Zenden denkt nog niet aan pensioen

Als het aan Boudewijn Zenden ligt, duurt het nog even voordat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. De 34-jarige middenvelder heeft een aflopend contract bij Sunderland. Van stoppen wil hij niet weten.

"Mijn pensioen is nog niet dichtbij. Ik voel me topfit", aldus Zenden tegen Voetbal International. "Ik heb altijd goed voor mezelf gezorgd en heb geluk gehad met blessures. Mijn lichaam is mijn gereedschap, dus waarom zou ik dat vernielen?"

De coach van Sunderland, Steve Bruce, is zeer tevreden over de middenvelder: "Hij vervult een erg belangrijke rol in de kleedkamer en in de begeleiding van onze jonge talenten. Laatst ging hij na de training nog even door met Danny Welbeck en Jordan Henderson. Hij liet zien dat hij er met zijn schot nog echt bovenuit steekt."

Zenden heeft zich in de basis gevochten bij The Black Cats. In de afgelopen vier duels hoorde hij bij de eerste elf. Gisteren ging Sunderland in de slotfase 3-2 onderuit tegen Wolverhampton Wanderers. Dit gebeurde overigens toen Zenden al gewisseld was.