Race of Champions prooi voor Albuquerque

Filipe Albuquerque heeft verrassend de Race of Champions op zijn naam geschreven. De Portugees was in Düsseldorf in de finale in drie runs te sterk voor de regerend kampioen Sébastien Loeb.

Voor Heikki Kovalainen was het evenement snel voorbij. De Fin zag al snel de achteras van de Audi R8 afbreken en bij het afremmen brak de auto uit en klapte hij hard tegen de muur. Kovalainen en zijn passagier Catherine Hyde waren ongedeerd, maar de Lotus-rijder hield het na zijn crash voor gezien.

Spins zorgden ervoor dat ook Alain Prost, Travis Pastrana, Mick Doohan en Tanner Foust in de groepsfase strandden, evenals Jason Plato, Jeroen Bleekemolen en Carl Edwards die niet snel genoeg bleken te zijn.

Voor het thuispubliek in Duitsland was het jammer dat Sebastian Vettel en Michael Schumacher tegen elkaar moesten. Vettel won als wereldkampioen in de Formule 1 dit onderonsje. Albuquerque klopte zijn landgenoot Alvaro Parente, terwijl Loeb Tom Kristensen versloeg. In de laatste kwartfinale was Andy Priaulx te sterk voor Bertrand Baguette.

In de eerste halve finale was Albuquerque verrassend te sterk voor Vettel. De Portugees lag op de Formule 1-wereldkampioen na één ronde 0,4 seconde achter, maar wist met nipt verschil toch de zege te pakken. De andere halve finale was een prooi voor Loeb die met de Audi R8 Priaulx versloeg. De Fransman zag na de streep de auto blokkeren en belandde in de muur.

Omdat hij hierbij geen schade opliep, kon hij deelnemen aan de finale en het opnemen tegen Albuquerque. De Portugees won de eerste rit, terwijl Loeb met 0,02 seconden verschil de tweede pakte, waardoor er een beslissende derde heat noodzakelijk was. Loeb nam in de RoC Buggy een voorsprong, maar Albuquerque haalde net voor de streep de regerend kampioen in, waardoor hij verrassend de titel pakte.