Been wil Van Beukering snel hebben

Feyenoord-trainer Mario Been hoopt op korte termijn Jhon van Beukering aan zijn selectie toe te voegen. De transfervrije spits traint sinds vorige week woensdag mee met de Rotterdammers.

"We zijn aan het uitzoeken of hij meteen beschikbaar kan zijn", aldus Been, die Van Beukering nog kent uit zijn tijd als trainer van N.E.C. Nijmegen. "Als dat het geval is, kan hij snel aansluiten bij ons. Eerst als pinchhitter, want hij mist natuurlijk nog wedstrijdritme. We missen door allerlei blessures momenteel iemand die iets kan forceren in een wedstrijd. Soms moet ik mijn verdedigers Vlaar of Bahia naar voren sturen. Met Van Beukering erbij hoeft dat niet meer."

Been besloot ook na het duel tegen ADO Den Haag een aantal uitspraken van deze week recht te zetten. "Ik las vrijdag overal terug dat ik Jhonny de beste spits in Nederland in de zestienmeter zou vinden. Dat slaat nergens op. Dan ben je rijp voor een gesticht als je zoiets roept. Hij is één van de betere spitsen van Nederland in het strafschopgebied, heb ik gezegd. Maar goed luisteren, is ook een vak."

Ook de uitspraken over een rentree van Giovanni van Bronckhorst zouden verdraaid zijn. "Dat was verre van serieus. Gio heeft een groots afscheid gehad en is nu één van mijn assistenten. Tijdens voetbalpartijtjes blinkt hij nog moeiteloos uit. Ik zou hem graag overhalen. Maar dat is totaal niet aan de orde."