Ferguson: "Capello valt niet te benijden"

Olga Kroeders

Trainer Alex Ferguson van Manchester United vindt dat bondscoach Fabio Capello niet valt te benijden. Sterker, de Schot heeft naar eigen zeggen tot twee keer toe de functie van bondscoach van Engeland geweigerd. Dat meldde Ferguson vandaag in Toronto waar zijn team een dag eerder een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Celtic.

"Bondscoach zijn van Engeland lijkt me een hondenbaan. Daarbij zou het voor mij als Schot praktisch onmogelijk zijn de coach van Engeland te worden", aldus Ferguson.

Het WK in Zuid-Afrika verliep voor Engeland onder leiding van Capello uiterst teleurstellend. In de tweede ronde werd de ploeg na een 4-1-nederlaag tegen Duitsland uitgeschakeld en stond het functioneren van de Italiaan ter discussie. Capello besliste onlangs echter zijn contract dat tot en met het EK 2012 loopt, uit te dienen.

Ondanks dat Ferguson die verantwoordelijkheid nooit op zich zal nemen, denkt hij niet dat de coach de enige factor is die meespeelt in de magere prestaties van het Engelse team. "De Engelse competitie is enorm belastend voor spelers. Na een lang en zwaar seizoen is het onmogelijk om hen daarna op een WK nog honderd procent fit te krijgen."