Uitslagen België speelronde 17

In België werd dit weekend de zeventiende speelronde afgewerkt. Eén wedstrijd is dit weekend afgelast. Kortrijk tegen Lokeren werd uitendelijk niet gespeeld en zal op een andere datum worden ingehaald.

Anderlecht heeft met een 3-1 winst op hekkensluiter Charleroi de koppositie gegrepen. Ook Standard Luik was zaterdagavond op dreef.
Les Rouches wonnen met maar liefst 7-0 van promovendus Lierse SK. De spits Gohi Bi Zoro Cyriac scoorde een hattrick en bewees hiermee zijn potentie als topscorer. Axel Witsel trof tweemaal het net. Mehdi Carcela en Luigi Pieroni maakten er beide één.

Anderlecht keek na 45 minuten in de wedstrijd tegen Charleroi aan tegen een 0-1 achterstand. Na elf minuten scoorde Onur Kaya uit een counter, wat tevens de eerste kans voor de hekkensluiter was.

Even geloofde Charleroi in een stunt, maar zeker na de directe rode kaart voor Samuel Fabris in de dertigste minuut (met twee benen inkomen) bleek die hoop wankel. Tom de Sutter profiteerde vrijwel direct, maar zijn kopdoelpunt werd afgekeurd. Na rust was het wel raak voor de Belg en toen Charleroi vervolgens nog met negen man kwam staan (twee keer geel voor Ederson Tormena), greep de titelhouder de overwinning. Junior Kabananga, Jonathan Legear en Matías Suarez waren trefzeker.

Ander hoogtepunt voor Anderlecht was de rentree van Marcin Wasilewski in de 84ste minuut. Na meer dan 14 maanden afwezigheid vanwege een dubbele beenbreuk, maakte de Pool weer minuten voor de A-kern.