Klien: "We krijgen allemaal dezelfde behandeling"

DenS (Dennis)

Christian Klien heeft geen idee wat hem dit jaar nog te wachten staat bij het Hispania Racing Team. Volgens de Oostenrijkse test- en reserverijder bepaalt het team per race wie er rijdt.

Hij laat zelf weten tegenover de Duitstalige media dat de stoelendans bij HRT ook voor hem een raadsel is, al verklaart hij wel dat nu alle coureurs van het team gelijk zijn: "Sinds Silverstone kunnen we alle vier voor een racestoeltje genomineerd worden door het team. We krijgen nu allemaal dezelfde behandeling en uiteindelijk maken zij per race uit wie er in de cockpit mag plaatsnemen."

In Silverstone moest Bruno Senna plaatsmaken voor Sakon Yamamoto. Hoewel het team daarna aangaf dat het een eenmalige wisselbeurt was en Senna de rest van het jaar gewoon kan gaan afmaken, wordt er in Duitsland opnieuw gewisseld binnen het team. Dit keer maakt Karun Chandhok plaats voor de Japanner.

Of Klien in dit Formule 1-seizoen nog op een racestoeltje kan rekenen bij HRT, is nog geheel onduidelijk: "Geen idee. Ik richt me vooralsnog gewoon op het testen op de vrijdag. Voor de rest is het aan het team, zij bepalen wie er gaat racen."