Uitslagen Duitsland speelronde 14

Afgelopen weekend werd in de Duitse Bundesliga de veertiende speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Zware nederlaag voor Schalke 04

Schalke 04 heeft na twee overtuigende winstpartijen, 4-0 tegen Werder Bremen en 3-0 tegen Olympique Lyon, dit weekend een zware nederlaag moeten slikken. De ploeg van trainer Felix Magath ging op bezoek bij promovendus FC Kaiserslautern keihard met 5-0 onderuit. Door de nederlaag staat Schalke 04 na dit weekend op een teleurstellende vijftiende stek.

Al na acht minuten keek de ploeg uit Gelsenkirchen, waar Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd meespeelde, tegen een achterstand aan. Kaiserslautern-spits Lakic zette zijn ploeg al vroeg op voorsprong. Vijf minuten voor rust verdubbelde Amedick de score en zette de 2-0 ruststand op het scorebord.

Tien minuten na rust scoorde Lakic zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Deze treffer was tevens de tiende van dit seizoen voor de Kroatische spits. Kaiserslautern ging vrolijk door met aanvallen en een kwartier voor tijd scoorde de ploeg hun vierde treffer vanaf de penaltystip. Ilicevic was de gevierde man. In de slotfase was het slotakkoord voor Moravek, die de 5-0 wist te scoren. Kaiserslautern klom door de overwinning naar de twaalfde plaats.

Almeida leidt Werder Bremen langs Sankt Pauli

Werder Bremen heeft zich enigszins herpakt na de zeperd van vorige week tegen Schalke 04 (4-0 verlies). Ook in de Champions League kreeg de ploeg een nederlaag te incasseren. Op bezoek bij Tottenham Hotspur verloor de ploeg van trainer Thomas Schaaf met 2-0. Dit weekend won de ploeg weer eens. In eigen huis werd promovendus FC Sankt Pauli met 3-0 verslagen. De ploeg staat na dit weekend elfde, terwijl Sankt Pauli in de onderste regionen blijft hangen.

Gevierde man aan de kant van Werder was spits Hugo Almeida. Al na één minuut wist de aanvaller de score te openen. Halverwege de eerste helft verdubbelde de Portugees de score en daardoor gingen beide ploegen met een 2-0 stand in het voordeel van Werder rusten. Twintig minuten na de pauze scoorde Almeida zijn derde doelpunt van de middag. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man, nadat zowel Almeida als Sankt Pauli-speler Thorandt de rode prent kregen.