Jans: "Dit had nooit mogen gebeuren"

Peterselieman

Sc Heerenveen blameerde zich gisteren door in het Eredivisieduel tegen Willem II een 0-2 voorsprong uit handen te geven en uiteindelijk met 4-3 tegen de hekkensluiter te verliezen. Ron Jans, trainer van de Friezen, snapt er niets van, evenals de fans die gisternacht de spelersbus opwachtten en uitleg eisten.

"Ik ben verbijsterd," zei Jans na afloop van de wedstrijd. "We waren oppermachtig, maar na de 2-1 zakte het totaal in elkaar. Dit is een mentale kwestie. Als je tegen Willem II in 25 minuten vier doelpunten tegen krijgt, moet je bij jezelf te rade gaan. Je geeft een wedstrijd die je moet winnen zomaar uit handen. Maar voor rust hadden we het al kunnen beslissen. Willem II leverde veel ballen in en wij kregen ruimte en daar is onvoldoende van geprofiteerd."

Jans probeert zo goed als mogelijk de moed er in te houden. "Het seizoen is nog niet verloren. Het is wel zo, dat mochten we de play-offs niet halen, we ongetwijfeld nog wel eens aan deze wedstrijd terug zullen denken. Dit had nooit mogen gebeuren. Dit is een tik. We moeten uithuilen en dan de zaak weer oppakken. Volgende week wacht Feyenoord, dan moeten we er staan."