FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 28 november 2010

Voorzitter Club Brugge: "Koster blijft"

Dit weekend ging Club Brugge opnieuw onderuit. Ditmaal werd er op bezoek bij STVV met 2-1 verloren.

Na afloop van de wedstrijd vertelden voorzitter Pol Jonckheere en sportleider Luc Devroe dat trainer Adri Koster nog altijd op de volle steun van het bestuur kan rekenen.

De Nederlandse trainer reageerde: "Ik heb geen invloed op beslissingen van het bestuur. Ik doe mijn best, meer kan ik ook niet doen. Het is niet aan mij om een oordeel te vellen. Dat moeten anderen doen. Maar ik voel dat het nog niet 'op' is tussen mij en de groep."

"Ik heb grip op de spelers en dat zie je ook op het veld. Dat is enorm frustrerend. Nog eens: we moeten met z'n allen keihard werken om uit dit dal te geraken", aldus de strijdvaardige Koster.

Lennon: "Fijn om weer te scoren na het blessureleed"

Aaron Lennon was zondagavond de dolgelukkige matchwinner voor Tottenham Hotspur tegen Liverpool (2-1). De Engels international maakte zijn eerste doelpunt in bijna een jaar tijd.

Nadat Liverpool-verdediger Martin Skrtel aan beide kanten had gescoord, besliste Lennon het duel in de extra tijd. "Ik had nog vaker kunnen scoren. Maar na het blessureleed is dit een mooi moment om weer tot scoren te komen", zei Lennon tegen Skysports.

Jermain Defoe had eerder in de wedstrijd een strafschop gemist. "Dat was erg jammer. Iedereen hoopte dat hij zou scoren bij zijn comeback. Hij is er een tijd uit geweest. Maar ik denk dat hij mij dankbaar is dat ik alsnog gescoord heb", besluit de vleugelspeler.

Aanvoerder William Gallas was ook gelukkig met de zege. "Het was een zware wedstrijd. Aaron speelde goed en scoorde een belangrijk doelpunt. We hebben hard gevochten voor de overwinning. Het is niet makkelijk om Liverpool te bestrijden als je drie dagen hiervoor in de Champions League speelt. We hebben vandaag opnieuw laten zien waartoe we in staat zijn", aldus Gallas.

Uitslagen België speelronde 17

In België werd dit weekend de zeventiende speelronde afgewerkt. Eén wedstrijd is dit weekend afgelast. Kortrijk tegen Lokeren werd uitendelijk niet gespeeld en zal op een andere datum worden ingehaald.

Anderlecht heeft met een 3-1 winst op hekkensluiter Charleroi de koppositie gegrepen. Ook Standard Luik was zaterdagavond op dreef.
Les Rouches wonnen met maar liefst 7-0 van promovendus Lierse SK. De spits Gohi Bi Zoro Cyriac scoorde een hattrick en bewees hiermee zijn potentie als topscorer. Axel Witsel trof tweemaal het net. Mehdi Carcela en Luigi Pieroni maakten er beide één.

Anderlecht keek na 45 minuten in de wedstrijd tegen Charleroi aan tegen een 0-1 achterstand. Na elf minuten scoorde Onur Kaya uit een counter, wat tevens de eerste kans voor de hekkensluiter was.

Even geloofde Charleroi in een stunt, maar zeker na de directe rode kaart voor Samuel Fabris in de dertigste minuut (met twee benen inkomen) bleek die hoop wankel. Tom de Sutter profiteerde vrijwel direct, maar zijn kopdoelpunt werd afgekeurd. Na rust was het wel raak voor de Belg en toen Charleroi vervolgens nog met negen man kwam staan (twee keer geel voor Ederson Tormena), greep de titelhouder de overwinning. Junior Kabananga, Jonathan Legear en Matías Suarez waren trefzeker.

Ander hoogtepunt voor Anderlecht was de rentree van Marcin Wasilewski in de 84ste minuut. Na meer dan 14 maanden afwezigheid vanwege een dubbele beenbreuk, maakte de Pool weer minuten voor de A-kern.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Racing Genk AA Gent 1-2
Kortrijk Lokeren afgelast
Westerlo Eupen 1-1
Cercle Brugge Germinal Beerschot 1-1
Anderlecht Charleroi 4-1
Standard Lierse 7-0
STVV Club Brugge 2-1
KV Mechelen Zulte Waregem 0-0

Ranglijst

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Anderlecht 17 11 4 2 37 36-13
2 Racing Genk 17 11 3 3 36 44-17
3 AA Gent 17 10 2 5 32 34-27
4 Standard 17 9 3 5 30 35-22
5 Lokeren 16 8 5 3 29 26-21
6 KV Mechelen 16 7 5 4 26 22-20
7 Cercle Brugge 17 7 5 5 26 20-22
8 Club Brugge 17 7 3 7 24 33-24
9 Kortrijk 16 7 3 6 24 19-17
10 Westerlo 17 6 6 5 24 21-21
11 Zulte Waregem 17 4 9 4 21 24-21
12 STVV 17 5 2 10 17 13-34
13 Germinal Beerschot 17 3 5 9 14 11-26
14 Eupen 16 3 3 10 12 20-29
15 Lierse 17 1 6 10 9 13-34
16 Charleroi 17 1 4 12 7 11-34

Meer informatie over de Jupiler Pro League? Klik dan hier.

Annie Lennox wil liever lesbisch zijn

Annie Lennox vindt mannen 'een grote ontgoocheling'. De frontvrouw van Eurythmics zou dan ook veel liever lesbisch willen zijn.

Lennox heeft weinig geluk met mannen. Ze is inmiddels twee keer gescheiden. In 1985 scheidde ze na een jaar huwelijk van haar eerste man, Radha Raman. Haar tweede huwelijk, met Uri Fruchtman, hield ze een stuk langer vol. Na twaalf jaar huwelijk was het echter over en uit.

Annie Lennox is inmiddels 55 jaar, vrijgezel en bang om nooit meer aan de man te geraken. "Ik denk dat zelfs voor 90 procent van de vrouwen mannen een heuse ontgoocheling zijn op het vlak van relaties", openbaarde ze aan een Brits tijdschrift. "Een leven als lesbienne is dan wel geen reëel alternatief voor mij, ik denk vaak dat het mijn leven een stuk eenvoudiger zou maken. Toch ben ik geen mannenhater."

Hackers leggen website bezorgdienst plat

De website van voedsel bezorgdienst thuisbezorgd.nl was zondag drie uur lang onbereikbaar. Hackers hadden de aanval geopend op de servers van het bedrijf, liet directeur Jitse Groen weten. Het bedrijf schat de schade op 200.000 euro.

Op de website zijn ongeveer 2500 cateraars als pizzeria's en Aziatische eethuizen aangesloten die op bestelling eten aan huis bezorgen. Directeur Groen zegt de hackersaanval te betreuren. "Niet alleen voor ons maar vooral voor de consument en ook de aangesloten bezorgrestaurants is dit een zeer vervelend voorval", aldus Groen. De storing duurde van 18 tot 21 uur, de drukste periode.

De site ontvangt ongeveer een miljoen unieke bezoekers per maand. In 2009 verwerkte thuisbezorgd.nl voor 45 miljoen euro aan online maaltijdbestellingen.

'Cruijff niet in Raad van Commissarissen'

Johan Cruijff neemt geen zitting in de Raad van Commissarissen van Ajax. Dat voorspelt Theo van Duivenbode, die de plannen van Cruijff moet gaan uitvoeren om meer oud-spelers bij het beleid van de club te betrekken, zondag in het AT5-programma Studio Ajax.

Van Duivenbode ziet in Cruijff een ideale commissaris technische zaken. "Maar ik denk niet dat hij het gaat doen", zegt de voormalig linksback op basis van een gesprek dat hij vorige week met de legendarische Ajacied had. "En hij weet dat ik dat heel jammer zou vinden. Waarschijnlijk wil Cruijff net als bij FC Barcelona afstand bewaren."

Het plan van Cruijff om meer oud-spelers van Ajax in de ledenraad te krijgen, begint steeds concretere vormen aan te nemen. Maandag draagt Van Duivenbode samen met Keje Molenaar bij het bestuur van Ajax enkele nieuwe leden voor. Van de 24 mensen in de raad zijn er binnenkort acht herkiesbaar.

Namen wilde Van Duivenbode niet noemen. Cruijff sprak in zijn column over Marco van Basten, Frank Rijkaard, Edo Ophof, Marc Overmars, Peter Boeve, Molenaar, en Tscheu la Ling.

Vijandig ontvangst voor Real in Barcelona

De psychologische oorlogsvoering is begonnen in aanloop naar El Clásico. De selectie van Real Madrid is met veel vijandigheid ontvangen in Barcelona. De spelers wacht naar verwachting een lange nacht.

Real Madrid arriveerde vanavond rond een uur of acht op vliegveld El Prat. Binnen en buiten de luchthaven werd de selectie van José Mourinho bijgestaan door meegereisde Real-fans. Zo'n tweeduizend supporters stonden Los Blancos bij op vijandelijk gebied.

Na aankomst vertrok Real met de bus naar het hotel waar ze vannacht verblijven. Verdediger Alvaro Arbeloa liet via Twitter weten dat hij de ontvangst in Catalonië 'indrukwekkend' vond. Bij het hotel stonden vierhondend Real-fans en ongeveer honderd Barça-fans.

De Catalaanse aanhangers gooiden voorwerpen naar de spelersbus. Daarbij sneuvelde een ruit naast de zitplaatsen van Arbeloa en ploeggenoot Raúl Albiol. Diverse Catalaanse media melden dat Real vannacht wakker wordt gehouden door nachtbrakende Barcelona-fans.

Ferrer: "Complimenten aan de tegenstander"

De derby tussen De Graafschap en Vitesse eindigde in een 1-1 gelijkspel. Vitesse-coach Albert Ferrer houdt er een goed gevoel aan over.

"Ik wil allereerst mijn spelers complimenteren met hun vertoonde spel. Het was een moeilijke wedstrijd die we vandaag moesten spelen. Het was niet erg goed, maar dat mogen we niet als excuus aanvoeren", aldus de Spaanse oefenmeester van de Arnhemmers op de persconferentie.

"We probeerden de wedstrijd onder controle te krijgen, maar De Graafschap heeft het ons erg moeilijk gemaakt. Zij zaten goed in de wedstrijd. Met name in de eerste helft hadden wij te veel spelers achter de bal. In de tweede helft hebben we het systeem aangepast."

"Laryea Kingston ging in het centrum spelen, Nemanja Matic en Ismaïl Aissati gingen meer naar voren. Dat ging wat beter en we kregen meer vat op het duel. We kregen nog een paar kansjes. Mijn complimenten gaan ook uit naar de tegenstander, zij hadden vandaag kunnen winnen."

Vacansoleil heeft selectie rond

Vacansoleil zal zijn eerste seizoen als ProTeam afwerken met 25 renners. Dit heeft de formatie bekendgemaakt op de eigen website. Zestien van de 25 renners reden het afgelopen seizoen bij de formatie.

De bekendste aanwinsten zijn Stijn Devolder en Ezequiel Mosquera, al is het bij de op doping betrapte Spanjaard wachten op het resultaat van het B-staal. Ploegleider Michel Cornelisse heeft veel vertrouwen in volgend jaar. "Het grootste gedeelte van de renners rijdt al twee jaar samen, zij weten nu al wat ze aan elkaar hebben. De nieuwe renners zijn ook al bij een deel van de ploeg bekend. Ik verwacht dus vanaf de eerste koers weer een sterk collectief."

De volledige selectie: Johnny Hoogerland, Jens Mouris, Lieuwe Westra, Wout Poels, Rob Ruygh, Joost van Leijen, Martijn Keizer, Pim Ligthart (Ned), Gorik Gardeyn, Björn Leukemans, Frederik Veuchelen, Stijn Devolder, Thomas De Gendt (Bel), Marco Marcato, Matteo Carrara, Alberto Ongarato, Riccardo Riccò, Mirko Selvaggi (Ita), Ezequiel Mosquera (Spa), Borut Bozic (Slo), Sergey Lagutin (Oez), Romain Feillu (Fra) en Michal Golas (Pol).

Schep/Keisse wint Zesdaagse van Gent

Peter Schep heeft samen met de Belg Iljo Keisse de Zesdaagse van Gent gewonnen. Het duo, dat als leiders de slotdag in ging, kreeg nog vele aanvallen te verduren van de uiteindelijke nummers twee Kenny De Ketele en Leif Lampater.

In de afsluitende koppelkoers probeerde het Belgische/Duitse duo nog Keisse en Schep op een ronde te zetten, wat niet lukte. Het werd uiteindelijk op punten beslist en daar hadden Keisse en Schep (406) er veel meer van dan De Ketele en Lampater (345). Het Deense koppel Rasmussen/Mørkøv eindigde met 275 punten als derde.

Inboedel te water bij verhuizing

Een man die zaterdag een vriend in Groningen kwam helpen met verhuizen, had niet de gelukkigste dag van zijn leven. Hij was onderweg met een aanhangwagen met de inboedel toen de aanhanger van zijn auto losbrak bij het verkeerslicht op de Stationsweg bij het Groninger Museum. De kar met huisraad schoot over de stoep en kwam in het verbindingskanaal terecht.

De brandweer zag de complete inboedel van de vermoedelijke student in het water drijven, waarna een bergingsbedrijf de boel uit het water heeft gevist. "Ik denk niet dat de huisraad nog bruikbaar is", zegt een politiewoordvoerder.

Begois blijft in ongewisse over toekomst

Kevin Begois maakte zondag zijn rentree in het doel bij VVV-Venlo. De Belg verving Dennis Gentenaar tegen Ajax (0-2).

Begois maakte tegen Ajax zijn eerste speelminuten van dit seizoen. Het optreden van de doelman was niet geheel vlekkeloos. Bij de 0-2 van Miralem Sulejmani oogde de Belgische sluitpost niet sterk. Begois hoopt desondanks op meer speeltijd in Venlo.

De kans is groot dat trainer Jan van Dijk in de komende duels een beroep doet op Begois. Eerste doelman Gentenaar is voorlopig uitgeschakeld met een knieblessure. Begois hoopt meer duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst bij VVV.

De 28-jarige Belg heeft een aflopend contract bij de Limburgers. "Ik zie wel of we dan gaan praten over de toekomst, of dat ik daarna op andere velden te zien ben", aldus Begois na de wedstrijd tegen Ajax tegenover L1.

Van Beukering: "Had mezelf wel op het veld zien staan"

Jhon van Beukering bekeek het duel tussen Feyenoord en ADO Den Haag vanaf de tribune. De spits hoopt snel in actie te komen voor de Rotterdammers, die in De Kuip zegevierden tegen ADO (2-1).

De clubloze Van Beukering denkt dat hij Feyenoord kan versterken in de frontlinie. Beukkie zag de thuisploeg slordig omspringen met de mogelijkheden. "In de eerste helft kwam Feyenoord vaak bij het zestienmetergebied, maar dan besluiten ze om niet op doel te schieten", zei de spits die sinds woensdag meetraint.

"De acties worden te ver doorgevoerd. Ik ben niet een speler die een actie maakt maar juist vaak op doel schiet. Ik had mezelf vandaag wel op het veld zien staan", liet Van Beukering na afloop van het duel weten tegenover de NOS. De aanvaller kwam bij Feyenoord terecht via trainer Mario Been, die hij kent van N.E.C. Nijmegen.

"De trainer weet wat ik kan. Hij weet wat mijn kwaliteiten zijn. Natuurlijk hebben we ook mindere momenten samen gehad. Maar ik heb er een positief gevoel aan overgehouden, bijvoorbeeld aan de reeks met N.E.C. in Europa. Hij gunt me de kans mee te trainen en dan zien we wel verder", besluit de positief gestemde spits.

Jaar cel voor seks met schaap

De 23-jarige Yao Flah verdwijnt voor twaalf maanden achter tralies. De Ghanese wever heeft bekend een drachtig schaap te hebben verkracht. Eenmaal klaargekomen hielp hij het dier om zeep.

Volgens de politie kwam de eigenaar van het schaap dinsdagavond thuis en ontdekte hij dat het vrouwtjesschaap werd vermist. Tijdens een zoektocht trof hij de dode ooi aan in een nabijgelegen bos met sperma rond de schede.

De eigenaar werd getipt dat het Flah was die het schaap op brute wijze had genomen en op dito wijze had vermoord. Flah bekende de boer het schaap te hebben verkracht en na de seks de keel van het dier te hebben doorgesneden.

De eigenaar van het schaap overhandigde de schapenneuker na de bekentenis aan de politie. Hoewel Flah zich verweerde door te zeggen dat hij dronken was tijdens de daad, wilde de rechter hier niets van weten. Hij vond dat de beste man voor een tijdje moet worden opgeborgen, en legde hem een jaar celstraf op.

Van den Brom: "Met een chagrijnig gevoel naar huis"

ADO Den Haag verloor vandaag met 2-1 van Feyenoord in de Rotterdamse Kuip. Coach John van den Brom vindt dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg.

"Ik ben er best wel ziek van. Ik ga met een chagrijnig gevoel naar huis", aldus de coach van de Hagenaars tegenover de pers. Van den Brom vond dat zijn spelers meer van hun kwaliteiten hadden kunnen laten zien. Hij noemde de zege van de Feyenoorders echter wel verdiend.

"Het was een teleurstellende middag. We hebben niet laten zien wat we kunnen. We toonden te weinig durf. Misschien waren toch te veel jongens nog onder de indruk van dit prachtige stadion. Dat mag natuurlijk niet. We waren bang om te voetballen en hebben daardoor verdiend verloren", zo meldt Van den Brom.

De voormalig Ajax-speler presenteerde zich als een sportief verliezer tegenover zijn collega Mario Been. "Deze drie punten gun ik hem van harte." Feyenoord heeft de punten hard nodig om over een paar weken met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

EU-landen akkoord met noodhulp Ierland

Lidstaten van de Europese Unie zijn zondag akkoord gegaan met een noodkrediet van 85 miljard euro aan Ierland. Volgens een verklaring van de Ierse regering neemt het land meteen tien miljard op om de kapitaalreserves van zijn banken te versterken. Nog eens 25 miljard voor de banken wordt achter de hand gehouden. Voor de Ierse overheidsfinanciën wordt vijftig miljard beschikbaar gesteld, waarvan naar behoefte kan worden opgenomen.

"Dit geeft Ierland tijd en ruimte om de ongekende problemen waarmee wij sinds het begin van de mondiale economische crisis te maken hebben met succes en afdoende het hoofd te bieden", zei de Ierse premier Brian Cowen in Dublin. Volgens de Ierse verklaring zijn bij het reddingsplan het Internationaal Monetair Fonds, de zestien landen van de eurozone en de Europese Commissie betrokken. Ook de niet-eurolanden Groot-Brittannië, Zweden en Denemarken zullen bilaterale leningen verstrekken.

De gemiddelde rente bedraagt 5,8 procent. Griekenland, dat eerder een beroep moest doen op het noodfonds, betaalt 5,2 procent. De Griekse leningen hebben echter een kortere looptijd dan de Ierse.

De Europese Commissie gunt Ierland ook een jaar langer -tot 2015- de tijd om het tekort op de begroting terug te brengen onder de limiet van 3 procent van het bruto binnenlands product.

Europese leiders hopen dat de financiële redding van Ierland het vertrouwen van de markt in de euro zal herstellen. Eerder moest al hulp worden geboden aan Griekenland. Ook over de financiële staat van Portugal en Spanje bestaan twijfels.


Lidstaten van de Europese Unie zijn akkoord met noodhulp aan Ierland (Foto: Novum)

Swords & Soldiers komt deze week

De HD-versie van RTS Swords & Soldiers zal vanaf komende week, woensdag 1 december, te downloaden zijn via Steam. De game is ontwikkeld door Romino Games, een Nederlandse ontwikkelstudio die bekend is van De Blob. Een verkoopprijs voor de game is nog niet bekend.

De PC-versie zal hoogstwaarschijnlijk dezelfde updates krijgen als het spel kreeg toen het naar het PSN kwam. Daarnaast zal er bij de Steam-versie ook het gebruik van de muis mogelijk zijn en zullen er Steam-achievements toegevoegd worden. Swords & Soldiers kwam oorspronkelijk uit via WiiWare.

Bekijk hieronder de trailer voor de PSN-versie.

[WTF] Federer: "Heb deze week echt genoten"

Roger Federer wist eerder vandaag de finale van de ATP World Tour Finals te winnen. De nummer twee van de wereldranglijst versloeg nummer één Rafael Nadal met 6-3, 3-6 en 6-1. Na afloop van de finale reageerde een uiterst tevreden Federer vanuit de O2 Arena in Londen.

"Ik heb deze week echt genoten. Er hing een prachtige sfeer. Of ik Rafaels vakantie verpest heb? Echt niet. Hij heeft een geweldig jaar achter de rug, een jaar waar elke tennisser van droomt"
, aldus Federer.

Nadal kon zich in deze uitspraak vinden: "Het was een fantastisch seizoen. Waarschijnlijk mijn meest emotionele jaar van mijn carrière. Ik wil Roger dan ook feliciteren met zijn zege, hij speelde de hele week op een ongelooflijk niveau.”

Miljoenenjacht maakt foutje van 5 ton

Miljoenenjacht van RTL4 heeft een heel duur foutje gemaakt. Vorige week werd er aan het verkeerde adres een half miljoen euro uitgekeerd.

Nadat de zaalwinnaar 460.000 euro won, ging Winston Gerstanovich bij een postcodeloterijlid langs om hetzelfde bedrag uit te keren. Het enige wat leden moeten doen is raden welk koffertje de zaalwinnaar kiest. De makers maakten echter een foutje: de zaalwinnaar koos koffer 3 maar de prijs werd gegeven aan iemand die koffer 2 had gegokt.

Er werd door de notaris alsnog een thuiswinnaar gekozen uit de mensen die koffer 3 hadden gegokt. De man die ten onrechte de 460.000 euro won mag dit bedrag overigens óók houden.

De Jong in actie in Noordlaren

Bob de Jong won vandaag bij de wereldbekerwedstrijden in Hamar de 10.000 meter. Na afloop kondigde hij aan dat hij morgen of dinsdag mee zal doen aan de marathon op natuurijs in Noordlaren.

"Ze hadden het voor mij niet beter kunnen plannen'', aldus De Jong, die voorlopig geen langebaanwedstrijden meer heeft. "Ik heb gehoord dat ze maandag al in Noordlaren willen rijden. Ik ben erbij."

De Jong doet niet mee aan het NK allround volgende maand. Eind januari, bij wereldbekerwedstrijden in Moskou, komt hij pas weer voor het eerst in actie bij het langebaanschaatsen.

Cabral: "Nu de kop erbij houden"

Na afloop van het gewonnen duel tegen ADO Den Haag, wees Feyenoorder Jerson Cabral erop dat het van belang is scherp te blijven.

"Ze krijgen allemaal een slokje van de champagne. Dit is zeker een opluchting na zoveel keer puntenverlies geleden te hebben", aldus Cabral, die door Eredivisie Live tot Man of the Match werd verkozen. "Dit is een lekkere overwinning."

"Dit helpt ons enorm voor de volgende wedstrijd. Het is vaak ter sprake gekomen dat de zestiende positie ons onwaardig is en dat we het koppie hebben laten hangen. We moeten tegenover heel Nederland het tegendeel bewijzen", zo vervolgde de 19-jarige Feyenoorder.

"De opluchting was groot bij de doelpunten, dat is een heel lekker gevoel. Vandaag hebben we de eerste stap gezet, nu moeten we onze kop erbij houden", zo besloot Cabral.

'Qlimax in goede sfeer verlopen'

Bij het dancefeest Qlimax in het Gelredome in Arnhem zijn zaterdagavond en -nacht 120 mensen aangehouden voor drugsbezit. Het feest is volgens de politie rustig en in goede sfeer verlopen, maar omdat er bij dergelijke feesten streng wordt gecontroleerd op drugs worden er altijd toch veel mensen aangehouden.

Op het feest in het voetbalstadion kwamen 27.500 mensen af. De mensen die met drugs op zak werden betrapt, hadden vrijwel allemaal kleine hoeveelheden op zak. De grootste vangst was bij een man die twintig xtc-pillen bij zich had.

Van de 120 moeten er 33 later voor de rechter komen. Een aantal anderen kreeg een bon die direct afgerekend kon worden. Justitie inde op die manier ruim 3500 euro aan boetes. Een minderjarige kreeg een werkstraf van twintig uur. Een 24-jarige Fransman werd aangehouden voor mishandeling. Hij zit nog vast.

Vijf Sumatraanse olifanten vergiftigd

Vijf olifanten die dood in de provincie Riau op het Indonesische eiland Sumatra werden aangetroffen zijn vermoedelijk door boeren vergiftigd. Dat heeft Edi Susanto, een dierenbeschermer van de Indonesische overheid, zondag gezegd.

De olifanten -vier vrouwelijke en een mannelijke van nog geen 5 jaar oud- werden vrijdagavond gevonden. Susanto zei dat ze vermoedelijk door eigenaren van nabijgelegen palmolieplantages zijn vergiftigd met cyanide, omdat ze hun aanplant vernielden. "Wij hebben de districtshoofden in Riau opgedragen boeren te verbieden gewassen te telen in de bossen waar olifanten naar voedsel zoeken", zei Susanto.

Er leven naar schatting nog maar drieduizend Sumatraanse olifanten in het wild. Hun aantal neemt elk jaar af. Ze worden bejaagd om hun slagtanden, terwijl veel boeren de dieren liever dood dan levend zien omdat ze hun gewassen vernielen.

Liverpool mogelijk lange tijd zonder Carragher

Liverpool-verdediger Jamie Carragher is niet ongeschonden uit de strijd gekomen bij het verlies tegen Tottenham Hotspur. De routinier raakte zondagmiddag geblesseerd op White Hart Lane (2-1 verlies).

Het vermoeden bestaat dat Carragher zijn schouder heeft ontwricht. Trainer Roy Hodgson vreest de verdediger lange tijd te moeten missen. Het clubicoon van The Reds wordt maandag verder onderzocht.

"Ik weet nog niet precies hoe lang Jamie uitgeschakeld is. Maar ik denk dat het wel enige tijd kan duren voor hij terug is. Het is een serieuze blessure", zei Hodgson op de clubsite van Liverpool. "Dit is een enorme tegenvaller. We zitten al niet ruim in de verdedigers door de blessure van Daniel Agger."

Carragher werd tegen Tottenham Hotspur vervangen door de Griek Sotirios Kyrgiakos. Het wegvallen van de ervaren mandekker is de tweede grote klap voor Liverpool. Eerder raakte ook Steven Gerrard geblesseerd. "We moeten het nu best lang zonder Jamie en Steven doen. Zij zijn twee echte jongens van de club. Erg teleurstellend."

[Video] Podolski raakt Dzeko op vervelende plaats

Lukas Podolski is zondag ontsnapt aan een rode kaart. De aanvaller van 1. FC Köln schopte tegenstander Edin Dzeko tegen de edele delen. Podolski kreeg slechts een gele kaart van scheidsrechter Guido Winkmann.

Podolski trof Wolfsburg-aanvaller Dzeko recht in het kruis na een ingooi voor Die Wölfe. De Bosnische spits wilde de bal aannemen, maar Podolski kwam onbesuist invliegen. Dzeko ging kermend van de pijn liggen.

Arbiter Winkmann ontzag Podolski met een gele kaart. De actie van de Duits international had ook een rode kaart kunnen opleveren. Op het moment van het incident was er nog niet gescoord in het duel tussen Köln en Wolfsburg.

Köln kwam in de tweede helft op voorsprong door een doelpunt van Milivoje Novakovic. Kort voor tijd hielp Cícero Wolfsburg aan een punt. De Braziliaan voorkwam met een fraaie omhaal een nederlaag voor trainer Steve McClaren.

Hier het fragment van de bewuste actie
.

Loting FA Cup: Manchester United treft Liverpool

Vanavond werd de loting verricht voor de derde ronde van de FA Cup. De loting, die in Wembley plaatsvond, werd verricht door de Britse muzikanten Noel Gallacher en Serge Pizzorno. De derde ronde wordt in het weekend van 8 en 9 januari afgewerkt.

Het meest aansprekende duel in deze ronde is tussen Manchester United en Liverpool. Titelverdediger Chelsea mag Ipswich Town op eigen veld verwelkomen, terwijl Arsenal het mag opnemen tegen Leeds United. Manchester City mag op bezoek bij Leicester City. Tottenham Hotspur ontvangt op White Hart Lane de winnaar van Chartlon Athletic - Luton Town.

Loting derde ronde FA Cup

Thuis Uit
Burnley Port Vale
Coventry City Crystal Palace
Bristol City Sheffield Wednesday
Fulham Peterborough United
Doncaster Rovers Wolverhampton Wanderers
Brighton & Hove Albion/FC United of Manchester Portsmouth
Huddersfield Town Dover Athletic
Crawley Town/Swindon Town Derby County
West Ham United Burnley
Reading West Bromwich Albion
Arsenal Leeds United
Sheffield United Aston Villa
Leicester City Manchester City
Bolton Wanderers York City
Blackburn Rovers Queens Park Rangers
Swansea City Colchester United
Wycombe Wanderers Hereford United/Lincoln City
Stevenage Newcastle United
Burton Albion Middlesbrough
Millwall Birmingham City
Southampton Blackpool
Watford Hartlepool United/Yeovil Town
Chelsea Ipswich Town
Sunderland Notts County/AFC Bournemouth          
Scunthorpe United Everton
Manchester United Liverpool
Hull City Wigan Athletic
Stoke City Cardiff City
Tottenham Hotspur Charlton Athletic/Luton Town
Preston North End Nottingham Forest
Nowrich City Droylsden/Leyton Orient
Torquay United Carlisle United

Jol: "Met Mido erbij ging het een stuk beter"

Ajax behaalde tegen VVV-Venlo een zege (0-2) met een verlossende dimensie. Coach Martin Jol benadrukte de belangrijke invloed van Mido.

Na afloop van de wedstrijd gaf Jol aan dat Mido, die tegen de Limburgers scoorde, een belangrijke waarde voor de ploeg vertegenwoordigde. "Met Mido erbij ging het een stuk beter en werd er makkelijker gespeeld", zo verklaarde Jol volgens De Telegraaf.

De Egyptische aanvaller zit nog altijd niet op het gewenste gewicht. Jol gaf gekscherend aan dat er echter wel verbetering in zit. "Het is natuurlijk nog geen Olijfje van Popeye, maar het begint erop te lijken", aldus de oefenmeester van de Amsterdammers.

Miralem Sulejmani, die de geschorste Luis Suárez verving, heeft eveneens een goede indruk op Jol achtergelaten. "Normaal doet Sulejmani het als rechtsbuiten niet goed, maar toen hij na rust op die positie terechtkwam, presteerde hij prima", zo vindt de voormalige coach van Tottenham Hotspur en Hamburger SV.

Castaignos niet bevreesd voor Van Beukering

Luc Castaignos krijgt met de komst van Jhon van Beukering een concurrent erbij voor de spitspositie bij Feyenoord.

Castaignos ligt niet wakker van de komst van de clubloze Van Beukering. "Ik ben achttien jaar en van mij kun je niet verwachten dat ik 34 wedstrijden ga spelen", zei de spits tegen de NOS. De talentvolle Feyenoorder snapt wel waarom trainer Mario Been Van Beukering graag aan de selectie wil toevoegen.

“Het is een goede speler. Met zijn ervaring kan hij een goed aanspeelpunt zijn. Hij heeft meer lichaam dan ik en dan kan ik om hem heen spelen samen met Wijnaldum. Hij is fit en maakt een scherpe indruk op de training", aldus Castaignos. De aanvaller was zondag matchwinnaar voor Feyenoord tegen ADO Den Haag (2-1).

"Het ging heen en weer, wie hem maakte had deze pot gewonnen. Wij hadden het geluk aan onze zijde, hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken. Het is fijn dat ik scoorde, maar de pass van El Ahmadi was ook goed", besluit de jonge spits. Feyenoord steeg door de overwinning naar de vijftiende plaats ten koste van Excelsior.

'Leiding Bavaria vluchtte na reclameruzie Zuid-Afrika'

Medewerkers van bierbedrijf Bavaria zijn afgelopen zomer uit Zuid-Afrika gevlucht na het conflict met wereldvoetbalbond FIFA en Bavaria over de 'Bavaria Babes'. Bavaria-directeur Peer Swinkels kreeg na bemiddeling van Nederland de garantie dat hij niet zou worden aangehouden. Dat meldt zondag het televisieprogramma Brandpunt, dat zondagavond een reconstructie uitzendt.

De babes, een groep in oranje jurkjes gehulde vrouwen, deden tijdens de voetbalwedstrijd Nederland-Denemarken in juni aan sluikreclame voor Bavaria, hoewel de naam van het merk nauwelijks te zien was op de jurkjes. Ze overtraden met deze 'ambushmarketing' reclameregels die op verzoek van de FIFA waren aangescherpt.

De FIFA diende een klacht in en de Zuid-Afrikaanse autoriteiten besloten twee Nederlandse Bavaria Babes te vervolgen. Uit angst voor vervolging vluchtten de dagen daarna diverse Bavaria-medewerkers, onder wie directeur van Bavaria South Africa Hans Horn, meldt Brandpunt.

De FIFA wilde wel onderhandelen met Bavaria-directeur Swinkels, maar die vreesde bij aankomst te worden gearresteerd. De Zuid-Afrikaanse regering gaf volgens de Nederlandse ambassadeur de garantie dat Swinkels niets zou overkomen. Toen de onderhandelingen dreigden te mislukken, vroeg Swinkels of hij op de ambassade veilig zou zijn als hij toch zou worden gearresteerd. Het antwoord was dat hij wel veilig zou zijn, maar dat Nederland hem niet aan de Zuid-Afrikaanse rechtsgang kon ontrekken.

Bavaria en FIFA troffen acht dagen na het jurkjesincident een schikking, waarna de wereldvoetbalbond de klacht introk. Onderdeel van het akkoord is dat niets over de deal naar buiten wordt gebracht.

Na de aanhouding van de Bavaria Babes ontstond in Nederland een golf van kritiek. Ook de politiek toonde zich tegenstander van het 'buitenproportionele' optreden tegen de vrouwen in de strakke oranje jurkjes.

Als Nederland in 2018 het WK voetbal mag organiseren, kunnen dergelijke marketingactiviteiten ook worden tegengegaan. Wetgeving op het gebied van intellectueel eigendom, oneerlijke concurrentie en onrechtmatige daden biedt de mogelijkheid om de zaak civielrechtelijk aan te pakken. Nederland hoort donderdag of het samen met België het WK mag organiseren.


(Foto: Novum)

Amerikaans stel hield vijf kinderen verborgen

Een Amerikaans stel heeft vijf kinderen jarenlang voor de buitenwereld verborgen weten te houden. Van de geboorte van de kinderen was nooit aangifte gedaan, ze volgden geen onderwijs, waren niet ingeënt en kregen geen medische zorg.

De kinderen, in leeftijd variërend van 2 tot 13, woonden met hun ouders van 45 en 33 jaar in een verwaarloosd rijtjeshuis in het stadje York in Pennsylvania, zonder verwarming, elektriciteit of stromend water.

"Ik heb geen idee wat hen bezielde", zei een rechercheur van politie, die het 'niet-bestaande' gezin op het spoor kwam nadat een jeugdzorgbureau een anonieme tip had gekregen.

De moeder 'wilde niet gevonden worden' nadat ze op 16-jarige leeftijd was weggelopen uit wat haar advocaat 'een zeer chaotisch huishouden' noemde. De toegewezen advocaat van de vader reageerde niet op telefoontjes.

De kinderen zijn inmiddels ondergebracht bij pleeggezinnen; ze zijn ingeënt en de oudsten gaan nu naar school.

WikiLeaks ontketent diplomatieke crisis

Wikileaks heeft een wereldwijde diplomatieke crisis veroorzaakt met de publicatie van 250.000 berichten die vanuit Washington werden verstuurd naar Amerikaanse ambassades. Dat stelde de Britse krant The Guardian zondagavond.

De krant kreeg net als een aantal andere kwaliteitskranten eerder de beschikking over de documenten, die veel gevoelige informatie bevatten over het contact tussen de Verenigde Staten en andere landen. De meeste boodschappen dateren volgens de Amerikaanse krant The New York Times van de afgelopen drie jaar.

Kerk boos op Vlaamse krant

Na kritiek uit de katholieke kerk in België heeft de Vlaamse krant Het Nieuwsblad zijn project over de leegloop van kerken afgeblazen. De mail waarmee de krant zijn correspondenten op pad stuurde, had kwaad bloed gezet.

Volgens hoofdredacteur Guy Fransen was het doel van de opdracht intern fout begrepen. Boze mailers en bellers bood hij intussen zijn excuses aan.

"In de krant van maandag tonen we de leegste kerken van Vlaanderen. Kunnen jullie dit weekend de wekelijkse hoogmis bezoeken en het aantal kerkgangers tellen?", citeert de website Kerknet uit de mail die medewerkers van de krant kregen toegestuurd. Dit is een doelgerichte zoektocht naar leeggelopen kerken, laakte Kerknet de 'vooringenomenheid'".

Maar hoofdredacteur Fransen spreekt dat laatste tegen. Hij wilde gewoon genoeg materiaal verzamelen. Volgens Fransen was de mail intern nog niet doorgesproken.

Presidentskandidaten Haïti reppen van fraude

Twaalf van de achttien presidentskandidaten in Haïti hebben zondag opgeroepen tot annulering van de verkiezingsresultaten. Zij zeggen dat er sprake is van grootschalige stembusfraude.

De gezamenlijke oproep volgde op chaotische taferelen bij kieslokalen in de hoofdstad Port-au-Prince. Kiezers die hun stem niet konden uitbrengen, kwamen in opstand. De chaos is een ernstige klap voor de geloofwaardigheid van de door de Verenigde Naties gesteunde stembusgang.

Haïti is zondag naar de stembus gegaan om een nieuwe president en een nieuw parlement te kiezen. Ook werden enkele senaatszetels verdeeld.

Haïti lijdt onder een cholera-epidemie die al vele honderden levens heeft geëist. Het land is bovendien nog lang niet hersteld van de verwoestende aardbeving in januari, waarbij ongeveer 250.000 doden vielen.

Presidentskandidaten Haïti reppen van fraude
Presidentskandidaten Haïti reppen van fraude (Foto: ANP)

[WTF] Federer wint droomfinale van Nadal

Roger Federer heeft de finale van de ATP World Tour Finals weten te winnen. De Zwitser trof in de droomfinale Rafael Nadal en won in drie sets van de Spanjaard; 6-3, 3-6 en 6-1. Federer won het eindtoernooi al viermaal eerder.

De overwinning op de als eerste geplaatste Nadal betekende voor Federer de achtste overwinning op de Spanjaard in 22 ontmoetingen. De Zwitser won het toernooi voor het laatst in 2007. Daarvoor was hij ook in 2003, 2004 en 2006 de beste.

De nummers één en twee van de wereldranglijst werkten in de O2 Arena in Londen een hoogstaand duel af, dat uit veel lange rally's bestond. Er waren amper kansen om te breaken, aangezien zowel Nadal als Federer ijzersterk stonden te serveren. Zo maakte Nadal op de service van Federer slechts dertien punten.

In de eerste set wist Federer een break te pakken en dit was genoeg om de eerste set met een stand van 6-3 binnen te slepen. In de tweede set waren de rollen precies omgedraaid en Nadal won deze set met dezelfde cijfers. In de derde en beslissende set brak Federer tot tweemaal de service van de Spanjaard en won daardoor het toernooi.

Ondanks de nederlaag blijft Nadal wel nummer één van de wereld. De Spanjaard won dit jaar Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Federer, zestienvoudig grandslamwinnaar, blijft tweede op de wereldranglijst staan. Hij wist dit jaar de Australian Open op zijn naam te schrijven.

[WB] Grünenfelder zegeviert op Super G

Voor het eerst in zijn loopbaan heeft Tobias Grünenfelder een wereldbekerwedstrijd gewonnen. De Zwitser won in Lake Louise de Super G.

Grünenfelder was een van de eersten die van start ging. De favorieten beten zich daarna stuk op zijn tijd. Grünenfelders landgenoot Carlo Janka eindigde als tweede.

De zevende plaats van de 41-jarige Zweed Patrik Järbyn was opvallend te noemen. Tijdens de Olympische Spelen in Vancouver kwam hij zwaar ten val, maar hij besloot toch nog een seizoen door te gaan.

Sulejmani: "We gaan als team zo verder"

Miralem Sulejmani speelde een belangrijke rol gedurende de eerste winstpartij van Ajax in november. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van de Amsterdammers.

Ajax won zondag met 0-2 van VVV-Venlo en staat, crisis of niet, slechts drie punten achter op de koplopers PSV en FC Twente. Sulejmani was het hele duel bedrijvig en maakte uiteindelijk ook een doelpunt.

"Natuurlijk ben ik blij", zei de Servische Ajacied na afloop tegen Eredivisie Live. "Het was vandaag moeilijk en het was belangrijk om in de tweede helft te scoren. Met Mido lukte dat en uitendelijk maakten we ook nog de tweede."

"In deze moeilijke tijden is het nooit makkelijk", ging Sulejmani verder. "Maar ik denk dat we ons goed gepresenteerd hebben. We hebben ervoor gevochten. Ik probeer elke week beter en beter worden. Als team zullen we ook zo verdergaan."

Nieuwe inwoners van Star Wars: The Old Republic onthuld

BioWare heeft de holonet-pagina van Star Wars: The Old Republic, kortweg SWTOR, onlangs aangevuld met nieuwe informatie over de inwoners van het universum in het spel, dat in april 2011 uitgebracht zal worden. Het gaat om verschillende inwoners, waaronder humanoids, droids en andere wezens.

Meer over de Sith Pureblood, Salky Hound, Tandoshan, Chiss, M3-M1, AR-34 en andere wezens kun je hier vinden.

swoter inhabitants

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Afgelopen weekend werd de veertiende speelronde in de Topklasse voor zondagamateurs afgewerkt. De wedstrijd tussen AFC en Baronie werd wegens weersomstandigheden afgelast. Hieronder de uitslagen en stand.

FC Oss is ook na deze speelronde koploper gebleven. De ploeg won zaterdag ruim met 3-0 van Achilles'29. De voorsprong van FC Oss op nummer twee De Treffers is na dit weekend drie punten, al heeft de koploper nog een wedstrijd tegoed. De Treffers boekten vandaag op eigen veld een 1-0-overwinning op JVC Cuijk. Robin Janssen wist het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Door de overwinning werd JVC Cuijk door De Treffers van de tweede plaats verdreven. Argon naderde dit weekend JVC Cuijk tot één punt. De ploeg wist op bezoek bij EVV met 0-1 te winnen. Patrick Lokken wist namens Argon in de tweede helft een strafschop te benutten en werd hiermee matchwinnaar.

In de onderste regionen boekte FC Hilversum een prima resultaat door op bezoek bij FC Lienden met 0-2 te winnen. Door de driepunter liep de ploeg uit naar een voorsprong van vijf punten op hekkensluiter Baronie. De nummer laatst van de Topklasse heeft echter nog een duel tegoed. Quick'20 en Gemert deelden de punten (1-1 gelijkspel) en bleven zodoende op de gevaarlijke plaatsen onderin staan.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
FC Oss Achilles'29 3-0
Hollandia Haaglandia 1-4
De Treffers JVC Cuijk 1-0
Gemert Quick'20 1-1
EVV Argon 0-1
FC Lienden FC Hilversum 0-2
AFC Baronie afg.

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 13 8 4 1 28 23-11
2 De Treffers 14 7 4 3 25 17-16
3 JVC Cuijk 13 7 3 3 24 27-15
4 Argon 13 7 2 4 23 13-13
5 AFC 13 5 4 4 19 27-23
6 Haaglandia 14 5 4 5 19 21-19
7 Hollandia 13 5 3 5 18 12-13
8 Achilles'29 13 4 5 4 17 16-14
9 FC Lienden 14 5 1 8 16 23-29
10 VVSB 13 4 3 6 15 17-20
11 EVV 13 4 3 6 15 12-15
12 Gemert 14 4 3 7 15 12-16
13 Quick'20 13 3 5 5 14 15-17
14 FC Hilversum 13 3 5 5 14 13-16

Lijnregel lijkt niet meer van toepassing

Het lijkt er sterk op dat de nieuwe lijnregel bij het langebaanschaatsen na een kleine maand al niet meer van toepassing is. Tijdens de wereldbekerwedstrijden dit weekend in het Noorse Hamar gingen er meerdere rijders met hun schaats over de lijn maar de wedstrijdleiding diskwalificeerde niemand.

Twee weken geleden, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen, zwakte de internationale schaatsunie ISU de nieuwe regel al wat af na protesten van schaatsers en coaches. Een rijder zou pas gediskwalificeerd worden als iemand tweemaal, met ijzer en schoen, over de lijn zou komen. In Hamar gingen verschillende schaatsers in de fout maar niemand werd bestraft.

Been: "Niet geweldig gespeeld, wel strijd geleverd"

Feyenoord-coach Mario Been is tevreden over de geleverde strijd tegen ADO Den Haag (2-1) en koestert de drie behaalde punten.

"Het eerste kwartier speelde ADO erg sterk, maar vervolgens kwamen we in een fase waarin we goed speelden. Over de hele wedstrijd gezien hebben we niet geweldig gespeeld, maar we hebben strijd geleverd en er alles aan gedaan om de drie punten hier te houden", aldus Been tegenover de NOS.

"Gelukkig hebben we stand weten te houden en heeft Rob (Van Dijk, red.) een paar belangrijke ballen tegengehouden. Daarom zijn we heel blij met deze drie punten", zo voegde Been eraan toe.

De coach ging ook in op Jhon van Beukering. De voormalige N.E.C.-speler werd onlangs naar Rotterdam gehaald om de selectie van Feyenoord te versterken. "Zijn status is heel positief. We zijn aan het uitzoeken of we hem meteen kunnen gebruiken. Als dat kan, is het bijna zeker dat hij er volgende week bij zal zijn."

WikiLeaks: slachtoffer van cyberaanval

De klokkenluiderssite WikiLeaks stelt het slachtoffer te zijn van een cyberaanval. Dat heeft WikiLeaks zondag via een bericht op Twitter gemeld, enkele uren voor de verwachte publicatie van vele geheime documenten. WikiLeaks benadrukte dat de publicatie van vertrouwelijke Amerikaanse documenten niet in gevaar is.

Naar verwachting staat WikiLeaks op het punt duizenden diplomatieke berichten te lekken over corruptiebeschuldigingen tegen politici in Rusland, Afghanistan en andere Centraal-Aziatische landen. De beschuldigingen zouden zo zwaar zijn, dat regeringen in verlegenheid kunnen worden gebracht.

Het zou gaan om zeven keer meer documenten dan de 400.000 die WikiLeaks in oktober over Irak onthulde. In juli werden al 77.000 stukken over de oorlog in Afghanistan naar buiten gebracht.

WikiLeaks meldde verder dat Spaanse, Franse, Duitse, Britse en Amerikaanse kranten die de informatie zondag publiceren, daarmee doorgaan, ondanks flinke tegenstand van de VS. "El País, Le Monde, Spiegel, Guardian en The New York Times zullen veel diplomatieke boodschappen vanavond naar buiten brengen, zelfs als WikiLeaks plat ligt", zo stond in de verklaring.

Eerder zei WikiLeaks-oprichter Julian Assange dat de documenten gaan over 'elke grote kwestie in elk land in de wereld'.

De hoogste militair in het Amerikaanse leger, admiraal Mike Mullen, zei vrijdag dat WikiLeaks de Amerikaanse strijdkrachten en bondgenoten in gevaar brengt met de publicatie.

WikiLeaks: slachtoffer van cyberaanval
WikiLeaks: slachtoffer van cyberaanval (Foto: ANP)

[EK] Kromowidjojo: "Het had heel anders kunnen lopen"

Ranomi Kromowidjojo won afgelopen weekend tijdens het Europees kampioenschap kortebaan in Eindhoven maar liefst vier gouden medailles. De twintigjarige Groningse sprak na afloop van het succesvolle toernooi over opluchting aan haar zijde.

"Het is heel mooi dit. In de zomer ging het zo slecht met me en nu gaat het geweldig. Dit had ik nooit zo verwacht, het had heel anders kunnen lopen", aldus Kromowidjojo.

Vorige zomer was de Nederlandse zwemster afwezig tijdens de Europees kampioenschappen langebaan wegens een hersenvliesontsteking. Het had volgens Kromowidjojo een stuk slechter kunnen aflopen met haar.

"Ik had zelfs dood kunnen gaan of zo. Nu dringt dat pas door. Ik ben erg blij met mijn eigen prestatie. Het is wel heel fijn om te kunnen beseffen dat ik niet alleen gezond ben, maar ook in vorm. Ik leg mezelf nu een grote druk op voor de WK in Dubai", besloot onze landgenote vanuit Eindhoven.

Heemskerk en Dekker missen NK kortebaan

Femke Heemskerk en Inge Dekker zullen volgende week niet meedoen aan het NK kortebaan in Amsterdam.  De twee zwemsters geven de voorkeur aan wedstrijden in Frankrijk. Dekker en Heemskerk trainen sinds een paar maanden bij de Franse zwemclub CN Marseille.

Heemskerk won vandaag bij het EK kortebaan in Eindhoven op de 200 meter vrije slag haar eerste individuele titel op een groot toernooi. Dekker won vandaag de 100 meter vlinderslag en veroverde zo haar vierde titel.

Khedira en Higuaín op tijd fit voor El Clásico

Real Madrid kan in de Spaanse topper tegen FC Barcelona weer beschikken over Sami Khedira en Gonzalo Higuaín.

Beide spelers ontbraken afgelopen woensdag in de Amsterdam ArenA tegen Ajax (0-4). Khedira en Higuaín waren afwezig door blessures. Trainer José Mourinho heeft de middenvelder en de spits nu weer opgenomen in de wedstrijdselectie.

Naast Khedira en Higuaín keert ook Ricardo Carvalho terug bij Real. De Portugese verdediger behoort tot de twintigkoppige selectie van Mourinho. Ezequiel Garay, Sergio Canales en David Mateos blijven achter in Madrid.

Fernando Gago en Kaká maken de trip naar Barcelona eveneens niet meer. Beide middenvelder zijn niet op tijd hersteld van blessures. Real verdedigt maandag in Camp Nou de koppositie tegen de aartsrivaal uit Catalonië. Real heeft een punt voorsprong in de Primera División.

Niet zomaar een port voor Mass Effect 2

Mass Effect 2 voor de PlayStation 3 zal niet zomaar een port worden. De game zal ten eerste een interactieve comic krijgen als inleiding van het verhaal en dit zal ook direct je savegame worden. Daarnaast zal de PS3-versie zodra deze uitkomt ongeveer twintig uur meer gameplay bevatten dan de Xbox 360-versie toen die uitkwam.

De PS3-versie krijgt namelijk al direct alle uitbreidingen en kleine beetjes DLC die het spel in etappes op de Xbox 360 kreeg. Ook zal de PS3-versie een engine krijgen die de afgelopen drie jaar geüpdate is en ook alle patches die voor het spel zijn uitgekomen zullen al geïntegreerd zijn. Volgens medewerkers van Bioware zie je vaak dat de PS3-versie van een spel vaak een ondergeschoven kindje is. BioWare doet hier wat aan en doet zijn best de PS3-versie gelijk aan de Xbox 360-versie te krijgen, of zelfs beter.

ME2

Uitslagen Duitsland speelronde 14

Afgelopen weekend werd in de Duitse Bundesliga de veertiende speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Zware nederlaag voor Schalke 04

Schalke 04 heeft na twee overtuigende winstpartijen, 4-0 tegen Werder Bremen en 3-0 tegen Olympique Lyon, dit weekend een zware nederlaag moeten slikken. De ploeg van trainer Felix Magath ging op bezoek bij promovendus FC Kaiserslautern keihard met 5-0 onderuit. Door de nederlaag staat Schalke 04 na dit weekend op een teleurstellende vijftiende stek.

Al na acht minuten keek de ploeg uit Gelsenkirchen, waar Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd meespeelde, tegen een achterstand aan. Kaiserslautern-spits Lakic zette zijn ploeg al vroeg op voorsprong. Vijf minuten voor rust verdubbelde Amedick de score en zette de 2-0 ruststand op het scorebord.

Tien minuten na rust scoorde Lakic zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Deze treffer was tevens de tiende van dit seizoen voor de Kroatische spits. Kaiserslautern ging vrolijk door met aanvallen en een kwartier voor tijd scoorde de ploeg hun vierde treffer vanaf de penaltystip. Ilicevic was de gevierde man. In de slotfase was het slotakkoord voor Moravek, die de 5-0 wist te scoren. Kaiserslautern klom door de overwinning naar de twaalfde plaats.

Almeida leidt Werder Bremen langs Sankt Pauli

Werder Bremen heeft zich enigszins herpakt na de zeperd van vorige week tegen Schalke 04 (4-0 verlies). Ook in de Champions League kreeg de ploeg een nederlaag te incasseren. Op bezoek bij Tottenham Hotspur verloor de ploeg van trainer Thomas Schaaf met 2-0. Dit weekend won de ploeg weer eens. In eigen huis werd promovendus FC Sankt Pauli met 3-0 verslagen. De ploeg staat na dit weekend elfde, terwijl Sankt Pauli in de onderste regionen blijft hangen.

Gevierde man aan de kant van Werder was spits Hugo Almeida. Al na één minuut wist de aanvaller de score te openen. Halverwege de eerste helft verdubbelde de Portugees de score en daardoor gingen beide ploegen met een 2-0 stand in het voordeel van Werder rusten. Twintig minuten na de pauze scoorde Almeida zijn derde doelpunt van de middag. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man, nadat zowel Almeida als Sankt Pauli-speler Thorandt de rode prent kregen.


Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
FSV Mainz 05 1. FC Nürnberg 3-0
Bayern München Eintracht Frankfurt 4-1
Hamburger SV VfB Stuttgart 4-2
Hannover 96 SC Freiburg 3-0
FC Kaiserslautern Schalke 04 5-0
1899 Hoffenheim Bayer Leverkusen 2-2
Borussia Dortmund M'gladbach 4-1
Werder Bremen FC Sankt Pauli 3-0
1. FC Köln VfL Wolfsburg 1-1


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Borussia Dortmund 14 12 1 1 37 35-9
2 FSV Mainz 05 14 10 0 4 30 25-14
3 Bayer Leverkusen 14 7 5 2 26 26-19
4 Hannover 96 14 8 1 5 25 20-22
5 Bayern München 14 6 5 3 23 23-15
6 1899 Hoffenheim 14 6 4 4 22 28-18
7 Hamburger SV 14 6 3 5 21 23-22
8 SC Freiburg 14 7 0 7 21 19-23
9 Eintracht Frankfurt 14 6 2 6 20 21-19
10 1. FC Nürnberg 14 5 33 6 18 18-24
11 Werder Bremen 14 5 3 6 18 22-31
12 FC Kaiserslautern 14 5 2 7 17 25-25
13 VfL Wolfsburg 14 4 4 6 15 22-23
14 FC Sankt Pauli 14 4 2 8 14 13-23
15 Schalke 04 14 3 4 7 13 19-24
16 1. FC Köln 14 3 3 8 12 15-27
17 VfB Stuttgart 14 3 2 9 11 27-27
18 M'gladbach 14 2 4 8 10 24-40
Klik hier om meer statistieken over de Duitse Bundesliga te bekijken!

Uitslagen Engeland speelronde 15

Dit weekend is in Engeland de vijftiende speelronde van de Premier League afgewerkt. FOK!sport geeft je ook wekelijks een overzicht van de gebeurtenissen in de Engelse competitie en natuurlijk de tussenstand na veertien speelronden.

Tottenham verslaat Liverpool

Tottenham Hotspur pakte in een attractieve wedstrijd op White Hart Lane drie punten tegen Liverpool (2-1). Aaron Lennon was met een goal ver in blessuretijd matchwinnaar. Tottenham-trainer Harry Redknapp won drie punten, maar zag wel zijn sterspeler geblesseerd uitvallen: al na tien minuten moest Rafael van der Vaart noodgedwongen met een hamstringblessure het veld verlaten.

Wederom averij voor Chelsea

Chelsea liep in de Premier League opnieuw averij op. De ploeg kwam bij Newcastle United, waar Tim Krul onder de lat stond, niet verder dan 1-1. Daardoor gaat Manchester United alleen aan kop. Het gat tussen de nummers één en twee bedraagt twee punten. Ook nummer drie Arsenal heeft twee punten minder dan de koploper.

Chelsea, de laatste weken met drie nederlagen in vier competitieduels niet best in vorm, keek tegen Newcastle snel tegen een achterstand aan. Na zes minuten profiteerde Andy Carroll van een verkeerde terugspeelbal van voormalig PSV'er Alex: 1-0. De Engelse titelverdediger maakte op slag van rust gelijk. Salomon Kalou zorgde voor de 1-1. In de tweede helft heerste Chelsea, zonder kansen en doelpunten af te dwingen.

Zevenklapper voor United

Manchester United maakte gehakt van Blackburn Rovers in de Premier League. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson won met 7-1. Dimitar Berbatov was met vijf treffers de grote man bij Manchester.

Berbatov maakte met een vroeg doelpunt in de tweede minuut een einde aan een periode van twee maanden waarin hij niet tot scoren kwam. Na de openingstreffer bleef Manchester oppermachtig en na een halfuur spelen was de wedstrijd beslist door treffers van oud-PSV'er Ji-Sung Park en opnieuw Berbatov.

Na de pauze bleef Manchester met goed combinatiespel door de verdediging van Blackburn snijden, waardoor Berbatov (3) en Nani voor de zevenklapper zorgden. Christopher Samba redde nog wel de eer van de bezoekers.

Manchester City deelt punten

Manchester City bleef steken op een gelijkspel tegen Stoke City. Met Nigel de Jong in de basis zag Manchester City de thuisploeg op de valreep langszij komen door een doelpunt van Matthew Ettherington. Micah Richards had de bezoekers, die vierde blijven op vijf punten van Manchester, in de 81e minuut op voorsprong gezet.


Uitslagen speelronde 15:

Datum Thuis Uitslag
Aston Villa Arsenal 2-4
Bolton Wanderers Blackpool 2-2
Everton West Bromwich 1-4
Manchester United Blackburn Rovers 7-1
West Ham United Wigan Athletic 3-1
Wolverhampton Sunderland 3-2
Stoke City Manchester City 1-1
Fulham Birmingham City 1-1
Newcastle United Chelsea 1-1
Tottenham Hotspur Liverpool 2-1


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Manchester United 15 8 7 0 31 35-16
2 Chelsea 15 9 2 4 29 29-10
3 Arsenal 15 9 2 4 29 32-17
4 Manchester City 15 7 5 3 26 20-12
5 Tottenham Hotspur 15 7 4 4 25 23-20
6 Bolton Wanderers 15 5 8 2 23 28-22
7 Sunderland 15 4 8 3 20 19-18
8 Stoke City 15 6 2 7 20 19-19
9 Newcastle United 15 5 4 6 19 23-22
10 Liverpool 15 5 4 6 19 17-19
11 Blackpool 15 5 4 6 19 23-29
12 West Bromwich 15 5 4 6 19 20-26
13 Blackburn Rovers 15 5 3 7 18 18-25
14 Birmingham 15 3 8 4 17 16-18
15 Aston Villa 15 4 5 6 17 17-24
16 Everton 15 3 7 5 16 17-19
17 Fulham 15 2 9 4 15 15-18
18 Wigan Athletic 15 3 5 7 14 11-26
19 Wolverhampton 15 3 3 9 12 17-27
20 West Ham United 15 2 6 7 9 14-26


Alle andere statistieken uit de Premier League kun je op deze pagina terugvinden!

Israël zet kamp op voor Afrikaanse migranten

Het Israëlische kabinet heeft zondag besloten tot oprichting van een kamp voor de opvang van duizenden Afrikanen die Israël illegaal vanuit Egypte binnenkomen. Om de toestroom te stoppen, wordt er langs dunbevolkte gedeeltes van de 220 kilometer lange grens ook een hek opgericht. Verder zullen mensen die de migranten illegaal tewerkstellen worden bestraft.

"Wij moeten deze groeiende toestroom, die banen van Israëliërs bedreigt en het karakter van de staat verandert, stoppen", zei premier Benjamin Netanyahu voor het kabinetsberaad.

In het kamp kunnen tot tienduizend mensen worden opgevangen totdat zij gerepatrieerd of naar een derde land kunnen worden gestuurd, zei Netanyahu. Het kamp moet over een half jaar gereed zijn. Volgens de regering zijn de meeste migranten op zoek naar werk, maar mensenrechtenactivisten zeggen dat verzoeken om politiek asiel niet eens bekeken worden.


(Foto: Novum)

Favela in Rio 'onder controle'

Ondersteund door helikopters en pantservoertuigen is de oproerpolitie van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zondag de sloppenwijk Alemao binnengetrokken. De agenten ontmoetten minder verzet dan verwacht en binnen twee uur was de zaak in de favela onder controle, zei politie-inspecteur Rodrio Oliveira.

Gouverneur Sergio Cabral zei dat de strijd om de stad voor de Olympische Spelen van 2016 op drugsbendes te heroveren, 'opdat onze burgers en onze buitenlandse bezoekers rust hebben', doorgaat. Eerder heroverden de autoriteiten de sloppenwijk Vila Cruzeiro, waarna zo'n tweehonderd bendeleden uitweken naar Alemao.

De drugsbendes ontketenden vorige week in het zes miljoen inwoners tellende Rio een golf van geweld waarin minstens 35 mensen om het leven kwamen en meer dan honderd voertuigen in brand werden gestoken. Bij de inval van zondag in Alemao vielen voor zover nu bekend maar twee gewonden. De politie zei grote hoeveelheden wapens, munitie en drugs in beslag te hebben genomen. Van de zeshonderd bendeleden die zich er volgens de politie ophielden, werden er zondag maar een stuk of tien opgepakt, maar Duarte bezwoer dat 'geen plek niet doorzocht zal worden'.

Veel bewoners waren blij met de politieactie. "Fantastisch, dit is precies wat wij nodig hebben", zei Ana Costa (48). "Deze buurt was al zo lang zo gewelddadig, dat ik nooit dacht dat ik dit nog zou meemaken. Ik heb nog mijn twijfels, maar ik bid dat hier eindelijk rust is gekomen."


(Foto: Novum)

Buitengesloten vrouw steekt eigen huis in brand

Een vrouw uit de Amerikaanse stad Pittsburgh had een briljant idee toen ze zichzelf gistermiddag buitensloot en haar eigen huis niet meer in kon. De vrouw stak de woning in brand en belde het alarmnummer. De vrouw is nu opgepakt wegens brandstichting.

Volgens de recherche stond de vrouw in de kou omdat ze haar huis niet meer in kon. Ze besloot de achterste luifel in de fik te steken en belde 911. De spuitgasten kwamen weldra aangesneld en aan hen vroeg de vrouw of zij haar weer in haar huis konden helpen.

De brandweer weigerde hier echter gehoor aan te geven. In plaats daarvan werd de vrouw in de boeien geslagen en afgevoerd. De vrouw wordt nu brandstichting ten laste gelegd.

Landis gelooft Contador niet

Floyd Landis gelooft Alberto Contador niet als die zegt geen doping te hebben gebruikt. De Spanjaard werd na de Tour betrapt op clenbuterol.

"Ik weet dat renners clenbuterol nemen", aldus Landis, die zelf na zijn gewonnen Tour in 2006 werd betrapt. "Het risico om betrapt te worden is groter dan vroeger, maar je kunt het risico wel nemen omdat de sporen van clenbuterol meestal verdwenen zijn op het moment van de controle", zegt hij.

Ook op de UCI heeft de Amerikaan kritiek. "Iedereen in het peloton weet dat Pat McQuaid, Hein Verbruggen en anderen al 20 jaar sommige renners beschermen en anderen niet. Het is hun manier om sterren te maken."

Nominaties Sportgala 2010 bekend

Zojuist zijn de nominaties voor het sportgala 2010 bekendgemaakt. De prijzen zullen op 14 december worden uitgereikt.

Daar zullen de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Gehandicapte sporter en de Coach van het Jaar worden gekozen.

Sportman van het Jaar:

Naam Sport Prestaties
Mark Tuitert Schaatsen Olympisch kampioen 1.500 meter
Wesley Sneijder Voetbal Winnaar Champions League, finale WK
Sven Kramer Schaatsen Olympisch kampioen 5 km, Europees en wereldkampioen allround

 Sportvrouw van het Jaar:

Naam Sport Prestaties
Ireen Wüst Schaatsen Olympisch kampioen 1.500 meter
Linsy Heister Zwemmen Europees kampioen 10 km open water, wereldkampioen 25 km
Nicolien Sauerbreij Snowboarden Olympisch kampioen parallel reuzenslalom, Winnaar World Cup klassement parallelslalom

 Sportploeg van het Jaar:

Naam Sport Prestaties
Dressuurploeg Paardensport Wereldkampioen landenwedstrijd
Voetbalploeg Voetbal Finale WK gehaald
Lisa Westerhof/Lobke Berkhout Zeilen Wereldkampioen 470-klasse

 Gehandicapte sporter van het Jaar:

Naam Sport Prestaties
Esther Vergeer Rolstoeltennis Al haar wedstrijden in 2010 gewonnen
Kelly van Zon Tafeltennis Wereldkampioen
Thierry Schmitter Zeilen Wereldkampioen 2.4mR

Coach van het Jaar:

Naam Sport Prestaties
Bert van Marwijk Voetbal Bondscoach Nederland, Finale WK
Jac Orie Schaatsen Coach van ploeg Control
Maarten Sauerbreij Snowboarden Coach van Olympisch kampioen Nicolien

Been wil Van Beukering snel hebben

Feyenoord-trainer Mario Been hoopt op korte termijn Jhon van Beukering aan zijn selectie toe te voegen. De transfervrije spits traint sinds vorige week woensdag mee met de Rotterdammers.

"We zijn aan het uitzoeken of hij meteen beschikbaar kan zijn", aldus Been, die Van Beukering nog kent uit zijn tijd als trainer van N.E.C. Nijmegen. "Als dat het geval is, kan hij snel aansluiten bij ons. Eerst als pinchhitter, want hij mist natuurlijk nog wedstrijdritme. We missen door allerlei blessures momenteel iemand die iets kan forceren in een wedstrijd. Soms moet ik mijn verdedigers Vlaar of Bahia naar voren sturen. Met Van Beukering erbij hoeft dat niet meer."

Been besloot ook na het duel tegen ADO Den Haag een aantal uitspraken van deze week recht te zetten. "Ik las vrijdag overal terug dat ik Jhonny de beste spits in Nederland in de zestienmeter zou vinden. Dat slaat nergens op. Dan ben je rijp voor een gesticht als je zoiets roept. Hij is één van de betere spitsen van Nederland in het strafschopgebied, heb ik gezegd. Maar goed luisteren, is ook een vak."

Ook de uitspraken over een rentree van Giovanni van Bronckhorst zouden verdraaid zijn. "Dat was verre van serieus. Gio heeft een groots afscheid gehad en is nu één van mijn assistenten. Tijdens voetbalpartijtjes blinkt hij nog moeiteloos uit. Ik zou hem graag overhalen. Maar dat is totaal niet aan de orde."

[WTF] Nestor/Zimonjic winnen dubbelspelfinale

De Canadees Daniel Nestor en de Serviër Nenad Zimonjic hebben tijdens de ATP World Tour Finals het dubbelspeltoernooi weten te winnen. In de O2 Arena in Londen wonnen de tennissers in de finale van het als derde geplaatste koppel Mahesh Bhupati en Max Mirnyi; 7-6 en 6-4.

In de groepsfase kwamen beide koppels elkaar ook al tegen en destijds was het duo Nester/Zimonjic ook al met tweemaal 7-6 te sterk voor Bhupati/Mirnyi. Vandaag mondde ook de eerste set van de finale uit in een tiebreak. Het als tweede geplaatste koppel Nestor/Zimonjic trok daarin aan het langste eind.

In de tweede set was een break genoeg voor het duo Nestor/Zimonjic om de ATP World Tour Finals op hun naam te schrijven.

Sony twijfelt aan Move-nauwkeurigheid

Sony heeft aangegeven dat ze de nauwkeurigheid van de PlayStation Move kunnen verbeteren met een aantal firmware-updates. Sony twijfelt alleen om dit te doen, want ze weten nog niet zeker of het echt nodig is of dat het nog even kan wachten omdat de spellen de nauwkeurigheid van de Move nog niet volledig gebruiken. Ontwikkelaars hebben in ieder geval nog niet bij Sony aangeklopt voor updates.

Sony geeft wel aan wat andere probleempjes van de ontwikkelaars te hebben ontvangen maar dat ligt niet aan de nauwkeurigheid. Zo'n 60 procent van de mensen die een Move kochten, heeft ook een Wii en Sony is dan ook zeker van plan om de nauwkeurigheid in de toekomst te gaan verbeteren.

Omdat ontwikkelaars nog gewend zijn voor de normale controller te ontwikkelen, zal er in de toekomst een nauwkeurigere besturing nodig zijn voor de personages op het scherm. Daarnaast zal er meer geëxperimenteerd worden met verschillende gebruikers-interfaces in spellen en dergelijke. Wat vinden jullie FOK!-bezoekers met een Move? Moet het systeem nog nauwkeuriger worden?

Move

Studenten demonstreren tegen onderwijsplannen

Maandagmiddag wordt door de Tweede Kamer een debat gehouden over het verhogen van het collegegeld voor studenten die studievertraging oplopen. Via Facebook wordt er door boze studenten een protestdemonstratie georganiseerd op het Plein in Den Haag, meer dan 1300 studenten hebben zich al aangemeld.

Volgens de plannen moeten studenten die meer dan een jaar langer studeren dan nodig is, 3000 euro boete per jaar gaan betalen voor de extra studiejaren. Of een student het jaar vertraging heeft opgelopen door zich in te zetten in een bestuursjaar voor een studievereniging of voor andere 'nuttige' zaken maakt geen verschil. De regel moet op 1 september 2011 al ingaan en geldt ook voor studenten die nu al studeren. Zo moeten studenten die nu studievertraging hebben, rekening houden met 3000 euro extra studiegeld vanaf het volgend schooljaar. Er is geen overgangsregeling.

Scholen

Niet alleen studenten die vertraging oplopen zijn de pineut, ook de onderwijsinstellingen krijgen 3000 euro korting per student, wanneer deze te lang over zijn studie doet. Het kabinet hoopt met deze regelingen in 2012 370 miljoen euro te besparen. De Landelijke studentenvakbond LSVb steunt de demonstratie die maandag om 12 uur op het Plein in Den Haag wordt gehouden en spreekt de demonstranten toe.

Race of Champions prooi voor Albuquerque

Filipe Albuquerque heeft verrassend de Race of Champions op zijn naam geschreven. De Portugees was in Düsseldorf in de finale in drie runs te sterk voor de regerend kampioen Sébastien Loeb.

Voor Heikki Kovalainen was het evenement snel voorbij. De Fin zag al snel de achteras van de Audi R8 afbreken en bij het afremmen brak de auto uit en klapte hij hard tegen de muur. Kovalainen en zijn passagier Catherine Hyde waren ongedeerd, maar de Lotus-rijder hield het na zijn crash voor gezien.

Spins zorgden ervoor dat ook Alain Prost, Travis Pastrana, Mick Doohan en Tanner Foust in de groepsfase strandden, evenals Jason Plato, Jeroen Bleekemolen en Carl Edwards die niet snel genoeg bleken te zijn.

Voor het thuispubliek in Duitsland was het jammer dat Sebastian Vettel en Michael Schumacher tegen elkaar moesten. Vettel won als wereldkampioen in de Formule 1 dit onderonsje. Albuquerque klopte zijn landgenoot Alvaro Parente, terwijl Loeb Tom Kristensen versloeg. In de laatste kwartfinale was Andy Priaulx te sterk voor Bertrand Baguette.

In de eerste halve finale was Albuquerque verrassend te sterk voor Vettel. De Portugees lag op de Formule 1-wereldkampioen na één ronde 0,4 seconde achter, maar wist met nipt verschil toch de zege te pakken. De andere halve finale was een prooi voor Loeb die met de Audi R8 Priaulx versloeg. De Fransman zag na de streep de auto blokkeren en belandde in de muur.

Omdat hij hierbij geen schade opliep, kon hij deelnemen aan de finale en het opnemen tegen Albuquerque. De Portugees won de eerste rit, terwijl Loeb met 0,02 seconden verschil de tweede pakte, waardoor er een beslissende derde heat noodzakelijk was. Loeb nam in de RoC Buggy een voorsprong, maar Albuquerque haalde net voor de streep de regerend kampioen in, waardoor hij verrassend de titel pakte.

Van der Vaart valt uit met hamstringblessure

De wedstrijd in de Engelse Premier League tussen Tottenham Hotspur tegen Liverpool duurde voor Rafael van der Vaart nog geen tien minuten. De middenvelder van de Spurs liep al vroeg in de wedstrijd een blessure aan zijn linkerhamstring op, nadat hij een bal met de hak wilde terugleggen. Hij werd direct vervangen.

Het voorval deed veel denken aan de manier waarop Arjen Robben vlak voor het WK in Zuid-Afrika geblesseerd raakte. Ook hij probeerde met een hakbal een teamgenoot te bereiken, maar liep daarbij een blessure op.

Parachutist overleden bij sprong

Bij het Nationaal Paracentrum Teuge is zondagmiddag een parachutist overleden bij een sprong. Het incident gebeurde rond 16.30 uur, meldt een woordvoerder van het centrum.

Wat er precies mis is gegaan bij het Gelderse centrum, is nog niet bekendgemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet naar buiten gebracht. Het gaat vermoedelijk om een man, laat een politiewoordvoerder weten.

Record aantal bezoekers PAN Amsterdam

De kunst- en antiekbeurs PAN Amsterdam heeft in een week ruim 45.000 bezoekers mogen ontvangen. Dat is meer dan vorig jaar, toen bijna 42.000 kunstliefhebbers de beurs in de RAI bezochten. Dat heeft de organisatie zondag op de laatste beursdag bekendgemaakt.

Volgens de organisatie trekt PAN Amsterdam meer bezoekers dan enige andere kunst- en antiekbeurs in Europa. Vooral moderne kunst, design, archeologie en Japanse prenten waren dit jaar in trek. Bij Tom Okker Art in Amsterdam, werd het werk Personage van Corneille, een van zijn vroege werken uit 1950, voor een bedrag van circa 200.000 euro verkocht. Bij Leslie Smith Gallery in Amsterdam wisselde Le Bouquet de Roses van Raoul Dufy voor circa 150.000 euro van eigenaar.

Steunpakket Ierland in de maak

De ministers van Financiën van de zestien eurolanden zijn zondagmiddag in Brussel bijeen om de laatste hand te leggen aan een steunpakket voor Ierland. Naar verwachting leidt het ingelaste beraad tot noodleningen van 85 miljard euro uit het noodfonds van de eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Daarvan zou 30 miljard bestemd zijn voor het redden van de in zwaar weer verkerende Ierse banken.

Na afloop van de bijeenkomst van de eurolanden vergaderen de ministers van Financiën van alle EU-lidstaten. Dat is nodig omdat ook het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken, die de euro nog niet hanteren, willen meebetalen aan steun voor Ierland.

Ierland is het eerste land dat een beroep doet op het noodfonds van 750 miljard dat eurolanden en IMF eerder dit jaar instelden. Voordien was Griekenland al geholpen met een bedrag van 110 miljard. De reddingsacties zijn nodig om de stabiliteit van de euro te waarborgen. Minister Jan Kees de Jager van Financiën sloot kort voor het overleg in Brussel niet uit dat ook over hulp aan andere landen gepraat wordt. Portugal en Spanje kampen eveneens met een schuldencrisis.

Volgens een Duitse woordvoerder praten de ministers van Financiën zondag ook over het opzetten van een permanent noodfonds voor de euro. Het huidige fonds heeft een tijdelijk karakter en loopt in 2013 af. Vooral Duitsland wil dat in de toekomst ook privébeleggers de rekening gepresenteerd krijgen als een euroland in problemen komt. Om het noodfonds permanent te maken, is een wijziging van het EU-verdrag van Lissabon nodig.

[EK] Vierde gouden plak Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo heeft tijdens het Europees kampioenschap kortebaan in Eindhoven haar vierde gouden medaille gewonnen. Onze landgenote was ditmaal de snelste op de 50 meter vrije slag en bleef daardoor titelhouder Hinkelien Schreuder voor. Zij pakte het zilver.

In de Pieter van den Hoogenband-baan kwam Kromowidjojo in de finale tot een tijd van 23,58. Daarmee bleef ze Schreuder twee tienden van een seconde voor. Zij klokte een tijd van 23,90. De derde plaats ging naar de Duitse Britta Steffen. Zij kwam tot 23,95.

Fraaie fiets

Elektrische fietsen zijn leuk voor oude mensen en mensen die te lui zijn om echt te trappen. Bovendien zijn ze te lelijk voor woorden. Tot nu toe, want dit is toch wel een fraai staaltje ontwerpkunst. Maar goed het is en blijft een elektrische fiets...

En mocht je oud zijn of te lui om te trappen dan heb ik goed nieuws hij is al te pre-orderen de website van de makers. Prijs is nog onbekend maar ik heb het donkerbruine vermoeden dat het geen goedkope fiets zal zijn.

Meer zombies in nieuwe L4D2-mod

Er is een nieuwe Left 4 Dead 2-mod verschenen genaamd Dead Before Dawn Too. Deze mod is eigenlijk hetzelfde als Dead Before Dawn die voor Left 4 Dead uitkwam eerder dit jaar. In deze mod is de filmsetting, Dawn of the Dead uit 2004, weer nagemaakt zoals in de eerste mod.

Bij deze mod zijn de graphics verbeterd, nieuwe mini-games toegevoegd en zullen er meer zombies aanwezig zijn. Wil je de mod graag downloaden dan kun je dat hier doen. Meer info over de mod kun je hier vinden.

L4D2

Moderne man betere bakker dan klusser

Als je je vriendin gelukkig wilt maken, kun je beter een taart gaan bakken dan de band van haar fiets lappen. De moderne man bakt nog maar weinig van 'typische mannenklussen', maar blijkt wel goed te zijn in de keuken. Dit is gebleken uit een Australisch onderzoek.

Volgens onderzoeker Mark McCrindle ontdekt de moderne man zijn innerlijke keukenprins. "Wat we zien is niet zozeer een daling in de vaardigheden van de mannen", verklaart McCrindle. "We zien eerder een verandering in de gezinsdynamiek als gevolg van het feit dat beide ouders fulltime banen hebben."

"Hoewel vaardigheden zoals houtbewerking en montageklussen op hun retour zijn", gaat de onderzoeker verder, "pikken mannen nieuwe talenten op. Voorbeelden zijn koken, strijken en een grotere rol spelen in de opvoeding van de kinderen."

Vaardigheden die weinig mannen tegenwoordig nog beheersen zijn dingen als het leggen van een platte knoop en het bouwen van een boomhut. Ruim de helft van de 216 ondervraagden is van mening dat mannen jonger dan dertig jaar minder handig zijn dan hun tegenhangers twintig jaar geleden. Bijna de helft van de heren geeft toe geen band te kunnen plakken of een lekkende kraan te repareren, terwijl een derde denkt geen vuurtje te kunnen stoken of een plank op te hangen.

Als het echter gaat om het huishouden, dan zijn mannen veel meer betrokken dan vroeger. Een derde van de mannen kan tegenwoordig veel beter een luier verschonen, terwijl driekwart van de mannen denkt dat hij een goede hulp is tijdens het koken, boodschappen doen of de kinderen wassen. Twee derde van de mannen denkt zelfs dat hij beter meehelpt bij het winkelen, een wasje draaien en de kinderen voorlezen dan twintig jaar geleden.


De moderne man helpt zijn vrouw zelfs met seksspeeltjes...

[EK] Zilver voor Van Rouwendaal op 200m rugslag

Sharon van Rouwendaal heeft tijdens het Europees kampioenschap kortebaan in Eindhoven de zilveren plak gewonnen op de 200 meter rugslag. Het goud ging naar de Spaanse Duane Da Rocha Marce.

De pas zeventienjarige Van Rouwendaal startte sterk en ging lange tijd aan de leiding. Halverwege de race werd ze echter gepasseerd door Da Rocha Marce en beide zwemsters gingen nek-aan-nek richting de finish. De Spaanse tikte uiteindelijk in een tijd van 2.03,97 aan en bleef daardoor onze landgenote, die tot een sterke 2.04.13 kwam, twee tiende van een seconde voor.

Behalve Van Rouwendaal, die met haar tijd het Nederlands record met 2,49 secondes aanscherpte, zwom er nog een landgenote de finale van de 200 meter rugslag. Wendy van der Zanden eindigde met een tijd van 2.06,63 als zesde.

Ruiz pas in 2011 weer in actie

Bryan Ruiz komt dit kalenderjaar niet meer in actie. Dit heeft de FC Twente-watcher van TC Tubantia, Fardau Wagenaar, zojuist via Twitter laten weten.

Ruiz raakte gisteravond, tijdens het gewonnen duel tegen N.E.C. Nijmegen (4-2), geblesseerd aan zijn knie. Nader onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de Costaricaan een scheur in de buitenmeniscus van zijn linkerknie heeft.

De sterspeler van de Tukkers ondergaat morgen een medische ingreep en zal naar verwachting zes weken buitenspel staan. Dat betekent dus dat de aanvaller in dit kalenderjaar niet meer aan het spelen van voetbal toe zal komen.

[WB] Oranjevrouwen derde op achtervolging

De Nederlandse achtervolgingsploeg is bij de wereldbekerwedstrijd schaatsen in Hamar derde geworden. Marije Joling, Marrit Leenstra en Jorien Voorhuis kwamen in het Vikingskipet tot 3.04,62 minuten. Daarmee moesten ze de schaatsers uit Canada (3.00,90) en Rusland (3.03,90) voor laten gaan. Vorige week in Berlijn legde Nederland nog beslag op de tweede plaats.

Voor de Canadese vrouwen stond de race in Hamar in het teken van de revanche. In Berlijn hadden de topfavorieten door een val geen tijd neergezet. In Noorwegen moesten Brittany Schussler, Cindy Klassen en Christine Nesbitt daarom als eersten van start, maar dat deerde hen niet. Op de tijd die de Canadezen neerzetten, beten alle teams hun tanden stuk.

[EK] Diebergen, Lijesen buiten medailles rugslag

Nick Driebergen en Bastiaan Lijesen zijn er op de slotdag van het Europees kampioenschap kortebaan in Eindhoven niet in geslaagd een medaille te pakken op de 100 meter rugslag. Driebergen werd vijfde in 52,11 terwijl Lijesen als zevende aantikte in 52,58.

De Europese titel ging, net als op de 50 meter rugslag, naar Stanislas Donets uit Rusland. Donets tikte aan in 49,35.

[EK] Nijhuis pakt goud op 100m school

Moniek Nijhuis heeft op de slotdag van het Europees kampioenschap kortebaan in Eindhoven de Europese titel veroverd op de 100 meter schoolslag. Nijhuis, die eerder zilver won op de 50 meter schoolslag, tikte aan in een tijd van 1.06,20.

Sophie de Ronchi uit Frankrijk werd op 0,01 seconden achterstand tweede. Tessa Brouwer maakte het feest voor Nederland compleet door in een tijd van 1.06,56 het brons te pakken.

Beatrix opent DeLaMar Theater

Koningin Beatrix heeft zondagmiddag het DeLaMar Theater aan de Marnixstraat in Amsterdam geopend. Tijdens een rondleiding door Joop en Janine van den Ende, die acht jaar geleden het initiatief namen om het Nieuwe de la Mar Theater te herbouwen, onthulde ze beelden van Wim Sonneveld en Mary Dresselhuys bij de twee theaterzalen die hun naam dragen.

Bij aankomst van de koningin zaten ruim 1500 genodigden al in de zalen. Ze zagen via grote schermen hoe de vorstin een rondgang maakte door het gebouw dat is ontworpen door de architecten Jo Coenen en Arno Meijs. In de foyers bekeek de koningin de permanente fototentoonstelling met werk van onder anderen Erwin Olaf en Viviane Sassen.

Na de rondleiding woonde de koningin de première bij van de musical La Cage aux Folles. Gelijktijdig ging het toneelstuk Ontrouw in première.

Honderden beleggers vrezen voor geld

Opnieuw vrezen honderden particuliere beleggers de dupe te zijn geworden van fraude door een beleggingsfonds. De Vastgoed Solide Maatschappij (VSM) uit Arnhem, die belegt in vastgoedprojecten in Nederland, heeft volgens de beleggers de door hun ingelegde 24 miljoen euro voor een groot deel verkwanseld.

"Dat er fraude is gepleegd, staat als een paal boven water", aldus John Taubman, voorzitter van de Stichting Belangen Obligatiehouders VSM, waarin inmiddels ongeveer vierhonderd van de 570 gedupeerde beleggers hun krachten hebben gebundeld.

Het fonds waar de beleggers zijn ingestapt, vaak na lovende woorden van een tussenpersoon, had een totaal vermogen van 38 miljoen euro. Daarvan bestond 14 miljoen euro uit een lening van een hypotheekbank. Van het totale bedrag in het fonds is volgens de beleggers het grootste gedeelte verdwenen. Nog ongeveer 16 miljoen euro aan vastgoed zou over zijn.

De particulieren stapten gemiddeld voor circa 40.000 euro in. VSM, dat in november 2004 werd opgericht, beloofde een vaste rente van jaarlijks 4,5 procent. Daarnaast hadden beleggers volgens het vastgoedfonds nog zicht op een 'winstdelende rente’ van maximaal 4,5 procent per jaar.

De beleggers gingen zich zorgen maken toen vanaf april de rente niet meer werd uitbetaald. Taubman, die in 2008 zelf ruim een ton investeerde, vertrouwde het al in de zomer van 2009 niet meer. Het was toen opeens via de website van VSM niet meer mogelijk zijn persoonlijke overzichten in te zien.

Hij klopte bij zijn tussenpersoon aan omdat hij zijn geld terug wilde– de tussenpersoon had eerder gesteld dat dit bij VSM te allen tijde mogelijk zou zijn– maar kreeg nul op het rekest. "Ik ben toen bij het kantoor van VSM in Arnhem gaan kijken, waar het bedrijf een etage had, maar dat was leeg", aldus de stichtingvoorzitter.

Taubman en een aantal beleggers stapten naar een Nijmeegs advocatenkantoor, dat met hen een collectieve stichting opzette om te redden wat er te redden valt. "We zijn in onderhandeling met diverse partijen om een doorstart te kunnen maken", aldus advocaat Jan Willem van der Velden.

De Nederlandsche Bank (DNB) laat weten op de hoogte te zijn van de problemen rond VSM. "Het bedrijf had een ontheffing op basis waarvan het mocht werken, maar die hebben we op een gegeven moment ingetrokken", aldus een woordvoerder. De DNB stelt betrokken te zijn bij het zoeken naar een oplossing.

Het bestuur van VSM is eerder deze maand overgedragen aan de Stichting Belangen Obligatiehouders VSM. Voormalig bestuurder Guido Mensink laat weten dat van fraude geen sprake is. "Anders hadden we geen goedkeurende verklaring van onze accountant gehad", aldus Mensink. "Halverwege 2008 en 2009 zijn er nog controles geweest. De uitkomst daarvan was goed. We hebben alles te goeder trouw proberen te doen."

VSM is in verband met 'wijzigingen in de organisatie’ tijdelijk telefonisch niet bereikbaar, zegt een antwoordapparaat. Men kan wel een mail sturen.

[EK] Izothov snelste op 200m vrije slag

De Nederlandse mannen hebben tijdens de Europees kampioenschappen kortebaan in Eindhoven geen medailles kunnen pakken tijdens de finale 200 meter vrij. Het goud ging in een sterke tijd van 1.41,84 naar de Daniil Rus Izotov.

Stefan de Die was de beste Nederlander in de finale. De Zeeuw eindigde in een tijd van 1.45,33 als zesde. Joost Reijns klokte 1.45,34 en eindigde als zevende.

Uitslagen Eredivisie speelronde 16

Dit weekend werd in de Eredivisie de zestiende speelronde afgewerkt. Twente herstelde zich na twee nederlagen op rij en kwam door de nederlaag van PSV op gelijke hoogte met de Eindhovenaren. Ajax steeg weer naar plek drie door een overwinning bij VVV-Venlo en zag de achterstand met de koplopers slinken tot 3 punten.

NAC Breda wist op vrijdagavond voor het derde jaar op rij in eigen huis te winnen van PSV.  De Eindhovenaren kwamen twee keer op voorsprong door goals van Reis en Dzsudzsák, maar goals van Leonardo en Amoah zorgden voor een 2-2 ruststand. Vlak na rust kwam de club uit Breda zelfs op voorsprong na een pegel van Boussabon. PSV zocht daarna de aanval, miste enige kansen, maar zag Amoah in de 79e minuut de wedstrijd op slot gooien.

FC Groningen heeft aan de lange reis naar Kerkrade geen punten overgehouden. Roda JC Kerkrade was in eigen huis te sterk en won met 1-0. Roda domineerde in de eerste helft, maar wist weinig echte kansen te creëren. Desondanks stond de ploeg bij rust op voorsprong. nadat Sutchuin-Djoum de bal via Tim Matavz achter Groningen-keeper Luciano schoot. Groningen probeerde na de rust nog wel terug te komen, maar kwam niet verder dan een schot van Matavz dat naast ging.


  Feyenoord heeft na een maand weer eens kunnen winnen. In eigen huis werd ADO Den Haag met 2-1 geklopt. De gasten kwamen nog wel op voorsprong na een gezapige eerste helft. Boulykin strafte een fout van Vlaar af en schoot de bal achter Van Dijk. Na rust werd Feyenoord echter in het zadel geholpen door ADO. Amper een minuut na rust werkte Radosavljevic een corner achter zijn eigen keeper. Na een uur tikte Castaignos een voorzet van El Ahmadi binnen en stond de eindstand op het bord. Daarna kregen beide ploegen nog wel kansen, maar gescoord werd er niet meer.

De Wedstrijd van de Week ging tussen AZ en sc Heerenveen. Een verslag van deze wedstrijd vind je hier.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
NAC Breda PSV 4-2
AZ SC Heerenveen 2-2
Roda JC Kerkrade FC Groningen 1-0
Willem II Excelsior 1-1
NEC FC Twente 2-4
De Graafschap Vitesse 1-1
Feyenoord ADO Den Haag 2-1
VVV-Venlo Ajax 0-2
Heracles Almelo FC Utrecht 2-1

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 16 10 4 2 34 45-16
2 FC Twente 16 10 4 2 34 31-15
3 Ajax 16 9 4 3 31 35-16
4 FC Groningen 16 9 3 4 30 29-21
5 AZ 16 8 5 3 29 23-16
6 Roda JC Kerkrade
16 7 7 2 28 26-20
7 ADO Den Haag 16 7 4 5 25 28-26
8 sc Heerenveen 16 6 6 4 24 29-22
9 FC Utrecht 16 7 2 7 23 26-22
10 NAC Breda 16 7 2 7 22 22-25
11 De Graafschap 16 5 5 6 20 21-31
12 NEC 16 5 4 7 19 27-31
13 Heracles Almelo 16 5 3 8 18 26-27
14 Vitesse 16 4 5 7 17 19-27
15 Feyenoord 16 4 4 8 16 21-32
16 Excelsior 16 4 3 9 15 19-30
17 VVV-Venlo 16 3 0 13 9 15-34
18 Willem II 16 0 3 13 3 13-45

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

[EK] Dekker oppermachtig op 100m vlinderslag

Tijdens het Europees kampioenschap kortebaan in Eindhoven heeft Inge Dekker de gouden medaille gewonnen op de 100 meter vlinderslag. Daarmee prolongeerde de landgenote haar titel op dit onderdeel.

Met een tijd van 56,51 was ze veel sneller dan de concurrentie. De Noorse Ingvild Snildal pakte met een achterstand van 0,95 secondes op de tijd van Dekker het zilver.

Dekker wist eerder deze week al goud te pakken op de 50 meter vlinder en twee estafettenummers. Vorig jaar pakte onze landgenote in Istanbul maar liefst vijf gouden plakken. Dit jaar wist Dekker alleen op de 100 meter vrij haar titel niet te verdedigen.

9 Iraniërs dood na drinken alcohol

Hoewel alcohol al ruim dertig jaar streng verboden is in het streng islamitische land, zijn er nog altijd Iraniërs die niet van de drank kunnen afblijven. In de stad Isfahan hebben sinds oktober al negen stiekeme drinkers het loodje gelegd tijdens illegale zuipfestijnen.

Het drinken van alcohol is sinds 1979 verboden in Iran. Toch is drank via het illegale circuit zeer gemakkelijk te krijgen. De alcohol is meestal afkomstig uit illegale thuisstokerijen en van inferieure kwaliteit. Door de illegale stook is de drank veelal vergif en zijn al tientallen mensen ziek geworden.

Mohammad Reza Habibi, openbaar aanklager van de stad, heeft geen medelijden met de nabestaanden van de gesneuvelde drinkers. "Sterven door het drinken van alcohol is verreweg de ergste en lelijkste dood voor een moslim", laat Habibi weten.

Meeuwsen wint in Gieten door pech Nys

De Belg Tom Meeuwen heeft vanmiddag in Gieten verrassend de Superprestige-koers Memorial Radomir Simunek op zijn naam geschreven. Meeuwsen bleef in de sprint de geëmotioneerde Radomir Simunek junior voor. 

Sven Nys leek aanvankelijk vanmiddag de zege te pakken. Hij dacht de sprint te winnen van Meeuwsen maar hij brak zijn pedaal en moest te voet over de finish. Beste Nederlander was Eddy van IJzendoorn die als de nummer zes over de streep kwam.

Simunek senior, die eerder dit jaar overleed, pakte in 1991 in Gieten de wereldtitel bij het veldrijden. Na zijn overleden besloot de organisatie van Gieten de koers naar de Tsjech te vernoemen.

ADO-supporters gearresteerd voor wapenbezit

De politie heeft zondag dertien mensen gearresteerd na een actie van ADO-supporters op de A13. Acht arrestanten werden aangehouden, onder meer wegens wapenbezit.

Het ging onder andere om ploertendoders en zogenoemde goedendags, knotsen met stalen punten aan het eind. Ook maakte de politie processen-verbaal op wegens dronken rijden, het niet hebben van identificatiepapieren en het in het gevaar brengen van het verkeer.

De actie van de supporters, volgens directeur Dick Vierling van ADO Den Haag een 'ludieke actie', begon rond elf uur zondagochtend. Vijftig à tachtig auto’s blokkeerden de A13 ter hoogte van de afslag Delft-Zuid in de richting van Rotterdam. Ze deden dat uit protest tegen het besluit van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam dat slechts een beperkt aantal ADO-aanhangers naar de wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip mocht komen.

De ME greep in en sloot de A13 gedeeltelijk af. Daarachter ontstond een lange file, die rond twaalf uur op zijn langst was (8 kilometer).

Volgens Vierling 'wilden de jongens tot de stadsgrens van Rotterdam rijden en daarna omkeren', aldus Vierling. Ze wilden hun ongenoegen kenbaar maken over de beslissing van Aboutaleb. Volgens Vierling is de actie naar zijn weten 'in goede orde verlopen'.

Uit protest is zondag geen enkele supporter van ADO Den Haag naar de wedstrijd gegaan, meldt Vierling. Het hele vak in de Kuip dat was bedoeld voor de Haagse voetbalfans was leeg. Er waren rond het vak wel spandoeken opgehangen door Feyenoord-fans. Hierop staat onder meer te lezen 'Twee clubs, twee vakken’ en 'Een wedstrijd vol traditie en eer is niet meer’.

ADO-supporters gearresteerd voor wapenbezit
ADO-supporters gearresteerd voor wapenbezit (Foto: ANP)

Uitslagen Eredivisie II (28/11/2010)

Om half drie begonnen de laatste twee wedstrijden uit de zestiende speelronde van de Eredivisie. Heracles Almelo trad in eigen huis aan tegen FC Utrecht , terwijl Ajax Amsterdam op bezoek mocht bij VVV-Venlo. Hieronder de uitslagen.

 

Heracles Almelo

2 - 1

FC Utrecht

 55' Schut e.d.
 84' Overtoom(pen)
   73' Cornelisse
 
 Gele kaart: Quansah, Fledderus, v.d. Linden, (Heracles Almelo),
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.346
Arbiter: Janssen
Bijzonderheden: In de 53e minuut mist Van Wolfswinkel namens FC Utrecht een strafschop.
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Maertens (Reekers/24)
v.d.Linden
Looms
Quansah (Rienstra/67)
Overtoom
Fledderus
Douglas
Armenteros
Everton (Rendla/88)
  Vorm
Cornelisse
Wuytens
Schut
Nesu
Duplan (De Kogel/69)
Silberbauer
v.Wolfswinkel
Lensky
Mertens
Demouge

 

VVV-Venlo

0 - 2

AFC Ajax


   62' Mido
 70' Sulejmani
 
 Gele kaart: , Emanuelson, El Hamdaoui, Sulejmani (AFC Ajax)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.500
Arbiter: V. Hulten
 
Opstelling:   Opstelling:
Begois
Timisela
De Regt
Yoshida
Fleuren
Ahahaoui
Tóth
v.Kouwen (Leemans/84)
Nkume (Chula/56)
Boymans
Uchebo (Musa/77)
  Stekelenburg
v.d.Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Anita
Tainio (Özbiliz/46)
Enoh
Emanuelson
Eriksen (Mido/56)
El Hamdaoui
Sulejmani

Zynga schikt met Disney

Zynga, het bedrijf dat onder andere Farmville en Frontierville op Facebook produceert, heeft eerder dit jaar een rechtszaak aangespannen tegen Disney. Dit omdat Disney een concurrent van Zynga, Playdom, heeft overgenomen, en volgens Zynga ook ex-werknemers van Zynga heeft aangenomen om geheimen te ontfutselen. De zaak is nu geschikt.

In de zaak, die voor een onbekend bedrag is geschikt, beschuldigde Zynga Playdom van het wegkapen van hun werknemers, om ze daarna over te halen het geheim van Zynga te onthullen. Alles is nu echter opgelost. Zynga bracht naar buiten:

"Zynga is erg blij met het resultaat van de aanklacht tegen Playdom met betrekking tot het bedrijfsgeheim. De schikking laat zien dat het een serieuze aangelegenheid is, wat serieus genomen wordt door de autoriteiten. We hebben groot respect voor Disney, en zijn blij dat we het hebben kunnen oplossen met ze."

'Zwitsers gaan buitenlandse boeven uitzetten'

Een omstreden voorstel om niet-Zwitsers voortaan automatisch het land uit te zetten bij een veroordeling, lijkt zondag te zijn aangenomen. Volgens een prognose van omroep SRG stemde 53 procent van de Zwitsers zondag bij een referendum voor het plan.

De foutenmarge van de peiling is echter 3 procent, zodat er nog een kleine kans is dat het plan is afgewezen.

Het voorstel komt van de rechtse Zwitserse Volkspartij SVP, de grootste partij van het land. Iedere Nederlander of andere niet-Zwitser die in het Alpenland schuldig wordt bevonden aan bepaalde strafbare feiten, verliest voortaan vanzelf zijn verblijfsvergunning. Nu zetten rechters ongeveer drie- à vierhonderd mensen per jaar uit bij een veroordeling. Bij automatische verbanning zou dat verviervoudigen naar circa 1500 per jaar.

De SVP gebruikt posters waarbij witte schapen enkele zwarte schapen van een Zwitserse vlag trappen.

China wil spoedberaad Korea

China heeft zondag spoedberaad aangekondigd over Noord-Korea. Vertegenwoordigers van Noord- en Zuid-Korea, China, de Verenigde Staten, Rusland en Japan zouden begin december in Beijing bijeen moeten komen voor een gedachtewisseling 'over belangrijke punten van zorg', zei de Chinese gezant Wu Dawei. Hij benadrukte dat recentelijk op het Koreaanse schiereiland 'een reeks gecompliceerde factoren' naar voren is gekomen.

De oproep van Wu is de meest publieke diplomatieke interventie van China sinds bondgenoot Noord-Korea vorige week een artilleriebeschieting uitvoerde op het Zuid-Koreaanse eiland Yeongpyeong, waardoor de spanningen op het Koreaanse schiereiland verder zijn opgelopen. De Verenigde Staten willen dat China zijn invloed op Noord-Korea aanwendt om de crisis te helpen bezweren. Om de druk op te voeren neemt een Amerikaans vliegdekschip deel aan vlootoefeningen met Zuid-Korea in de Gele Zee.

Een hoge Chinese gezant sprak zondag in Seoul met de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak, terwijl minister van Buitenlandse Zaken Yang Jiechi telefonisch overleg voerde met zijn Amerikaanse ambtgenoot Hillary Clinton.

China hoopt spoedig de internationale nucleaire ontwapeningsgesprekken met Noord-Korea te hervatten. Het zeslandenoverleg heeft de afgelopen twee jaar vrijwel stilgelegen. In die periode testte Noord-Korea een langeafstandsraket en bracht het voor de tweede keer een kernlading tot ontploffing. De Amerikaanse regering betwijfelt hierdoor of Noord-Korea daadwerkelijk in ontwapening geïnteresseerd is. Ook Zuid-Korea heeft meer afstand tot het noorden genomen, vooral sinds het tot zinken brengen van een Zuid-Koreaans marinekortvet eerder dit jaar. Zuid-Korea stelt dat het schip door Noord-Korea werd getorpedeerd, wat Noord-Korea ontkent.

De door China voorgestelde spoedzitting zou een ruimer thema beslaan dan alleen de nucleaire programma's van Noord-Korea, zoals tot nog toe. De overleggroep zou zich daarmee kunnen ontwikkelen tot een veiligheidsforum voor Noordoost-Azië, zoals sommige deelnemers hebben bepleit.

[WB] De Jong beste op 10.000m

Bob de Jong heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Hamar de 10.000 meter op zijn naam geschreven. De Jong klokte een tijd van 13.05,83 en bleef daarmee als enige onder de 13.10.

De Rus Ivan Skobrev eindigde op bijna zes seconden als tweede, marathonrijder Jorrit Bergsma reed met 13.13,98 de derde tijd. Ook de andere Nederlanders reden in de top acht. Bob de Vries werd vijfde terwijl Arjen van der Kieft de achtste tijd achter zijn naam kreeg.

Uitslag 10.000 meter heren:

# Naam Land Tijd
1 Bob de Jong Ned 13.05,83
2 Ivan Skobrev Rus 13.11,26
3 Jorrit Bergsma Ned 13.13,98
4 Havard Bøkko Noo 13.19,89
5 Bob de Vries Ned 13.20,84
8 Arjen van der Kieft Ned 13.27,28

Brabander rijdt rond met bomgordel

Bij een verkeerscontrole in Breskens is zaterdagnacht een 54-jarige man uit Oosterhout aangehouden. In zijn auto lagen diverse wapens en een bomgordel, meldt de Zeeuwse politie. Uit onderzoek van explosievenexperts bleek dat er geen explosieven in de bomgordel zaten. Onbekend is wat de man met de gordel van plan was.

De Brabander bleek nog negen openstaande boetes op zijn naam te hebben staan voor diverse overtredingen. Hij wordt er onder meer van verdacht geld te hebben gestolen uit een sportcomplex in Oosterhout.

Toen agenten zijn vakantiewoning doorzochten, bleken daar ook wapens te liggen. De man is in een cel gezet en overgedragen aan de Brabantse politie, waar hij gesignaleerd stond.

De man werd rond 00.30 uur op de Slikkenburgweg gearresteerd.

Ronaldo over El Clásico: "Ik heb er een goed gevoel bij"

FC Barcelona-aanvoerder Carles Puyol denkt dat het treffen met Real Madrid alle kanten op kan gaan. Cristiano Ronaldo denkt van niet.

Volgens de Portugese sterspeler van De Koninklijke heeft zijn ploeg een doorslaggevende factor die voor een zege in Camp Nou kan zorgen. Cristiano Ronaldo denkt dat Los Blancos kan winnen, als het gehele team de verantwoordelijkheid draagt voor het spel.

"Ik ervaar niet meer druk dan mijn ploeggenoten, het hele team is verantwoordelijk voor het resultaat", aldus de Portugees tijdens een persconferentie. "We zullen er alles aan doen om de wedstrijd te winnen. We zijn ons bewust van het belang van deze wedstrijd en we gaan op een optimistische wijze op zoek naar de winst."

"Ik maak deel uit van een elftal waarin iedereen dezelfde ideëen en doelen als ik heb. We zijn altijd op zoek naar meer. We hebben nog geen enkele wedstrijd verloren en voor ons zelfvertrouwen is het belangrijk dat we die reeks voort weten te zetten. Ik heb er een goed gevoel bij", zo meldt de 25-jarige Portugees.

Meisjes (12 en 15) in coma op kroeg-wc

Bezoekers van een café in het Belgische Leuven hebben afgelopen nacht een schokkende ontdekking gedaan. Op het toilet troffen zij twee bewusteloze meisjes van twaalf en vijftien aan die er hun roes uitsliepen.

"Een was er zo erg aan toe dat er in het begin sprake was van een levensbedreigende situatie", laat een politiewoordvoerder weten. De meisjes werden met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Deze konden zij later vandaag weer verlaten.

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de reden waarom de meisjes buiten westen zijn geraakt. "In hun verklaringen stellen de meisjes dat ze heel wat alcohol dronken zoals vodka, champagne en dergelijke. Er is een bloedtest afgenomen en er wordt onder meer ook onderzocht of er eventueel iets in hun glas gedaan is. De resultaten van die onderzoeken zijn nog niet bekend."

[Video] Schorsing skispringer na gebaar middelvinger

De Finse skispringer Harri Olli is door de internationale skifederatie FIS voor één wedstrijd geschorst vanwege het opsteken van zijn middelvinger naar de jury. Dit gebeurde bij een mislukte kwalificatie van de skispringer tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen in Kuusamo.

In 2008 zorgde Olli al voor een rel door bij de WK skivliegen in Oberstdorf te laat en dronken op een officieel teamfeest van de Finnen te verschijnen. Hij werd door de Finse bond toen voor de rest van het seizoen geschorst.

Het bewuste gebaar van Olli (op 0:25)

Zangeres (24) sterft tijdens gezichtscorrectie

China is in rouw. Wang Bei is namelijk overleden. Het 24-jarige popfenomeen heeft het loodje gelegd terwijl ze haar gezicht liet verbouwen.

Ofschoon de populaire zangeres al op 15 november overleed, is het nieuws nu pas naar buiten gebracht. De jonge vrouw liet bijna twee weken geleden in de stad Wuhan een cosmetische operatie uitvoeren aan haar kaakbeenderen. Helaas raakte de arts een bloedvat maar slaagde er niet in het bloeden te stoppen. Wang is letterlijk doodgebloed.

Naar verluidt lag de moeder van het zangeresje tegelijkertijd in dezelfde kliniek. Ook zij zou plastische chirurgie hebben ondergaan. Pas de volgende dag werd zij over de dood van haar dochter geïnformeerd.

Wang Bei werd vier jaar geleden ontdekt tijdens de Chinese evenknie van Idols. Sindsdien raakte zij al snel megapopulair in het enorme land. Haar dood heeft de controverse rond plastische chirurgie weer doen aanwakkeren in China. Dergelijke operaties worden daar vaak uitgevoerd door beunhazen zonder de juiste papieren.

Duke Nukem laat zijn vuisten praten

Alsof gameliefhebbers al niet door het dolle heen zijn omdat Duke Nukem Forever toch echt gaat verschijnen, houdt Take 2 het spel nog warm door zo af en toe weer wat naar buiten te brengen. In dit geval zijn er drie nieuwe screenshots van het wel erg langverwachte spel opgedoken. Helaas zien we geen nieuwe gebieden of vijanden, maar het houdt ons weer even zoet toch?

Er is helaas nog geen releasedatum voor Duke Nukem Forever bekendgemaakt, maar wat maken een paar maandjes meer of minder nog uit.

 

  

 

Opnieuw beschuldigingen aan adres FIFA

De Zwitserse SonntagsZeitung heeft vandaag bericht over nieuwe verdenkingen van corruptie bij leden van de FIFA. Volgens de krant bestaat er een lijst met namen van personen uit het uitvoerend comité van de instantie die via postadressen van niet bestaande bedrijven miljoenen aan het doorsluizen zijn.

Volgens anonieme bronnen zitten er enkele leden van de FIFA achter deze dubieuze praktijken. Ook zou er een IOC-lid bij betrokken zijn. Namen noemt de krant niet.

De FIFA beslist donderdag in Zürich over de toewijzing van het WK van 2018. In aanloop naar deze verkiezing deed zich al eerder een omkoopschandaal voor.

'Succes Jennifer Ewbank onbegrijpelijk'

Dat Jennifer Ewbank nog steeds in de race zit om The Voice of Holland te worden, is volgens vele kijkers onbegrijpelijk. Jennifer is de halfzus van succesvol liedjesschrijver John Ewbank.

Jennifer wordt elke week afgebrand op Facebook en Twitter en ook in diverse polls staat ze altijd onderaan. Toch zijn de vakjury/coaches en het aanwezige publiek laaiend enthousiast en mag ze elke week weer blijven. Kijkers beginnen af te haken omdat het voor hen als doorgestoken kaart aanvoelt.

Enkele reacties op Twitter: "Jennifer Ewbank haar live optreden van vrijdag; het is net alsof er een jong vogeltje bruut verkracht wordt. Broer Ewbank op rand van faillissement door omkopen van tvoh Jennifer. Jennifer Ewbank staat trending met als beschrijving the noise of holland. Jennifer Ewbank mag de mond wel houden me katten begonnen mee te janken(zingen) en dat klonk nog beter."

Afgelopen vrijdag mocht Ewbank ook weer door. Mede dankzij publieksstemmen. Maar niet de publieksstemmen van de kijkers thuis dus. Luister hier zelf naar Jennifer Ewbank,

Uitslagen Eredivisie (28/11/2010)

Om half 1 begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Feyenoord

2 - 1

ADO Den Haag

 46' Radosavljevic e.d.
 59' Castaignos
   45+2' Boelykin
 
 Gele kaart: Biseswar, Bahia, El Ahmadi, (Feyenoord), Kum, Verhoek, Derijck, (ADO Den Haag)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 42.000
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Dijk
Leerdam
Vlaar
Bahia
De Cler
Mokotjo
Wijnaldum
El Ahmadi
Biseswar (Auassar/84)
Castaignos
Cabral (v.Haaren/75)
  Coutinho
Leeuwin
Derijck
Kum
M.Piqué (v.d.Bergh/69)
Toornstra (Buijs/80)
Radosavljevic
Immers
Verhoek
Boelykin
Kubik (Vicento/85)


De Graafschap

1 - 1

Vitesse

 23' Hersi
   27' Pluim
 
 Gele kaart: Fränkel, Jungschläger, (De Graafschap), Kashia, Matic, Kingston, Felixdaal, (Vitesse)
 
Stadion: De Vijverberg, Doetinchem
Toeschouwers: 12.350
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Waterman
Nalbantoglu (Broekhof/28)
Saeijs
Wormgoor
Fränkel
Meijer
Rose
Jungschläger
De Ridder (Bargas/43)
Poepon
Hersi
  Room
Kashia
Rajkovic
Felixdaal
Caldirola
Pröpper (Kingston/64)
Aissati
Matic
Jenner (Nilsson/55)
Pluim (Pedersen/74)
Snijders

Opnieuw aanwijzing voor nieuwe Tomb Raider

Er is opnieuw 'bewijs' dat Square Enix van plan is om met een grootse onthulling de nieuwe Lara Croft-game aan te kondigen. Tomb Raider BIZ, een fansite van de game-serie, heeft ontdekt dat de Engelse vestiging van het bedrijf de zin "A Survivor is Born" als trademark heeft vast laten leggen, met als onderwerpen "computer game software" en "video game software".

Oftewel: De teaser in de laatst verschenen Game Informer was zeker weten van Square Enix, en deze gaat waarschijnlijk over een nieuwe Tomb Raider Game. Wanneer de nieuwe Game Informer uitkomt, op 6 december, zullen we ongetwijfeld meer weten. We houden jullie op de hoogte.

Pellè mag nog altijd vertrekken bij AZ

Graziano Pellè mocht aan het begin van het seizoen nog op zoek naar een nieuwe club. Nu bewijst hij al enige wedstrijden van groot belang te zijn voor AZ, maar er is niets veranderd aan de opvatting van de club.

"Graziano heeft het de afgelopen weken uitstekend gedaan. Dat vertrouwen heeft hij niet beschaamd. Het is wel zo dat wij als club nog steeds in dezelfde situatie als afgelopen zomer zitten. Toen heeft zowel AZ als Pellè aangegeven dat het beter is om een transfer te plegen," aldus technisch directeur Earnest Stewart op de officiële website van de Alkmaarse club.

"Op het moment dat er een club voor een speler van AZ komt en zij voldoen aan de gevraagde transfersom, dan nemen we dat in overweging. De club weer kerngezond maken staat bij ons hoog in het vaandel. Echter zullen we altijd handelen op basis van sportieve beweegredenen. Voetbal blijft onze core business. Voor hoeveel geld hij mag vertrekken? Over bedragen spreken we bij AZ niet."

Derksen in subtop, Karlsson wint in Dubai

Robert-Jan Derksen is als elfde geëindigd bij de Dubai World Championships. De golfer had vandaag zeventig slagen nodig voor zijn slotronde, twee onder het baangemiddelde. Daarmee eindigde hij het toernooi als gedeeld elfde met een totaalscore van -7. Joost Luijten had 74 slagen nodig en zakte daardoor naar de middenmoot. Zijn totaalscore van -3 was goed voor de gedeelde 26e plaats.

De zege in het miljoenentoernooi ging naar Robert Karlsson. De Zweed schaarde zich dankzij een charge op de slotdag (-5) naast Ian Poulter en was op de tweede play-offhole de beste.

Martin Kaymer werd de best verdienende Europese golfer van het afgelopen seizoen. De Duitser werd net als zijn Noord-Ierse concurrent Graeme McDowell gedeeld dertiende, en bleef McDowell daardoor voor op de Order of Merit.

Vrouw (30) sterft van verdriet

Een dertigjarige vrouw uit Saoedi-Arabië is letterlijk gestorven van verdriet. Ze was kapot na het overlijden van haar man, een week geleden.

De vrouw had uren zitten wachten op haar man, die maar niet thuiskwam. Op een gegeven moment stond de politie voor haar deur, die vertelde dat haar man het loodje had gelegd bij een verkeersongeluk in de stad Jazan.

"Ze stortte in toen ze het slechte nieuws hoorde", weten Saoedische media vandaag te melden. "Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, alwaar haar toestand verslechterde. Ze is een week later overleden in het ziekenhuis."

Zwarte vrijdag

Black Friday in Amerika is het begin van de koopgekte voor de Kerstdagen. De winkeliers gooien die dag hun winkel extra vroeg open en met allerlei koopjes proberen ze zoveel mogelijk geld van de klanten af te troggelen. En met al die koopjes en al die drukte, dan wil het nog wel eens gebeuren dat je niet zo gelukkig wordt...

Deze dame is het lange wachten zat en besluit dat voordringen best een goede optie is...

Al 100.000 bezoekers voor Hitler-expo

Een omstreden Hitler-tentoonstelling in Berlijn heeft al 100.000 bezoekers getrokken, nog voor de helft van de looptijd. De reacties van de bezoekers zijn verschillend, zei de woordvoerder van het Duitse Historische Museum zondag.

De expositie Hitler und die Deutschen toont nog tot 6 februari grote borstbeelden van Hitler en bijna zeshonderd andere voorwerpen uit de nazitijd. Ook zijn er vierhonderd foto's te zien. Thema is vooral hoe dictator Adolf Hitler op de loyaliteit van de Duitsers kon bouwen.

Veel bezoekers blijven minstens anderhalf uur en bemoeien zich sterk met het thema.

Al 100.000 bezoekers voor Hitler-expo
Al 100.000 bezoekers voor Hitler-expo (Foto: ANP)

Jol passeert De Jong en De Zeeuw

Teemu Tainio debuteert zondagmiddag in de basisformatie van Ajax. De Fin krijgt tijdens de uitwedstrijd bij VVV-Venlo de voorkeur boven Demy de Zeeuw.

Tainio kwam in het begin van het seizoen op voorspraak van trainer Martin Jol transfervrij over van Sunderland. Hij speelde in de competitie alleen vijf minuten mee tegen Willem II.

Ook Siem de Jong heeft zijn basisplaats verloren. Hij moet plaatsmaken voor Christian Eriksen. Urby Emanuelson en Eyong Enoh zijn de overige middenvelders van Ajax voor het duel in stadion De Koel. Miralem Sulejmani vormt samen met Mounir El Hamdaoui een spitsenkoppel. De Serviër vervangt de geschorste Luis Suárez.

Jol passeert De Jong en De Zeeuw
Jol passeert De Jong en De Zeeuw (Foto: ANP)

Noordlaren wil morgen natuurijsmarathon

Noordlaren wil morgen de eerste natuurijsmarathon organiseren. De voorzitter van de plaatselijke ijsclub De Hondsrug, Jan Geert Veldman, maakte dit vandaag bekend. Momenteel heeft de ijsbaan een dikte van twee centimeter, waar minstens drie nodig is.

"Maandagochtend hebben we die drie centimeter heus wel," voorspelde Veldman. "We gaan vanavond met giertanks meer water op de baan spuiten. De bovenlaag wordt dan met het uur dikker."

"Ik had net weerman Piet Paulusma aan de telefoon. Hij voorspelt dat er op dinsdag heel veel sneeuw valt. De schaatsers die in het zuiden wonen, kunnen dan niet bij ons komen. Dat moeten we voorkomen. Want het is een nationale marathon."

Teun Breedijk, wedstrijdcoördinator van de KNSB, denkt dat Noordlaren grote kans maakt om dit jaar Haaksbergen af te troeven, dat vijf jaar achtereenvolgens de primeur had.

[WB] Nesbitt blijft Leenstra net voor op schaatsmijl

Christine Nesbitt heeft bij  de wereldbekerwedstrijden in Hamar de 1.500 meter bij de vrouwen gewonnen. Beste Nederlandse was Marrit Leenstra die tweede werd.

Ingeborg Kroon was in de zesde rit de eerste Nederlandse op het ijs. Zij moest het opnemen tegen Martina Sábliková. Kroon wist goed partij te geven aan de Tsjechische en met nog een ronde te gaan had de Nederlandse zelfs een kleine voorsprong. Dankzij een goede laatste ronde won Sábliková wel van Kroon: 2.00,36 om 2.00,80. In de rit erop moesten Laurine van Riessen en Margot Boer het tegen elkaar opnemen. Van Riessen zette Boer gelijk op een kleine achterstand en met nog een ronde te gaan had ze de snelste tussentijd. Boer probeerde zich terug te vechten maar Van Riessen had het voordeel van de laatste binnenbocht. Uiteindelijk reed ze met 1.59,63 de snelste tijd. Boer kwam in 2.01,03 over de meet.

In de negende rit trof Marrit Leenstra Brittany Schlusser. Leenstra nam vanaf de start het initatief. Met nog een ronde voor de boeg was ze nog wel iets langzamer dan Van Riessen. Dankzij een snelle laatste ronde kwam ze in 1.58,03 over de streep. Christine Nesbitt en Cindy Klassen vormden de laatste rit. Nesbitt ging erg snel van start en zette haar landgenote gelijk op achterstand. Klassen probeerde wel aan te haken maar Nesbitt zette nog een tandje bij en was met nog een ronde te gaan de snelste. Haar tijd van 1.58,01 was de snelste van allemaal, Klassen verloor in de laatste ronde tijd en kwam niet verder dan de zesde plaats.

Uitslag 1.500 meter dames:

# Naam Land Tijd
1 Christine Nesbitt Can 1.58,00
2 Marrit Leenstra Ned 1.58,03
3 Brittany Schlusser Can 1.58,96
4 Laurine van Riessen Ned 1.59,63
5 Yekaterina Lobysheva Rus 1.59,63
12 Ingeborg Kroon Ned 2.00,80
14 Margot Boer Ned 2.01,03

Tussenstand wereldbeker 1.500m:

# Naam Land Punten
1 Christine Nesbitt Can 300
2 Marrit Leenstra Ned 186
3 Brittany Schlusser Can 170
4 Cindy Klassen Can 165
5 Ireen Wüst Ned 150
7 Laurine van Riessen Ned 113

D'Hooge: "Holland/Belgium-bid outsider"

Aankomende donderdag stemt het Uitvoerend Comité van de FIFA over de toewijzing van het WK voetbal van 2018 en 2022. Eén van de stemgerechtigde leden is de Belg Michel D'Hooge, die denkt dat het Holland/Belgium-bid een outsider is voor organisatie.

"Toen ik de andere kandidaten zag, beschouwde ik België en Nederland aanvankelijk als een non-kandidaat. Maar dat is intussen veranderd. Favoriet zijn we niet, wel een outsider," zegt Michel D'Hooghe tegenover Sporza. "We hebben ons goed geprofileerd en aan sympathie gewonnen. Maar vooral is onze kandidatuur die van de integriteit. Er hangt geen zweem van corruptie rond."

"Ik las een Engels rapport waarin wij zelfs als sterkste kandidaat naar voren kwamen. Onze centrale ligging in Europa en de ervaring met Euro 2000 zijn twee heel belangrijke troeven. Ons grootste gebrek is dat bepaalde overheidsgaranties ontbreken. Maar we zijn gebonden aan Europese regels, net als de andere kandidaten. Wij zijn ervoor uitgekomen, de anderen minder. Dat pleit opnieuw voor onze integriteit."

Donderdag zal, als geen bid een meerderheid haalt, na de eerste ronde één bid afvallen. "Als we de eerste ronde overleven, zijn we geen outsider meer," weet D'Hooghe. "Ik weet zeker dat bepaalde leden niet voor ons zullen stemmen in de eerste ronde. Maar ik geloof heel intens dat wij voor velen de optimale tweede kandidaat zijn. Ze zullen wél voor ons stemmen indien hun kandidaat afgevallen is in de eerste ronde."

"De eerste ronde overleven wordt het moeilijkste. Ik denk dat we daarin vier tot zes stemmen kunnen halen. Net dat wordt beslissend: vier is te weinig, zes is genoeg. Ik geef ons 10 tot 20 procent kans om door de eerste ronde te geraken. Als dat lukt, dan stijgen onze kansen naar 35 à 40 procent."

Veldrijdster Van den Brand wint in Gieten

Daphny van den Brand heeft vandaag de internationale veldrit van Gieten op haar naam geschreven. De Europees kampioene rekende in de slotronde met haar enige overgebleven concurrente Sanne van Paassen af. De Tsjechische Pavla Havlikova kwam als de nummer drie over de streep.

Eerder deze maand pakte Van den Brand de Europese titel in het Duitse Frankfurt. Gisteren veroverde ze bovendien in het Belgische Koksijde de leiding in de wereldbeker dankzij haar tweede plaats achter Katherine Compton.

"Nu ga ik voor tien dagen naar de zon om een basis te leggen voor de tweede helft van het seizoen. Ik merkte zaterdag in Koksijde dat Compton toch nog wel een stuk sterker was. Zij heeft een veel minder intensief eerste deel van het seizoen achter de rug en heeft meer trainingskilometers kunnen maken. Dat geeft haar een conditionele voorsprong. Het is nu aan mij om die kloof te dichten," aldus Van den Brand.

Slumdog-acteurs moeite met latrelatie

Slumdog Millionaire-actrice Freida Pinto vindt het bij vlagen best zwaar om steeds verwijderd te zijn van haar vriend en voormalig tegenspeler Dev Patel. De twee jonge acteurs speelden in Slumdog Millionaire al een verliefd stel, dat naar elkaar op zoek was maar door omstandigheden lang van elkaar verwijderd bleef.

Pinto geeft toe dat zij en haar vriend zich voornamelijk op hun carrières hebben geconcentreerd, wat betekent dat ze elkaar nauwelijks zien. "Ik ben nog steeds samen met Dev", zegt ze tegen de Britse krant Female First. "Het is een grote uitdaging om elkaar steeds te kunnen blijven zien omdat ik in Mumbai woon." Patel is vooral in Londen en Los Angeles.

Toch wil de 26-jarige actrice haar relatie met Patel niet al te veel laten lijden onder hun drukke acteursbestaan. "Het is zwaar, maar tegelijkertijd respecteren en steunen we elkaar. We snappen allebei dat dit nu eenmaal bij ons werk hoort. Onze carrières verdienen net zoveel toewijding als onze relatie."

Patel was deze zomer te zien in de avonturenfilm The Last Airbender van M. Knight Shyamalan. Pinto is vanaf 16 december te zien in de nieuwe film van Woody Allen, You Will meet a Tall dark Stranger, naast onder anderen Anthony Hopkins, Antonio Banderas, Josh Brolin en Naomi Watts.

Slumdog-acteurs moeite met latrelatie (foto: Novum)

Super Mario Bros. via Kinect

Super Mario Bros. 1, 2 en 3. Welke NES-bezitter heeft niet minstens één van deze games gespeeld. Ze zijn ook verkrijgbaar voor de Nintendo Wii, maar een technisch aangelegde fan heeft, om het 25-jarig bestaan van Nintendo te vieren, zijn Kinect zo geprogrammeerd dat hij deze spellen ook kan spelen door te bewegen.

Zie hieronder hoe hij het ervan afbrengt. Uiteraard zijn de spellen er niet voor gemaakt, waardoor het erg moeilijk wordt. Kijk maar hoe vaak hij moet springen om zijn eerste paddestoel te krijgen. 

Politie opent aanval op drugswijk Rio

De politie in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft zondag de aanval geopend op een sloppenwijk waar vijf- à zeshonderd drugshandelaren zich hebben gebarricadeerd. In een regen van kogels bestormde een groot aantal agenten de wijk Favela da Grota.

De veiligheidsdiensten hadden de drugshandelaren zaterdag een ultimatum gesteld. Maar de drugsbendes weigerden zich over te geven.

De politie heeft de laatste tijd meer sloppenwijken schoongeveegd. De operatie is erop gericht de stad veiliger te maken voor het wereldkampioenschap voetbal van 2014 en de Olympische Spelen van 2016. Drugsbendes hebben de afgelopen week teruggevochten tegen de politie. Ze schoten op agenten en staken auto's en bussen in brand. Tientallen mensen zijn omgekomen door het geweld.

Politie opent aanval op drugswijk Rio
Politie opent aanval op drugswijk Rio (Foto: ANP)

Schep aan kop in Gentse zesdaagse

Baanrenner Peter Schep en zijn Belgische teammaat Iljo Keisse gaan na de vijfde nacht aan de leiding in de zesdaagse van Gent. Het koppel heeft 330 punten verzameld. Alleen de Belg Kenny De Ketele en de Duitser Leif Lampater volgen met 303 punten in dezelfde ronde.

De Denen Alex Rasmussen en Michael Morkov, de winnaars van vorig jaar, voeren met 302 punten drie koppels aan die een ronde moeten goedmaken op de leiders. De Duitsers Danilo Hondo en Robert Bartko hebben 236 punten, de Nederlanders Danny Stam en Leon van Bon 215.

Zondag is in het Gentse Kuipke de finish van de 70e editie.

Van Beukering: "De spelers reageren positief op mij"

Jhonny van Beukering heeft het idee dat zijn stage bij Feyenoord goed verloopt. De spelers, de trainer en hijzelf zijn tevreden. Dat laat hij weten aan Omroep Gelderland.

"Ik heb nu vier dagen meegetraind en het gaat steeds beter", aldus de spits. "Ik heb ook flink wat gescoord. De spelers reageren positief op mij, omdat ik een heel ander type ben dan wat zij hebben in de spits. Ik heb nog niks gehoord van Feyenoord, maar ik lees alleen maar positieve dingen tot nu toe."

Omdat Feyenoord onder curatele staat bij de KNVB kan het geen nieuwe spelers vastleggen met een profcontract. De Rotterdammers bekijken daarom de mogelijkheid om Van Beukering op amateurbasis te contracteren.

[EK] Estafetteheren als tweede naar finale

De Nederlandse zwemmers hebben zich voor de finale van de 4x50 meter vrije slag geplaatst bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Eindhoven. Jan Kersten, Stefan de Die, Bas van Velthoven en Robbert Donk kwamen in de series met 1.27,30 tot de tweede tijd.

Sharon van Rouwendaal plaatste zich als snelste voor de eindstrijd van de 200 meter rugslag. Haar tijd van 2.06,64 was maar tweehonderdste boven het Nederlands record van Femke Heemskerk uit december 2008. Ook Wendy van der Zanden plaatste zich voor de eindstrijd. Met 2.07,21 zette zij de vierde tijd neer in de series.

Stefan de Die en Joost Reijns plaatsten zich voor de finale van de 200 meter vrije slag. De Die tikte aan in 1.45,18, de zesde tijd en Reijns zwom met 1.45,26 de zevende tijd. Dion Dreessens werd uitgeschakeld. Met 1.49,00 werd hij in de series 28e.

[DTM] Uitslag Race Shanghai

Gary Paffett heeft in de straten van Shanghai de laatste DTM-race van het seizoen 2010 gewonnen. De Brit bleef de Schot Paul di Resta voor. Deze had aan zijn tweede plaats genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Timo Scheider completeerde in China het podium.

Di Resta begon van poleposition met Paffett direct achter zich. Een langzame pitstop bij Di Resta zorgde ervoor dat de volgorde omgedraaid werd. In de slotfase van de race kwam Di Resta onder druk te staan van de Audi-rijders Timo Scheider en Martin Tomczyk, maar een rode vlag veroorzaakt door een crash tussen Mike Rockenfeller en Susie Stoddart zorgde ervoor dat de volgorde vooraan niet meer gewijzigd werd.

Miguel Molina werd dankzij zijn late stops vijfde, terwijl Jamie Green juist door vroeg te stoppen uiteindelijk van de derde naar de zesde stek terugviel. Markus Winkelhock finishte op plaats zeven, voor David Coulthard die met de achtste plaats eindelijk zijn eerste punt binnenhaalde.

Uitslag Shanghai

Pos. Rijder Team Tijd
1 Gary Paffett Mercedes 51:57.657
2 Paul di Resta Mercedes +3.751
3 Timo Scheider Audi +4.212
4 Martin Tomczyk Audi +5.341
5 Miguel Molina Audi +16.306
6 Jamie Green Mercedes +18.152
7 Markus Winkelhock Audi +19.469
8 David Coulthard Mercedes +21.835
9 Mattias Ekström Audi +23.554
10 Ralf Schumacher Mercedes +24.182
11 Susie Stoddart Mercedes +35.086
12 Mike Rockenfeller Audi +35.319
13 Bruno Spengler Mercedes +36.120
14 Katherine Legge Audi +39.710
15 Cheng Cong Fu Mercedes +47.386
16 Maro Engel Mercedes +1 Ronde
17 Oliver Jarvis Audi +2 Ronden


Eindstand in het kampioenschap

Pos. Rijder Team Punten
1 Paul di Resta Mercedes 71
2 Gary Paffett Mercedes 67
3 Bruno Spengler Mercedes 66
4 Timo Scheider Audi 53
5 Mattias Ekström Audi 35
6 Jamie Green Mercedes 32
7 Mike Rockenfeller Audi 22
8 Martin Tomczyk Audi 20
9 Oliver Jarvis Audi 18
10 Miguel Molina Audi 15
11 Alexandre Premat Audi 12
12 Markus Winkelhock Audi 7
13 Susie Stoddart Mercedes 4
14 Ralf Schumacher Mercedes 3
15 Maro Engel Mercedes 3
16 David Coulthard Mercedes 1

John Carmack: Digitaal distribueren is de toekomst

John Carmack, ontwikkelaar van onder andere Doom en RAGE, gaat ervan uit dat digitale distributie de toekomst is als het gaat om de manier waarop games aangeschaft zullen worden. Hij geeft bovendien aan dat hij het fijn vindt dat publishers veel minder obstakels hoeven te nemen als ze hun games via bijvoorbeeld de App Store uitbrengen, zoals hij onlangs met RAGE deed.

"Ik vind de App Store fantastisch, als het gaat om het verminderen van obstakels om een product bij de klanten te krijgen. Je hoeft niet eerst een deal te sluiten met uitgevers. Het biedt mogelijkheden voor iedereen, ook kleine ontwikkelaars kunnen fantastische games maken en op deze manier distribueren. Ook de communicatie met gebruikers, zodat je snel dingen kunt aanpassen of verwijderen, is handig".

Carmack is een groot fan van alles wat digitaal is, maar hij geeft toe dat de fysieke verkoop van spellen voor de meeste consoles nog erg belangrijk is. Evengoed gaat hij ervan uit dat in de toekomst alles digitaal verkregen zal worden.

RAGE zal voor de consoles en PC uitkomen in 2011.


John Carmack

Ferguson: "Laatste seizoen Van der Sar"

Doelman Edwin van de Sar (40) neemt komende zomer afscheid bij Manchester United. Dat liet zijn coach Alex Ferguson vandaag weten op de website van The People. Zelf heeft de Nederlandse recordinternational zich nog niet duidelijk uitgesproken over zijn toekomstplannen.

"Ik heb inmiddels geaccepteerd dat dit voor Edwin zijn laatste seizoen is", gaf Ferguson te kennen. "Het is droevig, maar het wordt moeilijk voor een keeper als je eenmaal veertig jaar bent. Kijk maar naar wat er ooit met Peter Shilton is gebeurd. Zijn topvorm was plotseling volledig weg. Ik denk niet dat Edwin dat wil laten gebeuren. Hij is een heel trotse man. Zijn vertrek zal een groot verlies voor Manchester United zijn."

Ferguson: laatste seizoen Van der Sar
Ferguson: laatste seizoen Van der Sar (Foto: ANP)

ME sluit A13 af vanwege ADO-supporters

De Mobiele Eenheid (ME) heeft zondagochtend de snelweg A13 richting Rotterdam ter hoogte van vliegveld Zestienhoven afgesloten omdat supporters van voetbalclub ADO Den Haag op de rijbaan lopen.

Dat heeft de ANWB gemeld. Het is niet duidelijk om hoeveel supporters het gaat. Ze zouden uit hun auto gestapt zijn en op de rijbaan lopen.

De problemen op de rijbaan begonnen rond elf uur. Als gevolg van de actie van de ME stond er tegen half twaalf een file van 4 kilometer, aldus de ANWB.

ME sluit A13 af vanwege ADO-supporters
ME sluit A13 af vanwege ADO-supporters (Foto: ANP)

Kou breekt records in Engeland

De kou in Groot-Brittannië heeft records gebroken. De nacht van zaterdag op zondag was de koudste novembernacht ooit in veel delen van het land. In het westelijke Llysdinam zakte de temperatuur naar min 17,3 graden, in het noordelijke Glascarnoch vroor het 15,3 graden. De Britse omroep BBC meldde dit zondag.

Zaterdag viel op veel plaatsen in Groot-Brittannië al de zwaarste sneeuwval sinds zeventien jaar, wat betreft deze tijd van het jaar. Zondag sneeuwde het nog steeds in Schotland en noordoost-Engeland. Maandag wordt meer kou en sneeuw verwacht.

Snelwegen en luchthavens ondervinden veel hinder van het winterweer. Automobilistenvereniging AA zei dat het zaterdag 15.000 pechgevallen heeft verholpen. Dat is 80 procent meer dan op een normale zaterdag in november.

Zuid-Korea schiet per abuis granaat

Zuid-Korea heeft zondag per abuis een granaat afgeschoten naar het zuidelijke deel van de gedemilitariseerde zone met Noord-Korea. Het land heeft direct een bericht gestuurd naar Noord-Korea dat de beschieting een foutje was, meldden legerfunctionarissen aan het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

De fout gebeurde tijdens een oefening. Bij het incident met de 155 mm-granaat vielen geen gewonden.

De verhouding tussen Zuid- en Noord-Korea is momenteel uiterst gespannen. Noord-Korea bombardeerde dinsdag een Zuid-Koreaans eiland. Zondag begonnen omstreden marine-oefeningen van de VS en Zuid-Korea.

Waar woont de Batman

In deze trailer van de aankomende MMO DC Universe Online wordt de stad van Batman uitgelicht. In de trailer zien we verschillende iconische gebouwen en gebieden. De iconische Wayne Manor en Batcave, het huis en de schuilplek van Batman, ontbreken helaas.

Wel zien we het beroemde Arkham Asylum 'The Home-Away-From-Home For Gotham's Criminally Insane', samen met andere beroemde plekken zoals Crime Alley en Ace Chemicals. Crime Alley is de plek waar de ouders van Batman zijn vermoord en Ace Chemicals is de plek waar de Joker, de Joker werd. 

In Nederland kennen wij geen comic-cultuur, in het land van The Brave and The Free zijn strips nog immens populair. Striptekeningen worden daar soms gezien als een vorm van literatuur. Watchmen bijvoorbeeld, die strip-roman verscheen zelfs op de toonaangevende literatuurlijst van de Time.  

DC Universe Online verschijnt begin 2011 voor de PC en PlayStation 3.

 

De wereld staat (bijna) stil

Een Engelsman heeft een bijzondere uitvinding gedaan. Hij heeft namelijk ontdekt hoe je de wereld stil kan laten staan. 

I’ve used a static camera to capture a high-speed event. But, I wondered, what would happen if the camera was the fast-moving object? For instance, if you use a 210fps camera at 35mph, on playback at 30fps it’ll seem to the observer that they’re moving at walking pace- but everything observed will be operating at 1/7th speed.

Gelukkig heeft niet echt de pauzeknop gevonden. Maar je kunt zeggen wat je wilt het ziet er heel tof uit.

CD: James Blunt - Some Kind Of Trouble

Bij zijn eerste plaat had hij de schijn nog mee. Tijdens de korte en donkere winterdagen kwam het debuut van James Blunt uit, vol gevoeligheid, ondersteuning en medelijden. Ondanks de draak van het lied 'You're Beautiful' (onlangs uitgeroepen tot meest irritante lied ooit) bevatte deze plaat best een paar mooie singer-songwriter momenten. 'Wisemen' is bijvoorbeeld nog steeds een nummer dat ik niet snel weg zal zappen. Toch heeft de Engelse beroepsmilitair zijn eigen ruiten ingegooid de laatste jaren. Niet alleen nam het aantal mensen toe dat zijn fijngeknepen, zeurderige stem (inclusief falsetto-uithalen) niet meer kon horen, zijn tweede plaat was een flinke knieval. Ook de arrogante uitspraken van de Engelsman deden het niet goed voor de publieke opinie. Verkondigen dat je zelf een Derde Wereldoorlog hebt voorkomen gaat wat ver in de grootheidswaanzin bijvoorbeeld. In Nederland hebben we hier helemaal een broertje dood aan en laten zo iemand liever even links liggen.

Sauerbreij zegeviert in Oostenrijk

Nicolien Sauerbreij heeft gisteren de sterk bezette Europa Cup parallel reuzenslalom in het Oostenrijkse Hochfugen gewonnen. De olympisch kampioene versloeg in de finale de Oostenrijkse Patrizia Kummer. De Duitse Anke Karstens einigde als derde door in de troostfinale Viktoria Stefaner uit Oostenrijk te verslaan.

Naast Sauerbreij deden ook zus Marieke, Anne-Floor Kunkeler en Mirjam Brakenhoff namens ons land mee in Hochfugen. Marieke Sauerbreij werd 20e, Kunkeler 40e en Brakenhoff tenslotte eindigde op de 42e plaats.

PVV verliest weer zetel

De PVV blijft zetels inleveren. Deze week is de partij van Geert Wilders opnieuw een zetel kwijtgeraakt in de peiling van Maurice de Hond. De partij die de afgelopen weken regelmatig in het nieuws is vanwege problemen rond Kamerleden, is met 27 zetels de tweede partij.

Half september stond de PVV nog op 34 zetels, tien meer dan bij de verkiezingen in juni. Inmiddels is de winst sinds de verkiezingen grotendeels verdampt.

De partij van premier Mark Rutte raakte ook een zetel kwijt en heeft er nog 35 over. Ook de SP verloor een zetel en heeft er nog achttien over. De partijen zien hun verloren zetels naar de PvdA (nu 17), het CDA (17) en de Partij voor de Dieren (2) gaan.

Het aantal zetels van D66 (13), GroenLinks (13), ChristenUnie (6) en de SGP (2) bleef stabiel in de peiling.

Schöne: "De 1-2 was een domme fout van mij"

Lasse Schöne is schuldig aan de 1-2 in het duel tegen FC Twente. Dit liet de Deense voetballer na afloop van het duel tegen de Tukkers weten: "Duidelijk. Ja, je moet mij niet zo ver terug laten zakken, maar het is gewoon een domme fout. Klaar, daar kun je niet zo veel aan veranderen".

Daarnaast concludeerde de middenvelder dat N.E.C. Nijmegen er te weinig aan deed om het de bezoekers moeilijk te maken. "Twente speelde goed, maar wij kunnen ons verwijten dat we er te weinig aan deden om het ze moeilijk te maken. We begonnen heel goed en komen op 1-0, maar daarna zakten we te ver terug en lieten het initiatief aan Twente."

Schöne was overigens wel tevreden over de gemaakte doelpunten, maar dat was slechts een bijzaak. "Onze twee ballen op doel gingen er wel in, dat is het enige positieve."

VVD en PVV willen in januari al 130 km rijden

Regeringspartij VVD en gedoogpartner PVV willen dat het regeringsplan om op sommige snelwegen de snelheid te verhogen naar 130 kilometer per uur al per januari wordt ingevoerd. Dat gaan zij komende week tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Infrastructuur & Milieu (dinsdag en woensdag) vragen aan minister Melanie Schultz van Haegen.

De VVD-minister heeft eerder gezegd dat ze eerst wil inventariseren op welke wegen de snelheid kan worden verhoogd. "Afgesproken is dat ze komend voorjaar met een voorstel komt", schetst Sander de Rouwe van coalitiepartner CDA. Hij heeft tot die tijd geduld en voelt nu dus nog niets voor het idee van VVD en PVV. Hij wil dat de bewindsvrouw eerst kijkt naar aspecten van verkeersveiligheid en milieugevolgen.

VVD-Kamerlid Charlie Aptroot vindt het niet nodig om zo lang te wachten. "Op sommige wegen kunnen we begin 2011 al naar 130 kilometer", oordeelt hij. "Dat kan volgens mij op de A16 Dordrecht-Breda, op de A6 voorbij Almere en ook op alle delen van de A2 die zijn verbreed. We moeten niet een jaar wachten tot de laatste autoweg is bekeken. We moeten een beetje nuchter zijn. Auto's zijn schoner geworden dus de uitstoot wordt minder. En waarom rijden veel mensen te hard op sommige wegen? Omdat de snelheidsbeperking er belachelijk is."

PVV-collega Richard de Mos geeft Aptroot gelijk. "Ik vind het prima en een goede zaak om de snelheid al in januari omhoog te brengen. Dat is makkelijk te doen, want je haalt gewoon het huidige bordje weg en je zet er een bord met 130 kilometer neer. We moeten dat gewoon doen, dan ervaren we later wel hoe het is."

Mannen gedwongen tot sit-ups in metro India

Een groep mannelijke passagiers van de metro in Gurgaon bij New Delhi is gedwongen om sit-ups te doen op het perron. De mannen waren daartoe gedwongen door woedende vrouwen. De mannen hadden plaatsgenomen in de metrowagon die is bestemd voor vrouwen, meldde de krant Times of India.

De Indiase hoofdstad heeft zulke speciale vrouwenwagons ingesteld na vele aanrandingen van vrouwen in de metro. De metro's zijn de laatste tijd echter propvol, zodat sommige mannen willen uitwijken naar plaatsen in de vrouwencoupés.

Bij een controle door de politie waren de mannen betrapt. "Toen de vrouwen ons zagen, hadden ze de moed om de mannen een lesje te leren", zei een politiecommissaris. De mannen kregen ook een boete van 250 roepies (3,75 euro).

[EK] Heemskerk als snelste naar finale 200 vrij

Bij het Europees kampioenschap kortebaan in Eindhoven heeft Femke Heemskerk zich als snelste geplaatst voor de finale op de 200 meter vrije slag. In de series zette Heemskerk vanmorgen een tijd van 1.55,24 neer.

Ook Rieneke Terink wist zich voor de eindstrijd te plaatsen. Terink zwom met 1.56,54 een gedeelde vierde plaats. Elise Bouwens viel af met een 22e tijd van 2.00,44.

Lennart Stekelenburg en Lieke Verouden slaagden er niet in de finale van respectievelijk de 200 meter schoolslag en 400 meter wisselslag te bereiken. Stekelenburg zwom met 2.09,60 de tiende tijd. Verouden werd elfde in 4.40,57.

Minder treinen Den Haag - Rotterdam door brand

Tussen Den Haag Centraal en Rotterdam rijden zondagochtend minder treinen door een brand in een locomotief. De trein staat stil bij het station Hollands Spoor. De brand zelf was niet groot, maar het treinverkeer is uit voorzorg door de brandweer deels stilgelegd.

Spoorbeheerder ProRail verwacht dat de treinen rond het middaguur weer rijden. Reizigers moeten rekenen op een kwartier tot maximaal een half uur vertraging.

De brand in de trein ontstond even voor tienen. Wat er precies gebeurde is nog onduidelijk. Het brandje in de locomotief van een goederentrein was snel onder controle.

Jasper van Kuijk wint cabaretfestival Cameretten

Jasper van Kuijk heeft zaterdagavond de 45e editie van het Cameretten Festival gewonnen. Hij versloeg in de finale in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam van het grootste cabaretfestival van Nederland Martijn Koning en Oeloek. Van Kuijk was volgens de jury en volgens het publiek de beste en wint 2500 euro en een tournee met veertig optredens.

De jury prees de overtuigende uitstraling van Van Kuijk op het podium. "Hij hoort duidelijk thuis op het podium." Zijn programma zit volgens de jury vol schrijnende humor en zit goed in elkaar.

Vorig jaar won Martijn Crins de jury- en de publieksprijs. Eerdere bekende winnaars van Cameretten zijn onder meer Theo Maassen, Brigitte Kaandorp en Hans Teeuwen.

De persoonlijkheidsprijs ging dit jaar naar Dian Liesker. Ze dankt de prijs, die eerder werd gewonnen door Paul de Leeuw, Bert Visscher en Jandino Asporaat, aan haar 'originele en spitsvondige' programma. Volgens de jury is ze een jonge Victoria Wood.

Spanning tussen Korea's stijgt door oefening

De spanning tussen Noord- en Zuid-Korea is behoorlijk opgelopen door de gezamenlijke marine-oefening die Zuid-Korea en de Verenigde Staten sinds zondag houden in de Gele Zee.

Noord-Korea waarschuwde zondag opnieuw dat het militaire aanvallen uitvoert als de marines van Amerika en Zuid-Korea de territoriale wateren van Noord-Korea schenden. De waarschuwing kwam kort nadat het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap meldde dat Noord-Korea raketten in stelling bracht. Volgens de berichten plaatste Noord-Korea raketten tegen gronddoelen en schepen op lanceerinstallaties in de Gele Zee. Ook waren er verplaatsingen van luchtdoelraketten.

Even later werden explosies op Noord-Koreaans grondgebied gehoord in de buurt van het Zuid-Koreaanse eiland Yeonpyeong, waar dinsdag vier doden vielen door Noord-Koreaans artillerievuur. De inwoners werden naar de schuilkelders gedirigeerd, maar mochten van de autoriteiten naar hun huizen terugkeren toen bleek dat er geen gevaar was.

De Verenigde Staten en Zuid-Korea zijn zondag met een gezamenlijke marine-oefening begonnen in de Gele Zee. De oefening was volgens de Amerikanen al gepland, maar is ook bedoeld om Noord-Korea van nieuwe aanvallen te weerhouden. Aan de exercities doet onder andere het Amerikaanse vliegdekschip USS George Washington mee.

Noord-Korea waarschuwde zaterdag dat 'niemand de gevolgen kan voorspellen van de oefeningen met het Amerikaanse vliegdekschip'. De regionale grootmacht China, de belangrijkste bondgenoot van Noord-Korea, liet weten de oefening ook af te keuren.

Spanning tussen Korea's stijgt door oefening
Spanning tussen Korea's stijgt door oefening (Foto: ANP)

Dobberende tieners waren op meidenjacht

De drie tieners die woensdag waren gered nadat ze vijftig dagen op zee hadden gedobberd rond de Fiji-eilanden, waren op zoek naar twee meisjes.

De twee jongens hadden twee meisjes ontmoet bij een rugbytoernooi op hun eiland Atafu, onderdeel van de Tokelau eilanden van Nieuw-Zeeland. Na het toernooi waren de meisjes teruggegaan naar hun eigen eiland.

De twee oudsten dronken wat alcohol en besloten de meisjes achterna te gaan. De 14-jarige Etueni Nasau was nuchter, maar vond het wel spannend. "Ik dacht dat ze het toch niet echt gingen doen", zei hij tegen de Amerikaanse omroep CNN over zijn neven, de 15-jarige broers Iele Filo en Samu Pelesa.

Bijrijder dood na crash dronken bestuurder

Bij een ongeluk in Loon op Zand is zondagochtend vroeg een man om het leven gekomen. Het slachtoffer zat als bijrijder in een auto bij een 22-jarige Tilburger die volgens de politie 'behoorlijk' onder invloed van alcohol was. De bestuurder raakte lichtgewond en is aangehouden.

Een getuige zag de auto rond 04.15 uur met hoge snelheid over de weg slingeren voordat die op de Kasteellaan van de weg raakte en tegen een boom botste. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De bestuurder is met een hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht. Daar is ook een bloedtest afgenomen om te bepalen hoeveel de man precies had gedronken. Daarna is hij meegenomen naar het bureau.

[WB] Worley zegeviert op reuzenslalom

Tessa Worley uit Frankrijk heeft de wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom in het Amerikaanse Aspen op haar naam geschreven. Worley bleef de Duitse vrouwen Viktoria Rebensburg (+0,01) en Kathrin Hölzl (+0,02) nipt voor.

Rebensburg was na de eerste run nog het snelst. Haar voorsprong op Worley was 0,59 seconden. Een aantal foutjes in de tweede manche kostte de olympisch kampioene echter de winst.

Maf meisje

Er zijn rages op het internet waar ik met liefde aan mee doe, lieve kattenfilmpjes bijvoorbeeld. Er zijn ook rages op het internet die ik ken maar vervolgens met alle liefde in de wereld negeer. 

Het meisje in dit filmpje heet Tabby en ze valt tot nu toe in de laatste categorie. Maar ja, als Paul filmpjes in de submit gooit dan kunnen we het natuurlijk niet meer maken om haar te negeren....

 Met dank aan Paul voor de submit.

[EK] Veldhuis valt ook op de 50 vrij af

Marleen Velhuis heeft zich bij het Europees kampioenschap kortebaan in Eindhoven niet weten te plaatsen voor de halve finales van de 50 meter vrije slag. Veldhuis zette in de series de derde tijd neer maar viel af omdat per land maar twee zwemsters door mogen naar de laatste zestien.

Ranomi Kromowidjojo (23,88) en titelverdedigster Hinkelien Schreuder waren sneller. Het verschil met Schreuder was slechts negenhonderdste. Veldhuis maakt in Eindhoven haar rentree op een groot toernooi nadat ze in juni van dit jaar moeder werd van een dochter.

Het nieuwe gezicht van Wii Fit is Wendy van Dijk

Wendy van Dijk, die we natuurlijk allemaal kennen als presentatrice en actrice, zal naast het foppen van bekende mensen en het presenteren van talentenjachten nu ook het nieuwe gezicht van Wii Fit worden. Vanaf 6 december kunnen we haar bewonderen bij Wii Fit-reclames, op de Wii Fit-website en bij nog veel meer Wii Fit-gerelateerde dingen.

Wendy van Dijk is niet de eerste ster die in een Nintendo-reclame voorkomt. Beyoncé en Nicole Kidman gingen haar voor.

Wendy
Wendy van Dijk

Heerkes en Pastoor kunnen leven met gelijkspel

Willem II en Excelsior speelden gisteren met 1-1 gelijk. De trainers van beide ploegen waren tevreden met de puntendeling.

"Maar we hadden op meer gerekend", bekent Willem II-trainer Gert Heerkes na afloop van het duel tegenover de aanwezige pers. Door het gelijke spel hebben de Tilburgenaren nu drie punten. "Wij blijven vechten voor de overwinningen."

Volgens Heerkes was Excelsior grote gedeelten van de wedstrijd de betere ploeg. Dit vond ook Alex Pastoor, trainer van de Rotterdammers. "Onze fout was dat wij na rust de voorsprong verdedigen", aldus Pastoor. "In plaats van de aanval te blijven kiezen. Het was daarom niet zo gek dat kort voor tijd de gelijkmaker nog viel."

[NBA] Magic pakt winst in slotseconden

In de Amerikaanse NBA heeft Orlando Magic Washington Wizards verslagen. Orlando boekte een nipte 99-100 overwinning.

Halverwege de wedstrijd verdedigde Orlando een marge van twaalf punten, die na het derde kwart echter weer zo goed als weg was. In de slotfase was het spannend bij de laatste vijf scores.

Jameer Nelson miste met nog een paar tellen tot de buzzer maar Dwight Howard, die in de gehele wedstrijd goed was voor 32 punten, maakte er alsnog 99-100 van. Met een ultieme poging had Gilbert Arenas Washington nog terug kunnen brengen maar zijn worp kwam terug van de ring.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
New York Atlanta 90-99
Washington Orlando 99-100
Cleveland Memphis 92-86
Philadelphia New Jersey 102-86
Minnesota Golden State 94-104
Dallas Miami 106-95
Milwaukee Charlotte 104-101
Sacramento Chicago 85-96

Politiehond vist inbreker op uit container

Een politiehond heeft vrijdagavond in het Gelderse Terborg een inbreker uit een huisvuilcontainer gevist. De dief was op de vlucht geslagen bij een inbraak en probeerde zich vervolgens in een grijze container aan de IJsselstraat te verschuilen, meldt de politie.

De 21-jarige man was rond 22.30 uur in een aangebouwd schuurtje van een woning aan de Industrieweg betrapt door de 45-jarige bewoonster van het huis. De vrouw sprong op de rug van de inbreker, die het gemunt had op de inhoud van de diepvriezer, en sloeg gillend alarm. Haar man schoot de vrouw te hulp. De inbreker wist echter via schuttingen, tuinen en schuurdaken van buren te ontsnappen, nadat hij de bewoonster in het gezicht had geslagen. De vrouw moest vanwege de klap naar een dokter.

De gealarmeerde politie zette de omgeving af in afwachting van de komst van twee politiehonden. Viervoeter Duco doorzocht verschillende tuinen en sprong plotseling op de grijze container. Toen zijn begeleider het deksel opende, zat daar de 21-jarige man ineengedoken onderin. De man is aangehouden.

Middelkoop en Van Bennekom verliezen finales

Matwé Middelkoop is er gisteren niet in geslaagd om het futuretoernooi in de Dominicaanse Republiek op zijn naam te schrijven. In de finale ging onze landgenoot, die als tweede geplaatst was, onderuit tegen de nummer drie van de plaatsingslijst, Victor Estrella.

Estrella speelde in de Dominicaanse Republiek voor eigen publiek, wat voor het nodige effect leek te zorgen. De tegenstander van Middelkoop had drie sets nodig om het toernooi op zijn naam te schrijven. De setstanden waren 6-1, 2-6 en 6-1.

Ook Josanne van Bennekom is er niet in geslaagd om een toernooi te winnen. De Nederlandse stond in de eindstrijd van het futuretoernooi in Concepcion, maar wist deze niet te winnen. Haar opponente, de als tweede geplaatste Camila Silva, had twee sets nodig om het oordeel te vellen. De standen in deze partij waren 6-4 en 6-2.

Calamiteitenhospitaal kan grote toestroom aan

Het Calamiteitenhospitaal in Utrecht kan een grote toestroom van slachtoffers aan. Dat is de conclusie na de rampenoefening die zaterdag plaatsvond. Volgens een woordvoerder van het UMC Utrecht, waarin het hospitaal is gevestigd, is de oefening goed verlopen.

Bij de oefening werd uitgegaan van een scenario waarbij auto's op elkaar waren gebotst en een tankwagen met een onbekende giftige stof was gekanteld. In totaal moest het hospitaal honderd slachtoffers helpen, van wie een aantal besmet was geraakt met de giftige stof. Niet eerder werd er op deze schaal geoefend.

De evaluatie van de oefening vindt later plaats. "Daaruit zullen vast zaken blijken waar nog iets uit te leren valt. Die zijn er altijd."

Aanvaring tankschepen bij IJmuiden

Veertig kilometer uit de kust bij IJmuiden zijn zaterdagnacht twee tankschepen tegen elkaar gevaren. Een van de schepen liep een gat op in de romp bij de machinekamer, maar de schade zorgde niet voor grote problemen. De kustwacht rukte voor de zekerheid uit, maar beide schepen konden op eigen kracht doorvaren naar Rotterdam.

De aanvaring zorgde niet voor een lek van de lading van de schepen. Beide tankschepen hadden geen lading bij zich. De bemanning van beide schepen bleef ongedeerd.

De aanvaring gebeurde even na 02.00 uur. Een reddingsboot, een Lynx-helikopter van Defensie en meerdere sleepboten schoten te hulp. Na anderhalf uur bleek de situatie onder controle en vloog de heli terug naar Den Helder. De reddingsboot begeleidde de schepen uit voorzorg naar Rotterdam.

Lokale omroepen te arm voor gestelde eisen

Veel lokale omroepen hebben te weinig middelen om te voldoen aan de aan hen gestelde eisen. Dat staat in het rapport (pdf) Sector onder de radar, dat minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt zaterdag in ontvangst heeft genomen.

Het onderzoek werd verricht in opdracht van de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (Olon). Uit het onderzoek blijkt dat de subsidie die de lokale omroepen krijgen van gemeenten, 1,30 euro per huishouden in de gemeente, in de regel veel lager is dan de omroepen daadwerkelijk nodig hebben. Meerdere omroepen krijgen zelfs minder dan de 1,30 euro per huishouden.

Veel omroepen zetten vanwege de financiële problemen vrijwilligers in. Ook halen ze zelf via reclames en sponsoring extra geld binnen. Sommige omroepen weten van de gemeente extra subsidie los te peuteren. Ook zetten omroepen de tering naar de nering door het uitgavenpatroon aan te passen aan de inkomsten, zo blijkt uit het onderzoek.

Lokale omroepen moeten volgens de Mediawet aan bepaalde eisen, zoals journalistieke onafhankelijkheid en een bepaald programma-aanbod, voldoen. Doordat ze geld te kort komen, kunnen ze daar echter veelal niet aan voldoen, zegt voorzitter van de Olon Martijn Vroom. "Op vrijwilligers kun je niet zomaar rekenen als je moet voldoen aan wettelijke eisen."

Volgens Vroom moet de 'spagaat' waarin veel lokale omroepen zitten op korte termijn worden opgelost. "Of je zorgt dat er meer geld komt, of meer mogelijkheden."

'Ruiz speelt dit jaar niet meer'

FC Twente hield aan het treffen met N.E.C. Nijmegen een zure nasmaak over. De Tukkers wonnen het duel met 4-2 en liepen daardoor in op PSV, dat gisteren tegen NAC Breda punten liet liggen. De ploeg van trainer Michel Preud'homme verloor echter ook een sterspeler.

In de tweede helft raakte Bryan Ruiz namelijk geblesseerd aan zijn knie. Men vreest inmiddels voor een scheur in de buitenband van het gewricht, waardoor de kans groot is dat de aanvaller van Costa Rica dit kalenderjaar niet meer in actie zal komen.

Ruiz liep de kwetsuur op, nadat hij met zijn noppen in het gras bleef steken. Op datzelfde moment deed hij ook een poging om weg te draaien. "Ik hoorde iets kraken", liet de speler van FC Twente na afloop van de wedstrijd tegen de Nijmegenaren weten.

De kruisbanden van Ruiz lijken niet beschadigd te zijn. Als dat wel het geval is, dan kan de ploeg uit Enschede in 2010 niet meer over de sterspeler beschikken. Dit realiseerde Preud'homme zich ook: "Het ziet er niet zo goed uit."

Ruiz ondergaat deze ochtend een onderzoek aan zijn knie, waarna er meer duidelijk zal worden.

Boek: Jean-Louis Fournier - Waar gaan we heen, papa?

Mensen met een verstandelijke beperking hebben geen alledaags leventje en hun naasten al helemaal niet. In het boek Waar gaan we heen, papa? probeert Jean-Louis Fournier zijn leven te introduceren aan zijn lezers. Hij beweert dat zijn wereld niet één maar twee keer vergaan is, want zonder duidende reden heeft hij twee kinderen gekregen met een handicap. Dit dunne boekje schrijft hij aan hen; confronterend want zijn twee kinderen zullen nooit zijn wens kunnen vervullen omdat ze grotendeels analfabeten zijn, behalve dat ze hun naam kunnen lezen. Wat speelt er door je hoofd wanneer je krijgt te horen dat dat prachtige babytje voor je nooit een normaal leven zal kunnen leiden? Fournier neemt geen blad voor de mond, weg met de taboes want hij is nu een en al open boek.

Waar gaan we heen, papa?

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 20-11 tot en met 26-11-2010. Call of Duty: Black Ops maakt plaats voor Gran Turismo 5 (plaats één) en Assassins Creed: Brotherhood (plaats drie en vier). Ook Need for Speed: Hot Pursuit kwam uit en die komt binnen op de achtste plaats.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 PS3
Gran Turismo 5
NIEUW
1
2 PS3
CoD: Black Ops 1 3
3 PS3
Assassins Creed: Brotherhood NIEUW 1
4 Xbox 360
Assassins Creed: Brotherhood NIEUW 1
5 Xbox 360
CoD: Black Ops 2 3
6 Wii
Wii Party
4 7
7 PC CoD: Black Ops 3 3
8 PS3
Need for Speed: Hot Pursuit
NIEUW 1
9 Xbox 360
Kinect Adventures
6 3
10 PS3
FIFA 11
5 9
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

Verbeek blijft met katerig gevoel achter

De trainer van AZ, Gertjan Verbeek, hield ondanks een gelukkige gelijkmaker in de slotfase geen goed gevoel over aan de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De coach van de Alkmaarders zei dat hij zijn ploeg na rust ver zag wegzakken.

"We kwamen heel slecht uit de kleedkamer. We liepen achter hen aan terwijl wij thuis speelden en dat mag niet”, aldus Verbeek.

In de slotminuut maakte Kolbeinn Sigthorsson de 2-2. "Dan mag je van geluk spreken. We hebben karakter getoond, maar ik blijf toch met een katerig gevoel achter,” besloot Verbeek.

Zenden denkt nog niet aan pensioen

Als het aan Boudewijn Zenden ligt, duurt het nog even voordat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. De 34-jarige middenvelder heeft een aflopend contract bij Sunderland. Van stoppen wil hij niet weten.

"Mijn pensioen is nog niet dichtbij. Ik voel me topfit", aldus Zenden tegen Voetbal International. "Ik heb altijd goed voor mezelf gezorgd en heb geluk gehad met blessures. Mijn lichaam is mijn gereedschap, dus waarom zou ik dat vernielen?"

De coach van Sunderland, Steve Bruce, is zeer tevreden over de middenvelder: "Hij vervult een erg belangrijke rol in de kleedkamer en in de begeleiding van onze jonge talenten. Laatst ging hij na de training nog even door met Danny Welbeck en Jordan Henderson. Hij liet zien dat hij er met zijn schot nog echt bovenuit steekt."

Zenden heeft zich in de basis gevochten bij The Black Cats. In de afgelopen vier duels hoorde hij bij de eerste elf. Gisteren ging Sunderland in de slotfase 3-2 onderuit tegen Wolverhampton Wanderers. Dit gebeurde overigens toen Zenden al gewisseld was.

Silva: "Suárez is ook maar een mens"

Volgende week keert Bruno Silva terug bij Ajax. Daar wil hij vechten voor een plek in de basis. Luis Suárez heeft hij nog niet gesproken over zijn schorsing.

Na de wedstrijd tegen PSV heeft Silva zijn landgenoot nog niet gesproken, zegt de rechtsback tegen NUsport. "Hij is ook maar een mens", gaat de Ajacied in op de mindere periode van de aanvaller. "Luis heeft sinds zijn negentiende alles gespeeld en nooit verzaakt. Maar er zijn grenzen, dat is logisch. Na het WK is hij meteen doorgegaan. En was het even rustig, dan moest hij met Uruguay op pad. Nu hij geschorst is, kan hij eindelijk even uitrusten."

Silva baalt dat het WK aan hem voorbij is gegaan: "2010 was niet mijn jaar. Ik ben blij als het voorbij is."

Over het volgende jaar heeft de verdediger betere hoop en goede voornemens. "Zodra ik terugkeer bij Ajax ga ik me met een personal trainer voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Ik wil fit zijn zodat ik kan vechten voor mijn plek."

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Gisteren werd in de Topklasse op zaterdag de vijftiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je een overzicht van de gespeelde wedstrijden en de actuele stand.

Koploper Spakenbrug ging dit weekend hard onderuit tegen HHC Hardenberg, dat vorige week nog op de zesde plaats stond. De ploeg uit Overijssel klopte de koploper met een klinkende zege (5-0) en steeg zodoende naar de vierde plaats. IJsselmeervogels won met 3-0 van Excelsior 31 en nam daardoor de eerste plaats over in de Topklasse op zaterdag.

In de kelder van de competitie wisselden HSV Hoek, dat met 1-0 van ARC wist te winnen, en vv Sparta Nijkerk, dat gelijkspeelde tegen CSV Apeldoorn (1-1), van plaats. ARC pakte geen punten en zag de achterstand op de nummer vijftien naar drie punten groeien.



Uitslagen Topklasse, zaterdag:

Thuis Uit Uitslag
vv Sparta Nijkerk csv Apeldoorn 1-1
FC Lisse BVV Barendrecht 1-1
HHC Hardenberg vv Spakenburg 5-0
Flevoboys vv Katwijk 2-1
Rijnsburgse Boys SC Genemuiden 2-4
Ijsselmeervogels Excelsior 31 3-0
vv Capelle Harkemase Boys 0-1
HSV Hoek ARC 1-0


De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 IJsselmeervogels 15 10 3 2 33 27-14
2 Rijnsburgse Boys 15 9 5 1 32 34-16
3 vv Spakenburg 15 9 3 3 30 45-24
4 HHC Hardenberg 15 7 2 6 23 26-13
5 vv Katwijk 14 7 2 5 23 22-17
6 SC Genemuiden 15 7 2 6 23 24-27
7 Harkemase Boys 15 6 3 6 21 23-21
8 Excelsior 31 15 5 5 5 20 21-22
9 Flevoboys 15 5 5 5 20 20-23
10 vv Capelle 14 5 3 6 18 16-16
11 BVV Barendrecht 15 5 3 7 18 13-21
12 csv Apeldoorn 15 4 5 6 17 18-28
13 FC Lisse 15 3 5 7 14 18-26
14 HSV Hoek 15 4 2 9 14 11-21
15 vv Sparta Nijkerk 15 3 4 8 13 15-28
16 ARC 15 2 4 9 10 14-30

Vliegtuig crasht in woonwijk

Een vrachtvliegtuig met acht inzittenden is in de nacht van zaterdag op zondag kort na het opstijgen neergestort in de Pakistaanse stad Karachi. Meerdere gebouwen staan in brand. Volgens de minister van Volksgezondheid Sagheer Ahmed zijn er drie lichamen geborgen. Televisiezender 24/7 meldt tien doden.

Het vrachtvliegtuig van Russische makelij, een Iljoesjin IL-76, was onderweg naar Sudan. Het toestel raakte een gebouw dat in aanbouw was. Enkele leegstaande gebouwen vlogen in brand. Brandweerlieden proberen de enorme vlammenzee te blussen in de buurt Dalmai, waar veel militairen van de Pakistaanse luchtmacht en marine wonen.

De crash is de derde in vier maanden tijd in Pakistan.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.