John Carmack: Digitaal distribueren is de toekomst

Inge (tombolafan)

John Carmack, ontwikkelaar van onder andere Doom en RAGE, gaat ervan uit dat digitale distributie de toekomst is als het gaat om de manier waarop games aangeschaft zullen worden. Hij geeft bovendien aan dat hij het fijn vindt dat publishers veel minder obstakels hoeven te nemen als ze hun games via bijvoorbeeld de App Store uitbrengen, zoals hij onlangs met RAGE deed.

"Ik vind de App Store fantastisch, als het gaat om het verminderen van obstakels om een product bij de klanten te krijgen. Je hoeft niet eerst een deal te sluiten met uitgevers. Het biedt mogelijkheden voor iedereen, ook kleine ontwikkelaars kunnen fantastische games maken en op deze manier distribueren. Ook de communicatie met gebruikers, zodat je snel dingen kunt aanpassen of verwijderen, is handig".

Carmack is een groot fan van alles wat digitaal is, maar hij geeft toe dat de fysieke verkoop van spellen voor de meeste consoles nog erg belangrijk is. Evengoed gaat hij ervan uit dat in de toekomst alles digitaal verkregen zal worden.

RAGE zal voor de consoles en PC uitkomen in 2011.


John Carmack