FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 27 februari 2011

Ronaldinho pakt eerste prijs met Flamengo

Ronaldinho heeft met zijn nieuwe ploeg Flamengo de eerste prijs van het seizoen gewonnen. In de finale van het toernooi om de Copa Guanabra won de ploeg met 1-0 van Boavista. Ronaldinho scoorde het enige doelpunt vanuit een vrije trap.

Nadat Flamengo in de halve finales afrekende met landskampioen Fluminense, was in de eindstrijd Boavista de tegenstander. Twintig minuten voor tijd toonde Ronaldinho zijn klasse door een vrije trap fraai binnen te schieten en daarmee zijn ploeg Flamengo op voorsprong te zetten.  Boavista zette een slotoffensief in, maar kwam met tien man te staan. Frontini mocht na een zware charge op Renato Abreu de kleedkamers opzoeken.

Als winnaar van de Copa Guanabra neemt Flamengo, zesvoudig Braziliaans landskampioen, het op tegen de winnaar van de Copa Rio. De winnaar hiervan mag zich kampioen van de staat Rio de Jainero noemen.

De winnende treffer van Ronaldinho:

 

Sarkozy wijzigt ministersploeg

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zondag een aantal wijzigingen in zijn ministersploeg doorgevoerd. Eerder zondag kondigde minister van Buitenlandse Zaken Michèle Alliot-Marie al aan haar ontslag te hebben aangeboden.

Sarkozy zei niets over het ontslag van Alliot-Marie, maar zei slechts dat Alain Juppé de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken wordt. Eerder was Juppé minister van Defensie. Zijn opvolger is ex-minister Gerard Longuet, die leiding geeft aan de fractie van de UMP, de partij van Sarkozy, in de senaat.

Hitler-expo trekt 250.000 bezoekers

Een controversiële expositie met portretten en beelden van nazi-leider Adolf Hitler heeft ruim 250.000 bezoekers getrokken. Het Duits Historisch Museum in Berlijn heeft dat gemeld op de laatste openingsdag, zondag.

De expositie 'Hitler und die Deutschen' werd in oktober geopend en is meermalen verlengd. De tentoonstelling toonde zeshonderd voorwerpen en vierhonderd foto's. De expositie ging vooral in op de vraag waarom Hitler zo populair kon worden.

Voor de tentoonstelling begon, kregen de organisatoren kritiek te verduren. Veel mensen waren bang dat de tentoongestelde nazirelikwieën sympathisanten van het Derde Rijk zouden aantrekken. Die angst bleek ongegrond.

Kuifje-tekeningen voor hoge bedragen geveild

Werken van de Belgische striptekenaars Hergé, de schepper van Kuifje, en Franquin hebben zondag op een veiling in Brussel hoge bedragen opgebracht.

Een koffer met tien lithografieën van Kuifje ging voor 16.000 euro de deur uit. Voor enkele originele Kuifje-albums werden bedragen tot 5600 euro neergeteld. Een illustratie van Franquin van Guust Flater in Chinese inkt leverde 4600 euro op.

Wijnaldum: "Champagne is voor mijn zus"

Georginio Wijnaldum was voor Feyenoord de grote man met zijn vier doelpunten tegen FC Groningen (5-1). Als man of the match kreeg Wijnaldum een fles champagne cadeau.

"Die is voor mijn zus. Zij viert vanavond haar verjaardag. Studio Sport kijk ik later wel in de herhaling. Voor mijn doelpunten hoef ik niet speciaal te kijken. Die zitten in mijn hoofd'', zei de Feyenoorder tegen Megastad FM.

Wijnaldum leek de afgelopen weken met zijn vorm te worstelen, maar de middenvelder wilde zich niet extra bewijzen in De Kuip. "Ik vind niet dat ik nu mijn gram heb gehaald. Ik heb gewoon dezelfde dingen gedaan die ik normaal doe. Dat ik nu vier doelpunten maak, is wel leuk.''

"Het is geloof ik 21 jaar geleden dat een speler bij Feyenoord zoiets presteerde. Maar we moeten niet te vroeg juichen. Als we van wedstrijd naar wedstrijd leven en zo blijven scoren als tegen FC Groningen kunnen we het seizoen toch nog positief afsluiten", besloot Wijnaldum.

Vretenstijd

Iedereen is er weleens geweest. Een op Amerikaanse leest geschoeide eetgelegenheid. Ik twijfelde even het woord restaurant te gebruiken, maar dat lijkt me nu onlangs de Michelin sterren zijn toegekend niet echt gepast. Ik heb het over een ordinaire vreetschuur waar je voor een vast bedrag in twee uur zoveel mogelijk voer naar binnen mag proppen. Ik mijd die plaatsen liever, maar iedereen met een enigszins sociaal leven ontkomt er soms niet aan. Zo moest ik mij afgelopen vrijdag ook schikken naar de organisator van ons teamuitje. Om half zes stond ik bij een vreetschuur binnen die ‘Etenstijd' heet. Een jongedame die haar barbiepoppen zo te zien net had verruild voor een make-up-setje van de HEMA heette ons van harte welkom. Ze begeleidde ons naar een tafel alwaar ze een standaardtekstje opdreunde dat het startsein betekende voor een schranspartij.

 

 

Clement keert terug in wielerpeloton, Bos stapt af

Stef Clement is zondag teruggekeerd in het peloton. De Raborenner reed in de Clasica de Almeria zijn eerste wedstrijd sinds acht maanden na een slepende heupblessure. Volgens ploegleider Frans Maassen was de Brabander één van de beste mannen in koers. Sprinter Theo Bos was ziek en reed de wedstrijd, die werd gewonnen door de Italiaan Matteo Pelucchi, niet uit.

Clement moest met ploeggenoot Steven Kruijswijk in de achtervolging en toonde aan volledig terug te zijn. "Misschien nog wel meer dan dat," verklaart Maassen op de website van Rabobank. "Stef was indrukwekkend en zeker één van de beste mannen in koers."

Nadat de beide renners het gat op de vluchters hadden dichtgereden was Oscar Freire de grote favoriet voor de zege. De Spaanse sprinter werd in een tumultueuze sprint echter in de hekken gereden en moest vol in de rem. Hij eindigde als elfde. Pim Ligthart was de beste Nederlander op de derde plaats.

Gadhafi: Het Libische volk steunt mij

De Libische leider Moammar Gadhafi zegt dat er helemaal geen onrust is in Libië. "Het Libische volk steunt mij. Kleine groepen rebellen zijn omsingeld en worden aangepakt", zei Gadhafi zondag tegen het Servische tv-station Pink.

Volgens hem zijn er nu geen gevechten. "Er zijn geen incidenten momenteel. Libië is compleet rustig. Er is niets ongewoons", zei de Libische leider in het telefonische interview, dat tien minuten duurde.

Hij gaf aan dat er wel mensen waren vermoord, maar juist door terroristen die jongeren voorzien van drugs. "Die terroristen zijn zonder twijfel lid van Al Qaida", zo wist Gadhafi te vertellen.

De Gids van de Revolutie en Broeder Leider Kolonel Moammar Gadhafi zei verder dat de sancties van de VN-Veiligheidsraad ongeldig zijn. "De resolutie stemt niet overeen met het VN-verdrag", zei hij. "De VN mag zich niet bemoeien met de interne zaken van een land."

Kaddafi: het Libische volk steunt mij
Gadhafi: Het Libische volk steunt mij (Foto: ANP)

Volg de Oscar-uitreiking ook op FOK!

Vanavond worden voor de 83ste keer de Annual Academy Awards uitgereikt. De Oscars zijn natuurlijk de grootste happening in filmland en worden gezien als dé graadmeter voor films.

Elk jaar worden aan het eind van de winter de zeer gewilde beeldjes uitgereikt aan de mensen die in hun vakgebied het afgelopen jaar het beste eindresultaat hebben afgeleverd. Als je alles wilt weten over de Oscars en wie er dit jaar genomineerd zijn kun je terecht bij onze special over de Oscars.

De Oscars worden dit jaar, net als vorig jaar, gratis op Film1 uitgezonden. In de nacht van zondag op maandag begint om 01.00 uur de Red Carpet Show waarbij Bridget Maasland naast de rode loper staat in de hoop filmsterren te kunnen spreken.

De mensen met digitale televisie, en geen behoefte hebben aan Bridget, kunnen ook terecht bij de entertainmentzender E! Zij brengen elk jaar een echte Red Carpet show waarin ze de sterren interviewen en vooral ook hun kleding bespreken.

Voor de daadwerkelijke uitreiking ben je wel aangewezen op Film1 of online streams. De show begint om 02.30 uur Nederlandse tijd en duurt tot ongeveer maandagochtend 06.00 uur. Op het forum kun je natuurlijk live discussiëren over de show en de winnaars. Op FOK!film zullen uiteraard ook alle winnaars bekend worden gemaakt!

Vrouw geeft agent meerdere knietjes in het gezicht

Een 18-jarige vrouw heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Maastricht een agent enkele kniestoten in het gezicht gegeven. Ze wilde de aanhouding van een 18-jarige man uit Maastricht voorkomen en ging de agent te lijf. Zowel de vrouw als de man is ingerekend, meldt de politie.

De agent zag dat de Maastrichtenaar in Achter het Vleeshuis tegen een rolluik trapte en wilde hem aanhouden. De diender werd in de rug aangevallen door de uit Schiedam afkomstige vrouw. Ze kwamen beiden ten val, waarna de vrouw liggend op de grond de agent met haar knie meerdere stoten in het gezicht gaf. Het is niet bekend hoe het met de agent gaat.

Schorsing dreigt voor Toivonen

De kans is groot dat de aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) een vooronderzoek naar Ola Toivonen start. De aanvaller van PSV deelde vanmiddag, tijdens het duel tegen Ajax (0-0), namelijk een elleboogstoot uit aan Jan Vertonghen.

Na afloop van het duel tussen PSV en Ajax concludeerde ook de arbiter van dienst, Eric Braamhaar, dat hij Toivonen de rode kaart had moeten geven. "Dit is een duidelijke elleboogstoot," verklaarde de leidsman. "Na het zien van de beelden kan ik alleen maar zeggen dat dit een rode kaart had moeten zijn. Dit is werk voor de aanklager."

Toivonen was zich van geen kwaad bewust en reageerde aangeslagen op de uitlatingen van Braamhaar. "Ik ben geschokt," liet de Zweed, die vorige week ook al negatief in het nieuws kwam, weten. "Wat er gebeurde? Ik probeerde gewoon zo hoog mogelijk te springen."

Vorige week provoceerde Toivonen zijn directe tegenstander Nemanja Gudelj tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda (4-1), waardoor hij nu de schijn tegen heeft. De Zweedse aanvaller bleef een aantal seconden op de voet van de verdediger staan. Deze liet dat niet op zich zitten en duwde de speler van PSV omver, waardoor de voetballer van de Brabanders een gele kaart kreeg.

Deze prent bleek uiteindelijk fataal te zijn. Later in de wedstrijd kreeg Gudelj opnieuw geel, omdat hij Toivonen onderuit haalde. De Zweed ging met veel theater naar de grond en rolde een paar keer over de grond. Gudelj kreeg vervolgens zijn tweede gele prent en kon gaan douchen.

De verwachting is in elk geval dat het voor Toivonen deze keer niet met een sisser zal aflopen.

De Boer: "Het was net schaken"

Ajax en PSV speelden vandaag voor de twee keer dit seizoen gelijk in hun onderlinge duels. Toch slaagden de Amsterdammers er pas na rust in om enigzins van zich af te bijten.

"Er stonden vandaag twee teams die heel gereserveerd voetbalden," keek Frank de Boer, trainer van Ajax, terug op het duel. "PSV en Ajax wilden niet verliezen. Wij vooral natuurlijk niet, dan zou het gat wel erg groot zijn geworden. Maar over de eerste helft was ik verder best tevreden. Sulejmani was bijvoorbeeld Pieters uitstekend de baas."

In de tweede helft kwamen de Amsterdammers wat vaker in de buurt van Andreas Isaksson, keeper van PSV. Ook Gregory van der Wiel stoomde een paar keer mee op en was met name in de slotfase bij een aantal kansen betrokken. Dit zorgde er wel voor dat Balász Dzsudzsák, directe tegenstander van de verdediger, zich gedwongen zag meer defensieve taken op zich te nemen.

"Het was soms schaken voor beide teams," vervolgde De Boer, die na de pauze Rasmus Lindgren inbracht. Op die manier hoopte de oefenmeester meer overmacht op het middenveld te krijgen. "De jongens moesten meer naar voren. En er moest eerder worden uitgestapt. Dat ging beter. Daarmee gaven we wel ruimtes weg, maar ja; je hoopt toch op drie punten. Uiteindelijk ben ik tevreden over de instelling. En niet of matig tevreden over de manier waarin we de tweede helft hebben gevoetbald. 0-0 is wel een terechte uitslag, vind ik. Gelukkig beschikken wij over een van de beste keepers ter wereld."

Castlevania: Lords of Shadow wint 'Best original game score'

Oscars kunnen alleen gewonnen worden door mensen die betrokken zijn bij films, gelukkig is de International Film Music Critics' Association veel opener. Tussen de awards die ze uitreiken zit namelijk ook de prijs voor de "Best Original Score for a Video Game or Interactive Media."

Castlevania: Lords of Shadow is de gelukkige winnaar. Componist Óscar Araujo mag de IFMCA-award in ontvangst nemen. Andere kanshebbers waren de componisten voor de games Dark Void, James Bond 007: Blood Stone, Lego Universe en Legend of the Guardians.

Cvania

Judoka Mol debuteert in WB met zevende plaats

Bij zijn debuut in de wereldbeker is judoka Tobias Mol zevende geworden in de klasse tot 100 kilogram. In de kwartfinale ging de Nederlander onderuit tegen de Fransman Cyril Maret. Mol mocht het daarna in de herkansing proberen, maar daarin was de Rus David Bitiev te sterk.

De andere Nederlanders die vandaag in de Poolse hoofdstad in actie kwamen, werden al in de eerste ronde uigeschakeld.

Man bijt agente in been

Een 24-jarige man uit Weert heeft zaterdagochtend rond 03.30 in zijn woonplaats een agente tot bloedens toe in haar been gebeten en een andere agente met bloed in haar gezicht gespuugd. Dat gebeurde toen de agenten de gewonde man probeerden aan te houden na een vechtpartij op de Oelemarkt in Weert, maakte de politie zondag bekend.

De politie had de man en twee andere verdachten gevonden op aanwijzingen van getuigen van de vechtpartij. Toen de agenten het drietal daarop wilden aanspreken, rende een van hen een zijstraat in. Hij werd tegengehouden en bleek verwondingen te hebben als gevolg van de eerdere vechtpartij. Toen hij werd aangehouden verzette hij zich hevig, beet en spuugde bloed. De politie heeft de man opgesloten in een cel van het politiebureau. Beide agenten hebben zich laten testen op besmetting met hiv.

D66 wil juridische aanpak sektes

D66-Kamerlid Magda Berndsen wil dat minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) mogelijke misstanden van sektes in Nederland juridisch aanpakt. Dit naar aanleiding van een uitzending van het SBS-programma Undercover in Nederland, die zondagavond wordt uitgezonden.

Het programma heeft met een verborgen camera beelden geschoten van de organisatie Miracle of Love. Daaruit zou blijken dat leden van de organisatie, nadat ze dagen psychologisch onder druk zijn gezet, afstand doen van hun bezittingen en eigen identiteit.

Berndsen: "Ik wil weten of het bestrijden van dit soort praktijken van sektes met wetgeving mogelijk is. Het misbruik van kwetsbare mensen moet gestraft worden." Volgens D66 zijn de praktijken van geloofsgemeenschappen in Nederland niet gereguleerd, terwijl dat in andere Europese landen wel zo zou zijn.

Preud'homme: "Heb wel enig begrip voor Douglas"

Michel Preud'homme beleefde een ongelukkige middag met FC Twente bij AZ. De Tukkers gingen met tien man onderuit (2-1).

Preud'homme was gedurende de wedstrijd diverse keren laaiend op de arbitrage, maar de nederlaag heeft FC Twente zelf veroorzaakt weet de Belg. "Die lag gewoon bij onszelf. Van het begin waren we niet agressief en veel te afwachtend. Ik geloof dat we in de openingsfase niet één duel hebben gewonnen. Dan houdt het op hier bij AZ. Met zo'n instelling kom je er niet."

"Na de rust hebben we veel beter gespeeld", zei Preud'homme volgens het ANP. Douglas kreeg al voor de pauze een rode kaart. "Zelfs in de fase dat we met een man minder voetbalden, waren we beter. Dat de 1-1 kort voor tijd viel, leek me terecht. Het kwam bijzonder hard aan dat AZ vervolgens nog de winnende goal maakte", vervolgt de Belgische oefenmeester.

Een rode kaart voor Douglas zorgde voor veel commotie op het veld. De Braziliaan snapte niets van de beslissing van scheidsrechter Ruud Bossen en was nauwelijks in toom te houden door zijn ploeggenoten. "Ik wil dat niet goed praten, maar heb er ook wel enig begrip voor. Die jongen leeft vol emotie en passie naar die wedstrijd toe en dan wordt hem in zijn ogen groot onrecht aangedaan. De energie vliegt bij hem dan alle kanten op. Het is mij veel te gemakkelijk hem daarop nu te veroordelen", besluit Preud'homme, die Erik Falkenburg de winnende zag maken.

Foto's: Black Label Society

De heavy metalband Black Label Society van rockgitarist Zakk Wylde, bekend geworden als gitarist bij Ozzy Osbourne en door zijn soloprojecten, was eindelijk weer eens terug naar Nederland. Eerder stond de 43-jarige Amerikaanse rockheld op Speedfest, Graspop, Wacken Open Air en Rock Am Ring.

De band staat voor heavy, melodieuze songs met ijzersterke riffs en messcherpe gitaarsolo's die soms worden afgewisseld met indrukwekkende ballades. Het klinkt als een mix van o.a. Black Sabbath, Lynyrd Skynyrd en een scheut Pantera. Onlangs stonden de rockers samen met het voorprogramma Godsized in een uitverkochte Melkweg. FOK!fotograaf Bram Muller was erbij, en maakte de volgende foto's.

Black Label Society door Bram Muller

Rutten: "Dubbel gevoel"

Fred Rutten zag PSV vanmiddag gelijk spelen tegen Ajax (0-0). Toch zat de trainer van de Eindhovenaren na afloop van de wedstrijd met een dubbel gevoel bij de persconferentie.

"Ik ben ontevreden. Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld, waarbij Stekelenburg Ajax in de wedstrijd houdt. We kregen de meeste kansen, maar zijn daarin gestopt door een uitstekende keeper," begon Rutten de persbijeenkomst.

Maarten Stekelenburg, keeper van de Amsterdammers, was een aantal keer erg belangrijk voor zijn club en hield zijn ploeg door enkele fraaie reddingen op de been. "Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld, waarbij Stekelenburg Ajax in de wedstrijd houdt. We hebben vroeg druk gezet, waardoor zij niet vanuit hun favoriete opbouw het spel konden gaan maken. Wij creëerden kansen voor Toivonen en Dzsudzsák, Ajax kreeg voor rust niet echt grote kansen," aldus Rutten.

Na de pauze kreeg Ajax wat meer grip op de wedstrijd, waardoor het voor de neutrale supporter een leuke wedstrijd was. Beide ploegen kregen voldoende kansen om de score open te breken. Toch baalde Rutten van het feit dat PSV niet scoorde. "Wij waren de bovenliggende partij, maar zijn in kansenverhouding gestopt door een uitstekende keeper."

Top 10: Snelste auto’s ter wereld

Ik vraag me af welke productie auto’s nu daadwerkelijk de snelste van de wereld zijn. Hoe kan je dit beter uitleggen door een leuke 10-delige blog. Hieronder zie je nr.10 van de top10. Sommige zullen zeer bekend zijn, andere wat minder. Het is wel een feit dat de auto’s extreem snel zijn. Met een kleine uitleg bij elke bolide en een paar mooie beelden eronder rest mij nog te zeggen, geniet ervan en schroom niet om een reactie achter te laten.

Arnhemmer bijt vingertopje ex af

De politie van Arnhem heeft een 36-jarige inwoner van de Gelderse hoofdstad opgepakt. De man heeft een stukje van de wijsvinger van zijn ex afgebeten.

Het voormalige stel kreeg het met elkaar aan de stok in de auto. De man zou hierna in de wijsvinger van de vrouw hebben gehapt, waarna het topje eraf viel.

De vrouw vluchtte hierop de auto uit en ging naar het ziekenhuis. Even later kwam haar ex hier ook die keurig het vingerkootje kwam inleveren. Desondanks heeft de politie de man in de boeien geslagen.

Granqvist: "Dit was echt dramatisch, zo slecht"

Andreas Granqvist was na de enorme afstraffing voor FC Groningen bij Feyenoord onthutst over het spel van zijn ploeg. Granqvist ging met Groningen met 5-1 onderuit in De Kuip. De Zweed ging vorige week met zijn ploeg al met 1-4 de boot in tegen Roda JC. "Dit was echt dramatisch, zo slecht", zei de aanvoerder van Groningen tegen Eredivisie Live. Georginio Wijnaldum scoorde vier doelpunten.

"We hebben zo slecht gespeeld. We zaten niet in de wedstrijd, al vanaf het begin. Waar het aan lag vandaag? Ik weet het niet. We moeten naar onszelf kijken. Je moet honderd procent met de wedstrijd bezig zijn en dat was vandaag niet het geval", vervolgt de Zweeds international.

"Dit is zo slecht. Ik ga straks met de ploeg praten, want dit kan echt niet. We willen graag vierde worden en Europees voetbal halen, maar spelen al drie à vier wedstrijden slecht. Het moet beter", besluit Granqvist, die nummer AZ ziet inlopen op Groningen na een zege op FC Twente.

Sutton blij met werk van ploeggenoten

Gisteren moest Team Sky zich nog tevredenstellen met de tweede en derde plaats bij Omloop Het Nieuwsblad, maar de ploeg maakte dit vandaag goed. Chris Sutton was de sterkste in de massasprint van Kuurne - Brussel - Kuurne. Sutton liet achteraf blijken vooral blij te zijn met zijn ploeggenoten.

"Eén van mijn mooiste zeges," zei de 26-jarige Brit achteraf aan Sporza, die erg blij was met zijn teamgenoten. "Kurt Asle Arvesen en de rest van de ploeg zijn onderweg een paar keer vol aan de bak gemoeten om een scheve situatie recht te trekken. Ik had veel vertrouwen en zei dat ik me al enkele dagen goed voelde, en zij hebben me daarom perfect naar de streep geleid."

"Edvald zei onderweg dat hij voor mij zou werken vandaag. Op 500 meter van de streep riep ik 'Go!' naar hem, en vanaf dan moest ik enkel nog volgen en wachten. Op 200 meter voelde ik dat iemand kwam opzetten aan mijn rechterkant en ben ik vol aangegaan. Daarna heb ik het perfect afgemaakt."

Vlaar: "De ontlading bij iedereen is groot"

Feyenoord boekte vandaag een ruime zege op FC Groningen (5-1). Aanvoerder Ron Vlaar kon zijn geluk dus niet op.

"Het is geweldig dat we het juist in ons eigen stadion op deze manier hebben afgemaakt", reageerde Vlaar tegenover De Telegraaf. "De ontlading bij de spelers, bij de supporters en bij de technische staf is groot. Zo hoort het te zijn bij Feyenoord."

Vlaar is niet verrast dat zijn ploeg overtuigend drie punten pakte. "Dit zat er al een tijdje aan te komen, want qua voetbal gaat het de laatste weken steeds beter. Vorige week lieten we de overwinning bij ADO Den Haag (2-2) helaas nog liggen. Deze zege biedt veel perspectief voor de rest van het seizoen."

Bij Feyenoord was Georginio Wijnaldum de man van de wedstrijd. Hij wist vier keer te scoren. Ron Vlaar was in De Kuip ook een keer trefzeker. "Dit hadden we nodig. Hier hebben we zo lang op gewacht. Er viel op de uitslag ook helemaal niets af te dingen."

[Bundesliga] Uitslagen speelronde 24

Afgelopen weekend werd de 24e speelronde uit de Duitse Bundesliga afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken. Een verslag van de topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund is hier na te lezen.

Knappe winst Mainz bij Hoffenheim

FSV Mainz 05 heeft een prima resultaat door op bezoek bij 1899 Hoffenheim met 1-2 te winnen. Door de driepunter kwam de ploeg dichterbij de top-vier. De achterstand op nummer drie Bayern München bedraagt slechts twee punten.

Ivanschitz wist namens Mainz in de 23e minuut de score te openen. Deze stand bleef lang op het scorebord staan, maar Hoffenheim-verdediger Alaba, gehuurd van Bayern München, scoorde zeven minuten voor tijd de stand de gelijkmaker. Toch wist Mainz met de zege aan de haal te gaan. Vijf minuten voor tijd werd Soto matchwinnaar door de 1-2 binnen te schieten.

Ryan Babel speelde bij Hoffenheim de gehele wedstrijd mee, terwijl Edson Braafheid vanaf de bank moest toekijken hoe zijn ploeg verloor.

Diego leidt Wolfsburg langs hekkensluiter

VfL Wolfsburg heeft afgelopen speelronde met moeite weten te winnen van hekkensluiter Borussia Mönchengladbach. De ploeg won met 2-1. Diego was de belangrijkste man aan de kant van Wolfsburg. Hij wist in eerste instantie een strafschop te missen, maar was vervolgens wel verantwoordelijk voor beide doelpunten van Wolfsburg.

Namens Mönchengladbach wist Filip Daems in de tweede helft een penalty te benutten. Verder dan dit doelpunt kwam de rode lantaarndrager van de Bundesliga niet. Door de winst klimt Wolfsburg, landskampioen in 2009, naar de dertiende plaats. De club staat drie punten boven nummer zestien Kaiserslautern. Nummer zeventien VfB Stuttgart en nummer achttien Mönchengladbach hebben vier punten minder dan Kaiserslautern en verkeren in degradatiegevaar.


Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
VfL Wolfsburg M'gladbach 2-1
FC Kaiserslautern Hamburger SV 1-1
1899 Hoffenheim FSV Mainz 05 1-2
1. FC Koln SC Freiburg 1-0
FC Sankt Pauli Hannover 96 0-1
Schalke 04 1. FC Nürnberg 1-1
Bayern München Borussia Dortmund 1-3
Eintracht Frankfurt VfB Stuttgart 0-2
Werder Bremen Bayer Leverkusen 2-2


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Borussia Dortmund 24 18 4 2 58 52-14
2 Bayer Leverkusen 24 13 7 4 46 50-34
3 Hannover 96 24 14 2 8 44 34-31
4 Bayern München 24 12 6 6 42 50-30
5 FSV Mainz 05 24 13 1 10 40 37-30
6 Hamburger SV 24 11 4 9 37 35-32
7 SC Freiburg 24 11 4 9 37 31-31
8 1.FC Nürnberg 24 10 6 8 36 34-32
9 1899 Hoffenheim 24 8 9 7 33 41-35
10 FC Schalke 04 24 8 6 10 30 29-29
11 1.FC Köln 24 8 5 11 29 31-42
12 Sankt Pauli 24 8 4 12 28 27-38
13 Eintracht Frankfurt 24 8 3 13 27 24-34
14 VFL Wolfsburg 24 6 8 10 26 29-34
15 Werder Bremen
24 6 7 11 25 29-49
16 FC Kaiserslautern
24 6 6 12 24 33-42
17 VFB Stuttgart 24 6 4 15 22 42-48
18 Borussia Mönchengladbach 24 5 4 15 19 35-59

Klik hier om meer statistieken over de Duitse Bundesliga te bekijken!

 

Janssen: "Arbiter niet slecht, maar zeer slecht"

Theo Janssen heeft geen goed woord over voor Ruud Bossen, die zondag de uitwedstrijd van FC Twente tegen AZ leidde. Twente ging met 2-1 onderuit.

Sleutelmoment in de wedstrijd was de rode kaart die Douglas kreeg. Twente kwam daarna nog wel met tien man op gelijke hoogte, maar nadat ook AZ met tien man kwam te staan, pakte de thuisclub toch de zege. In blessuretijd maakte Erik Falkenburg voor AZ het winnende doelpunt.

"De scheidsrechter was niet slecht, maar zeer slecht. Anders kan ik het niet formuleren", sprak Theo Janssen na afloop tegenover TC Tubantia. "Bij die rode kaart van Douglas had ik al grote twijfels. Vervolgens boort hij ons bij 1-1 nog een strafschop door de neus ook. Niet te geloven." De spelverdeler maakte zelf de openingstreffer in eigen doel.

Janssen wil echter niet de schuld bij de arbitrage neerleggen. "We zijn slecht begonnen. Met een man minder hebben we ons echter goed hersteld. Er had zeker meer ingezeten voor ons en dat hebben we op eigen kracht afgedwongen." Over zijn eigen doelpunt: "Een ongelukkig moment. Ik kreeg de bal op mijn scheenbeen. Als ik hem laat lopen had iemand anders hem er in geschoten."

Man sticht brand bij vier woningen in Zwaag

Een 44-jarige man uit het Noord-Hollandse Zwaag is zondagochtend opgepakt op verdenking van brandstichting bij vier woningen. Bij de huizen was brandbaar materiaal door de brievenbus gegooid. In alle gevallen kon het vuur snel geblust worden.

De politie kreeg rond 04.00 uur de melding dat bij twee woningen aan de Osseweide brand was gesticht. Nog voor de agenten ter plaatse waren, was hetzelfde gebeurd bij twee andere woningen in dezelfde straat. Doordat er in de vier woningen brandmelders waren, konden de bewoners het vuur snel blussen en ontstond er slechts lichte schade.

Agenten troffen de verdachte in de buurt aan. Toen hij de dienders zag, gooide hij nog een plastic zakje weg waar mogelijk de brandbare stof in zat. Dat zakje wordt nu onderzocht.

[Premier League] City haakt definitief af in titelstrijd

Manchester City heeft opnieuw punten verspeeld in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van trainer Roberto Mancini speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Fulham. De Citizens blijven derde in de Premier League. Met een duel meer gespeeld hebben de hemelsblauwen een achterstand van tien punten op koploper en stadgenoot United.

City kwam halverwege de eerste helft op voorsprong na een prachtig afstandsschot van Mario Balotelli. Het Fulham van voormalig Manchester City-trainer Mark Hughes trok de stand vlak na de pauze gelijk via voormalig Iers international Damien Duff.

Alexander Kolarov en aanvoerder Carlos Tévez kwamen dicht bij een tweede doelpunt voor de thuisploeg, maar doelman Mark Schwarzer was beide keren alert.

Uitslagen Eredivisie speelronde 25

Dit weekend werd in de Eredivisie de 25ste speelronde afgewerkt. De topper tussen PSV en Ajax eindigde onbeslist (0-0). FC Twente wist hier niet van te profiteren. De landskampioen verloor uit bij AZ (2-1). Feyenoord wist in eigen huis opvallend eenvoudig te winnen van FC Groningen (5-1).

FC Twente heeft bij AZ dure punten laten liggen in de strijd om het landskampioenschap. De huidige landskampioen verloor met 2-1 bij AZ, dat Falkenburg ver in blessuretijd het beslissende doelpunt zag maken.

FC Twente kreeg voor rust enkele dompers te verwerken. Naast het eigen doelpunt van Janssen, zag het Ruiz geblesseerd afhaken. Ook kreeg Douglas rood vanwege een slaande beweging. Na rust ging Twente desondanks op zoek naar de gelijkmaker en werd daarbij geholpen door de makkelijke rode kaart die Viergever kreeg. Vlak voor tijd maakte De Jong gelijk en leek een punt zeker. Totdat Falkenburg in de vierde minuut van de blessuretijd de beslissende kon binnenwerken.

FC Groningen lijkt definitief als eerste af te moeten haken in de strijd om het landskampioenschap. De Groningers verloren uit bij Feyenoord, dat voor de vierde keer op rij ongeslagen bleef. Bij de Rotterdammers was Wijnaldum de grote man met vier doelpunten.

Voor rust had hij er al twee in liggen, maar het bleef spannend door een goal van Pedersen. Na rust besliste Wijnaldum echter het duel door twee penalty's te verzilveren. Vlak voor tijd zorgde Vlaar voor het slotakkoord. 

Willem II heeft onderin de Eredivisie goede zaken gedaan. De Tilburgers wonnen van sc Heerenveen en bleven daarmee in het spoor van VVV-Venlo, dat op vrijdag al wist te winnen. sc Heerenveen werd met 4-3 geklopt.

Willem II speelde de eerste helft bedroevend en mocht blij zijn dat het bij maar rust 0-2 stond door goals van Janmaat en Dost. Na rust stond er een ander Willem II op het veld, dat vol voor de aanval ging. Biemans en Swinkels zorgden ervoor dat het na 70 minuten 2-2 stond. Väyrynen zorgde echter weer voor een voorsprong voor sc Heerenveen, maar in de slotfase zorgden Van der Heijden en Rigters voor de 4-3 eindstand. Het was pas de tweede zege van Willem II in dit seizoen.

De Wedstrijd van de Week ging tussen PSV en Ajax. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
VVV-Venlo Excelsior 1-0
Willem II sc Heerenveen 4-3
Roda JC Kerkrade  De Graafschap 1-1
Heracles Almelo Vitesse 6-1
NAC Breda ADO Den Haag 3-2
Feyenoord FC Groningen 5-1
PSV Ajax 0-0
AZ FC Twente 2-1
N.E.C. Nijmegen FC Utrecht 1-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 25 16 6 3 54 66-22
2 FC Twente 25 15 6 4 51 48-27
3 Ajax 25 14 7 4 49 47-22
4 FC Groningen 25 13 5 7 44 52-38
5 AZ 25 12 7 6 43 38-28
6 ADO Den Haag 25 12 6 7 42 47-37
7 Roda JC Kerkrade 25 10 10 5 40 44-34
8 FC Utrecht 25 10 7 8 37 41-33
9 sc Heerenveen 25 9 7 9 34 47-39
10 NAC Breda 25 10 4 11 33 35-44
11 N.E.C. Nijmegen 25 7 11 7 32 40-40
12 Heracles Almelo 25 7 7 11 28 40-44
13 Feyenoord 25 7 7 11 28 34-43
14 De Graafschap 25 6 9 10 27 24-43
15 Vitesse 25 6 7 12 25 30-44
16 Excelsior 25 6 4 15 22 29-48
17 VVV-Venlo 25 5 1 19 16 23-55
18 Willem II 25 2 5 18 11 26-70

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

[Six Nations] Overzicht derde speelronde

Tijdens het weekend van zaterdag 26 februari en zondag 27 februari vonden de derde serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een overzicht van de wedstrijden die dit weekend gespeeld zijn.

Italië - Wales 16-24

Na van Schotland gewonnen te hebben heeft Wales ook de tweede uitwedstrijd met winst afgesloten. In een open strijd werd er in het Stadio Flaminio van Italië gewonnen. Vooral de eerste helft was een spektakelstuk. Na vijf minuten had Italië al een try gemaakt via Canale na een foute pass van Bradley Davies. Wales ging echter gewoon door met aanvallen en dat had try's van Stoddart en Warburton tot gevolg. Doordat het vizier van Mirco Bergamasco niet op scherp stond wist Italië niet te profiteren van de fouten die Wales maakte, terwijl Stephen Jones van Wales maar één van zijn pogingen miste. Aan de andere kant leek Italië een tweede try te maken, maar Stoddart wist zijn knie en hand onder de bal te houden, zodat het feestje voor de Italianen niet doorging. In de tweede helft was het wel raak. Parisse zette sterk door, maar Bergamasco wist de conversie alweer niet te benutten. Een drop goal van James Hook zette Wales op een veilige afstand van de Italianen, die nog wel probeerden, maar verder niet tot scoren kwamen.

Italië:
Try's: Canale, Parisse
Penalty's: Mirco Bergamasco (2)

Wales:
Try's: Stoddart, Warburton
Conversie: S. Jones
Penalty's: S. Jones (3)
Drop Goal: Hook

Engeland - Frankrijk 17-9

Engeland heeft goede zaken gedaan door thuis te winnen van regerend kampioen Frankrijk. In een spannende eerste helft ging het gelijkop. Zowel Yachvili als Flood schoten er drie penalty's in waardoor men met 9-9 ging rusten. In de tweede helft kwamen er voor beide landen kansen op try's, maar door de gladde bal ging het voor Frankrijk twee keer mis. Voor Engeland was het wel raak. Ben Foden wist de bal met tackeler en al over de lijn te drukken. Even later schoot invaller Wilkinson er nog een penalty in voor de Engelsen, waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar acht punten. Frankrijk zette nog wel aan, maar Engeland bleef relatief eenvoudig overeind en boekte zo een derde overwinning in drie duels.

Engeland:
Try: Foden
Penalty's: Flood (3), Wilkinson

Frankrijk:
Penalty's: Yachvili (3)

Schotland - Ierland 18-21

Ierland heeft de tweede nipte overwinning van het kampioenschap behaald. In Schotland werden de Schotten met 18-21 verslagen. Ierland maakte via Heaslip al snel een try, maar door domme overtredingen kon Paterson Schotland makkelijk terug in de wedstrijd brengen. Even later maakte Reddan zijn eerste try voor Ierland, nadat de Schotten vlakbij hun eigen trylijn liepen te klungelen. In de tweede helft kreeg Jacobsen van Schotland een gele kaart. Ierland voerde het tempo op om zo van het overtal te profiteren, maar wisten telkens net niet te scoren. Met nog een minuut van Jacobsens straf te gaan was het echter veteraan Ronan O'Gara die Ierland een derde try gaf. Schotland liet Dan Parks invallen, die meteen een penalty van 46 meter benutte en even later ook nog een drop goal maakte. Schotland zette aan in de slotfase, maar Ierland hield met hangen en wurgen stand.

Schotland:
Penalty's: Paterson (4), Parks
Drop Goal: Parks

Gele kaart: Jacobsen

Ierland:
Try's: Heaslip, Reddan, O'Gara
Conversies: O'Gara (3)

Stand na de derde speelronde:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Voor Tegen Try's Punten
1. Engeland 3 3 0 0 102 41 11 6
2. Wales 3 2 0 1 67 48 5 4
3. Frankrijk 3 2 0 1 68 60 5 4
4. Ierland 3 2 0 1 56 54 7 4
5. Schotland 3 0 0 3 45 79 3 0
6. Italië 3 0 0 3 40 96 4 0

Ook Gasquet zegt af voor Davis Cup

Richard Gasquet heeft zich als derde Franse tennisser afgemeld voor het Davis Cup duel tegen Oostenrijk. Eerder zegden ook Gael Monfils en Jo-Wilfried Tsonga al af.

Gasquet heeft in het toernooi van Dubai een schouderblessure opgelopen. Monfils en Tsonga kampten met respectievelijk een pols- en heupblessure. "Onze kansen op een overwinning zijn nu wel een stuk kleiner geworden", aldus captain Guy Forget.

Het Franse team bestaat nu uit Gilles Simon, Michael Llodra, Jeremy Chardy en Julien Benneteau.

Birmingham City wint League Cup

Voor het eerst in zes jaar had Arsenal kans om een prijs te winnen. Op Wembley werd vandaag in de finale van de League Cup echter met 1-2 verloren van Birmingham City. Hieronder een verslag en de karakteristieken van deze eindstrijd.

Birmingham City leek absoluut niet onder de indruk van de sfeer op Wembley, want de ploeg van manager Alex McLeish ging heel goed van start. Arsenal werd onder druk gezet en Birmingham dacht al na drie minuten een strafschop te krijgen toen Lee Bowyer onderuit werd gehaald door doelman Wojciech Szczesny. Bowyer werd echter buitenspel gegeven, maar uit de herhaling bleek dat een onjuiste beslissing van de arbitrage te zijn.

Na de eerste tien minuten kreeg Arsenal wat meer grip op de wedstrijd, maar Birmingham scoorde als eerst. Bijna een half uur was er gespeeld toen Nikola Zigic uit een hoekschop de bal achter Szczesny kopte. Vijf minuten later kreeg Zigic opnieuw een scoringkans, maar hij had teveel tijd nodig. Kort voor de pauze kwam Arsenal langszij. Op aangeven van Andrei Arshavin kon Robin van Persie acrobatisch de bal aannemen en beheerst afronden: 1-1.

In de tweede helft was het toch weer Birmingham dat het dichtst bij een doelpunt was. Invaller Jean Beausejour Coliqueo knalde via de rug van Zigic op de paal. Langzaam maar zeker begon Arsenal vervolgens meer druk te zetten. Manager Arsène Wenger bracht Nicklas Bendtner in het veld voor Van Persie, maar The Gunners kwam niet door de sterke defensie van de tegenstander.

Het duel leek vervolgens af te gaan op een verlenging. Eén lange bal richting het doel van Arsenal leverde echter de winst op voor de club uit Birmingham. Een knullig misverstand tussen Laurent Koscielny en Szczesny bracht invaller Obafemi Martins een niet te missen kans: 1-2. Birmingham City pakt daarmee de eerste prijs sinds 1963, toen de League Cup werd gewonnen. Arsenal blijft met lege handen achter.

Arsenal

1 - 2

Birmingham City

 39' v. Persie
   28' Zigic
 89' Martins
 
 Gele kaart: Koscielny, Clichy (Arsenal), Larsson, Jerome, Ferguson (Birmingham City)
 
Stadion: Wembley, Londen
Toeschouwers: -
Arbiter: Dean (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Szczesny
Clichy
Koscielny
Djourou
Sagna
Rosicky
Song
Nasri
Wilshere
Arshavin (Chamakh/77)
v. Persie (Bendtner/69)
  Foster
Ridgewell
Jiranek
Johnson
Carr
Bowyer
Ferguson
Gardner (Beausejour/50)
Fahey (Martins/83)
Zigic (Jerome/90)
Larsson

 

Geen podium voor schaatsjunioren

De Nederlandse schaatsjunioren hebben voor het eerst sinds 2001 geen podiumplek veroverd op het WK Allround bij de mannen. Maurice Vriend was in het Finse Seinäjoki de beste Nederlander met een vierde plaats. Op het podium stonden drie Noren. Sverre Lunde Pedersen werd eerste voor Simen Spieler Nilsen en Kristian Reistad Fredriksen.

De afgelopen vier jaar ging de zege steeds naar een Nederlander. Koen Verweij (2x), Jan Blokhuijsen en Sjoerd de Vries veroverden allen de titel. Het is pas de derde keer sinds 1988 dat Nederland niet op het podium is vertegenwoordigd. Naast dit jaar was er ook in 2000 en 2001 geen succes in het mannentoernooi.

Bij de vrouwen ging de titel naar de Tsjechische Karolina Erbanova. Zij bleef Pien Keulstra en Lotte van Beek voor.

Uitslag N.E.C. Nijmegen - FC Utrecht

Om 16:30 uur werd de laatste wedstrijd uit de 25e speelronde van de Nederlandse Eredivisie afgewerkt. N.E.C. Nijmegen nam het in het eigen Goffertpark op tegen FC Utrecht. Hieronder de karakteristieken van deze ontmoeting.

N.E.C. Nijmegen

1 - 1

FC Utrecht

 8' Goossens
   74' v. Wolfswinkel
 
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.150
Arbiter: Wouters (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Wellenberg (Otten/81)
Nuytinck
Zomer
Amieux
Zimling
Schone
Davids
Chatelle (Latupeirissa/85)
George (Ten Voorde/66)
Goossens
  Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Lensky (Zullo/81)
Silberbauer
Maguire (De Kogel/70)
Strootman
Duplan
v. Wolfswinkel
Mertens

 

Tweede PixelJunk Shooter overlevende interview

Vorige week werd al een emotioneel interview gepost met een getraumatiseerde man die gestrand was op een buitenaardse planeet tot hij gered werd door het ruimteship die je in PixelJunk Shooter bestuurt.

Nu is er een tweede interview verschenen met een andere overlevende die duidelijk niet meer helemaal in orde is. De marketing heeft in ieder geval heel veel moeite gedaan voor deze uitgebreide grap. Een derde 'survivor file' komt ook nog, zouden ze nog verder over de top kunnen gaan?

Rajevac nieuwe bondscoach Qatar

Milovan Rajevac wordt de nieuwe bondscoach van Qatar. De Servische voetbaltrainer volgt vanaf 1 maart de Fransman Bruno Metsu op, die ontslagen werd na de uitschakeling in de kwartfinale van de Azië Cup vorige maand. Rajevac heeft een contract getekend tot en met het WK van 2014 in Brazilië.

De 54-jarige Rajevac leidde Ghana vorig jaar naar de laatste acht bij het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Daarna stond hij aan het roer bij Al Ahli uit Saoedi-Arabië, maar daar hield hij het vorige week voor gezien. Qatar mag in 2022 het WK organiseren.

Leraar in de boeien voor seksdate met hond

Een muziekleraar uit Phoenix is gearresteerd omdat hij een seksdate in zijn agenda had staan. De sekspartner van Patrick Stephen Trejo betrof in dit geval een hond, en dat is strafbaar in de VS.

Trejo plaatste op Craigslist een advertentie waarin hij een hondenbezitter zocht die hem toestond gebruik te maken van diens viervoeter. Hij zocht naar mensen die geïnteresseerd waren in het zogeheten 'K9-play' en voegde het verzoek eraan toe contact met hem op te nemen als zij een pup hadden om mee te spelen.

Samen met een 47-jarige stadsgenoot dacht de 25-jarige leraar beet te hebben toen er een reactie op de advertentie kwam. Helaas bleek deze te komen van undercoveragenten die een seksdate planden in een hotel. De politie heeft het tweetal gearresteerd.

[Premier League] Liverpool onderuit tegen West Ham

West Ham United heeft vanmiddag de laatste plaats in de Engelse voetbalcompetitie verlaten. De Londense club versloeg Liverpool met 3-1.

Scott Parker opende halverwege de eerste helft, na een combinatie met Thomas Hitzlsperger, op fraaie wijze de score. De middenvelder schoot de bal knap langs doelman Pepe Reina. Demba Ba verdubbelde kort voor de pauze de voorsprong met een kopdoelpunt. Pas aan het einde van de wedstrijd wist Liverpool wat terug te doen. Voormalig Ajacied Luis Suárez gaf de assist bij de treffer van Glen Johnson. Carlton Cole besliste het duel in blessuretijd definitief.

Suárez deed, net als Oranje-international Dirk Kuijt, de hele wedstrijd mee bij Liverpool. Die club blijft op de zesde plaats staan. West Ham heeft nu één punt meer dan Wigan Athletic, de nieuwe hekkensluiter.

Liverpool laat zich verrassen door West Ham
Liverpool laat zich verrassen door West Ham (Foto: ANP)

Presidentieel paleis Congo aangevallen

Bij een aanval op het presidentieel paleis in Congo zijn zondag zeker negen mensen om het leven gekomen. Dat hebben ooggetuigen gezegd. Een woordvoerder van de regering bevestigde de aanval en zei dat president Joseph Kabila ongedeerd is gebleven.

Een officieel dodental kon de woordvoerder niet geven. Hij zei slechts dat een aantal aanvallers gewond is geraakt of is omgekomen. Anderen werden opgepakt. Een ooggetuige zei echter de lijken van zeven aanvallers en twee paleisbewakers te hebben gezien.

Kabila werd in 2006 gekozen als president bij de eerste democratische verkiezingen van het land. De verwachting is dat hij zich opnieuw kandidaat stelt bij de presidentsverkiezingen in november. Congo heeft jarenlang geleden onder burgeroorlogen die eind jaren negentig begonnen.

Lijk gevonden op Noordwijks strand

Op het strand bij Noordwijk is zondagochtend een dode man gevonden. Onduidelijk is wat de precieze doodsoorzaak is, maar de politie gaat niet uit van een misdrijf. De identiteit van de man is onbekend.

Een hardloper ontdekte het lijk rond 09.00 uur. Hij is vervolgens naar een strandpaviljoen gegaan om hier melding van te maken. Een medewerker van het paviljoen heeft de politie gebeld. De politie is op zoek naar de hardloper, die mogelijk meer informatie kan geven.

Pelucchi wint Clásica de Almería, Ligthart derde

De Clásica de Almería is gewonnen door Matteo Pelucchi. De Italiaan van Geox was de sterkste in de massasprint, waarin hij de Spanjaard José Joaquín Rojas (Movistar) en Pim Ligthart (Vacansoleil) versloeg.

De winnaar van vorig jaar, Theo Bos, moest al vroeg in de koers afstappen vanwege ziekte. De andere ijzers van Rabobank, Matthews, Freire en Brown wisten het werk van de ploeg niet af te maken. Johnny Hoogerland (Vacansoleil) was lange tijd in de aanval, maar werd vijf kilometer voor het einde ingelopen.

[WK bob] Van Calker zestiende in viermansbob

Op de laatste dag van het WK in Königssee is bobsleeër Edwin van Calker in de viermansbob zestiende geworden. De Nederlandse stuurman zakte, samen met Sybren Jansma, Yannick Greiner en Arno Klaassen, in de vierde en laatste run van plaats vijftien naar zestien.

De wereldtitel ging naar het team van de Duitser Manuel Machata. Die bleef het kwartet van zijn landgenoot Karl Angerer voor. Het brons was voor de Amerikaanse olympisch kampioen Steven Holcomb.

Overigens schreef Machata geschiedenis. Nog nooit won een bobpiloot in zijn debuutseizoen de eerste WB-wedstrijd, de wereldbeker, de Europese titel en de wereldtitel.

Van Bommel: "Veel verdriet van vertrek Bayern"

Het snelle vertrek bij Bayern München heeft Mark van Bommel verdriet gedaan. Tegenover Bild laat hij zich openhartig uit over zijn vroegtijdige vertrek naar AC Milan.

"Na mijn transfer heb ik me heel raar gevoeld. Maandag was ik nog in München en dinsdag speelde ik al met Milan in de beker. Het heeft me pijn gedaan om van de ene op de andere dag te vertrekken. Bayern was mijn thuis. Ik hou van die club. Ik ken er alles en iedereen en weet precies hoe de club werkt. Mijn afscheid was zeer emotioneel. Ik mis veel jongens, ook de fysiotherapeuten en de terreinknecht. Ik heb veel gehuild."

Van spijt is echter totaal geen sprake. "Ik heb er goed aan gedaan. Maar ik ben alleen weggegaan omdat ik bij Bayern niet meer zeker was van een basisplaats."

[Serie A] Zevenklapper in Palermo

Palermo heeft tijdens de 27e speelronde in eigen huis een enorme zeperd opgelopen. Udinese was met maar liefst 0-7 te sterk. Alexis Sánchez scoorde viermaal, Antonio di Natale de overige drie. Palermo eindigde de wedstrijd met negen man.

Al binnen het half uur pakte Udinese een 0-3 voorsprong. Nadat Di Natale na tien minuten de score opende voor de gasten, wist Sánchez met twee doelpunten de marge uit te breiden naar drie. Kort voor rust kreeg Palermo-speler Bacinovic zijn tweede gele kaart en mocht vervolgens inrukken. Udinese profiteerde optimaal en scoorde binnen twee minuten nog eens tweemaal. Opnieuw Di Natale en Sánchez waren trefzeker en brachten de ruststand daarmee op 0-5.
 
Kort na de pauze bracht Sánchez de stand op 0-6. Na een uur spelen veroorzaakte Palermo-speler Darmian een strafschop en kreeg ook hij de rode prent. Zodoende kwam de thuisploeg met negen man te staan. Di Natale benutte het buitenkansje en zette daarmee de 0-7 op het scorebord. Dit was tevens de eindstand.

Udinese staat na deze speelronde op een keurige vijfde plaats, acht punten achter op koploper AC Milan. Palermo staat na dit weekend achtste.

Sutton wint Kuurne - Brussel - Kuurne

Christopher Sutton is de winnaar geworden van Kuurne - Brussel - Kuurne. De Australiër was in de sprint de sterkste van een grote groep. Yauheni Hutarovich was tweede, voor André Greipel.

Een eerste leidende groepje werd uit koers gezet door de organisatie, nadat zij een rood licht negeerden bij een spoorwegovergang. Ladagnous en Armee gingen na de diskwalifcatie van de koplopers ervandoor, maar kregen geen grote voorsprong. Op de Kwaremont ging Flecha, de nummer twee van gisteren, ervandoor en kreeg onder andere Boonen mee. Het groepje werd opgeslokt door een eerste peloton.

Uit dat peloton ontsnapten zeven renners, die de koplopers Ladagnous en Armee snel bijhaalden. Daarbij zaten onder andere Voeckler, Roelandt, Minard en Hayman, de nummer drie van Omloop Het Niewsblad. De groep had al snel anderhalve minuut voorsprong op het pelotonnetje dat geleidt werd door Quick Step en later ook door Rabobank.

De kopgroep werd uiteindelijk onder impuls van Quick Step op 35 kilometer van de meet ingelopen. HTC-HighRoad-renner Bak besloot op het lokale circuit ervandoor te gaan en kreeg al rap een halve minuut voorsprong.

Hij liet zich op achttien kilometer van de finish opslokken door een achtervolgende groep, die niet gek veel later ook ingelopen werd door het peloton dat geleid werd door Omega Pharma-Lotto. Op zes kilometer van de meet sprong Boonen weg uit het peloton en kwam snel bij Enqoulvant terecht, die als enige over was gebleven van het kopgroepje. De twee werden op twee kilometer van de streep bijgehaald.

Het kwam dus aan op een sprint van een aanzienlijke groep. Edvald Boasson Hagen trok daar de sprint aan voor zijn teamgenoot Sutton, die het werk vakkundig afmaakte. Hutarovich werd tweede, voor Greipel en Farrar.

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag stond een inhaalronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. Bovenin veranderde er weinig. Zowel koploper FC Oss als achtervolger Achilles '29 won, zodat de Brabanders de voorsprong van vijf punten behouden. Nummer drie De Treffers volgt inmiddels op acht punten. Onderin verschafte VVSB zich wat lucht door drie punten te pakken. Baronie verloor weer en ziet degradatie steeds harder naderen.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Achilles '29 Argon 3-1
EVV Quick '20 3-1
Hollandia JVC Cuijk afg
FC Oss FC Hilversum 2-1
VVSB Baronie 4-2

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 19 11 7 1 40 34-16
2 Achilles '29 19 10 5 4 35 33-16
3 De Treffers 19 9 5 5 32 26-25
4 Argon 19 9 3 7 30 23-22
5 EVV 19 8 4 7 28 26-21
6 JVC Cuijk 17 8 3 6 27 33-31
7 AFC 18 7 5 6 26 37-31
8 Haaglandia / W. 19 7 4 8 25 33-30
9 VVSB 19 7 3 9 24 26-33
10 FC Hilversum 19 5 8 6 23 22-22
11 Quick '20 19 6 5 8 23 25-29
12 FC Lienden 19 7 2 10 23 29-38
13 Hollandia 17 5 4 8 19 13-20
14 Gemert 19 5 4 10 19 16-25
15 Baronie 19 3 4 12 13 20-37

Hollywood maakt zich op voor Oscaruitreiking

Hollywood maakt zich op voor de Oscaruitreiking. In de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) vindt in het Kodak Theatre voor de 83e maal de ceremonie rond de belangrijkste filmprijzen ter wereld plaats.

In totaal worden er tijdens de bijeenkomst 24 beeldjes uitgereikt, onder meer in de categorieën beste film, regie, acteur en actrice. Wie de prijzen wint, wordt bepaald door de Academy, een ereclub waar de zesduizend belangrijkste filmmakers en acteurs van Hollywood lid van zijn.

De grootste kanshebber dit jaar is het waargebeurde drama The King’s Speech, over de Britse koning George VI die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog zijn stotterprobleem overwon. De productie is genomineerd in twaalf categorieën, waaronder beste film, regie, acteur (Colin Firth), scenario en bijrolacteurs. Andere belangrijke titels tijdens de ceremonie zijn de western True Grit (tien nominaties) en het drama The Social Network, over de oprichting van netwerksite Facebook (acht nominaties).

Nederland maakt dit jaar geen kans op beeldjes. De uitzending is in Nederland rechtstreeks gratis te volgen via betaalzender Film1. Op FOK!film zullen uiteraard ook alle winnaars zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.

Grootste Nederlandse sneeuwset voor Sintfilm

De nieuwe Nederlandse familiefilm Benjamin Stout gaat gebruikmaken van de grootste set met nepsneeuw die ooit voor een Nederlandse film is gebruikt. Drie straten, een gracht, twee bruggen en zeker twaalf panden in Enkhuizen en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen worden onder de nepsneeuw gespoten.

Dat heeft regisseur Johan Nijenhuis zondag gemeld. Het record stond bij zijn weten tot nu toe op naam van De Hel van’63, de film over de roemruchte Elfstedentocht. "We kiezen voor tastbare sneeuw", legt hij uit. Voor bijvoorbeeld Oorlogswinter werd volgens hem veel sneeuw achteraf digitaal toegevoegd. "Maar in onze film zien we kinderen sneeuwballen gooien en gaan ze sleeën. Dat krijg je met digitale sneeuw nooit voor elkaar."

De opnames voor Benjamin Stout vinden plaats vanaf begin maart. Acteurs zijn nog niet bekend.

Rus haakt ziek af in Monterrey

Tennisster Arantxa Rus heeft zich ziek teruggetrokken voor de kwalificaties voor het WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey. De Nederlandse had gisteravond moeten spelen tegen de Colombiaanse Mariana Duque Marino.

Michaëlla Krajicek is actief aan de andere kant van de wereld. Zij neemt het in de eerste ronde in Kuala Lumpur op tegen de Duitse Tatiana Malek. Deze beide speelsters zullen ook gezamenlijk in het dubbelspel in Maleisië uit gaan komen.

Restaurant ontruimd door grote brand

Tien personeelsleden en een onbekend aantal gasten hebben door een zeer grote brand in Restaurant Campman in het Gelderse Renkum de eetgelegenheid moeten verlaten. Dat heeft een woordvoerster van de brandweer zondag gezegd.

Het restaurant en zalencentrum aan de Hartenseweg kan waarschijnlijk als verloren worden beschouwd, aldus de brandweer. De brand ontstond volgens de zegsvrouw waarschijnlijk toen in de keuken frituurvet vlam vatte.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

Uitslagen Eredivisie (27/02/2011)

Om half drie begonnen er twee competitiewedstrijden. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord

5 - 1

FC Groningen

 23' Wijnaldum
 31' Wijnaldum
 48' Wijnaldum(pen)
 83' Wijnaldum(pen)
 87' Vlaar
   41' Pedersen
 
 Gele kaart: , Kieftenbeld, Holla, Bacuna, Stenman, (FC Groningen)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 41.000
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Swerts
De Vrij
Vlaar
De Cler
Meeuwis
Wijnaldum (Fer/89)
Leerdam
Biseswar
Castaignos (Larsen/87)
Miyaichi (Cabral/85)
  Luciano
Kieftenbeld (Hiariej/73)
Ivens
Granqvist
Stenman
Enevoldsen (Garcia/73)
Holla
Pedersen
Sparv
Tadic
Matavz (Bacuna/63)


AZ

2 - 1

FC Twente

 26' Janssen e.d.
 90+4' Falkenburg
   89' De Jong
 
 Gele kaart: Wernbloom, (AZ),
 Rode kaart: Viergever (63) (AZ), Douglas (43) (FC Twente)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.782
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Alvarado
Marcellis
Viergever
Moreno
Klavan
Elm (Falkenburg/57)
Wernbloom
Schaars
Holman (S. Poulsen/65)
Sigthórsson
Gudmundsson (Ortiz/79)
  Michailov
Rosales
Wisgerhof (Bruggink/86)
Douglas
Onyewu
Brama
De Jong
Janssen
Ruiz (Buysse/45 1)
Janko (Chadli/68)
Bajrami

Lineker lovend over Van Persie

Robin van Persie was vanmiddag op Wembley aanvoerder van Arsenal, in de finale van de League Cup. BBC-commentator Gary Lineker is lovend over de spits.

Van Persie is aanvoerder, omdat Cesc Fabregas de eindstrijd tegen Birmingham City wegens een blessure moet missen. Onder leiding van de Nederlander kan Arsenal de eerste prijs sinds 2005 winnen. "Van Persie is iemand die 25 tot 30 goals per seizoen moet kunnen maken. Hij haalt echter niet vaak de twintig", aldus Lineker in zijn column in News of the World.

"Als hij in vorm is, is hij dodelijk. In zijn huidige vorm zou ik Van Persie absoluut verkiezen boven Torres, Rooney en Drogba. Maar als je naar hun carrières kijkt, dan zeker niet. Blessures hebben er vaak voor gezorgd dat hij nog nooit het absolute topniveau heeft gehaald", gaat de oud-prof verder.

Lineker keek er niet van op toen Van Persie in Zuid-Afrika een teleurstellend WK speelde. "Hij speelde als eenzame spits die telkens zelf op zoek moest naar een scoringkans. Dat is zijn spel niet. Dat hij de aanvoerdersband mag dragen op Wembley, geeft hem ongetwijfeld een enorme buzz en de overtuiging om het verschil te maken."

[WvdW] Uitslag PSV - Ajax

Het duel tussen PSV en Ajax, dat vanmiddag werd gespeeld, is uiteindelijk in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. De wedstrijd tussen beide voetbalgrootmachten leefde in de tweede helft pas echt op, maar dit had leverde uiteindelijk geen goals op.

PSV was in het eerste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en creëerde via Ola Toivonen de eerste kans van de wedstrijd. Ajax zette daar mogelijkheden van Mounir El Hamdaoui en Christian Eriksen tegenover. In het vervolg kabbelde de westrijd een beetje voort, waarna Jan Vertonghen uiteindelijk het dichtst bij de openingstreffer was. De Belg kopte de bal echter tegen Mounir El Hamdaoui aan, waardoor de kans om zeep werd geholpen.

Na een half uur leefde de wedstrijd op door kansen voor Toivonen en Balász Dzsudzsák, maar Maarten Stekelenburg hield zijn hoofd koel en voorkwam de openingstreffer voor PSV. In de slotfase van het eerste bedrijf kwam Ajax steeds meer op de helft van PSV en slaagde erin om wat kleine mogelijkheden te creëren. Gescoord werd er echter nog niet, waardoor beide ploegen zonder doelpunten gingen rusten.

In de tweede helft was een stuk meer te beleven. Zo waren er voor beide ploegen voldoende kansen. Jeremain Lens, Balász Dzsudzsák en invaller Genero Zeefuik kregen goede mogelijkheden op een doelpunt voor de thuisploeg. Aan de zijde van Ajax waren onder meer Siem de Jong en Christian Eriksen dicht bij een goal.

Toivonen liet zich in het tweede bedrijf overigens weer negatief gelden door zijn elleboog in het gezicht van Jan Vertonghen te planten. De verdediger ging vervolgens naar de grond, waar arbiter Braamhaar de actie van de Zweed onbestraft liet.

In de slotfase gebeurde er uiteindelijk nog erg veel, maar beide ploegen slaagden er niet meer in om een doelpunt te maken. Hierdoor eindigde ook de tweede wedstrijd tussen PSV en Ajax in een doelpuntloos gelijkspel. Eerder dit seizoen stond de brilstand al in de Amsterdam ArenA op het scorebord.

Lees het live-verslag van deze wedstrijd hier!


 

PSV

0 - 0

AFC Ajax

 
 Gele kaart: Engelaar, Manolev (PSV), Vertonghen, Ebecilio, Alderweireld (AFC Ajax)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.000
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Marcelo
Bouma
Pieters
Hutchinson
Toivonen
Engelaar
Lens
Berg (Zeefuik/83)
Dzsudzsák
  Stekelenburg
v.d. Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
De Jong
Eriksen
Enoh (Lindgren/76)
Sulejmani
El Hamdaoui (De Zeeuw/86)
Ebecilio

Live-verslag: PSV - Ajax (27/02/2011)

Beleef het duel tussen PSV en Ajax opnieuw aan de hand van het live-verslag, dat gedurende deze wedstrijd op FOK!sport te lezen was!



90'
- Het duel tussen PSV en Ajax eindigt voor de tweede maal dit seizoen in een doelpuntloos gelijkspel. Eerder dit seizoen bleef het ook in de Amsterdam ArenA 0-0. De Eindhovenaren blijven ook deze week koploper in de Eredivisie.

90' - De extra tijd bedraagt twee minuten!

89' - Dzsudzsák schiet hard op doel, maar de bal vliegt over. De slotfase van het duel in Eindhoven is erg levendig, aangezien er erg veel gebeurt.

88' - Gele kaart! Toby Alderweireld krijgt een gele kaart, nadat hij een overtreding op Zeefuik maakte en vervolgens de bal weg trapte.

86' - Wissel! Bij Ajax wordt El Hamadoui uit het veld gehaald. Hij wordt vervangen door Demy de Zeeuw.

84' - Invaller Zeefuik geeft direct zijn visitiekaartje af en neemt Stekelenburg onder vuur. De doelman van Ajax moet zich inspannen om het schot van de aanvaller te keren.

82' - Eriksen is dichtbij een doelpunt, maar Pieters staat hem in de weg en krijgt uiteindelijk een vrije trap, nadat de Ajacied hem duwt. Bij PSV is Genero Zeefuik inmiddels in de ploeg gekomen. Hij vervangt Berg, die in dit duel bijna onzichtbaar was.

78' - Gele kaart! Ebecilio ontvangt een gele kaart van arbiter Braamhaar.

77' - Wissel! De eerste wissel van de wedstrijd bij Ajax. Enoh verlaat het veld en wordt vervangen door Rasmus Lindgren. Direct daarna komt Van der Wiel mee op, maar wordt opgevangen door de verdediging van PSV.

76' - Engelaar probeert het eens van de linkerkant. De middenvelder ziet een kleine opening bij Stekelenburg, maar de keeper van Ajax reageert attent.

75' - De Jong probeert voor de derde keer in de tweede helft van grote afstand het doel te vinden, maar faalt wederom.

70' - PSV is dichtbij een doelpunt, nadat Manolev de bal voorzet. Deze belandt uiteindelijk bij Dzsudzsák, die op Stekelenburg stuit. Ook in tweede instantie slaagt Berg er niet in om het leder tegen de touwen te werken. Aan de andere kant is het Gregory van der Wiel, die voor enig gevaar zorgt.

68' - Eriksen bezorgt Isaksson werk, nadat hij van buiten het strafschopgebied een schot afvuurt. De doelman van PSV heeft moeite om de poging onschadelijk te maken, maar slaagt daar wel in.

62' - Toivonen velt Vertonghen. De Zweed kopte de bal, maar gaat met zijn elleboog naar het gelaat van de Ajacied, die vervolgens op de grond ligt. Arbiter Braamhaar bestraft de actie van de aanvaller van PSV niet.

60' - Jeremain Lens wil voor eigen succes gaan, maar wordt gestuit door de defensie van Ajax, die nog altijd erg solide speelt.

53' - Na een snelle uitbraak belandt de bal uiteindelijk bij De Jong, die voor eigen succes gaat. De middenvelder had de bal ook aan El Hamdaoui kunnen geven, die een betere positie had.

48' - Het eerste kansje van de tweede helft is voor De Jong, die de bal over het doel van Isaksson schiet. Ajax lijkt dus verder te gaan met datgene, waar het in de eerste helft mee is geëindigd. Voor PSV waagt Marcus Berg een poging. De Zweed heeft zich nog niet veel laten zien.

46' - Eriksen en Sulejmani brengen de tweede helft op gang.



45'
- Het is rust in Eindhoven! Tot op heden zijn er nog geen doelpunten gevallen, maar beide ploegen hebben wel een aantal goede mogelijkheden gehad. Over een kwartier gaan we weer verder. Tot dan!

41' - In de slotfase van de eerste helft lijkt Ajax eindelijk wat meer van zich af te bijten en laat zich vaker op de helft van PSV gelden.

39' - Gele kaart! Stanislav Manolev krijgt een gele kaart na een overtreding op Ebecilio.

33' - Gele kaart! Orlando Engelaar krijgt een gele kaart, nadat hij een overtreding op Siem de Jong heeft begaan. Bovendien neemt het aantal overtredingen enigszins toe.

32' - Na een opstootje tussen Lorenzo Ebecilio en El Hamdaoui krijgen beide spelers een preek. Braamhaar houdt de kaarten dus op zak.

30' - Toivonen (2) en Dzsudzsák krijgen binnen een minuut drie goede pogingen om de score te openen, maar in alle gevallen pareert Stekelenburg prima.

25' - Vertonghen is dichtbij de openingstreffer, maar kopt de bal na een corner tegen El Hamdaoui aan. Aan de andere zijde is het eveneens bijna raak. Balász Dzsudzsak mist echter wat scherpte.

23' - Gele kaart! De eerste prent van de wedstrijd is voor Jan Vertonghen. Eyong Enoh maakt de overtreding, maar de Belgische verdediger is het daar niet mee eens. Arbiter Braamhaar toont de laatstgenoemde vervolgens de gele kaart.

18'- Christian Eriksen draaide bij twee verdedigers van PSV weg en lepelde de bal vervolgens maar net naast het doel van PSV. De daaropvolgende corner, Andreas Isaksson zat nog aan de bal, leverde niets op.

13' - Wilfred Bouma deed een opvallende verdedigende actie door eerst te gaan liggen en daarna pas de bal voor de voeten van Miralem Sulejmani weg te maaien. Uiteindelijk produceerde de Serviër een schot, wat niet in de buurt van het doel kwam.

8' - Eerste kans van de wedstrijd komt op naam van Toivonen. De Zweed schiet de bal echter naast het doel van Stekelenburg. Aan de andere zijde schiet Mounir El Hamdaoui de bal voor langs.

5' - PSV dringt in de eerste minuten van de wedstrijd al flink aan en komt een paar keer in het strafschopgebied van Maarten Stekelenburg.

1' - Marcus Berg en Ola Toivonen beginnen de tweede editie tussen PSV en Ajax van dit seizoen.

0' - De wedstrijd tussen PSV en Ajax wordt geleid door arbiter Erik Braamhaar. Hij wordt geassisteerd door de heren Van de Ven en Brink. De heer Liesveld fungeert in de Lichtstad als vierde man.

0' - In de vorige editie tussen beide ploegen, die in Amsterdam werd gespeeld, vielen geen doelpunten. Tijdens de laatste wedstrijd in Eindhoven won PSV uiteindelijk met 4-3 van Ajax. Wat het vanmiddag gaat worden, weten we vanaf 14:30 uur. Dan vindt namelijk de aftrap plaats.

0' - Opstelling PSV: Isaksson; Pieters, Bouma, Marcelo, Manolev; Engelaar, Toivonen, Hutchinson; Dzsudzsák, Berg, Lens

0' - Opstelling Ajax: Stekelenburg; Anita, Vertonghen, Alderweireld, Van der Wiel; de Jong, Eriksen, Enoh; Ebecilio, El Hamdaoui, Sulejmani

0' - FOK!sport heet je van harte welkom bij het live-verslag van de wedstrijd tussen PSV en Ajax. Naast dit bericht kan je uiteraard ook nog terecht in het topic in het Voetbal-forum van FOK!

Schaars klaar voor terugkeer in Oranje

Stijn Schaars werd de laatste interlands niet meer geselecteerd voor Oranje. De AZ-middenvelder denkt dat hij daar wel thuishoort.

"Ik wil heel graag terug in het Nederlands elftal omdat ik denk dat ik daar wel iets te zoeken heb. Van Marwijk heeft nu echter al een paar keer voor andere spelers gekozen", zegt Schaars volgens Voetbal International. "Dat zegt dus wel wat over mijn situatie, dat hij het niet helemaal in mij ziet zitten. Dat is zijn goed recht."

Schaars is niet te spreken over de manier waarop hij te horen kreeg dat hij niet was geselecteerd voor het WK. "Ik werd niet even gebeld maar hoorde het van onze materiaalman. Is de wereld nou zo onpersoonlijk? dacht ik toen. Vervolgens ga je gewoon door, dit zijn nou eenmaal de harde wetten van de voetballerij. Het is nu aan mij om het tegendeel te bewijzen, prima."

Met AZ speelt Schaars zondagmiddag tegen landskampioen FC Twente. "Ik denk dat FC Twente kampioen wordt. Bryan Ruiz is weer fit. Hij maakt echt het verschil. Verder hebben ze een goed positiespel, zijn ze fysiek heel sterk, hebben ze kopkracht en kunnen ze scoren uit vrije trappen. Twente is heel compleet", vindt de aanvoerder.

A9 afgesloten na kettingbotsing

De A9 is zondagmiddag vanuit Alkmaar richting Amstelveen afgesloten als gevolg van een kettingbotsing. Daarbij waren acht auto's betrokken. Tussen het knooppunt Beverwijk en de brug over het Zijkanaal C is de weg afgesloten. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst.

In tegengestelde richting ontstond een kijkersfile. Bij de kettingbotsing zijn gewonden gevallen. De traumaheli is uitgerukt om medische assistentie te verlenen.

Veel schrikmomenten in F.E.A.R. 3

Welke onderdelen maken F.E.A.R. 3 zo griezelig? Warner Bros heeft een video vrijgegeven waarin ontwikkelstudio Day 1 vertelt hoe ze de schrik er bij ons goed in willen gaan houden. Door goed gebruik van geluid, level design en art style zullen we dit spel liever niet in het donker willen spelen.

In F.E.A.R. 3 kunnen we in de huid van Point Man en Paxton Fettel kruipen. Co-op wordt ondersteund, zodat je samen de wereld kan gaan redden van Alma, de paranormale moeder van beide hoofdrolspelers. Haar krachten nemen toe en haar eigen bedachte wereld begint zich te mengen met de realiteit.

Eind mei is het gelukkig een stuk lichter in de avond, want dan kunnen we beginnen met F.E.A.R. 3. Het spel komt uit op pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Nederlanders pesten Christina Curry weg

Christina Curry, de dochter van Patricia Paay en Adam Curry, heeft het 'he-le-maal gehad' met Nederland en vooral de 'zure Nederlanders op Twitter'.

Dat vertelt moeder Patricia in roddelblad Story. Vorige week was haar dochter bij Life 4 You op RTL4 te gast. Op Twitter werd Christina helemaal afgezeken, aldus haar moeder. Toen Christina vervolgens alle tweets las, werd ze er verdrieting en boos om, zei haar moeder. Volgens Paay pesten Nederlanders haar dochter weg. Christina wil nu terug naar Amerika.

"In Nederland zitten nu eenmaal veel zure mensen op internet om een ander een rotgevoel te bezorgen. Maar het kwaad is al geschied, Christina wil terug naar Amerika. En al zou ze dáár weggaan, dan keert ze nog eerder terug naar onze voormalige woonplaats Londen dan naar Amsterdam.“ Wanneer Christina de daad bij het woord voegt is niet bekend. 

Boullier: "Heidfeld leidt team nu al"

Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier is zeer te spreken over Nick Heidfeld. De renstal legde de Duitser vast als vervanger van de geblesseerde Robert Kubica en zegt geen spijt van deze keuze te hebben, omdat Heidfeld zich nu al als leider van het team opwerpt.

Al bij de eerste test maakte Heidfeld zich volgens Boullier al waar. "We hadden op de fabriek al een keer een uurtje met hem en de engineers zitten praten, waarna in Jerez vervolgens al heel snel duidelijk werd dat hij eigenlijk al deel uitmaakte van het team. Ik was na de ochtenduren eigenlijk al voor de helft over de streep getrokken," zei de teambaas.

"Ik was versteld door hoe snel en hoe gemakkelijk Nick zich als teamleider profileerde. Ik had verwacht dat het wel wat tijd zou kosten voor dat het zover zou zijn, maar Nick gaf na zijn eerste run al direct aan wat er wat hem betreft moest veranderen als hij bij het team zou blijven."

Heidfeld is met zijn 174 Formule 1-races een ervaren rijder, iets wat Lotus Renault nodig achtte voor een vervanger. "Omdat Kubica's ongeval zo vroeg in het jaar plaatsvond, wisten we dat we absoluut een snelle en ervaren coureur moesten kiezen die ook nog eens technisch sterk is en een voortrekkersrol kan spelen. We hadden een profielschets opgemaakt, en het was duidelijk dat Nick als enige aan alle eisen voldeed."

"Het was bovendien een te groot risico om één van onze testcoureurs in de auto te zetten. Het was wel een mogelijkheid geweest om één van die jongens naar voren te schuiven als we halverwege het seizoen naar een vervanger zouden moeten kijken, maar in dit vroege stadium - waarin de auto ook nog doorontwikkeld moet worden - zou het een onverantwoorde gok zijn geweest."

3D-aapjes kijken in Super Monkey Ball 3D

Sega heeft Super Monkey Ball 3D bij de launch van de Nintendo 3DS in de schappen liggen . Het worden dus weer aapjes kijken, maar dit keer in 3D. Het spel zal naast de klassieke Super Monkey Ball-puzzels nog meerdere spelmodi bevatten. 

In de puzzelmodus zul je zo veel mogelijk bananen moeten verzamelen. Door middel van de slider of de bewegingssensor van de 3DS zul je moeten zorgen dat je op het parcours blijft. De apen kunnen in dit spel ook gaan vechten en racen In Monkey Fight en Monkey Race. Deze modi hebben ondersteuning voor vier spelers.

Dus als je een 3DS gaat aanschaffen op 25 maart, dan kun je Super Monkey ball 3D ook in de winkelschappen vinden.

Super Monkey Ball 3DSuper Monkey Ball 3D

Super Monkey Ball 3DSuper Monkey Ball 3D

Super Monkey Ball 3D

Schoolhoofd mishandelt leerling met laptop

In Saoedi-Arabië moet de directeur van een school voorkomen omdat hij een leerling heeft mishandeld. De leraar gooide in de klas een laptop naar het hoofd van de jongen, die hierbij gewond raakte in zijn gezicht.

Ziad Al Khayyat heeft tegen de politie van Mekka verklaard een meningsverschil te hebben gehad met het schoolhoofd waarna deze hem een laptop naar het hoofd smeet. Omdat onderwijsautoriteiten weigeren stappen te ondernemen, zal de directeur morgen voor de rechter moeten verschijnen wegens mishandeling.

Demonstranten slaags met politie in Oman

Demonstranten in de noordelijke Omaanse stad Sohar zijn zondag slaags geraakt met de politie. Agenten zetten traangas en rubberkogels in toen enkele honderden betogers een politiebureau bestormden. Er zijn mogelijk twee doden gevallen.

Ongeveer tweeduizend mensen gingen de straat op. Een politiebureau en een regeringsgebouw werden in brand gestoken. Het leger zou zijn ingezet om de orde te herstellen.

Oman wordt al veertig jaar lang geleid door sultan Qaboos bin Said (70). Hij kwam in 1970 aan de macht toen hij bij een staatsgreep zijn eigen vader afzette. Bin Said regeert met harde hand, maar is voor het Westen een belangrijke bondgenoot.

Koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima brengen van 6 tot en met 8 maart een bezoek aan Oman.

Demonstranten slaags met politie in Oman
Demonstranten slaags met politie in Oman (Foto: ANP)

Jans: "Dit had nooit mogen gebeuren"

Sc Heerenveen blameerde zich gisteren door in het Eredivisieduel tegen Willem II een 0-2 voorsprong uit handen te geven en uiteindelijk met 4-3 tegen de hekkensluiter te verliezen. Ron Jans, trainer van de Friezen, snapt er niets van, evenals de fans die gisternacht de spelersbus opwachtten en uitleg eisten.

"Ik ben verbijsterd," zei Jans na afloop van de wedstrijd. "We waren oppermachtig, maar na de 2-1 zakte het totaal in elkaar. Dit is een mentale kwestie. Als je tegen Willem II in 25 minuten vier doelpunten tegen krijgt, moet je bij jezelf te rade gaan. Je geeft een wedstrijd die je moet winnen zomaar uit handen. Maar voor rust hadden we het al kunnen beslissen. Willem II leverde veel ballen in en wij kregen ruimte en daar is onvoldoende van geprofiteerd."

Jans probeert zo goed als mogelijk de moed er in te houden. "Het seizoen is nog niet verloren. Het is wel zo, dat mochten we de play-offs niet halen, we ongetwijfeld nog wel eens aan deze wedstrijd terug zullen denken. Dit had nooit mogen gebeuren. Dit is een tik. We moeten uithuilen en dan de zaak weer oppakken. Volgende week wacht Feyenoord, dan moeten we er staan."

Lichaam gevonden in Haagse gracht

In een gracht in Den Haag is zondag een lijk gevonden. Het is nog niet duidelijk of de persoon door een misdrijf om het leven is gekomen, meldt de politie.

Een politiehelikopter is ingezet om een overzicht van de omgeving te krijgen. Het lijk is gevonden in de Laak aan de Neherkade. Veel meer kan een politiewoordvoerder nog niet zeggen. "Ik weet nog niet eens of het om een man of een vrouw gaat."

[WK] Northug beste op achtervolging

Bij het WK noordse nummers in Oslo heeft de Noorse langlaufer Petter Northug met succes zijn wereldtitel op de achtervolging (15 km klassiek en 15 km vrije stijl) verdedigd. In een spannende finale bleef hij de Russen Maksim Vylegzjanin en Ilja Tsjernoesov net voor.

De 25-jarige Northug, viervoudig wereldkampioen en winnaar van twee gouden plakken op de Spelen in Vancouver, lag eerst nog op achterstand. In de laatste paar bochten voor het ski-stadion wurmde hij zich echter naar de koppositie. Op het lange rechte stuk naar de finish sprintte hij vervolgens weg bij zijn concurrenten en kwam als winnaar over de meet.

Voorzitter relativeert angst 'Belgische toestanden'

Ook als de oppositie een meerderheid in de Eerste Kamer krijgt, blijft die wetten van de Tweede Kamer vooral op inhoud toetsen. Die verwachting sprak voorzitter van de Eerste Kamer René van der Linden (CDA) zondag in Buitenhof uit.

De Eerste Kamer controleert of de wetten die de Tweede Kamer wil invoeren niet in strijd zijn met andere wetten, zoals de grondwet. Als de oppositie een meerderheid in de Eerste Kamer haalt, kan die in theorie alle wetsvoorstellen van de Tweede Kamer afschieten, waardoor een patstelling ontstaat.

Van der Linden wees erop dat het een breuk met het verleden zou zijn als de Eerste Kamer nu opeens politiek zou gaan bedrijven. "Ik heb sterk het gevoel dat de Eerste Kamer ook na de verkiezingen op inhoud zal toetsen."

De meningen in de Eerste Kamer lopen volgens hem uiteen over de vraag of dat nu wel of niet moet gaan gebeuren. "Maar ik geloof niet dat de Eerste Kamer het zover laat komen."

Premier Mark Rutte (VVD) zei vorige week vrijdag 'Belgische toestanden' te vrezen als de coalitie geen meerderheid in de Eerste Kamer haalt. Hij vreest dat veel wetsvoorstellen het niet halen als zijn kabinet geen meerderheid in de Eerste Kamer krijgt. België zit al tijden zonder volwaardig kabinet, omdat het maar niet lukt een nieuwe regering te formeren.

Op 2 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten. De nieuw gekozen provinciale vertegenwoordigers kiezen in mei de nieuwe Eerste Kamer. Peilingen spreken elkaar tegen over de vraag of VVD, PVV en CDA een meerderheid halen in de Eerste Kamer.

Meestal wordt iemand van de grootste partij de nieuwe voorzitter van de Eerste Kamer, maar niet altijd. Van der Linden vond het te vroeg om te zeggen of hij herkiesbaar is, maar liet wel los dat hij 'ja' zou antwoorden op de vraag of hij overweegt opnieuw beschikbaar te zijn.

In de discussie rond nevenfuncties van Eerste Kamerleden toonde Van der Linden zich een voorstander. Hij zei trots te zijn op de inbreng, kennis, expertise en kwaliteit die op deze manier van buiten in de Eerste Kamer wordt gebracht.

D66-kandidaat Ernst Bakker zei eerder dat Eerste Kamerleden veredelde belangenbehartigers dreigen te worden. Volgens hem ontstaat de indruk dat er mensen in de Kamer zitten die ook andere belangen dienen. Zo blijft CDA-lijsttrekker Elco Brinkman voorzitter van belangengroepering Bouwend Nederland.

Volgens Van der Linden is dat geen probleem. Kamerleden hebben volgens hem de ethische plicht om te voorkomen dat ze woordvoerder worden op een terrein waar ze zelf actief zijn.

Man aangehouden met samoeraizwaard

Een 22-jarige man uit Stein is zaterdag op zondag aangehouden omdat hij een samoeraizwaard bij zich droeg. Beveiligingspersoneel van een uitgaansgelegenheid in het Limburgse Beek zag dat de man het zwaard onder zijn kleding bij zich droeg en waarschuwde de politie.

Agenten vonden onder de kleding inderdaad het zwaard en rekenden de man in. Waarom hij het zwaard mee had genomen naar de uitgaansgelegenheid aan De Drie Heren kon de verdachte niet aangeven.

Pérez geeft F1-demonstratie in Guadalajara

Sauber-coureur Sergio Pérez heeft gisteravond in de Mexicaanse stad Guadalajara een Formule 1-demonstratie gegeven. De Mexicaan kon zich verheugen op de belangstelling van 150.000 tot 200.000 landgenoten. Zij stonden verspreid langs een 1,5 kilometer lang parcours waar Pérez de C29 acht keer overheen stuurde.

"Dit was een van de beste dagen uit mijn leven," zei Pérez na de demonstratie. "Het was een geweldige ervaring. Ik had nog nooit meegemaakt dat zoveel mensen mij aanmoedigden. Ik ben er trots op om Mexicaan te zijn en trots op de enorme steun. Het is een geweldige boost voor de start van het nieuwe seizoen."

Perez deed met de C29 verschillende burnouts en draaide enkele donuts. In het programma dat rond zijn optreden gemaakt was kwam ook een NASCAR-bolide in actie. Zijn broer Antonio Pérez was betrokken bij dit gedeelte van de show.

[WB] Matt snelste op slalom

Bij wereldbekerwedstrijden in het Bulgaarse Bansko heeft de Oostenrijker Mario Matt de slalom op zijn naam geschreven. Het verschil met de nummer twee, zijn landgenoot Reinfried Herbst, was slechts 0,04 seconden.

Na de eerste run had Matt een voorsprong van 0,12 seconden op Herbst. Herbst kwam in de tweede manche wel iets dichterbij maar het was niet genoeg. Dankzij een goede tweede manche steeg Jean-Baptiste Grange van de zevende naar de derde plaats.

Yakuza 4 demo en trailer uitgebracht

Yakuza 4 is bijna in de winkels in Europa. SEGA heeft een demo online gezet van de game en een nieuwe trailer uitgegeven om ons in de Japanse onderwereld-mood te krijgen. Yakuza 4 komt 18 maart uit op PlayStation 3.

Kazuma Kiryu is een yakuza, een lid van de Japanse maffia. Hij komt eindelijk uit de gevangenis, na een straf van tien jaar te hebben uitgezeten. Hij merkt dat zijn vriend Yumi Sawamura is verdwenen en dat er van zijn yakuza-clan, Tojo genaamd, veel geld gestolen is, waar de hele Japanse onderwereld naar op zoek is. In Yakuza 4 zul je niet alleen als de hoofdrolspeler Kiryu Kazuma spelen, maar zul je ook in de huid kruipen van drie nieuwe personages in de reeks. Deze hebben hun eigen verhaal in het spel. Je zult in dit vierde deel ook in het district Kamurocho bezig zijn. Nieuw is dat je ook op daken, in steegjes en riolen kunt komen om daar achter het geheim van de verdwijning van je vriend en het geld te komen.

Wederom hebben enkele bekende Japanners hun stem of hun strakke figuur uitgeleend om het spel vorm te geven. De fetish-clubs en de luxere bordelen zullen in dit deel wel aanwezig zijn, Sega heeft deze keer niet flink zitten snoeien in de Westerse versie van het spel zoals in derde deel. 

Van Gelder naar EK turnen

Yuri van Gelder heeft zich bij kwalificatiewedstrijden in Roermond geplaatst voor  het EK turnen. Van Gelder scoorde een puntentotaal van 15.500 en dat was ruim boven de norm van 14.700, die de turnbond had gesteld voor de deelname.

Afgelopen vrijdag kreeg de voormalig Europees-en wereldkampioen van de turnbond pas het groene licht om aan de wedstrijd van vandaag mee te doen.

Van Gelder werd vlak voor de wereldkampioenschappen van vorig jaar in Rotterdam uit de Nederlandse selectie gezet nadat hij bekend had cocaïne te hebben gebruikt. De 27-jarige Waalwijker keerde destijds juist terug van een schorsing voor hetzelfde vergrijp. Later gaf hij aan dat hij die bekentenis had gedaan om niet aan het WK te hoeven deelnemen. De druk was te hoog.

Leiders Kuurne - Brussel - Kuurne uit koers genomen

De organisatie van de wielerwedstrijd Kuurne - Brussel - Kuurne heeft besloten de vier leiders van de wedstrijd uit de wedstrijd te halen. Cammaerts, Coyot, Nacardauskas en Van Groen hadden even daarvoor een rood licht bij een spoorwegovergang genegeerd.

Het is niet de eerste keer dat er renners voor een dergelijke overtreding uit de koers worden gehaald. Zo werden bijvoorbeeld in Parijs - Roubaix van 2006 de nummers twee tot en met vier uit de uitslag gehaald, omdat ze in de slotfase een rood licht hadden genegeerd.

Drie mascottes voor Sochi 2014

De Olympische Winterspelen in 2014 in Sochi krijgen drie mascottes. De televisiekijkers in Rusland konden gisteravond in een speciale uitzending via sms'jes en de telefoon hun voorkeur uitspreken. De keuze viel uiteindelijk op een trio: een sneeuwluipaard, een ijsbeer en een haas.

De organisatie had vooraf een shortlist gemaakt van de ruim 24.000 ideeën die de afgelopen periode na een nationale oproep waren binnengekomen. Er bleven tien kandidaten over waaruit de kijkers een keuze konden maken. Ruim 1,2 miljoen Russen kozen voor de drie dieren.

Drie mascottes voor Sotsji 2014
Drie mascottes voor Sochi 2014 (Foto: ANP)

Nintendo 3DS heeft een vliegende start

Gisteren was er de launch van de Nintendo 3DS in Japan. Zoals te verwachten was de nieuwe handheld binnen enkele uren uitverkocht. Nintendo had zo'n 400.000 exemplaren in de verschillende winkels liggen. De wachtrijen voor die winkels kunnen we hier zien.

Gelukkig voor de nog 3DS-loze Japanners heeft Nintendo de volgende lichting richting de winkels gestuurd, dus die mensen kunnen nog aan de handheld komen aankomende week. Nintendo heeft aangegeven dat er anderhalf miljoen handhelds beschikbaar zijn voor de Japanse markt.

Wij mogen nog iets langer wachten, wij gaan pas op 25 maart mensen met slaapzakken voor de winkels zien.

3DS demopod

Wachten...

[Video] GroenLinks faalt met flashmob

Tegenwoordig wordt elke ludiek bedoelde en onverwachte actie een flashmob genoemd en ook GroenLinks Leiden wil meedoen aan deze ietwat verouderde hype.

Dus werd vrijdagmiddag in aanloop naar de Provinciale verkiezingen een flashmob georganiseerd om kiezers te trekken. Op de melodie van de klassieker '32 jaar' van Doe Maar werd een eigen GroenLinks-strijdlied gezongen. Echt succesvol was de flashmob overigens niet. Er stonden meer leden van GroenLinks op het Stationsplein dan geïnteresseerde toeschouwers.

Nieuwe Wii-game laat kinderen strippen

Hoewel 'We dare' pas volgende week uitkomt, heeft het nu al tot woede geleid van verontruste ouders. Niet dat het bij deze Wii-game de bedoeling is te moorden of te verkrachten, maar het spel kent wel een erotische lading. Het spelletje zet spelers aan tot strippen. Een beetje vreemd, als de game een 12+-label meekrijgt.

Het reclamefilmpje, dat op YouTube al ruim 150.000 keer is bekeken, belooft in ieder geval veel goeds. Zo ziet men gamers elkaar billenkoek geven, elkaar net geen zoen geven en een stripteaseshowtje opvoeren. 'Maak je vrienden alvast warm voor een stomende avond voor de beeldbuis', zo luidt dan ook de reclameslogan. "Dit is een spelletje dat jouw vrienden uitnodigt voor een uitgebreid gamma van amusement, sexy minigames, flirten en striptease", prijzen de makers hun game aan.

Het spel is echter toegestaan voor 12 jaar en ouder, dus iedere middelbare scholier zou de game vanaf 3 maart kunnen kopen. In Groot-Brittannië heeft de game de tongen bij verontruste ouders al flink losgemaakt. Politici willen de introductie van 'We dare' zelfs uitstellen tot het zeker is dat de game geschikt is voor tere kinderzieltjes.

Het Video Standards Council, dat aan de andere kant van de Noordzee leeftijdslabels op games en films plakt, legt alle kritiek naast zich neer. "Er worden hoogstens dingen in gesuggereerd", pareren ze. "Als er echt iets seksueels in te zien zou zijn, hadden we het spelletje wel 16+ gelabeld. Maar er wordt zelfs niet in gekust. En in het deel waar gestript wordt, is niets meer te zien dan cartoonachtige karakters in bh en slip." Producent Ubisoft heeft inmiddels wel een waarschuwing voor ouders op de doos geplakt.


Het reclamefilmpje van de game

Room: ''Ik kan het niet alleen''

Vitesse had het gisteren tegen Heracles knap lastig. Doelman Eloy Room moest maar liefst zes keer vissen, maar behoedde zijn club met knappe reddingen voor een nóg grotere nederlaag.

"Er kwamen veel ballen, ik heb er alles aan gedaan om ze eruit te halen. Maar het was niet genoeg vanavond", aldus de doelman tegenover Omroep Gelderland.

"Ik kan het ook niet alleen. Het blijft een teamsport. Op een gegeven moment was er geen houden meer aan." Bij winst had Vitesse een goede stap richting lijfsbehoud kunnen maken.

De Arnhemmers bezetten nu de 'veilige' vijftiende plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Dit echter met maar drie punten meer dan nummer zestien Excelsior.

Sultan Oman vervangt zes ministers

De sultan van Oman heeft zes ministers vervangen en nieuwe adviseurs aangetrokken om de protesten in zijn land een halt toe te roepen. Demonstraties zoals die van de afgelopen dagen komen in het strategisch belangrijke Golfland land zelden voor. Zaterdag blokkeerden honderden mensen het verkeer omdat ze meer invloed willen hebben op het beleid van het land.

Ondanks de wijzigingen in het kabinet blijft sultan Qaboos bin Said de strakke regie over het land voeren. Oman beheert samen met Iran de Straat van Hormuz. Ongeveer 40 procent van de olietankers in de wereld vaart door deze waterweg aan de monding van de Perzische Golf.

Bin Said verhoogde ook de studiebeurzen voor studenten. Eerder deze maand verhoogde hij het minimumloon. In Oman bestaat de vrees dat de opstanden in de Arabische wereld naar het land overslaan.

Premier Irak eist beter bestuur

Onder druk van protesten eist de Iraakse premier Nuri al-Maliki prestaties van zijn ministers. Ze hebben honderd dagen de tijd om hun werk te verbeteren. Als ze daar niet in slagen, volgen 'veranderingen', liet Maliki’s kantoor zondag weten.

Duizenden Irakezen waren vrijdag de straat opgegaan voor een Dag van Woede. In steden als Bagdad, Mosul en Tikrit waren grote demonstraties. De betogers eisten werk en aanpak van corruptie. De overheid in Irak is ernstig verzwakt door wanbeleid, jarenlange sancties en het geweld dat na de Amerikaanse inval in 2003 losbarstte. De drinkwater- en stroomvoorziening is nog steeds abominabel en er is een tekort aan voedsel en werkgelegenheid.

De betogers in Irak volgden het voorbeeld van de bevolking van Tunesië en Egypte. Daar groeiden demonstraties uit tot volksopstanden, waardoor de presidenten moesten aftreden.

Ook Londen wil Gadhafi weg

Na de Verenigde Staten en Frankrijk wil ook Groot-Brittannië dat de Libische leider Moammar Gadhafi vertrekt. "Natuurlijk is het tijd voor kolonel Gadhafi om te gaan. Dat is het beste voor Libië", zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague zondag tegen de BBC.

Hague liet weten dat de diplomatieke onschendbaarheid die Gadhafi en zijn familie in Groot-Brittannië zouden genieten, is opgeheven. "Het is duidelijk wat ons standpunt is over zijn status als staatshoofd", aldus Hague.

Het Witte Huis had zaterdag verklaard dat Gadhafi onmiddellijk zou moeten opstappen. Volgens Washington moet een leider vertrekken als die alleen aan de macht kan blijven door massaal geweld te gebruiken tegen zijn eigen volk. Vrijdag drong de Franse president Nicolas Sarkozy aan op het vertrek van Gadhafi.

Ook Londen wil Kaddafi weg
Ook Londen wil Gadhafi weg (Foto: ANP)

Jonge inbreker blijft hangen aan hek

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16-jarige jongen eenvoudig kunnen aanhouden op verdenking van een inbraak in een school in Maarssen. De jongen was blijven hangen aan een hek. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een school. Ter plaatse troffen zij de 16-jarige Marssenaar hangend in het hek aan. Hij was sterk onder invloed van alcohol.

Onderzoek van de politie wees uit dat een ruit van de school was vernield en dat in de school meerdere vernielingen waren aangericht. De jongen werd ingesloten voor verhoor.

Bolt aan de start in Parijs

Usain Bolt zal in juli meedoen aan de wedstrijd uit de Diamond League in Parijs. Dit maakte de organisatie vandaag bekend.

De olympisch- en wereldkampioen zal in de Franse hoofdstad aan de start verschijnen van de 200 meter. In mei loopt Bolt de 100 meter in Rome en in juni de 200 meter in Oslo.

De Jamaicaanse atleet bereidt zich met de wedstrijden voor op het WK atletiek in Zuid-Korea later dit jaar. Daar verdedigt hij zijn titels op de 100 en 200 meter.

[WvdW] Voorbeschouwing PSV - Ajax

Komend weekend staat er weer een mooie wedstrijd op het programma. In de Eredivisie komen PSV en Ajax elkaar voor de tweede keer dit seizoen tegen. FOK!sport riep deze wedstrijd dan ook uit tot Wedstrijd van de Week! Een voorbeschouwing op dit treffen kan je hieronder terug vinden.

PSV

PSV is nog altijd de trotse koploper in de Nederlandse competitie. Vorig weekend moesten de Eindhovenaren de eerste plaats nog wel delen met FC Twente, dat evenveel punten had. De Tukkers hadden echter een minder goed doelsaldo, waardoor zij op de tweede plaats bleven staan. Afgelopen weekend werd het duel tegen NAC Breda (4-1) echter royaal gewonnen, waardoor de formatie van trainer Fred Rutten weer een gaatje sloeg.

Tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda was er een negatieve rol voor Ola Toivonen weggelegd. De Zweed had het een aantal keer aan de stok met Nemanja Gudelj, verdediger van de Bredanaars. Hij kreeg namelijk twee keer een gele kaart, vanwege overtredingen op de Zweedse aanvaller, die overigens in het eerste geval provoceerde. Hij bleef namelijk op de voet van zijn opponent staan. De aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) nog wel een vooronderzoek, maar legde uiteindelijk geen straf op.


Ola Toivonen was in de afgelopen week onderwerp van gesprek


Trainer Rutten beschikt voorafgaand aan het duel tegen Ajax over een volledig fitte selectie. De enige afwezige is Jonathan Reis, die de komende maanden nog niet op speelminuten hoeft te rekenen. De Braziliaan is namelijk gestart met de revalidatie van zijn knie.

Ajax

Ajax is nog altijd druk bezig om de tweede plaats, waar nu FC Twente nog staat, te veroveren. Afgelopen weekend wonnen de Amsterdammers met een minimaal verschil van VVV-Venlo. Dat was wel voldoende om het gat met de Tukkers kleiner te maken, aangezien zij gelijk speelden tegen N.E.C. Nijmegen (1-1). Toch was dit nog niet voldoende om het gat, dat nu nog drie punten bedraagt, te dichten.

Een opvallende verschijning in de selectie van Ajax is Miralem Sulejmani. Hij lijkt zijn draai bij de Amsterdammers steeds meer te vinden. De Serviër was donderdagavond, tijdens het Europa League-duel met RSC Anderlecht (2-0), twee keer trefzeker. Trainer Frank de Boer hoopt dat de speler zijn ingezette lijn zal doortrekken. "Hij wordt beter en beter en kan zijn niveau ook steeds langer volhouden", aldus de oefenmeester.


Miralem Sulejmani lijkt zijn draai eindelijk gevonden te hebben


Bij Ajax zijn Kenneth Vermeer (achillespees), Nicolas Lodeiro (voet) en Bruno Silva (schouder) er tijdens de kraker tegen PSV nog absent. Achter de namen van Eyong Enoh en Maarten Stekelenburg stond nog een klein vraagteken, maar beide heren zullen het duel met de Eindhovenaren niet missen.

Historie

Komend weekend staat de 62e editie tussen PSV en Ajax op het programma. In tegenstelling tot eerder in het seizoen zijn Luis Suárez en Jonathan Reis er nu niet bij. Suárez vertrok in de winterstop naar Liverpool en Reis is langdurig geblesseerd, waardoor hij al enige tijd niet meer in actie komt.

In de laatste wedtrijd tussen Ajax en PSV, die in de Amsterdam ArenA werd gespeeld, werd overigens niet gescoord. Dat was wel anders tijdens de laatste wedstrijd in Eindhoven op 16 augustus 2009, die destijds in 4-3 eindigde. Balász Dzsudzsák (2) en Otman Bakkal (2) waren toen trefzeker voor PSV. Voor de Amsterdammers scoorden Luis Suárez (2) en Urby Emanuelson.

De grootste overwinning van PSV in Eindhoven werd op 19 april 2009 gerealiseerd. Toen zegevierde de ploeg uit de Lichtstad namelijk met 6-2. De grootste uitzege van Ajax dateert van 18 maart 2007. Toen werd het 5-1 in het voordeel van de hoofdstedelingen.

Wedstrijdinformatie

De confrontatie tussen PSV en Ajax staat zondagmiddag onder leiding van arbiter Eric Braamhaar. Hij wordt in Eindhoven bijgestaan door de heren Van de Ven en Brink. De heer Liesveld fungeert in de Lichtstad als vierde man. Het duel tussen beide ploegen begint omstreeks 14:30 uur.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en de uitslag.

Wilders: Golf tegen islam is niet te stoppen

In Europa klinkt het PVV-geluid steeds vaker en dat zal alleen maar meer worden. Dat zegt Geert Wilders in een zondag gepubliceerd interview met NU.nl

Volgens Wilders is er sprake van een 'anti-islam-wave' die niet meer is te stoppen. "We hebben hier onze eigen kleine revolutie", stelt hij.

Wilders gaat ervan uit dat maatregelen die hij samen met het zittende kabinet wil nemen, er in Europa doorkomen. Sommige critici van het kabinetsbeleid stellen dat veel beoogde maatregelen indruisen tegen Europese wetgeving. Maar volgens de PVV-leider willen veel mensen in andere Europese landen deze maatregelen ook.

[WB] Riesch Vonn de baas op Super-G

Bij wereldbekerwedstrijden in het Zweedse Äre heeft Maria Riesch de Super-G gewonnen. De Duitse bleef Lindsey Vonn 0,01 seconden voor.

Riesch was in het bovenste deel van de Super-G 0,03 seconden sneller dan specialiste Vonn. Die minieme voorsprong wist de Duitse skiester in het middelste gedeelte uit te bouwen naar 0,15 seconden. Aan de finish hield ze vervolgens net genoeg van die voorsprong over.

In de strijd om de wereldbeker algemeen moest Vonn door de zege van Riesch weer wat terrein prijsgeven. De Amerikaanse skiester gaat nog wel ruim aan de leiding in het Super G-klassement.

Del Potro treft Tipsarevic in Delray Beach

Juan Martin Del Potro heeft de finale bereikt van het ATP-toernooi in Delray Beach. De Argentijn versloeg de als tweede geplaatste Amerikaanse thuisfavoriet Mardy Fish met 6-1 en 7-5. Janko Tipsarevic drong eerder al door tot de eindstrijd. De als zesde geplaatste Serviër versloeg Kei Nishikori uit Japan met 6-4, 6-4.

Tipsarevic gaat tegen Del Potro op zoek naar zijn eerste toernooizege in de ATP-Tour. Hij stond wel al twee keer in de finale. Vorig jaar verloor Tipsarevic de eindstrijd in Rosmalen en in 2009 ging de titel in Moskou aan hem voorbij. Voor Del Potro is het zijn eerste finale sinds hij in september 2009 de US Open won. Daarna was hij lange tijd uitgeschakeld met een polsblessure.

100 Yen: de Japanse arcadehallen

Vroeger hadden we nog een garage, waar een paar van die lompe kasten stonden met een pook en een stel knoppen om games op te spelen. Zodra de spelkasten een stuk kleiner werden, waardoor ze in de huiskamer pasten, verdwenen ze hier heel snel. Maar in Japan zijn ze nooit weggegaan. Sterker nog, ze zijn groter dan ooit. Op het weblog heeft dockx een interessante docu geplaatst. Bekijk het (HD) op Vimeo.

Ouders en We Dare gaan niet samen

Het allernieuwste spel We Dare dat Ubisoft uit gaat brengen heeft veel nieuwslezende gamers verrast. Nu kunnen we daar ook ouders bij gaan rekenen, want zoals te verwachten was, zijn deze niet blij dat hun kinderen van 12 jaar en ouder met een Wii-mote gaan zoenen of elkaar gaan spanken.

We Dare is een sensueel getint spel met allerlei minigames die iets verder gaan dan het koewerpen, konijnen op doel schieten en disco-dansende konijnen wat we gewend van Ubisoft zijn. 

Verontwaardigde ouders zijn niet blij met de minigames die in het spel te vinden zijn. De Daily Mail en Daily Telegraph citeren Laura Pearson, 52 jaar uit Birmingham, die meldt: "Ik heb een 13-jarige dochter en als ik wist dat ze een zeer seksueel beladen spel met jongens speelt, dan zou ik geschokt zijn". En ze gaat verder: "Het spel moedigt seks aan onder minderjarigen. De video toont partnerruil en vrouwen die elkaar zoenen. Aan dat soort dingen moeten jonge tieners niet worden blootgesteld. De Nintendo Wii is een familie-console die populair is onder kinderen en jongeren. Dit is totaal ongepast".

George Hardy, een 46-jarige vader, zegt: "Geen wonder dat we problemen hebben in de samenleving met onveilige seks en minderjarigen die seks hebben, wanneer kinderen dit soort spellen kunnen krijgen. Dit soort computerspellen zal enkel dienen om seksuele spanningen te ontwikkelen, en in een worst-case-scenario, seksuele aanrakingen of aanranding. Stel je een kamer van tieners met een teveel aan testosteron die dit zouden spelen, dat kan uit de hand lopen. Het klinkt drastisch, maar ik zie het voor me".

Kamerlid Keith Vaz is wat milder over het spel dan alle kritiek van ouders: "'We Dare' is duidelijk ten onrechte aangemerkt als een spel voor twaalf jaar en ouder. Als gezinsvriendelijk console, moet de Wii ervoor zorgen dat er adequate controles en een volledige raadpleging plaatsvinden voordat games goedgekeurd worden voor kinderen Dit spel mag niet worden vrijgegeven totdat deze controles zijn uitgevoerd". Dat klinkt al een stuk volwassener dan de ouders die vergeten zijn wat zij allemaal in hun jeugd hebben uitgevreten.

Het enige wat wij bij ons bij de redactie afvragen is wie het aandurft We Dare te gaan reviewen...

Drogba weg bij Chelsea als hij niet start tegen United

Sinds de komst van Fernando Torres van Liverpool naar Chelsea, moet Didier Drogba genoegen nemen met een plaats op de bank. Als dat dinsdag tegen Manchester United opnieuw het geval is, wil de Ivoriaan de club verlaten.

Aanstaande dinsdag kan Chelsea in het thuisduel met Manchester United het laatste beetje hoop op titelprolongatie doen verdwijnen, als The Blues een misstap maken. De formatie van trainer Carlo Ancelotti staat dertien punten achter op koploper United, hoewel Chelsea nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Niet alleen de huidige vijfde plek is het probleem van Chelsea. Sinds de komst van Fernando Torres naar Londen, moet Didier Drogba het doen met een rol als wisselspeler. Dit is de Ivoriaan, die al jaren de superster op Stamford Bridge is, niet gewend en inmiddels dreigt de international met een transfer.

Volgens The Daily Mail is Drogba bereid Chelsea door de achteruitgang te verlaten, indien hij ook voor de topper tegen Manchester United wordt genegeerd. De krant stelt dat zelfs een trainerswissel Drogba niet kan doen besluiten in Londen te blijven.

Been blij met concurrentie binnen selectie

Mario Been kan heeft sinds tijden weer verschillende spelers per positie beschikbaar. De trainer van Feyenoord kent namelijk een fitte selectie. De langdurig geblesseerden Jon Dahl Tomasson, Sekou Cissé, Dani Fernández, Ruben Schaken, Adil Auassar en Bart Schenkeveld horen hier uiteraard niet bij.

"De concurrentie is moordend," liet Been aan Voetbal International weten. "Maar dat is volgens mij alleen maar goed. Ik snap dat iedereen wil spelen, maar ik kan er maar elf opstellen. Als ik ons de laatste weken zie voetballen, heb ik weinig reden veel te veranderen. De jongens die op de bank zitten, moeten geduldig zijn, goed trainen en spelen in Jong Feyenoord en wachten op de kansen die ongetwijfeld gaan komen."

Been vervolgde met de woorden: "Ik ben gewoon heel eerlijk tegen iedereen. Daarbij hebben we ook nog steeds zeven jongens die geblesseerd zijn. Stel dat we ook over hen hadden kunnen beschikken, dan had ik helemaal wat te kiezen gehad. Ik vind dat niet zo'n probleem. We hebben nu een situatie zoals die hoort te zijn bij een club zoals Feyenoord."

De trainer van de ploeg uit Rotterdam-Zuid zal zijn manschappen vanmiddag hard nodig hebben. FC Groningen, de huidige nummer vier uit de Eredivisie, komt namelijk op bezoek. Eerder dit seizoen werd het in de Euroborg 2-0 voor de Groningers. Tim Matavz, die vandaag niet aanwezig is, nam toen beide doelpunten voor zijn rekening.

Libië: Britten evacueren Nederlanders

Zeven Nederlanders zijn zaterdagavond bij een Britse reddingsactie uit Libië geëvacueerd. Zij bevonden zich in de plaats Jakira in de Libische woestijn ten zuiden van de stad Benghazi. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door de NOS.

De Britse luchtmacht haalde met twee Herculestoestellen in totaal honderdvijftig buitenlanders uit het land. Zij zijn overgebracht naar Malta.

Ook zijn volgens Buitenlandse Zaken zo goed als zeker drie Nederlanders met twee Duitse vluchten naar Kreta gebracht.

Britten evacueren Nederlanders uit Libië
Britten evacueren Nederlanders uit Libië (Foto: ANP)

Rigters: ''De drie punten hadden we echt nodig''

Invaller Maceo Rigters was betrokken bij een tegengoal, maar schoot Willem II in de slotfase naar een 4-3 overwinning op Heerenveen. ''Ik doe het al weken goed''

Het was de tweede zege van Willem II in 2011 en tevens de tweede van het lopende seizoen. Al na een half uur stond Willem II 2-0 achter, maar in de tweede knokte de ploeg zich sterk terug. Ook nadat Heerenveen opnieuw aan de leiding was gekomen (2-3) wisten de Tricolores gelijk te maken en vervolgens zelfs de overwinning binnen te slepen.

"VVV-Venlo had vrijdag gewonnen dus zaten we een beetje in een dip. Nu zitten we er gewoon weer dichtbij en gaan we er weer tegenaan de komende weken. Het was een slechte eerste helft de tweede helft kwam ik er in en toen veranderde alles", vertelt de geboren Amsterdammer tegen Eredivisie Live.

Rigters raakte bij de 2-3 voor Heerenveen een schot van Mika Väyrynen nog aan, maar scoorde later dus ook aan de andere kant. En dat alles in een invalbeurt. "Ik ben blij dat ik heb gescoord natuurlijk, maar de drie punten hadden we echt nodig. Ik vond het jammer dat ik niet mocht beginnen, want ik doe het al weken goed."

Ranieri geeft Roma-spelers trap na

Claudio Ranieri gooide vorige week de handdoek in de ring en pakte zijn biezen bij AS Roma. De Italiaan verwijt zichzelf echter helemaal niets.

Alle blaam gaat volgens Ranieri richting de spelersgroep. Tegenover TG 1 zegt de Romein dat hij de enige zondebok was. "De spelers zijn nu op zichzelf aangewezen en moeten zichzelf maar eens bewijzen. Ik ben opgestapt uit liefde voor AS Roma en de stad. Welke fouten ik heb gemaakt dit seizoen? Ik kan alleen maar bedenken dat ik in juni al had moeten vertrekken."

Volgens Ranieri denken de Roma-spelers vooral teveel aan zichzelf. "De persoonlijke belangen van de spelers waren belangrijker dan het teambelang", stelt de voormalig trainer van onder meer Juventus, Chelsea en Valencia. "In de kleedkamer was iedereen het ermee eens dat we meer moesten roteren, maar zodra ik iemand wisselde, brak de hel los. In voetbal heb je de hemel en de hel. De hemel is de Premier League, de hel was AS Roma."

Linkdump Zondag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer: 

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Gooi jouw bijdrage maar in onze submit.

Motorstorm Apocalypse-demo op komst

Sony heeft bevestigd dat er een demo van Motorstorm Apocalypse onderweg is voor de PlayStation 3. Evolution is druk bezig met het spel, zoals te horen in onderstaande dev-diary. Een datum voor de demo is nog niet gegeven, maar de makers beloven deze zo snel mogelijk te delen.

De firma heeft geen enkele datum voor de komst van de demo's, maar belooft: "De datums worden op korte termijn bekendgemaakt, de demo moet worden getest over de hele wereld, net zoals het volledige spel. Als je een glimp hebt gezien van de track genaamd 'Mainline', dan heb je een goed idee van wat je van de demo kan verwachten. Zodra we een datum hebben geven we die".

In onderstaand dagboek bespreekt de studio nieuwe uitdagingen, medailles die te verdienen zijn en de vele aanpassingsmogelijkheden van de auto's, van paintjobs, bodykits, tot het bestickeren van je auto en de perks die je bij het online racen kan gebruiken. Genoeg om je eigen persoonlijke tinten te geven aan je favoriete auto dus.

Het spel is geannuleerd in Nieuw Zeeland, omdat Sony het niet vond passen om het spel, waar aardbevingen een belangrijke rol spelen tijdens het racen, uit te brengen na de aardbeving in het land.

Motorstorm Apocalypse komt exclusief voor PlayStation 3 op 16 maart uit in Europa en 12 april in Amerika. Je hebt dus nog wat weken om te sparen voor een 3D-televisie om van alle mogelijkheden van het spel te genieten.

China zet nieuwe tactieken in tegen protesten

China zet naast grote aantallen agenten ook nieuwe tactieken in om iedere vorm van protest in de kiem te smoren. In het land worden oproepen gedaan tot vreedzame bijeenkomsten, zoals die ook in het Midden-Oosten hebben plaatsgevonden. China vreest dat de opstanden overwaaien naar het eigen land.

Om samenscholingen te voorkomen, staan aan het eind van het Plein van het Volk in Shanghai agenten met fluitjes. Zodra iemand in de mensenmassa halt houdt, blazen de agenten op de fluitjes of schreeuwen ze dat hij door moet lopen. Ongeveer tweehonderd mensen trotseerden het lawaai echter en bleven staan.

In Beijing zijn schoonmaaktrucks ingezet. Die worden normaal gebruikt om de straat schoon te houden, maar nu rijden ze heen en weer door de drukke winkelstraten terwijl ze water rondspuiten. De mensen lopen daardoor niet meer midden op straat, maar zo dicht mogelijk langs de rand.

In beide steden worden journalisten ook intensiever in de gaten gehouden. Verslaggevers met camera's mogen niet in de buurt van demonstraties komen.

Mekonnen wint marathon van Tokyo

De marathon van Tokyo is gewonnen door Hailu Mekonnen. De Ethiopische atleet kwam in een tijd van 2.07,35 over de meet. Na afloop droeg hij zijn overwinning op aan zijn landgenoot Haile Gebrselassie die verstek moest laten gaan vanwege een blessure.

Al snel meldde Mekonnen zich aan kop van de koers. Samen met de Keniaan Paul Biwott domineerde hij de race. Biwott kon na 35 kilometer een versnelling van Mekonnen niet beantwoorden. Uiteindelijk moest Biwott 42 seconden toegeven op Mekonnen. De Japanner Yuki Kawauchyi eindigde op ruim een minuut achterstand als derde.

[NBA] Mavericks Wizards de baas

De nummer twee in de Western Conference, Dallas Mavericks, heeft in Washington de plaatselijke Wizards verslagen. Dallas zegevierde met 105-99.

Voor Dallas leek er al in het vierde kwart geen vuiltje meer aan de lucht te zijn. Washington scoorde echter acht punten op rij en kwam met nog anderhalve minuut tot de buzzer op 97-97. Daarna zorgde Dallas alsnog voor het verschil.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Washington Dallas 99-105
Detroit Utah 120-116
Memphis Sacramento 120-92
Houston New Jersey 123-108
Milwaukee Chicago 75-83
LA Clippers Boston 92-99

Ferrer wint toernooi Acapulco

De Spanjaard David Ferrer heeft net als vorig jaar het ATP-toernooi in Acapulco op zijn naam geschreven. In de finale versloeg hij zijn landgenoot Nicolas Almagro, die het toernooi in 2008 en 2009 won, met 7-6, 6-7 en 6-2.

In de eerste set kwam Ferrer met een dropshot op setpunt en die verzilverde hij met een ace. In de tweede set ging het ook gelijk op al was het Almagro die de meeste breekkansen kreeg. In de tiebreak was Almagro de beste en hij benutte zijn eerste setpunt.

In het derde bedrijf kwam Ferrer bij de stand 5-1 op matchpoint. Almagro wist die met een bal op de lijn af te weren maar een game later sloeg Ferrer alsnog toe.

Noord-Korea is propaganda Z-K zat

Noord-Korea heeft zondag gedreigd het vuur te openen op de Zuid-Koreaanse grens, als Seoul door blijft gaan met het verspreiden van propagandamateriaal via ballonnen. Dat meldde het Noord-Koreaanse persbureau KCNA.

Het Noord-Koreaanse leger dreigde 'directe en gerichte aanvallen' uit te voeren op de grensgebieden. Activisten en het leger sturen allerhande materiaal naar het noorden met de ballonnen. Het gaat onder meer om folders, dvd's, medicijnen, radio's en voedsel.

In de folders wordt onder meer verteld hoe de bevolking in Arabische landen de afgelopen tijd in opstand is gekomen. Noord-Korea kent een zware censuur waardoor de inwoners vaak niet op de hoogte zijn van wat er in de wereld gebeurt. Het is de leiders in Pyongyang er alles aan gelegen dat dit zo blijft.

Noord- en Zuid-Korea zijn sinds de jaren vijftig officieel in oorlog met elkaar, hoewel er maar sporadisch wordt gevochten.

PSV - Ajax LIVE op FOK!sport

Vanmiddag staat er in de Eredivisie weer een heuse kraker op het programma. Om 14:30 uur begint namelijk het duel tussen PSV en Ajax, die op FOK!sport tevens tot Wedstrijd van de Week werd uitgeroepen.

Om ervoor te zorgen dat de vaste bezoekers van onze website niets van de gebeurtenissen in Eindhoven hoeven missen, zullen we de wedstrijd van minuut tot minuut gaan verslaan. Heb je geen Eredivisie Live in de buurt of moet je zelf werken? Bezoek dan onze website en mis geen moment van de kraker tussen PSV en Ajax.

Lees hier de voorbeschouwing op het duel tussen beide formaties.

Kaymer en Donald in finale WK matchplay

De Duitse golfer Martin Kaymer en de Engelsman Luke Donald spelen zondag de finale van het World Matchplay Championship. Kaymer was in de halve eindstrijd te sterk voor Bubba Watson, Donald was Matt Kuchar de baas. Door het bereiken van de finale lost Kaymer na dit weekeinde Lee Westwood af als nieuwe nummer een van de wereld.

Kaymer had vrijwel het hele duel met Watson de overhand en nam op de 'back nine' een voorsprong van twee slagen. Op de zeventiende hole bracht Watson Kaymers voorsprong terug tot één slag waardoor de achttiende hole uitkomst moest brengen. Daarop sloeg Kaymer een par en kon Watson niet meer onder de score van de Duitser duiken.

Donald speelde tegen Kuchar een solide wedstrijd. Na dertien holes had de Engelsman een voorsprong van zes slagen en was de partij gespeeld. Kuchar en Watson komen ook nog in actie. De twee Amerikanen strijden om de derde plaats.

Voor zondag wordt er slecht weer verwacht in de woestijn van Arizona. Sneeuw en regen gooien dan mogelijk roet in het eten.


Kaymer en Donald in finale WK matchplay (Foto: Novum)

Tiendalli niet op tijd fit

Dwight Tiendalli is niet op tijd fit voor het duel van vandaag van FC Twente tegen AZ. De rechtsback heeft nog te veel last van zijn knieblessure en is derhalve niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

De jeugdige verdediger van FC Twente heeft al langer last van zijn knie. Tiendalli werd tegen AZ weer terugverwacht door trainer Michel Preud'homme, maar de wedstrijd van vandaag blijkt nog te vroeg voor de voormalig speler van Feyenoord en FC Utrecht.

The Last Airbender krijgt vijf Razzies

De makers van films als The Twilight Saga: Eclipse, Vampires Suck en The Bounty Hunter kunnen weer opgelucht ademhalen. De films werden zaterdag gepasseerd bij de uitreiking van de Razzies: de prijzen voor het slechtste dat de filmindustrie te bieden heeft. Minder geluk hadden Sex and the City 2 en The Last Airbender. De films werden verkozen tot de meest tenenkrommende producties van 2010.

The Last Airbender bracht wereldwijd zo'n 320 miljoen dollar op, maar kon evenwel rekenen op vijf van de framboosvormige prijzen: waaronder die voor slechtste film, slechtste regisseur (M. Night Shyamalan) en 'het meest pijnlijke misbruik van 3D-effecten'.

Sex and the City 2 kwam er met 'slechts' drie Razzies iets genadiger van af. De film kreeg onder meer de Awards voor slechtste cast en slechtste actrice. Die laatste mag door alle hoofdrolspeelsters worden gedeeld.

The Last Airbender krijgt vijf Razzies
The Last Airbender krijgt vijf Razzies (Foto: ANP)

Kunstenaars 'bezetten' Rijksmuseum

Een groep beeldend kunstenaars gaat zondagochtend het Rijksmuseum in Amsterdam bezetten. Het museum mag niet meer dan 650 mensen tegelijk binnenlaten. De actiegroep 'Schuilen in het Rijks' hoopt op 650 deelnemers. Dan kunnen bezoekers niet meer naar binnen.

De actie is een protest tegen de bezuinigingen op beeldende kunst. Het Rijksmuseum staat volgens de actiegroep symbool voor 'het belang van de kunst en glorie van Nederland'.

Volgens de kunstenaars krijgt de belastingbetaler voor het geld dat naar kunst gaat meer terug dan voor geld dat naar 'een stukje snelweg of de JSF' gaat. Ook is subsidie voor kunstenaars volgens hen noodzakelijk omdat ze anders niet rond kunnen komen.

"Als het goed gaat, komt geld binnen door verkoop van werk", stelt de actiegroep in een verklaring. "Vaak is dat niet voldoende. De kunstenaar moet dan bijbanen nemen tegen lage uurtarieven en met slechte kortlopende contracten, bijvoorbeeld als docent op kunstacademies."

For The Emperor in DoW 2: Retribution launchtrailer

We hebben het maar druk met vechten om te overleven. Deze keer tegen Orcs, Tyranids, Eldar, The Forces of Chaos, en The Imperium. Waar heb ik het over? Dawn of War 2, natuurlijk. Het stand-alone expansion pack Retribution komt namelijk over een paar dagen uit. Bekijk hieronder de launch trailer.

We hebben trouwens de multiplayer bèta gespeeld, lees de preview die we erover geschreven hebben om te kijken of Dawn of War 2 iets voor jou is. De game komt op 4 maart uit.

Mancini: "Spelers zijn geen machines"

De Premier League eist teveel van de spelers volgens Roberto Mancini. In Engeland werkt hij een druk speelschema af.

"Ik heb nog nooit meegemaakt dat je in februari en maart om de twee dagen een wedstrijd speelt", zei de Italiaan tegen Engelse media. "Ik vind dat een groot probleem voor het Engelse voetbal."

"Er moet echt iets gaan veranderen. Spelers zijn geen machines. Ze kunnen niet continu blijven doorspelen zonder dat het consequenties heeft. Je ziet dat het Engelse elftal op elk EK en WK problemen heeft door de vermoeidheid van de spelers", vervolgt de Italiaanse oefenmeester.

"Ik heb nu ongeveer vijftien spelers tot mijn beschikking. Ik kan daardoor geen rust geven aan sommige spelers, die dat wel nodig hebben. Ik ben bang dat het drukke schema ons vroeg of laat opbreekt", besluit Mancini. Sir Alex Ferguson en Arsène Wenger zijn ook niet gelukkig met het drukke speelschema in de Premier League.

Website kritisch CDA-Statenlid offline

De website van het kritische CDA-Statenlid Yasar Vural is niet meer bereikbaar. Het Zuid-Hollandse Statenlid riep op zijn website op tot een stem op een andere partij dan CDA, VVD of PVV.

Op die manier moest het kabinet worden verlost van een 'ondemocratische en haatzaaiende PVV'. Geert Wilders noemde hij een 'zieke geest die kwade doelen nastreeft door chaos en verwoesting te scheppen'. Nu valt bij het openen van de website alleen nog te lezen dat deze 'wegens technische problemen' tijdelijk offline is.

Het CDA benadrukte zaterdag dat Vural geen kandidaat meer is bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten, aanstaande woensdag. "Zijn standpunt is bij ons bekend en er zijn wel meer CDA'ers kritisch. Hij is wel een uitzondering in de manier waarop hij het uit", zei een woordvoerder.

200 stieren dood door brand in Kessel

Bij een korte felle brand in het Limburgse Kessel zijn in de nacht van zaterdag op zondag tweehonderd stieren omgekomen. De brand was rond middernacht uitgebroken in een stierenstal aan de Oyen, meldt de brandweer.

Bij de brand is asbest vrijgekomen en in de buurt neergedaald. In de landelijke omgeving van de stal staan vrijwel geen huizen. De deeltjes worden opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

De brandweer vermoedt dat de brand is veroorzaakt door kortsluiting.

Veiligheidsraad unaniem voor sancties Libië

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de Veiligheidsraad unaniem een resolutie aangenomen die het geweld in Libië veroordeelt en sancties oplegt. Eerder zaterdag werd een ontwerpresolutie nog verworpen. Hierop werd besloten met spoed de resolutie te herschrijven zodat de tegenstemmende landen ook voor zouden stemmen.

De resolutie eist een 'onmiddellijk einde aan het geweld en het ondernemen van stappen om aan de legitieme eisen van de bevolking te voldoen'. Resolutie 1970 treed per direct in werking.

Er is een reisverbod tegen Gadhafi en zijn familie ingesteld, financiële tegoeden zijn bevroren en de situatie in Libië zal onderzocht worden door het Internationaal Strafhof. "Individuen die zware misdaden hebben gepleegd, zullen persoonlijk verantwoordelijk worden gehouden", lichtte Ban Ki-moon toe.

In de eerdere, verworpen, resolutie lag er meer nadruk op het onderzoek dat zal worden gehouden door het Internationaal Strafhof en was er ook sprake van het sluiten van het luchtruim boven Libië. Er zou meer overleg en voorbereiding nodig zijn om deze resolutie aan te nemen, zo lieten verschillende ambassadeurs weten. Voor dit moment was het volgens onder anderen Ban Ki-moon vooral van belang dat er een snelle, duidelijke en daadkrachtige resolutie zou komen.

Onder andere China, India en Rusland wilden dat er specifiek in de resolutie zou worden opgenomen dat het onderzoek van het Strafhof pas over twaalf maanden mag beginnen en dat ze dit in de tussentijd, mocht het nodig zijn, nog terug kunnen draaien. Normaal gesproken is zo'n toevoeging overbodig omdat de wachttijd van twaalf maanden en het terug kunnen draaien van een besluit altijd het geval is binnen de Veiligheidsraad volgens het Verdrag van Rome. Nu is het dus echter specifiek toegevoegd.

Na de stemming sprak Ban Ki-moon zijn dank uit voor het unaniem aannemen van de resolutie. Hij noemde het een belangrijke en unieke stap. Hij gaf aan dat het zware maatregelen betrof, maar dat er in de komende dagen mogelijk ook nog maatregelen nodig zijn die meer op actie zijn gericht. Hij vroeg de leden van de Veiligheidsraad dit alvast te overwegen. De volledige tekst van Ban Ki-moon is hier te lezen. Met dank aan MangoTree voor de link.

De belangrijkste delen uit de resolutie zelf zijn hier te lezen.

Sancties
- Wapenembargo.
- Internationaal reisverbod voor Moammar Gadhafi, zoon Saif Al Islam en veertien anderen.
- Bevriezing van financiële tegoeden van Gadhafi en vijf anderen.
- Verwijzing naar het Internationaal Strafhof voor onderzoek naar het geweld.

Black Swan grote winnaar Independent's Spirit Awards

Natalie Portman met Black Swan is de grote winnaar van de Independent's Spirit Awards die vannacht werden uitgereikt in Santa Monica, Californië. Black Swan verzilverde alle vier de nominaties waaronder die van beste film. James Franco, de host van de Oscars die komende nacht worden uitgereikt, was de beste mannelijke acteur.

Alle prijswinnaars kun je hieronder terug vinden.

Best Feature: Black Swan

Best Director: Darren Aronofsky, Black Swan

Best Screenplay: Stuart Blumberg, Lisa Cholodenko, The Kids Are All Right

Best Male Lead: James Franco, 127 Hours

Best Supporting Male: John Hawkes, Winter's Bone

Best Female Lead: Natalie Portman, Black Swan

Best Supporting Female: Dale Dickey, Winter's Bone

Best Cinematography: Matthew Libatique, Black Swan

Robert Altman Award: Please Give (given to director Nicole Holofcener, casting director Jeanne McCarthy and the ensemble cast)

Best First Screenplay: Lena Dunham, Tiny Furniture

Best First Feature: Get Low (award given to the director, Aaron Schneider, and producers David Gundlach and Dean Zanuck)

Best Documentary: Exit Through The Gift Shop (the award goes to the director, but reclusive street artist Banksy reportedly sent "Mr. Brainwash" to accept the honor in his stead)

Best Foreign Film: The King's Speech (award given to the director, Tom Hooper)

John Cassavetes Award (best feature made for under $500,000): Daddy Longlegs (written and directed by Benny Safdie and Josh Safdie and produced by Casey Neistat and Tom Scott)

Piaget Producers Award: Anish Savjani, Meek's Cutoff

Someone To Watch Award: Mike Ott, Littlerock

Truer Than Fiction Award: Jeff Maimberg, Marwencol

'Jon M. Chu gaat G.I. Joe 2 regisseren'

Jon M. Chu zal waarschijnlijk G.I. Joe 2, het vervolg op G.I. Joe: The Rise of Cobra gaan regisseren. Chu's laatste film Justin Bieber: Never Say Never draait binnenkort in de bioscoop. De productie van de film zal in de herfst beginnen.

De strijd om de regie van G.I. Joe 2 ging tussen Chu en Gary Gray. De precieze details zijn nog niet bekend en het is nog niet bevestigd, maar volgens het gerucht wordt er momenteel onderhandeld maar is de keuze voor Chu al gemaakt. Lorenzo di Bonaventura zal de film gaan produceren. Welke acteurs van het eerste deel ook in het vervolg te zien zullen zijn is nog onbekend, maar Paramount Pictures zal waarschijnlijk beginnen met het vast leggen van Channing Tatum.

Libische oud-minister leidt interimregering

De Libische oud-minister van Justitie Mustafa Mohammed Abud Al Jeleil heeft een interim-regering geformeerd in de oostelijke stad Benghazi. Dat meldde de online-editie van de krant Quryna zaterdag.

De minister die tot voor kort onder de Libische leider Gadhafi diende, zei dat alleen Gadhafi verantwoordelijk is voor 'de misdaden die hebben plaatsgevonden in het land'. De stam van Gadhafi, de Qaddadfa, wordt volgens hem vergeven. Benghazi is maandag een week in handen van tegenstanders van Gadhafi.

Abud Al Jeleil zei in een telefoongesprek met de Libische krant dat het land één blijft en vrij zal zijn. Tripoli zal volgens hem de hoofdstad blijven. Hij stapte maandag op als minister van Justitie vanwege het geweld dat Gadhafi gebruikte tegen het volk.

De Libische ambassadeur in de Verenigde Staten Ali Aujali heeft zaterdag zijn steun uitgesproken voor de gevormde interim-regering. Hij zei dat in de Amerikaanse hoofdstad Washington tegen persbureau Reuters. De ambassadeur is niet afgetreden maar heeft in een emotionele toespraak voor de VN vergadering zaterdag aangekondigd ambassadeur van het Libische volk te zullen zijn en niet meer van de huidige regering van Gadhafi. Deze verklaring werd met luid applaus ontvangen. Internationaal steunen alleen Venezuela en Nicaragua Gadhafi nog.

De afgelopen weken spraken veel Libische ambassadeurs en enkele Libische ministers zich al uit tegen Gadhafi en het geweld dat hij op de betogers loslaat. Naast de ambassadeur vielen ook andere Libische afgevaardigden bij de Verenigde Naties het bewind van Gadhafi af.

Saif Al Islam Gadhafi, de zoon van de leider, heeft zaterdag, voor het nieuws over de interim-regering bekend werd, ook weer van zich laten horen. Naast zijn inmiddels gebruikelijke verhalen over drugs, terroristen en het verraad van internationale media, heeft hij deze keer medegedeeld dat de afgetreden minister van Binnenlandse Zaken eigenlijk ontvoerd is en gedwongen werd zijn ontslagverklaring voor te lezen.

Abud Al Jeleil, de oprichter van de interim-regering, zou zich volgens Saif Al Islam op 'een missie in het buitenland' bevinden. Het opstappen van de verschillende ambassadeurs van Libië wijt hij aan de rol van de leugens verkondigende internationale media.

Libische ambassadeur steunt interimregering
Libische ambassadeur steunt interimregering (Foto: ANP)

Zelfmoordaanslag treft buzkashi-spelers

Temidden van de kreten 'Zelfmoordterrorist! Zelfmoordterrorist!' heeft een terrorist zaterdag zijn bomgordel tot ontploffing gebracht op een sportveld in het noordwesten van Afghanistan. Zeker vier mensen vonden de dood en negentien raakten gewond, zei Abdul Haq Shafiq, de gouverneur van de provincie Faryab.

De terrorist sloeg toe op een veld waar mensen 'buzkashi' speelden, een traditionele Afghaanse sport waarbij de deelnemers op paarden strijd leveren om het onthoofde karkas van een geit. Het is de bedoeling de geit te pakken te krijgen en over de doellijn te werpen. Geïnteresseerden kunnen hier klikken voor plaatjes van deze sport.

"De mensen en de politie wantrouwden de dader", zei Shafiq. "Mensen begonnen te rennen. Iedereen was bang. De mensen riepen 'Zelfmoordterrorist! Zelfmoordterrorist!' en toen blies de zelfmoordenaar zich op."

Elders in Afghanistan, in de provincie Khost, vonden negen mensen de dood toen hun voertuig over een bermbom reed, zei het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Onder de slachtoffers waren drie mannen, twee vrouwen en vier kinderen.

"Het is even wennen om te verliezen"

Na afloop van het met 3-2 verloren duel tegen NAC Breda had trainer John van den Brom twee woorden over voor de wedstrijd. "Zuur en teleurstellend", noemde de trainer na de nederlaag tegenover de Telegraaf. "Ik bedoel dat niet arrogant, maar het is even wennen om een wedstrijd te verliezen. Ik kan nu eenmaal erg slecht tegen mijn verlies."

ADO Den Haag speelde de wedstrijd niet met elf man uit. Christian Kum kreeg een tweede gele kaart, waardoor ADO Den Haag met tien man verder moest. Dat was doorslaggevend voor het verdere verloop van de wedstrijd volgens Van den Brom.

"NAC profiteerde er van, waarna je de kopjes van mijn spelers uit teleurstelling naar beneden zag gaan", aldus de trainer, die nog altijd kan bogen op een bijzonder seizoen bij ADO. Volgende week kan hij het met zijn ploeg nog meer cachet geven in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen.

Opnieuw winst amazone Cornelissen

Na eerder succes de hebben geboekt in de Grand Prix heeft Adeline Cornelissen vandaag in Göteborg opnieuw een overwinning geboekt. In de wereldbekerwedstrijd wist de Nederlandse beslag te leggen op de eerste plek bij de kür. Samen met Jerich Parzival kwam ze tot een score van 82,875 procent. 

De tweede plek was voor Patrik Kittel, samen met Watermill kwam de Zweed tot 81,025 procent. Isabell Werth uit Duitsland wist met haar paard Warum Nicht de derde plek te bemachtigen.

Landgenote Jenny Schreven viel net buiten de top drie. Met 72,900 procent eindigde ze op de vierde plek. Met 72,125 kwam Christa Laarakkers niet verder dan de zesde plek. 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.