Vuurwerkbommen zorgen voor schade in Den Haag en Alphen aan de Rijn

Meerdere vuurwerkbommen hebben op zaterdagavond 12 december grote schade veroorzaakt in vier portieken aan de Vaillantlaan in Den Haag. In Alphen aan den Rijn werd op zondagochtend 13 december bij een woning aan de Waterviolier een vuurwerkbom naar binnen gegooid. De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Gisteravond rond 22.20 uur werden verdeeld over vier portieken in de Vaillantlaan in Den Haag meerdere brievenbussen, bellentableaus en ruiten vernield door vuurwerkbommen. De schade is groot. Er zijn bij de portieken bellentableaus, brievenbussen en ramen gesneuveld. Bij een vijfde portiek is een poging gedaan maar daar bleef de schade beperkt. De politie heeft een deel van de stoep voor de flats afgezet als Plaats Delict (PD). Meer beelden bij Regio15.

Zondagochtend 13 december rond 03.05 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Waterviolier in Alphen aan den Rijn in de gang een vreemd geluid. Toen de bewoner ging kijken hoorde hij een harde klap en viel op de grond. Door de explosie ontstond er rookontwikkeling in de woning en werden er meerdere ramen vernield.

De forensische opsporing is in beide zaken een uitgebreid sporenonderzoek gestart en agenten komen graag in contact met getuigen.