Lineker lovend over Van Persie

Jeffrey

Robin van Persie was vanmiddag op Wembley aanvoerder van Arsenal, in de finale van de League Cup. BBC-commentator Gary Lineker is lovend over de spits.

Van Persie is aanvoerder, omdat Cesc Fabregas de eindstrijd tegen Birmingham City wegens een blessure moet missen. Onder leiding van de Nederlander kan Arsenal de eerste prijs sinds 2005 winnen. "Van Persie is iemand die 25 tot 30 goals per seizoen moet kunnen maken. Hij haalt echter niet vaak de twintig", aldus Lineker in zijn column in News of the World.

"Als hij in vorm is, is hij dodelijk. In zijn huidige vorm zou ik Van Persie absoluut verkiezen boven Torres, Rooney en Drogba. Maar als je naar hun carrières kijkt, dan zeker niet. Blessures hebben er vaak voor gezorgd dat hij nog nooit het absolute topniveau heeft gehaald", gaat de oud-prof verder.

Lineker keek er niet van op toen Van Persie in Zuid-Afrika een teleurstellend WK speelde. "Hij speelde als eenzame spits die telkens zelf op zoek moest naar een scoringkans. Dat is zijn spel niet. Dat hij de aanvoerdersband mag dragen op Wembley, geeft hem ongetwijfeld een enorme buzz en de overtuiging om het verschil te maken."