Birmingham City wint League Cup

Niels (DerMeister)

Voor het eerst in zes jaar had Arsenal kans om een prijs te winnen. Op Wembley werd vandaag in de finale van de League Cup echter met 1-2 verloren van Birmingham City. Hieronder een verslag en de karakteristieken van deze eindstrijd.

Birmingham City leek absoluut niet onder de indruk van de sfeer op Wembley, want de ploeg van manager Alex McLeish ging heel goed van start. Arsenal werd onder druk gezet en Birmingham dacht al na drie minuten een strafschop te krijgen toen Lee Bowyer onderuit werd gehaald door doelman Wojciech Szczesny. Bowyer werd echter buitenspel gegeven, maar uit de herhaling bleek dat een onjuiste beslissing van de arbitrage te zijn.

Na de eerste tien minuten kreeg Arsenal wat meer grip op de wedstrijd, maar Birmingham scoorde als eerst. Bijna een half uur was er gespeeld toen Nikola Zigic uit een hoekschop de bal achter Szczesny kopte. Vijf minuten later kreeg Zigic opnieuw een scoringkans, maar hij had teveel tijd nodig. Kort voor de pauze kwam Arsenal langszij. Op aangeven van Andrei Arshavin kon Robin van Persie acrobatisch de bal aannemen en beheerst afronden: 1-1.

In de tweede helft was het toch weer Birmingham dat het dichtst bij een doelpunt was. Invaller Jean Beausejour Coliqueo knalde via de rug van Zigic op de paal. Langzaam maar zeker begon Arsenal vervolgens meer druk te zetten. Manager Arsène Wenger bracht Nicklas Bendtner in het veld voor Van Persie, maar The Gunners kwam niet door de sterke defensie van de tegenstander.

Het duel leek vervolgens af te gaan op een verlenging. Eén lange bal richting het doel van Arsenal leverde echter de winst op voor de club uit Birmingham. Een knullig misverstand tussen Laurent Koscielny en Szczesny bracht invaller Obafemi Martins een niet te missen kans: 1-2. Birmingham City pakt daarmee de eerste prijs sinds 1963, toen de League Cup werd gewonnen. Arsenal blijft met lege handen achter.

Arsenal

1 - 2

Birmingham City

 39' v. Persie
   28' Zigic
 89' Martins
 
 Gele kaart: Koscielny, Clichy (Arsenal), Larsson, Jerome, Ferguson (Birmingham City)
 
Stadion: Wembley, Londen
Toeschouwers: -
Arbiter: Dean (Eng)
 
Opstelling:   Opstelling:
Szczesny
Clichy
Koscielny
Djourou
Sagna
Rosicky
Song
Nasri
Wilshere
Arshavin (Chamakh/77)
v. Persie (Bendtner/69)
  Foster
Ridgewell
Jiranek
Johnson
Carr
Bowyer
Ferguson
Gardner (Beausejour/50)
Fahey (Martins/83)
Zigic (Jerome/90)
Larsson