Wernbloom: "Gemengde gevoelens over duel met Göteborg"

Olga Kroeders

Pontus Wernbloom speelt binnenkort met AZ tegen zijn oude club IFK Göteborg. Beide ploegen zijn aan elkaar gekoppeld in de voorronde van de Europa League. De Zweed was zijn favoriete club liever in de poulefase tegengekomen.

De 24-jarige verdediger speelde vier jaar bij Göteborg toen hij in 2009 een contract tekende bij AZ. "Mijn vader nam me begin jaren negentig als kind mee, toen Göteborg in de Champions League speelde", legt hij uit op de clubwebsite van AZ. "Sindsdien ben ik fan."

Wernbloom heeft door zijn verleden bij Göteborg gemengde gevoelens bij het affiche. "Ik had liever in de groepsfase tegen mijn oude club gespeeld. Nu moeten we ze uitschakelen", zegt de verdediger. Op donderdag 29 juli is de heenwedstrijd in Alkmaar en de return is een week later.

Volgens Wernbloom hoeft AZ de Zweedse tegenstander niet te vrezen. "Maar we moeten ze ook niet onderschatten, want ze zullen tot het bittere einde strijden. Göteborg heeft een goed team, hoewel ze niet hoog staan in de competitie. Maar als wij honderd procent geven, dan winnen we."