FOK! Wat een weer: tijdelijk wat vriendelijker

Stephan (Stephan5)

Goeiedag luitjes!

Daar ben ik ook weer eens een keertje! Jullie hebben gemerkt dat we als weerteam versterking hebben gekregen van _UserName_. Bij deze wil ik hem van harte welkom heten in ons weerteam. Ik heb het de laatste tijd erg druk met verschillende dingen, dus het komt er niet zo vaak meer van. Ook speelt zeker mee dat dit jaargetijde niet bepaald mijn seizoen is, want er is tegenwoordig maar heel weinig te beleven op weergebied in de winterperiode. In ieder geval zijn we erg blij met onze nieuwe kracht. Ik zal ook zeker niet verdwijnen, maar even wat rustiger aan kan geen kwaad.

Zaterdag was dan weer een dag die echt hoort bij de winters van tegenwoordig. Donker, grijs, nevelig en ook mistig. Het was wel wat minder koud dan de afgelopen dagen met maxima die lagen tussen de 3 en 10 graden. Die 10 graden werd in het zuiden- en zuidwesten bereikt bij enkele opklaringen en daar scheen de zon zowaar nog even. 

's Ochtends was er op veel plaatsen dichte mist aanwezig, maar die trok samen met een lagedrukgebiedje geleidelijk aan naar het noordoosten toe, aldaar die nu is gearriveerd. Het bleef overigens ook niet droog, want op diverse plaatsen is er nog enige regen/motregen gevallen. Dat zien we momenteel ook nog gebeuren.

Vandaag ligt de storing van vandaag nog boven het noordoosten. Daar blijft het nog geruime tijd bewolkt en nevelig. De bedoeling is wel dat er uiteindelijk drogere lucht ons land binnentrekt. Dit gebeurt als eerste in Zeeland en moet uiteindelijk ook het noordoosten bereiken. In de middag zijn er dan enkele (brede) opklaringen en ziet het er even vriendelijker uit. Met maxima van 7 graden is het prima wandelweer. In de avond gaat het uiteindelijk weer regenen. De wind draait naar zuid en op nadering van de nieuwe regen neemt die in kracht toe. Uiteindelijk tot matig in het binnenland en krachtig aan zee. 

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Weerspreuk (Foto: DJMO)
Hijs is flauw, hij is zo oud als de weg naar Rome, maar stiekem toch leuk! Weerspreuk op de wandeling van DJMO.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!