FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 maart 2010

Website Ubisoft gehackt

Een groep hackers die zichzelf 'SkidRow' noemen zijn er vandaag in geslaagd om de officiële Ubisoft website te kraken. Op de website hebben ze het volgende neer gezet: "Hacked by SkidRow. Crack will be released soon, please be patient."

Hiermee duiden de hackers op de DRM beveiliging die alle nieuwe games van Ubisoft bevatten. Inmiddels is de website weer teruggezet naar hoe hij was. Er is echter wel een screenshot gemaakt van het voorval:

 

 

 

'Gouden puck' ijshockeyfinale teruggevonden

De puck waarmee Sidney Crosby tijdens de Olympische Spelen in de finale het beslissende doelpunt maakte is weer terecht. Er was een wereldwijde zoektocht nodig om de puck van het historische doelpunt terug te vinden.

Na het doelpunt, waarmee Crosby Canada het goud bezorgde, barstte een enorm feest los waarbij behalve de puck ook de stick en handschoen van Crosby kwijt raakten. De stick van Crosby is inmiddels teruggevonden in een pakket dat op weg was naar de Russische verzamelaar Sergei Afanassiev. De handschoen werd ontdekt in de materiaaltas van teamgenoot Patrice Bergeron.

De puck bleek uiteindelijk onderweg naar het hoofdkwartier van de Internationale IJshockey Federatie IIHF in Zürich. Het zal nu een plek krijgen in de Canadese ijshockey Hall of Fame. Af en toe zal de puck op reis gaan zodat ook het publiek er plezier aan kan beleven. "Met de puck is de belangrijkste treffer in de geschiedenis van het Canadese ijshockey gemaakt. Dat gevoel moet de hele bevolking kunnen meemaken", aldus John Furlong, van het olympisch organisatiecomité.

Man kaapt trein om boodschappen te doen

Een man in de Russische streek Yaroslavl had deze week enorme honger. Hij ging naar een rangeerterrein, jatte er een locomotief en reed ermee naar een winkel om boodschappen te doen.

De dief forceerde de deur van het treintje, ramde ermee door een hek en ging ervandoor. Pas na 57 kilometer zat het ritje erop, toen werknemers uren later ontdekten dat ze een locomotief kwijt waren.

De 26-jarige dief bleek werkzaam te zijn geweest bij de eigenaar van de trein, maar was onlangs ontslagen. De stomdronken Rus vertelde de politie dat hij op weg was naar een nabijgelegen winkel om eten te kopen. Het winkeltripje kan hem duur komen te staan, aangezien hij nu zal worden aangeklaagd wegens diefstal.

Tandarts gebruikt paperclips bij wortelkanaalbehandeling

Een ex-tandarts uit de Amerikaanse staat Massachusetts heeft doodgewone paperclips verwerkt in de gebitten van zijn patiënten tijdens een wortelkanaalbehandeling. Vervolgens declareerde hij, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, de roestvrijstalen stutten die hiervoor zijn bedoeld bij de verzekering.

De procureur generaal heeft vandaag aangekondigd dat tandarts Michael Clair, die inmiddels is verhuisd naar een andere staat, vorige week is aangehouden. Clair wordt onder andere beschuldigd van het veroorzaken van opzettelijke verwondingen, diefstal en het indienen van valse verzekeringsclaims.

Volgens de aanklagers werd Clair acht jaar geleden al geschorst door Medicaid, het Amerikaanse hulpverleningsprogramma dat ziektekostenrekeningen betaalt voor minder bedeelden. Hij zou van 2003 tot en met 2005 andere tandartsen hebben ingehuurd voor zijn kliniek en onder hun naam valse rekeningen hebben ingediend. Daarnaast zou hij illegaal medicijnen hebben voorgeschreven.

'Nederland is Paul de Leeuw-moe'

Mediahistoricus Huub Wijfjes denkt dat de kijker voorlopig even genoeg heeft van Paul de Leeuw. Met zijn nieuwe show X De Leeuw scoorde de presentator tamelijk beroerd in de voorbije weken. Afgelopen zaterdag dook het aantal kijkers van De Leeuw zelfs onder een miljoen, terwijl zijn directe concurrent Linda de Mol met Ik Hou Van Holland boven de twee miljoen zat.

"De publieke omroep zit met het probleem Paul de Leeuw", zegt Wijfjes in De Volkskrant. "Sinds Mooi Weer De Leeuw is het alleen maar tegengevallen. Hij zoekt wanhopig naar nieuwe vormen. Lieve Paul is niet gelukt en met X De Leeuw gaat het ook niet goed. Misschien zijn we wel een beetje Paul de Leeuw-moe."


Paul de Leeuw

Uitslagen Champions League (16/03/2010)

Vanavond werden de eerste returnwedstrijden in de achtste finales van de Champions League gespeeld. Sevilla FC kreeg CSKA Moskou op bezoek en Internazionale speelde in Londen tegen Chelsea. Hieronder vind je een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Sevilla FC - CSKA Moskou

CSKA Moskou is voor het eerst in zijn bestaan doorgedrongen tot de kwartfinales van de Champions League. In het Spaanse Sevilla was de Russische formatie met 2-1 te sterk voor Sevilla FC, dat in Moskou nog op een gelijkspel (1-1) werd gehouden.

Tegen het einde van de eerste helft kwam CSKA Moskou via Necid op voorsprong. De aanvaller rondde af, nadat hij door Honda werd bediend. Nog voor de pauze bracht Perroti Sevilla FC weer terug in de wedstrijd door de gelijkmaker binnen te tikken.

Tien minuten na rust eiste Honda een hoofdrol voor zich op. Een vrije trap van de voormalig speler van VVV-Venlo verdween via de vuisten van Palop in het Spaanse doel. Sevilla FC drong na deze tegenvaller wel aan, maar kon geen gaten vinden in de stugge Russische defensie.

Sevilla FC

1 - 2

CSKA Moskou

 41' Perroti
   38' Necid
 55' Honda
 
 Gele kaart: Fabiano (Sevilla FC), A. Berezutsky, Shennikov, González, Semberas (CSKA Moskou)
 
Stadion: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Toeschouwers: 30.000
Arbiter: Kassai (Hon)
 
Opstelling:   Opstelling:
Palop
Stankevicius
Dragutinovic
Fazio
Navarro (Correia/74)
Navas
Renato (Negredo/71)
Perotti
Zokora
Capel (Kanouté/46)
Fabiano
  Akinfeev
V. Berezutsky
A. Berezutsky
Ignashevich
Shennikov
Krasic (Odiah/72)
Aldonin
Honda (Rahimic/82)
Semberas
González (Mamajev/88)
Necid

 



Chelsea - Internazionale


Chelsea is er niet in geslaagd om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. De Londense formatie ging op Stamford Bridge onderuit tegen Internazionale (0-1). De eerste wedstrijd van dit tweeluik werd ook al door de Italianen gewonnen. In Italië werd het 2-1.

In de eerste helft hadden beide teams grote moeite om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen, wat vooral te maken had met de slechte staat van het veld. Na de thee vielen The Blues wel aan, maar het ontbeerde de Engelse formatie aan creativiteit.

Onder aanvoering van Sneijder zorgde Internazionale uiteindelijk voor het meeste gevaar en kwam via Eto'o zelfs op voorsprong. Het duel was daarna gespeeld, maar Chelsea beëindigde de wedstrijd met tien spelers. Drogba kreeg vier minuten voor tijd de rode kaart voorgehouden.

Chelsea

0 - 1

Internazionale


   78' Eto'o
 
 Gele kaart: Drogba, Malouda, Alex, Terry (Chelsea), Eto'o, Motta, Lúcio, Júlio César (Internazionale)
 Rode kaart: Drogba (86) (Chelsea)
 
Stadion: Stamford Bridge, Londen
Toeschouwers: 40.000
Arbiter: Stark (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Turnbull
Ivanovic
Alex
Terry
Zjirkov (Kalou/74)
Ballack (J. Cole/62)
Mikel
Lampard
Anelka
Drogba
Malouda
  Júlio César
Maicon
Lúcio
Samuel
Zanetti
Cambiasso
Sneijder (Mariga/85)
Motta (Materazzi/90+2)
Pandev (Stankovic/75)
Eto'o
D. Milito

 

[Upd] Grote storing Ziggo voorbij

In heel Nederland zijn televisie- en radiozenders uitgevallen. Dit wordt veroorzaakt door een landelijke storing bij kabelmaatschappij Ziggo. Het is niet bekend wat voor storing het precies is.

De meldingen dat de televisie en radio niet meer werken komen uit onder meer Friesland, Noord-Brabant en Limburg. RTV Oost meldt dat er inmiddels tientallen telefoontjes zijn binnengekomen over het uitvallen van de televisie en de radio. De website van Ziggo is niet bereikbaar.

Update 22.19 uur
De website zappen.blog.nl meldt dat ongeveer anderhalf miljoen huishoudens getroffen zijn door de storing bij Ziggo. Abonnees kunnen al sinds 20.50 uur geen radio luisteren en televisie kijken. Abonnees wordt door de helpdesk van de kabelmaatschappij verteld dat de storing mogelijk tot morgenochtend gaat duren.

Het hele oosten van Nederland, van Groningen tot Limburg, is door de storing getroffen. Ook abonnees in andere gebieden merken dat de televisie, radio en telefonie gestoord worden.

Andere media melden dat de oorzaak van de storing ligt in de stroomvoorziening bij het verdeelstation in Zwolle. Een generator neemt het normaal over wanneer een stroomstoring plaatsvindt, maar dat is in dit geval niet gebeurd. Een woordvoerder heeft laten weten dat er naast de generator ook nog batterijen als reserve staan, maar ook dat valnet heeft niet gewerkt.

Ook op Twitter regent het klachten over Ziggo. Bijna iedere seconde wordt er wel een bericht over de storing geplaatst, waaruit opgemaakt kan worden dat de storing een enorme impact heeft.


Update 22.20 uur
De storing is grotendeels voorbij. Vrijwel overal in het land werkt televisie via Ziggo weer. Nog niet overal zijn alle zenders (goed) te ontvangen.

Uit ook op het forum je frustraties betreffende de storing.

 

 

MGS Peace Walker krijgt groene Limited Edition PSP

Sony Computer Entertainment America vertelt ons dat ze samen met de standalone versie van Metal Gear Solid: Peace Walker ook eentje met een donkergroene psp erbij zullen uitbrengen. Deze zal maar beperkt beschikbaar zijn. Of het naar Europa komt weten we nog niet maar de gewone editie bereikt Nederland in ieder geval op 18 juni.

In het pakket zit een "Spirited Green" PSP-3000 (niet de openschuifbare dus), een 2gb Memory Stick PRO Duo, het spel zelf natuurlijk, en een PSN Voucher voor een film. Over welke film het gaat hebben we geen enkel idee, maar het zal vast niet de nieuwe Barbie-film zijn. Hij zal over de toonbank gaan voor een $199.99.

Spirited Green PSP

Milly news

Het is voorbij, ik zal altijd aan je blijven denken!!! Pascal Boele (broertje van Milly)

23:10 - Politiewoordvoerster zegt nu bij Pauw en Witteman dat er nog helemaal niets is gevonden. - Diverse berichten op Twitter

22:40 - Politiewoordvoerder wil nog geen bevestiging geven, maar zegt nu: "De kans dat Milly levend wordt teruggevonden is heel erg klein" - Antoin Peeters, RTL Nieuws

22:32 - Bevestiging uit politie en jusititietop: Milly is dood - Antoin Peeters, RTL Nieuws

22:19 - Vraag journalist: "Milly leeft niet meer?" Antwoord politie: "Op dit moment voldoende aanwijzingen dat we nadrukkelijke zoeken in de tuin." - Antoin Peeters, RTL nieuws.

22:15 - Poltie-agent heeft ichelf gemeld, daarna aangehouden. ouders krijgen slachtofferhulp - Antoin Peeters, RTL nieuws.

22:14 - 26-jarige politie-agent (!) kwam met gouden tip en is zelf gearresteerd. Politie bevestigt het verhaal en zoekt in de tuin. Marc van der Linden, RTL boulevard

22:09 - De bewoner van woning waar wordt gezocht is een agent!!!!! - Antoin Peeters, RTL nieuws.

21:25 - vreselijk Milly dood gevonden in buurt eigen huis. 21.30extra uitzending RTL Nieuws - Frits Wester

21:00 - Er is een forensisch team aanwezig ,en die komen niet voor levende mensen. Ik condoleer alle betrokken,Milly is helaas dood - Buurtbewoner

'Orthodontist grijpt te snel naar beugel'

Orthodontisten schrijven veel te vaak een beugel voor terwijl dat niet nodig is. Dat zei hoogleraar orthodontie Reinder Kuitert vandaag in het televisieprogramma Netwerk.

Als een beugel alleen voor het uiterlijk nodig is, raden orthodontisten vaak al een beugel aan. Volgens Kuitert wordt er te weinig rekening mee gehouden dat een beugel de situatie ook kan verslechteren. Volgens hem moet een beugel alleen worden aangeraden als het medisch noodzakelijk is.

Ook geld zou een rol spelen. Hoe meer beugels een orthodontist adviseert, hoe meer winst het bedrijf waar hij werkt maakt. Netwerk nam de proef op de som en ging met drie kinderen die volgens Kuitert geen beugel nodig hebben langs drie orthodontisten. Twee kinderen kregen van alle orthodontisten het advies een beugel te nemen.

López: "Formule 1-droom nog niet opgegeven"

José María López heeft de droom om ooit in de Formule 1 te rijden nog niet uit zijn hoofd gezet. De Argentijn tekende afgelopen winter een contract bij Team US F1, maar die renstal moest zich uiteindelijk wegens financiële problemen terugtrekken uit de sport. Hij hoopt in de toekomst nog een kans te krijgen om op het hoogste niveau te mogen racen.

"Ik vertrouwde de mensen van US F1 en ik ben verantwoordelijk voor mezelf. Ik denk dus niet na over of ze me belazerd hebben of niet. Iedereen in mijn begeleiding geloofde wat ze zeiden," zei López. "In de fabriek in Charlotte zag ik op een bepaald moment wel dat ze niet alles waar konden maken, maar ik hield vertrouwen. Het mocht jammer genoeg toch niet zo zijn. We zijn klaar om een nieuw project aan te gaan, maar als we dat doen moet het wel een project met toekomst, met een garantie dat alles echt serieus is, zijn."

Gerrard gaat vrijuit na elleboogstoot

Steven Gerrard mag van geluk spreken dat hij niet wordt geschorst voor de vermeende elleboogstoot, die hij uitdeelde aan Portsmouth-aanvoerder Michael Brown.

De Engelse voetbalbond (FA) heeft besloten om de aanvoerder van Liverpool niet te straffen voor het akkefietje, dat maandagavond plaats vond. The Reds wonnen het duel uiteindelijk met 4-1.

Gerrard werd er van verdacht Brown een elleboog in het gezicht te hebben gedrukt, maar ging vrijuit. Arbiter Stuart Attwell nam het incident niet waar, waarna de FA moest bepalen wat er moest gebeuren.

De middenveler van Liverpool kwam door dit incident voor de tweede keer binnen een week negatief in het nieuws. Door een vingergebaar richting Andre Marriner, dienstdoende scheidsrechter bij het duel tussen Liverpool en Wigan Athletic (1-0 nederlaag), haalde Gerrard eerder deze week de voorpagina's.

'Eriksen gaat verlengen bij Ajax'

De kans is groot dat Ajax nog lange tijd van Christian Eriksen kan genieten. De 18-jarige Deen zou zijn contract met de Amsterdammers graag willen verlengen. De verwachting is dat het nieuwe contract tot 2014 of 2015 gaat lopen.

Eriksen maakt bij Ajax kans op veel speelminuten, wat één van de belangrijkste redenen is om zijn verblijf te verlengen. Daarnaast staat de middenvelder nadrukkelijk in de belangstelling van Arsenal. Trainer Arsène Wenger is erg gecharmeerd van de speler.

Wenger sprak ook al met Dennis Bergkamp, die bij Ajax als jeugdtrainer werkt, en liet tevens weten dat Eriksen inmiddels als toekomstig target is aangemerkt.

Hierdoor is het voor Ajax van groot belang dat Eriksen zijn overeenkomst gaat verlengen. Op die manier dekt de Amsterdamse formatie zich in tegen Arsenal.

Vrouw (36) vermist in Giessen

Sinds gisterenmiddag zijn politie en brandweer in Giessen met groot materieel op zoek naar een verwarde 36-jarige vrouw. Rianne van der Nat-van Tilborg is zondagavond weggelopen en sindsdien is er niets meer van haar vernomen.

Het signalement van de vrouw luidt: 36 jaar, blank, 1.60m, bruin half lang haar, dun vest en een zwarte broek.

Iedereen die de vrouw na de bewuste avond gezien heeft of meer weet over haar verblijfplaats, wordt verzocht dit bij de politie te melden via 0900-8844.


Vermiste vrouw

Celebs twitteren reclame tegen betaling

In Amerika is het doodnormaal dat de sterren hun Twitteraccount gebruiken om geld te verdienen met reclameboodschappen. Het bekendste voorbeeld is misschien wel Kim Kardashian van de realityshow 'Keeping Up with the Kardashians'. Als zij een product van haar sponsor voorbij laat komen op haar Twitter, verdient ze zo´n tienduizend dollar. 

Internetbedrijf ad.ly maakt handig gebruik van de ontwikkelingen op de Twittermarkt. Sterren kunnen hun account ter beschikking stellen, waarna ad.ly het reclame maken voor zijn rekening neemt. Omdat niet iedereen even gecharmeerd is van reclameboodschappen in hun tijdlijn op Twitter, is het maar de vraag of het ook echt aan zal slaan. Het is namelijk behoorlijk simpel om iemand te unfollowen. 

Ook in Nederland wordt het plaatsen van advertenties op je Twitter een steeds bekender verschijnsel. Bij het bedrijf Twitmij kunnen mensen zich aanmelden om tegen betaling reclame te maken met hun Twitteraccount. Het is nog niet bekend of er ook BN'ers zijn die tegen betaling Twitteren. Marco Borsato doet het in ieder geval niet, zo laat de manager van de zanger weten. 

Borsato twittert niet tegen betaling 
 Borsato twittert niet tegen betaling

FC Twente baalt van kampioenslied

Eerder vandaag kwam het bericht naar buiten dat er een kampioenslied voor FC Twente is verschenen. De ploeg uit Enschede heeft verbaasd op het nieuws gereageerd. Het nieuwe nummer is een cover van een liedje, dat 36 jaar geleden is uitgegeven.

In een eerder stadium liet FC Twente al weten niet achter het uitbrengen van liedjes, die aan FC Twente zijn gekoppeld, te staan. Daarnaast is club ook niet bij het initiatief betrokken geweest.

"Als club krijgen we vaker verzoeken voor commerciële initiatieven," lichtte Jan van Halst, manager commerciële zaken van FC Twente, toe. "Ieder verzoek nemen we serieus in behandeling. Het is natuurlijk fantastisch dat FC Twente zo leeft in de regio, maar bij dit project hebben we aangegeven hier als club niet achter te staan en er geen medewerking aan te verlenen. We zijn dan ook teleurgesteld dat het nummer is uitgebracht."

Zitactie schoonmakers op Utrecht CS

Vierhonderd schoonmakers houden vandaag sinds 16.00 uur een zitactie op het centraal station van Utrecht. De bedoeling is volgens FNV Bondgenoten dat ze worden afgelost door collega's totdat grote opdrachtgevers zoals de NS concrete toezeggingen doen voor een betere cao.

De schoonmakers voeren al maanden actie voor een betere cao. "Daar word je moe van, dus dan ga je zitten", zegt bestuurder Ron Meyer.

Met de schoonmakers die bij FNV Bondgenoten werken, is een afspraak gemaakt. De bond had in deze een dubbelrol als opdrachtgever en belangenbehartiger. Met zichzelf heeft de bond nu afgesproken de eisen van de schoonmakers in te willigen. De schoonmakers gaan er morgen weer aan de slag. "Andere bedrijven die genoeg hebben van de staking kunnen eenzelfde contract afsluiten", zegt Meyer.

De werkgevers hebben de vakbonden opnieuw uitgenodigd om de onderhandelingen te heropenen, maar Meyer heeft daar weinig vertrouwen in. "Wij gaan hier pas weg als er concrete toezeggingen zijn en die zijn er niet."

Man dwingt eega tot seks met 50 mannen

Terwijl de ene echtgenoot door het lint gaat als hij zijn vrouw betrapt op seks met een paar vreemde mannen, dwingt een ander zijn echtgenote zelfs om met zoveel mogelijk mannen het bed in te duiken. Een Maleisische vrouw beweert jarenlang te zijn gedwongen vreemd te gaan.

De 61-jarige vrouw, die in de media alleen bekend is onder de naam Chia, is vorige week van haar huis in Sawarak weggelopen omdat ze de seksuele wensen van haar 66-jarige man niet langer kon verdragen. De geile fantasieën van de man begonnen volgens Chia vier jaar geleden. De echtgenoot kan hem al enkele jaren niet meer omhoog krijgen en hoopte door het uitbesteden van zijn vrouw aan derden nog aan zijn gerief te komen.

Volgens het slachtoffer ronselde haar echtgenoot de vreemde kerels bij nabijgelegen rubberplantages. In ruil voor het neuken van zijn vrouw kregen de arbeiders bier van de man, of betaalde hij hun telefoonrekeningen. Om er zelf ook nog wat aan te hebben, filmde de impotente man de actie met zijn camera. Een keer overslaan zat er voor Chia niet in, want bij weigering volgde een afranseling.

Het is nog niet bekend of de vrouw haar man inmiddels heeft aangeklaagd. Wel is bekend dat Chia wordt geholpen bij het zoeken naar een advocaat.

Fransman rijdt marechaussee aan

Een motorrijder van de marechaussee wist vanmiddag met grote moeite zijn motor overeind te houden toen hij met hoge snelheid van achteren werd aangereden. De 28-jarige marechaussee hield er wel een pijnlijke rug aan over.

De motorrijder was rond 13.30 uur bij een controle op de A4 bij de grens met België voor de auto gaan rijden omdat die met een handgeschreven kentekenplaat op de voorkant reed. Toen hij een stopteken gaf, verhoogde de automobilist zijn snelheid naar 140 kilometer per uur en reed hij de agent van achteren aan.

Meerdere politiewagens zetten de achtervolging in, die ging via Heerle naar Roosendaal. De automobilist wist aanvankelijk te ontkomen, maar werd later te voet gezien op de Bergrand in Roosendaal. Toen hij de agenten zag, nam hij de benen. Hij werd echter ingehaald en is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Het bleek te gaan om een 22-jarige Fransman.

De motorrijder is voor een onderzoek naar een ziekenhuis gegaan. De politie zoekt nog naar getuigen van de aanrijding en getuigen die de verdachte uit de auto hebben zien stappen.

Button blijft vertrouwen houden

McLaren-coureur Jenson Button kende een enigszins teleurstellende race in Bahrein. De Britse Formule 1-coureur won vorig jaar de race nog voor Brawn GP, maar dit jaar kwam de wereldkampioen er niet aan te pas. Button vindt dat de balans van de MP4-25 nog beter op zijn rijstijl aan zal moeten gaan sluiten.

"Nee, hoor, ik maak me totaal geen zorgen. Wat ik moet doen, is een balans in de auto vinden die beter bij mijn rijstijl past. Daarover ben ik in gesprek met mijn ingenieurs," zei Button die in Bahrein op twintig seconden van zijn teamgenoot Lewis Hamilton eindigde. "Als iets niet honderd procent klopt, loop je in de Formule 1 achter de feiten aan. En dan heb ik ook nog eens Lewis als teamgenoot, hij is een fenomenale coureur. Bij McLaren krijgen we allebei gelijke kansen, daar ligt het écht niet aan."

De Brit overlegt ondertussen druk met zijn ingenieurs om tot een auto te komen die meer op hem afgestemd is. Hierbij zijn al ideeën geopperd. "Dat is zeer bruikbaar, we gaan snel kijken op welke vlakken we stappen kunnen zetten. Mijn prioriteit is meer snelheid meenemen in de kwalificatie, want daar ging het afgelopen weekend mis," zei de McLaren-rijder die in Australiër verder naar voren hoopt te komen. "Op zich was het geen slecht weekend, al had ik niet op een zevende plaats gehoopt, maar meer zat er helaas niet in. Ik denk dat ik in Melbourne beter kan presteren."

Everton: "Ik wil graag stap omhoog"

Heracles Almelo is aan een zeer goed seizoen bezig. Toch kan dit in de zomer gevolgen gaan hebben voor de ploeg uit Almelo. Er bestaat namelijk een kans dat Martin Pieckenhagen en Everton de club zullen verlaten.

Vooral Everton lijkt aan zijn laatste seizoen bij Heracles Almelo bezig te zijn. De Braziliaan drukt namelijk zwaar op de begroting. "Ik wacht nog maar even af," liet de spits in een reactie weten. "Ik zou het niet erg vinden om nog een jaar bij Heracles te spelen, maar als ze mijn optie niet lichten is dat ook goed. Ik wil namelijk graag een stap omhoog maken, voor een grote club spelen. Het liefst eentje waarbij het mogelijk is om de Champions League te halen."

Pieckenhagen heeft ook nog geen nieuw contractaanbod van de club uit Almelo op zak. Er gaan namelijk geruchten dat Remco Pasveer vanaf het seizoen 2010/2011 bij Heracles Almelo onder de lat zal staan. "Ik wacht nog een ogenblikje. Ik heb al aangegeven dat ik wil blijven, maar heb nog niks van de club gehoord. Daarom ben ik alvast met wat andere dingen bezig, binnen en buiten het voetbal", aldus de 38-jarige goalie.

Geen Nintendo Wii HD op korte termijn

Reggie Fils-Aime heeft suggesties, dat het bedrijf spoedig een HD versie van de Wii zou uitbrengen, de kop in gedrukt. De directeur van Nintendo Amerika heeft gezegd dat de volgende Nintendo-console de markt op verschillende manieren moet innoveren, dus niet alleen een Wii in HD.

Hij vertelde Kotaku: "Voor ons is de hogere definitie op zichzelf niet de reden om een nieuwe console te gaan maken. Wij als bedrijf moeten zorgen voor een geheel nieuwe meeslepende ervaring in onze volgende generatie". Hij voegde eraan toe: "Als Shigeru Miyamoto naar directeur Iwata loopt en zegt: 'Ik heb dit geweldige idee en ik kan het niet doen op de Wii' dan is dat een reden voor een volgende generatie. Wat dat idee is zullen we nog zien".

Toen hem in hetzelfde interview werd gevraagd wat hij dacht van de PS3 Move en Project Natal, vindt Reggie dat Nintendo altijd innoverend bezig probeert te zijn. Hij zou zich schamen als Nintendo bezig zou zijn zoals Sony en Microsoft.

Mario HD
Nog even wachten

Beckham bedankt fans voor steunbetuigingen

David Beckham kijkt met een positief gevoel naar de operatie aan zijn achillespees, die gisteren in Turkije werd uitgevoerd. De speler van AC Milan liep afgelopen weekend een zware blessure op en moet het WK voetbal zeer waarschijnlijk missen.

"Die was een succes. Ik richt me nu op helemaal fit worden", aldus Beckham, die hiermee naar de medische ingreep refereerde. "Ik maak graag van de gelegenheid gebruik iedereen te bedanken voor de talloze steunbetuigingen. Die hebben veel voor me betekend. De operatie was een succes. Ik ben positief gestemd en ga me de komende maanden concentreren op de revalidatie om weer helemaal de oude te worden."

Sakari Orava, de chirurg die Becks onder handen nam, verwacht dat de speler snel weer zal kunnen lopen. Dit zal dan wel met krukken zijn. Daarnaast zal de Britse voetballer de komende drie tot vier maanden met een gipsverband rond moeten lopen. Na die tijd zit de Engelsman nog vast aan een brace. "Praten over trainen en voetballen is op dit moment nog pure speculatie."

Het is dan ook geen verrassing dat Beckham het WK in Zuid-Afrika zal moeten missen. Fabio Capello, bondscoach van de Engelse nationale ploeg, heeft de sterspeler inmiddels uitgenodigd als specialse supporter.

De verwachting is dat Beckham morgen, samen met zijn vrouw Victoria, terug naar Amerika zal vliegen. Het duo zal op advies van dokter Ovara een tussenstop in Engeland maken, omdat het anders een lange zit voor de voetballer zal worden. Ovara: "Dat zeg ik tegen alle patiënten die een dergelijke operatie hebben ondergaan."

Lichter programma voor Contador

Alberto Contador heeft zijn programma op weg naar een nieuwe Tour de France zege aangepast. Na zijn winst in Parijs - Nice besloot de renner van Astana zijn programma te verlichten. Hij schrapt de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland uit zijn programma.

Daarvoor in de plaats komen de twee heuvelklassiekers de Waalse Pijl en Luik - Bastenaken - Luik en ook het Critérium International en de Vuelta a Castilla y Leon staat op Contador zijn programma.

"Aangezien ik al twee eindzeges op zak heb en mijn voorbereiding op de Tour uitstekend verloopt, hebben we gekozen voor een minder belastend wedstrijdprogramma dan voorzien, zowel voor mezelf als voor de ploeg," zei 'El Pistolero' in een persbericht op zijn website. "Ik laat Catalonië en het Baskenland links liggen zodat ik me niet zou opbranden."

"Het Critérium past perfect bij mijn mogelijkheden en is bovendien een prestigieuze wedstrijd. Castillië en Leon kan ik door de wijzigingen aan de kalender rijden als voorbereiding op de Waalse klassiekers, waar ik graag wat ervaring wil opdoen."

Witte PS3 sensoren

Afgelopen week was er een EA sports event en hierbij stelden de mannen van Kotaku een bijzondere vraag;

"Waarom zijn de sensoren van EA Active Sports 2.0 (titel in werking) wit want de PS3 is zwart?"

Taarnie Williams, executive producer van EA Active Sports 2.0 gaf aan dat ze eerst een zwarte en een witte versie hadden gemaakt, maar nadat twee interne groepen naar de versies hadden gekeken werd geconcludeerd dat de zwarte versie er te zwaar uitziet.

En als iets er zwaar uitziet dan zullen mensen het minder snel oppakken en daarom zullen bij de PS3 versie de controllers ook wit zijn. De PS3 krijgt 3 sensoren, een voor elke arm en eentje voor een been. De Wii krijgt een sensor minder, de Wii-mote zou die sensor moeten overnemen. De sensoren registreren je bewegingen maar ook je hartslag.

EA Active Sports 2.0 komt in het najaar uit op de Wii, PS3, Iphone en Ipod touch.

Zwart te zwaar?

Di Resta vrijdagrijder in Australië

Het Formule 1-team van Force India zal derde rijder Paul di Resta op de vrijdag in Australië in gaan zetten. De Indiase renstal maakte het nieuws via de Twitterpagina van het team bekend.

Di Resta werd afgelopen winter door Force India aangetrokken als derde rijder en was een van de weinige reservecoureurs die veel kilometers maakte tijdens de tests. Omdat hij een raceafstand zonder problemen heeft afgelegd heeft hij van de FIA een superlicentie ontvangen. Hierdoor kan de Schot tijdens een Grand Prix-weekend in actie komen. Het betekent echter wel dat Adrian Sutil of Vitantonio Liuzzi in Melbourne minder tijd op de baan zal hebben.

3D gaming op PS3 deze zomer

Simon Benson, Senior Development Manager in Europa, heeft bevestigd dat Sony klaar is om 3D games deze zomer te lanceren voor de PlayStation 3. In een interview met Eurogamer op de Game Developers Conference, zei Benson dat Sony van plan is de televisies met 3D-signaal zo rond juni op de markt zou zetten, dus dat ook rond die maand de firmware-upgrade beschikbaar zal zijn.

Benson liet ook demo's van WipEout HD, Super Stardust en MotorStorm: Pacific Rift zien. Op de vraag of deze games ook allemaal beschikbaar komen voor 3D deze zomer, antwoordde hij: "Ik weet niet of we al officieel aangekondigd hebben wat we gaan doen bij de lancering. Maar er zal zeker een goede spreiding van genres zijn. Er zullen waarschijnlijk geen verrassingen zijn".

Sony is van plan twee updates uit te brengen: een update voor 3D in games en een update voor 3D in films. Je moet wel een speciale televisie en bril voor dit alles kopen. Ben jij van plan meteen een nieuwe tv met 3D mogelijkheid  te kopen?

3D gaming

'Iemand aftrekken is geen zorgtaak'

Zorgverleners hoeven geen seksuele handelingen bij patiënten te verlenen. Dat vindt 70 procent van de stemmers op de speciale FP-poll. Als patiënten niet aan hun eigen gerief kunnen komen, dan moeten ze daar (gespecialiseerde) escortbureaus voor inschakelen.

De poll was naar aanleiding van een nieuwsbericht dat een spastische man een zorgverleenster wilde laten ontslaan omdat ze hem niet wilde aftrekken. Hij vond dat dit tot haar takenpakket hoorde. Elf procent van de stemmers is het hier overigens mee eens: "of je nu iemand wast of aftrekt, big deal", aldus elf procent. 16,5 procent meent dat de zorgverlener zelf mag kiezen of ze een patiënt een handje wil helpen op seksueel gebied.

Kwahgib tilt er niet zo zwaar aan: "Handschoentje om en gewoon ff rukken. Jezus wat maakt dat nou uit zeg? Gezeik. Je doet die man toch een groot plezier?" Maar RickoKun zegt: "Je vraagt toch ook niet aan een barkeepster of ze mij effe kankerhard wil aftrekken, immers, ze moet mij wel tevreden houden." AtheistischFundamentalist is voorstander van het inhuren van escort. "Seks hoort bij een gezond leven en ik denk dat er best (deels) gesubsidieerd mag worden vanuit het rijk."

Ook stemmen? Dat kan hier.

Man slaat agente met piemel in gezicht

De rechtbank van het Schotse Aberdeen heeft een 28-jarige man uit Litouwen een flinke boete gegeven. Marium Varinauskas moet 600 pond, ruim 660 euro, betalen omdat hij in een dronken bui een politieagente met zijn penis op haar hoofd wilde slaan.

De man verklaarde zich niets meer te herinneren van het voorval. Varinauskas was afgelopen november zo dronken, dat zijn vriendin de politie belde om hulp. Toen de agenten eenmaal ter plaatse waren, troffen ze daar de zuiplap in zijn onderbroek op de bank aan.

"De verdachte stond op en ontblootte zijn penis", zei openbaar aanklager Elaine Lynch in de rechtbank. "Hij wierp zijn geslacht in het gezicht van de agente, die zich vervolgens in allerlei bochten moest wringen om maar niet worden geraakt."

"Hij zat dronken op de bank met zijn broek aan", verdedigde zijn advocaat. "Hij kan zich niets meer herinneren, maar als de politie zegt dat dit is gebeurd, legt mijn cliënt zich daarbij neer. Hij is nog nooit zo dronken geweest als die dag en neemt de volle schuld op zich. Hij wil graag zijn excuses aanbieden en is zeer verlegen met de situatie."

Bondscoach: "Nederlandse wielertop erg smal"

Bondscoach van de Nederlandse wielrenunie Leo van Vliet heeft na de eerste weken in het nieuwe seizoen al een voorlopige conclusie getrokken over de stand van zaken. "De renners die het goed doen, zijn vooral de renners van wie je het verwacht. De top in Nederland is heel smal."

"Kijk naar Johnny Hoogerland; hij valt in Parijs-Nice en je ziet meteen de gevolgen. Hij kan niet meedoen en er is niemand die het stokje van hem overneemt. Je hoopt toch ook op andere jongens, je wilt etappezeges zien. Maar Robert Gesink laat zien dat hij heel stabiel is, Lars Boom heeft gewoon een goede proloog in Parijs-Nice gereden. Zijn focus lag niet bij het klassement, die ligt bij de klassiekers. Dat doet hij goed."

Of de Nederlanders het goed gaan doen in de klassiekers weet Van Vliet niet. "Omdat het te vroeg is om te zeggen wat ze daar kunnen doen. We wachten af, dat is mijn devies. Kijk, Wouter Mol wint het klassement in Qatar en dat is hartstikke knap. Maar het is geen Amstel Gold Race. Net zoals een proloog in Parijs-Nice dat niet is." Nederland hoeft niet te wanhopen, want in het verleden waren de Nederlanders in het voorjaar ook altijd goed. "Wat dacht je van de prestaties van Michael Boogerd al die tijd?"

Safina meldt zich af voor Miami

De Russische tennisster Dinara Safina doet volgende week niet mee aan het toernooi van Miami. De nummer twee van de wereldranglijst heeft zich vandaag afgemeld omdat ze nog altijd niet is hersteld van haar rugblessure.

Safina liet weten al sinds eind vorig seizoen last te hebben. Tijdens de Australian Open gaf ze in in de vierde rond op wegens de kwetsuur. Sindsdien heeft ze haar rentree steeds moeten uitstellen. De 23-jarige Russische zei op haar website de hoop nu gevestigd te hebben op de Tennis Grand Prix in Stuttgart, die op 26 april begint.

Drenthe hervat groepstraining

Royston Drenthe is nagenoeg hersteld van een spierblessure in de linkerdij. De Nederlandse vleugelverdediger van Real Madrid trainde vanmiddag voor het eerst in bijna een maand weer met de groep mee.

Na de loopoefeningen met de selectie ging hij in gezelschap van Karim Benzema nog apart met de bal aan de slag. Rafael van der Vaart en Kaka trainden afzonderlijk. Ze lieten het bij wat licht loopwerk en verdwenen daarna richting krachthonk. Van der Vaart verving de Braziliaan zondag in het duel met Valladolid. Kaka ontbrak door een spierverrekking.

Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 11

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

Hull City heeft thuis met 1-2 van Arsenal verloren. Bij Hull begonnen George Boateng en Jan Vennegoor of Hesselink in de basis, maar beiden maakten de wedstrijd niet vol. Vennegoor of Hesselink werd in de 73e minuut gewisseld en Boateng mocht kort voor tijd met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd het veld verlaten. Door dit verlies staat Hull op de éénnalaatste plaats op de ranglijst. Mocht Hull daar op het einde van het seizoen nog staan, dan degraderen ze naar The Championship.

Op dinsdag wist Swansea City, met Dorus de Vries en Cedric van der Gun de hele wedstrijd tussen de lijnen, met 1-0 te winnen van Watford. Zaterdag leed Swansea echter puntverlies in de thuiswedstrijd tegen Sheffield Wednesday, maar De Vries wist wel weer zijn doel schoon te houden. De wedstrijd, waar Van der Gun direct na rust inviel, eindigde in 0-0. Na deze twee wedstrijden staat Swansea op een vierde plaats op de ranglijst. Op zaterdag mocht Marcel Seip weer eens aantreden met zijn club Sheffield United tegen QPR. Seip speelde de hele wedstrijd in de defensie in de wedstrijd die op 1-1 eindigde. Sheffield staat nu op de negende plaats.

Bij Shrewsbury Town mocht Benjamin van den Broek voor het eerst in de basiself beginnen in de wedstrijd tegen Rochdale. Shrewsbury verloor met 0-1 en Van den Broek werd in de 72ste minuut naar de kant gehaald. Momenteel staat Shrewsbury op een achtste plaats in de League Two.

Arminia Bielefeld kan promotie naar de Bundesliga zo goed als vergeten. De ploeg verloor afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen Alemannia Aachen met 2-1. Bij Arminia Bielefeld deed Michael Lamey de volle negentig minuten mee. Door deze uitslag bedraagt de achterstand, met nog acht wedstrijden te gaan, op koploper 1. FC Kaiserslautern inmiddels veertien punten. Het verschil met nummer twee FC Augsburg is opgelopen tot zeven punten.

Rot-Weiss Ahlen had afgelopen weekend de mogelijkheid om definitief afstand te nemen van de laatste plaats. In een rechtstreeks duel met mede-degradatiekandidaat TuS Koblenz werd echter op eigen veld met 0-1 verloren. Julien Jenner, die de hele wedstrijd speelde aan de kant van Rot-Weiss Ahlen, neemt daardoor met zijn ploeg opnieuw de laatste plaats in. De achterstand op de 'veilige' plek vijftien is weer gegroeid naar vijf punten.

Birkirkara heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap van Malta. De ploeg won zelf met 2-1 van Hibernians en zag naaste concurrent Valletta FC punten verspelen. Bij Birkirkara begon Sylvano Comvalius in de basis en hij was in de negentiende minuut verantwoordelijk voor de 1-0 voorsprong. Valletta FC verspeelde in het uitduel met Sliema Wanderers dure punten om het landskampioenschap. De ploeg, waar Jordi Cruyff de hele wedstrijd meedeed, verloor met 2-0 en neemt daardoor na dit weekend met drie punten achterstand op koploper Birkirara voorlopig de tweede plaats in.

Afgelopen weekend werd de Deense competitie hervat en meteen stond er een topper op het programma. Brøndby IF mocht op bezoek bij FC Kopenhagen. De thuisploeg was echter een maatje te groot en won met 2-0. Remco van der Schaaf speelde aan de kant van Brøndby IF de volle negentig minuten mee. FC Kopenhagen blijft door dit resultaat koploper en Brøndby IF vinden we voorlopig terug op een zesde plaats. De achterstand op koploper Kopenhagen is inmiddels vijftien punten. Esberg fB kende afgelopen weekend een beter verloop van de wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen laagvlieger HB Køge werd met 2-1 gewonnen. Tim Janssen wist zijn ploeg Esbjerg een kwartier voor tijd terug op gelijke hoogte te brengen en zag vervolgens teamgenoot Mehl de uiteindelijk 2-1 nog scoren. Esbjerg blijft door dit resultaat op een derde plaats staan, zes punten achter koploper FC Kopenhagen.

Geen Langs de Lijn, maar Frans Bauer

Dat was even balen voor omwonenden van de Hammerweg in Ommen (Overijssel). In plaats van Ajax-PSV via Radio 1, kregen ze afgelopen weekend 'onzinmuziek'. Het komt allemaal door een etherpiraat die uitzendt via 98.5 FM. Radio 1 zendt uit via 98.4 FM en wordt dus gestoord door de piraat.

"Het is simpelweg onacceptabel", zegt een van de omwonenden. "Radio 1 is gewoon een nieuwszender in het geval van calamiteiten. Het wordt tijd dat de piraten dat inzien. Daarnaast missen we Langs de Lijn en mooie programma's als Vroege Vogels doordat anderen de frequentie opeisen, dat kan niet."

Om een einde te maken aan de minder prettige muziek, zijn de bewoners naar het Agentschap Telecom gestapt. Die houdt namens het ministerie van Economische Zaken toezicht op het gebruik van de frequentieruimte.

KNVB geeft Rutten waarschuwing

De tuchtcommissie van de KNVB heeft PSV-trainer Fred Rutten op de vingers getikt. Aanleiding hiervoor was dat de oefenmeester na de met 2-1 verloren wedstrijd tegen NAC "op verbale wijze de arbitrage in diskrediet gebracht heeft." Rutten kreeg hiervoor een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd met een proeftijd van een jaar.

De Tukker liet zich na afloop van het duel uit over scheidsrechter Eric Braamhaar die in zijn ogen het duel negatief beïnvloed had. Aan de winnende treffer van de Bredanaren ging een overtreding op PSV-speler Dirk Marcellis vooraf. "Bovendien had even eerder Ola Toivonen voor ons een strafschop verdiend," zei Rutten eerder hierover.

Daarnaast zei de oefenmeester dat een van de assistentscheidrechters tegen hem gezegd had dat het arbitrale trio voor het duel met NAC wel erg Twents gekleurd was. "Ik dacht dat het een grapje was. Misschien was het dat ook wel. Toch waren sommige beslissingen wel erg gekleurd."

D66: "Games zijn cultuur"

In een concept-verkiezingsprogramma van D66 is een volledige paragraaf te vinden waarin het zijn standpunt over games kenbaar maakt. De politieke partij wil de ontwikkeling van kunstzinnige games stimuleren. D66 vindt daarnaast ook dat de overheid zich niet mag bemoeien met de inhoud van games in het algemeen.

Dit heeft Control, een vakblad voor gamesindustrie, ons weten te vertellen. Volgens hun site heeft D66 meer dan genoeg aandacht voor de gamesindustrie. Opvallend is dat games in het hoofdstuk Media en Cultuur expliciet vermeld staat als 'cultuur'. Het concept is geschreven door Ruud Hendriks, oud topman van RTL en Endemol.

Op het partijcongres in april zullen we zien of de paragraaf het definitieve programma zal bereiken.

Verdediging Boere wil strafvermindering

De verdediging van de wegens oorlogsmisdaden terecht staande oud-SS-man Heinrich Boere heeft de rechtbank verzocht in geval van een veroordeling een maximale gevangenisstraf van zeven jaar op te leggen. Formeel vroeg de verdediging om de zaak te seponeren. In haar slotpleidooi voerde zij vandaag aan dat Boere vlak na de Tweede Wereldoorlog in Nederland al voor zijn daden was veroordeeld.

Volgens de verdediging maakt de rechtbank zich hierdoor schuldig aan dubbele vervolging. Wel is het zo dat Boere nooit de straf heeft ondergaan die hij destijds kreeg opgelegd.

Mocht het tot een veroordeling komen, dan wil de verdediging dat de verdachte een gevangenisstraf van ten hoogste zeven jaar krijgt. Zij verlangt daarbij dat Boere van één van de drie aanklachten wegens moord wordt vrijgesproken, omdat het motief van de moord niet duidelijk is. Strafvermindering zou overwogen moeten worden, vanwege de lange duur van het proces, aldus de verdediging.

De openbaar aanklager heeft levenslang geëist. Boere, zoon van een Duitse vader en een Hollandse moeder, heeft voor de rechtbank bekend in juli en september 1944 te hebben deelgenomen aan de moord op drie burgers in Breda, Voorschoten en Wassenaar. Hij zei op bevel gehandeld te hebben.

Verdediging Boere wil strafvermindering
Heinrich Boere (Foto: Novum)

[Upd] Afellay drie duels geschorst

PSV moet het mogelijk drie duels zonder Ibrahim Afellay doen. De aanvoerder van PSV kreeg een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal omdat hij zondag Ajacied Eyong Enoh een elleboogstoot gaf. Het is nog niet duidelijk of PSV het voorstel accepteert of beroep aantekent.

Enoh, die even daarvoor op de tenen van Afellay ging staan, wordt overigens niet gestraft. Er was niet voldoende bewijs tegen de Kameroener.

Ook ADO-speler Danny Buijs die Theo Janssen van FC Twente een elleboogstoot zou hebben gegeven, wordt niet gestraft. Janssen legde een verklaring af die Buijs vrijpleitte. Daarop seponeerde de aanklager betaald voetbal de zaak.

Update 18:38:

Ibrahim Afellay heeft bekendgemaakt akkoord te zijn gegaan met het voorstel van de aanklager van de KNVB van drie duels schorsing. De PSV-speler mist hierdoor onder meer komend weekend de topper tegen FC Twente.

Yakuza 5 al in de maak

Wij in de Westerse wereld kunnen net beginnen aan Yakuza 3, deze week komt Yakuza 4 in Japan, maar dat weerhoudt Sega er niet van om alvast Yakuza 5 aan te kondigen. Het blad Famitsu was bij de persconferentie van deel vier, waar een teaser voor deel vijf getoond is.

Sega noemt het nu nog "Project K". Het wordt geleid door Toshihiro Nagoshi, die ook de eerdere delen onder zijn hoede heeft gehad. Er werd een video getoond, waarin de zo langzamerhand bekende neonboog van Kamurocho te zien is, het district wat Yakuza-kenners zeker zullen herkennen.

Verder is te zien dat een jongeman door het district loopt terwijl het regent. Er komen teksten door de beelden waarin staat dat de persoon de gevolgen van zijn misdaden weet, maar nog niet weet wat zijn lot zal zijn. Wel dat vechten zijn hogere doel is.

De video eindigt met de tekst dat er een nieuwe uitdaging wacht voor Ryu ga Gotoku. Dat is de naam voor de Japanse versie van Yakuza, wat dus de zekerheid brengt dat het om een nieuw deel gaat. Over een platform, een Japanse releasedatum of een toekomstige Westerse uitgave is niet gesproken.

Yakuza 5

BNN mag geen politieke partij beginnen

Jongerenomroep BNN mag geen politieke partij beginnen. Het Commissariaat voor de Media houdt ernstig rekening met een 1-aprilgrap, maar wijst er vandaag voor de zekerheid op dat omroepen volgens de wet geen politieke partij mogen oprichten.

Als omroepen dat wel zouden mogen, zou de politiek uiteindelijk kunnen bepalen wat er op televisie komt en dat is niet de bedoeling. Ook zouden partijen zonder omroep dan in het nadeel zijn.

Omroepen moeten al hun nevenactiviteiten bij het commissariaat ter goedkeuring voorleggen. BNN heeft nog geen goedkeuring gevraagd voor het oprichten van de partij, Lijst 0 genaamd. Het commissariaat kan ingrijpen als BNN een partij probeert op te richten zonder toestemming te vragen.

BNN kondigde de oprichting van de jongerenpartij gisteren aan.

Politie zet foto's Britten op opsporingssite

De politie heeft foto's van zes voortvluchtige Britten met naam en toenaam op de opsporingssite depolitiezoekt.nl gezet. De criminelen houden zich volgens de politie schuil in of rond Amsterdam.

Een van de criminelen moet nog een straf uitzitten voor doodslag, een ander wordt verdacht van verkrachting. Twee Britten worden verdacht van drugshandel en twee van gewelddadige overvallen.

Er doen al langer verhalen de ronde dat Britse criminelen Amsterdam als toevluchtsoord gebruiken. Door ze op de website te zetten wil de politie duidelijk maken dat Amsterdam 'geen prettige plek' voor ze is, zegt commissaris Liesbeth Huyzer, die verantwoordelijk is voor de opsporing.

Samen met de Britse politie wordt in en rond Amsterdam al langer naar gevluchte criminelen gezocht. Sinds oktober 2008 zijn 25 gevluchte Britten aangehouden. Als blijk van waardering krijgen enkele Amsterdamse rechercheurs deze maand in Londen een onderscheiding van hun Britse collega's.

Piraten laten Noord-Koreaans schip vrij

Somalische piraten hebben vandaag een Noord-Koreaanse tanker en zijn 28 bemanningsleden vrijgelaten, nadat de eigenaren van het schip losgeld hadden betaald. De tanker was eind november door piraten gekaapt. Dat meldt een woordvoerder van de EU-vloot die in de Golf van Aden patrouilleert.

Eveneens vandaag onderschepten schepen van de patrouillevloot twee groepen piraten die geprobeerd hadden een aanval uit te voeren op passerende vrachtschepen. Beide groepen bestonden uit een moederschip en twee snelle, kleine bootjes. In totaal zijn zeventien piraten in hechtenis genomen. Een aanval vond op bijna zestienhonderd kilometer voor de kust van Somalië plaats, de andere ten noorden van de Seychellen.

Volgens deskundigen blijft piraterij voor de kust van Somalië een probleem tot er een effectieve en stabiele regering wordt geïnstalleerd. De huidige regering is momenteel verwikkeld in een strijd met islamitische opstandelingen en kan zich daarom niet richten op de goed gewapende piratenbases langs de kust.

Gewonden bij brand Duitse school

Bij een brand in een school in het Duitse Bamberg zijn vandaag dertien leerlingen en een lerares gewond geraakt. Zij werden met ademhalingsmoeilijkheden en mogelijke rookvergiftiging in het ziekenhuis opgenomen. Dat heeft de politie gezegd.

Ongeveer tweehonderd scholieren en twintig leerkrachten werden uit het schoolgebouw geëvacueerd. De schade werd geschat op zo'n twintigduizend euro.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. In de ruimte waar de brand uitbrak lag lesmateriaal opgeslagen.

Radio 538 in condoom-business

Nu Radio 538 marktaandeel verliest, lijkt de zender een andere markt aan te boren: de condooms. De Radiozender gaat 10.000 condooms uitdelen tijdens het WK in Zuid-Afrika. Oranjecampings in Johannesburg, Durban en Kaapstad kunnen rubbertjes van het radiostation tegemoet zien.

Volgens Radio 538 denkt de organisatie in Zuid-Afrika een miljard condooms nodig te hebben tijdens het evenement, vooral door de massale toestroom van toeristen en de voetballers. En ook de feestende inwoners van het land gaan naar verwachting flink van bil.

Valverde laakt partijdigheid CAS

Alejandro Valverde vindt dat zijn veroordeling door het CAS niets waard is. De Spaanse wielrenner stelt dat een van de drie leden van het tribunaal niet onpartijdig is, omdat het een oud-werknemer van het antidopingagentschap Wada is, meldt Cyclingnews. Ook vindt Valverde dat het CAS een beslissing van de Spaanse rechter naast zich neer heeft gelegd.

Valverde stelt dat het Zwitserse federale hof over de rechtmatigheid van de uitspraak moet beslissen, omdat onpartijdigheid van het tribunaal "noodzakelijk is voor een rechtvaardige beslissing".

Het advocatenteam van Valverde vindt het ook onterecht dat het CAS voorbijgaat aan een recente beslissing van de Spaanse rechter. Die besliste dat al het bewijsmateriaal dat bij het onderzoek naar de bloeddopingring rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes verkregen is, niet mag worden gebruikt bij vervolging van sporters.

PVV: eerst snijden in linkse hobby's

De PVV wil het eerst snijden in "linkse hobby's" om de overheidsfinanciën weer op orde te krijgen. PVV-leider Geert Wilders doelt op ontwikkelingssamenwerking, de Europese Unie en het ambtenarenapparaat.

Hij denkt daarmee miljarden aan besparingen binnen te halen. Dat zei Wilders vandaag in een reactie op de verkenning van het Centraal Planbureau (CPB) om de komende jaren 29 miljard euro structureel te bezuinigen. Wat de PVV-leider betreft hoeft de besparing niet in vier jaar gehaald te worden, omdat dit economisch gezien niet verstandig is en kan het ook in twee kabinetsperioden.

De PVV is van plan zo min mogelijk 'bij de burger' weg te halen, dus 'liever niet bezuinigen op zorg', zei Wilders. Ook wil hij liever geen lastenverzwaring en als het even kan zelfs lastenverlichting. Ook door migratiebeperkende maatregelen denkt zijn partij veel geld te kunnen besparen.

Rechter wil Britney niet zien

Britney Spears hoeft vandaag niet op te komen dagen in de rechtszaal. De popprinses moest zich melden bij de rechter, maar beide partijen hebben meer tijd nodig om zich voor te bereiden. De afspraak is verschoven naar een nog onbekend moment, schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De rechter wilde zien hoe het nu met de 28-jarige Britney gaat. Twee jaar geleden verloor de zangeres de zeggenschap over haar financiën. Ze werd opgenomen in een afkickkliniek en haar vader Jamie Spears werd door de rechter aangewezen als curator. Hij beheert tot op de dag van vandaag haar financiën.

Britney heeft echter zulke vorderingen gemaakt dat wordt verwacht dat vader Spears halverwege het jaar kan stoppen met het curatorschap.

Rechter wil Britney niet zien
Rechter wil Britney niet zien (Foto: Novum)

FIFA: "Ethische codes bewaren in strijd om WK-organisatie"

Potentiële organisatoren van WK-eindrondes moeten zich aan bepaalde ethische codes houden, vindt FIFA-baas Sepp Blatter. Belangrijkste is dat landen elkaar geen wederzijdse steun toezeggen. De FIFA roept daarvoor een speciale commissie in het leven.

De Zwitser liet zich uit over de eventuele organisatoren. "Landen mogen het niet samen op een akkoordje gooien," reageerde Blatter. "Engeland steunt de VS in de strijd om het WK van 2022 en andersom doen de Verenigde Staten het voor het eindtoernooi van 2018." Voor het organiseren van deze toernooien zijn ook Nederland en België in de race.

De FIFA heeft een speciale commissie in het leven geroepen die onder aanvoering staat van voormalig Zwiters international Claudio Sulser. "Als we als een team samenwerken dan gaan we er zeker wat positiefs van maken. De aanpak zal transparant zijn met een duidelijke toepassing van ethische codes om de integriteit van het voetbal te beschermen."

Uitslagen Spanje speelronde 26

De Spaanse koplopers ontlopen elkaar nauwelijks, ook na de 26e speelronde. FC Barcelona rekende in de topper met Valencia (3-0) af met de matige vorm terwijl Real Madrid exact twee uur later weer over de Catalanen heen ging.

Nadat Barcelona een gat van drie punten had geslagen moest Real Madrid aan de bak bij Real Valladolid. De Madrilenen wonnen nog niet in José Zorilla sinds de laatste promotie, en kenden ook zondagavond een moeizame start. Toch kon de Koninklijke, bij wie Rafael van der Vaart in de basis mocht beginnen, rusten met een 0-2 voorsprong. Cristiano Ronaldo brak de ban middels een uitstekende vrije trap, en op slag van rust verdubbelde Gonzalo Higuaín de marge op een vrije trap van de Nederlander. Na de thee ging Real Madrid, en vooral Higuaín, rustig door. De Argentijn mocht er nog twee binnenwerken om zo de achtervolging op zijn landgenoot Lionel Messi in te zetten in de strijd op de Pichichi. Alleen de avond van Raúl Albiol kon nog enigszins stuk; hij werkte de 1-3 in eigen net.

Ondanks de nederlaag in Camp Nou kon Valencia terugkijken op een redelijk geslaagd weekend. De directe concurrentie liet namelijk punten liggen. Sevilla en Deportivo bespeelden elkaar in een onderling duel, waarin de twee clubs niets voor elkaar onder deden. De Andalusiërs kwamen als enige op voorsprong via Federico Fazio, maar de leiding hield slechts drie minuten stand. Adrián López bracht de eindstand op 1-1. Mallorca moest zelfs een punt toegeven op de concurrenten. Bij Getafe kwam de eilandclub geen moment aan spelen toe en werd het bij vlagen weggespeeld. Uiteindelijk prijkten de cijfers 3-0 op het scorebord van het Coliseum Alfonso Pérez.

Tenerife deed eindelijk weer eens goede zaken in de strijd tegen degradatie. Thuis werd het schutterende Espanyol met 4-1 van de mat geveegd. De achterstand op de veilige plaatsen bedraagt nog drie punten. Die plaatsen worden momenteel bezet door Real Racing Club en Real Zaragoza, die zondag met 0-0 gelijkspeelden. Atlético de Madrid lijkt eindelijk een beetje de draai gevonden te hebben en heeft zowaar uitzicht gekregen op de Europese plaatsen. Het won maandagavond door een knappe treffer van Juan Manuel Jurado van Osasuna.

Uitslagen:

Datum Thuis Uit Uitslag
13/3 Getafe CF RCD Mallorca 3-0
13/3 Real Sporting de Gijón Athletic Club de Bilbao 0-0
13/3 Sevilla FC Deportivo de La Coruña 1-1
14/3 UD Almería Málaga CF 1-0
14/3 Real Racing Club de Santander Real Zaragoza 0-0
14/3 CD Tenerife RCD Espanyol 4-1
14/3 Villarreal CF Xerez CD 2-0
14/3 FC Barcelona Valencia CF 3-0
14/3 Real Valladolid CF Real Madrid CF 1-4
15/3 Club Atlético de Madrid CA Osasuna 1-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Real Madrid CF 26 21 2 3 65 71-21
2 FC Barcelona 26 20 5 1 65 64-16
3 Valencia CF 26 13 8 5 47 42-29
4 Sevilla FC 26 13 5 8 44 39-29
5 RCD Mallorca 26 13 4 9 43 41-31
6 Deportivo de La Coruña 26 12 6 8 42 30-28
7 Athletic Club de Bilbao 26 12 5 9 41 34-30
8 Getafe CF 26 11 3 12 36 34-32
9 Villarreal CF 26 10 6 10 36 38-37
10 Club Atlético de Madrid 26 9 7 10 34 39-38
11 UD Almería 26 8 9 9 33 30-35
12 Real Sporting de Gijón 26 8 8 10 32 28-32
13 CA Osasuna 26 8 7 11 31 24-27
14 RCD Espanyol 26 7 7 12 28 19-36
15 Málaga CF 26 6 9 11 27 31-34
16 Real Racing Club de Santander 26 6 9 11 27 24-37
17 Real Zaragoza 26 6 8 12 26 30-48
18 CD Tenerife 26 6 5 15 23 25-53
19 Real Valladolid CF 26 3 11 12 20 28-48
20 Xerez CD 26 3 6 17 15 18-48

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Lionel Messi FC Barcelona 22
2 Gonzalo Higuaín Real Madrid CF 19
3 David Villa Valencia CF 17
4 Cristiano Ronaldo Real Madrid CF 15
5 Diego Forlán Club Atlético de Madrid 12
6 Roberto Soldado Getafe CF 12
7 Zlatan Ibrahimovic FC Barcelona 12

Programma:

Datum Thuis Uit Tijd
20/3 Deportivo de La Coruña Real Valladolid CF 18:00
20/3 Athletic Club de Bilbao Getafe CF 18:00
20/3 Xerez CD CD Tenerife 18:00
20/3 Real Madrid CF Real Sporting de Gijón 20:00
20/3 RCD Espanyol Sevilla FC 22:00
21/3 CA Osasuna Real Racing Club de Santander 17:00
21/3 RCD Mallorca Club Atlético de Madrid 17:00
21/3 Málaga CF Villarreal CF 17:00
21/3 Valencia CF UD Almería 19:00
21/3 Real Zaragoza FC Barcelona 21:00

Badmintonners starten bodemprocedure

Dicky Palyama, Judith Meulendijks en Eric Pang starten een bodemprocedure tegen de Nederlandse badmintonbond. Het drietal verloor vorige week een rechtszaak van de bond, omdat ze geen internationale wedstrijden verplicht met materiaal van sponsor Yonex willen spelen.

Palyama, Meulendijks en Pang willen spelen met hun eigen merk rackets en vinden dat hun bezwaren voor het afsluiten van het contract niet meegenomen zijn. De rechter vond dat het belang van de bond in dit geval zwaarder woog dan dat van de spelers. De verbintenis met Yonex levert de badmintonbond in zeven jaar tijd ongeveer 3,5 miljoen euro op.

Rentree Tiger Woods bij Masters

Tiger Woods keert begin april terug op de golfbaan. De Amerikaan doet dat bij de Masters, een van de vier grote toernooien op de golfkalender. Woods kwam eind november in opspraak vanwege een auto-ongeluk. Later werd duidelijk dat de golfer een reeks affaires had gehad. Daarop kondigde hij een pauze in zijn carrière aan om zijn huwelijk te redden.

Woods maakte zijn rentree vandaag in een verklaring bekend. 's Werelds beste golfer tekent daarbij aan dat hij nog veel werk heeft te verrichten in zijn privéleven.

De Masters is het beroemdste toernooi op de golfkalender. Het toernooi, dat op de banen van Augusta National in de Amerikaanse staat Georgia wordt gespeeld, staat dit jaar van 8 tot 11 april gepland. Woods won de Masters vier keer. De laatste keer dat hij het groene colbert, dat de winnaar krijgt, aan mocht trekken, was in 2005.

Experiment televisie maakt folteraars

De Franse staatstelevisie is een opmerkelijk psychologisch experiment begonnen: deelnemers aan een spelprogramma moeten een man straffen door hem elektrische schokken te geven. 80 Procent van de mensen gaat zo ver, dat het slachtoffer dood lijkt neer te vallen.

De makers van de documentaire, die morgen op de Franse televisie te zien is, hebben de show 'Het Spel van de Dood' opgezet. Dat lijkt een normaal spelprogramma te zijn, maar de kandidaten weten niet dat ze meedoen aan een experiment. Ze moeten een man vragen stellen en hem met elektrische schokken straffen wanneer hij een fout antwoord geeft. De sterkte van de schokken kan oplopen tot een dodelijke 460 volt.

De deelnemers weten niet dat het slachtoffer een acteur is en helemaal geen schokken krijgt. De televisiemakers zeggen verbaasd te zijn dat maar zestien van de tachtig deelnemers weigerden de sadistische bevelen op te volgen. De psychologen wilden kijken hoe ver mensen gaan op de televisie.

Vijftien renners naar WK baanwielrennen

Rene Wolff en Robert Slippens, de bondscoaches van de Nederlandse baanwielrenners, hebben de ploeg bekendgemaakt voor het WK baanwielrennen volgende week in Kopenhagen.

Op de sprintnummers zullen voor ons land Teun Mulder, Roy van den Berg, Yondi Schmidt, Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis aan de start verschijnen.

Danny Stam, Peter Schep, Michael Vingerling, Tim Veldt, Levi Heimans, Arno van der zwet, Sipke Zijlstra, Ellen van Dijk, Vera Koedooder en Amy Pieters komen in actie op de duuronderdelen.

'Geef scholen zelf geld voor gebouw'

Scholen moeten zelf een budget krijgen voor financiering van schoolgebouwen. Dat staat in een advies van de PO-Raad. Nu gaat het meeste geld nog via de gemeenten. Uit een eerder onderzoek van onderwijsbond AOb bleek dat die lang niet het hele budget voor schoolgebouwen gebruiken, maar dat vorig jaar driehonderd miljoen euro bleef liggen.

De PO-Raad, brancheorganisatie van het primair onderwijs, wil nu dat het geld rechtstreeks bij scholen terechtkomt en niet via een omweg. Nu moeten scholen onderhandelen met gemeenten over uitgaven aan schoolgebouwen en dat is volgens de PO-Raad niet effectief. Het is beter om de gebruiker van een gebouw de regie te geven. In het rapport van de PO-Raad wordt gepleit voor een budget dat op basis van het aantal leerlingen wordt verstrekt aan scholen. De gemeenten hebben dan geen wettelijke taak meer, maar moeten wel betrokken blijven. De scholen worden verantwoordelijk voor alle uitgaven en inkomsten.

De PO-Raad rekent op politieke steun voor het plan. "Of het zover komt is echter nog afwachten", zegt een woordvoerder.

Gordon en manager breken definitief

Gordon en zijn manager Jacques Happe hebben hun samenwerking na tien maanden officieel beëindigd. Hun opvattingen over een te voeren mediastrategie liggen dusdanig ver uit elkaar dat ze niet te verenigen zijn en zijn een reden voor de breuk. Dat verklaren de twee vandaag in een persbericht.

"Jacques heeft andere ambities. Vandaar dat we in goed overleg hebben besloten om te stoppen met de samenwerking", zegt Gordon. Op de Twitterpagina van zijn bedrijf schrijft Jacques dat hij met spoed op zoek is naar een goede advocaat in een mediazaak. "Dat schreef ik gisteren. Dat ging over een heel andere zaak", zegt hij tegen Novum Nieuws.

Volgens Albert Verlinde zouden er nog rekeningen openstaan bij Happe terwijl Gordon zegt dat alles tot en met eind januari betaald is. Happe vroeg volgens hem voor een maand management achtduizend euro.

Een tweede reden voor de breuk zou zijn dat er in de afgelopen periode ongewenst veel verhalen naar buiten zijn gekomen, onder andere over een inbraak en een eigen glossy. Gordon houdt Happe verantwoordelijk voor de verspreiding van het nieuws, zei Verlinde vanochtend in de radioshow van Ruud de Wild.

Tien maanden geleden zette Gordon zijn manager Xenia Kasper aan de kant. Na onenigheid tijdens het Eurovisiesongfestival in Moskou vloog Kasper eerder terug naar Nederland.

Gordon en manager definitief uit elkaar
Gordon en manager definitief uit elkaar (Foto: Novum)

Bankovervaller krijgt 7,5 jaar cel

Een 20-jarige man moet 7,5 jaar de gevangenis in voor drie gewapende overvallen op ING-banken in Castricum, Nunspeet en Diemen in juli, augustus en september vorig jaar. Het OM had tien jaar gevangenisstraf voor vier overvallen geëist, maar de rechtbank in Alkmaar sprak de man vrij van een overval op een ING-filiaal in Almere.

De buit bedroeg in totaal bijna vijftigduizend euro, waarvan de helft bij de verdachte is teruggevonden en teruggegeven aan de bank.

De bankmedewerkers werden bedreigd met een vuurwapen, waarbij een aantal van hen werd vastgebonden. Tegen enkele medewerkers werd ook grof fysiek geweld gebruikt. De man moet in totaal bijna achttienduizend euro schadevergoeding betalen aan de slachtoffers. De dader heeft in zijn hebzucht veel leed en schade veroorzaakt, waarvan de slachtoffers nog steeds last hebben, stelden de rechters. Hij was vorig jaar al veroordeeld voor een geweldsmisdrijf.

Kamer herdenkt Van Mierlo

De Tweede Kamer heeft vanmiddag Hans van Mierlo herdacht. De medeoprichter van D66 en oud-minister en -Kamerlid voor die partij overleed afgelopen donderdag op 78-jarige leeftijd. "Nederland heeft met zijn heengaan een groot politiek filosoof verloren", zei Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA).

Van Mierlo werd zowel door Verbeet (PvdA) als demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA) uitgebreid herdacht. "Hans van Mierlo heeft de Nederlandse politiek zeer verrijkt", zei Verbeet. Zij bracht in herinnering zijn 'grote verdienste' als debater: het was muisstil als hij optrad. Ook prees Verbeet zijn inzet voor de hervorming van het publieke bestel.

"De Kamer is hem zeer erkentelijk voor de grote rol die hij heeft gespeeld in de Nederlandse politiek en de samenleving. Zijn charismatische persoonlijkheid en wijsheid hebben velen geïnspireerd."

"Hans van Mierlo was er altijd en hij deed ertoe", zei Balkenende. Ook hij prees de inzet van Van Mierlo de afgelopen decennia voor de publieke zaak. "Hans van Mierlo had zijn plek in de parlementaire geschiedenis al meer dan verdiend terwijl hij er onvermoeibaar steeds nieuwe hoofdstukken aan bleef toevoegen."

Zijn 'authentieke zoeken' en 'eerlijke twijfel' was voor velen een inspiratiebron, zei de premier. Ook voor mensen die het niet in alle opzichten met hem eens waren. "Wat blijft is de herinnering aan een man die op onnavolgbare manier kleur gaf aan de Nederlandse politiek, met zeer grote verdiensten voor de Nederlandse samenleving. Daarvoor past diep respect en grote dankbaarheid."

Verbeet en Balkenende betuigden hun medeleven aan de nabestaanden, van wie enkelen aanwezig waren in de Kamer. Van Mierlo wordt overmorgen in besloten kring begraven. Een dag eerder is er een afscheidsbijeenkomst in de Rode Hoed in Amsterdam.

'Spyker vestigt nieuw kantoor Saab nabij Detroit'

Spyker Cars nv kondigt vandaag naar verwachting aan dat het hoofdkwartier van Saab Cars North America in Royal Oak, een voorstad van Detroit, komt te staan. De Nederlandse autofabrikant, die in januari voor $74 miljoen het Zweedse Saab van General Motors kocht, zet volgens een bron bekend met de plannen ongeveer zestig mensen aan het werk op het nieuwe hoofdkwartier. Op het hoofdkantoor zullen onder meer de advertentie-, sales- en dealeractiviteiten van Saab worden geregeld.

Details worden vandaag naar verwachting op een bijeenkomst in Lansing, in de staat Michigan, bekendgemaakt. Naar verluidt investeert Spyker meer dan twee miljoen dollar in de nieuwe locatie en hoopt de automaker met belastingvoordeel of kredietsteun de plannen te ondersteunen.

De plannen van Spyker betekenen een welkome steun voor de door de problemen in de Amerikaanse auto-industrie zwaar getroffen staat Michigan. Michigan wordt traditioneel als het hart van de auto-industrie gezien. Zowel autodealers als automakers, een belangrijke bron van werkgelegenheid en inkomsten in de staat, hebben massaal mensen ontslagen.

De meeste automakers en leveranciers hebben wel enige aanwezigheid in de staat gehouden. Zo staat het hoofdkwartier van GM in Detroit, terwijl Ford in Dearborn is gevestigd en Chrysler in Auburn Hills. Alle drie de plaatsen liggen in de staat Michigan.

Spyker was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Garzelli wint Tirreno-Adriatico

Stefano Garzelli heeft Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Italiaan sloeg vandaag in de slotetappe, naar San Benedetto del Tronto over 194 kilometer, toe in de tussensprints.

Garzelli begon de slotetappe met een achterstand van twee seconden op klassementsleider Michele Scarponi. Door de twee bonificatiesprints onderweg was er echter nog van alles mogelijk. De ploeg van Scarponi sprintte volop mee, maar Garzelli wist in beide sprints een seconde te pakken. Omdat Garzelli meer ereplaatsen deze ronde had, werd hij de uiteindelijke winnaar.

De etappe werd gewonnen door de Noor Edvald Boasson Hagen die het werk van zijn ploeg Team Sky in de massasprint wist om te zetten in de dagzege.

[UPD]Geen nieuwe Gears of War in 2010

Update 16:12

Het Britse tijdschrift Edge heeft uit 'betrouwbare bronnen' vernomen dat Gears of War 3 een release heeft in april 2011. De reden hierachter is voor een groot deel Microsoft zelf. Zij willen geen concurrentie creeëren met Halo: Reach en het nieuwe Natal, welke later dit jaar zullen verschijnen. Edge is ervan overtuigd dat we meer zullen zien van Gears3 op de E3.

Oorspronkelijk bericht

Mark Rein, baas van Epic Games, heeft laten weten dat de studio dit jaar geen nieuwe games op de markt zal brengen. Daarmee wordt alle hoop op Gears of War 3 in 2010 in één klap weggevaagd.

"We brengen zelf geen games uit in 2010. Dit jaar draait om het ondersteunen van onze Unreal Engine-partners. Er zijn al heel wat goede games games verschenen. Denk aan Mass Effect 2, BioShock 2 en de 3D heruitgave van Batman: Arkham Asylum. Die laatste wordt erg cool!"

Hoewel er dit jaar geen nieuwe games van Epic uitkomen, wordt er volgens Epic-man Mike Caps wel iets spannends op de E3 aangekondigd.

"We hebben misschien wel iets klaarstaan. Ik denk dat de E3 erg spannend voor fans van Epic gaat worden."

De Electronic Entertainment Expo vindt van 15 t/m 17 juni plaats in Los Angeles.

Geen nieuwe 'Gears of War' in 2010
Geen nieuwe 'Gears of War' in 2010 (Foto: Novum)

Groningen heeft Zuid-Koreaan op proef

In navolging van de succesvolle sprong van Suk Hyun-Jun naar Ajax is wederom een Zuid-Koreaan naar Nederland getogen. International onder 20 Lee Hak-Min maakte de oversteek en meldde zich bij FC Groningen.

De 19-jarige aanvaller betaalt de kosten voor het verblijf in Nederland uit eigen zak. Hij zal deze week meetrainen bij zowel de A1 als de beloften van Groningen. Hij hoopt bij de noordelijke club een contract af te dwingen.

UCI wil Valverde nu ook wereldwijd schorsen

De UCI wil Alejandro Valverde wereldwijd schorsen. Dat maakte de internationale wielerunie vandaag bekend in een reactie op de uitspraak van het CAS. Dat sporttribunaal bepaalde dat de schorsing van de Caisse d'Épargne-renner op Italiaans grondgebied blijft staan.

De UCI laat weten de beslissing van het CAS "te verwelkomen". Het sporttribunaal bevestigt volgens de wielerunie "de conclusies die de UCI na een uitvoerig onderzoek naar de zaak Operacion Puerto, en de betrokkenheid van Alejandro Valverde daarin, bereikte".

De sportbond stelt daarom vastbesloten te zijn alles in het werk te stellen Valverde ook internationaal te schorsen.

Splinter Cell: Conviction demo komt donderdag

Vanaf donderdag 18 maart zal er een demo te downloaden zijn van Splinter Cell: Conviction. In deze Xbox Live-exclusieve demo krijg je alvast een voorproefje van de actie-stealth game van Ubisoft, waarin je achter de moordenaars van je dochter aangaat. In de demo zal je van bijna alle gameplay-elementen die in het spel zitten iets meekrijgen, hiermee willen de heren van Ubisoft de beste indruk achter laten voor een van hun grootste titel.

In Splinter Cell: Conviction speel je weer als Sam Fisher, maar hij is veranderd. Nu zijn dochter is vermoord gaat hij op zoek naar de moordenaars en maakt hij ondertussen iedereen af die er iets mee te maken heeft. Splinter Cell: Conviction komt 15 april uit voor de PC en de Xbox 360

Splinter Cell

 

Olm bier: Heineken look-a-like

Nadat Heineken gisteren het nieuwe biermerk Olm had aangeklaagd omdat de etiketten van het biermerk te veel op de labels van zijn concurrent zouden lijken, heeft Olm toegezegd deze te zullen aanpassen. De grootste bierleverancier van Nederland heeft het kort geding tegen Olm ingetrokken.

Schneider, directeur van het biermerk Olm, en daarnaast zelf in het verleden werkend bij Heineken, zei eerder dat het flesje totaal geen overeenkomsten had met het flesje van Heineken. De rode ster, geplaatst op de hals van de fles, verwees wel erg ondubbelzinnig naar de biergigant, maar "die rode ster staat voor kwaliteit en wereldwijd zijn er wel honderd bieren met zo'n rode ster", aldus Schneider. Ook zei hij dat "Heineken er de afgelopen maanden nooit moeilijk over heeft gedaan".

Volgens rechter mr. Van Peursem waren de kansen van Olm om de zaak te winnen afgelopen avond, vooral vanuit financieel perspectief, erg klein. Toch riep hij beide partijen op om over een compromis te praten, wat Olm voor de ondergang moest behoeden.

Beide bierbrouwers gaan bepalen wat er aan het etiket zal moeten veranderen. Olm krijgt hiervoor zes weken de tijd. Na afloop zei directeur Mark Schneider van Olm dat het hem tegenviel. "Maar we kunnen in elk geval verder. Ik zou tegen iedereen dan ook zeggen: koop nu een flesje Olm, want het zijn echte collectors items."

 

Tweetal kraakt e-mail 19 docenten

Op het gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther zijn vorige week twee leerlingen van school gestuurd omdat ze van negentien leraren de e-mailaccounts hadden gekraakt. Voornamelijk inzage in proefwerken en schoolexamens was het populairst, die later werden gedeeld met vrienden. Rector Wim Harmsen bevestigde dit vandaag in het Brabants Dagblad.

De minderjarige hackers gebruikten een keylogger, een stuk software of hardware dat bijhoudt welke toetsen de gebruiker van de computer waarop het is geïnstalleerd indrukt, om inloggegevens van docenten te achterhalen. Door geruchten die de ronde deden, werden de daders aan de kaak gesteld en hebben ze hun actie opgebiecht. Ze toonden spijt, maar door een breuk in het vertrouwen met de leraren is een terugkeer op school onbespreekbaar, aldus Harmsen.

Vandaag doet de school aangifte bij de politie in verband met computervredebreuk. Het tweetal is van school gestuurd; de in totaal veertien leerlingen die inzage hebben gehad in proefwerken en schoolexamens krijgen een één. De toetsen moeten ze wel overdoen.

De Inspectie van het Onderwijs is geïnformeerd. Bernrode zegt dat met de computerbeveiliging niks mis is, maar dat niet was gerekend op zulk misbruik door leerlingen.

Melding Milly Boele te laat

De 12-jarige Milly Boele, die sinds woensdag 11 maart wordt gemist, is hoogstwaarschijnlijk ontvoerd door iemand uit haar directe omgeving. Dit is geconcludeerd wegens het gemis aan getuigen die daadwerkelijk hebben gezien dat het meisje in een auto is gesleurd. Bovendien wist de ontvoerder dat Milly alleen thuis was.

Volgens Frank Hoen, directeur van het waarschuwingssysteem Amber Alert, werd het systeem door de politie in Dordrecht veel te laat ingezet. De eerste paar uur kan bij de verdwijning van een kind essentieel zijn voor het redden van een kind. Dit gebeurde bij Milly Boele pas na 24 uur. Hoen pleit ervoor regionale politiekorpsen te verplichten om direct na een vermissing van een kind contact op te nemen met het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Vanavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak ‘Milly’.

Mourinho lovend over Sneijder en Ajax-opleiding

José Mourinho is lovend over Wesley Sneijder, de aankoop die hij in de zomer graag verlangde. De Portugees denkt dat het spel van de kleine middenvelder te danken is aan zijn opleiding in Amsterdam.

Voorafgaand aan het duel tegen Chelsea werd de Inter-coach gevraagd naar Sneijder. "Hij is een echte Ajax-speler", vertelde hij voor de camera van de UEFA Champions League.

Mourinho is lovend over de Ajax-opleiding. "Dankzij de jeugdopleiding zijn de spelers technisch erg onderlegd. Ze zijn vaak links- en rechtsbenig. Verder denken ze erg slim over voetbal en zijn ze in staat wedstrijden te lezen. Dat is te wijten aan de Ajax-cultuur."

"Hij kan op bijna elke positie spelen", vertelt de Portugees over Sneijder. "Hij kan ook prima als spits uit de voeten." Vanavond treft Inter in Londen Chelsea in de Champions League.

Modnation Racers komt in Mei

Met Modnation Racers wilt Sony het Play, Create, Share-genre verder uitbreiden. In deze kart-racer kun je het tegen vrienden, online of offline, opnemen en ze bestoken met veel verschillende wapens. Net als bij LittleBigplanet kun je in deze game je eigen karakter en de levels helemaal naar eigen smaak maken en delen met anderen.

Nu is bekend geworden dat de game vanaf 25 mei in de winkels zal liggen. Een paar maanden later, als de Playstation Move verschijnt, wordt het ook mogelijk de game met de motion controller van Sony te besturen. Wil je de game al pre-orderen? Dan is het mogelijk om unieke skins voor op je karakter te krijgen inclusief vette kart. Er is keuze uit Nathan Drake, Ratchet & Clank en Kratos.Je zult hiervoor wel bij een Amerikaanse winkel moeten bestellen.

Modnation racers

VS-estafette verliest olympische gouden plak

De Amerikaanse vrouwen estafetteploeg op de 4x400 meter moet de gouden medailles inleveren van de Olympische Spelen van 2004. Dit heeft de internationale atletiekbond IAAF bepaald.

Crystal Cox, een van de atletes, zit een schorsing van vier jaar uit vanwege haar aandeel in de beruchte Balco-dopingzaak. "De atlete heeft de schorsing van vier jaar en het schrappen van al haar resultaten sinds 2001 geaccepteerd," aldus een verklaring van de atletiekbond. "Volgens de regels van de IAAF betekent dit dat de Amerikaanse estafetteploeg zal worden gediskwalificeerd."

Door het besluit gaat het goud nu naar Rusland, het zilver naar Jamaica en de Britse vrouwen winnen het brons.

CAS stelt Valverde in het ongelijk

Alejandro Valverde heeft nul op het rekest gekregen bij het CAS. In hoger beroep heeft het arbitragehof vastgesteld dat het Italiaans olympisch comité CONI de bevoegdheid heeft om de Spaanse wielrenner te schorsen.

Valverde is door het CONI tot 11 mei 2011 uitgesloten van deelname aan wedstrijden op Italiaans grondgebied. Valverde kreeg de straf nadat zijn dna was vergeleken met een bloedmonster dat in de zaak rond de Spaanse arts Fuentes in beslag was genomen. Italiaans onderzoek wees toen uit dat het gedrogeerde monster wat was gevonden aan Valverde toebehoort.

Cosworth blij met prestaties in Bahrein

Cosworth-manager Mark Gallagher is zeer tevreden na afloop van de eerste Formule 1-race van het seizoen 2010. De Britse motorenleverancier beleefde afgelopen weekend na een afwezigheid van drie jaar haar rentree in de F1 en deed dit met een tiende plaats voor Barrichello succesvol.

De betrouwbaarheid van de krachtbron is prima, want de CA2010-motor kende geen problemen. Uiteindelijk werden vier van de acht coureurs die met de krachtbron van start gingen geklasseerd. Barrichello haalde voor Williams een punt, terwijl zijn Williams-teamgenoot Nico Hülkenberg veertiende werd. Van de Lotus-rijders werd Heikki Kovalainen vijftiende en bereikte Jarno Trulli net de finish niet, maar werd wel als zeventiende geklasseerd. De bolides van Virgin en Hispania Racing bereikten de finish niet.

"Na vele maanden ontwikkelen en voorbereiden op onze terugkeer in de Formule 1 als motorenleverancier was het goed om eindelijk met het racen los te gaan. Het was mooi om te zien dat al onze teams in actie kwamen en dat de drie nieuwe teams genoten van hun F1-debuut," zei Gallagher. "De CA2010-motor presteerde in Bahrein uitstekend met de finish van beide Williams-rijders en Rubens die met plaats tien een punt haalde."

Eerste kievitsei van Friesland gevonden

Een man uit Britsum heeft vandaag officieel het eerste kievitsei van Friesland gevonden. Hij vond het ei in een weiland bij vliegbasis Leeuwarden en meldde de vondst volgens de regels per sms. De Friese vondst is niet de eerste van dit jaar. Het eerste ei werd eergisteren voor het derde jaar op rij gevonden in de Utrechtse gemeente Eemnes.

He Friese ei wordt volgens de traditie aangeboden aan de commissaris van de Koningin. De vinder van dit jaar, de 34-jarige Hidde Dijkstra, krijgt van de provincie vijftien euro en een beeldje van een kievit.

De vondst van het eerste kievitsei staat symbool voor het begin van het voorjaar. Het zoeken naar het eerste kievitsei is van oorsprong een Friese traditie. Het is de enige regio in de Europese Unie waar het rapen van kievitseieren is toegestaan. Het ei in Eemnes moest dan ook blijven liggen.

Verwarde man springt met zwaard van balkon

Een 32-jarige verwarde man uit Alblasserdam is vanochtend vroeg aangehouden nadat hij vanaf zijn balkon met een zwaard naar beneden was gesprongen. Daarvoor had hij glas naar beneden gegooid.

De politie hield hem rond 3.30 uur aan, omdat hij een groot gevaar vormde voor zichzelf en zijn omgeving. De man had vanaf zijn woning op de eerste verdieping van een flatgebouw glas naar de agenten gegooid.

Nadat hij was gesprongen, rende de man weg. Agenten zetten de achtervolging in en spraken de man aan bij de Fazantstraat. Hierbij richtte hij het zwaard naar de agenten en uitte diverse bedreigingen. De agenten trokken hun wapen en waarschuwden dat er geschoten zou worden als hij het zwaard niet zou laten vallen.

De man werd uiteindelijk in een hoek gedreven, waar de agenten pepperspray gebruikten om hem in bedwang te krijgen. Op het politiebureau bleek dat de man zwaar onder invloed van alcohol was en medicijnen had gebruikt.

Wandelaar gedood bij noodlanding op strand

Een man die aan het wandelen of joggen was, is om het leven gekomen toen een vliegtuigje met motorpech in de Verenigde Staten een noodlanding op een strand moest maken.

Het ongeluk deed zich gisteren voor op een strand op het eiland Hilton Head in South Carolina. De piloot probeerde het vliegveld te halen met een motor die olie lekte, maar olie op het windscherm benam hem het zicht. Tot overmaat van ramp verloor het vliegtuig ook de propeller, zei de politie.

Bij de noodlanding op het strand raakte het toestel de wandelaar. De piloot en zijn passagier bleven ongedeerd.

Steekpartij naast belastingkantoor Breda

Op een parkeerterrein naast het kantoor van de Belastingdienst in Breda heeft vanochtend een steekpartij plaatsgevonden. Agenten troffen een 32-jarige gewonde vrouw gedesoriënteerd aan in haar auto. Ze is met een snijwond in haar hals naar een ziekenhuis gebracht, waar ze vijf hechtingen kreeg, meldt de politie.

Het slachtoffer had naast de snee onder meer een blauw oog en gekneusde ribben. De politie is op zoek naar een onbekende man die de vrouw zou hebben toegetakeld. Wat er precies is gebeurd en wat het motief van de man was, is nog niet duidelijk.

De vrouw uit Bergen op Zoom werd rond 11.30 uur gevonden op het openbare parkeerterrein aan de Gasthuisvelden. De politie verstuurde kort na het incident een sms-alert aan 1629 mensen in de regio om uit te kijken naar een lichtgetinte man van tegen de 40 jaar met kort haar en een zwart leren jack.

'Het missen van Demon's Souls was grote fout'

Afgelopen jaar verscheen de game Demon's Souls in Japan. Deze game werd erg goed ontvangen door critici en gamers maar toch duurde het erg lang voordat de game in de VS zou verschijnen en in Europa is de game zelfs nog steeds niet verschenen. Sony heeft hier nu erg veel spijt van.

Sony was namelijk verantwoordelijk voor het uitgeven van de game in Azië maar hebben dit in Europa en de VS over gelaten aan Atlus. Sony geeft nu toe spijt te hebben van deze beslissing en dat ze achteraf gezien de game veel beter als een first-party kunnen uitgeven. Ze hadden niet verwacht dat de game een succes zou worden terwijl het dat nu wel is geworden.

Volgens de geruchten is er op dit moment een tweede deel in de maak die deze herfst zou moeten verschijnen. Wellicht dat Sony het dan anders aan gaat pakken.

Demons Souls

Tiger Woods traint mee met Maarten Lafeber

Golfer Maarten Lafeber kreeg onlangs tijdens de training gezelschap van Tiger Woods. Dat vertelt de Eindhovenaar aan Omroep Brabant.

"Ik had gehoord dat hij weer aan het trainen was, maar dat hij met ons meespeelde was wel een verrassing. En erg leuk natuurlijk." 's Werelds beste golfer kwam eind vorig jaar in opspraak vanwege overspel en laste daarom een pauze voor onbepaalde tijd in zijn loopbaan in om zijn huwelijk te redden.

Volgens Lafeber zou Woods ieder moment kunnen terugkeren. "Hij oogde ontspannen en zijn spel leek me goed genoeg om weer een toernooi te winnen." Woods heeft zijn rentree nog niet aangekondigd, maar er wordt binnen de golfwereld gespeculeerd dat hij begin april bij de Masters, de eerste major van het seizoen, weer van de partij is.

Coulthard geeft Mosley veeg uit de pan

David Coulthard heeft in zijn column in de The Telegraph hard uitgehaald naar de voormalige FIA-president Max Mosley. De Schot is van mening dat geen enkele maatregel van de Brit tot een verbetering van de show in de Formule 1 heeft geleid.

"Ik hoop dat Max Mosley heeft genoten van de Grand Prix van Bahrein. Het beperken van het aantal toeren, het invoeren van een verbod op bijtanken tijdens de race, het standaardiseren van de versnellingsbakken, de komst van een bandenmonopolie. Al deze maatregelen blijken maar erg weinig te hebben gedaan voor de show, als we op de race in Bahrein mogen afgaan," brieste Coulthard in zijn column over het beleid van Mosley.

"Het verbod op bijtanken en de verplichting om minimaal één keer naar de pits te komen om naar de andere compound over te stappen, hebben er in geresulteerd dat alle coureurs die vooraan reden, rond hetzelfde moment naar binnen kwamen. Het nieuwe puntensysteem moest de strijd op de baan bevorderen, maar ook daar hebben we erg weinig van gemerkt. Maar ook al hadden de coureurs graag iemand willen inhalen, dan was dat niet mogelijk. De diffusers, die vorig jaar eigenlijk verboden hadden moeten worden, zorgen voor te veel turbulentie bij de achtervolgende auto."

Maar niet alleen Mosley maar ook de teams krijgen een veeg uit de pan van de voormalige Formule 1-coureur. "Afgelopen winter werd er gesproken over het invoeren van twee verplichte pitstops, maar sommige teams gingen daar niet mee akkoord omdat zij een auto dachten te hebben die goed met de banden omgaat. Dit is een goed voorbeeld van dat teams soms moeite hebben om hun eigen belangen opzij te zetten voor een groter doel."

Linda de Mol als vetklep op cover

Linda de Mol staat deze week op de cover van de Linda als maatje 68-model. De MILF die er doorgaans goedgetraind uitziet wilde een tweede keer als dikke vrouw op de cover van haar blad.

De eerste keer was een photoshop, deze keer droeg Linda een zogenoemde fatsuit. Het blad staat deze maand in het teken van overgewicht en het jojo-effect waar veel vrouwen mee kampen. Ook staan er diverse diëten in het blad, zodat je geheel volgens de trend toch slank op het strand kan liggen deze zomer. Bekijk hier de making of de shoot.



Die is dik, man.

 

Europese duels voor arbiters Blom en Kuipers

De scheidsrechters Björn Kuipers en Kevin Blom komen deze week in Europees verband in actie. Kuipers krijgt donderdag het Europa League-duel tussen Fulham en Juventus onder zijn leiding. Blom fluit diezelfde dag Werder Bremen-Valencia, ook een wedstrijd in de Europa League.

Voor Kuipers, die in de hoogste UEFA-categorie voor scheidsrechters is ingeschaald, wordt het zijn tiende Europa League-duel. Blom bevindt zich in de 'premier development'-categorie, een ontwikkelingsklasse voor talentrijke scheidsrechters. Hij is voor de veertiende keer leidsman in de Europa League.

Co-op centraal in Bethesdas Hunted: Demon's Forge

Bethesda heeft bekend gemaakt dat ze Hunted: Demon's Forge gaan uitbrengen. In deze nieuwste game van Brian Fargo, de man achter Bard's Tale, Baldur's Gate en Fallout, worden klassieke rpg-elementen in een nieuw jasje gestoken.

Hunted: Demon's Forge draait om de karakters E'lara en Caddoc. Waar E'lara met haar boog met name op lange afstanden smerige monsters omlegt, steekt de sterke Caddoc zijn zwaard liever van dichtbij in een dikke trol.

E'lara en Caddoc vullen elkaar prima aan. De coöperatieve modus is daarom ook één van de belangrijkste onderdelen in Hunted: Demon's Forge. De gameplay is in tegenstelling tot de meest rpg's bijzonder actiegericht.

Hunted: The Demon's Forge wordt uitgebracht voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360, een releasedatum is nog niet bekend.

Bethesda komt met 'Hunted: Demon's Forge'
Bethesda komt met 'Hunted: Demon's Forge' (Foto: Novum)

Nintendo: 'We kunnen geen BioShock maken'

Nintendo heeft toegegeven niet goed te zijn in het maken van games als BioShock. Volgens Reggie Fils-Aime, baas van Nintendo in Amerika, zijn externe partijen noodzakelijk om dergelijke games naar de Wii te brengen.

"Op dit moment worden de jonge en casual gamers erg goed bediend. We willen echter ook content leveren aan spelers die genieten van Metroid en Zelda, en ook van een game als BioShock 2. We weten dat we zelf niet goed zijn in het creëren van dit soort games, maar willen ze wel graag aanbieden. We moeten third-party ontwikkelaars zien te motiveren om dit voor ons mogelijk te maken. Maar dan moet het voor hun natuurlijk wel financieel interessant zijn."

Fils-Aime lijkt hiermee te doelen op de tegenvallende opbrengsten van volwassen games als The Conduit, MadWorld en Dead Space: Extraction. Op basis van deze verkoopcijfers lijkt het publiek dat je via de Wii kan bereiken niet geïnteresseerd te zijn in hardcore games.

Nintendo: 'We kunnen geen BioShock maken'
Nintendo: 'We kunnen geen BioShock maken' (Foto: Novum)

Koud garnaaltje

De NASA (je weet van de de Space Shuttle enzo) doet meer dan mensen de ruimte in schieten. Een van de vele andere dingen die ze doen is het boren van gaten in dik ijs. Geen flauw idee waarom maar het zal ongetwijfeld een wetenschappelijke oorzaak hebben.

Maar goed, wat doe je als je een diep gat in hebt geboord? Logisch, je wilt weten wat er in dat gat zit dus laat je een videocamera aan een lange kabel zakken. En tot hun grote verbazing kwamen ze op 183 meter diepte een klein garnaaltje tegen, en dat hadden ze nou niet echt verwacht...

Man vast voor schietpartij Rotterdam

Een 23-jarige Rotterdammer is gisteren aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij een schietpartij in een woning in Rotterdam-Zuid. Een arrestatieteam viel de woning gisteren rond 7.30 uur binnen na een melding dat er was geschoten in het pand aan de Walchersestraat.

Het team trof geen schutter aan, maar wel een vuurwapen en een kogel. De verdachte werd later op de dag aangehouden. De politie onderzoekt wat zich in de woning heeft afgespeeld.

Lichtreclame

Maar dan anders, begin dit jaar kwamen de mensen van Tropicana (een drankje) met een grote verlichte heliumballon naar Inuvik, een klein stadje ergens hoog in het koude noorden. Waar het gedurende een flinke periode van het jaar niet licht wordt.  De lampjes in de ballon hadden een kracht van 100.000 lumen en zette een klein deel van het stadje in het zonlicht.

Puur reclamefilmpje, maar niet minder tof om te zien.

Ooijer en Vukovic naar Servië voor placentabehandeling

PSV-spelers André Ooijer en Jagos Vukovic zijn gisteren naar de Servische hoofdstad Belgrado vertrokken om een bezoek te brengen aan de arts Marijana Kovacevic. Deze behandelt blessures met paardenplacenta’s en wist eerder dit seizoen al Stanislav Manolev en Danko Lazovic snel op te lappen. Orlando Engelaar was niet gebaat bij de behandeling.

Trainer Fred Rutten is onder de indruk van de methode. "Ze heeft een bepaalde therapie die werkt. Wij hebben er met Stanislav en Danko inmiddels twee voorbeelden van. Stanislav stond binnen twee weken weer op het veld, dat is uitzonderlijk. De medici zijn het er misschien niet mee eens. Maar in topsport geldt de regel: hoe kan ik zo snel mogelijk weer fit op het veld staan?"

Eerder brachten al de geblesseerde Frank Lampard, Glen Johnson, Albert Riera, Yossi Benayoun, Robin van Persie en Ajacied Marko Pantelic een bezoek aan de omstreden Kovacevic om hun van blessures af te helpen. De methode die gebruikt wordt is zowel medisch als wetenschappelijk omstreden. Waar Ooijer enkele weken aan de kant lijkt te staan kan Vukovic mogelijk al weer in het sleutelduel tegen Twente aantreden.

Kampioenslied FC Twente donderdag al verkrijgbaar

Er staan nog zeven speelrondes in de Eredivisie op het programma, maar in Enschede houden ze er al sterk rekening mee dat FC Twente dit seizoen landskampioen wordt. Vanaf komende donderdag kunnen supporters in de winkel terecht voor de cd van het lied 'Eenmaal zullen we de kampioenen zijn'.

In het seizoen 1973/1974 werd het lied ook al uitgebracht. Toen streed FC Twente lange tijd mee om de titel maar eindigde uiteindelijk als tweede. De club uit Enschede staat dit seizoen nu vijf punten voor op PSV en zes op Ajax. "Dromen zijn bedrog? We hebben er lang op gewacht, het wordt zo stilaan werkelijkheid”, aldus een reactie van sponsor Makrozijn.

Coach: "Nederlaag Henin veroorzaakt door krachttraining"

Justine Henin werd deze week vroegtijdig uitgeschakeld in het WTA-toernooi in Indian Wells. De coach van de Belgische Carlos Rodriguez vermoedt dat het stranden van zijn pupil komt doordat ze de laatste weken veel aan krachttraining heeft gedaan.

"Ze was een beetje uit haar ritme. Maar we hebben de laatste weken veel op kracht getraind, misschien verloor ze daardoor wat aan vinnigheid. Ik wist dat dat een risico zou zijn. Maar we wilden haar sterker maken. Ze was goed in Australië, maar in de derde set van de finale was ze kapot. Nu ze sterker is, gaan we meer op snelheid trainen," zei Rodriguez tegen Sporza.

"Het belangrijkste is dat ze positief blijft denken. En we doen wat we altijd gedaan hebben om eruit te komen: werken," vervolgde hij. "Na Australië hadden de mensen hoge verwachtingen. Justine verwachtte niet dat het zo snel zou gaan. En eigenlijk was ze er nog niet klaar voor. Dit was een klap op haar kop, maar misschien is het ook wel ergens goed voor."

Kate Winslet en Sam Mendes uit elkaar

Kate Winslet en haar echtgenoot Sam Mendes zijn uit elkaar. De advocaat van het stel heeft bevestigd dat de Britse actrice en regisseur in scheiding liggen. Het echtpaar trouwde in 2003 en leek voor de buitenwereld één van de meest constante relaties in de showbusiness te hebben.

De relatie tussen de 34-jarige Winslet en haar echtgenoot was begin dit jaar al beëindigd. Het stel gaat als vrienden uit elkaar, zo laten Winslet en Mendes in een officiële verklaring weten. Het stel heeft twee kinderen, de 9-jarige Mia Honey en de 6-jarige Joe Alfie. Mia Honey is een dochter uit Winslets eerdere huwelijk met regisseur Jim Treapleton, en is door Mendes geadopteerd toen hij met Winslet in het huwelijk trad. De actrice en de regisseur zullen samen de zorg voor de kinderen op zich nemen.

In 2008 regisseerde Mendes zijn echtgenote nog in de dramafilm 'Revolutionary Road', waarin zij samen met haar 'Titanic'-collega Leonardo DiCaprio te zien was. 'Revolutionary Road' kwam in 2009 uit en in datzelfde jaar won Winslet een Oscar voor haar rol in de film 'The Reader'.

Mendes werd in 2000 in één klap bekend met de film 'American Beauty', waarvoor hij een Oscar voor Beste Regie won. De film won ook de Oscar voor Beste Film. Begin dit jaar werd bekend dat de regisseur op persoonlijk verzoek van Bond-acteur Daniel Craig als adviseur betrokken is bij de nieuwste James Bond-film. Als het even mogelijk is gaat de filmmaker ook dit 23e Bond-avontuur regisseren.

Kate Winslet en Sam Mendes uit elkaar
Kate Winslet en Sam Mendes uit elkaar (Foto: Novum)

Urnenveld ontdekt op bedrijventerrein

Bij graafwerkzaamheden op een bedrijventerrein in het Limburgse Echt is afgelopen donderdag een urnenveld aangetroffen. Het veld dateert waarschijnlijk uit de zogenoemde urnenveldperiode, een kleine drieduizend jaar geleden. Dat heeft een archeoloog aan de gemeente laten weten.

De graven worden gemeten, op een kaart gezet en gefotografeerd, waarna ze worden schoongemaakt en geconserveerd. Een specialist gaat botresten onderzoeken om geslacht en de leeftijd te bepalen. Vanwege de vondst duurt de aanleg van een weg naar bedrijventerrein De Berk vermoedelijk langer.

In de periode tussen de late bronstijd en de vroege ijzertijd werden overledenen op een brandstapel verbrand. De resten werden in een urn gestopt en begraven. In de omgeving zijn al eerder urnenvelden uit de urnenveldperiode opgegraven, onder meer in Sittard en Roermond. Sommige grafvelden kunnen enkele hectares beslaan.

Urnenveld ontdekt op Limburgs bedrijventerrein
Urnenveld ontdekt op Limburgs bedrijventerrein (Foto: Novum)

Van Geel niet verkiesbaar, Verhagen wel

CDA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Pieter van Geel stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn in de Kamer. Dat heeft hij vandaag aan de fractie laten weten. Zijn besluit werd gerespecteerd en met applaus ontvangen. Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen stelde zich juist wel beschikbaar.

In het EO-radioprogramma 'Dit Is de Dag' gaf Verhagen aan dat hij ook bereid is in de Kamer plaats te nemen. CDA-kopman premier Jan Peter Balkenende zei eerder bij een verkiezingsnederlaag niet in de Kamer te gaan zitten, maar alleen beschikbaar te zijn als premier.

Verhagen zat al eerder in de Tweede Kamer en was ook fractievoorzitter. Op welke plaats op de kieslijst van het CDA hij komt is nog niet bekend.

Van Marwijk: "Twintig spelers al zeker van WK"

De bondscoach van het Nederlandse elftal, Bert van Marwijk, liet gisteren voor de camera's van L1 weten dat hij al twintig namen op papier heeft die zeker zijn van deelname aan het WK voetbal komende zomer in Zuid-Afrika.

"Maar er kan altijd wat gebeuren. De komende weken zijn belangrijk," aldus de bondscoach die verder zei dat men geen verrassingen in de selectie hoeft te verwachten, tenzij steunpilaren vanwege blessure alsnog afvallen.

Van Marwijk verwacht komende zomer veel van Spanje en Brazilië, maar ook Engeland is wat hem betreft een favoriet. Tevens schaart hij ook Oranje tot de kanshebbers. Hij vergelijkt het Nederlands elftal van nu met het Feyenoord van 2002 dat toen de UEFA Cup won. "We hadden niet de beste voetballers, maar waren wel het beste team," besloot Van Marwijk.

Mogelijk opnieuw stemmen in Rotterdam

Nadat er al herteld werd, zal er mogelijk ook opnieuw gestemd moeten worden in Rotterdam. Donderdagochtend zal de Rotterdamse Gemeenteraad beslissen of er opnieuw moet worden gestemd. Ze zal hiervoor een advies afwachten van de Commissie tot Onderzoek van de Geloofsbrieven.

Deze commissie, die bestaat uit leden van zes verschillende Rotterdamse politieke partijen, zou eigenlijk gisteren al een advies geven, maar zei hiervoor meer tijd nodig te hebben. Ze zullen nu morgen om vier uur 's middags hun advies uitbrengen.

Naar aanleiding van de wantoestanden bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart jl. werd eerder al een hertelling van de stemmen geëist en verkregen.Dit leverde echter geen ander resultaat op.

De PvdA bleef de grootste partij, Leefbaar Rotterdam volgt op de voet: beide hebben veertien zetels. Komende donderdag zou er afscheid genomen moeten worden van de huidige raad. Vrijdag zou dan de installatie van de nieuwe raad moeten plaatsvinden.

 

Sauber: "Naamsverandering later dit jaar"

Teambaas van het BMW Sauber F1 Team Peter Sauber is nog steeds van plan de naam van zijn Formule 1-renstal dit jaar aan te passen. De Zwitser nam afgelopen winter het team weer over van BMW dat besloot zich terug te trekken uit de hoogste autosportklasse.

De oude teamnaam bleef echter gehandhaafd, omdat de renstal hiermee het recht behoudt op in het verleden verworven tv-gelden. Daarom zal de naam pas later dit jaar aangepast worden, maar een moment is hiervoor nog niet gekozen.

Daarnaast zit de Zwitserse renstal zonder hoofdsponsor voor 2010. Daarom mikt het team op een grote sponsor voor 2011. "We hebben jammer genoeg nog steeds een witte auto, omdat het onmogelijk was om in januari of februari sponsors te vinden," zei Sauber. "Nu richten we ons op sponsors voor 2011 en ik hoop dat we voor dit jaar ook nog enkele sponsors zullen vinden. Mochten we een hoofdsponsor voor 2011 vinden, dan zou deze dit jaar ook nog op de auto kunnen."

PSP en PS3 krijgen Skinny Apps

Het PlayStation Network en de PlayStation Store zijn met name gevuld met talloze games, updates en films. Binnenkort zullen developers echter de mogelijkheid krijgen om snel en eenvoudig ook andere applicaties en documenten online te zetten zonder dat daar veel voor ontwikkeld hoeft te worden. Om aan te geven dat de tool die Sony beschikbaar gaat stellen snel en eenvoudig is, is gekozen voor de naam Skinny. De Software Development Kit (SDK) daarvan is intussen beschikbaar.

De Skinny editor is een webgebaseerde tool waarmee ontwikkelaars afbeeldingen, geluidsfragmenten, video en tekst eenvoudig kunnen bewerken en rangschikken, wat allemaal in standaard XML opgeslagen wordt. De ontwikkelaar heeft daarna direct de mogelijkheid om hun produkt te publiceren naar UMD of een imagebestand voor het PlayStation Network. Wel moeten alle "Skinny Apps" door Sony goedgekeurd worden voordat ze daadwerkelijk geplaatst worden. Sony geeft aan dat hun tool uitermate geschikt is om binnen een dag bijvoorbeeld strategy guides, cheats, handleidingen en eBooks online te zetten.

 

PSN

Geen grafische opties voor OnLive

In een interview heeft OnLive-directeur Steve Perlman gezegd dat spelers de grafische instellingen van de OnLive-games niet kunnen aanpassen. Hiermee verzekeren ze dat de ervaring van de games optimaal blijft. Perlman vertelt dat alle games vantevoren zijn aangepast, "om ervoor te zorgen dat het werkt".

In hetzelfde interview wijdde Perlman uit over de extra mogelijkheden van OnLive, waaronder de 'Cloud Gaming'-functionaliteit. Hiermee kunnen gamers op elk moment de game stilzetten en later de sessie voortzetten. Dit is op zich niks speciaals, ware het niet dat de sessie weer van een andere PC, Mac of TV opgepikt kan worden. "Je kan een game thuis op je tv pauzeren, OnLive afsluiten, en drie dagen later op het kantoor precies op dezelfde plek weer verdergaan."

Volgens Perlman zijn OnLives laagst gespecificeerde servers goed voor tweemaal de (GPU-)rekenkracht van een Xbox 360 of Playstation 3. Ze kunnen ook verschillende servers 'aan elkaar binden' en de gebruiker een "een SLI-achtige ervaring" meegeven. Of de speler dat kan aanvragen of zelf kan instellen is onduidelijk.

OnLive is een betaalde service waarbij de gamer door middel van een client verbinding zoekt met een server. Deze server is uitgerust met hoogwaardige hardware die games optimaal kunnen spelen, waarbij de resulterende beelden worden gestreamt naar de gebruiker. De service is vanaf 17 juni alleen beschikbaar in de VS.

 onlive logo

Haussler mist Milaan-San Remo

Cérvelo-rijder Heinrich Haussler zal komende zaterdag niet deelnemen aan Milaan-San Remo. De Duitser, die vorig jaar als tweede eindigde achter Mark Cavendish, moet verstek laten gaan vanwege een knieblessure.

Vorig jaar leek Haussler lange tijd de overwinning te pakken maar vlak voor de streep viel hij stil en kon Cavendish hem passeren. Tijdens de Ronde van Vlaanderen, twee weken later moest Haussler opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats.

Of onze Oosterbuur mee kan doen aan Vlaanderens Mooiste is nog de vraag. Haussler kampt met kniepijn sinds zijn val tijdens de Ronde van Algarve in februari.

Rutten roept Afellay op het matje

Ibrahim Afellay is door PSV-coach Fred Rutten op het matje geroepen. Afgelopen zondag, in de topper tegen Ajax, gaf de middenvelder Eyong Enoh tweemaal een tik met een elleboog.

"Het was onverstandig," aldus Rutten in het Algemeen Dagblad. Gisteren sprak Rutten Afellay. "Ik was er boos over. Wat er is gezegd, blijft in de kleedkamer."

De aanklager betaald voetbal van de KNVB startte gisteren een vooronderzoek naar de handtastelijkheden tussen Afellay en Enoh. Afellay riskeert nu dus een schorsing in de cruciale slotfase van dit voetbalseizoen. "Ik was niet blij met zijn actie, niemand binnen PSV was daar blij mee. Hij zelf trouwens ook niet," aldus Rutten.

Overigens zei Afellay zelf dat hij zich alleen breed maakte toen Enoh op hem af kwam lopen. Rutten is het daar echter niet mee eens. "De feiten zijn helder. Afellay wordt geprovoceerd en laat vervolgens Enoh tegen zijn arm lopen. We weten allemaal dat hij een emotionele jongen is. Daarin kan ik hem niet beschermen. Je kunt niet om feiten en daden heen."

CPB: 29 miljard structureel bezuinigen

De overheidsfinanciën lopen op langere termijn volledig uit de hand. Tot aan 2015 zijn daarom voor 29 miljard euro aan structurele bezuinigingen noodzakelijk. Gemiddeld betekent dat 1750 euro per Nederlander.

Dat blijkt vandaag uit een verkenning van het Centraal Planbureau (CPB) van de economische ontwikkelingen in de volgende kabinetsperiode. Het CPB voorspelt voor 2015 een begrotingstekort van 2,9 procent van het bruto binnenlands product, terwijl dan een overschot van 1,5 procent nodig is om te voorkomen dat later de overheidsfinanciën ontsporen en de staatsschuld explodeert.

De rekenmeesters spreken in hun verkenning van een forse opgave, vergelijkbaar met die aan het begin van de jaren tachtig, die de komende kabinetsperioden een grote inzet van politici vraagt.

Nederlands fregat pakt zwaarbewapende piraten

Het Nederlandse fregat Hr. Ms. Tromp heeft voor de Somalische kust drie boten met piraten overmeesterd. In de snelle vaartuigen van de zeerovers werden AK-47 machinegeweren en een raketwerper gevonden. Ook hadden ze piratenattributen als ladders en satelliettelefoons aan boord, meldt het ministerie van Defensie vandaag.

De marine had de veronderstelde piraten in beeld na een mislukte poging tot piraterij enkele dagen eerder. De Tromp kreeg de opdracht de bootjes van de piraten onschadelijk te maken.

De boordhelikopter van de Tromp dwong een vaartuig op zo'n 750 kilometer afstand van de Seychellen met waarschuwingsschoten tot stilstand. Aan boord van het tien meter lange moederschip waren twee piraten.

Gisteren werden de twee andere bootjes met nog eens zeven piraten aangehouden. Met behulp van snelle motorboten gingen leden van het korps mariniers bij de piraten aan boord. Daar werden de wapens gevonden.

Het wapentuig werd in beslag genomen en de munitie ging overboord. Na verhoor zijn de piraten volgens EU-richtlijnen op een bereikbare afstand van de Somalische kust weer in een van de bootjes gezet. Een ander bootje is met de 'goalkeeper' aan stukken geschoten en de derde wacht hetzelfde lot.

De Tromp is in de regio als onderdeel van een EU-missie tegen piraterij. Doel is het opsporen en verstoren van piratenactiviteiten. Eerder voerden een Duits en een Deens fregat vergelijkbare acties uit.

Agassi: "Excuses voor slechte grap"

André Agassi heeft zijn excuses gemaakt voor zijn gedrag gisteravond in Indian Wells tijdens de benefiet tenniswedstrijd voor de actie Hit for Haiti. De Amerikaan haalde in een gesprek met Pete Sampras hard uit naar zijn voormalige rivaal. Hij imiteerde Sampras als zijnde een vrek. In zijn biografie had Agassie dat al eerder gedaan.

"Ik ben te ver gegaan, mijn reactie was ongepast. Het was een leuke avond en we waren ons aan het amuseren. Ik probeerde grappig te doen. In een seconde moest ik reageren, maar ik ging uit de bocht," zei Agassi na afloop van de wedstrijd waaraan ook Rafael Nadal en Roger Federer meededen. "Ik wou het nog rechtzetten, maar Pete liet dat niet echt toe. Hij kon het blijkbaar niet zomaar achter zich laten. Mijn grap was niet geslaagd en dat spijt me. Ik heb hem via sms al gevraagd of ik me persoonlijk mag verontschuldigen."

Opvang junks A'dam valt slecht in buurt

HVO querido, een opvangorganisatie voor dak- en thuislozen, verslaafden en psychiatrisch patiënten, heeft zich de woede op de hals gehaald van bewoners aan de Noordzijde in Amsterdam-West. Op het eerste gezicht een rustig hofje met een grote speeltuin voor de vele kinderen. Tussen de kinderen en bejaarden in wil HVO Querido binnenkort starten met de opvang van 24 mensen met een psychische handicap die ook nog eens (ex) verslaafd zijn.

Eén van de buurtbewoners zegt het echt eng te vinden: "Als ik nou alleen woonde, had ik het niet zo erg gevonden. Maar ik heb kinderen en die spelen hier. Ze zeggen dat die mensen van hun verslaving af zijn. Maar wat als ze terugvallen? Iedereen weet wat een junk dan kan gaan doen. Stelen, inbreken in auto's, drugs gebruiken op de speelplaats. Ik vind het helemaal niets."

Ook de bewonerscommissie is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de gekozen locatie: "Hier wonen voornamelijk gezinnen met kleine kinderen. Bovendien is het bij een speelterrein en tegenover een bejaardenhuis. En van enige inspraak is geen sprake. Dit gebeurt gewoon en we kunnen er niets aan doen", aldus een woordvoerder van de commissie. 

Een andere buurtbewoonster zegt er hele nachten wakker van te liggen: "Ja, ik lig er echt wakker van. We hebben hier al zoveel mee moeten maken. De bankjes op straat zijn weggehaald omdat er alleen maar Marokkaanse jongeren op zaten te klieren, er is prostitutie op de parkeerplaats en nu dit weer. De woningbouwvereniging kan niets doen, want HVO Querido huurt het pand en bepaalt wie de bewoners worden. Pas als er regelmatig overlast is geweest, kunnen er maatregelen worden genomen. Maar wij willen die overlast juist voorkomen! Moet er dan eerst vijf keer iets ernstigs gebeuren…?"

HVO Querido was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Treinramp Halle mogelijk door magnetisch veld

De treinbotsing in het Belgische Halle vorige maand, waarbij achttien doden vielen, is mogelijk niet de schuld van een van de machinisten. De Belgische justitie onderzoekt of het lichtsein langs het spoor defect is geraakt door het magnetische veld van passerende treinen.

De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws heeft dat vandaag gemeld. "Het lijkt erop dat de treinbestuurder op die 15e februari toch geen fout maakte, maar dat het sein op tilt sloeg door het elektromagnetische veld, opgewekt door andere voorbijzoevende treinen", citeert de krant een woordvoerder van de spoorwegbond OVS.

De machinist die door rood zou zijn gereden, heeft de ramp overleefd. Hij heeft steeds ontkend dat hij iets verkeerds zou hebben gedaan. Na de ramp in Halle, bij Brussel, is in België een politiek debat ontstaan over de gebrekkige beveiliging op het spoor.

Nog nooit zoveel te dikke mannen

Het percentage mannen met ernstig overgewicht was nog nooit zo hoog als afgelopen jaar. Van de mannen boven de 20 jaar was 11,2 procent te dik. Hoewel het percentage mensen met matig overgewicht stabiel blijft, is er bij mensen met ernstig overgewicht nog altijd sprake van een stijgende lijn, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het aandeel vrouwen met ernstig overgewicht is overigens nog groter dan dat van de mannen. Van de vrouwen had 12,4 procent een bmi (gewicht gedeeld door lengte in het kwadraat) van boven de dertig. Bij een bmi vanaf 25 is er sprake van overgewicht. In 2006 was er bij 12,8 procent van de vrouwen sprake van ernstig overgewicht.

Niet alleen qua gewicht gaat het de Nederlanders steeds minder goed. Nederlanders boeken de laatste jaren volgens het CBS nauwelijks winst bij het streven naar een gezondere leefstijl. Zo wordt er onvoldoende bewogen en stagneert de afname van zware drinkers. Wel blijft het aantal rokers licht dalen.

Club mag geld vragen bij vertrek jonge speler

Voetbalclubs kunnen een opleidingsvergoeding vragen voor jonge spelers die hun eerste profcontract sluiten met een andere club in een EU-lidstaat. Bij het vaststellen van het bedrag moet rekening worden gehouden met de kosten die de club heeft gemaakt. Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft dat vandaag bepaald.

Het EU-hof deed zijn uitspraak in een zaak rond de de Franse voetballer Olivier Bernard. Die tekende in 1997 een driejarig opleidingscontract bij Olympique Lyon en vertrok aan het eind van die overeenkomst naar het Engelse Newcastle United. Olympique vorderde van Bernard en zijn nieuwe club ruim 53.000 euro, het salaris dat hij zou hebben ontvangen als hij Lyon was gebleven.

Het kreeg op basis van een Franse regeling de helft van dat bedrag toegewezen, maar Bernard en Newcastle gingen in beroep bij het EU-hof. Ze beriepen zich op het vrije verkeer van werknemers in de EU. Maar volgens het hof staat een redelijke schadevergoeding voor een club dat vrije verkeer niet in de weg, omdat voetbalverenigingen anders ontmoedigd worden kosten te maken om spelers op te leiden.

Alice in Wonderland verslaat Avatar

'Avatar' staat niet langer op 1 in de Nederlandse Bioscoop Top 20. Na twaalf weken bovenaan gestaan te hebben is de meest succesvolle film aller tijden van de eerste plaats verstoten door Tim Burton's 'Alice in Wonderland'. Opvallend is dat beide films in 3D te zien zijn.

'Alice in Wonderland' bracht afgelopen weekend ruim 1,2 miljoen euro op, en daarmee scoort de film het beste openingsweekend voor een film in 2010 tot nu toe. Tegelijk betekent dit het meest succesvolle openingsweekend voor een film van regisseur Tim Burton ooit in Nederland, zo meldt distributeur Disney trots.

'Avatar' stond met een opbrengst van 280 duizend euro op de tweede plaats. De film heeft inmiddels echter al 17,82 miljoen euro opgebracht in Nederland en daarmee is het de meest succesvolle film in de Nederlandse bioscopen die sinds 'Titanic' is uitgekomen. Deze vorige film van regisseur James Cameron bracht in Nederland in totaal 23,5 miljoen euro op en het is niet waarschijnlijk dat 'Avatar' dat nog gaat inhalen.

Alice in Wonderland verslaat Avatar
Alice in Wonderland verslaat Avatar (Foto: Novum)

First contact...

Stel (en werk even mee) jij bent de allereerste mens op deze aarde die een heuse alien tegen komt. De kans zit er dan dik in, dat jij die eerste ontmoeting helemaal verneukt. En dat willen we niet, voordat je het weet is de aarde helemaal weg en ligt hier een mooie intergalactische snelweg.

Daarom (en dit is belangrijk) moet iedereen de volgende gids even lezen. Wat te doen als je een alien tegen komt. En nogmaals, verneuk het niet voor ons!

'FOTA bespreekt saaie F1-race Bahrein vandaag'

De reglementswijzigingen in de Formule 1 hebben in de eerste Grand Prix van 2010 in Bahrein niet opgeleverd wat er van verwacht werd. Voorin bleken de coureurs niet dicht bij elkaar te kunnen rijden en was er weinig spanning, terwijl verder naar achteren wel enkele gevechten waren. De FOTA bespreekt de resultaten volgens Motorsport Aktuell vandaag.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil zo ver niet gaan en stelt voor drie races te wachten. "Er is geen paniek, geen crisis in de Formule 1," zei de Brit in The Times. Hij heeft ondertussen al een ontmoeting met de teams gehad. "Ik heb ze geprobeerd uit te leggen waar het om gaat en dat is racen en het vermaken van het publiek, niet over het spelen met computers en het snel rijden van één ronde. Je kunt insiders de regels niet laten bepalen."

De wereldkampioen van 1997 Jacques Villeneuve wil dat er voorzichtig met reglementswijzigingen omgesprongen wordt. "De regels zijn prima. Eén race zegt nog niets. Het ergste is plotselinge veranderingen doorvoeren voordat iedereen weet wat hij of zij wil." Technisch directeur van Lotus Mike Gascoyne en oud-coureur Gerhard Berger zijn het met de Canadees eens. Sir Frank Williams voegde hieraan toe dat "er geen magie in de Formule 1 is en dat de rechte stukken langer moeten worden."

God of War III skins geld waard

Het Ultimate Trilogy pakket bevat een aantal extra's waaronder een viertal exclusieve skins te weten de skins van Dominus, Apollo, Phantom of Chaos en de Forgotten Warrior skins. Nu vindt lang niet iedere gamer deze skins interessant en kiezen er liever voor om de gelimiteerde skins te koop zetten. De meeste skins staan bijvoorbeeld voor zo'n $5 tot $20 op eBay, maar de vraagprijs voor de exclusieve Dominus skin ligt nog een flink stuk hoger, $55 namelijk. Mocht je dus in het bezit zijn of komen van de Ultimate Trilogy kun je er dus voor kiezen om een flink stuk van het aankoopbedrag terug te verdienen.

 

God of War 3 Ultimate Trilogy

Boek: Kim Moelands - Weerloos

Na haar autobiografische roman Ademloos  heeft Kim Moelands een nieuw boek geschreven. Weerloos is Kims nieuwste boek, een zinderende thriller.  "Al na het lezen van de eerste zinnen ben je verkocht", zo belooft de achterflap; ‘Ik kom eraan. De ene voet voor de andere. Het grind knerpt onder mijn schoenen. Een steentje spat weg. Hoor je me al? Voel je me al? Je kijkt achterom. Je ziet me niet. Nog steeds niet. Ik vergeef het je. Ik ben vlak achter je. Er verschijnt kippenvel op je huid. Je denkt dat het een briesje is dat kietelt in je nek. Maar het is mijn adem die je zachtjes tegen de haren instrijkt. Nog even en dan ben je eindelijk van mij.’

 

 

 

 

 

Beckham ook volgend seizoen welkom bij AC Milan

David Beckham heeft van AC Milan te horen gekregen dat er ook voor volgend seizoen een plek in de selectie van de Italiaanse club is. Afgelopen zondag scheurde de Brit zijn achillespees af in de wedstrijd tegen Chievo en hij ging gisteren onder het mes.

Beckham werd door AC Milan tot aan het einde van het seizoen van het Amerikaanse Los Angeles Galaxay gehuurd. Adriano Galliani, vice-voorzitter van de Italiaanse club, zegt vandaag in La Repubblica: "De deur staat altijd voor hem open, hij is welkom in 2011. Voetbal is hard. David kwam naar Milan om zijn kansen op deelname aan het WK te vergroten. Nu kan hij die aspiraties vergeten. Ik zag hoe hij leed en omhelsde hem bij zijn vertrek."

Indianapolis: "Voorlopig nog geen F1 in de VS"

Een woordvoerder van de Indianapolis Motor Speedway heeft ontkend dat de Formule 1 snel terugkeert naar het fameuze circuit waar in 2007 de laatste race op het programma stond. In Bahrein meldde Formule 1-baas Bernie Ecclestone nog dat een terugkeer naar de Verenigde Staten er voor de F1 nog aan zat te komen.

De woordvoerder van het circuit zei dat "er nog steeds een dialoog met de Formule 1 gaande is" en dat er nog steeds "interesse is om evenementen te houden." Een race in 2011 is dan ook niet reëel. Een tweede woordvoerder zei in de IndyStar dat "er momenteel geen onderhandelingen gaande zijn." Hij voegde er aan toe dat er nog wel steeds gesprekken zijn. "We willen de Formule 1 graag op Indianapolis hebben. We denken dat dit de beste baan voor de raceklasse in de Verenigde Staten," zo zei Eric Powell.

Problemen verwacht bij OV-chipkaart studenten

Rover verwacht vandaag grote problemen voor studenten die nu definitief over moeten op het nieuwe vervoersbewijs. Bij het OV-Loket van de reizigersbelangenorganisatie komen dagelijks nog tientallen klachten binnen. Enkele honderden studenten hebben nog steeds geen OV-chipkaart in huis of hebben er bijvoorbeeld een met een verkeerde pasfoto.

Vanaf vandaag kunnen studenten zonder OV-studentenchipkaart geen gebruik meer maken van de tijdelijke kaart. Ook studenten die wel een werkende pas hebben krijgen het volgens Rover moeilijk. Veel conducteurs zouden niet weten hoe ze met de studentenpas moeten omgaan en wijzen studenten ten onrechte de deur.

Volgens Rover krijgen mensen die nog geen werkende kaart hebben bij de klantenservice vaak het advies dat ze dan maar gewoon een kaartje moeten kopen. Dat ze ook bij de Dienst Uitvoering Onderwijs kunnen aankloppen voor een schadevergoeding, wordt ze niet verteld. Een aanvraagformulier (pdf) voor de vergoeding staat op de site van de IB-Groep.

De openbaarvervoerbedrijven laten om 16.00 uur weten hoe de overstap op de OV-chipkaart voor studenten is verlopen. Ook worden dan de winnaars bekendgemaakt van een prijsuitreiking die studenten zover moest krijgen hun chipkaart in gebruik te nemen.

Tandarts sleept patiënt voor de rechter

Een Antwerpse tandarts heeft een van zijn patiënten voor de rechter gesleept, omdat deze niet kwam opdagen voor zijn behandelingen. De man had vier afspraken gemaakt voor behandelingen van steeds vier uur. Omdat hij op de eerste twee afspraken zonder iets te laten weten niet kwam opdagen, stapte de tandarts naar de rechter. 

De tandarts eiste een vergoeding voor de vier keer vier uur aan afspraaktijd en de behandelingskosten. Dat vond de rechter echter te gek en kende de tandarts een schadevergoeding van 90 euro per uur toe voor de eerste twee afspraken. In totaal moet de patiënt dus 720 euro betalen. De andere twee afspraken hoeft de patiënt niet te betalen, omdat volgens de rechter de overeenkomst als beëindigd kon worden beschouwd.

Het is de eerste keer dat zoiets is voorgekomen in België, zo meldt het vakblad Artsenkrant.

[NHL] Red Wings slaan aanval Flames af

De Detroit Red Wings hebben een belangrijke slag geslagen op weg naar de play-offs door de Calgary Flames met 2-1 te verslaan. Waar een play-offplaats normaal gesproken nu al zeker is voor de Red Wings staan ze dit seizoen op de achtste plaats in de Western Conference, de laatste plek die recht geeft op de play-offs. De Flames stonden voorafgaand aan deze wedstrijd slechts een punt onder de Red Wings.

De Flames kwamen in de eerste periode al binnen twee minuten op voorsprong via veteraan Craig Conroy die een rebound van een schot van Nigel Dawes kon binnenwerken. In de verder gelijkopgaande periode werd niet meer gescoord. Vlak voor het einde van de tweede periode maakten de Red Wings via Pavel Datsyuk in de powerplay gelijk. Curtis Glencross had voor de Flames even hiervoor een penalty shot gemist nadat hij werd gehaakt door Henrik Zetterberg. De Red Wings gingen dus met een flinke mentale opsteker de kleedkamer in voor de derde periode.

In deze derde periode bleef het nog lang spannend. Pas anderhalve minuut voor het einde maakte Tomas Holmstrom op voor hem karakteristieke wijze de beslissende 2-1. Hij ging vlak voor goalie Miika Kiprusoff staan om hem het zicht te ontnemen, en veranderde een afstandsschot van Johan Franzen van richting. De Flames wisten deze treffer niet meer te boven te komen.

Er werden nog twee andere wedstrijden in de NHL gespeeld. De New Jersey Devils versloegen de Boston Bruins, die ook nog moeten vrezen voor hun plekje bij de beste acht in de conference, met 3-2. In een achterhoedegevecht wonnen de Columbus Blue Jackets met 5-3 van de Edmonton Oilers. Beide ploegen zullen de play-offs dit jaar niet gaan halen.

Lange Frans: Wauw, dit is mijn vrouw

Ooit afgevraagd waar rapper Frans Frederiks een Lange van krijgt? De heetgebakerde whigger toont het op internet. Tijdens een sexy fotoshoot voor een mannenblad met mevrouw Frans maakte hij enkele foto's vanaf de zijlijn.

Deze serie foto's zette hij op Twitter met de opmerking: "Wauw !!! Dit is gewoon mijn vrouw ... Mmmmmmmmmmmm jammie jammie." En inderdaad, zijn eega mag er zeker zijn. Daarom geen woorden meer vuil maken en gewoon kijken!

CD: The Baseballs - Strike

Wie wel eens naar Gerard Ekdom op 3FM luistert kent het fenomeen: de barbecueplaat! Een vrolijke, upbeat en swingende track die het gevoel van de lente oproept. Samenvallend met de eerste zonnestralen afgelopen week en die zwartgeblakerde BBQ die je in de hoek zag staan, komt het album van The Baseballs uit, genaamd Strike. De single 'Umbrella' heb je wellicht al eens voorbij horen komen in de ether en geef toe, aanstekelijk en vrolijk klinkt het.

The Baseballs

Chinese jurist Gao veroordeeld

De Chinese jurist Gao Zhisheng, van wie al ruim een jaar niets meer werd vernomen, is wegens staatsondermijning tot gevangenisstraf veroordeeld. Dat heeft de Chinese minister van buitenlandse zaken Yang Jiechi vandaag gezegd. Yang gaf geen bijzonderheden over de aanklachten tegen Gao of de duur van diens straf. Hij ontkende dat Gao gemarteld is.

Gao, die prominente dissidenten, leden van de verboden spirituele groep Falun Gong en volgelingen van christelijke groepen verdedigde, verdween ruim een jaar geleden. Hij was al een paar keer eerder gearresteerd en ook nu werd aangenomen dat hij door de Chinese overheid was opgepakt. Van officiële zijde kwam echter nooit duidelijke informatie over zijn status of verblijfplaats.

Een VN-onderzoeker die martelpraktijken onderzoekt, sprak vorige week zijn bezorgdheid uit over het lot van Gao.

Wilders niet meer welkom in Monschau

Geert Wilders is niet meer welkom in de Duitse plaats Monschau. Dat zegt de burgemeester van het dorp in de Aachener Zeitung. Wilders bracht onlangs een privébezoek aan de plaats, maar volgens burgemeester Margareta Ritter heeft iemand die discrimineert niets te zoeken in Monschau.

"Wie zoals Wilders het Nederlandse integratiedebat belast met rechts populisme en wie de Koran wil verbieden in vergelijking met 'Mein Kampf', is in Monschau niet welkom", laar de burgemeester volgens de krant in een verklaring weten.

Bij het bezoek aan Monschau had Wilders volgens de krant acht tot tien gewapende lijfwachten mee. De overlast voor de andere hotelgasten viel mee, totdat Wilders onwel werd en er meerdere ambulances en politiewagens verschenen. Wilders liet daarna overigens weten dat hem niets mankeerde.

Wilders komt Duits plaatsje niet meer in
Wilders komt Duits plaatsje niet meer in (Foto: Novum)

 

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over reislustige politiefunctionarissen.

Politiemensen maken zo nu en dan reisjes naar het buitenland, op kosten van het korps. Voor teambuilding, voor overleg met collega’s. Bestemmingen: Marokko, San Diego, Warschau, Belfast en Dublin. Uitsluitend bij een reis naar Marokko kan ik mij iets voorstellen, gezien de oververtegenwoordiging van criminelen binnen de van oorsprong Marokkaanse bevolkingsgroep in ons land. Soms worden ook burgemeesters, vanuit hun rol als korpsbeheerder, meegenomen op reis. Waarom teambuilding in het buitenland moet? Geen idee. Vraagje trouwens:

FC Twente langer door met Tiendalli

Dwight Tiendalli zal ook komend seizoen voor FC Twente spelen. Tiendalli tekende begin dit seizoen een contract voor een jaar in Enschede met een optie voor nog een seizoen.

"Die optie is gelicht. Dat heeft Twente mijn zaakwaarnemer laten weten. Eind maart wil de club nog om de tafel. Dan zie ik het wel. Normaal gesproken speel ik hier volgend seizoen ook,” aldus Tiendalli in de nieuwste editie van Sportweek.

In september afgelopen jaar trainde Tiendalli kort mee met de club. Hij maakte toen een dusdanig goede indruk dat hij werd aangetrokken als stand-in voor Ronnie Stam.

"Renault kan in elke race punten pakken"

Technisch directeur van Renault F1 James Allison legt de lat hoog voor zijn team. Het Franse Formule 1-team moet namelijk volgens hem in staat worden geacht om in elke race punten te pakken. Robert Kubica was er in Bahrein dicht bij, maar een spin in de tweede bocht gooide roet in het eten. De Pool wist nog wel naar plaats elf op te klimmen gedurende de race.

"We hebben een auto die in staat mag worden geacht om in iedere race in de punten te eindigen," zei Allison over de R30 na afloop van de race in Bahrein. "Als we de druk op de ontwikkeling blijven houden dan is er geen reden waarom we dat niet zouden kunnen doen. Ik ben teleurgesteld dat we met lege handen naar huis gaan, omdat het geen eerlijke beloning is gelet op de inspanningen van de afgelopen maanden en op de competitieve auto."

"We kunnen ongeveer zesde of zevende in de kwalificatie eindigen en dat is een veel betere positie dan eind vorig jaar. Het toont dat we een grote stap gezet hebben." Die stap is mede gezet door een aanpassing van de windtunnel. Deze werd uitgerust met een rollende weg, waardoor het testen in de tunnel veel realistischer is geworden. "Sinds die tijd is de ontwikkeling sterk verbeterd en we verwachten iedere race de auto te verbeteren. We moeten niet vergeten dat we in de kwalificatie nog een seconde achter liggen. We willen het seizoen eindigen op wat ik omschrijf als een goed niveau."

Linkdump Dinsdag!

In de grote verzamelbak kwamen wij weer heel veel submitjes tegen. Bij deze weer een greep uit alle submits:

* Ergens in Mongolië schijnt een dodelijk worm te leven, echt of mythe? Met dank aan Chandler.

* Op ons mooie forum loopt een mooie topic over het erg grappige Belgische televisieprogramma "Zonde van de zendtijd". Bekijk de topic voor de leukste filmpjes van deze Belgen. Met dank aan onderjas.

* We hebben ook nog "Super Mario Jesus" voor jullie. Een leuk gemaakte flipbook gesubmit door j95.

* Tot slot, wat doe je met een dode olifant als je in Zimbabwe woont? Met dank aan Paul.

'Politie geeft veel geld uit aan reisjes'

De politie geeft jaarlijks tonnen uit aan buitenlandse teambuildingsreisjes. In twee jaar werd 730.000 euro uitgegeven aan buitenlandse reisjes. Hiervan was het gros weliswaar voor politiesamenwerking, maar de duurste reizen waren voor teambuilding, schrijft het AD vandaag op basis van eigen onderzoek.

Bij de reisjes werd vaak ook voor meereizende burgemeesters betaald met politiegeld. Binnen een regio zijn de burgemeesters het regionaal politiecollege. Bij vijf collegereizen werden de kosten van burgemeesters betaald door de politie.

Het gaat om reisjes naar Marokko, San Diego, Warschau, Belfast en Dublin. Bij andere reisjes, bijvoorbeeld naar Spanje, werden de kosten van de burgemeesters gedeeld.

De Raad voor Korpsbeheerders reageert in de krant kritisch. De raad wil met de burgemeesters afspreken dat er voortaan extra zorgvuldige afwegingen komen over het reisbudget en de kostenverdeling. Ook Politiebond ACP plaatst kanttekeningen bij de reisjes. De bond vraagt zich of het wel nodig is om zo vaak en ver te reizen.

'Politie geeft veel geld uit aan reisjes'
'Politie geeft veel geld uit aan reisjes' (Foto: Novum)

 

Brand in Chinese mijn eist 25 levens

Een brand in een illegale kolenmijn in China heeft gisteren aan 25 mijnwerkers het leven gekost. De eigenaar van de mijn, de manager en een investeerder zijn gisterenavond door de politie opgepakt.

De brand in de mijn in Xinmi, bij Zhengzhou in de provincie Henan, ontstond door kortsluiting, aldus een persvoorlichter van de communistische partij in Zhengzhou.

De Chinese kolenmijnen behoren tot de gevaarlijkste ter wereld. Veel ongelukken zijn te wijten aan het niet naleven van veiligheidsvoorschriften of gebrekkige uitrusting.

VS eist dat Israël bouwplan intrekt

Na een weekend vol van Amerikaanse kritiek op Israël, onder andere van de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton, werden gisteren de eisen van de Verenigde Staten aan Israël duidelijk gemaakt. De VS wil dat Israël het omstreden bouwplan in Oost-Jeruzalem intrekt. Dat hebben anonieme bronnen in de VS en Israël gezegd.

Volgens de bronnen staan de Amerikanen er bovendien op dat Israël significante stappen zet om de vredesgesprekken weer op de rails te krijgen. Deze stappen kunnen onder andere inhouden dat er Palestijnse gevangenen worden vrijgelaten of dat er land op de Westelijke Jordaanoever wordt teruggegeven aan de Palestijnen.

Washington heeft Israël ook gevraagd om officieel te verklaren dat de gesprekken met de Palestijnen de belangrijkste kwesties in het conflict zullen behandelen. Hieronder vallen de definitieve landsgrenzen, de status van Jeruzalem en het lot van de Palestijnse vluchtelingen die in 1948 hun huizen kwijtraakten in de oorlog die volgde op de stichting van de staat Israël.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu leek de eis voor het intrekken van de bouwplannen in Oost-Jeruzalem echter niet te willen inwilligen. Hij zei gisteren tegen het Israëlische parlement dat 'het bouwen van de joodse buurten op geen enkele manier de Arabieren in Oost-Jeruzalem schaadt of hen benadeelt'.

Israël is niet gebaat bij een vijandige relatie met de belangrijkste bondgenoot, maar Netanyahu heeft zich in het verleden altijd stevig afgezet tegen territoriale concessies aan de Palestijnen. Een beperking van de bouwactiviteiten in Oost-Jeruzalem kan bovendien een scheuring in de regerende coalitie tot gevolg hebben.

Clijsters uitgeschakeld in Indian Wells

Kim Clijsters is in de derde ronde van het WTA-toernooi in het Amerikaanse Indian Wells uitgeschakeld. De Belgsche speelster ging met 4-6, 6-1 en 6-7 onderuit tegen de Russin Alisa Klejbanova.

In de beslissende tiebreak nam Clijsters nog wel een voorsprong van 4-0, maar ze slaagde er niet in om het karwei af te maken.

Ook Victoria Azarenka werd uitgeschakeld. De als derde geplaatste Wit-Russische speelster werd met 6-7 en 2-6 uitgeschakeld door de Spaanse Maria Jose Martinez Sanchez.

Kalou: "We weten hoe we het thuis moeten beslissen"

Mede door de belangrijke uitgoal van Salomon Kalou tijdens het heenduel met Internazionale, houdt Chelsea zijn Champions League-kansen in leven. De Ivoriaanse spits kijkt vol goede moed uit naar de beslisseinde confrontatie met coach José Mourino en de zijnen.

Twee weken geleden trof de oud-Feyenoord met een rake knal de lange hoek in Milaan. "Dat was een geweldig moment", jubelt Kalou na op het digitale thuis van de UEFA. "Het was voor mij de eerste keer dat ik in San Siro speelde, de eerste keer in dat ongelooflijke stadion. Het was voor mij erg belangrijk om daar te scoren en vertrouwen te krijgen, maar ook om terug te keren in het team. Ik voelde me blij en goed."

Uit respect voor oud-Chelsea-trainer Mourinho, vierde de Afrikaanse aanvaller zijn hoogtepunt niet al te uitbundig. "Hij is een van de beste trainers waar ik onder gespeeld heb en heeft me veel gegeven in mijn loopbaan. Toen hij me naar Chelsea haalde, heeft hij me veel vertrouwen gegeven. Hij heeft veel positieve dingen in mijn loopbaan gebracht, daarom zal ik hem nooit vergeten."

De 2-1 nederlaag in Italië is niet onoverkomelijk, meent Kalou. "We verwachten een moeilijk duel. We weten wat José kan en dat hij goed is in het spelen op resultaat. Maar we krijgen de kans om het thuis te beslissen, en we weten hoe we dat moeten doen. We hebben vertrouwen en we weten dat we maar een keer hoeven te scoren om ons te kwalificeren."

Haase naar tweede ronde

Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt van de challenger in de Italiaanse plaats Caltanissetta. De Nederlandse tennisser won in een heroïsch duel van de als zevende geplaatste Spanjaard David Marrero: 2-6, 7-6 (7-3) en 7-6 (9-7).

Zijn volgende opponent is diens landgenoot Adrian Menendez-Maceiras. Jesse Huta Galung redde het niet. Hij verloor zijn openingspartij tegen de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas in twee sets: 4-6 en 3-6.

AGOVV-sportpark Berg en Bos behoort tot het verleden

Vanaf volgend seizoen brengen bezoekende clubs een bezoek aan het 'Fly Brazil Desko Stadion' en niet meer aan sportpark Berg en Bos. AGOVV Apeldoorn heeft de naam van het stadion verkocht aan sponsors.

Commercieel directeur Jan Artz maakte de naamsverandering gisteren bekend, zo meldt Omroep Gelderland. Naast de verkoop van de stadionnaam, is de Jupiler League-club ook bezig met een spelersfonds. Dit is een initiatief van de sponsors Fly Brazil en Desko. Via die investering hoopt men een hoop goede spelers Apeldoorn binnen te lokken.

OV-chipkaart zet studenten op verkeerde spoor

Studenten ondervinden massaal problemen met de OV-chipkaart. Zestig procent heeft geen idee wanneer hij in- of uit moet checken. Dit blijkt uit onderzoek onder 3000 studenten van Top-X, het jongerenpanel van EenVandaag, in samenwerking met de LSVB en FOK!.  

Vanaf vandaag moeten studenten verplicht met de OV-chipkaart reizen. Uit het Top-X onderzoek blijken er drie problemen te spelen. Ten eerste is het voor zestig procent onduidelijk wanneer in- of uit te checken. Een deelnemer: “Waarom moet ik inchecken als ik toch al gratis kan reizen?”. Ook zijn er volgens driekwart ondervraagden op sommige stations geen in – en of uitcheckpaaltjes te vinden. De helft vindt de nieuwe vervoerskaart een slecht initiatief.

Onding

Ten tweede had de helft van de 3000 studenten problemen met het activeren van de kaart. Zo was het abonnement vaak niet beschikbaar op het juiste moment (“Ik heb dat onding drie keer aan moeten vragen”). Automaten om abonnementen te activeren waren buiten werking of nauwelijks aanwezig. Een deelnemer: “Eén oplaadpunt voor 86000 man in Eindhoven lijkt me vrij weinig.” 

Klachten
Zestig procent geeft aan slecht geïnformeerd te zijn door DUO (voorheen IB-groep). Het regent klachten: de telefoonlijn is overbezet, studenten krijgen een standaard mail en zowel telefoniste als conducteur heeft niet de juiste informatie. “Conducteurs begrijpen zélf geen snars van de kaart”. Een op de acht van de jonge reizigers (dertien procent) heeft een klacht ingediend.

Londen, Peking en Chorzow willen WK atletiek

Londen, Peking en het Poolse Chorzow hebben zich bij de internationale atletiekfederatie IAAF gemeld voor de organisatie van de wereldkampioenschappen atletiek in 2015. Dat heeft de IAAF gisteren in Doha bekendgemaakt.

Londen en Peking hebben de Olympische Spelen als ruggesteun. Peking was gastheer van de Spelen in 2008, waar de Jamaicaanse sprinter Usain Bolt imponeerde met drie olympische titels en drie wereldrecords. Londen is in 2012 de organisator van de komende Olympische Spelen. Chorzow wordt als outsider gezien.

In 2011 zijn de wereldkampioenschappen atletiek in het Zuid-Koreaanse Daegu, twee jaar later is Moskou de plaats van handeling. De IAAF neemt in november een beslissing welke stad de WK in 2015 mag organiseren.

Betogers Thailand verzamelen bloed

De betogers tegen de Thaise regering van premier Abhisit Vejjajiva, zijn vandaag op de derde dag van hun massale demonstratie in de hoofdstad Bangkok begonnen bloed in te zamelen. De in het rood geklede demonstranten doneren het bloed echter niet om medische redenen, maar om hun protest wat dramatischer en bloediger te maken.

Een demonstratieleider, Veera Musikapong, zei dat het bloed "een offer is om de liefde voor het land en de oprechtheid van de betogers te tonen". Het ingezamelde bloed wordt volgens betogers voor de ingang van het regeringscentrum in Bangkok gegooid als premier Abhisit blijft weigeren op te stappen.

"Die heeft dan wel nog geen bloed aan zijn handen, maar zijn bebloede voeten zullen door ons vervloekt worden", aldus een andere voorman van de betogers, Nattawut Saikur. De demonstranten willen dat Abhuisit en zijn regering aftreden en dat de in 2006 door het leger afgezette premier Thaksin Shinawatra weer aantreedt.

Ramp door cycloon op Fiji-eilanden

De regering van de Fiji-eilanden heeft vandaag het noorden en oosten van de eilandenstaat tot rampgebied uitgeroepen. De cycloon Tomas, de zwaarste in bijna dertig jaar tijd, heeft er gisteren en vandaag enorme schade aangericht, vreest de Nationale Rampenraad onder leiding van de militaire heerser Voreque Bainimarama.

Van de eilanden Cikobia en Qelelevu is niets meer vernomen sinds de cycloon er gisteren overheen trok. Op de eilanden zijn windsnelheden van meer dan 200 kilometer per uur gemeten en golven van 8 meter hoog hebben de kusten onveilig gemaakt. Zeker een vrouw is volgens Australische media verdronken na door een golf te zijn meegesleurd.

Zeker vijftig huizen zijn verwoest en meer dan vijfduizend mensen zijn uit hun woningen langs de kust gevlucht. De meest bevolkte gebieden van de Fiji-eilanden lijken over het algemeen echter gespaard te zijn gebleven.

De Fiji-eilanden tellen bijna een miljoen inwoners. Ze liggen ongeveer 2600 kilometer ten oosten van Australië en ongeveer 2000 kilometer ten noorden van Nieuw-Zeeland.

Meer informatie over de cycloon vind je in De Elementen.

Ancelotti wordt niet warm van 'terugkeer' Mourinho

De voetbalharten bonken steeds meer als stuiterballen door de Chelsea-borstkassen. Niet alleen kunnen de Londenaren een kwartfinaleticket boeken voor de Champions League ten koste van Internazionale, maar vooral de terugkeer van José Mourinho zorgt voor een hoop tumult op en rond Stamford Bridge.

De ex-trainer van Chelsea zegevierde twee weken terug met 2-1 in Milaan en heeft de grootste kans om te overleven in het kampioenenbal. Chelsea-coach Carlo Ancelotti trekt zich weinig aan van alle ophef om zijn Portugese concullega.

"De spelers zijn hier niet door afgeleid", vertelt Ancelotti in gesprek met Sky Sports. "Mourinho komt terug, dus voor hem zal het een speciale avond zijn. Ik denk dat de fans hem een warm welkom geven. Dat heeft hij verdiend, maar de wedstrijd is een ander verhaal", vervolgt de Italiaan.

"Alle Chelsea-spelers en Inter-spelers hebben de focus op de wedstrijd liggen, ze zijn niet geïnteresseerd in andere dingen. Het verschil zal gemaakt worden door verschillende spelers, het verschil in vertrouwen of de moed die spelers op het veld laten zien."

De zeperd van Inter van afgelopen weekend bij Catania (3-1) zegt Ancelotti niets. "Ik denk niet aan een Inter dat de vorm kwijt is, ik denk aan Inter dat het hele seizoen goed gespeeld heeft. We moeten ons voorbereiden op een team dat op zijn best zal spelen. We hebben geen obsessie voor een vroege goal. We weten dat we moeten scoren, maar daar hebben we de hele wedstrijd voor."

Bosschaart: "Tegen VVV moet het gebeuren"

Pascal Bosschaart verloor afgelopen vrijdag nog knullig van koploper FC Twente, maar dat de Tukkers moeite hadden met de Hagenaars was een feit. De verdediger van ADO Den Haag verdiende wellicht meer dan een 3-1 nederlaag in Enschede.

"Dat vind ik ook en daarom kunnen wij onszelf een compliment geven over de wijze waarop wij gevoetbald hebben", spreekt Bosschaart tegenover Haaglanden Voetbal. "Wij zijn niet angstig geweest en er toch vol voor gegaan. Alleen tellen uiteindelijk toch de punten en dan zie je dat Twente gewoon die gewoon in huis houdt en dat is zuur voor ons."

Wanhopen is er dan ook nog niet bij voor Bosschaart en co. "Ik denk dat wij toch hebben laten zien, dat wij willen en kunnen voetballen en ik denk dat wij gewoon moeten voortborduren op hoe wij spelen, dan komen de punten echt wel."

Komend weekend komt VVV-Venlo op bezoek en het einde van de Eredivisie nadert zijn ontknoping; "Het moet nu zeker een keer echt gebeuren in eigen huis, dat is een ding dat zeker is."

Rooms-katholieke beerput

De gehersenspoelden ontworstelen zich langzaam uit het autoritaire juk van de geloofsgemeenschap. Eindelijk komen zij er achter dat ze niet ten koste van alles loyaal hoeven te zijn aan de kerk, zoals hen door indoctrinatie is geprobeerd te doen geloven. De dreiging van eeuwige verdoemenis in de hel heeft de beerput heel lang gesloten kunnen houden, maar de stank is inmiddels niet meer te harden.

'PSP is een slechte ervaring'

Gavin Cheshire, vice-voorzitter van Codemasters, windt er geen doekjes om. De PSP Go is een handheld met issues. Volgens hem is de gebruikerservaring erg slecht bij het apparaat. Door de slechte interface zijn simpele dingen niet makkelijk om te doen.

Volgens hem kopen veel mensen het apparaat met het idee dat als het scherm groter is dan die van een iPod, je er ook meer mee zou kunnen doen. Maar dat valt in de praktijk tegen.

'De senior vice-president kocht op de dag van release een PSP Go en eindigde bij de helpdesk van Sony om te weten te komen hoe hij nu iets moest doen op de handheld'. Volgens Gavin moest zijn collega de software opnieuw downloaden en een firmware-update doen. Dat is geen gebruikerservaring waar je op zit te wachten, volgens hem.

Nou stond de verkoopteller van de PSP nog op 60 miljoen vorige week, dus er zullen een hoop mensen niet eens zijn met dit verhaal. Vind jij de PSP ook een onding of ben je er juist zeer tevreden mee?

PSP Interface

Somalië tekent verdrag met milities

De regering van Somalië heeft vandaag een verdrag met de milities van de Ahlu-sunah Wal-jamea-beweging getekend. In het verdrag staat dat de strijders hoge regeringsposities krijgen in ruil voor militaire steun in de strijd tegen de Islamistische opstandelingen.

De milities hebben verschillende dorpen in districten in centraal-Somalië onder controle. De zwakke Somalische regering die gesteund wordt door de Verenigde Naties en zesduizend soldaten van een vredesmacht van de Afrikaanse Unie heeft niet meer dan een aantal wijken van de hoofdstad Mogadishu in handen.

De Somalische premier Omar Abdirashid Ali Sharmarke zei dat de overeenkomst deel uitmaakt van een groter verzoeningsplan. "Met deze overeenkomst hebben de Somalische regering en Ahlu-sunah Wal-jamea een belangrijke stap gezet richting het herstel van vrede en stabiliteit in ons geliefde land", zo zei hij. "Het is een overwinning voor vrede en een nederlaag voor de rovers en extremistische groepen."

Politiek analist Issa Abdulahi waarschuwde echter voor een interne machtsstrijd. "Hiermee (met de overeenkomst, red.) kan de regering militair gezien opscheppen en het zal de milities helpen om bredere steun te krijgen voor de strijd tegen de Islamistische opstandelingen. Het wordt echter een ander probleem als de leden van de militie het onderling niet eens kunnen worden over de verdeling van de ministersposten."

Somalië heeft al negentien jaar geen centrale regering en het land is niet alleen opgesplitst tussen de Islamieten en de regering, maar ook tussen de regering en andere opstandelingengroepen. Vandaag werden de moeilijkheden in Somalië nog eens onderstreept toen een hoge militie, Sheik Hassan Qoryoley, het net getekende verdrag herriep, omdat er volgens hem niet genoeg was overlegd. Hij had bezwaar tegen een passage waarin stond dat de strijders van de groep zouden worden ondergebracht bij het regeringsleger.

Weer Chinese fabriek dicht om loodvergiftiging

De Chinese autoriteiten hebben een loodgieterij in de provincie Sichuan gesloten nadat bij minstens 94 bewoners van omliggende dorpen verhoogde concentraties lood in het bloed waren vastgesteld. Onder deze 94 zijn 88 kinderen, meldt het staatspersbureau Xinhua.

Zeven kinderen zijn in een ziekenhuis in de hoofdstad Beijing voor loodvergiftiging behandeld, zei Xinhua. De loodgieterij in het district Longchang zou hiervoor verantwoordelijk zijn.

In China zijn de laatste tijd meer gevallen van loodvergiftiging in de omgeving van fabrieken vastgesteld. Milieuschandalen veroorzaken steeds vaker maatschappelijke onrust in China. De Communistische Partij is daarom een campagne begonnen om de naleving van de arbeids- en milieuvoorschriften te verbeteren.

Iran verbiedt hervormingsgezinde partij

De grootste hervormingsgezinde partij van Iran is verboden. Dat heeft de regering van Iran vandaag bekendgemaakt. Het verbod is onderdeel van de onderdrukking van de oppositie.

De Iraanse onderminister van binnenlandse zaken, Solat Mortazavi zei dat de partij, het Islamitisch Iraanse Participatiefront, het recht om politieke activiteiten te ontplooien ontnomen is door de rechterlijke macht van het land.

Volgens de partij is hun alleen een verbod opgelegd om een jaarlijkse bijeenkomst te organiseren en zijn ze niet onwettig verklaard. De partijleider zwoer door te gaan met de strijd voor democratische hervormingen.

VS begint met volkstelling

Meer dan honderdtwintig miljoen formulieren zijn vandaag in de brievenbussen van Amerikaanse huishoudens geploft. De Verenigde Staten zijn begonnen met de tienjaarlijkse telling van de bevolking. De uitkomst van de volkstelling bepaalt hoe het Congres eruit zal gaan zien.

De resultaten van de volkstelling worden gebruikt om te bepalen hoeveel parlementariërs elke staat in het Huis van Afgevaardigden krijgt. Bovendien worden de resultaten gebruikt voor de verdeling van ruim vierhonderd miljard dollar aan federale hulp.

Het Bureau voor Volkstelling hoopt op een hoge deelname, maar verwacht dat slechts tweederde van de huishoudens de formulieren zal terugsturen. Het bureau zal daarom na het onderzoek via de post ook nog eens langs de deuren gaan.

Voor het eerst zijn er tweetalige formulieren gemaakt. Dertien miljoen huishoudens ontvangen een Spaans-Engels formulier. De hoop is dat hierdoor ook het Latijns-Amerikaanse deel van de bevolking de formulieren zal terugsturen.

Eurolanden klaar voor Grieks reddingsplan

De eurolanden zijn klaar om Griekenland financieel te helpen. Dat hebben de Europese ministers van Financiën vandaag gezegd. De hulp zal waarschijnlijk bestaan uit bilaterale leningen, maar de ministers wilden geen details geven totdat ze op 25 en 26 maart een definitief besluit hebben genomen over het reddingsplan.

Jean-Claude Juncker, het hoofd van de groep Europese ministers van Financiën, zei dat Griekenland niet heeft gevraagd om financiële hulp, maar dat er snel actie zal worden ondernomen als een reddingsplan nodig blijkt te zijn.

De Grieken moeten dit jaar 54 miljard euro lenen, waarvan 20 miljard in april en mei, om een gat tussen de inkomsten en de uitgaven op te vullen. Over het geleende geld moeten de Grieken echter een hoog percentage rente betalen. Als de Grieken niet in staat zijn het geld te lenen, zullen de andere eurolanden moeten bijspringen.

"Als het nodig is, en ik denk nog steeds dat dat niet het geval is, dan kan er een overeenkomst worden bereikt in de eurozone over een gecoördineerde actie van de eurolanden en de Europese Commissie, waarbij bilaterale hulp zou kunnen worden verleend", aldus Juncker.

Het potentiële financiële risico dat aan een dergelijke reddingsoperatie kleeft is geen schending van een EU-verdrag dat verbiedt dat een land de schuld van een ander land op zich neemt. De voorwaarden voor de lening zouden erg strikt zijn en de rentepercentages waarschijnlijk erg hoog om het land 'aan te moedigen zo snel mogelijk naar de kapitaalmarkt terug te keren'.

De Griekse premier George Papandreou heeft de eurolanden gewaarschuwd dat hij naar het Internationaal Monetair Fonds stapt als de landen zich niet houden aan de vage belofte het land te helpen.

Gran Turismo 5 in oktober?

Sony belooft de releasedatum van Gran Turismo 5 snel bekend te maken. De Italiaanse website 4News.it beweert echter al te weten wanneer het spel in de winkels ligt. Op de GDC zouden zij een Sony-medewerker hebben gesproken die vertelde dat de lang verwachte racer van Polyphony in oktober uitkomt. Daarbij wist de medewerker ook nog te vertellen dat het spel 3D ondersteuning krijgt.

Geheel ongeloofwaardig klinkt het niet. De 3D-functionaliteit wordt met firmware update 3.20, die waarschijnlijk in juni uitkomt, toegevoegd. Een release in oktober is tevens binnen de tijdsspanne die James Armstrong, baas van SCEE Portugal, in februari aangaf. Tijdens de persconferentie op de GDC benadrukte Peter Dille nogmaals dat het Gran Turismo 5 dit jaar in onze consoles zit.

gt5

Hoop voor Jak & Daxter op de PS3

Het is al lang angstvallig stil rond het duo Jak & Daxter, Naughty Dog lijkt de heer Drake helemaal in hun armen te hebben gesloten. Ze zijn het tweetal echter nog lang niet vergeten. Even Wells, mede oprichter van Naughty Dog, zei op de GDC zelfs dat het zonde is als er geen Jak & Daxter op de PS3 verschijnt.

Wells geeft wel aan dat ze momenteel niet genoeg resources hebben om de game zelf te ontwikkelen. Ze hopen een externe partner te vinden die het spel voor hun rekening kan nemen. Mocht dit echter niet lukken dan is de kans zeker aanwezig dat Naughty Dog het toch zelf doet

“We don’t have the resources. So, we’re gonna have to choose our battles. I’m not sure whether Jak and Daxter will win that battle. Like you were saying, though, with trying to find a partner to work with us on the PSP version of Uncharted, I think it would be a shame if there weren’t a Jak and Daxter for the PS3 generation. So, if we can’t find a partner for one of those, then maybe we’re going to have to find a budget ourselves.”

Mass Effect 3 meer RPG dan deel 2

Hoewel Mass Effect 2 (die FOK!Games beloonde met een 9,5) pas krap twee maanden uit is, was het al langer bekend dat er ook een deel 3 in de serie van BioWare komt. BioWare heeft nu uitspraken losgelaten over het laatste deel in de trilogie.

De game werd er van beschuldigd dat de game een "Gears of War met interactieve gesprekken" was, waarop het antwoord van BioWares Christina Norman was dat Mass Effect 3 meer de RPG-kant op zal gaan. Ook zegt ze dat de mining-minigame uit Mass Effect 2 niet meer terug komt in het derde deel, aangezien dit in vele reviews was aangekaart als onnodig en saai.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.