Schaars klaar voor terugkeer in Oranje

Jeffrey

Stijn Schaars werd de laatste interlands niet meer geselecteerd voor Oranje. De AZ-middenvelder denkt dat hij daar wel thuishoort.

"Ik wil heel graag terug in het Nederlands elftal omdat ik denk dat ik daar wel iets te zoeken heb. Van Marwijk heeft nu echter al een paar keer voor andere spelers gekozen", zegt Schaars volgens Voetbal International. "Dat zegt dus wel wat over mijn situatie, dat hij het niet helemaal in mij ziet zitten. Dat is zijn goed recht."

Schaars is niet te spreken over de manier waarop hij te horen kreeg dat hij niet was geselecteerd voor het WK. "Ik werd niet even gebeld maar hoorde het van onze materiaalman. Is de wereld nou zo onpersoonlijk? dacht ik toen. Vervolgens ga je gewoon door, dit zijn nou eenmaal de harde wetten van de voetballerij. Het is nu aan mij om het tegendeel te bewijzen, prima."

Met AZ speelt Schaars zondagmiddag tegen landskampioen FC Twente. "Ik denk dat FC Twente kampioen wordt. Bryan Ruiz is weer fit. Hij maakt echt het verschil. Verder hebben ze een goed positiespel, zijn ze fysiek heel sterk, hebben ze kopkracht en kunnen ze scoren uit vrije trappen. Twente is heel compleet", vindt de aanvoerder.