[WTF] Federer wint droomfinale van Nadal

Niels (DerMeister)

Roger Federer heeft de finale van de ATP World Tour Finals weten te winnen. De Zwitser trof in de droomfinale Rafael Nadal en won in drie sets van de Spanjaard; 6-3, 3-6 en 6-1. Federer won het eindtoernooi al viermaal eerder.

De overwinning op de als eerste geplaatste Nadal betekende voor Federer de achtste overwinning op de Spanjaard in 22 ontmoetingen. De Zwitser won het toernooi voor het laatst in 2007. Daarvoor was hij ook in 2003, 2004 en 2006 de beste.

De nummers één en twee van de wereldranglijst werkten in de O2 Arena in Londen een hoogstaand duel af, dat uit veel lange rally's bestond. Er waren amper kansen om te breaken, aangezien zowel Nadal als Federer ijzersterk stonden te serveren. Zo maakte Nadal op de service van Federer slechts dertien punten.

In de eerste set wist Federer een break te pakken en dit was genoeg om de eerste set met een stand van 6-3 binnen te slepen. In de tweede set waren de rollen precies omgedraaid en Nadal won deze set met dezelfde cijfers. In de derde en beslissende set brak Federer tot tweemaal de service van de Spanjaard en won daardoor het toernooi.

Ondanks de nederlaag blijft Nadal wel nummer één van de wereld. De Spanjaard won dit jaar Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Federer, zestienvoudig grandslamwinnaar, blijft tweede op de wereldranglijst staan. Hij wist dit jaar de Australian Open op zijn naam te schrijven.