[Tour] Vinokourov wil langer doorfietsen

Alexandre Vinokourov keerde dit jaar na een afwezigheid van drie jaar terug in de Tour de France. Destijds kreeg hij vanwege een positieve dopingtest de hoon over zich heen, maar vandaag kon de Kazach in de dertiende etappe wel zegevieren.

"Het was een dag van nu of nooit. Ik had de finale bekeken en ik wist dat de sprinters het moeilijk zouden krijgen om de boel te organiseren," zei Vinokourov direct na de finish. "Die col van derde categorie was geschikt voor een aanval. Ik kan niet onder woorden brengen hoe gelukkig ik ben. Ik voel me heel goed deze Tour, dus misschien ga ik nog een jaar door met fietsen."

Aangenomen werd dat bij Astana er mogelijk problemen tussen Contador en Vinokourov zouden kunnen zijn ontstaan na de etappe van gisteren die nipt aan de neus van de Kazach voorbijging, maar niets is minder waar. "Jullie zouden aan hem moeten vragen hoe blij hij is, maar jullie hebben net als ik zijn reactie na de finish gezien, toch? Dit is goed voor de motivatie van het hele team, zeker met de Pyreneeën die er nu aan zitten te komen. Daar gaan we hard werken om Alberto in het geel te krijgen."