Duitsland en Noorwegen, de regerend kampioenen. Constantin Schmid en Pius Paschke deden het prima, maar vooral Markus Eisenbichler en kersvers wereldkampioen Karl Geiger haalden namens de Duitsers flink uit.

Bij de Noren liet Johann André Forfang het wat liggen, deden Daniel André Tande en Robert Johansson het naar behoren en hield vicewereldkampioen Halvor Egner Granerud de ploeg nog echt in de race om de titel. Polen leek door matige sprongen van Kamil Stoch en Dawid Kubacki af te haken, bij Oostenrijk ging reserve Timon-Pascal Kahofer hevig de mist in, zij waren gelijk kansloos.

In de tweede ronde opende Tande namens Noorwegen door een wat matige sprong van Duitsland gelijk af te straffen: de Noren namen de leiding. Paschke sprong de Duitsers dan weer langs Noorwegen, waar Forfang wat tegenviel, terwijl Andrzej Stekala de Polen toch ineens weer in de race om de titel sprong.

Eisenbichler sprong vervolgens ver, maar verprutste zijn landing en bleef nog net overeind. Johansson kon daar echter niet echt van profiteren en het gat werd zelfs iets groter in het voordeel van de Duitser leiders. Bij de laatste groep springers verzekerde Kubacki de Polen met een degelijke sprong in elk geval van het brons, waarna de strijd om goud beslist werd.

Granerud hielp de Noren definitief naar minstens zilver en legde de druk erop bij Geiger. De Duitse slotspringer maakte het net als in de individuele wedstrijd - hij klopte Granerud daar met een half punt - ogenschijnlijk ongekend spannend en dit keer was het níet genoeg: Noorwegen pakte de wereldtitel, uiteindelijk toch met vrij ruime voorsprong.

Zweedse biatleten verslaan Noorse rivalen, België doet goed mee

In het Oostenrijkse Hochfilzen is alweer de derde World Cup van het nieuwe biatlonseizoen afgesloten. Dat gebeurde met de estafette bij de mannen, nadat de vrouwen zaterdag al aan de beurt waren geweest.

De verschillen bleven in de eerste groep mannen nog klein, maar er was wel een klein kopgroepje van vier landen bij de eerst wissel: Sturla Holm Lægreid wisselde namens Noorwegen als eerste op Johannes Dale, Antonin Guigonnat gaf het Franse stokje over aan Emilien Jacquelin, namens Duitsland werd Erik Lesser gevolgd door Roman Rees en Tuomas Harjula zat er namens Finland verrassend goed bij, Tero Seppäla was de volgende in dat team.

Rusland en Zweden zaten er vlak achter, de eerste elf - inclusief België met Florent Claude - zaten binnen een halve minuut en de top-17 zelfs binnen een volle minuut.

Jacquelin ging bij de staande schietbeurt hevig de mist in en moest twee strafronden lopen, Frankrijk was voorlopig gezien. Rees en de Oostenrijker Simon Eder namen de leiding, op de voet gevolgd door de Zweed Jesper Nelin - zij wisselden op respectievelijk Benedikt Doll, Felix Leitner en Martin Ponsiluoma.

Dale hield de schade van matig schieten beperkt en zat op vijftien tellen, samen met de nog altijd sterke Finnen, en gaf het stokje over aan Tarjei Bø - ook Rusland, Slovenië, Italië en Zwitserland zaten nog binnen een halve minuut, Thierry Langer hield België op de twaalfde plaats.

Na een mindere liggende schietbeurt herstelde Doll zich staand, terwijl Bø en Ponsiluoma extra patronen nodig hadden en zo wel een strafronde konden vermijden. De Noor en Zweed schudden Doll af en gaven over aan Johannes Thingnes Bø en Sebastian Samuelsson, Philipp Horn kreeg de moeilijke opgave om Duitsland tegen de twee kleppers in de race te houden.

Rusland volgde op 26 seconden en verder zaten Zwitserland en Oostenrijk nog binnen een minuut, drie landen met respectievelijk Alexander Loginov, de jonge Niklas Hartweg en Julian Eberhard als slotloper. België bleef standhouden: Tom Lahaye-Goffart wisselde als elfde op de jongeling Cesar Beauvais.

Bij de liggende schietbeurt pakte Samuelsson met vijf treffers een paar tellen op Bø, die één extra patroon nodig had. Ze kwamen zo goed als gelijk bij de staande schietbeurt aan, waar beiden extra patronen nodig hadden. Bø moest daar zowaar de strafronde in, Samuelsson wist het na wat problemen met het laden te redden en dook als eerste de slotronde in. Horn schoot foutloos en schudde Loginov van zich af, hoewel Bø nog wel de tweede plek hield.

In de slotronde kwam Samuelsson niet meer in de problemen en dus sloegen de Zweden toe tegen hun rivalen, Bø bevestigde de tweede plek voor Noorwegen. Horn zette een dijk van een wedstrijd neer en verdedigde met succes de derde plek voor Duitsland, waar hij de op het laatste moment wegens privéomstandigheden naar huis vertrokken kopman Arnd Peiffer verving.

Beauvais schoot ijzersterk en bracht België als zestiende over de finish, het beste resultaat sinds oud-wereldtopper Michael Rösch - die van Duitsland overstapte naar België - ermee stopte en met slechts vijf extra patronen waren ze ook nog eens de best schietende ploeg van het hele veld.

Uitslag PSV - FC Utrecht

PSV is de nieuwe nummer twee van de eredivisie na een moeizame zege tegen FC Utrecht. Donyell Malen en Mohamed Ihattaren maakte met twee goede goals het verschil voor de Eindhovenaren, al kwam FC Utrecht in de tweede helft nog dicht bij de gelijkmaker.

FC Utrecht gaf in de eerste helft goed partij tegen PSV. Via de omschakeling kwamen de ploeg er een aantal keer gevaarlijk uit, maar het was PSV dat via de individuele klasse van Malen en Ihattaren met 2-0 gingen rusten. Eerst maakte Malen achter zijn standbeen de 1-0, waarna Ihattaren met een prachtig doelpunt de 2-0 maakte.

Net zoals vorige week haalde de trainer van PSV Roger Schmidt zijn beste spelers eraf en dat kostte bijna puntverlies. Nadat Mimoun Mahi twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte kreeg Utrecht nog een aantal kansen op de 2-2, maar gelukkig voor PSV wisten ze die kansen niet te benutten, waardoor PSV door de zege naar de tweede plaats stijgt.

PSV

2 - 1

FC Utrecht

 30' Malen
 36' Ihattaren
   71' Mahi
 
 Gele kaart: Dumfries, (PSV), Hoogma, (FC Utrecht)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 0
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Mvogo
Dumfries
Teze
Boscagli
Max (Viergever/79)
Götze (Hendrix/55)
Sangaré
Rosario
Ihattaren (Vertessen/ 67)
Malen (Piroe/78)
Gakpo
  Paes
v.d.Maarel
Bergström (Boussaid/83)
Hoogma
Warmerdam
Ramselaar
v.Overeem
v.d.Streek
Gustafson (Sylla/63)
Kerk
Elia (Mahi/ 63)

Uitslag Willem II - Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam heeft de uitwedstrijd tegen het kwakkelende Willem II met 1-3 gewonnen. Voor de Rotterdammers was dit de vierde winst in vijf duels. Willem II komt door het verlies verder in de problemen en staat nu op de zestiende plaats.

Thy bracht Sparta al binnen tien minuten op voorsprong. De Rotterdammers kregen vervolgens diverse kansen om de score te verhogen. Pas in de extra tijd van de eerste helft lukt dat toen Duarte vanuit een rebound scoorde. De Tilburgers wisten geen vuist te maken.

Na slap verdedigen van Willem II zorgde Duarte vlak na rust voor de 0-3. Ver in blessuretijd bracht Wriedt de eindstand op het scorebord: 1-3.

Willem II

1 - 3

Sparta Rotterdam

 90+3' Wriedt    6' Thy
 45+1' D. Duarte
 51' D. Duarte
 
 Gele kaart: Saglam, Köhn, Holmén, (Willem II), Vriends, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: Geen
Arbiter: Bax
 
Opstelling:   Opstelling:
Ruiter
Owusu
Heerkens (Spieringhs/77)
Peters (Holmén/30)
Köhn
Saglam
Trésor
v.d. Heijden
Nunnely (Wriedt/46)
Pavlidis
Köhlert
  Okoye
Abels
Vriends (Beugelsdijk/85)
Heylen
Pinto
Mijnans (Burger/70)
Harroui
Smeets (Engels/60)
Auassar
D. Duarte (Gravenberch/84)
Thy (Kharchouch/71)

Pidcock verslaat Van der Poel op modderparcours in Gavere

Tom Pidcock is winnaar geworden van de Superprestige-wedstrijd in het Belgische Gavere. De 21-jarige Britse veldrijder versloeg daarmee verrassend Mathieu van der Poel. Lucinda Brand was opnieuw een klasse apart en won op overtuigende wijze bij de vrouwen.

Drie renners namen in de beginfase de leiding in de wedstrijd: Mathieu van der Poel, Toon Aerts en Pidcock. Eli Iserbyt, één van de favorieten voor de zege, had een slechte start en moest vanaf de twintigste plaats een inhaalrace rijden.

Aerts voelde zich thuis op het modderige en heuvelachtige parcours. De Belg zette zijn metgezellen onder druk maar echt een gat slaan lukte niet. Halverwege de wedstrijd was bij Aerts de benzine op en moest hij in achtervolging op Pidcock en Van der Poel. Een ronde later verhoogde de jonge Brit het tempo en moest de wereldkampioen een gaatje laten. Een verschil dat groeide tot vijftien seconden. Voor Pidcock was dit de grootste zege in de Elite-categorie. Van der Poel en Aerts finishten als tweede en derde.

Zaterdag werd Brand in de Scheldecross nog verslagen door Denise Betsema. In de modder van Gavere was de Rotterdamse een klasse apart. Betsema finishte op dertien seconden als tweede. Op de derde plaats eindigde Ceylin del Carmen Alvarado.

Uitslag mannen
1. Thomas Pidcock (GBR)
2. Mathieu van der Poel (NED)
3. Toon Aerts (BEL)
4. Eli Iserbyt (BEL)
5. Lars van der Haar (NED)
6. Michaël Vanthourenhout (BEL)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Corné Van Kessel (NED)
9. Thomas Mein (GBR)
10. Daan Soete (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Lucinda Brand (NED)
2. Denise Betsema (NED)
3. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
4. Clara Honsinger (USA)
5. Yara Kastelijn (NED)
6. Sanne Cant (BEL)
7. Manon Bakker (NED)
8. Christine Majerus (LUX)
9. Aniek Van Alphen (NED)
10. Eva Lechner (ITA)

Random Pics van de Dag #179

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Bijzonder veel vallende sterren vanavond en vannacht

Komende nacht zijn er bijzonder veel vallende sterren van de Geminiden. In het eerste deel van de nacht loopt het aantal vallende sterren zelfs op naar ruim 100 per uur. Helaas is de weersverwachting voor de nacht zeer ongunstig. De beste kijkkansen zijn vanavond en dan vooral voor Oost-Nederland.

Vanavond raakt het namelijk vanuit het westen op steeds meer plaatsen geheel bewolkt. Tijdens de piekperiode vannacht tussen middernacht en 3:00 uur is het zeer waarschijnlijk in het hele land bewolkt en zal het ook op veel plaatsen regenen. De kans om vallende sterren te zien tijdens de piekperiode is dus uiterst klein.

Wel kansen vanavond voor Oost-Nederland
Het aantal met het blote oog zichtbare vallende sterren loopt tijdens de avond al op. Rond 20:00 uur zijn er al circa 26 per uur en rond 22:00 uur is dit toegenomen tot 63 per uur.

In het westen, midden en zuiden is het om 20:00 uur waarschijnlijk al te bewolkt om vallende sterren waar te nemen. In het oosten en noordoosten zijn er dan nog opklaringen. Vooral in Overijssel, Drenthe, Groningen en het oosten van Friesland is het de moeite waard om vanaf 20:00 uur te gaan kijken. De beste kijkkansen zijn voor het oosten van de provincie Groningen. Als het een beetje meezit zijn daar nog opklaringen tot aan het eind van de avond.

Wat nog een beetje meehelpt is dat de kijkrichting vanavond naar het oosten is. Rond 20:00 uur zijn de vallende sterren nog vrij laag aan de horizon, maar om 22:00 uur verschijnen ze al behoorlijk hoog aan de hemel. De hoogte is dan circa 50 graden, waarbij 90 graden recht boven je is. Later in de avond en in de nacht schuift de kijkrichting geleidelijk naar het zuiden, maar vanwege de toenemende bewolking zullen de vallende sterren dan steeds slechter te zien zijn.

Ook nacht naar dinsdag bewolkt en regenachtig
In de nacht van maandag naar dinsdag zijn er ook nog ruim 20 vallende sterren per uur, maar deze zullen zeer waarschijnlijk niet te zien zijn. Ook dan is het namelijk bewolkt met grote kans op regen.

Heldere vallende sterren
De meteorenzwerm Geminiden geeft gelige, vaak heldere vallende sterren met relatief korte sporen. De naam Geminiden komt van het sterrenbeeld Gemini. In het Nederlands heet dit sterrenbeeld Tweelingen. De meteoren van de Geminiden lijken uit dit sterrenbeeld te komen.

Uitslag VVV-Venlo - Feyenoord

Feyenoord heeft de uitschakeling in de Europa League weggespoeld met een zege op VVV-Venlo. Hoewel het lange tijd moeizaam ging werd het uiteindelijk 0-3.

In de eerste helft was Feyenoord duidelijk de sterkere ploeg maar gevaarlijk werd het nauwelijks. Kökcü was nog het dichtste bij met een schot op de lat. Wederom waren de Rotterdammers de betere ploeg maar het tempo was te laag om het verschil te maken. Uit het niets vielen echter ineens toch de doelpunten.

Toornstra brak de ban door een schot fraai de bovenhoek de krullen. Vlak daarna zorgde Berghuis voor de 0-2. Toornstra schoof zijn tweede in de hoek en bepaalde zo de eindstand op 0-3. 

VVV-Venlo

0 - 3

Feyenoord

     69' Toornstra
 73' Berghuis
 77' Toornstra
 
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 0
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
D.v.Crooy
Pachonik
Kum
Swinkels (Schmitz/27)
Schäfer
Hupperts (Machach/81)
Linthorst
V.v.Crooy
Hunte
Giakoumakis (John/53)
Arias
  Marsman
Geertruida
Spajic
Senesi
Malacia
Teixeira (Fer/75)
Toornstra
Kökcü
Berghuis
Jörgensen
Linssen (Sinisterra/58)

Blood on the streets, de rellen blijven maar doorgaan in de Verenigde Staten

Het bloed vergieten tijdens demonstraties in de Verenigde Staten blijft maar doorgaan. Minstens vier demonstranten zijn neergestoken tijdens gewelddadige confrontaties tussen Proud Boys en Antifa bij de Million MAGA March in DC  die door 15.000 Trump fans werd bijgewoond Bij een 'Stop the Steal' demonstratie in de staat Washington werd een demonstrant neergeschoten.

Een korte samenvatting van afgelopen zaterdag:

  • Er braken zaterdagavond vechtpartijen uit tussen leden van de Proud Boys en Black Lives Matter-demonstranten in Washington DC nadat duizenden Trump-supporters zich hadden verzameld voor de tweede Million MAGA March 
  • Hierbij zijn vier demonstranten neergestoken en in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, volgens de politie
  • In totaal zijn afgelopen nacht acht mensen naar het ziekenhuis gebracht, onder wie twee politieagenten
  • De politie heeft minstens 23 arrestaties verricht naar aanleiding van de vechtpartijen tussen de Proud Boys en BLM-demonstranten 
  • Een enorme pro-Trump-menigte had zich verzameld nadat het Hooggerechtshof vrijdagavond weigerde het verzoek van de staat Texas in behandeling te nemen om de stemresultaten van de presidentsverkiezingen in vier staten ongedaan te maken. 
  • De 'Stop the Steal'-demonstranten scandeerden dat er sprake was van kiezersfraude, ondanks het feit dat rechtbanken in de Verenigde Staten de vele rechtszaken die door het Trump-kamp werden aangespannen afwezen wegens gebrek aan bewijzen voor fraude. 
  • Michael Flynn, de voormalige nationale veiligheidsadviseur die door Trump gratie kreeg verleend, sprak met de aanwezigen demonstranten, Alex Jones en Rudy Giuliani's kroongetuige Melissa Carone spraken ook de menigte toe  
  • Enrique Tarrio, de voorzitter van de Proud Boys, liet zaterdag op social media weten dat hij in het Witte Huis was 
  • In Olympia (staat Washington) werd na een rel op Capitol Campus rond 14.00 lokale tijd een persoon neergeschoten tijdens een ruzie tussen de pro- en anti-Trump demonstranten, er  is een verdachte aangehouden maar de politie wilde hierover geen verdere mededelingen doen  
  • In Sacramento raakten vijf agenten gewond en werden zes mensen gearresteerd na een gewelddadige demonstratie 

Meer hierover op Daily Mail.

Perfecte score Schulting op NK shorttrack; Knegt pakt twee uit drie

Suzanne Schulting, Sjinkie Knegt en Jens van 't Wout hebben zondag in Heerenveen de gouden medailles veroverd bij de NK afstanden shorttrack. Schulting won alle afstanden. Knegt zegevierde op de 1.000 en 500 meter. Op de 1500 meter was er geen medaille, maar ging Jens van 't Wout er met het goud vandoor. 

De 23-jarige Schulting rekende in de A-finale van de 1.000 meter zoals verwacht zonder al te veel problemen af met Selma Poutsma en Xandra Velzeboer. Rianne de Vries werd vijfde, terwijl Yara van Kerkhof eerder op zondag werd uitgeschakeld in de halve finales. Op de 500 meter troefte Schulting Velzeboer (tweede) en De Vries (derde) af.

Op de 1500 meter gaf Schulting vier ronden voor het einde gas en schaatste bij iedereen weg. Velzeboer ging naar huis met het zilver en het brons was er voor Poutsma.    

De mannenfinale op de kilometer was een spannend. Knegt was in de laatste ronde verwikkeld in een fel duel met Itzhak de Laat en de Fries drukte zijn schaats uiteindelijk drie honderdsten eerder over de streep dan zijn ploeggenoot. Friso Emons pakte brons door Sven Roes negen duizendsten voor te blijven. Knegt won vervolgens met overmacht de 500 meter. Hij reed vanaf de start op kop en stond de eerste plaats niet meer af. De Laat en Melle van 't Wout completeerden het podium.

Jens van 't Wout revancheerde zich op de 1500 meter voor de Invitation Cup van vorig weekend. Daar won hij de 1500 meter, maar vergat zijn transponders. Dit kostte hem toen een diskwalificatie. Op de NK Afstanden reed hij een slimme koers door pas in de slotfase naar de koppositie te gaan. Op de streep hield hij De Laat en Sven Roes achter zich. Knegt zakte in de laatste ronde naar de vierde plek.

De NK afstanden staan dit seizoen voor het eerst op het programma. Het toernooi is in het leven geroepen om de shorttrackers toch nog wat wedstrijden te geven; door de coronapandemie zijn alle wereldbekerwedstrijden afgelast. Het gaat dit weekend alleen om afstandszeges. Bij het 'normale' NK shorttrack strijden de schaatsers altijd om de allroundtitel na vier afstanden. Dat toernooi staat gepland in het eerste weekend van januari. 

F1: Uitslag Grand Prix van Abu Dhabi

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Abu Dhabi op zijn naam geschreven. De Nederlander leidde de race van start tot finish en won op eenvoudige wijze voor Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Bij de constructeurs deed McLaren goede zaken door op het laatste moment Racing Point nog te achterhalen voor plek drie.

Verstappen startte vanaf poleposition en had na een goede start de race in handen. De Nederlander reed langzaam maar zeker weg bij Bottas die op zijn beurt niets te duchten had van Hamilton. Daarachter reed Lando Norris enkele ronden op plek vier, maar de Brit moest al snel zijn meerdere erkennen in Alexander Albon die hierna de vierde plek stevig in handen nam.

Na tien ronden kwam er een virtuele safety car omdat de Racing Point van Sergio Perez met pech langs het circuit stil kwam te staan. De Mexicaan was achteraan gestart met een nieuwe motor en baande zich een weg tot het veld tot de versnellingsbak het begeven leek te hebben. De VSC die volgde gaf bijna het hele veld de gelegenheid om een pitsstop te maken, maar omdat de auto niet makkelijk weg te halen bleek volgde een algehele safety car.

Verstappen zag zo zijn voorsprong verdampen, maar de Nederlander had na de herstart geen enkele moeite om direct weer een mooie voorsprong uit te bouwen op Bottas en Hamilton. Achter Albon reed de niet gestopte Daniel Ricciardo lange tijd rond op plek vijf. Ook de Ferrari's probeerden een lange eerste stint, maar de Italiaanse bolides zouden buiten de punten eindigen, dit in tegenstelling tot Ricciardo die als zevende zou finishen.

Na 55 ronden werd Verstappen als eerste afgevlagd en boekte de Nederlander zijn tiende overwinning uit zijn Formule 1-loopbaan. Achter de Red Bull-coureurs eindigden de Mercedessen van Bottas en Hamilton op de plekken twee en drie. Albon eindigde na een prima race op plek vier, voor de Norris en Carlos Sainz. Deze twee coureurs bezorgden op deze manier McLaren de derde plaats in het constructeurskampioenschap. Ricciardo eindigde als zevende, voor Pierre Gasly, Esteban Ocon en Lance Stroll.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Max Verstappen Red Bull 1:36:28.645
2 Valtteri Bottas Mercedes +15.976
3 Lewis Hamilton Mercedes +18.415
4 Alexander Albon Red Bull +19.987
5 Lando Norris McLaren +60.729
6 Carlos Sainz McLaren +65.662
7 Daniel Ricciardo Renault +73.748
8 Pierre Gasly AlphaTauri +89.718
9 Esteban Ocon Renault +101.069
10 Lance Stroll Racing Point +102.738
11 Daniil Kvyat AlphaTauri +1 ronde
12 Kimi Räikkönen Alfa Romeo +1 ronde
13 Charles Leclerc Ferrari +1 ronde
14 Sebastian Vettel Ferrari +1 ronde
15 George Russell Williams +1 ronde
16 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo +1 ronde
17 Nicholas Latifi Williams +1 ronde
18 Kevin Magnussen Haas +1 ronde
19 Pietro Fittipaldi Haas +2 ronden
DNF Sergio Perez Racing Point +47 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 347
2 Valtteri Bottas Mercedes 223
3 Max Verstappen Red Bull 214
4 Sergio Perez Racing Point 125
5 Daniel Ricciardo Renault 119
6 Carlos Sainz McLaren 105
7 Alexander Albon Red Bull 105
8 Charles Leclerc Ferrari 98
9 Lando Norris McLaren 97
10 Pierre Gasly AlphaTauri 75
11 Lance Stroll Racing Point 75
12 Esteban Ocon Renault 62
13 Sebastian Vettel Ferrari 33
14 Daniil Kvyat AlphaTauri 32
15 Nico Hulkenberg Racing Point 10
16 Kimi Räikkönen Alfa Romeo 4
17 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 4
18 George Russell Williams 3
19 Romain Grosjean Haas 2
20 Kevin Magnussen Haas 1
21 Nicholas Latifi Williams 0
22 Jack Aitken Williams 0
23 Pietro Fittipaldi Haas 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 573
2 Red Bull 319
3 McLaren 202
4 Racing Point 195
5 Renault 181
6 Ferrari 131
7 AlphaTauri 107
8 Alfa Romeo 8
9 Haas 3
10 Williams 0

Emancipatiemonitor 2020; vrouwen voelen zich vaker onveilig dan mannen

De Emancipatiemonitor 2020 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bevat de resultaten van tweejaarlijks onderzoek naar de emancipatie van vrouwen in Nederland.

In 2019 was bijna 64 procent van de niet-onderwijsvolgende vrouwen economisch zelfstandig. Dat aandeel is in de vier jaren na de vorige economische crisis veel sterker gestegen dan in de periode daarvoor. Het is nog steeds lager dan bij mannen (81 procent), maar het verschil is kleiner geworden. Vrouwen zijn vaker en meer uren gaan werken, en de werkloosheid nam af.
Verder in de Emancipatiemonitor onder andere:

  • Nederland stijgt van plek 6 naar plek 5 op de EU-ranglijst van man-vrouwgelijkheid.
  • Het verschil in uurloon van vrouwen en mannen is in twee jaar tijd gelijk gebleven.
  • Minder dan mannen zijn vrouwen slachtoffer van geweld, maar ze voelen zich onveiliger.
  • Toename van vrouwen in technische beroepen en in topfuncties.
  • Vrouwen leven langer, maar minder lang gezond.

 De Emancipatiemonitor 2020 is hier te downloaden als PDF.

'Borussia Dortmund ontslaat trainer Favre'

Volgens Duitse media heeft Borussia Dortmund trainer Lucien Favre ontslagen. Het ontslag van de Zwitser komt een dag na de 1-5 nederlaag tegen VfB Stuttgart.

Favre was sinds de zomer van 2018 trainer bij de Bundesliga-club. Afgelopen week plaatste Dortmund zich voor de knock-out fase van de Champions League, echter de resultaten in de nationale competitie waren wisselvallig. In de afgelopen vijf Bundesliga-duels wonnen Die Borussen maar één keer. Met Favre aan het roer was de Duitser Supercup in 2019 de enige prijs die gewonnen werd.

Den Haag: te druk in de binnenstad, gemeente vraagt mensen weg te blijven

Volgens de Gemeente Den Haag is het vanmiddag te druk in het centrum van Den Haag.

In het centrum staan lange rijen voor winkels. Langs de snelweg op de A12 richting Den Haag staat op informatieborden het verzoek om het centrum te vermijden.

Omstreeks 13:00 uur riep de gemeente Den Haag op social media op om het centrum te vermijden. Meer hierover op Regio15.

Gisteren was het ook al erg druk in het centrum van Den Haag, toen liet Burgemeester van Zanen weten dat het 'beheersbaar' was maar riep wel op om het centrum de aankomende dagen te vermijden.

Uitslag Vitesse - sc Heerenveen

Het Eredivisie-duel tussen Vitesse en sc Heerenveen is in 1-1 geëindigd. Na de nederlaag vorig week hebben de Arnhemmers dus opnieuw puntverlies geleden.

In de eerste helft had Vitesse het overwicht in de wedstrijd. Het duurde tot vlak voor rust dat de ploeg via Darfalou verdiend op voorsprong kwam. Heerenveen kreeg pas na rust de eerste echte kans en dat leverde direct de gelijkmaker op. Het was Floranus die het Friese doelpunt scoorde. In de slotfase gingen beide ploegen in het offensief. Nygren was namens de bezoekers dicht bij de winnende treffer maar Vitesse-doelman Pasveer was een sta in de weg.

Vitesse

1 - 1

sc Heerenveen

 39' Darfalou    54' Floranus
 
 Gele kaart: Wittek, Bazoer, (Vitesse), Woudenberg, Floranus, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: Geen
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Manhoef (Gong/78)
Doekhi
Bazoer
Rasmussen
Wittek
Bero
Tannane
Tronstad
Darfalou (Buitink/90+1)
Openda (Huisman/78)
  Mulder
Floranus
v. Hecke
Bochniewicz
Woudenberg
Kongolo
Batista Meier (Hajal/46)
J. Veerman
Nygren
H. Veerman
v. Bergen

COVID-19: 9924 nieuwe besmettingen en 29 doden, totaal 613.487 en 10.048

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 9924 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 613.487 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 166 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1270 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 36 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 497 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 29 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 10.048 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

Vuurwerkbommen zorgen voor schade in Den Haag en Alphen aan de Rijn

Meerdere vuurwerkbommen hebben op zaterdagavond 12 december grote schade veroorzaakt in vier portieken aan de Vaillantlaan in Den Haag. In Alphen aan den Rijn werd op zondagochtend 13 december bij een woning aan de Waterviolier een vuurwerkbom naar binnen gegooid. De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Gisteravond rond 22.20 uur werden verdeeld over vier portieken in de Vaillantlaan in Den Haag meerdere brievenbussen, bellentableaus en ruiten vernield door vuurwerkbommen. De schade is groot. Er zijn bij de portieken bellentableaus, brievenbussen en ramen gesneuveld. Bij een vijfde portiek is een poging gedaan maar daar bleef de schade beperkt. De politie heeft een deel van de stoep voor de flats afgezet als Plaats Delict (PD). Meer beelden bij Regio15.

Zondagochtend 13 december rond 03.05 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Waterviolier in Alphen aan den Rijn in de gang een vreemd geluid. Toen de bewoner ging kijken hoorde hij een harde klap en viel op de grond. Door de explosie ontstond er rookontwikkeling in de woning en werden er meerdere ramen vernield.

De forensische opsporing is in beide zaken een uitgebreid sporenonderzoek gestart en agenten komen graag in contact met getuigen.

COVID-19: Duitsland woensdag in harde lockdown, de maatregelen zijn bekend

De harde lockdown in Duitsland zal uiterlijk woensdag beginnen en duurt in principe tot 10 januari. Daarover zijn Berlijn en de deelstaten het zaterdagavond eens geworden tijdens een voorbereidende vergadering, meldt Business Insider Deutschland op basis van ingewijden. Bondskanselier Angela Merkel en de zestien deelstaatleiders bespreken vandaag nadere details van de strenge coronamaatregelen.

Merkels kanselarijchef wilde liever al op dinsdag met de lockdown starten, maar dit werd door de deelstaten niet op zo'n korte termijn juridisch haalbaar geacht. De lockdown gaat gelden tot 10 januari.  Over een eventuele verlenging wordt op 4 januari gesproken. Meer hierover in de Stentor.

Update 13.30 uur: Duitsland zal op woensdag 16 december het openbare leven sluiten. Dit heeft consequenties voor alledaagse zaken zoals winkels en scholen en kinderdagverblijven. Allereerst zijn de landelijke maatregelen beperkt tot 10 januari, maar verlenging is mogelijk. Dit hangt af van de cijfers van het aantal COVID-19 besmettingen. 

Dit zijn in het kort de Duitse lockdown-regels:

Contacten
Zo min mogelijk contacten. Privébijeenkomsten worden beperkt tot het eigen huishouden en een ander huishouden, maar in ieder geval tot maximaal vijf personen totaal. Kinderen tot 14 jaar zijn hiervan vrijgesteld. Deze beperking gold ook in de "Lockdown light". 

Kerstmis
Meer contacten zijn toegestaan van 24 tot 26 december. Dan mag men 4 gasten ontvangen die niet tot het eigen huishouden behoren. Dit wordt echter beperkt tot de meest nabije familiekring. Daarnaast is er een oproep om de contacten in de week ervoor tot een minimum te beperken.

Oudejaarsavond
De eerder aangekondigde uitzonderingen voor oud en nieuw in Duitsland worden ingetrokken. Dit betekent dat gedurende deze tijd de gewone contactbeperkingen gelden. De verkoop van vuurwerk voor oudejaarsavond wordt grotendeels verboden. Het afsteken van vuurwerk wordt afgeraden. Op oudejaarsavond en Nieuwjaarsdag is er een landelijk samenscholingsverbod, evenals een verbod op vuurwerk op druk bezochte plaatsen.

Detailhandel
De detailhandel is in Duitsland in eerste instantie gesloten van 16 december tot 10 januari. Uitzonderingen op deze sluiting zijn de winkels die in de dagelijkse behoeften voorzien. Dit zijn: supermarkten, markten, ophaal- en bezorgdiensten, slijterijen, reformwinkels, babyspeciaalzaken, apotheken, winkels voor medische artikelen, drogisterijen, opticiens, audiciens voor gehoorapparaten, benzinestations, garagebedrijven, fietsenmakerijen, banken en spaarbanken, postkantoren, stomerijen, wasserijen, dagbladenkiosks, dierspeciaalzaken, kerstboomverkoop en groothandel.

De volgende detailhandelzaken zijn gesloten: contactberoepen zoals kapsalons, schoonheidsspecialisten, massagepraktijken, tattoo-studio's en soortgelijke bedrijven. Medisch noodzakelijke behandelingen zoals fysiotherapie, ergotherapie en logotherapie evenals podotherapie/voetzorg zijn nog steeds mogelijk.

Scholen en kleuterscholen
Kinderen moeten waar mogelijk thuis worden opgevangen van woensdag tot 10 januari. Scholen moeten in principe worden gesloten of de verplichte aanwezigheid op school moet worden opgeschort. Afstandsonderwijs  moet worden aangeboden. Ouders moeten de mogelijkheid krijgen om betaald verlof op te nemen. Voor afstudeerklassen kunnen aparte regels gelden.

Werkplek
Er wordt met klem  aan werkgevers gevraagd om te bekijken of bedrijven gesloten kunnen worden door middel van "bedrijfsvakanties" of door iedereen thuis te laten werken.

Alcohol
Het drinken van alcoholische dranken op openbare plaatsen is verboden. Overtredingen worden beboet.

Kerken en erediensten
Kerkdiensten in kerken, synagogen en moskeeën en bijeenkomsten van andere religieuze gemeenschappen zijn alleen toegestaan als de minimumafstand van 1,5 meter kan worden aangehouden. Het dragen van een masker is verplicht,  zingen is verboden. Als er een volledige bezetting wordt verwacht, moeten bezoekers zich registreren.

Bejaardentehuizen en thuiszorg
Het personeel in rust- en zorginstellingen moet meerdere keren per week worden getest. Thuiszorgmedewerkers dienen ook regelmatig te worden getest op COVID-19. In regio's met een hoog aantal COVID-19 besmettingen zouden bezoekers een recente negatieve COVID-19-test moeten overleggen, alvorens op bezoek te mogen komen.

Regionale Hot spots
Aanvullende beperkingen moeten gelden in alle hotspots met een incidentie van 50 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners per week,  dit is momenteel het grootste deel van Duitsland, en aanvullende initiële beperkingen moeten uiterlijk worden gecontroleerd vanaf een incidentiewaarde van 200. Dat wordt dan bepaald door de individuele deelstaten.

Reizen
Er is een oproep om tot 10 januari af te zien van alle niet-essentiële reizen, maar deze zijn niet verboden. De quarantaineverplichtingen bij terugkeer uit buitenlandse risicogebieden blijven hetzelfde.

Economische steunpakket
Bedrijven die getroffen zijn door de lockdown, zelfstandigen en freelancers moeten financiële steun blijven krijgen. Het huidige steunpakket zal worden uitgebreid.

Sensationele zege skiër Cater op eerste afdaling van de winter

Alpineskiër Martin Cater heeft in het Franse Val d'Isère een sensationele overwinning geboekt. De 27-jarige Sloveen kwam in bijna honderd World Cup-starts nog nooit verder dan twee zesde plaatsen, tot zondag op de afdaling.

Aleksander Aamodt Kilde noteerde als eerste een echte toptijd en de Noorse World Cup-winnaar van vorig seizoen leek de zege in handen te hebben. Urs Kryenbühl dacht daar echter anders over: de Zwitser dook negen honderdsten van een seconde onder Kilde's tijd door.

Kryenbühl mocht langer op de hotseat blijven dan Kilde, maar ook voor hem bleek een in zijn geval eerste overwinning een utopie: Otmar Striedinger snelde als 26e naar beneden en haalde nog eens vijf honderdsten van de leidende tijd af, nadat Johan Clarey al net tekort was gekomen.

Daarmee waren de voornaamste kanshebbers wel geweest, maar als 41e ging Cater naar beneden. Hij maakte nagenoeg geen fout en denderde maar liefst 0,22 seconden sneller dan Striedinger over de finish, wat uiteindelijk goed zou zijn voor zijn allereerste overwinning, met Striedinger en Kryenbühl naast hem op het podium.

Brussel en Londen verlengen onderhandelingen brexit

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zetten hun onderhandelingen over een handelsverdrag voort. "We hebben besloten de extra mile te nemen", zei de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen in een verklaring namens haar en de Britse premier Boris Johnson. De onderhandelingen worden voortgezet in Brussel. Zo meldt de Stentor.

COVID-19: Kabinet overlegt in Catshuis over strengere lockdown

Sinds 10.00 uur is het kabinet bij elkaar in het Catshuis voor extra overleg over het stijgende aantal coronabesmettingen. Het staat vast dat premier Rutte de komende week strengere maatregelen voor Nederland aankondigt. De sluiting van niet-essentiële winkels, musea en bioscopen ligt op tafel. Zo meldt het AD.

Tot nu toe werden kledingwinkels, tuincentra en bouwmarkten en kledingwinkels ontzien bij de coronamaatregelen. In de eerste golf hielden veel van deze winkels op eigen iniatief de deuren gesloten. Het kabinet overweegt nu wel een verplichte sluiting van niet-essentiële winkels. Alleen winkels zoals supermarkten en apotheken zouden dan open mogen blijven.

Ook ligt sluiting van de zogenaamde doorstroomlocaties (pretparken, zwembaden, musea en dierentuinen) weer op tafel. De sluiting van scholen door middel van een verlengde kerstvakantie met afstandsonderwijs wordt vandaag opnieuw besproken.

De verwachting is dat het maximaal te ontvangen gasten per kerstdag maximaal 3 personen blijft.

Aankomende dinsdagavond wordt er weer een persconferentie verwacht waarbij de nieuwe maatregelen bekend zullen worden gemaakt, maar voor die tijd zal er al weer het nodige zijn "uitgelekt” naar de pers.

Biatlete Røiseland boekt overtuigende zege in Hochfilzen

In het Oostenrijkse Hochfilzen heeft biatlete Marte Olsbu Røiseland een overtuigende zege geboekt in de World Cup. De Noorse was de beste op de achtervolging, ondanks dat het schieten niet helemaal vlekkeloos ging.

Als verrassende winnares van de sprint vertrok de Wit-Russische Dzinara Alimbekava als eerste, op zo'n tien tellen gevolgd door de Noorse Tiril Eckhoff en de Duitse Franziska Preuß, met verder ook de Noorse Marte Olsbu Røiseland, de Tsjechische Marketa Davidova, de Française Julia Simon en de Italiaanse rivales Lisa Vittozzi en Dorothea Wierer binnen een halve minuut.

Alimbekava kwam foutloos door de eerste schietbeurt, bij de achtervolgers deden Preuß en Davidova dat ook en zij naderden tot op een handvol seconden, met Wierer er nog eens tien tellen achter. In de tweede ronde struikelde Alimbekava, waardoor Davidova en Preuß er voorbij konden.

De Tsjechische arriveerde zo als eerste bij de tweede schietbeurt, maar ging er één keer de fout in, net als Preuß. Alimbekava schoot wederom foutloos en dook samen met Wierer de volgende ronde in, de ook nog foutloze Røiseland en Elvira Öberg volgden op een paar meter en Davidova zakte terug naar de vijfde plek.

Het leidende kwartet kwam gezamenlijk aan bij de eerste keer staand schieten, waar Wierer met één misser in de problemen kwam en Öberg met maar liefst drie missers definitief afhaakte. Røiseland bleef foutloos en sloeg dankzij haar snellere schieten een gat naar Alimbekava, die ook foutloos bleef. Wierer volgde op een dikke halve minuut en kreeg met Hanna alsnog een Öberg achter zich aan.

Røiseland bleef overtuigen op de ski's en arriveerde als eerste bij de laatste keer schieten, waar ze in rap tempo vier keer raak schoot...en de laatste tóch niet raakte. Alimbekava kon profiteren en deed dat met vijf treffers, hoewel Røiseland nog altijd iets voor haar de slotronde in dook en op de ski's toch sneller leek. Voor Wierer ging het laatste schot mis, Hanna Öberg overtuigde en dook als derde de laatste ronde in, gevolgd door Simon.

Røiseland kwam niet meer in gevaar en pakte een fraaie overwinning, Alimbekava mocht eveneens erg blij zijn met haar tweede plek. Simon kende een sterke slotronde en ging voorbij Öberg naar het podium. De Zweedse kon overigens wel tevreden zijn: ze kwam vanaf de 29e plek naar voren.

Bokser Joshua verdedigt zwaargewichttitels met fraaie knockout

In de SSE Arena in Londen is bokser Anthony Joshua voor het eerst in meer dan twee jaar in actie gekomen tegen iemand anders dan Andy Ruz. In juni vorig jaar verloor de Brit al zijn vier wereldtitels in het zwaargewicht aan de Amerikaan, op wie hij in december overtuigend revanche nam.

Een jaar later verdedigde Joshua (23-1, 21 KO's) zijn WBA Super, IBF, WBO en IBO-wereldtitels tegen de Bulgaarse veteraan Kubrat Pulev (28-1, 14 KO's), die door de IBF naar voren was geschoven als de verplichte uitdager. Voor Pulev was het een mooie kans: hij verloor in 2014 een wereldtitelgevecht tegen Wladimir Klitschko, maar won daarna acht keer op rij, waaronder tegen serieuze opponenten als Derek Chisora en Hughie Fury.

Pulev had goede hoop, maar Joshua was in Londen vanaf de eerste seconde eigenlijk al de betere. In de derde ronde leek het gedaan met twee knockdowns, maar Pulev stond op en ging door. Het initiële geweld zakte wat in, tot de negende ronde: Pulev ging neer, stond op en werd vervolgens met één rake klap definitief tegen het canvas geslagen door Joshua, die daarmee zijn titel verdedigde en mogelijk éindelijk richting een gevecht tegen WBC-wereldkampioen Tyson Fury kan kijken - hoewel de Oekraïner Oleksandr Usyk als verplichte WBO-uitdager een waarschijnlijker optie lijkt.

In het cruisergewicht (-90,7kg) zou Lawrence Okolie (14-0, 11 KO's) het opnemen tegen Krzysztof Glowacki, maar de Pool testte positief op COVID-19 en werd dagen voor het gevecht vervangen door Nikodem Jezewski (19-0, 9 KO's). De inzet was de vacantie WBO International-titel en die ging naar Okolie: al in de eerste ronde werd pijnlijk duidelijk dat Jezewski niks in de ring te zoeken had, hij zag er uit als een beginner, en in de tweede ronde maakte de scheidsrechter er - eigenlijk nog te laat - een einde aan.

De vacante WBC International-titel in het zwaargewicht stond in het voorprogramma ook op het spel, dat ging tussen de Congolees Martin Bakole (15-1, 12 KO's) en de Rus Sergey Kuzmin (15-1, 11 KO's). Het werd een vermakelijke strijd tussen de twee grote mannen, die het vooral van harde klappen en niet echt van beweeglijkheid moesten hebben. De nog vrij jonge en in Groot-Brittannië woonachtige Bakole bleek de betere en kreeg uiteindelijk van alle drie juryleden de winst toebedeeld.

Tyson Fury's neef Hughie Fury (24-3, 14 KO's) hoopt zelf ook richting wereldtitels te kunnen gaan en moest zich zaterdag langs 'gatekeeper' Mariusz Wach (36-6, 19 KO's) knokken. De oude Pool is weliswaar geen echte kandidaat meer, hij is wel een serieuze opponent. Fury had in de vierde ronde een joekel van een snee boven zijn oog, maar die werd perfect behandeld: hij had er geen enkele last van en hij domineerde het gevecht, waardoor uiteindelijk slechts één van de drie juryleden één enkele ronde aan Wach gaf, de rest was allemaal voor Fury.

Vrouw mishandelt beveiligingsmedewerker die haar vraagt het station te verlaten

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf kreeg afgelopen nacht enkele rake klappen met een houten plank toen hij het NS station in Breda af wilde gaan sluiten. Een vrouw die daar lag te slapen wilde namelijk niet vertrekken.

Rond 03:00 uur ging de beveiliger naar het NS station aan de Gravinnen van Nassauboulevard in Breda om daar de toegangsdeuren af te sluiten. In de hal lag een vrouw te slapen die hij wekte en vroeg om het pand te verlaten. Dat was zij echter niet van plan en toen de beveiliger haar met lichte dwang richting de uitgang wilde begeleiden pakte zij een houten plank uit haar tas. Daarmee sloeg ze in op de beveiliger. Die belde vervolgens voor assistentie waarna de vrouw, een 31 jarige inwoonster van Diemen, door de politie werd aangehouden.

Australische bobsleezege in nieuwe olympische monobobs, Friedrich éindelijk geklopt

In het Oostenrijkse Innsbruck heeft de bobsleesport weer een nieuwe stap gezet: voor het eerst in twee decennia werd een nieuw onderdeel afgewerkt in het World Cup-circus, hoewel het officieel niet onder de World Cup valt, maar onder de eigen World Series.

Monobob
Omdat de vrouwen in de viermansbobs niet echt competitief mee kunnen komen en er niet genoeg animo is om een hele eigen vrouwenklasse in de grote slee te maken, besloot bobsleefederatie IBSF om de monobobs te gebruiken: die sleeën, waar alleen een bestuurder in zit, werden ontwikkeld voor gehandicaptensporters en junioren en daar zijn al flink wat wedstrijden gehouden - waaronder op de Olympische Jeugdspelen.

Dit seizoen kwam men dan met de Monobob World Series op de proppen, een eerste World Cup-achtig kampioenschap, en dat werd tijd ook: het onderdeel is nota bene al lang vóór er überhaupt een dergelijk kampioenschap was toegevoegd aan de Olympische Spelen van Beijing, die over ruim een jaar op de planning staan. In Winterberg werd begin deze maand gedebuteerd met een wat matig bezet deelnemersveld, in Innsbruck waren er ook drie Duitse dames bij en was het veld dus een stuk sterker.

In de eerste run was gelijk te merken dat twee factoren de boel flink beïnvloeden: ervaring in de monobobs, dat hebben de Duitse toppers nog zeker niet, en het feit dat de slee in opdracht van de IBSF is ontwikkeld en iedereen dus in eenzelfde slee zit.

De Australische Breeane Walker heeft de ervaring al wel en zij noteerde in run één de snelste tijd, voor de Duitse Laura Nolte (+0,20). Thuisfavoriete Katrin Beierl (+0,23) volgde en verder bleven de Zwitserse Melanie Hasler (+0,38) en de Britse Mica McNeill (+0,48) nog binnen een halve seconde, voor de Duitse olympisch kampioene Mariama Jamanka (+0,52).

In run twee werd Jamanka voorbij gestoken door zowel de Roemeense Andreea Grecu als landgenote Kim Kalicki, McNeill ging met 0,08 seconden voorbij Grecu. Hasler dook er met 0,21 seconden overtuigend onderdoor, maar Beierl was nog 0,28 seconden sneller en pakte in elk geval een medaille. Nolte hield stand op plek twee met 0,12 seconden, maar op Walker stond geen maat: de Australische vergrootte haar voorsprong en won met 0,44 seconden, een zeldzame Australische zege op het topniveau - zeker níet zeldzaam in de monobobs.

De Russische Nadezhda Sergeeva won in Winterberg de eerste World Series-wedstrijd ooit, maar wegens COVID-19-besmettingen zijn de Russen allemaal naar huis gegaan. Martine Fontanive uit Zwitserland werd er tweede en zou in Innsbruck starten, maar raakte geblesseerd.

Tweemansbob
Johannes Lochner liet samen met remmer Eric Franke - die Christopher Weber op het laatste moment verving - een ijzersterke eerste run zien en pakte de leiding, met twee duo's achter hem die leken te gaan strijden om de overige twee podiumplekken: Oskars Kibermanis en Matiss Miknis uit Letland (+0,16) en de tot nu toe dominante Duitser Francesco Friedrich met remmer Thorsten Margis (+0,17).

De rest, aangevoerd door de Zwitser Michael Vogt en remmer Sandro Michel (+0,33), had al een klein wonder nodig om het podium nog te kunnen halen, zo leek het.

In de tweede run hielden Vogten Michel stand, maar ze moesten hun plek nu wel delen met de Tsjechen Dominik Dvorak en Jakub Nosek. Friedrich vloog dit keer de baan door en pakte met 0,60 seconden de leiding, wat gelijk een serieuze gooi was naar de winst. Kibermanis en Miknis hielden alvast geen stand: de Letten gaven 0,17 seconden toe.

Alleen Lochner en Franke stonden nog boven en met een geweldige run maakten ze gehakt van Friedrich: het duo won met 0,30 seconden en daarmee was Friedrich's schier oneindige zegereeks in de tweemansbob na anderhalve winter. Ivo de Bruin en Janko Franjic eindigden als 15e.

NS dienstregeling 2021 gestart en op 25 extra stations reisassistentie

Reizigers krijgen vanaf vandaag, zondag 13 december, te maken met de dienstregeling 2021. Voor veel reizigers (99%) is dit een herkenbare dienstregeling. Wel kunnen er kleine aanpassingen zijn in de vertrek- en aankomsttijden. Check dus altijd voor vertrek de reisplanner.

Vanwege Corona rijden nu 90% van de treinen. Dit blijft ook zo bij de start van de nieuwe dienstregeling, met dezelfde aanpassingen die er nu al zijn. Dat is voldoende voor de lage reizigersaantallen die er nu zijn. Dit betekent dat het aantal treinen per uur dat de NS nu rijdt hetzelfde blijft, maar dat vertrek- en aankomsttijden wel anders kunnen zijn.

Uitbreiding reisassistentie op stations
Op maar liefst 25 extra stations breidt de NS de reisassistentie voor reizigers met een beperking uit. Op onder andere de stations Heemstede-Aerdenhout, Brummen en Wijchen kunnen reizigers extra hulp krijgen bij het in- en uitstappen in de trein als ze dat willen. In totaal biedt de NS nu op 168 stations reisassistentie. Met deze uitbreiding van het aantal stations komt de NS tegemoet aan de wens van reizigers met een beperking: Gelijkwaardige reismogelijkheden, zelfstandig waar dat kan, met hulp waar nodig. Voor 2025 zijn alle stations waar de NS stopt voorzien van reisassistentie.

Een volledig overzicht van wijzigingen in de dienstregeling is te vinden op ns.nl/dienstregeling. De spoorkaart 2021 is ook hier te downloaden.

Keuken Kampioen Divisie: Ronde 16

Hallo! Dit weekend staat speelronde 16 op het programma. Er zijn 11 wedstrijden, Jong Utrecht speelt nog een inhaalwedstrijd tegen TOP Oss. SC Cambuur is de koploper en zal dat hoogstwaarschijnlijk ook blijven; Almere City zou moeten winnen met 18 goals verschil mocht SC Cambuur verliezen.

Vrijdag zijn er 6 wedstrijden, FC Volendam - FC Den Bosch, Jong FC Utrecht - Excelsior en TOP Oss - Jong PSV om 18:45u, De Graafschap - Jong Ajax, Go Ahead Eagles - NAC Breda en Telstar - Almere City FC. Zaterdag zijn FC Dordrecht - NEC (14:00u), SC Cambuur - Jong AZ (16:30u) en FC Eindhoven - MVV (20:00u) aan de beurt. Maandag om 21:00 sluit de wedstrijd Roda JC - Helmond Sport de ronde af. Om 18:45u is de inhaalwedstrijd Jong FC Utrecht - TOP Oss.

Vrijdag:
De wedstrijden voor vandaag zijn gespeeld, FC Volendam won met maar liefst 6-0 van FC Den Bosch, het had binnen 10 minuten al 2-0 kunnen staan. Almere City deed het wat dat betreft beter, het stond met 10 minuten op de klok al 0-3 voor tegen Telstar. In de tweede helft drong Telstar nog flink aan maar het kon geen punt pakken, het werd daar 2-3. TOP Oss weet weer wat scoren is, in de zes voorgaande wedstrijden hadden zij tweemaal gescoord, zij wisten een 0-1 achterstand om te zetten naar een 3-2 winst. Jong Utrecht stond iets na rust 3-0 voor tegen Excelsior, de bezoekers wisten nog te scoren maar het kwam niet verder dan een 3-2 eindstand. Bij Go Ahead Eagles - NAC bleef de brilstand staan. Ook De Graafschap speelde met grotendeels 10 man gelijk tegen Jong Ajax, het werd er 2-2.

Zaterdag:
SC Cambuur blijft de koploper. Zij wonnen met 2-0 van Jonh AZ. Almere blijft aansluiten na winst op N.E.C. en MVV blijft nog even de hekkensluiter.

Speelronde 16        
vrijdag, 18:45        
FC Volendam 6 - 0 FC Den Bosch
Jong FC Utrecht 3 - 2 Excelsior
TOP Oss 3 - 2 Jong PSV
vrijdag, 21:00        
De Graafschap 2 - 2 Jong Ajax
Go Ahead Eagles 0 - 0 NAC Breda
Telstar 2 - 3 Almere City FC
zaterdag, 14:00        
FC Dordrecht 1 - 2 N.E.C.
zaterdag, 16:30        
SC Cambuur 2 - 0 Jong AZ
zaterdag, 21:00        
FC Eindhoven 4 - 0 MVV
maandag, 18:45        
Jong FC Utrecht   -   TOP Oss
maandag, 21:00        
Roda JC   -   Helmond Sport

Interessant sportnieuws gevonden? Tip ons via onze submit

Helemaal sportgek? Kom schrijven bij de sportcrew!

FOK! Wat een weer: tijdelijk wat vriendelijker

Goeiedag luitjes!

Daar ben ik ook weer eens een keertje! Jullie hebben gemerkt dat we als weerteam versterking hebben gekregen van _UserName_. Bij deze wil ik hem van harte welkom heten in ons weerteam. Ik heb het de laatste tijd erg druk met verschillende dingen, dus het komt er niet zo vaak meer van. Ook speelt zeker mee dat dit jaargetijde niet bepaald mijn seizoen is, want er is tegenwoordig maar heel weinig te beleven op weergebied in de winterperiode. In ieder geval zijn we erg blij met onze nieuwe kracht. Ik zal ook zeker niet verdwijnen, maar even wat rustiger aan kan geen kwaad.

Zaterdag was dan weer een dag die echt hoort bij de winters van tegenwoordig. Donker, grijs, nevelig en ook mistig. Het was wel wat minder koud dan de afgelopen dagen met maxima die lagen tussen de 3 en 10 graden. Die 10 graden werd in het zuiden- en zuidwesten bereikt bij enkele opklaringen en daar scheen de zon zowaar nog even. 

's Ochtends was er op veel plaatsen dichte mist aanwezig, maar die trok samen met een lagedrukgebiedje geleidelijk aan naar het noordoosten toe, aldaar die nu is gearriveerd. Het bleef overigens ook niet droog, want op diverse plaatsen is er nog enige regen/motregen gevallen. Dat zien we momenteel ook nog gebeuren.

Vandaag ligt de storing van vandaag nog boven het noordoosten. Daar blijft het nog geruime tijd bewolkt en nevelig. De bedoeling is wel dat er uiteindelijk drogere lucht ons land binnentrekt. Dit gebeurt als eerste in Zeeland en moet uiteindelijk ook het noordoosten bereiken. In de middag zijn er dan enkele (brede) opklaringen en ziet het er even vriendelijker uit. Met maxima van 7 graden is het prima wandelweer. In de avond gaat het uiteindelijk weer regenen. De wind draait naar zuid en op nadering van de nieuwe regen neemt die in kracht toe. Uiteindelijk tot matig in het binnenland en krachtig aan zee. 

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Weerspreuk (Foto: DJMO)
Hijs is flauw, hij is zo oud als de weg naar Rome, maar stiekem toch leuk! Weerspreuk op de wandeling van DJMO.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Empire of Sin

De drooglegging van de Verenigde Staten: een tijd waarin je in slaap kon vallen op een stapel goud en naast een tommygun, maar waar je de volgende dag ook gevonden kon worden in de goot met een kogel in je hoofd. Desondanks blijft het tijdperk van Al Capone een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen, en Empire of Sin speelt daar op in als een game die gerust ambitieus is te noemen met een combinatie van RPG, base management, grand strategy management en turn-based combat.

Rodelaars ontsnappen na crash, Duitse dubbelslag in Oberhof

In het Duitse Oberhof is alweer de derde World Cup van het rodelseizoen van start gegaan. Zaterdag waren de mannen en de dubbels aan de beurt, zondag is het tijd voor de vrouwen en de estafette.

Dubbels
In de eerste run ging de snelste tijd niet heel verrassend naar de Duitsers Toni Eggert en Sascha Benecken, maar dat hun landgenoten Tobias Wendl en Tobias Arlt crashten was zeker wél verrassend. De Oostenrijkers Yannick Müller en Armin Frauscher (+0,058) werden ook niet op plek twee verwacht, zij bleven de Letse broers Andris en Juris Sics (+0,117) voor.

Met Lorenz Steu/Thomas Koller (+0,124) en Oskars Gudramovics/Peteris Kalnins (+0,165) hadden Oostenrijk en Letland beiden nog een duo in de top-5, de Duitsers volgden met de jongelingen Hannes Orlamünder/Paul Gubitz (+0,221).

De jonge Duitsers vielen drie plekken terug in run twee, Gudramovics en Kalnins stuiterden bijna van hun slee af en waren kansloos. Steu en Koller behielden hun positie, de gebroeders Sics leverden bijna een kwart seconde in en vielen drie plekken terug. Müller en Frauscher leken het vol te houden, maar aan de finish kwamen ze 0,041 seconden achter hun landgenoten terecht.

Eggert en Benecken kwamen niet in de problemen, breidden hun voorsprong uit en wonnen met 0,155 seconden voorsprong op de Oostenrijkse World Cup-leiders en met een knappe derde plek voor Müller/Frauscher.

De tweede run werd nog even opgeschrikt door een crash van de Russen Vsevolod Kashkin en Konstantin Korshunov, die zelfs de nodige meters door de lucht vlogen. Gelukkig kwamen ze vrij aardig terecht en waren ze uiteindelijk in orde.

Mannen
De Duitser Johannes Ludwig was in de eerste run ietwat verrassend de snelste, 0,039 seconden voor zijn illustere landgenoot Felix Loch. De Russen Roman Repilov (+0,090) en Semen Pavlichenko (+0,107) volgden, met de Oostenrijkers Jonas Müller (+0,109) en David Gleirscher (+0,180) daar vlak achter.

Ook de Italiaan Dominik Fischnaller (+0,183) en de derde Oostenrijker, Nico Gleirscher (+0,195), zaten nog binnen twee tienden van een seconde van Ludwig.

Nico Gleirscher en Fischnaller behielden hun positie in run twee, olympisch kampioen David Gleirscher kwam 0,009 seconden achter zijn broer op plek drie terecht. Müller nam de leiding over en zag Pavlichenko 0,066 seconden tekort komen, waarna World Cup-kampioen Repilov vier duizendsten achter zijn landgenoot eindigde.

Met een baanrecord knalde Loch met 0,245 seconden naar een ruime leiding, met alleen Ludwig te gaan. Die was snel, maar niet snel genoeg: hij kwam 0,096 seconden achter Loch terecht, die daarmee opnieuw won, voor Ludwig en Müller.

Oostenrijk: Extreemrechts wapennetwerk opgerold, link met Duitse neonazi's

Naar aanleiding van een drugsonderzoek heeft de Oostenrijkse politie huiszoekingen gehouden, hierbij is een heel wapenarsenaal gevonden. In totaal werden maar liefst 76 vol- en semi-automatische vuurwapens, 14 handvuurwapens, grote hoeveelheden munitie en explosieven in beslag genomen. De wapens waren ‘blijkbaar' bedoeld voor de extreemrechtse scene in Duitsland, verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer zaterdagmiddag tijdens een persconferentie. Zo meldt het AD.

Nehemmer gaf aan dat de wapens mogelijk bedoeld waren voor Duitsland ten behoeve van het opzetten van een extreemrechtse militie. Er werden in totaal 7 arrestaties verricht, twee in Duitsland en vijf in Oostenrijk. Naast munitie, wapens, handgranaten , contant geld , explosieven en ontstekers werd er ook drugs in beslag genomen (heroine, amfetamine, marihuana en cocaïne).

Peter B. (53) wordt als hoofdverdachte beschouwd. Hij is een rechts-extremist die al in de jaren negentig verdacht werd van betrokkenheid bij bombriefaanslagen. Met de overige verdachten zou hij een handel in wapens en drugs zijn gestart. 

Bij een onderzoek naar de georganiseerde drugscriminaliteit vielen de verdachten op, waarna een gericht onderzoek naar hen werd gestart. Deze onderzoeken begonnen een jaar geleden en leverden informatie op over grote drugstransporten vanuit Oostenrijk naar Duitsland. Met de opbrengsten van de drugssmokkel werd de nu ontdekte wapenverzameling aangeschaft waaronder aanvalsgeweren, machinepistolen ( AK47, Skorpion, Uzi) en munitie aangeschaft, vertelde Michael Mimra van de Weense deelstaatrecherche.

Mimra gaf geen namen of locaties vrij, maar liet doorschemeren dat het ‘mensen uit de Duitse neonazi-scene zijn die al langere tijd bekend zijn in Oostenrijk.’

Afgelopen donderdag werd een container vol wapens, munitie, explosieven en andere voorwerpen in beslag genomen, in een loods in Neder-Oostenrijk werd vrijdag nog eens ruim 100.000 munitierondes en verschillende wapens gevonden. Deze enorme hoeveelheid aangetroffen wapens, munitie en explosieven bij elkaar geven een indicatie hoe groot het netwerk is waarvoor ze bedoeld waren. Dit netwerk zou een samenwerking zijn tussen Duitse motorgroeperingenn en Oostenrijkse rechts-extremisten meldden Oostenrijkse media.

Marechaussee treft wapens en drugs aan tijdens controles Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagavond twee mannen van 29 en 30 jaar uit Amsterdam aangehouden voor drugs en vuurwapenbezit.

Een auto met daarin twee mannen werd gecontroleerd naar aanleiding van opvallend rijgedrag bij de Koetsierstraat op Schiphol. De 30-jarige bestuurder uit Amsterdam bleek onder invloed de auto te besturen en is aangehouden.

Tijdens de doorzoeking van de auto troffen de marechaussees een hoeveelheid vermoedelijk vals geld en een hoeveelheid drugs in een rugzak van de bijrijder aan. 19.000 euro en een halve pond cocaïne zijn in beslag genomen. Beide mannen zijn hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Nadat de mannen waren weggebracht zagen de marechaussees nog een geladen revolver op straat liggen. Dit vuurwapen is in beslag genomen en onderzocht door de forensische recherche.

Naar aanleiding van deze aanhoudingen voor de drugs en het vuurwapen zijn er zaterdag in vier woningen huiszoekingen gedaan. Daarbij werd nog 2000 euro aan vals geld ontdekt en een opbergbox voor een vuurwapen.
In beide zaken doet de Marechaussee op Schiphol verder onderzoek.

FOK!Kerstprijsvraag: 13 december

Fairy Tail zet je midden in het verhaal van de anime. De intro laat het einde van Tenrou Island-arc zien en je begint te spelen van X791-arc tot ongeveer het einde van de Avatar-arc. Je mist dus zo’n kleine 120 episodes ervoor. Het is wel te volgen als je nog nooit een Fairy Tail hebt gelezen of gezien, maar je mist dan wel wat voorkennis waardoor sommige gebeurtenissen minder impact hebben.

Vandaag hebben we twee games om te winnen voor Nintendo Switch. Altelier Ryze en Fairy Tail. Daarvoor moet je wel de volgende vraag beantwoorden.

Onze redacteur Pheno maakte een review over Fairy Tail. Op welk platform speelde hij het spel voor de review? 

Neem mij mee naar de prijsvraag! 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.