Ancelotti: "100 procent zeker dat Ashley Cole blijft"

Olga Kroeders

Chelsea-coach Carlo Ancelotti heeft korte metten gemaakt met de geruchten dat linksback Ashley Cole aan Real Madrid zal worden verkocht.

José Mourinho staat nu aan het roer bij Real Madrid. Naar verluidt zou Mourinho geïnteresseerd zijn in Cole, die de Portugese oefenmeester nog kent uit de periode toen hij nog coach van The Blues was. Vervolgens zou Chelsea met een vraagprijs voor de dag zijn gekomen.

De Engelse topclub zou 35,5 miljoen euro willen voor de Engelse international. De 29-jarige speler tekende in september nog een nieuw contract die hem voor vier jaar op Stamford Bridge houdt. Toch rees de vraag of hij misschien eerder vertrekt, aangezien hij tijdens het oefenduel met Crystal Palace (1-0 winst) niet van de partij was.

Na afloop maakte Ancelotti echter duidelijk dat Cole gewoon in Londen blijft. "Ik hoef niet met hem te spreken en hij niet met mij. Hij is een speler van Chelsea die een fantastisch seizoen achter de rug heeft en die het volgende seizoen erg belangrijk voor ons zal zijn. Het is 100 procent zeker dat hij bij ons blijft", aldus Ancelotti op een persconferentie.