Nieuwe Wii-game laat kinderen strippen

Djeez

Hoewel 'We dare' pas volgende week uitkomt, heeft het nu al tot woede geleid van verontruste ouders. Niet dat het bij deze Wii-game de bedoeling is te moorden of te verkrachten, maar het spel kent wel een erotische lading. Het spelletje zet spelers aan tot strippen. Een beetje vreemd, als de game een 12+-label meekrijgt.

Het reclamefilmpje, dat op YouTube al ruim 150.000 keer is bekeken, belooft in ieder geval veel goeds. Zo ziet men gamers elkaar billenkoek geven, elkaar net geen zoen geven en een stripteaseshowtje opvoeren. 'Maak je vrienden alvast warm voor een stomende avond voor de beeldbuis', zo luidt dan ook de reclameslogan. "Dit is een spelletje dat jouw vrienden uitnodigt voor een uitgebreid gamma van amusement, sexy minigames, flirten en striptease", prijzen de makers hun game aan.

Het spel is echter toegestaan voor 12 jaar en ouder, dus iedere middelbare scholier zou de game vanaf 3 maart kunnen kopen. In Groot-Brittannië heeft de game de tongen bij verontruste ouders al flink losgemaakt. Politici willen de introductie van 'We dare' zelfs uitstellen tot het zeker is dat de game geschikt is voor tere kinderzieltjes.

Het Video Standards Council, dat aan de andere kant van de Noordzee leeftijdslabels op games en films plakt, legt alle kritiek naast zich neer. "Er worden hoogstens dingen in gesuggereerd", pareren ze. "Als er echt iets seksueels in te zien zou zijn, hadden we het spelletje wel 16+ gelabeld. Maar er wordt zelfs niet in gekust. En in het deel waar gestript wordt, is niets meer te zien dan cartoonachtige karakters in bh en slip." Producent Ubisoft heeft inmiddels wel een waarschuwing voor ouders op de doos geplakt.


Het reclamefilmpje van de game