Kaymer en Donald in finale WK matchplay

De Duitse golfer Martin Kaymer en de Engelsman Luke Donald spelen zondag de finale van het World Matchplay Championship. Kaymer was in de halve eindstrijd te sterk voor Bubba Watson, Donald was Matt Kuchar de baas. Door het bereiken van de finale lost Kaymer na dit weekeinde Lee Westwood af als nieuwe nummer een van de wereld.

Kaymer had vrijwel het hele duel met Watson de overhand en nam op de 'back nine' een voorsprong van twee slagen. Op de zeventiende hole bracht Watson Kaymers voorsprong terug tot één slag waardoor de achttiende hole uitkomst moest brengen. Daarop sloeg Kaymer een par en kon Watson niet meer onder de score van de Duitser duiken.

Donald speelde tegen Kuchar een solide wedstrijd. Na dertien holes had de Engelsman een voorsprong van zes slagen en was de partij gespeeld. Kuchar en Watson komen ook nog in actie. De twee Amerikanen strijden om de derde plaats.

Voor zondag wordt er slecht weer verwacht in de woestijn van Arizona. Sneeuw en regen gooien dan mogelijk roet in het eten.


Kaymer en Donald in finale WK matchplay (Foto: Novum)