PSV en HSV akkoord over verhuur Berg

Marcus Berg speelt het komende seizoen op huurbasis voor PSV. Dat meldt Voetbal International vandaag. De spits keert zodoende na één seizoen al terug in de Eredivisie.

Hamburger SV kocht Berg vorig seizoen nadat hij indruk had gemaakt in het shirt van FC Groningen. In de Bundesliga kwam hij niet uit de verf en moest het veel doen met invalbeurten. De clubleiding van HSV vond het een goed plan om de 23-jarige Zweed voor een seizoen uit te lenen.

Verschillende clubs stonden op de stoep voor Berg. Ajax, 1. FC Kaiserslautern en West Bromwich Albion werden allemaal genoemd in verband met Berg. PSV bleek het meest slagvaardig en kan het komende seizoen gebruikmaken van de diensten van Berg.

Berg brak in 2005 door bij IFK Göteborg in zijn geboorteland. Na drie seizoenen kwam hij naar de Eredivisie. Voor FC Groningen speelde hij twee seizoenen en scoorde daarin 32 competitiedoelpunten. Bij HSV bleef de teller staan op vier doelpunten.

Update 14:55 uur:

Technisch manager Marcel Brands heeft vanmiddag bekendgemaakt dat PSV en Hamburger SV een akkoord hebben over de huur van spits Marcus Berg. Brands deed dat op de traditionele persconferentie voor aanvang van het nieuwe seizoen. “We zijn akkoord met de club, we moeten nu gaan praten met zijn zaakwaarnemer”, zei Brands.

“We moeten nu nog een akkoord zien te bereiken met Marcus zelf. Zijn zaakwaarnemer zit momenteel in het buitenland, maar we hebben snel een gesprek.”