[WvdW] Voorbeschouwing PSV - Ajax

Sjors (Sj0rSz)

Komend weekend staat er weer een mooie wedstrijd op het programma. In de Eredivisie komen PSV en Ajax elkaar voor de tweede keer dit seizoen tegen. FOK!sport riep deze wedstrijd dan ook uit tot Wedstrijd van de Week! Een voorbeschouwing op dit treffen kan je hieronder terug vinden.

PSV

PSV is nog altijd de trotse koploper in de Nederlandse competitie. Vorig weekend moesten de Eindhovenaren de eerste plaats nog wel delen met FC Twente, dat evenveel punten had. De Tukkers hadden echter een minder goed doelsaldo, waardoor zij op de tweede plaats bleven staan. Afgelopen weekend werd het duel tegen NAC Breda (4-1) echter royaal gewonnen, waardoor de formatie van trainer Fred Rutten weer een gaatje sloeg.

Tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda was er een negatieve rol voor Ola Toivonen weggelegd. De Zweed had het een aantal keer aan de stok met Nemanja Gudelj, verdediger van de Bredanaars. Hij kreeg namelijk twee keer een gele kaart, vanwege overtredingen op de Zweedse aanvaller, die overigens in het eerste geval provoceerde. Hij bleef namelijk op de voet van zijn opponent staan. De aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) nog wel een vooronderzoek, maar legde uiteindelijk geen straf op.


Ola Toivonen was in de afgelopen week onderwerp van gesprek


Trainer Rutten beschikt voorafgaand aan het duel tegen Ajax over een volledig fitte selectie. De enige afwezige is Jonathan Reis, die de komende maanden nog niet op speelminuten hoeft te rekenen. De Braziliaan is namelijk gestart met de revalidatie van zijn knie.

Ajax

Ajax is nog altijd druk bezig om de tweede plaats, waar nu FC Twente nog staat, te veroveren. Afgelopen weekend wonnen de Amsterdammers met een minimaal verschil van VVV-Venlo. Dat was wel voldoende om het gat met de Tukkers kleiner te maken, aangezien zij gelijk speelden tegen N.E.C. Nijmegen (1-1). Toch was dit nog niet voldoende om het gat, dat nu nog drie punten bedraagt, te dichten.

Een opvallende verschijning in de selectie van Ajax is Miralem Sulejmani. Hij lijkt zijn draai bij de Amsterdammers steeds meer te vinden. De Serviër was donderdagavond, tijdens het Europa League-duel met RSC Anderlecht (2-0), twee keer trefzeker. Trainer Frank de Boer hoopt dat de speler zijn ingezette lijn zal doortrekken. "Hij wordt beter en beter en kan zijn niveau ook steeds langer volhouden", aldus de oefenmeester.


Miralem Sulejmani lijkt zijn draai eindelijk gevonden te hebben


Bij Ajax zijn Kenneth Vermeer (achillespees), Nicolas Lodeiro (voet) en Bruno Silva (schouder) er tijdens de kraker tegen PSV nog absent. Achter de namen van Eyong Enoh en Maarten Stekelenburg stond nog een klein vraagteken, maar beide heren zullen het duel met de Eindhovenaren niet missen.

Historie

Komend weekend staat de 62e editie tussen PSV en Ajax op het programma. In tegenstelling tot eerder in het seizoen zijn Luis Suárez en Jonathan Reis er nu niet bij. Suárez vertrok in de winterstop naar Liverpool en Reis is langdurig geblesseerd, waardoor hij al enige tijd niet meer in actie komt.

In de laatste wedtrijd tussen Ajax en PSV, die in de Amsterdam ArenA werd gespeeld, werd overigens niet gescoord. Dat was wel anders tijdens de laatste wedstrijd in Eindhoven op 16 augustus 2009, die destijds in 4-3 eindigde. Balász Dzsudzsák (2) en Otman Bakkal (2) waren toen trefzeker voor PSV. Voor de Amsterdammers scoorden Luis Suárez (2) en Urby Emanuelson.

De grootste overwinning van PSV in Eindhoven werd op 19 april 2009 gerealiseerd. Toen zegevierde de ploeg uit de Lichtstad namelijk met 6-2. De grootste uitzege van Ajax dateert van 18 maart 2007. Toen werd het 5-1 in het voordeel van de hoofdstedelingen.

Wedstrijdinformatie

De confrontatie tussen PSV en Ajax staat zondagmiddag onder leiding van arbiter Eric Braamhaar. Hij wordt in Eindhoven bijgestaan door de heren Van de Ven en Brink. De heer Liesveld fungeert in de Lichtstad als vierde man. Het duel tussen beide ploegen begint omstreeks 14:30 uur.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en de uitslag.