[Serie A] Zevenklapper in Palermo

Niels (DerMeister)

Palermo heeft tijdens de 27e speelronde in eigen huis een enorme zeperd opgelopen. Udinese was met maar liefst 0-7 te sterk. Alexis Sánchez scoorde viermaal, Antonio di Natale de overige drie. Palermo eindigde de wedstrijd met negen man.

Al binnen het half uur pakte Udinese een 0-3 voorsprong. Nadat Di Natale na tien minuten de score opende voor de gasten, wist Sánchez met twee doelpunten de marge uit te breiden naar drie. Kort voor rust kreeg Palermo-speler Bacinovic zijn tweede gele kaart en mocht vervolgens inrukken. Udinese profiteerde optimaal en scoorde binnen twee minuten nog eens tweemaal. Opnieuw Di Natale en Sánchez waren trefzeker en brachten de ruststand daarmee op 0-5.
 
Kort na de pauze bracht Sánchez de stand op 0-6. Na een uur spelen veroorzaakte Palermo-speler Darmian een strafschop en kreeg ook hij de rode prent. Zodoende kwam de thuisploeg met negen man te staan. Di Natale benutte het buitenkansje en zette daarmee de 0-7 op het scorebord. Dit was tevens de eindstand.

Udinese staat na deze speelronde op een keurige vijfde plaats, acht punten achter op koploper AC Milan. Palermo staat na dit weekend achtste.