Boullier: "Heidfeld leidt team nu al"

Lotus Renault GP-teambaas Eric Boullier is zeer te spreken over Nick Heidfeld. De renstal legde de Duitser vast als vervanger van de geblesseerde Robert Kubica en zegt geen spijt van deze keuze te hebben, omdat Heidfeld zich nu al als leider van het team opwerpt.

Al bij de eerste test maakte Heidfeld zich volgens Boullier al waar. "We hadden op de fabriek al een keer een uurtje met hem en de engineers zitten praten, waarna in Jerez vervolgens al heel snel duidelijk werd dat hij eigenlijk al deel uitmaakte van het team. Ik was na de ochtenduren eigenlijk al voor de helft over de streep getrokken," zei de teambaas.

"Ik was versteld door hoe snel en hoe gemakkelijk Nick zich als teamleider profileerde. Ik had verwacht dat het wel wat tijd zou kosten voor dat het zover zou zijn, maar Nick gaf na zijn eerste run al direct aan wat er wat hem betreft moest veranderen als hij bij het team zou blijven."

Heidfeld is met zijn 174 Formule 1-races een ervaren rijder, iets wat Lotus Renault nodig achtte voor een vervanger. "Omdat Kubica's ongeval zo vroeg in het jaar plaatsvond, wisten we dat we absoluut een snelle en ervaren coureur moesten kiezen die ook nog eens technisch sterk is en een voortrekkersrol kan spelen. We hadden een profielschets opgemaakt, en het was duidelijk dat Nick als enige aan alle eisen voldeed."

"Het was bovendien een te groot risico om één van onze testcoureurs in de auto te zetten. Het was wel een mogelijkheid geweest om één van die jongens naar voren te schuiven als we halverwege het seizoen naar een vervanger zouden moeten kijken, maar in dit vroege stadium - waarin de auto ook nog doorontwikkeld moet worden - zou het een onverantwoorde gok zijn geweest."