Tilburgs asiel verkoopt gechipte kat

Als je dure raskat vermist is en je hebt het dier gechipt zou je er vanuit gaan dat het slechts een kwestie van tijd is voordat je huisdier terecht is. Voor FOK!-user Yenna liep het anders: haar als vermist opgegeven kater Hummer was naar de Dierenopvang Tilburg en Omstreken gebracht, maar in plaats van Yenna op de hoogte te stellen werd de kat door het asiel verkocht. 

Bij Yenna brak een jaar geleden een binnenbrand uit waarop haar huisdieren elders werden ondergebracht. Eind september keerden de dieren terug, maar kort daarna is Hummer weggelopen. "Waarschijnlijk heeft hij een trauma aan de brand overgehouden en associeerde hij de woning met de brand. We hebben alles geprobeerd om hem weer thuis te krijgen, maar niks mocht baten. Alle mogelijke instanties ingeschakeld zoals het dierenasiel, Amivedi, dierenartsen en zelfs op internet diverse oproepen geplaatst", aldus Yenna.

Hummer was een maand geleden voor het laatst gezien door een buurvrouw van Yenna, broodmager en mank lopend. Daarna werd de kat niet meer gezien. Uiteindelijk kwam Yenna er, door het googelen op het chipnummer van de kat achter dat Hummer ineens aan een hele andere eigenaresse was gekoppeld. Ook bleek de kat, die als dekkater in huis was gehaald, in de tussentijd gecastreerd te zijn. 

Yenna heeft intussen een advocaat in de arm genomen om een schadevergoeding af te dwingen. Overigens keert Hummer niet meer terug naar Yenna. "Het is voor het dier zelf beter dat hij bij haar blijft aangezien hij dit huis associeert met de brand van vorig jaar en naar alle waarschijnlijkheid uit angst voor herhaling weer weg zou kunnen lopen. Ik wil het dier niet in de stress zetten en kies voor zijn welzijn en geluk in deze", zo schrijft Yenna.

Overigens staat het verhaal van Yenna niet op zichzelf, zo is ook te lezen op het FOK!forum. Het is dan ook niet voor het eerst dat een FOK!user een teruggevonden gechipt huisdier niet terugkrijgt.

Hummer
Hummer