[Six Nations] Overzicht derde speelronde

ChiefBigFoot

Tijdens het weekend van zaterdag 26 februari en zondag 27 februari vonden de derde serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een overzicht van de wedstrijden die dit weekend gespeeld zijn.

Italië - Wales 16-24

Na van Schotland gewonnen te hebben heeft Wales ook de tweede uitwedstrijd met winst afgesloten. In een open strijd werd er in het Stadio Flaminio van Italië gewonnen. Vooral de eerste helft was een spektakelstuk. Na vijf minuten had Italië al een try gemaakt via Canale na een foute pass van Bradley Davies. Wales ging echter gewoon door met aanvallen en dat had try's van Stoddart en Warburton tot gevolg. Doordat het vizier van Mirco Bergamasco niet op scherp stond wist Italië niet te profiteren van de fouten die Wales maakte, terwijl Stephen Jones van Wales maar één van zijn pogingen miste. Aan de andere kant leek Italië een tweede try te maken, maar Stoddart wist zijn knie en hand onder de bal te houden, zodat het feestje voor de Italianen niet doorging. In de tweede helft was het wel raak. Parisse zette sterk door, maar Bergamasco wist de conversie alweer niet te benutten. Een drop goal van James Hook zette Wales op een veilige afstand van de Italianen, die nog wel probeerden, maar verder niet tot scoren kwamen.

Italië:
Try's: Canale, Parisse
Penalty's: Mirco Bergamasco (2)

Wales:
Try's: Stoddart, Warburton
Conversie: S. Jones
Penalty's: S. Jones (3)
Drop Goal: Hook

Engeland - Frankrijk 17-9

Engeland heeft goede zaken gedaan door thuis te winnen van regerend kampioen Frankrijk. In een spannende eerste helft ging het gelijkop. Zowel Yachvili als Flood schoten er drie penalty's in waardoor men met 9-9 ging rusten. In de tweede helft kwamen er voor beide landen kansen op try's, maar door de gladde bal ging het voor Frankrijk twee keer mis. Voor Engeland was het wel raak. Ben Foden wist de bal met tackeler en al over de lijn te drukken. Even later schoot invaller Wilkinson er nog een penalty in voor de Engelsen, waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar acht punten. Frankrijk zette nog wel aan, maar Engeland bleef relatief eenvoudig overeind en boekte zo een derde overwinning in drie duels.

Engeland:
Try: Foden
Penalty's: Flood (3), Wilkinson

Frankrijk:
Penalty's: Yachvili (3)

Schotland - Ierland 18-21

Ierland heeft de tweede nipte overwinning van het kampioenschap behaald. In Schotland werden de Schotten met 18-21 verslagen. Ierland maakte via Heaslip al snel een try, maar door domme overtredingen kon Paterson Schotland makkelijk terug in de wedstrijd brengen. Even later maakte Reddan zijn eerste try voor Ierland, nadat de Schotten vlakbij hun eigen trylijn liepen te klungelen. In de tweede helft kreeg Jacobsen van Schotland een gele kaart. Ierland voerde het tempo op om zo van het overtal te profiteren, maar wisten telkens net niet te scoren. Met nog een minuut van Jacobsens straf te gaan was het echter veteraan Ronan O'Gara die Ierland een derde try gaf. Schotland liet Dan Parks invallen, die meteen een penalty van 46 meter benutte en even later ook nog een drop goal maakte. Schotland zette aan in de slotfase, maar Ierland hield met hangen en wurgen stand.

Schotland:
Penalty's: Paterson (4), Parks
Drop Goal: Parks

Gele kaart: Jacobsen

Ierland:
Try's: Heaslip, Reddan, O'Gara
Conversies: O'Gara (3)

Stand na de derde speelronde:

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Voor Tegen Try's Punten
1. Engeland 3 3 0 0 102 41 11 6
2. Wales 3 2 0 1 67 48 5 4
3. Frankrijk 3 2 0 1 68 60 5 4
4. Ierland 3 2 0 1 56 54 7 4
5. Schotland 3 0 0 3 45 79 3 0
6. Italië 3 0 0 3 40 96 4 0