FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 juli 2010

Liverpool kan niet spelen vanwege slecht veld

Liverpool zou vanavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen Al Hilal spelen, ware het niet dat de wedstrijd is afgelast.

De supporters van Liverpool keken er al naar uit om de eerste wedstrijd van hun ploeg onder leiding van de nieuwe coach Roy Hodgson te bekijken. De fans van The Reds zullen echter nog even geduld moeten hebben. De wedstrijd tegen Al Hilal werd op de valreep afgelast.

Een kwartier voor aanvang van het duel werd de grasmat nog gecontroleerd. Er werd groen licht gegeven voor de wedstrijd, maar helaas voor de supporters liep het toch nog anders. Nog voordat er één trap tegen een bal was gegeven werd het duel alsnog afgelast. Het veld bleek alsnog niet voldoende bespeelbaar om er een wedstrijd op te spelen.

Ancelotti: "100 procent zeker dat Ashley Cole blijft"

Chelsea-coach Carlo Ancelotti heeft korte metten gemaakt met de geruchten dat linksback Ashley Cole aan Real Madrid zal worden verkocht.

José Mourinho staat nu aan het roer bij Real Madrid. Naar verluidt zou Mourinho geïnteresseerd zijn in Cole, die de Portugese oefenmeester nog kent uit de periode toen hij nog coach van The Blues was. Vervolgens zou Chelsea met een vraagprijs voor de dag zijn gekomen.

De Engelse topclub zou 35,5 miljoen euro willen voor de Engelse international. De 29-jarige speler tekende in september nog een nieuw contract die hem voor vier jaar op Stamford Bridge houdt. Toch rees de vraag of hij misschien eerder vertrekt, aangezien hij tijdens het oefenduel met Crystal Palace (1-0 winst) niet van de partij was.

Na afloop maakte Ancelotti echter duidelijk dat Cole gewoon in Londen blijft. "Ik hoef niet met hem te spreken en hij niet met mij. Hij is een speler van Chelsea die een fantastisch seizoen achter de rug heeft en die het volgende seizoen erg belangrijk voor ons zal zijn. Het is 100 procent zeker dat hij bij ons blijft", aldus Ancelotti op een persconferentie.

Aston Martin One-77 proefrit in Test Drive Unlimited 2

Ooit al eens willen rijden in één van de 77 geproduceerde Aston Martin One-77 auto's die rond de miljoen waard zijn? Vanaf 21 september zal dit mogelijk zijn zodra Test Drive Unlimited 2 uitkomt waarin de auto speelbaar is. TDU 2 is een mix tussen single- en multiplayer waarin je als speler met de meest luxe auto's rondrijdt.

Bekijk hieronder een kleine ingame trailer van de auto.

[IndyCar] Uitslag kwalficatie Toronto

Justin Wilson heeft in de IndyCar Series verrassend de poleposition in Toronto gepakt. De Dreyer & Reinbold-coureur bleef in de straten van de Canadese stad verrassend kampioenschapsleider Will Power en Helio Castroneves voor.

Wilson is het hele weekend al snel in Toronto, maar in het begin van de kwalificatie uitte zich dit niet in de snelste tijd. Op de hardere banden reed de Brit in de eerste groep slechts de derde tijd. In de tweede groep spinde thuisrijder Paul Tracy en de Canadees liet zijn motor afslaan. Hij had geluk dat op hetzelfde moment Vitor Meira de bandenstapels inreed. Dit kostte de Foyt-rijder zijn snelste tijd, terwijl Tracy ongehinderd verder kon. Hij kon echter geen potten breken.

In het tweede deel was het Wilson die de snelste tijd reed en de Fast Six bereikte. De Brit gebruikte hiervoor niet de zachte banden, terwijl zijn concurrenten dit wel moesten doen. Ryan Briscoe wist niet tot het laatste deel door te dringen. De Penskerijder werd slechts zevende, maar bleef hiermee wel onder meer Tony Kanaan, Alex Tagliani en Marco Andretti voor.

In de Fast Six zette Wilson in zijn derde ronde een tijd neer waar de anderen niet meer aan konden tippen. Wilson kwam nog dichtbij, maar kon niet voorkomen dat Penske dit weekend voor het eerst sinds een aantal races niet op pole staat.

Uitslag kwalificatie Toronto

Pos. Coureur Team Tijd
1 J. Wilson Dreyer & Reinbold 1:00.271
2 W. Power Penske + 0.185
3 H. Castroneves Penske + 0.545
4 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 0.569
5 D. Franchitti Ganassi Racing + 0.677
6 S. Dixon Ganassi Racing + 0.683
7 R. Briscoe Penske + 0.643
8 T. Kanaan Andretti Autosport + 0.650
9 A. Tagliani FAZZT + 0.729
10 Mo. Andretti Andretti Autosport + 0.959
11 R. Matos de Ferran Dragon Racing + 1.012
12 D. Patrick Andretti Autosport + 1.187
13 E. Viso KV Racing + 1.198
14 G. Rahal Newman/Haas + 1.431
15 D. Wheldon Panther + 1.422
16 B. Baguette (R) Conquest Racing + 1.536
17 M. Romancini (R) Conquest Racing + 1.687
18 T. Sato (R) KV Racing + 1.542
19 T. Scheckter Dreyer & Reinbold + 1.772
20 M. Moraes KV Racing + 1.824
21 S. De Silvestro (R) HVM Racing + 1.784
22 H. Mutoh Newman/Haas + 1.874
23 A. Lloyd Dale Coyne + 2.343
24 P. Tracy KV Racing + 2.268
25 M. Duno Dale Coyne Geen tijd
26 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 1.803

[Tour] Petacchi: "En nu wil ik hem dragen tot in Parijs"

Alessandro Petacchi eindigde vandaag in de dertiende etappe van de Tour de France als derde. Hiermee heroverde hij de groene trui op Thor Hushovd, die vandaag als de nummer acht over de finish kwam.

"En nu wil ik hem dragen tot in Parijs," aldus de Italiaan na afloop van de rit. "Gisteren was Hushovd sterk en slim en pakte hij onderweg kostbare punten voor het groen. Vandaag voelde ik me sterk, op de klim goed en in de eindsprint was ik sneller."

Het verschil tussen Petacchi en Hushovd bedraagt slechts twee punten in het voordeel van de Italiaan. Mark Cavendish is derde en heeft slecht 25 punten minder dan Petacchi.

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 10-07 tot en met 16-07-2010.

Deze week zien we dat de Pokémon-games weer stijgen en dat vanwege de Tour de France de game Pro Cycling Manager 2010 de top tien insluipt. Crackdown 2 komt op acht binnen, zal het lukken om te gaan stijgen?

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 Wii
Super Mario Galaxy 2
1
6
2 PS3
Red Dead Redemption 2 9
3 DS
Pokemon Soulsilver
5 5
4 Xbox 360
Red Dead Redemption 3 9
5 PS3
COD: Modern Warfare 2 8 15
6 DS
Pokemon Heartgold
 7 4
7 Wii
Wii Fit Plus
4
2
8 Xbox 360
Crackdown 2
NIEUW
1
9 Wii
New Super Mario Bros
6 33
10 PC
Pro Cycling Manager 2010
NIEUW 1
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

NZA: zorginstellingen benadelen bewoners

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) krijgt steeds meer klachten over zorginstellingen die bewoners ten onrechte kosten in rekening brengen voor aanvullende diensten. Het gaat bijvoorbeeld om het wassen van kleding of het betalen voor toiletpapier. De zorgwaakhond heeft zorgkantoren zaterdag een brief gestuurd en overweegt een onderzoek.

Bewoners moeten soms betalen voor een radio- of tv-aansluiting op hun kamer, terwijl zij niet weten dat dit een aanvullende dienst is waarvoor zij vrijwillig kunnen kiezen. Soms moeten zij ook betalen voor een verhuizing binnen een instelling, terwijl dit eigenlijk voor rekening van de instelling zelf is.

De NZA wil onder meer dat instellingen voor de aanvullende diensten geen onredelijk hoge prijs rekenen. De klachten zijn bij de zorgwaakhond binnengekomen van consumentenorganisaties en van bewoners van de zorginstellingen.

Man dood na steekpartij in Rotterdam

Een man is zaterdagavond in Rotterdam om het leven gekomen bij een steekpartij. De man werd na een ruzie neergestoken op de Zaagmolenstraat, mogelijk werd hij later nog een keer gestoken waarna hij overleed. Dat meldt de politie.

Rond 20.30 uur kwam er een melding binnen van een steekpartij. Op de Zaagmolenstraat was onenigheid ontstaan tussen verschillende personen, waarna een vechtpartij ontstond. Na de steekpartij, waarbij de man meerdere steekwonden opliep, wist het slachtoffer nog op het Pijnackkerplein te komen, waar hij om het leven kwam.

De politie heeft nog niemand aangehouden. Over de identiteit van de man kan de politie nog niets zeggen.

Essien succesvol bij comeback

Michael Essien was bij zijn rentree voor Chelsea vanmiddag in de oefenwedstrijd tegen Crystal Palace gelijk succesvol. Essien maakte de winnende goal.

Door een knieblessure moest de 27-jarige Ghanese middenvelder de tweede helft van afgelopen seizoen en het WK in Zuid-Afrika aan zich voorbij laten gaan.

Coach Carlos Ancelotti deed in de wedstrijd vandaag nog geen beroep op zijn WK-deelnemers. Mede daardoor kregen Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt de kans zich te bewijzen.

Tour 15: Wraak!

Wraak!
Dat was het eerste woord dat me te binnen schoot. Wraak in verband met gisteren en wraak in verband met zijn eerdere schorsing. Hij was natuurlijk wel terecht geschorst, maar dat was wel in een tijd dat vrijwel het gehele peloton doping nam. Degene die gepakt werd, was gewoon een pechvogel. Als iedereen doping neemt, maakt het natuurlijk niet meer uit, want dan wint toch de sterkste.

'Zes rijlessen is genoeg'

Een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom was van mening dat hij na zes rijlessen wel alleen achter het stuur kon kruipen. Agenten betrapten de jongeman echter toen hij vrijdagnacht om half vijf op de Meidoornlaan in zijn woonplaats reed. Dit leverde hem een bekeuring op voor het rijden zonder rijbewijs.

Tegenover de politie verklaarde de bestuurder dat hij de tijdens zijn rijlessen aangeleerde vaardigheden in de praktijk wilde brengen. Hij had daarom de auto van zijn vader meegenomen, zonder diens toestemming.

[Tour] Uitslag en standen na dertiende etappe

Vandaag werd de dertiende etappe verreden in de Tour de France. Elke avond na de etappe om 20:30 uur de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

 


Uitslag derdtiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Alexandre Vinokourov (Kaz) Astana 4.26,26
2 Mark Cavendish (GB) HTC Columbia + 0,13
3 Alessandro Petacchi (Ita)
Lampre z.t.
4 Edv. Boasson Hagen (Noo) Sky z.t.
5 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne z.t.
6 Julian Dean (NZl) Garmin z.t.
7 Anthony Geslin (Fra) Francaise des Jeux z.t.
8 Thor Hushovd (Noo)
Cervélo z.t.
9 Grega Bole (Slo)
Lampre z.t.
10 LIoyd Mandory (Fra) AG2R z.t
12 Martijn Maaskant Garmin z.t.
45 Robert Gesink Rabobank + 0,13
50 Bram Tankink Rabobank z.t.
75 Koos Moerenhout Rabobank + 1,34
82 Karsten Kroon BMC Racing Team z.t.
101 Maarten Tjallingii Rabobank + 4,35
106 Lars Boom Rabobank z.t.

Klassement na de dertiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 63.08,40
2 Alberto Contador (Spa)
Astana + 0,31
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2,45
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,58
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 3,31
6 Levi Leipheimer (VS) RadioShack + 4,06
7 Robert Gesink Rabobank + 4,27
8 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 4,58
9 Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne + 5,02
10 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 5,16
31 Bram Tankink Rabobank + 24,02

Klassement Groene trui

# Renner Ploeg Punten
1 Alessandro Petacchi (Ita)
Lampre 187
2 Thor Hushovd (Noo) Cervélo 185
3 Mark Cavendish (GB) HTC Columbia 162
4 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne 144
5 Robbie McEwen (Aus)
Katusha 138


Klassement Bolletjestrui

# Renner Ploeg Punten
1 Anthony Charteau (Fra)
Bouygues 107
2 Jérôme Pineau (Fra) Quick-Step 92
3 Mario Aerts (Bel)
Omega Pharma-Lotto 65
4 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 64
5 Christophe Moreau (Fra) Caisse d'Epargne 62


Klassement Witte trui

# Renner Ploeg Tijd
1 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 63.08,40
2 Robert Gesink Rabobank + 4,27
3 Roman Kreuziger (Tsj)
Liquigas + 5,16
4 Cyril Gautier (Fra) Bouygues + 31,01
5 Julien el Fares (Fra) Cofidis + 33,54


Ploegenklassement

# Ploeg Tijd
1 RadioShack 189.31,13
 
2 Caisse d'Epargne + 0,21
3 Rabobank + 16,13
4 Astana + 18,17
5 AG2R + 20,22
6 Omega Pharma-Lotto + 25.38

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

Ik presenteer jullie de wekelijkse Japanse verkoopcijfers van 05 juli tot en met 11 juli.

Dat partygames het goed doen bevestigt Wii Party die de nummer één positie overneemt. De oude nummer één, Inazuma Eleven 3, zakt naar de derde plaats want de tweede plaats wordt bezet door White Knight Chronicles. Daarnaast zien we dat Crackdown 2, ondanks de verschillende reviews, het goed doet in Japan.

 
Plaats Software Game Stuks Verkocht
1 Wii
Wii Party 234.892
2 PS3 White Knight Chronicles: Awakening of Light and Darkness 175.632
3 DS Inazuma Eleven 3: World Challenge!! 97.727
4 DS Harvest Moon: Twin Villages 63.610
5 DS
Taiko Drum Master DS: Dororon! Battle With the Ghouls!! 30.689
6 Wii
Super Mario Galaxy 2 26.217
7 Xbox 360
Crackdown 2 14.839
8 DS
Friend Collection 12.932
9 PS3 World Soccer Winning Eleven 2010: Blue Samurai Challenge 12.189
10 PSP
World Soccer Winning Eleven 2010: Blue Samurai Challenge 12.125
Deze tabel toont de top 10 softwareverkopen van deze week, dikgedrukt is nieuw.

Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 DSi XL
28.916 -3.745
2 Wii
24.604 +2.640
3 PSP
24.421 -264
4 PS3
18.345 -1.732
5 DSi
17.356 -915
6 Xbox 360
5.688 -1.615
7 DS Lite
4.992 -347
8 PS2
1.558 -36
9 PSP Go
1.046 +22
Deze tabel toont het aantal hardwareverkopen van deze week en in vergelijking met vorige week.

Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 12.125 25.467
DS 204.958 51.264
Deze tabel toont de handhelds bij elkaar van deze week; PSP (PSP GO en PSP 3000) en de DS (DS, DSi, DSi XL).

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 199.946 45.370
Microsoft 14.839 5.688
Nintendo 466.067 75.868
Deze tabel toont de totale hardware- en softwareverkopen van Sony, MS en Nintendo van deze week.

Hardware Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.088.326 14.755.659
PS3 774.670 5.276.037
Wii 843.549 10.448.748
DSiXL 657.032 1.163.939
DSi 452.739 4.791.685
DS Lite
121.713 17.969.469
Xbox 360
111.657 1.321.329
PSP GO
38.807 114.562
PS2 46.930 21.657.107
Deze tabel toont ons alle hardwareverkopen van dit jaar (vanaf 04-01-2010) en in totaal.

Handheld Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 1.127.133 14.870.221
DS 1.231.133 30.510.564
Deze tabel toont ons de totale verkopen van de twee handhelds van dit jaar (vanaf 04-01-2010) en in totaal.

'Afluistercamera's actief in Amsterdam'

Op verschillende beveiligingscamera's op openbare plekken in Amsterdam zit een afluistermicrofoon. De zogeheten afluistercamera's kunnen gesprekken opvangen met als doel agressie onder publiek de kop in drukken voordat dit ontaardt in geweld. Dat schrijft Het Parool zaterdag.

Het detectiesysteem staat op plaatsen met een hoog risico op incidenten, zoals op het Centraal Station, in winkelcentrum Buikslotermeerplein, bij bushaltes in Amsterdam-Noord en bij de Heineken Music Hall. Het systeem analyseert geluiden. Als er sprake is van agressie wordt een alarmsignaal afgegeven en worden beeldcamera's ingeschakeld. Ook kunnen beveiligers of politie aan de hand van het geluid of beeld kijken of er moet worden ingegrepen.

Collegepartij GroenLinks vreest voor de gevolgen voor de privacy, schrijft de krant. De partij wil dat er in ieder geval bordjes komen om voorbijgangers attent te maken op het cameratoezicht en de geluidsregistratie.

Eerder werden in Groningen vijftien afluistercamera's geplaatst, eveneens met het doel agressie te beteugelen, waarna verschillende andere steden en ook de NS belangstelling toonden.

Grote bosbranden in de omgeving van Athene

Aangewakkerd door stevige winden zijn zaterdag in de nabijheid van Athene twee grote bosbranden uitgebroken. De grootste van de twee bedreigt huizen nabij het kuststadje Kalamos, 45 kilometer ten noordoosten van de Griekse hoofdstad. Een dorp in de omgeving is uit voorzorg ontruimd.

De andere brand ontvlamde in de buurt van de haven Lavrio, ten zuidoosten van Athene. Aanvankelijk had de brandweer het vuur onder controle, maar door een flinke wind is de brand weer aangewakkerd. Diverse huizen werden door het vuur verteerd.

[Tour] Vinokourov wil langer doorfietsen

Alexandre Vinokourov keerde dit jaar na een afwezigheid van drie jaar terug in de Tour de France. Destijds kreeg hij vanwege een positieve dopingtest de hoon over zich heen, maar vandaag kon de Kazach in de dertiende etappe wel zegevieren.

"Het was een dag van nu of nooit. Ik had de finale bekeken en ik wist dat de sprinters het moeilijk zouden krijgen om de boel te organiseren," zei Vinokourov direct na de finish. "Die col van derde categorie was geschikt voor een aanval. Ik kan niet onder woorden brengen hoe gelukkig ik ben. Ik voel me heel goed deze Tour, dus misschien ga ik nog een jaar door met fietsen."

Aangenomen werd dat bij Astana er mogelijk problemen tussen Contador en Vinokourov zouden kunnen zijn ontstaan na de etappe van gisteren die nipt aan de neus van de Kazach voorbijging, maar niets is minder waar. "Jullie zouden aan hem moeten vragen hoe blij hij is, maar jullie hebben net als ik zijn reactie na de finish gezien, toch? Dit is goed voor de motivatie van het hele team, zeker met de Pyreneeën die er nu aan zitten te komen. Daar gaan we hard werken om Alberto in het geel te krijgen."

Sneak preview Zwarte Cross

Het zat de Zwarte Cross niet mee de laatste dagen. Eerst de grootschalige schade na het noodweer en vandaag kwam het bericht dat er een dode is gevallen bij de kermisattractie de 'BodyShake' op het festival.

Ondanks de tegenslagen en het slechte nieuws besloot de organisatie het festival door te laten gaan. Gisteren stonden al enkele bands op de podia van het uitverkochte festival te Lichtenvoorde. FOK!-fotografen (fraubitch en taxibabe) zijn ter plaatse en geven je alvast een korte sneakpreview van de muziek op Zwarte Cross. Na het evenement komt er uiteraard een uitgebreide fotoreportage op FOK!.

Uit eigen land gaf Mooi Wark een optreden op het podium dat de zwaar beschadigde Megatent verving. De Belgische rockband Triggerfinger en de Deense metalband Volbeat traden op het hoofdpodium op. Volbeat sloot de vrijdagavond voor de bezoekers af.

Mooi Wark op Zwarte Cross 2010

Triggerfinger op Zwarte Cross 2010

Volbeat op Zwarte Cross 2010
Sneak preview Zwarte Cross fotoreportage (Foto's: FOK!)

Dressuurruiters klasse apart in Aken

De Nederlandse dressuurruiters hebben vanmiddag met overmacht de landenwedstrijd gewonnen tijdens het prestigieuze CHIO in Aken. Edward Gal, Adelinde Cornelissen en Imke Schellekens-Bartels scoorden met elkaar 478,640 procent, ruim meer dan Duitsland (442,998) en nummer drie Groot-Brittannië (423,158). Gal was met Totilas een klasse apart in de Grand Prix Special en won op overtuigende wijze: 86,458.

De Oranje-equipe had donderdag in de Grand Prix al een voorschot genomen op de winst. Vandaag presteerden de Nederlandse dressuurruiters bijkans nóg beter. Gal scoorde met Totilas in Grand Prix Special voor het eerst meer dan 86 procent. "Totilas verbaast me ieder toernooi weer", bekende Gal. "Hij wordt iedere keer nog een beetje beter. Ik ben heel blij dat ik zo'n paard heb."

Lemond haalt hard uit naar Armstrong

Oud-wielrenner Greg Lemond snapt niet dat de internationale wielerunie UCI donaties van Lance Armstrong accepteerde ten behoeve van de strijd tegen doping.

Afgelopen week werd bekend dat de Texaan een bedrag van in totaal 125.000 dollar heeft overgemaakt aan de UCI, in 2002 en 2005. Overigens werd daarbij gezegd dat Armstrong geen voorkeursbehandeling van de UCI krijgt.

"Zelf zei Armstrong jarenlang dat het om 20.000 dollar ging. Ik weet dat het werkelijke bedrag minimaal 500.000 dollar is, en dat er al in 2000 geld is overgemaakt”,  aldus Lemond tegenover de Süddeutsche Zeitung. “Als we dat geen corruptie mogen noemen, wat is het dan wel? Zwijgen, betalen, het is net de maffia.”

Lemond, zelf drievoudig winnaar van de Tour, zet daarnaast ook vraagtekens bij de gang van zaken rond Armstrongs afscheid in 2005 en zijn comeback in het peloton drie jaar later. “Hij werd onder druk gezet vanwege de naderende bekendmaking van zijn positieve dopingtest in de Tour van 1999. Hij moest een pauze nemen, het is allemaal in scène gezet."

"Waarom werd anders Patrice Clerc, zijn criticaster bij de ASO, ontslagen in 2008? Armstrong schrijft al jaren de wet voor in het wielrennen, hij heeft iedereen in zijn greep.”

Lemond zegt tenslotte in de Duitse krant dat het een zege voor het wielrennen is dat Armstrong aan zijn laatste koers in Europa bezig is. “Grappig, hij is snel van mening veranderd. Twee maanden geleden verklaarde hij dat hij nog jaren wil fietsen. Misschien voelt hij zich onder druk gezet door de aantijgingen van Floyd Landis en de onderzoeken die er naar aanleiding daarvan gaande zijn.”

Hacker begluurt 150 meisjes via webcam

De politie van het Duitse Aken heeft een man gearresteerd die meer dan 150 tienermeisjes heeft begluurd via hun eigen webcam. De webcams stonden op de slaapkamers van de meisjes, zodat de Duitser onbeschaamd naar de meisjes kon loeren.

De man wordt ervan verdacht een programmaatje op de computers van de meisjes te hebben geïnstalleerd. Dit maakte het mogelijk dat de hacker op afstand de webcams kon besturen.

Een werknemer van een databeveiligingsbedrijf ontdekte het stukje kwaadaardige software. Thomas Floß gaat regelmatig scholen langs om kinderen te waarschuwen alert te zijn op het internet en hun data te beveiligen. Op scholen laat hij videobeelden zien van kinderen die via hun webcam worden begluurd. Floß ontdekte dat sinds februari steeds meer meisjes dachten hier ook last van te hebben.

Twee meisjes vertelden hem dat de lampjes van hun webcam niet meer uitgingen na het afsluiten van het programma. Bij het bestuderen van een van de computers ontdekte Floß een Trojaans paard dat de webcam aanstuurde. Het meisje had het virus opgelopen via chatdienst ICQ.

De hacker heeft waarschijnlijk het account van een van de meisjes gekraakt en via haar de software verspreid. Ze wisten hem te traceren tot aan de stad Aken, waarna de politie hem op heterdaad betrapte. De man keek net naar vele livebeelden van meisjes in hun slaapkamer.

Floß gaat ervan uit dat er veel meer mensen het slachtoffer zijn van dergelijke praktijken. "Ik heb inmiddels vijftig tot zestig scholen bezocht", vertelt hij. "Altijd is er wel minstens een meisje dat hetzelfde probleem heeft."

Rojer naar FC Emmen

FC Emmen heeft zich versterkt met Eldridge Rojer. De Antilliaanse aanvaller tekende een tweejarig contract bij de club uit de Jupiler League. Hij maakte de afgelopen weken deel uit van Team VVCS en plukt daar nu de vruchten van.

De 26-jarige aanvaller speelde vorig seizoen voor FC Zwolle. Met twaalf goals uit 37 duels werd hij clubtopscorer. Omdat hij zich niet kon vinden in het nieuwe contract dat Zwolle hem aanbood, besloot hij niet bij de club te blijven. Eerder kwam Rojer uit voor Vitesse en Excelsior. In 139 competieduels in Eredivisie en Jupiler League wist de snelle vleugelspits negentien keer te scoren.

[Tour] Wiggins: "Had Giro moeten mijden"

Bradley Wiggins had dit jaar al zijn pijlen gericht op de Tour de France. De kopman van de Sky-formatie kan zich in tegenstelling tot de vierde plaats van vorig jaar niet met de topposities in het klassement bemoeien en de Brit zoekt hiervoor dan ook een verklaring. Het rijden van de Giro d'Italia lijkt dit te zijn.

"Waarschijnlijk ben ik te diep gegaan in de Giro, een week voor de finish stond ik zevende. Cadel Evans, Ivan Basso en Carlos Sastre, die eveneens deelnamen aan de Ronde van Italië, rijden ook niet van voren," zei Wiggins tegen Cyclingnews.

De Brit weigert zich bij zijn mindere presteren neer te leggen. "Fysiek en mentaal zit het wel snor. Je kunt treuren of er het beste van proberen te maken. Met mijn tijdrit kan ik misschien nog mikken op de top tien. De ergste teleurstelling is al verwerkt. Vorig jaar besefte ik dat ik minimaal als vierde moest eindigen om aan de verwachtingen te voldoen."

Twee nederlagen voor Team VVCS

Team VVCS heeft op het FIFPro toernooi twee nederlagen geleden. Op dit toernooi, dat wordt gehouden op sportpark Middelmors in Rijnsburg, spelen teams van contractloze profvoetballers uit acht landen tegen elkaar. Vandaag werden de poulewedstrijden afgewerkt, morgen volgen de finales.

De Nederlandse inbreng kwam van Team VVCS. Zij kwamen twee keer in actie in wedstrijden van twee keer 25 minuten. Eerst werd met 1-0 verloren van Spanje, dat in Neftalí de doelpuntenmaker had. Ook van Portugal won Team VVCS niet. Het werd 1-0 voor de Portugezen door een goal van Milton.

Daardoor eindigde Team VVCS als laatste in de poule. Morgen zal er dus gespeeld moeten worden om de zevende plaats. Zwitserland is dan de tegenstander. Deze wedstrijd duurt twee keer dertig minuten.

[SF] Uitslag kwalificatie Zolder

Chris van der Drift heeft de poleposition van de Superleague Formula op het circuit in Zolder gepakt. De Nieuw-Zeelandse Nederlander bleef in de finale van de kwalificatie Davide Rigon voor. Beste Nederlander was Robert Doornbos die de vierde tijd reed.

In kwalificatiegroep A reed Doornbos de snelste tijd. Ook Yelmer Buurman, Max Wissel en James Walker gingen door, terwijl vanuit Groep B Chris van der Drift, Davide Rigon, Craig Dolby en Marcos Martinez doorgingen. John Martin viel verrassend genoeg af.

In de kwartfinale was Doornbos te sterk voor Martinez, terwijl Van der Drift met Buurman afrekende. Ook Rigon en Wissel wisten te winnen. Rigon wist daarna Doornbos te kloppen, terwijl Van der Drift Wissel klopte. In de finale was het Olympiacos van Van der Drift duidelijk de betere.

Uitslag kwalificatie Zolder

Pos. Rijder Team Tijd
1 Chris van der Drift Olympiacos 1:18.721
2 Davide Rigon Anderlecht 1:19.132
3 Max Wissel FC Basel 1:19.066
4 Robert Doornbos Corinthians 1:19.075
5 James Walker Liverpool FC 1:20.137
6 Craig Dolby Tottenham Hotspur 1:19.191
7 Yelmer Buurman AC Milan 1:19.104
8 Marcos Martínez Sevilla FC 1:19.416
9 Duncan Tappy Flamengo 1:19.774
10 John Martin Beijing Guoan FC 1:19.377
11 Andy Soucek Sporting Clube de Portugal 1:19.793
12 Jaap van Lagen Girondins de Bordeaux 1:19.718
13 Julien Jousse AS Roma 1:19.852
14 Narain Karthikeyan PSV Eindhoven 1:19.931
15 Tristan Gommendy Galatasaray 1:20.026
16 Alvaro Parente FC Porto 1:20.164
17 Maria de Villota Atletico de Madrid 1:20.881

[Update] TwistDock Endurance Gaming Event

De Dixons op de lijnbaan in Rotterdam is niet zo'n hele grote winkel maar toch gaan zes gamers hier hopelijk de komende vijftig uur proberen een nieuw Guinness World Record te plaatsen en daarbij twee oude records te verbreken, dit gaan ze doen door continu Red Dead Redemption te spelen in het TwistDock Endurance Gaming Event. De winnaar die tot het einde kan volhouden wint een TwistDock en een beloning van duizend euro.

Tilburgs asiel verkoopt gechipte kat

Als je dure raskat vermist is en je hebt het dier gechipt zou je er vanuit gaan dat het slechts een kwestie van tijd is voordat je huisdier terecht is. Voor FOK!-user Yenna liep het anders: haar als vermist opgegeven kater Hummer was naar de Dierenopvang Tilburg en Omstreken gebracht, maar in plaats van Yenna op de hoogte te stellen werd de kat door het asiel verkocht. 

Bij Yenna brak een jaar geleden een binnenbrand uit waarop haar huisdieren elders werden ondergebracht. Eind september keerden de dieren terug, maar kort daarna is Hummer weggelopen. "Waarschijnlijk heeft hij een trauma aan de brand overgehouden en associeerde hij de woning met de brand. We hebben alles geprobeerd om hem weer thuis te krijgen, maar niks mocht baten. Alle mogelijke instanties ingeschakeld zoals het dierenasiel, Amivedi, dierenartsen en zelfs op internet diverse oproepen geplaatst", aldus Yenna.

Hummer was een maand geleden voor het laatst gezien door een buurvrouw van Yenna, broodmager en mank lopend. Daarna werd de kat niet meer gezien. Uiteindelijk kwam Yenna er, door het googelen op het chipnummer van de kat achter dat Hummer ineens aan een hele andere eigenaresse was gekoppeld. Ook bleek de kat, die als dekkater in huis was gehaald, in de tussentijd gecastreerd te zijn. 

Yenna heeft intussen een advocaat in de arm genomen om een schadevergoeding af te dwingen. Overigens keert Hummer niet meer terug naar Yenna. "Het is voor het dier zelf beter dat hij bij haar blijft aangezien hij dit huis associeert met de brand van vorig jaar en naar alle waarschijnlijkheid uit angst voor herhaling weer weg zou kunnen lopen. Ik wil het dier niet in de stress zetten en kies voor zijn welzijn en geluk in deze", zo schrijft Yenna.

Overigens staat het verhaal van Yenna niet op zichzelf, zo is ook te lezen op het FOK!forum. Het is dan ook niet voor het eerst dat een FOK!user een teruggevonden gechipt huisdier niet terugkrijgt.

Hummer
Hummer

Hockeysters in finale tegen Argentinië

De Nederlandse hockeysters nemen het morgen in de finale van de Champions Trophy op tegen Argentinië. Het Zuid-Amerikaanse land versloeg tijdens de laatste groepswedstrijd China moeizaam met 4-3 en eindigde daardoor als tweede.

Argentinië profiteerde van het puntenverlies van Engeland, dat tegen hekkensluiter Nieuw-Zeeland niet verder kwam dan 2-2 en met de derde plek genoegen moest nemen.

Nederland won tot dusverre vier van de vijf wedstrijden bij de Champions Trophy in Nottingham. Alleen Argentinië was donderdag met 4-2 te sterk voor het elftal van bondscoach Herman Kruis.

Gratis ijs voor reizigers op Schiphol

Reizigers die dit weekeinde van Schiphol vertrekken, worden getrakteerd op gratis ijs. Door de vakantieperiode is het het drukste weekeinde van het jaar op de luchthaven. "Daarom bieden wij de mensen die wachten iets extra's", meldde een woordvoerster zaterdag.

De luchthaven verwerkt zaterdag naar verwachting rond de 158.000 passagiers die vertrekken, aankomen of overstappen.

De extra drukte levert volgens Schiphol geen problemen op. "De doorstroom is goed door bijvoorbeeld de inzet van extra personeel en bovendien zijn de meeste mensen echt in vakantiestemming."

In totaal ziet de luchthaven deze dagen ruim 475.000 passagiers voorbijkomen. Dat zijn er ongeveer 22.000 meer dan in het drukste weekeinde vorig jaar. Schiphol adviseert reizigers op tijd naar de luchthaven te komen, aangezien de wachttijden langer zijn dan normaal.

Vrijdag was de drukste dag. Toen verwerkte de luchthaven rond de 160.000 passagiers. De marechaussee verstrekte opvallend veel nooddocumenten. "Afgelopen twee dagen hebben we 85 exemplaren uitgegeven. Normaal zijn dat er ongeveer twintig per dag", aldus een woordvoerder. Bij de marechaussee werd een aantal mensen teleurgesteld. "Een nooddocument wordt alleen verstrekt onder bepaalde voorwaarden en niet omdat je je paspoort bent vergeten", aldus de zegsman.

Ook de marechaussee zette extra personeel in bij bijvoorbeeld de grensbewaking.

Joran klaagt advocaat en vertaler aan

Joran van der Sloot heeft zijn advocaat en de vertaler die aanwezig waren tijdens de verhoren en bij zijn bekentenis van de moord op Stephany Flores, officieel aangeklaagd. Zijn nieuwe advocaat, Maximo Altez, liet voor de Peruaanse televisie de aanklacht met de handtekening van Van der Sloot zien.

Volgens Altez is nooit duidelijk geworden wie de advocaat, Marina Romero, aan Van der Sloot had toegewezen. De politie zou haar erbij hebben gehaald, terwijl Van der Sloot volgens de Peruaanse wet een eigen of een pro-Deoadvocaat had moeten krijgen.

Uit een brief van de Nederlandse ambassade zou blijken dat de vertaler, Maurice Steins, geen officiële vertaler is die door de ambassade is aangewezen. Volgens Altez zou hij bepaalde juridische terminologie niet beheersen.

De politie heeft volgens Altez de bekentenis van de moord op Flores, op 30 mei in een hotelkamer in Lima, afgedwongen. Van der Sloot was volgens zijn advocaat bang omdat de politie gedreigd zou hebben zijn hoofd onder water te houden. Ook zou hem beloofd zijn dat hij na zijn bekentenis naar Aruba mocht vertrekken.

Van der Sloot, die vastzit in de zwaar bewaakte Miguel Castro Castro gevangenis in de Peruaanse hoofdstad, heeft inmiddels zijn bekentenis weer ingetrokken. Als hij wordt veroordeeld, ziet hij een celstraf van tussen de 15 en 35 jaar tegemoet.

Eeuwenoude champagne gevonden in scheepswrak

Zweedse duikers hebben dinsdag waarschijnlijk de oudste nog drinkbare champagne gevonden in een scheepswrak in de Oostzee. De 'bubbels' stammen mogelijk uit 1780 en smaakten 'fantastisch', zei duikinstructeur Christian Ekstrom zaterdag.

Waarschijnlijk liggen nog zo'n dertig flessen champagne in het wrak. Volgens de Zweedse wijnkenner Carl-Jan Granqvist kan elke fles -mits de kurk intact is en de ouderdom en authenticiteit kunnen worden aangetoond- zo'n vijftigduizend euro opbrengen.

Man in buik gestoken bij Leids feest

Een 23-jarige man is vrijdagnacht tijdens een feest in een verenigingshuis in Leiden in zijn buik gestoken. Hij raakte zwaargewond en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, meldt de politie zaterdag. Twee anderen raakten ook gewond. Drie mannen zijn aangehouden.

De steekpartij vond plaats tijdens een vechtpartij aan de Hoflaan rond 02.30 uur. De aanleiding is nog onbekend. Toen de politie ter plaatse kwam, was er sprake van een 'chaotische situatie'. Een 22-jarige Hagenaar en een 19-jarige man uit Voorschoten moesten na de vechtpartij ook naar het ziekenhuis. Zij mochten dezelfde nacht weer vertrekken.

De Voorschotenaar, de zwaargewonde en een 21-jarige man uit Leiden zijn aangehouden. De 22-jarige Hagenaar heeft aangifte van mishandeling gedaan. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

[Tour de France] Uitslag dertiende etappe

Alexandre Vinokourov heeft de dertiende etappe in de Tour de France gewonnen. De Kazak kwam solo over de finish.

Nog voor de officiële start ontstond er al opschudding toen Lance Armstrong onderuit ging, maar hij kon zijn weg vervolgen. Vijf kilometer na de start ontstond de kopgroep die een groot gedeelte van de dag vooruit reed. Sylvain Chavanel, Fedrigo en Juan-Antonio Flecha ontsnapten en kregen een maximale voorsprong van meer dan zes minuten. In het peloton besloot de Est Rein Taaramäe de strijd te staken, voor hem zit de Tour erop.

Onder aanvoering van de sprintersploegen HTC-Columbia en Lampre bleef de voorsprong te overzien. De voorsprong liep maar zeer langzaam terug en uiteindelijk werden de drie vlak voor de laatste beklimming van de dag, op tien kilometer van de finish, ingelopen. Op die klim, de Côte de Saint-Ferréol van de derde categorie, was Allesandro Ballan de eerste die probeerde te ontsnappen, hij sloeg meteen een klein gaatje.

Achter Ballan ging Vinokourov in de achtervolging, hij kreeg aanvankelijk Barredo en Nicolas Roche mee, maar zij moesten de Astana-renner laten gaan. Vlak na de top kwam Vinokourov bij Ballan en liet ook hem staan. Vervolgens reed hij solo richting de finish en bouwde langzaam zijn voorsprong uit.

Vanuit het peloton ging Thomas Voeckler nog wel in de achtervolging, maar deze poging bleek kansloos. 'Vino' reed solo richting de finish en pakte zo een mooie revanche op gisteren, toen hij net naast de etappezege greep. Mark Cavendish won de sprint in het peloton om de tweede plek.

[F2] Uitslag Race 1 Brands Hatch

Dean Stoneman heeft de eerste Formule 2-race op het circuit Brands Hatch op zijn naam geschreven. De Brit bleef zijn landgenoot Jack Clarke en de Rus Ivan Samarin ruim voor.

Stoneman mocht van poleposition vertrekken en profiteerde hiervan bij de start. Sergey Afanasiev mocht naast hem vertrekken maar zag in de eerste ronde Clarke voorbij komen. Na een botsing met Will Bratt viel de Rus zelfs terug naar plaats zes. Ivan Samarin had voor Tom Gladdis de derde plaats in handen gekregen. Laatstgenoemde werd na een fout door Bratt weer ingehaald en eindigde uiteindelijk als vijfde. Vooraan was Stoneman zeer dominant met een voorsprong van ruim tien seconden. In de laatste ronde liet hij Clarke nog dichterbij komen, maar ook niet meer dan dat.

Uitslag Race 1 Brands Hatch

Pos. Rijder Tijd
1 Dean Stoneman 36:38.208
2 Jack Clarke +8.181
3 Ivan Samarin +11.136
4 Will Bratt +11.307
5 Tom Gladdis +11.887
6 Sergei Afanasiev +13.407
7 Nicola de Marco +14.888
8 Jolyon Palmer +15.810
9 Armaan Ebrahim +16.199
10 Philipp Eng +17.652
11 Kazimieras Vasiliauskas +18.623
12 Mihai Marinescu +19.226
13 Benjamin Bailly +20.192
14 Benjamin Lariche +20.490
15 Natalia Kowalska +32.106
16 Ricardo Teixeira +36.663
17 Julian Theobald +50.475
18 Parthiva Sureshwaren +54.558
DNF Plamen Kralev +27 Ronden

[Tour] Vinokourov pakt nu wel etappezege

Alexandre Vinokourov heeft de dertiende etappe in de Tour de France gewonnen. De Kazak kwam solo over de finish.

Nog voor de officiële start ontstond er al opschudding toen Lance Armstrong onderuit ging, maar hij kon zijn weg vervolgen. Vijf kilometer na de start ontstond de kopgroep die een groot gedeelte van de dag vooruit reed. Sylvain Chavanel, Pierrick Fedrigo en Juan-Antonio Flecha ontsnapten en kregen een maximale voorsprong van meer dan zes minuten. In het peloton besloot de Est Rein Taaramäe de strijd te staken, voor hem zit de Tour erop.

Onder aanvoering van de sprintersploegen HTC-Columbia en Lampre bleef de voorsprong te overzien. De voorsprong liep maar zeer langzaam terug en uiteindelijk werden de drie vlak voor de laatste beklimming van de dag, op tien kilometer van de finish, ingelopen. Op die klim, de Côte de Saint-Ferréol van de derde categorie, was Alessandro Ballan de eerste die probeerde te ontsnappen, hij sloeg meteen een klein gaatje.

Achter Ballan ging Vinokourov in de achtervolging, hij kreeg aanvankelijk Barredo en Nicolas Roche mee, maar zij moesten de Astana-renner laten gaan. Vlak na de top kwam Vinokourov bij Ballan en liet ook hem staan. Vervolgens reed hij solo richting de finish en bouwde langzaam zijn voorsprong uit.

Vanuit het peloton ging Thomas Voeckler nog wel in de achtervolging, maar deze poging bleek kansloos. Vino reed solo richting de finish en pakte zo een mooie revanche op gisteren, toen hij net naast de etappezege greep. Mark Cavendish won de sprint in het peloton om de tweede plek.

[MotoGP] Uitslag kwalficatie Sachsenring

Jorge Lorenzo heeft in de kwalificatie voor de MotoGP-race op de Sachsenring de snelste tijd gereden. De Spaanse Yamaha-rijder bleef met een tijd van 1:21,817 Casey Stoner en Dani Pedrosa zeer nipt voor. De teruggekeerde Valentino Rossi reed de vijfde tijd.

Bijna was het nog mis gegaan voor Lorenzo, want halverwege de sessie begaf zijn ene motor het op het rechte stuk waardoor hij deze bij bocht 1 moest parkeren. Ben Spies crashte over het oliespoor, waarna ook Randy de Puniet het asfalt opzocht. De Fransman raakte de motor van Spies en viel hard. Hij werd per brancard afgevoerd, maar kreeg groen licht om morgen te starten.

Nadat de rommel was opgeruimd reed Lorenzo op zijn tweede motor naar de derde tijd achter Pedrosa en Stoner. Even later reed hij wel de snelste tijd die hij een ronde later met 0,008 seconde nog aanscherpte. Een ultieme poging van Stoner bracht de Australiër niet verder dan plaats twee.

In de Moto2 heeft Andrea Iannone op dominante wijze de poleposition gepakt. De Italiaan reed bijna zeven tiende van een seconde sneller dan de nummer twee Arne Tode en Toni Elias.

De pole in de 125cc tenslotte werd een prooi voor kampioenschapsleider Marc Marquez die ruim een halve seconde voor had op de nummer twee Pol Espargaro en meer dan 1,3 seconden op Bradley Smith. Jasper Iwema reed de twaalfde tijd, terwijl Michael van der Mark niet verder kwam dan plek 23.

Valve maakt met "Hard 8" je leven moeilijker

Er komt weer een nieuwe mutation-mode voor Left 4 Dead 2 aan deze week. Zoals jullie misschien weten, maakt Valve elke week weer een nieuwe mode die ervoor zorgt dat de gameplay interessant blijft. Vorige week was het Four Swordsmen of the Apocalypse en nu kan je aan de slag met Hard Eight. Deze modus zal het aantal 'special Infected' die aanwezig zijn verdubbelen, nu kan je er dus tegen acht tegelijk strijden. Het lijkt wel of Valve met de mutation-mode de game steeds moeilijker probeert te maken.

Ook werd op de blog gevraagd wat men het leukste melee-wapen vond. De katana stond op nummer één, gevolgd door de kettingzaag. Op de laatste plek stond de politieknuppel.


O ja, de specials spawnen nu ook sneller.

Ferguson: "Capello valt niet te benijden"

Trainer Alex Ferguson van Manchester United vindt dat bondscoach Fabio Capello niet valt te benijden. Sterker, de Schot heeft naar eigen zeggen tot twee keer toe de functie van bondscoach van Engeland geweigerd. Dat meldde Ferguson vandaag in Toronto waar zijn team een dag eerder een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Celtic.

"Bondscoach zijn van Engeland lijkt me een hondenbaan. Daarbij zou het voor mij als Schot praktisch onmogelijk zijn de coach van Engeland te worden", aldus Ferguson.

Het WK in Zuid-Afrika verliep voor Engeland onder leiding van Capello uiterst teleurstellend. In de tweede ronde werd de ploeg na een 4-1-nederlaag tegen Duitsland uitgeschakeld en stond het functioneren van de Italiaan ter discussie. Capello besliste onlangs echter zijn contract dat tot en met het EK 2012 loopt, uit te dienen.

Ondanks dat Ferguson die verantwoordelijkheid nooit op zich zal nemen, denkt hij niet dat de coach de enige factor is die meespeelt in de magere prestaties van het Engelse team. "De Engelse competitie is enorm belastend voor spelers. Na een lang en zwaar seizoen is het onmogelijk om hen daarna op een WK nog honderd procent fit te krijgen."

Confrontatie jongeren met politie

Tijdens een nachtelijke confrontatie met de politie hebben Franse jongeren in de zuidoostelijke stad Grenoble diverse auto's in brand gestoken en het vuur geopend op agenten. Dat heeft een woordvoerster van de politie vandaag gezegd. Er vielen geen gewonden.

De schermutselingen begonnen toen jongeren stenen gooiden naar een trambaan. Vervolgens staken zij auto's in brand en schoten op de politie. De politie schoot daarop terug. Eén jongere werd ingerekend.

Het incident volgde op de dood van een inwoner van Grenoble. Die werd bij een schotenwisseling met de politie fataal getroffen. De man zou in een nabijgelegen stadje een casino hebben overvallen.

Politie schiet tijdens wilde achtervolging

De politie heeft gisteravond bij een wilde achtervolging tussen Geldrop en Heeze op de banden van een auto geschoten. De inzittenden van de auto, twee 22-jarigen en een 20-jarige, konden worden aangehouden. Dat meldt de politie vandaag.

Rond 22.15 uur negeerde de bestuurder van de auto op de Eindhovense weg in Geldrop een stopteken van de politie bij een alcoholcontrole. Hierop zette de politie de achtervolging in. De auto reed met hoge snelheid meerdere keren door rood. Op de Spechtlaan reed de auto zich klem, waarna agenten uitstapten. De auto reed vervolgens met hoge snelheid achteruit. Een agent moest opzij springen om niet geraakt te worden.

De politie schoot vervolgens op de banden, maar toch lukte het de bestuurder om verder te rijden. Op de Carpinistraat was er een aanrijding met de auto en een politieauto. Op de Admiraal Byrdstraat botste de wagen tegen twee palen. Het lukte de man toch weer om verder te rijden, maar op de Rul in Heeze belandde de auto in een sloot. De mannen konden hier worden aangehouden.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Bulgarije en Rusland eens over pijpleiding

Bulgarije en Rusland hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van een onderzeese pijpleiding voor aardgas. Door de leiding moet Russisch aardgas via de Zwarte Zee naar Bulgarije en andere Europese landen worden getransporteerd.

De Bulgaarse minister van energie Traicho Traikov en zijn Russische ambtgenoot Sergej Sjmatko tekenden vandaag een overeenkomst. De pijpleiding wordt negenhonderd kilometer lang en zal jaarlijks tot 63 miljard kubieke meter aardgas vervoeren.

Larsson wint proloog Ronde van Madrid

De proloog in de Ronde van Madrid is vanmiddag gewonnen door de Zweed Gustav Larsson. De renner van Saxo Bank reed de 8,1 kilometer in een tijd van negen minuten en 41 seconden.

Oleg Tsjoezjda uit Oekraïne werd tweede op elf seconden achterstand. De derde plaats was voor de Spanjaard Jesus del Nero op twaalf seconden achterstand van de Zweed.

Later vandaag staat nog een korte etappe over 84,8 kilometer op het programma.

Studenten achtervolgd met kettingzaag

Een Amerikaan heeft twee studenten met een kettingzaag achtervolgd. De jongemannen waren in het Amerikaanse plaatsje Walhalla aan het frisbeeën toen plotseling Jerry Roach opdook.

Roach deed eerst alsof hij een boom ging omzagen, maar richtte zich vervolgens op de twee studenten. Hij bedreigde hen en achtervolgde de twee vervolgens met de kettingzaag. De politie heeft de dolgedraaide Amerikaan opgepakt. Saillant detail is dat Jerry Roach nog maar kort geleden werd vrijgelaten uit de gevangenis waar hij vastzat voor het bedreigen van een agent met een zaag.

Eerste WTA-finale voor Zahlavova-Strycová

Voor het eerst in haar loopbaan heeft Barbora Zahlavova-Strycová de finale bereikt van een WTA-toernooi. De als achtste geplaatste Tsjechische bereikte de eindstrijd in Praag. In de halve finale was ze met 6-2 en 6-0 Patty Schnyder de baas.

In de eindstrijd moet Zahlavova-Strycová het morgen opnemen tegen de Hongaarse Agnes Szávay. Die versloeg in de andere halve eindstrijd Lucie Hradecká met 6-2 en 6-4.

Tasjesdief ziekenhuis ingeslagen

Een tasjesdief is gisteravond in de Zwitserse stad Basel het ziekenhuis ingeslagen. De 20-jarige Tunesische asielzoeker stal een tas van een persoon die bij een groep mensen stond en zette het vervolgens op een lopen.

Twee mannen uit dezelfde groep aarzelden geen moment en achtervolgden de tasjesdief. Ze grepen hem vervolgens bij zijn kladden en sloegen hem net zolang in elkaar totdat hij bewusteloos op straat bleef liggen. De politie heeft voor de mishandeling twee Zwitserse jongemannen van 18 en 20 jaar opgepakt. De tasjesdief ligt in het ziekenhuis.

Veel lege stoelen bij ManUnited in Canada

Het eerste bezoek van Manchester United aan Canada sinds 1982 heeft vooralsnog niet tot een uitbundige belangstelling bij het publiek geleid. Bij het eerste duel van de befaamde Engelse club in Toronto tegen Celtic bleven veel stoelen leeg.

Gisteravond (plaatselijke tijd) kwamen 39.000 mensen op de oefenwedstrijd af. De Engelse club die doorgaans ook in het buitenland volle stadions trekt, zag dat er ruim 10.000 plaatsen onbezet bleven.

Manchester United won het duel met 3-1. Dimitar Berbatov, Danny Welbeck en Tom Cleverley scoorden voor de Engelsen, Georgios Samaras deed namens de Schotten iets terug. De Griek benutte een strafschop. Edwin van der Sar verdedigde het doel bij Manchester, dat verder tijdens de trip nog aantreedt tegen Philadelphia Union (21 juli), Kansas City Wizards (25 juli), een team van All Star-spelers uit Major League Soccer (28 juli) en Guadalajara in Mexico op 30 juli.

Sexy Samantha, een ongepaste klant

Samantha is een sexy, donkerharige dame van lichte zeden. Ze houdt dingen graag simpel. Bij de bakker koopt Samantha een brood en bij de groenteboer een bos winterpenen. In haar werk is ze ook zo makkelijk. Groeten, uitkleden, wippen. Zin om te gaan studeren heeft ze nooit gehad. Waarom studeren als je met je lichaam ook een dik belegde boterham kunt verdienen? Niet moeilijk doen als het makkelijk kan, dat is het levensmotto van Samantha. Al vanaf dat ze een klein meisje was.

Paris Hilton opgepakt voor drugsbezit

Paris Hilton heeft op het Franse eiland Corsica een paar benauwde uurtjes doorgemaakt. De 29-jarige hotelerfgename werd opgepakt, omdat ze een kleine hoeveelheid drugs bij zich had.

De Amerikaanse socialite werd betrapt toen ze met haar vliegtuig op de luchthaven van Figari landde. Paris Hilton werd korte tijd vastgehouden op het lokale politiebureau. De politie liet de Amerikaanse vrij, omdat de hoeveelheid drugs die ze bij zich had gering was. Het ging om minder dan een gram cannabis.

[Upd] PSV en HSV akkoord over verhuur Berg

Marcus Berg speelt het komende seizoen op huurbasis voor PSV. Dat meldt Voetbal International vandaag. De spits keert zodoende na één seizoen al terug in de Eredivisie.

Hamburger SV kocht Berg vorig seizoen nadat hij indruk had gemaakt in het shirt van FC Groningen. In de Bundesliga kwam hij niet uit de verf en moest het veel doen met invalbeurten. De clubleiding van HSV vond het een goed plan om de 23-jarige Zweed voor een seizoen uit te lenen.

Verschillende clubs stonden op de stoep voor Berg. Ajax, 1. FC Kaiserslautern en West Bromwich Albion werden allemaal genoemd in verband met Berg. PSV bleek het meest slagvaardig en kan het komende seizoen gebruikmaken van de diensten van Berg.

Berg brak in 2005 door bij IFK Göteborg in zijn geboorteland. Na drie seizoenen kwam hij naar de Eredivisie. Voor FC Groningen speelde hij twee seizoenen en scoorde daarin 32 competitiedoelpunten. Bij HSV bleef de teller staan op vier doelpunten.

Update 14:55 uur:

Technisch manager Marcel Brands heeft vanmiddag bekendgemaakt dat PSV en Hamburger SV een akkoord hebben over de huur van spits Marcus Berg. Brands deed dat op de traditionele persconferentie voor aanvang van het nieuwe seizoen. “We zijn akkoord met de club, we moeten nu gaan praten met zijn zaakwaarnemer”, zei Brands.

“We moeten nu nog een akkoord zien te bereiken met Marcus zelf. Zijn zaakwaarnemer zit momenteel in het buitenland, maar we hebben snel een gesprek.”

LNV: Bevolking moet minder vlees eten

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil dat het Nederlandse volk over vijftien jaar een pak minder vlees eet. De Nederlanders zouden in 2025 hun eiwitten grotendeels moeten halen uit groente en fruit. Het minder vaak nuttigen van vlees is goed voor het milieu en gaat de honger in de wereld tegen.

Uit onderzoek zou blijken dat veel Nederlanders bereid zijn om hun stukje vlees vaker te laten staan. De studie geeft aan dat de bevolking bereid is om vaker vleesvervangers te eten en dat zou ervoor kunnen zorgen dat het doel van LNV wordt bereikt.

Cel voor ontucht met minderjarigen

De rechtbank heeft een man uit Rijswijk voor ontucht met drie minderjarige jongens veroordeeld tot een celstraf van twee jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk. De 63-jarige Huub T. ging volgens de rechter op een sluwe manier te werk.

De ontuchtpleger won het vertrouwen van de jongens bij de lokale tennis- en volleybalclub. Tijdens belangrijke tenniswedstrijden liet Huub T. één van de slachtoffers bij hem thuis logeren. Daar had hij seks met de jongen en maakte pornografische afbeeldingen van hem. De Rijswijkenaar had een belangrijke reputatie in zijn woonplaats. Hij was een bekende ondernemer en was actief voor de lokale VVD. De rechtbank neemt Huub T. kwalijk dat hij zijn belangrijke positie gebruikte om de jongens te beïnvloeden.

Huub T. gaat in hoger begroep. Zijn advocaat meent dat er te weinig bewijs is om hem te veroordelen en vindt de straf niet passend. De man werd in oktober 2009 opgepakt. De politie vond in zijn huis 1.240 kinderpornofoto's en filmpjes.

Tilburg wil geen Willem II - KV Mechelen

Willem II mag op last van burgemeester Peter Noordanus woensdagmiddag niet in Tilburg tegen het Belgische KV Mechelen aantreden. Het besluit is op veiligheidsgronden gemaakt.

Aanleiding is dat fans van Mechelen afgelopen week amok maakten tijdens een oefenwedstrijd tegen MSV Duisburg. Tilburg heeft woensdag te weinig agenten beschikbaar. "Het is op dit moment nog onduidelijk of de wedstrijd wellicht elders doorgang kan vinden", staat vandaag te lezen op de website van de eredivisieclub.

Veertig verdachten opgepakt in Iran na aanslagen

In verband met de dodelijke aanslagen bij een moskee in het zuidoosten van Iran heeft de Iraanse politie veertig personen aangehouden. Dat meldden plaatselijke media zaterdag. Volgens de politie probeerden de verdachten 'na de bomaanslagen onrust te stoken in Zahedan', maar is de rust in de stad inmiddels weergekeerd.

De soennitische opstandelingengroep Jundallah heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dubbele zelfmoordaanslag, die in totaal aan 27 mensen het leven kostte. Onder de doden waren twee politieagenten en ook leden van de Revolutionaire Garde.

Duizenden gingen zaterdag in Zahedan de straat op voor de massabegrafenis van de slachtoffers en riepen leuzen als 'dood aan de terrroristen' en 'weg met de VS'. Het Iraanse regime legde de schuld voor de aanslagen bij buitenlandse regeringen, met name bij de VS.

Volgens Iran geven de VS en Groot-Brittannië steun aan Jundallah om op die wijze de Iraanse regering te ondermijnen. Jundallah liet vrijdag weten dat de aanslagen een wraakactie waren voor de executie in juni in Zahedan van Abdulmalik Rigi, de leider van de groepering, die zegt op te komen voor de rechten van soennieten in het zuiden van Iran.

Top VVD achter Rutte

De VVD-top staat achter fractieleider Mark Rutte bij zijn gesprekken voor een paars-pluskabinet. De verwachting is dat Rutte de punten die belangrijk zijn voor de VVD uit de onderhandelingen sleept.

Rutte praatte zaterdagochtend het hoofdbestuur en de voorzitters van de kamercentrales tijdens een reguliere bijeenkomst bij over de coalitieonderhandelingen. Volgens een woordvoerder van het hoofdbestuur heeft iedereen vertrouwen in de VVD-fractieleider.

Voorzitter van de kamercentrales Henry Meijdam zei zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed overigens dat het kabinet zich het niet kan veroorloven op te veel punten geen bindende afspraken te maken. Informateurs Uri Rosenthal en Jacques Wallage gaven eerder nog aan dat over de hoofdpunten van beleid afspraken worden gemaakt, maar er blijven 'vrije kwesties' over die aan de Tweede Kamer worden overgelaten.

Meijdam stelt echter dat te veel vrije kwesties 'een bijl aan de wortel van het kabinet is'. "Zit je in een hoogconjunctuur, dan zou je je dat misschien nog eenvoudig kunnen veroorloven. Maar nu is het van belang dat op een aantal hoofdpunten van beleid het kabinet weet wat er van haar verwacht wordt."

'Rangers wil Holman overnemen van AZ'

AZ dreigt middenvelder Brett Holman kwijt te raken. De Australisch international staat in de belangstelling van Glasgow Rangers. De prestaties van Holman op het WK bleven in Schotland niet onopgemerkt. De 26-jarige middenvelder scoorde twee keer voor de Socceroos in Zuid-Afrika. Schotse media melden dat Rangers verregaande interesse heeft voor Holman.

AZ zou de onderhandelingen al zijn gestart met de Schotse grootmacht. Naast de optie tot koop, bespreken beide clubs de mogelijkheid tot een verhuurperiode. Holman heeft bij de Alkmaarders nog een doorlopend contract. De middenvelder maakte in 2008 zijn entree bij AZ. Holman was daarvoor actief voor Feyenoord, Excelsior en NEC. De Australiër werd door Feyenoord verhuurd aan Excelsior, waar hij een transfer verdiende naar NEC.

[Upd] 'Man overleden bij Zwarte Cross'

Zwarte Cross Radio, de radiozender van het Zwarte Cross-festival, meldt dat er een medewerker overleden is op het festivalterrein. Dit weekend wordt het festival gehouden in het oosten van het land, Lichtenvoorde.

"Bij een kermisattractie staat een groot zwart scherm van de EHBO, het lijkt er op dat iemand is overleden,aldus verslaggever Eric Schuurman. Het zou gaan om een attractie genaamd de BodyShake.

Eerder kwam het festival al in het nieuws door het noodweer dat tenten van het festivalterrein verwoest had.

Update 13.19 uur:

Omroep Gelderland meldt dat de bezoeker onwel is geworden na de attractie. Ook een traumahelikopter is ter plaatse. Volgens de omroep is de status van de man onbekend. Een foto van de helikopter is hier te zien.

Update 13.25 uur:

Er verschijnen op internet berichten waarin staat dat het gaat om een medewerker van de kermisattractie in plaats van een bezoeker.

Update 14.22 uur:

De politie bevestigt inmiddels dat een medewerker van het festival is overleden. Het slachtoffer raakte bekneld tijdens het proefdraaien van de attractie. Of de medewerker overleden is door eerst onwel te zijn geworden of door de attractie zelf is nog niet bekend. Vooralsnog heeft de organisatie besloten het festival gewoon door te laten gaan. De Arbeidsinspectie zal nader onderzoek verrichten, de plek waar het gebeurde is hiervoor afgezet.

De Bodyshake (Foto: FOK!)

Agent gewond bij aanrijding

Een agent is zaterdagochtend vroeg in Ureterp gewond geraakt aan een been doordat een bromfietser hem aanreed. De bromfietser is aangehouden. Dat meldt de politie.

Agenten wilden de 19-jarige bromfietser uit Kootstertille eerder al controleren omdat hij zonder helm reed. Hij ging er echter vandoor, maar later kwamen de agenten hem weer tegen. Op de Skoalleane kreeg de man een stopteken, maar in plaats van te stoppen gaf hij gas bij.

Hij raakte de agent, die hierdoor viel. Ook de bromfietser viel en kon daardoor worden aangehouden. Hij zit vast voor nader onderzoek.

Double Fine vergroot kans op succes

Gamestudio Double Fine heeft een grotere kans een hit te scoren dan voorheen. Op dit moment werkt de gamestudio aan vier totaal verschillende games. Dit zei studiobaas Tim Schafer tijdens een conferentie voor game-ontwikkelaars in het Engelse Brighton. Voorheen werkte de gamestudio altijd aan één spel tegelijk.

Dat Double Fine nu werkt aan vier verschillende projecten betekent een omslag binnen het bedrijf. Veel gamestudios werken aan één of twee games tegelijk. Zo heeft uitgever Activision deze week aangegeven dat de geallieerde gamestudios altijd aan één game werken.

In het verleden heeft Double Fine gewerkt aan games als Brütal Legend (2009) en Psychonauts (2006). Nu werken vier verschillende teams aan vier verschillende spellen. Dit brengt meer flexibiliteit met zich mee, meent Schafer. Daarnaast staat de gamestudio nu onder contract bij vier uitgevers, en dat maakt de kans op een succes groter, vindt hij.

Er is geen informatie onthuld over de inhoud van de games, maar Schafer liet weten dat niet alle spellen in de winkels komen te liggen. Twee van de vier zullen alleen digitaal gekocht kunnen worden.

Double Fine vergroot kans op succes
Double Fine vergroot kans op succes

Burgemeester verbiedt oefenduel VVV-Venlo - MVV

Dieudonné Akkermans, de burgemeester van Echt-Susteren heeft het oefenduel van aankomende dinsdag tussen VVV-Venlo en MVV uit veiligheidsoverwegingen verboden. Het duel zou worden gespeeld op het veld van Suestra in Susteren.

De burgemeester heeft het besluit genomen na geruchten dat aanhangers van de twee clubs op rellen zouden uit zijn.

MVV speelt dinsdag nu een oefenduel tegen derdeklasser Eijsden, terwijl VVV een dag later een oefenduel tegen Telstar afwerkt.

Sparta test Finse doelman in oefenduel

De Finse doelman Tomi Maanoja is al enkele dagen op proef bij Sparta Rotterdam. Vanmiddag test de club hem in een oefenduel tegen het Westlands Elftal in Honselersdijk.

De 23-jarige Maanoja wordt mogelijk toegevoegd aan de selectie van de Rotterdammers. Met Aleksander Seliga en de jonge Mathijs Donatz heeft trainer Jan Everse slechts twee keepers in zijn groep. Maanoja speelde één interland voor Finland en staat sinds 2008 onder contract bij het Zweedse AIK. Vanwege een dubbele beenbreuk was hij vorig seizoen lang uit de roulatie.

Maanoja krijgt vanmiddag de kans om zich in een wedstrijd te tonen aan trainer Jan Everse, technisch directeur Rob Baan en tijdelijk keeperstrainer Ron Ververs. Ververs, normaal actief bij de jeugd, neemt tot 1 augustus de honneurs waar. Dan zal ex-prof en voormalig Sparta-goalie Frank Kooiman keeperstrainer worden op het Kasteel.

Hockeyvrouwen naar finale Champions Trophy

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben de finale van de Champions Trophy bereikt. Duitsland werd in de laatste wedstrijd in de voorronde met 1-0 verslagen.

Nederland had vrijwel de gehele wedstrijd een fors veldoverwicht. Duitsland werd af en toe wel gevaarlijk met snel uitgevoerde counters. De enige treffer werd een kwartier voor tijd gemaakt. Marilyn Agliotti tikte de bal van een Duitse stick en bediende zo Kim Lammers. Lammers mikte de bal vervolgens in de verre hoek.

'Juventus heeft twintig miljoen over voor Forlán'

Juventus wil zich voor de komende seizoenen versterken met Diego Forlán. Na een sterk seizoen in het shirt van Atlético Madrid en een goed WK staat de Uruguayaan in de belangstelling van de gehele Europese top. Eerder maakte trainer Luigi Del Neri nog bekend dat David Trezeguet een goede indruk op hem had gemaakt en mag blijven in Turijn.

Ondanks dat meldt Il Corriere dello Sport dat Juventus een poging gaat ondernemen om Forlán los te weken bij Atlético Madrid. De Oude Dame heeft twintig miljoen euro over voor Forlán. De kans dat Atlético akkoord gaat met het bedrag waar Juve Forlán voor wil halen is klein. De spits heeft namelijk een clausule in zijn contract staan waaruit blijkt dat hij voor 35 miljoen euro mag vertrekken.

Omdat Juventus dat geld niet kan besteden zouden Tiago en Fabio Grosso in de deal betrokken moeten worden. Tiago speelde vorig seizoen al op huurbasis voor Atlético en wil daar nu blijven.

Verdachten opgepakt na schieten op woning

De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met een schietincident vrijdagavond, waarbij vanuit een rijdend voertuig op een woning in de Venstraat in Eindhoven is geschoten.

Het zijn een 42-jarige man en een 47-jarige vrouw. De politie nam ook vuurwapens in beslag. De bewoners van het pand bleven ongedeerd. Dat meldde een politiewoordvoerder zaterdag.

Door de hulp van getuigen van het incident kon de politie de man kort na middernacht elders in de stad aanhouden. In zijn Eindhovense woning trof de politie een vuurwapen aan en de vrouwelijke verdachte.

Doorzoeking van een ander pand leverde nog een vuurwapen op. Over de achtergrond van het schietincident kon de politie nog niets zeggen.

Gebied Oisterwijk in de gaten gehouden na brand

Medewerkers van de stichting voor het behoud van natuur- en landschapsschoon Brabants Landschap zijn zaterdag nog aanwezig in het buitengebied bij Oisterwijk, waar vrijdag een grote brand woedde. De medewerkers maken eventuele smeulende resten die zij tegenkomen uit, meldt de politie.

De brandweer heeft het gebied zaterdagochtend gecontroleerd. Daaruit bleek dat de inzet van de brandweer in het gebied niet meer nodig was. De brand brak vrijdag rond het middaguur uit. Vlammen tastten een gebied van 250 bij 500 meter aan.

Rond 18.15 uur werd het sein brand meester gegeven. Daarna werd nog enkele uren nageblust. Tot 23.00 uur werden met schoppen en water de laatste rookpluimpjes uitgemaakt.

Volgens Theo Matheus van Brabants Landschap was de brand aangestoken.

Leger Sudan: honderden rebellen gedood

Het Sudanese leger heeft de Beweging voor Gerechtigheid en Gelijkheid (JEM), de machtigste rebellenbeweging in Darfur, de afgelopen dagen een aantal flinke nederlagen toegediend. Bij diverse gevechten werden honderden rebellen gedood en nog eens tientallen gearresteerd. Dat heeft een generaal van het leger gezegd.

In de strijd in het noorden van Darfur sneuvelden 75 Sudanese militairen. Het leger zou zelf driehonderd rebellen hebben gedood en 86 hebben opgepakt. De vredesmissie van de Afrikaanse Unie in het gebied bevestigde dat er in het noorden gevochten is.

Gevechten tussen leger en opstandelingen begonnen in 2003 toen opstandelingen de regering verweten het dorre woestijngebied te negeren. Sindsdien kwamen als gevolg van geweld, ziekte en vlucht ongeveer driehonderdduizend mensen om het leven.

Premier Australië kondigt nieuwe verkiezingen aan

De Australische kiezer kan op 21 augustus naar de stembus. Premier Julia Gillard heeft aangekondigd dat op die datum landelijke verkiezingen worden gehouden. In de peilingen gooit haar eigen Labour-partij hoge ogen om een nieuwe termijn van drie jaar binnen te slepen.

Gillard staat zelf nog maar drie weken aan het roer van haar partij, nadat de voormalige premier Kevin Rudd aan de kant werd gezet om een dreigende verkiezingsnederlaag te ontlopen. Zijn populariteit had in de afgelopen maanden door een aantal politieke flaters flinke schade opgelopen.

Hoewel de Labour-partij volgens de peilingen de meeste kans op een overwinning maakt, schrijven analisten de Liberale Partij van Tony Abbott zeker niet af. Critici beweren dan ook dat Gillard haast wil maken met de verkiezingen nu de peilingen nog gunstig zijn.

'Jol verlaat Ajax voor Fulham'

De Mirror meldt dat Martin Jol de nieuwe trainer van Fulham wordt en dus Ajax gaat verlaten. Mohamed Al Fayed, de eigenaar van de Engelse club, zou Jol een jaarsalaris hebben geboden van 1,8 miljoen euro, wat ruim een miljoen pond meer is dan wat hij nu in Amsterdam krijgt.

Gisteren werd bekend dat Jol, die eerder in Engeland Tottenham Hotspur trainde, bovenaan het verlanglijstje van Fulham staat. Fulham moet na het vertrek van Roy Hodgson naar Liverpool op zoek naar een nieuwe coach.

Jol: "Vervanger Pantelic heeft de eerste prioriteit"

Door het vertrek van Dennis Rommedahl, Kennedy Bakırcıoğlu en Marko Pantelic zit Ajax krap in de aanvallers. Trainer Martin Jol wil dan ook zo snel mogelijk een aanvaller toevoegen aan zijn selectie.

"Pantelic is weg, voor hem moet een vervanger komen", zegt Jol in het AD. "Dat heeft de eerste prioriteit. We kunnen de competitie niet beginnen met een voorhoede van jongens uit de A'tjes."

De enige nummer negen die Ajax momenteel in huis heeft is Hyun Jun Suk. Aangezien het de vraag is of hij bij de club uit de Eredivisie blijft is een spits gewenst. Spelers die mogelijk kunnen spelen in de aanval zijn Nicolás Lodeiro en Jeffrey Sarpong. Daarnaast heeft Ajax Luis Suárez, Miralem Sulejmani en Marvin Zeegelaar nog in huis.

FOK!games: Tofste baas - dag 11

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Nemesis (Resident Evil 3)
Nemesis is de grote vijand in Resident Evil 3. Hij zal het Jill Valentine flink lastig maken. Nemesis is een prototype super soldaat ontwikkeld door de Umbrela Corporation om de STARS te doden. Hij gebruikt hiervoor een raketwerper en later zal hij zelfs muteren in een nog groter monster als hij een dode Tyrant heeft geabsorbeerd.

Onyxia (World of Warcraft)
Voordat World of Warcraft verschillende uitbreidingspakketen kreeg was Onyxia één van de hoogtpunten van elke guild. De eerste keer dat je deze gigantische draak verslaat met goed teamwork zullen veel spelers nooit vergeten. De baas kent verschillende stadia waarin Onyxia vliegt en op de grond vecht. Na het gevecht krijg je de mogelijkheid om het hoofd van de draak in je hoofdstad neer te zetten zodat iedereen in de wereld weet wie de ontembare draak heeft verslagen.

Rhapthorne (Dragon Quest VIII)
Een groot kwaad wat de wereld wil veroveren. Ze komen regelmatig terug in games. Zo ook in Dragon Quest VIII waarin Rhapthorne de baas is van The World of Darkness en The World of Light over probeert te nemen. Als speler zul je Rhapthorne als laatste baas tegenkomen.

 

NemesisOnyxiaRhapthorne

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12:00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Klien: "We krijgen allemaal dezelfde behandeling"

Christian Klien heeft geen idee wat hem dit jaar nog te wachten staat bij het Hispania Racing Team. Volgens de Oostenrijkse test- en reserverijder bepaalt het team per race wie er rijdt.

Hij laat zelf weten tegenover de Duitstalige media dat de stoelendans bij HRT ook voor hem een raadsel is, al verklaart hij wel dat nu alle coureurs van het team gelijk zijn: "Sinds Silverstone kunnen we alle vier voor een racestoeltje genomineerd worden door het team. We krijgen nu allemaal dezelfde behandeling en uiteindelijk maken zij per race uit wie er in de cockpit mag plaatsnemen."

In Silverstone moest Bruno Senna plaatsmaken voor Sakon Yamamoto. Hoewel het team daarna aangaf dat het een eenmalige wisselbeurt was en Senna de rest van het jaar gewoon kan gaan afmaken, wordt er in Duitsland opnieuw gewisseld binnen het team. Dit keer maakt Karun Chandhok plaats voor de Japanner.

Of Klien in dit Formule 1-seizoen nog op een racestoeltje kan rekenen bij HRT, is nog geheel onduidelijk: "Geen idee. Ik richt me vooralsnog gewoon op het testen op de vrijdag. Voor de rest is het aan het team, zij bepalen wie er gaat racen."

Vakantiegangers stuiten op files in buitenland

Nederlandse vakantiegangers staan zaterdag in het buitenland in fikse files. Om 11.00 uur staat op snelwegen in Frankrijk in totaal tweehonderd kilometer file. In Oostenrijk en Zwitserland heeft het verkeer veel geduld nodig bij de Alpentunnels en in Duitsland staat het vooral in het zuiden vast, meldt de ANWB.

Vorig jaar stond er op deze zaterdag in heel Frankrijk vijfhonderd kilometer file. De ANWB denkt dat dat dit jaar ook gaat gebeuren.

De langste files in Frankrijk staan in de Rhônevallei op de A7 ten zuiden van Lyon. Op de zogenoemde autoroute du soleil is de vertraging opgelopen tot ruim twee uur. Ook in het westen van Frankrijk wordt het momenteel snel drukker. Vooral op de A10 van Parijs naar Bordeaux ontstaan files bij tolstations.

In Oostenrijk staat op de A10 van Salzburg naar Villach voor de Tauerntunnel twintig kilometer file. De wachttijd bedraagt daar vijf uur. Voor de St. Gotthardtunnel naar Italië staat in Zwitserland vijftien kilometer file. De wachttijd daar is bijna vier uur. Voor de Mont Blanc-tunnel richting Italië bedraagt de wachttijd daarnaast inmiddels een uur.

In Duitsland staan er op de A3 tussen Frankfurt en Neurenberg files van tientallen kilometers als gevolg van wegwerkzaamheden, op de A8 van München naar Salzburg wegens een ongeluk en op de A9 van Neurenberg richting München.

De ANWB verwacht dat het snel nog drukker wordt. Het hoogtepunt van de drukte wordt kort na het middaguur bereikt.

In Nederland heeft sinds zaterdag het voortgezet onderwijs in de regio zuid vakantie. De ANWB kondigde al aan dat het druk zou zijn op de wegen in het buitenland vanwege vakantieverkeer daar. Zo start dit weekeinde in Duitsland de zomervakantie in het drukbevolkte Noordrijnland-Westfalen en bij de Opelfabrieken in Rüsselsheim, Kaiserslautern en Bochum. Ook de komende weekeinden zal het in het buitenland druk zijn op de weg.

Dingsdag en Ogararu tekenen bij FC Sion

Michael Dingsdag en George Ogararu hebben in FC Sion een nieuwe club gevonden. De verdedigers hebben bij de Zwitserse voetbalclub allebei een contract voor twee seizoenen getekend. Dat maakte de club op de website bekend.

Centrale verdediger Dingsdag speelde de afgelopen jaren voor sc Heerenveen. Daar kreeg hij geen nieuw contract. Rechtsback Ogararu kwam bij Ajax al tijden niet meer aan spelen toe. De 30-jarige Roemeen mocht uit Amsterdam vertrekken.

Sion kon de transfers van beide spelers pas afronden, nadat de club gisteren groen licht had gekregen van de Zwitserse voetbalbond. Wereldvoetbalbond FIFA legde de club eerder een transferverbod op wegens onregelmatigheden bij de overgang van de Egyptische doelman Essam El-Hadary in 2008. Sion ging in beroep. De Zwitserse bond oordeelde dat de straf niet rechtsgeldig is omdat het verbod te laat is opgelegd.

Hodgson kan Mascherano niet bereiken

Roy Hodgson, de nieuwe manager van Liverpool, is druk bezig om zijn selectie voor komend seizoen rond te krijgen. Hodgson sprak met Fernando Torres en Steven Gerrard over hun toekomstplannen. Javier Mascherano kan de Brit echter maar niet bereiken.

De middenvelder speelde met Argentinië op het afgelopen WK voetbal in Zuid-Afrika. Inter zou belangstelling hebben voor Mascherano. "Ik heb geprobeerd contact met Javier op te nemen", aldus Hodgson. "Ik heb zijn voicemail ingesproken en hem gesmst, maar hij reageert niet. Dat verbaast me niet, omdat hij een lang en vermoeiend seizoen heeft gehad en nu waarschijnlijk in Argentinië zit."

17 juli, wat gebeurde er zoal vandaag?

Ondanks dat deze dag gepaard gaat met treurige dingen, toch nog een klein feestje in IJmuiden vandaag. Het is 47 jaar geleden dat voetbalclub Telstar werd opgericht.

Zoals gemeld, veel treurige feitjes. In 1996 stortte er een vliegtuig van TWA neer in de Atlantische Oceaan, voor de Amerikaanse kust. Het is ook al weer 68 jaar geleden dat de eerste met Joden gevulde trein aankwam in vernietigingskamp Auschwitz.

In 1994 werd Brazilië, na ons te hebben verslagen, wereldkampioen voetbal door Italië na een paar strafschoppen. Op deze dag in 1959 werd de oudste, bekende mensenschedel gevonden in Tanzania.

Tot slot weer de jarigen. Acteur Derek de Lint wordt zestig, en de mooie nieuwslezeres Mariëlle 'U kijkt zo lief' Tweebeeke wordt 39. Vergeet ook David Hasselhoff niet de hand te schudden. De ouwe zuipschuit wordt al weer 58!

Lichtgewonde bij schietpartij in binnenstad Arnhem

Een 32-jarige man uit Velp is zaterdagochtend vroeg lichtgewond geraakt bij een schietpartij in de binnenstad van Arnhem. Vanwege het schietincident zijn drie mannen opgepakt. Dat meldt de politie.

Het slachtoffer meldde zich rond 05.15 uur bij een politiebureau met de mededeling dat hij op de Korte Hoogstraat beschoten was. Agenten troffen even later drie mannen aan, van wie een aan het door het slachtoffer opgegeven signalement voldeed.

Alle drie hadden echter een vuurwapen bij zich. Daarom zijn ze allemaal in de boeien geslagen. Het gaat om een 29-jarige man uit Duiven en twee Arnhemmers van 23 en 32 jaar.

De politie onderzoekt nog wat de aanleiding voor de schietpartij was.

Marktkooplui moeten markt zelf runnen

De markt moet niet meer aangestuurd worden door de gemeente maar door de marktkooplui zelf. Zij zijn beter in staat om de markt in de toekomst aantrekkelijk te houden en te voorkomen dat de aansluiting met klanten verloren gaat.

Henk Achterhuis, voorzitter van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), bevestige zaterdag berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

"De gemeente heeft een handhavende rol en is niet bezig met de vraag wat voor mogelijkheden de markt heeft", aldus Achterhuis. Veel gemeenten letten volgens hem niet op de verdeling van de markt, de samenstelling van producten en de kwaliteit van het ondernemerschap. Achterhuis vreest dat als er niets gebeurt, de markt de komende jaren terrein gaat verliezen aan de supermarkten. Het aanbod op de markten is volgens Achterhuis de laatste jaren verschraald. Het aanbod van textiel is te groot en het aanbod van verse producten te klein.

De CVAH heeft samen met het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en gemeenten een nieuw organisatiemodel ontwikkeld waarbij marktkooplui meer ruimte krijgen om te ondernemen en een meer divers aanbod ontstaat. Het model wordt momenteel getest op een onlangs opgerichte markt in Amsterdam Slotervaart.

Nederlands elftal komt nog zes keer in actie in 2010

Na de verloren WK-finale tegen Spanje genieten de Oranje-internationals momenteel van hun vakantie. Daarna staat weer een zwaar competitieprogramma voor de deur.

Naast alle wedstrijden bij hun clubs spelen de internationals dit jaar nog zes keer voor het Nederlands elftal.

Oranje speelt over een kleine maand alweer een oefeninterland. In Donetsk is op 11 augustus Oekraïne de tegenstander, mede-organisator van het EK. Daarna volgen vijf kwalificatiewedstrijden voor het EK in Polen en Oekraïne.

Een overzicht van de interlands is hieronder te vinden.

Datum Wedstrijd
11/08/2010  Oekraïne - Nederland (oefeninterland)
03/09/2010  San Marino - Nederland (EK-kwalificatie)
07/09/2010  Nederland - Finland (EK-kwalificatie)
08/10/2010  Moldavië - Nederland (EK-kwalificatie)
12/10/2010  Nederland - Zweden (EK-kwalificatie)
17/11/2010  Nederland - Turkije (oefeninterland)

Basketballer Elson in Oranje, Gadzuric twijfelt

Francisco Elson maakt deel uit van het Nederlandse basketbalteam dat zich gaat voorbereiden op drie promotieduels voor de Europese A-divisie volgende maand.

Gadi Kedar, bondscoach van Oranje, probeert ook Dan Gadzuric, die net als Elson in de Amerikaanse NBA speelt, te verleiden tot een rentree bij het Nederlandse basketbalteam.

Elson, die afgelopen seizoen voor Philadelphia 76ers speelde, is als free agent nog op zoek naar een andere club. De 32-jarige Gadzuric verruilde onlangs Milwaukee Bucks voor Golden State Warriors.

Nijmegen staakt subsidie islamstichting

De gemeente Nijmegen geeft de islamitische stichting Ar Rayaan geen subsidie meer. De gemeente heeft dit besloten omdat de stichting op haar website teksten heeft gepubliceerd die "in strijd zijn met de uitgangspunten van het gemeentelijk integratie- en emancipatiebeleid".

Een woordvoerster van de gemeente bevestigde zaterdag berichtgeving hierover in de Volkskrant. Ar Rayaan verwijderde na een gesprek al bepaalde boodschappen van de website. Maar omdat niet alle in de ogen van de gemeente controversiële teksten zijn verwijderd, wordt de subsidie stopgezet.

[Upd] Brand in flatgebouw Voorschoten

In een flatgebouw aan de Richard Wagnerlaan in Voorschoten is zaterdagochtend brand uitgebroken. De brand zou zijn ontstaan op de zesde verdieping, meldde de brandweer.

Update 10.35 uur:

Een woordvoerster van de politie weet te melden dat er één persoon is omgekomen. Het betreft een bewoonster van de flat. De brand is door een nog onbekende reden ontstaan, maar is nu onder controle.

[Tour] De etappe van vandaag

De laatste overgangsetappe voordat de Tour de France de Pyreneeën ingaat wordt vandaag verreden. De 196 kilometer lange rit naar Revel gaat over licht geaccidenteerd terrein en biedt de aanvallers kans op een ritzege.

Rodez
De stad Rodez is ruim 2000 jaar oud. De historie van de stad werd lange tijd gedomineerd door de rivaliteit tussen de bisschoppen en de graafschappen van de stad. Er werd zelfs toe besloten om de stad, door middel van een muur, in tweeën te delen. Tegenwoordig wordt de stad met 26.000 inwoners gekenmerkt door zijn Notre-Dame kathedraal met een 87 meter grote toren.

Rodez was één keer eerder gastheer van de Tour de France. In 1984 won Pierre-Henti Menthéour de etappe naar Rodez.

Revel
De Tour kwam acht keer eerder aan in Revel, waaronder in 2000, toen Erik Dekker zijn tweede ritzege van die Tour de France boekte. Hij klopte toen Santiago Botero. Eerdere winnaars waren onder andere Rudi Altig en Paolo Savoldelli.

Revel ligt aan de voet van de Zwarte Berg. Het dorp met 8.500 inwoners ligt tevens vlakbij het Saint-Ferréol meer, waar vele watersportliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Etappebeschrijving
De etappe gaat over geaccidenteerd terrein en biedt daarmee het ideale plaatje voor een geslaagde ontsnapping. Op acht kilometer van de streep ligt de top van de derdecategorieklim de Côte de Saint-Ferréol (1,9 kilometer à 6 procent), waar de laatste beslissende slag kan worden geslagen.

Toch zijn ook de sprinters niet geheel uit te sluiten in deze etappe, maar daarvoor is de finale misschien toch net te zwaar.

 

Profiel


Algemeen klassement na de twaalfde etappe

# Naam ploeg tijd
1 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 58.42,01
2 Alberto Contador (Spa)
Astana + 0,31
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2,45
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,58
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 3,31
6 Levi Leipheimer (VS) RadioShack + 4,06
7 Robert Gesink Rabobank + 4,27
8 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 4,58
9 Luis León Sánchez (Spa) Caisse d'Epargne + 5,02
10 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 5,16
34 Bram Tankink Rabobank + 24,02

 

FOK!sport favorieten voor de etappe
*****
Breschel
**** Fedrigo
*** Chavanel, Kolobnev
** Pauriol, Kroon
* Cavendish, Petacchi

 

Ook Anschütz bergt schaatsen op

Daniela Anschütz-Thoms heeft een punt gezet achter haar schaatsloopbaan. Ze maakte dit drie dagen na het stoppen van haar landgenote Anni Friesinger bekend.

De 35-jarige Dutise schaatsster behaalde in 2006 en 2010 olympisch goud met de achtervolgingsploeg. "Ik wilde altijd stoppen op een moment dat ik nog succesvol ben. Dat is nu, door het succes in Vancouver, het geval," aldus Anschütz.

Op het WK allround van 2003 werd Anschütz derde. Bij het EK allround werd ze in 2005 en 2009 tweede en dit jaar pakte ze brons. Bovendien pakte ze in 2005 met de achtervolgingsploeg goud op het WK afstanden en tweemaal brons (2007 en 2008) en brons (2008) op de 3.000 meter.

Risico staaroperatie te veel onderschat

Steeds meer mensen in Nederland krijgen last van loslatend netvlies. Dat komt doordat mensen tegenwoordig sneller een staaroperatie ondergaan. De risico's van zo'n operatie worden echter zwaar onderschat, stelt hoogleraar van het VU Medisch Centrum in Amsterdam Peter Ringens zaterdag in een interview in de GPD-kranten.

Ruim 160 duizend mensen ondergaan jaarlijks een staaroperatie in Nederland. De ingreep is hiermee de meest voorkomende operatie in Nederland. Bij een staaroperatie wordt de troebele lens van de patiënt vervangen door een kunstlens. De kans dat netvlies loslaat, wordt door de ingreep drie keer zo groot.

Vroeger werd gewacht totdat het gezichtsvermogen ernstig was afgenomen, maar tegenwoordig stellen mensen steeds hogere eisen aan goed zicht. Ze ondergaan de operatie volgens Ringens daardoor sneller, maar hij waarschuwt voor het gemak waarmee dit gebeurt.

Zowel artsen als patiënten onderschatten de mogelijke complicaties bij een staaroperatie volgens hem en denken dat het een fluitje van een cent is. Hij noemt de operatie echter een 'chirurgisch trauma', aangezien er definitief iets in de anatomie van een oog verandert.

Kwaliteit natuur ernstig onder druk

De kwaliteit van de natuur in Nederland staat de komende tientallen jaren door de verandering van het klimaat ernstig onder druk. Het aantal dagvlindersoorten vermindert met 75 procent. Ook gaan vijftig broedvogelsoorten er in aantal op achteruit, meldt Trouw zaterdag op basis van een onderzoek van Natuurmonumenten, dat zondag wordt gepresenteerd.

In het onderzoek is gekeken naar de gevolgen tot 2050. Daaruit blijkt dat de verandering van het klimaat zorgt voor een verschuiving van de klimaatzones, die sommige plant- en diersoorten niet kunnen bijbenen. Planten en dieren die aan de zuidrand staan of wonen van het gebied dat ongeschikt voor ze is geworden, sterven daar dan uit.

Natuurmonumenten is momenteel bezig met het aaneenrijgen van natuurgebieden. De klimaatverandering maakt de voltooiing hiervan volgens Natuurmonumenten nog dringender, omdat diersoorten daardoor makkelijker weg komen uit gebieden die ongeschikt voor ze worden.

Het beheer in alle gebieden van Natuurmonumenten moet hierbij worden veranderd van het met straffe hand proberen te behouden naar het begeleiden van de natuur. Ook moet worden gekeken naar de gebieden die niet van Natuurmonumenten zijn, maar waar dieren wel eten, rusten en doorheen trekken, stelt de instantie.

Geld voor het behoud van soorten is echter niet ongelimiteerd voorhanden. De onderzoekers denken dat in ieder geval op Europees niveau moet worden bepaald voor welke verdwijnende soorten moet worden gestreden en voor welke niet.

Wernbloom: "Gemengde gevoelens over duel met Göteborg"

Pontus Wernbloom speelt binnenkort met AZ tegen zijn oude club IFK Göteborg. Beide ploegen zijn aan elkaar gekoppeld in de voorronde van de Europa League. De Zweed was zijn favoriete club liever in de poulefase tegengekomen.

De 24-jarige verdediger speelde vier jaar bij Göteborg toen hij in 2009 een contract tekende bij AZ. "Mijn vader nam me begin jaren negentig als kind mee, toen Göteborg in de Champions League speelde", legt hij uit op de clubwebsite van AZ. "Sindsdien ben ik fan."

Wernbloom heeft door zijn verleden bij Göteborg gemengde gevoelens bij het affiche. "Ik had liever in de groepsfase tegen mijn oude club gespeeld. Nu moeten we ze uitschakelen", zegt de verdediger. Op donderdag 29 juli is de heenwedstrijd in Alkmaar en de return is een week later.

Volgens Wernbloom hoeft AZ de Zweedse tegenstander niet te vrezen. "Maar we moeten ze ook niet onderschatten, want ze zullen tot het bittere einde strijden. Göteborg heeft een goed team, hoewel ze niet hoog staan in de competitie. Maar als wij honderd procent geven, dan winnen we."

Badmintonster Meulendijks naar laatse vier

Badmintonster Judith Meulendijks heeft zich voor de halve finales van de Canadese Grand Prix geplaatst. In de kwartfinale versloeg Meulendijks de Japanse Ayane Kurihara met 21-19 en 21-7.

In de halve finale moet Meulendijks het opnemen tegen de als tweede geplaatste Duitse Juliane Schenk. De nummer één van de plaatsingslijst werd in de tweede ronde al uitgeschakeld. De Française Pi Hongyan verloor in de tweede ronde van de ongeplaatste Chinese Lin Zhu.

Verhagen praat met Venezolaanse ambtgenoot

Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) heeft in Caracas gesproken met zijn Venezolaanse ambtgenoot Nicolás Maduro. Venezuela zal zich voortaan onthouden van beschuldigingen en verschillen van mening in goed overleg bespreken, zo laat Verhagen na het overleg weten.

Dinsdag beklaagde president van Venezuela Hugo Chavez zich nog over een Nederlands vliegtuig dat het luchtruim van het Zuid-Amerikaanse land zou zijn binnengedrongen. Chavez eiste dat Nederland zou stoppen met het provoceren van Venezuela. De regering waarschuwde dat als dit door zou gaan, dit ten koste van de diplomatieke relaties tussen de twee landen zou gaan.

De president liet zich eerder ook al negatief uit over Nederland. Zo beweerde hij dat Curaçao en Aruba door de Verenigde Staten worden gebruikt om een aanval op het land voor te bereiden. Verhagen noemde deze uitlatingen destijds onjuist, ongefundeerd en uit de lucht gegrepen.

Tijdens het overleg kwam Verhagen hier nog even op terug. De Nederlandse minister verklaarde tegenover zijn ambtgenoot de Venezolaanse uitlatingen te betreuren. Er kan geen enkele twijfel kan bestaan over de 'territoriale integriteit' van Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba, zo stelde hij.

Voor de bewering over het Nederlandse toestel bestaat volgens Verhagen daarnaast geen enkele feitelijke grond. Nederland vliegt overigens wel rond in de buurt van het Venezolaanse luchtruim voor bijvoorbeeld surveillances die zich richten op de bestrijding van drugshandel en reddingsmissies. Volgens Verhagen heeft echter ook Venezuela veel baat hierbij.

Nederland en Venezuela gaan op korte termijn overleg voeren om dergelijke misverstanden in de toekomst te voorkomen, meldt Buitenlandse Zaken. Verhagen stelt verder dat goede betrekkingen met het grootste buurland van het koninkrijk van groot belang zijn. Het overleg tussen de ministers wordt in september voortgezet.

Tyfoon eist steeds meer levens in Filipijnen

Het dodental door de tyfoon Conson in de Filipijnen is tot zeker 53 opgelopen. Dat hebben de autoriteiten in de hoofdstad Manilla zaterdag meegedeeld. Zeker 85 mensen worden vermist.

Conson is de eerste tyfoon van het seizoen. Hij raasde deze week over het noorden van de Filipijnen. Bij het passeren van de tyfoon viel de regen met bakken uit de hemel en werden windsnelheden tot 120 kilometer per uur gemeten. Bijna 20.000 huizen zijn beschadigd, vooral door aardverschuivingen en de harde wind.

De Filipijnen worden elk jaar getroffen door ongeveer twintig tyfoons. De archipel ligt in de zogeheten tyfoongordel in de Stille Oceaan.

De cycloon is vrijdag in Zuid-China aan land gekomen. Met windsnelheden tot 126 kilometer per uur raasde de storm over het eiland Hainan.

Gouwenaar komt om bij steekpartij

Een 37-jarige man uit Gouda is in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen bij een steekpartij in zijn woonplaats. Een 38-jarige man is aangehouden als verdachte, meldt de politie.

De steekpartij had rond 00.30 uur plaats op de Bloemendaalseweg. Het slachtoffer liep daar met een aantal andere mensen over een fietspad en zou daar de 38-jarige man zijn tegengekomen. De twee kenden elkaar. Er ontstond een ruzie, die uitmondde in een worsteling, waarbij de 37-jarige man werd neergestoken. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij overleed aan zijn verwondingen.

Getuigen van de steekpartij belden de politie. Die kon de verdachte op de plaats van het incident aanhouden.

Tweede Kamer wil WK-bidbook Nederland inzien

De Tweede Kamer wil meer duidelijkheid krijgen over de plannen die zijn gemaakt om het WK van 2018 of 2022 naar Nederland en België te halen. Leden van de Kamer willen inzage in het zogenoemde bidbook.

In het bidbook, dat inmiddels is ingeleverd bij de FIFA, staan alle plannen en toezeggingen met betrekking tot de WK-kandidatuur. De Kamerleden zouden de plannen nog niet eerder onder ogen hebben gehad. RTL Nieuws berichtte deze week dat Nederland bereid is om aan de zware eisen van de FIFA te voldoen.

De wereldvoetbalbond eist bijvoorbeeld dat bobo's geen BTW hoeven te betalen voor hotelkamers of in een tankstation of supermarkt. In een straal van twee kilometer rond de stadions mag geen reclame gemaakt worden door bedrijven die geen toernooisponsor zijn. Ook moeten veel horecagelegenheden tijdens het WK hun naam veranderen.

Volgens een deel van het bidbook, dat RTL in handen heeft gekregen, zal er voor supporters alleen maar plaats zijn op campings en bungalowparken. Veel hotels worden volledig in gebruik genomen door de FIFA. De bond beslist in december van dit jaar of Nederland en België samen één van de twee eindtoernooien mag organiseren.

Voorbijgangers vinden dode man in auto

Voorbijgangers hebben vrijdagavond in het Gelderse Tiel het lichaam van een dode man in een auto aangetroffen. De politie houdt rekening met een misdrijf.

De voorbijgangers zagen de auto met daarin de dode man rond 23.30 uur staan op een parkeerterrein langs de Groenendaallaan. De politie werd gewaarschuwd, die een groot onderzoek is gestart. De man bleek een 28-jarige inwoner van Tiel te zijn.

Honkballers op zucht van eindzege Haarlemse Honkbalweek

De Nederlandse honkbalploeg heeft op de Haarlemse Honkbalweek ook zijn zesde wedstrijd gewonnen. Taiwan kon geen vuist maken tegen de slagploeg van Oranje en verloor met 5-0. Het verschil werd pas in de laatste inning gemaakt.

Nederland is zaterdag bij winst tegen Japan zeker van de eindzege in het toernooi. Eerder werden de Japanners al op een 5-0 nederlaag getrakteerd. Bij verlies wordt het laatste duel op zondag tegen Cuba beslissend voor de eindzege.

'Jeugdzorg wil Laura kapotmaken'

Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming zijn criminele organisaties die het zeilmeisje Laura Dekker kapot willen maken. Dat schrijft de moeder van het kind, Babs Müller, zaterdag in een open brief in het AD.

De druk van alle rechtszaken, Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming moet eens afgelopen zijn, vindt ze. "Laura is niet crimineel, ze wil alleen zeilen."

De moeder stelt dat Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming deprimerende mails sturen en vervelende dingen zeggen. "Net zolang totdat Laura helemaal kapot is. Haar computer en telefoon worden gecontroleerd door de overheid, in de hoop dat ze iets verkeerds zegt of schrijft. Dat is toch te erg voor woorden."

Müller schrijft dat ze aanvankelijk dacht dat de instanties het goed voor hadden met haar dochter en dat ze haar wilden helpen. "Maar het gaat ze helemaal niet om Laura, dat is mij nu wel duidelijk." Bureau Jeugdzorg en de Kinderbescherming slingeren volgens haar allemaal leugens de wereld in om hun eigen naam te zuiveren.

Laura bleek eind vorig jaar opeens verdwenen. Ze werd teruggevonden op Sint Maarten. Volgens haar moeder was haar dochter gevlucht voor de instanties. "Langzaam begon ik minder vertrouwen in de kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg te krijgen. Ik heb uren met mijn dochter gepraat en ik snap niet dat mensen een tiener zoiets kunnen aandoen. Dat is geen kinderbescherming, dat is kindermishandeling."

De moeder vindt dat Laura haar zeiltocht zou moeten mogen maken. "Ik weet dat ze het kan, het is een sterke meid en ze geeft niet snel op. Natuurlijk vindt geen moeder op aarde het leuk als haar kind alleen de zee op gaat. Ik zal van zorgen niet kunnen slapen, maar het gaat hier om Laura en hoe ik haar kan helpen."

De tiener kondigde vorig jaar plannen aan om als jongste ooit een solozeiltocht om de wereld te maken, maar de rechter stak daar een stokje voor. De reis zou onveilig zijn en slecht voor haar ontwikkeling. Het kind staat momenteel onder toezicht van Jeugdzorg. Maandag kijkt de rechter hier opnieuw naar.

Zeven arrestaties bij inval café Heemskerk

Zeven mensen zijn vrijdagavond aangehouden bij een inval in een café in Heemskerk. In het café aan het Bachplein werd volgens de politie op grote schaal gehandeld in harddrugs. Op last van burgemeester Jaap Nawijn is het pand direct gesloten.

De zeven opgepakte mensen van tussen de 20 en 30 jaar uit Heemskerk worden verdacht van betrokkenheid bij de drugshandel. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau.

Aanleiding voor de inval, die rond 22.15 uur plaatsvond, vormde een reeks klachten over het café. De drugshandel zorgde voor veel overlast in de nabije omgeving.

De politie doorzocht behalve het café ook twee woningen in de buurt van de horecagelegenheid.

Rampjaar voor Hollandse Nieuwe

De Hollandse Nieuwe is dit jaar van veel mindere kwaliteit dan normaal, omdat die onder druk van de commercie te vroeg uit zee is gehaald. Daardoor zijn slechts bij een op de vijf verkooppunten een goed en smakelijk maatje te vinden. In de supermarkten ligt zelfs helemaal geen fatsoenlijke haring, meldt het AD zaterdag.

Het AD houdt jaarlijks de Nationale Haringtest. Dit jaar is de vis volgens de krant veel minder vet dan vorig jaar. In de zee was er door de koude winter minder voedsel te vinden, waardoor de haring zich niet zo snel vet kon eten.

Keurmeester Aad Taal, die spreekt van een rampjaar, stelt dat voorheen werd gewacht met vangen tot de vis goed was. Maar tegenwoordig wordt de vis massaal geconsumeerd en wordt gedacht dat hoe langer wordt gewacht met vissen, hoe minder er kan worden gevangen en dat betekent weer inkomstenderving voor de industrie.

Doordat de maatjes kwalitatief onder de maat zijn, komt het volgens Taal aan op vakmanschap om er toch nog wat van te maken, maar dat lukt lang niet overval. Van de geteste vissen kreeg uiteindelijk meer dan twintig procent het predikaat oneetbaar/bedorven.

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:      

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Gooi jouw bijdrage maar in onze submit

Lyon start seizoen mogelijk zonder Lopez

Lisandro Lopez moet de competitiestart van Olympique Lyon mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De Argentijn kampt met een blessure aan de achillespees.

Lopez liep de kwetsuur op in de huidige voorbereiding van de Franse club op het nieuwe seizoen. De aanvaller volgt een aangepast programma, omdat hij maar op halve kracht kan meetrainen met zijn teamgenoten. Lyon heeft inmiddels aangepast schoeisel voor hem aangeschaft.

Op 7 augustus begint Lyon het nieuwe seizoen met een competitiewedstrijd tegen AS Monaco. Hoewel de medische staf alles doet om Lisandro weer fit te krijgen, vreest men dat hij dat duel niet gaat halen. De 27-jarige Argentijn gaat in Frankrijk aan zijn tweede seizoen beginnen.

Lisandro Lopez begon zijn carrière bij Racing Club de Avellaneda uit Argentinië. Daar tekende hij in 2003 zijn eerste profcontract. Lopez verruilde de club na twee jaar voor FC Porto, waar hij in vier jaar bijna honderd wedstrijden speelde en ruim veertig keer scoorde.

West Ham legt ook Piquionne vast

In navolging van Pablo Barrera heeft West Ham United ook Frederic Piquionne gecontracteerd. De Franse aanvaller komt over van Olympique Lyon.

Piquionne wordt op Upton Park herenigd met Avram Grant, de manager van West Ham, die eerder werkzaam was bij Portsmouth. De degradant uit de Premier League huurde Piquionne vorig seizoen van Lyon. Hij tekent bij West Ham een driejarig contract.

Grant maakte aan het einde van vorig seizoen al duidelijk dat hij Piquionne graag naar Oost-Londen zag komen. "Ik ben blij met deze transfer, want Avram is de laatste manager met wie ik heb gewerkt", aldus de 31-jarige spits, die vorig seizoen tien competitietreffers maakte. "Avram is een uitstekende coach. We hadden een moeilijk jaar bij Portsmouth, maar we haalden wel de finale van de FA Cup." 

Herenigd Take That plant monstertoer

Take That plant een monstertournee. De boyband, die donderdagavond bekendmaakte dat ook Robbie Williams weer van de partij is, wil volgend jaar zomer ruim vijftig concerten geven. Verschillende Britse media schrijven dat de jongens hiermee in totaal zo'n drie miljoen mensen live toe kunnen zingen.

"Het wordt de grootste show ooit van Take That", verklapt een ingewijde aan de Britse tabloid The Sun. "Het team dat eerder meewerkte aan hun tours is al ingelicht en broedt op spectaculaire ideeën."

De vijf heren verdienen naar verwachting aardig aan de reünie. De opbrengst wordt door Britse media geschat op zo'n tien miljoen pond per bandlid. Daarnaast verdienen Robbie Williams, Gary Barlow, Mark Owen, Howard Donald en Jason Orange ook aan de nieuwe plaat. Volgens geruchten brengt de reünie in totaal zo'n 75 tot honderd miljoen pond in het laatje.

Het nog titelloze nieuwe album van Take That moet in november in de winkelschappen liggen. Nu al wordt verwacht dat de plaat alle verkooprecords zal breken. Het schijfje komt precies twintig jaar na Take Thats eerste tv-optreden. Wat de herenigde band na de cd en toer gaat doen, is nog onduidelijk. Gefluisterd wordt dat Robbie zich slechts voor een jaar weer bij zijn oude band heeft gevoegd.

Herenigd Take That plant monstertoer
Herenigd Take That plant monstertoer (Foto: Novum)

Paul de Leeuw herkent zichzelf in nieuwe filmrol

Paul de Leeuw herkent veel van zichzelf in zijn personage Maarten in zijn nieuwe film 'Alle Tijd'. Hij beschrijft hem als een 'gul en gulzig' persoon. "Net als ik zelf."

"Ik herken veel van mezelf in hem", vertelt De Leeuw over het karakter in het AD. "Ik wil een rots in de branding voor mijn dierbaren zijn, heb de neiging alles voor hen te regelen. Dan voel ik me een echte moederkloek."

De Leeuw ziet in dat die eigenschap niet alleen positief is. "Ik wil te veel en ik wil tegelijkertijd overal bij betrokken zijn. Hoewel je het goed bedoelt, kan dat ook verstikkend voor de ander werken."

De romantische tragikomedie 'Alle Tijd' gaat over een man die een relatie wil met een veel jongere, maar onbereikbare man. Tevens probeert hij de relatie met zijn zus te verbeteren, en worstelt hij met het idee 'vriendschap'. De film is het regiedebuut van casting-goeroe Job Gosschalk en moet volgend jaar in de bioscoop draaien.

'Turkije arresteert 29 Al-Qaidaverdachten'

De Turkse politie heeft 29 mensen gearresteerd die verdacht worden van banden met het terreurnetwerk Al-Qaida. Dat meldt het Turkse staatspersbureau Anatolia.

Volgens Anatolia zijn de verdachten vrijdag bij verschillende invallen in de steden Andana, Istanbul, Canakkale en Antalya meegenomen voor verhoor.

De politie is sinds 2003 gespitst op verdachte personen. Toen pleegden Turkse islamitische militanten verbonden met Al-Qaida een zelfmoordaanslag in Istanbul. Bijna zestig mensen kwamen hierbij om het leven.

Spion (73) voor Cuba krijgt levenslang

Een Amerikaanse rechter heeft een voormalig medewerker van het Amerikaanse ministerie van binnenlandse zaken veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf zonder mogelijkheid tot vervroegde vrijlating omdat hij voor Cuba gespioneerd heeft. Zijn echtgenote kreeg 81 maanden cel voor hulp bij de diefstal van de staatsgeheimen.

Volgens de rechter hebben Kendall en Gwendolyn Myers de Verenigde Staten verraden en moeten ze daarvoor zwaar gestraft worden.

In zijn tien minuten durende verklaring zei de 73-jarige Myers dat hij de informatie over Amerikaans beleid doorgaf omdat 'het Cubaanse volk bang is' en dat 'ze goede redenen hebben om zich bedreigd te voelen'. Hij gaf aan de VS niet te hebben willen beschadigen. De rechter zei dat hij 'versteld' stond van het feit dat Myers het idee had dat hij het land niet beschadigde, gezien de verhouding tussen beide naties.

De aanklagers vertelden dat Myers, die een achterkleinzoon is van de uitvinder van de telefoon Alexander Graham Bell en opgroeide in rijkdom, alles had kunnen worden wat hij wilde maar besloot om gedurende dertig jaar voor Cuba te spioneren.

Brandweer redt mensen van dak gebouw

De brandweer heeft vrijdagavond vier mensen gered van het dak van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Zamenhofstraat in Amsterdam. De vier waren naar het dak gevlucht, nadat er brand was uitgebroken in een ruimte op de eerste verdieping van het gebouw, meldde de brandweer in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Nadat ze met een laddervoertuig in veiligheid waren gebracht, bleken drie van de getroffen personen rook te hebben ingeademd. Twee van hen konden ter plekke worden behandeld; een derde slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

De getroffen ruimte brandde volledig uit. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de rest van het gebouw. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

'Watertoevoer niet in gevaar bij droogte'

Rijkswaterstaat en de waterschappen nemen extra maatregelen om de komende weken aan de waterbehoefte te kunnen voldoen. Zo worden buffervooraden aangelegd, onder meer door het waterpeil van het IJsselmeer te verhogen.

Ondanks dat er de afgelopen dagen veel regen is gevallen, blijft extra aandacht voor de droogtesituatie nodig, stelt de Landelijke Coördinatiecommissie voor de waterverdeling (LCW). Ook de komende weken kan het warm en droog zijn. In dat geval vermindert de wateraanvoer, maar neemt de vraag naar water toe. Door het aanleggen van buffervoorraden kan naar verwachting aan de waterbehoefte worden voldaan, stelt het LCW.

VN viert eerste 'Nelson Mandela-dag'

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft vrijdag de eerste 'Internationale Nelson Mandela-dag' gevierd. Het is een eerbetoon aan het morele leiderschap van de Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsleider en zijn levenslange toewijding in de strijd tegen rassenonderdrukking en voor vrede.

In november besloot de VN om op de verjaardag van Mandela -18 juli- zijn bijdrage in de oplossing van conflicten en de bevordering van relaties tussen rassen, mensenrechten en verzoening te vieren.

De voorzitter van de vergadering, Ali Abdessalam Treki, noemde Mandela 'een icoon' en 'een van de grootste morele en politieke leiders van onze tijd'.

De viering vond vrijdag plaats omdat 18 juli dit jaar op een zondag valt.

Kosovaarse terreurverdachte niet uitgeleverd

Een commissie van internationale rechters heeft vrijdag de uitlevering aan de Verenigde Staten van een van terrorisme verdachte etnische Albanees afgewezen. Dat heeft Nicholas Hawton van de Europese Unie gezegd.

Volgens Hawton was er niet 'afdoende verdenking' om de 29-jarige Bajram Asllani uit te leveren. Hawton zei dat de commissie vrijdag ook bepaalde dat er geen geldig uitleveringsverdrag tussen beide landen is. Het uitleveringsverzoek werd gedaan op basis van een verdrag uit 1901 tussen de VS en het voormalige koninkrijk Servië. In 2008 riep Kosovo echter de onafhankelijkheid uit, tegen de zin van Servië.

Asllani wordt er door de VS van verdacht samen met anderen in de Amerikaanse staat Noord-Carolina plannen te hebben gemaakt om zich in Kosovo bij een terroristische organisatie aan te sluiten.

Kap over olielek lijkt het goed te houden

In de eerste 24 uur na het sluiten van de kleppen van de kap over de oliebron in de Golf van Mexico heeft BP geen aanwijzingen gekregen dat er nog olie in zee loopt. Dat heeft directielid Kent Wells van BP vrijdag gezegd.

Een onderwaterrobot had maandag een nieuwe kap over de lekkende oliebron in de Golf van Mexico geplaatst. De kleppen van de koepel werden geleidelijk gesloten. Donderdagavond na het sluiten van alle kleppen liet BP weten dat er voor het eerst sinds april geen olie meer in zee stroomde.

In de eerste 48 uur na het sluiten van de kleppen van de koepel voert het olieconcern meerdere tests uit. Met onderwaterrobots onderzoekt BP of door het afsluiten van het lek nieuwe schade aan de oliebron ontstaat. Vooralsnog lijkt daar geen sprake van te zijn.

In april verwoestte een explosie het door BP geëxploiteerde olieplatform Deepwater Horizon, dat na de ontploffing zonk. Sindsdien stroomden vele miljoenen liters olie de zee in. De ene na de andere poging om de vervuiling te stoppen mislukte.

Mexicaanse bende slaat toe met autobom

Bij een aanslag met een autobom op patrouilletrucks van de politie in de Mexicaanse stad Ciudad Juarez, zijn twee agenten om het leven gekomen. Dat heeft de burgemeester van de stad, José Reyes, bekendgemaakt.

Volgens Reyes heeft de bende een val voor de politie opgezet door een met explosieven volgeladen auto tot ontploffing te brengen. De auto ontplofte vlak nadat de politie en een paramedisch team bij de plek arriveerden waar volgens een ontvangen telefoontje een agent gewond zou zijn. Twee agenten werden gedood, ten minste zeven politiemannen en twee burgers raakten gewond.

Het gebruik van een autobom betekent een ongekende escalatie van de Mexicaanse drugsoorlog en bevestigt de al langer gevoelde angst dat de kartels naar explosieven grijpen in hun strijd tegen de veiligheidsdiensten. Drugsbendes hebben de politie en het leger voorheen al aangevallen met granaten en machinegeweren, maar niet eerder werden explosieven gebruikt.

De federale politie meldde in een verklaring dat de aanslag een wraakactie zou zijn vanwege de arrestatie van een van de hoge leiders van drugsbende La Linea eerder op de dag. Jesus Acosta Guerrero was de 'operationeel leider' van La Linea, een bende die voor het drugskartel Juarez werkt.

Volgens openbaar aanklager Arturo Chavez zijn bijna 25 duizend mensen in de drugsoorlog om het leven gekomen sinds president Felipe Calderon in december 2006 een door het leger geleid offensief inzette. "De acties van de regering dwingen criminelen om hun strategie aan te passen", zegt Chavez. "De sterksten houden wat ze hebben, de anderen gaan op zoek naar een nieuw gebied en dat betekent dat ze gebieden binnenvallen waar iemand anders de baas is. En dat zorgt voor confrontaties en interne oorlogen."

James Bond: Blood Stone aangekondigd

Activision heeft een nieuwe James Bond-game aangekondigd, genaamd Blood Stone. Het spel zal worden gemaakt door Bizarre Creations, die ondere andere bekend zijn van de Project Gotham Racing-serie en Blur.

In James Bond Blood Stone speel jij als James Bond en is het de bedoeling om de wereld weer eens van de ondergang te redden. Dit zal gebeuren met actiescènes, boot- en autoachtervolgingen en uiteraard mooie vrouwen versieren. De game komt eind dit jaar uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. Hieronder is de eerste trailer te zien.

 

Kane and Lynch 2 demo eerder voor PSN+ gebruikers

Speciaal voor alle bezitters van PSN+, het nieuwe betaalde onlinenetwerk van Sony, zal de demo van Kane and Lynch 2 een weekje eerder te downloaden zijn.

Deze demo komt op woensdag 20 juli uit voor alle mensen die PSN+ hebben, en voor de mensen zonder zal de demo vanaf 27 juli te verkrijgen zijn. De PlayStation zal wanneer de demo te downloaden is een melding ervan geven, en indien dit in de opties is aangevinkt de demo automatisch downloaden van het netwerk.

Kane and Lynch 2

The Stooges en meer in Rock Band DLC van komende week

Sinds Rock Band uit is, komt Harmonix elke week met extra liedjes die je tegen betaling kunt downloaden. Deze week zullen er vijf nieuwe liedjes te downloaden zijn, namelijk drie stuks van The Stooges en twee liedjes van de band Bad Religion.

 

Bad Religion – “New Dark Ages”
Bad Religion – “No Control” +
The Stooges – “1969” +
The Stooges – “I Wanna Be Your Dog” +
The Stooges – “No Fun” +


De liedjes met een + erachter zijn te downloaden voor Lego Rock Band


De liedjes zijn beschikbaar vanaf dinsdag 20 juli voor de Wii en de Xbox 360 en vanaf woensdag 21 juli voor de Playstation 3. Elk los liedje kost € 1,49 of 160 MS points of 200 Wii points. Het 'The Stooges Pack 01' is in zijn volledigheid te downloaden voor 440 MS Points of €3,99.

FIFA dreigt met zware straf voor Bosnische bond

De voetbalbond van Bosnië (NSBIH) wil geen gehoor geven aan het verzoek van de FIFA en UEFA om het bestuur van de bond in handen te houden van meerdere personen. Alle Bosnische clubs en de nationale ploeg dreigen daarom uitgesloten te worden van internationale duels.

Het bestuur van de Bosnische bond is sinds 1995, toen de Bosnische oorlog net was afgelopen, in handen van drie personen. Zij hebben allen een verschillende etniciteit. De NSBIH wil nu echter dat één persoon alle macht krijgt.

De FIFA en UEFA zijn daar fel tegen en dreigen daarom alle Bosnische clubs uit de internationale toernooien te schrappen. Beide organisaties vinden het belangrijk dat de bond van het land bestuurd wordt door mensen met verschillende etnische achtergronden.

Bosnië en Herzegovina is sinds april 1992 een onafhankelijk land. De republiek raakte echter meteen in een oorlog verzeild met Servië, dat onder leiding stond van Radovan Karadzic. Vanaf 1996 mocht Bosnië meedoen aan de kwalificatie voor WK's en vanaf 1998 ook voor EK's.

[Tour] Rodríguez : "Ik vertrouwde op mijn sprint"

Joaquim Rodríguez was de sterkste in de twaalfde etappe van de Tour de France. De Spanjaard van Katusha versloeg medevluchter Alberto Contador in de sprint.

"Ik vertrouwde op mijn sprint. Ik wist dat ik sneller was dan Alberto. Tijd om er een tactische sprint van te maken was er niet. We hadden maar een kleine voorsprong en voor ons beiden was tijdwinst voor het klassement van belang."

Rodríguez verwacht dat Contador de Tour wint. "De Pyreneeën passen Alberto beter dan Andy Schleck. Maar eigenlijk kan ik er niet zo goed over oordelen. Dit is mijn eerste Tour."

[Upd] Apple: geen terugroepactie, wel gratis case

Apple gaat de iPhone 4 niet terughalen om iets te doen aan het euvel dat ervoor zou zorgen dat het bereik van het toestel kan wegvallen als die op een bepaalde manier wordt vastgehouden.

Wel krijgt iedereen die de nieuwste iPhone heeft, een gratis beschermhoesje van het bedrijf. Dat maakte Apple vrijdag bekend op een speciaal belegde persconferentie. Mocht men alsnog niet tevreden zijn over de werking van de telefoon, kan de koper het toestel binnen dertig dagen retouneren. De aanschafprijs wordt dan volledig vergoed. In Amerika worden de kosten van het AT&T abonnement ook vergoed, of dat in andere landen ook zo zal zijn is nog onbekend.

Apple-topman Steve Jobs gaf toe dat de iPhone 4 niet perfect is en hij bood zijn excuses aan. Hij zei zelf 'redelijk gelukkig' te zijn met het ontwerp van de antenne van de iPhone 4, de bron van het 'kwaad'. Ook stelde Jobs dat uit gegevens blijkt dat de iPhone 4 de beste smartphone in de wereld is.

Apple maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat de nieuwste iPhone vanaf 30 juli in 17 andere landen naast de VS beschikbaar zal komen.

Jobs zei verder dat het probleem met de iPhone buiten proportie is opgeblazen. "Het is ongelooflijk." Ter ondersteuning van deze bewering, heeft Apple de resultaten van een vergelijkend onderzoek op hun website gepubliceerd. Hieruit blijkt dat ondermeer de Blackberry Bold 9700, de HTC Droid Eris, Samsung Omnia 2 en de iPhone 3GS hetzelfde probleem hebben.

Ook bleek uit cijfers van Apple en AT&T dat, van de 3 miljoen kopers, slechts 0,55 procent heeft geklaagd bij Apple. Ook heeft slechts 1,7 procent van de kopers de telefoon teruggebracht naar de winkel. Ter vergelijking, bij de iPhone 3GS kwam het aantal teruggebrachte telefoons op 6 procent.

Update 1:14 uur

Kopers van een iPhone zullen tot 30 september een case krijgen bij hun aankoop die ervoor zorgt dat de gebruiker niet de antenne kunnen aanraken met hun hand. Bestaande gebruikers kunnen een case bij de Apple Store afhalen.

Apple hoopt op deze manier een oplossing voor het probleem te vinden. Op 30 september zal Apple kijken of de case nog langer bij elke iPhone zal worden geleverd.

ANPID199140
Apple: geen terugroepactie, wel gratis hoesje (Foto: ANP)

Klüft toch naar EK

Carolina Klüft mag toch naar het EK atletiek in Barcelona. De Zweedse verspringster, die op een meeting in Karlstad onder de EK-limiet sprong, mag dankzij een wildcard van de Zweedse bond toch meedoen.

Klüft was voorheen een zevenkampster, maar sinds twee jaar specialiseert ze zich in het verspringen. Als zevenkampster won ze alles wat er maar te winnen viel, terwijl het in haar huidige discipline nog niet van een leien dakje gaat. Zo werd de Zweedse negende tijdens de Olympische Spelen in China en was ze vorig jaar lang uitgeschakeld met een hamstringblessure.

Kunstcollectie Dennis Hopper te koop

De kunstverzameling van de in mei overleden acteur en regisseur Dennis Hopper wordt in november geveild. Dat heeft veilinghuis Christie's in New York vrijdag bekendgemaakt. Het gaat onder meer om werken van Andy Warhol, Claes Oldenburg en Jean-Michel Basquiat.

Hopper was met een aantal pop-artkunstenaars bevriend. Eerst verzamelde hij vooral foto's; later ook schilderijen, sculpturen en andere kunst. Hopper schilderde zelf ook en hield verschillende exposities.

Christie's schat de waarde van de collectie op 10 miljoen dollar (7,7 miljoen euro).

[NASCAR] Villeneuve racet in Indianapolis

Jacques Villeneuve zal volgende week op de Indianapolis Motor Speedway deel gaan nemen aan een NASCAR Sprint Cup-race. Hiermee keert de Canadees terug op de Brickyard waar hij in 1995 in de IndyCar Series voor Team Green al eens wist te winnen.

Villeneuve wordt hiermee na Juan Montoya de tweede coureur die op Indianapolis in de IndyCars, de Formule 1 en in de NASCAR geracet heeft. Montoya heeft met de Canadees gemeen dat ook hij de Indy500 al eens op zijn naam geschreven heeft.

Eerder dit jaar racete Villeneuve al in de Nationwide Series op Road America. In Elkhart Lake werd hij 25e na bijna de gehele race in een goede positie gelegen te hebben. Later dit jaar zal hij nog enkele races gaan rijden.

Kamer wil helderheid over WK voetbal

De Tweede Kamer wil duidelijkheid over de mogelijke organisatie van het WK voetbal in 2018 of 2022. Demissionair minister van Sport Ab Klink (CDA) moet helderheid verschaffen over de invloed die wereldvoetbalbond FIFA krijgt als het toernooi toegewezen wordt aan Nederland en België.

Volgens de PvdA gaat de FIFA erg ver bij het beschermen van de belangen van de hoofdsponsors. Dat bleek tijdens het WK in Zuid-Afrika toen twee Nederlandse vrouwen werden opgepakt omdat ze een jurkje droegen van Bavaria, dat geen officiële sponsor was. De PvdA vindt het geen goede zaak dat wetten en regels veranderd worden enkel en alleen om merkrechten te beschermen. Het privaatrechtelijk stelsel in Nederland is daar prima voor uitgerust, vindt de partij.

Ook andere partijen hebben Ab Klink schriftelijk gevraagd om duidelijkheid te verschaffen over hoe ver Nederland gaat om het evenement te mogen organiseren.

[Tour-quiz] De vijfde ronde

Het is weer tijd voor een nieuwe ronde in de FOK!sport Tour-quiz. Ronde 4 zit er op en hieronder geven we je de antwoorden. Ook hebben we weer drie nieuwe vragen.

Ook voor deze vragen heb je weer drie dagen de tijd om de antwoorden in te sturen, de deadline ligt op zaterdag 17 juli 20.00 uur. De antwoorden kunnen weer gemaild worden naar tourquiz [at] fok.nl. Vergeet niet in de mail je username te vermelden.

De antwoorden:

1) Abraham Olano
2) Jaan Kirsipuu en Lance Armstrong
3) Ivan Basso

Opnieuw bleek dat de vragen goed te doen waren en konden de meesten drie goede antwoorden insturen. In totaal hebben 8 users na vier rondes nog de maximale score.

Vragen ronde 5:

1) Welke Nederlander die bekend stond vanwege zijn sterke rijden in de regen won in de jaren negentig een door noodweer geteisterde etappe na een monstersolo?

2) Welke Nederlander reed, voor Robert Gesink, voor het laatst in de witte trui?

3) Wie is deze renner:

Uitslagen oefenduels 16 juli

Alle profclubs zijn volop bezig met de voorbereiding. Ook oefenduels horen daarbij. FOK!sport zet elke dag de uitslagen voor je op een rijtje.

 

Thuis Uit Uitslagen
ADO Den Haag
Derijck, Van den Bergh
AGOVV Apeldoorn 2-0
Heracles Almelo
Quansah (2), Everton
Hibernian (Sch) 3-0
SC Cambuur Helmond Sport
Haemhouts, Van Leerdam
0-2
VV Scharn MVV
Bah (2), Olsen
0-3
AZSV De Graafschap
Bargas (2), Meijer, Buys
0-4
EVV Echt FC Volendam
Van der Werff
0-1
Vitória Guimaraes (Por)
William (2), João Alves, Edson
FC Groningen
Moreno (ed), Metaj
4-2
RBC Roosendaal
Seuntjens
FC Vaslui (Roe) 1-1

[Tour] Contador: "Vorm wordt steeds beter"

Alberto Contador boekte gisteren misschien wel belangrijke tijdwinst in de etappe naar Mende. Op de laatste klim van de dag sloeg de Spanjaard een gat van tien seconden met Andy Schleck en staat daardoor nog op slechts 31 seconden van de Luxemburger.

"Dat kunnen wel eens tien heel belangrijke seconden zijn, al had ik natuurlijk graag nog meer tijd teruggewonnen," zei Contador na afloop van de etappe. "Het is goed dat ik dichter bij Schleck gekomen ben. Mijn vorm wordt steeds beter."

 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.