Sutton wint Kuurne - Brussel - Kuurne

Frank (franklop)

Christopher Sutton is de winnaar geworden van Kuurne - Brussel - Kuurne. De Australiër was in de sprint de sterkste van een grote groep. Yauheni Hutarovich was tweede, voor André Greipel.

Een eerste leidende groepje werd uit koers gezet door de organisatie, nadat zij een rood licht negeerden bij een spoorwegovergang. Ladagnous en Armee gingen na de diskwalifcatie van de koplopers ervandoor, maar kregen geen grote voorsprong. Op de Kwaremont ging Flecha, de nummer twee van gisteren, ervandoor en kreeg onder andere Boonen mee. Het groepje werd opgeslokt door een eerste peloton.

Uit dat peloton ontsnapten zeven renners, die de koplopers Ladagnous en Armee snel bijhaalden. Daarbij zaten onder andere Voeckler, Roelandt, Minard en Hayman, de nummer drie van Omloop Het Niewsblad. De groep had al snel anderhalve minuut voorsprong op het pelotonnetje dat geleidt werd door Quick Step en later ook door Rabobank.

De kopgroep werd uiteindelijk onder impuls van Quick Step op 35 kilometer van de meet ingelopen. HTC-HighRoad-renner Bak besloot op het lokale circuit ervandoor te gaan en kreeg al rap een halve minuut voorsprong.

Hij liet zich op achttien kilometer van de finish opslokken door een achtervolgende groep, die niet gek veel later ook ingelopen werd door het peloton dat geleid werd door Omega Pharma-Lotto. Op zes kilometer van de meet sprong Boonen weg uit het peloton en kwam snel bij Enqoulvant terecht, die als enige over was gebleven van het kopgroepje. De twee werden op twee kilometer van de streep bijgehaald.

Het kwam dus aan op een sprint van een aanzienlijke groep. Edvald Boasson Hagen trok daar de sprint aan voor zijn teamgenoot Sutton, die het werk vakkundig afmaakte. Hutarovich werd tweede, voor Greipel en Farrar.